Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Star Wars: Maul - Shadow Lord | Official Teaser Trailer | Streaming April 6 on Disney+
Ez brutál jól néz ki. Most újrázom a Clone Warst, kemény, hova jutott ez a Lucasfilm animáció.
-
Bad Pritt
félisten
-
gyuromoj
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Redneck
üzenetére
Az erényes Gemstone-ék
The Righteous Gemstones (2025)
season 1-2-3-4 finaleKösz az ajánlást, a kommented alapján bukkantam rá, megnéztem az előzetesét és gőzöm se volt mire számítsak de pozitívan csalódtam. Tényleg nagy agymenés az egész, szerencsére a színészek ügyesek, sőt nagyon ügyesek és a poénok is a helyükön vannak. A sorozat évadról évadra jobb, kivéve az utolsó évad, ott érezni már, hogy megfáradtak és ismétlődnek a poénok. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyházi szatírából ennyi mindent ki lehet hozni, de a kb. 34 részből a többsége totál jó.
-
válasz
stellaz
üzenetére
" Állítólag egy-az egyben a könyvet követi."
Igen
Bevallom nem olvastam, de tegnap haver lefotózta példának azt az oldalt amikor Dunc bemegy a fogadóba és beszél nénivel, minden úgy történt. Annyi hogy a sorozatban 2 féle ételt mondott a nő, amire Ser Duncan rávágta, hogy "Both!" a könyvben azt kérdezi: étel vagy sör? és erre vágja rá hogy "Both!" 
-
stellaz
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
A trónok harca utolsó két évadját követően megfogadtam, hogy nem nézzek semmit ebben a témában, de ezt olvastam könyvben és jó volt, plusz volt eleje, meg vége. Állítólag egy-az egyben a könyvet követi.
Ezen felbuzdulva elkezdtem nézni és azt kell mondjam, hogy jó. Teljesen más, mint a Trónok harca volt, viccesebb, könnyedebb.
-
dellfanboy
őstag
lepörgött nálam 1-2 sori
Hijack 2x01- az istenit de kiba unalmas volt ez az első rész
Landman- így 9 ep után semmi extra. hozza a szokásos feelinget, bár kivi vagyok mit alkotnak szezonzáróra
Fallout s2 hát ez idáig gyengébb mint az s1, bár nem vagyok fallout expert...
Pitt s2- rájöttem én nem akarok HD-ben ilyen dolgokat nézni, konkrétan néhány beteg probléma hányósabb mint 1-2 horror..r
-
-
.LnB
titán
válasz
negyven2
üzenetére
Tegnap a harmadik részig jutottam. De k*rva jó ez a sorozat! (The Studio-ról van szó)
És rákeresek itt a topikba, itt meg alig van említve..
A második rész, az egy snittes az egy snittesben meta, az valami iszonyat durva rész. És milyen marha kellemetlen nézni.. Fúú iszonyat kellemetlen az, amit Seth karaktere ott leművel. De pont ezért zseniális.
Egyébként Entourage + The Office (de nem áldoku, nem azért emlékeztet a The Office-ra) és ez van nyakon öntve a Birdman tempójával. Így látva az első három részt, nem csodálom, hogy halomra nyerte magát díjakkal.Végre egy igazán különleges sorozat. Bár azért azt meg kell hagyni, hogy fárasztó. Ez a tempó, ez az egysnittes "rohanás", ez komoly koncentrációt igényel a nézőtől.
-
negyven2
nagyúr
Március 27 | Apple TV
-
laracroft
senior tag
Ok, későn érő tipus vagyok és csak most láttam a Hatalmas kis hazugságokat és ohhhh.... Micsoda 1. évad. Nagyon jó történet, nagyon jó szereplők és nagyon nagy pofára esés a végén...
-
Rigormortiis
veterán
Lement az Industry (ipar) 3. évada is. Mindenképp jobb, mint az első kettő, jobban elmentek a szereplők irányába, szinte nulla szex, buzulás sincs, ami erotikus vonal van, akkor meg tapsoltam (ez laza pisilős jelenet, amire egy résszel korábban utaltak, gondoltam is, hogy nem vállalják be, de tévedtem, és ha nem is full explicit módon, de na, végre valami
).Ugyanakkor alig van már gazdásági jelenet (én imádtam a kisebb léptékű rendszeres kavarást és telefon mellett izzadást). Most már csak nagyobb léptékű kavarás van. Ez szerintem nem áll jól neki, ide már színészek kellenének, nem egy Kártyavár, na.
Fogalmam nincs, miért néztem végig, annyira nem jó, de valami bent tartott
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
markknight
üzenetére
Nem véletlenül tarták távol magukat a magyar szinkrontól jópáran. Kétségtelenül kényelmes ellenben nagyon ügyesen el tudja k*rvítani a film tartalmát.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Így van, én is nemrég fejeztem be, és odakerült a személyes legjobb sorozataim közé. Az utolsó rész után megnéztem pár kapcsolódó magyarázó yt videót (van egy nagyon jó timeline), és utána még inkább éreztem a wow faktort. Elképesztő rétegei és mélysége van hihetelten, hogy egy kb sehol nem jegyzett csapat hozta össze, ráadásul eredeti forgatókönyvből! Közben meg a hollywoodi trash forgatókönyvírók sírnak, hogy az ai elveszi a munkájukat és a kurva szakszervezet kötelezi a stúdiókat, hogy őket alkalmazzák

Plusz az egyik, ha nem a legjobb hard scifi, amit láttam.Ám nem való mindenkinek!
-
Tasunkó
őstag
válasz
dokee78
üzenetére
A Dark. Még nem fejeztem be az első sorozatot, és nem biztos hogy értem, de akkor meg figyelmetlen voltam és megnézem mégegyszer, mert érthetően mesél. De lényegét tekintve ez az ötlet szenzációs, ott van a világ legjobbjai között. Társul ehhez a minőségi kivitelezés, képi világ,a színészek, minden részlet kiváló. A zenéket el sem tudom képzelni honnan szedi aki készítette, de rohadt jó érzéke van hozzá, pont telibetalálja mi kell a képekhez vagy a jelentekhez. A legjobb értelemben vett misztikus stílusa van, hogy kellően hétköznapi, nem hatásvadász, mégis van hangulata , és nem kell hozzá misztikus thriller rajongónak lenni, bár lehethogy később meredekebb lesz, de asszem addigra már megvesz kilóra.
-
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Amit csak lehet magyar szinkronnal nézek, nem igazán tapasztaltam problémákat, a hangok nagyon jól passzolnak, és érthető marad a sztori. Mondjuk tévét nem nézek, itt és most csak mozifilmekről és streamingről beszélek (pl. The Pitt, Fallout, Daredevil - Born Again, meg pár nappal ezelőtt A Nagy Fogás). A Netflixes, HBO-s és Amazonos szinkron tartalmak minden szempontból tökéletesek, gondolom ők megfizetik a tudást, ezért.
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Még így is világelső sztem. Most kezdtem a Dark-ot, és átkapcsoltam németről angolra, mert azt jobb feliratokkal nézni ha értem is valamennyire. Gyorsan vissza is kapcsoltam, mert ismerem ezt a hongkongi akciófilmekből. A szájmozgás leszarva, a külső zajok teljesen eltompítva, az előadás is mint egy dokumentumfilm.
-
válasz
sherlock82
üzenetére
A magyar szinkronnak már elég rég lefőtt a kv.
-
sherlock82
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Ilyenkor jut eszembe mikor a barátaimmal arról beszélünk hogy a magyar szinkron világhírű. Viszont egyre többször érzem azt hogy volt valamikor. Bár szerintem ez inkább a szellemes párbeszédekre vonatkozott akkor is.
-
markknight
nagyúr
Nem tudom ki felelős a Cashero magyar szinkronjáért, fordításáért de jobb lenne ha más munka után nézne.
Episode 3
Angolul:
-I'm sick of guys like you, playing with innocent people
Magyarul:
-Nem bírom tovább nézni, hogy így megzavarjátok az e-kereskedelmet!18:15.. Ilyen létezik? Édes istenem
-
Egy újabb mi történt régen, mi történt tegnap, miért függ össze a régi és új eset, ki ölt, ki nem ölt, miért ölt, miért ő, miért nem ő, stb minisorozat.
Az átlagosnál se nem rosszabb, se nem jobb. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Mond nektek valamit a Crá (Boglands) ír sorozat?
A francia - német Arte.tv csatornán megy. -
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Akkor nem csak én éreztem azt, hogy valami félrement.

#85722GhostVector
A Shogun mindenképp, az 10/10. Meg a Netflixen van Szamurájok harca, és Az utolsó nindzsaklán. Utóbbi kettőt nem láttam még.
-
OgreImre
senior tag
Nekem könyvben is sokkal jobban tetszett a "A knight of the seven kingdoms" mint a "A Song of Ice and Fire" könyvek aminek olvasását egyszerűen félbehagytam mert olyan szinten terjengős lett, hogy belefáradtam. A Dunk and Egg történet sokkal olvasmányosabb, feszesebb és szerethetőbb mint a nagytestvére.
A sorozatból összevárok néhány részt és akkor állok neki. -
Megnéztem az első részét a Starfleet Academy-nek, hááát.... röviden, nem nyűgözött le.
A technikai megoldások kb. hiperszuper szintet léptek az eddigi megoldásokhoz képest, minden azonnal és pöccröffre megy, a teleportálás is, semmi olyan nincs hogy fény nyalábok veszik körbe az illetőt és eltünik vagy megjelenik, áhh dehogy, egyet pislantasz és már ott is az ember.

Viszont ez a tini vonal, hogy a fiatalok körül játszódnak a dolgok, az nekem nagyon nem jön be, tényleg egy az egyben olyan mint egy Szívtipró Gimi a Star Trek univerzumban. A kötelező "kössünk bele többen egy kiszemelt tagba és vegyük el valamilyét, hogy később együtt oldjuk meg a problémát és haverok legyünk" rész is megvolt... elcsépelt és full klisé.
A főszereplő kapitány csaj meg rohadtul irritáló, már így arcra, amikor megszólal az orrhangján, akkor meg legszívesebben kikapcsolnám az egészet.Az első rész végén meg ahogy megérkeznek San Franciscóba... jézusom, egymás mellett állva bámulják a tájat, mintha az Univerzum egyetlen bolygója lenne, közben megszólal Scott Mckenzie - San Francisco című száma.... komolyan azt vártam, hogy átölelik egymást és jobbra-balra dülöngélve elkezdenek énekelni.
A CGI meg simán pocsék, az összes ilyen jelenet úgy fest, mintha egy számítógépes játék átvezető videója lenne. Borzasztó volt.
Eddig olyan 4/10, és nem vagyok biztos benne hogy akarom folytatni. Persze nyilván fogom, mert még változhat is később (nem fog), de eddig rendkívül harmatos a kezdés.Továbbra is a Picard és a Strange New Worlds jelenti a minőséget.
-
-FreaK-
veterán
Amit az új ST: Starfleet Academy kap a neten az nem semmi. Mondjuk pont erre számítottam az előzetes alapján. Nerdrotic felrakott egy spock figurát egy székre és azt streamelte, több nézője volt mint a YT-re felrakott, ingyenesen nézhető első résznek.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerinted. Ahogy elnézem az IMDb 8.5ös átlagát, nem vagyok egyedül a véleménnyel hogy ez egy szerethető sorozat. Annyi köze van a Gothoz hogy felcsendült a got zenéje téma, hivatkozott párszor kings landingre, flea bottomra, Baratheonre, a kosztüm öltözék is stimmel. Meg ez egy spinoff, nem a got folytatása, ne ahhoz hasonlítsd. Sárkányos sorinál sokkal jobban bejön nekem.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
Az első rész krva gyász. Nemhogy streamre, még tévébe is max 22ó utánra. A kulajelenettel próbáltak valami egyedi alpári viccet belevinni, de inkább kínos lett. Eddig totál amatőr az egész, színészszerűségek, jelenetek, párbeszédek...stb.
Annyi köze van a GoT-hoz stílusban, igényességben, mint a német Klinika sorinak a Vészhelyzethez.Persze ez csak 1 rész után, de nem várok jobbat tőle.
-
paatrick
őstag
válasz
GhostVector
üzenetére
Jelenleg megint egy ilyenbe kezdtem bele, Avatár - Aang legendája animációs, kalap szar volt az első rész, de itt is meg mindenhol "világ legjobb sorozataként" említik. Hát nem tudom, még küzdök pár részt hátha történik is valami...

-
Eszembe jutott még.
Tokyo Vice. Megtörtént események alapján. Gyakorlatilag egy modern korba oltott szamurájfilm jakuzákkal, egy európai újságíróval a főszerepben aki egy japán kiadónál kezd dolgozni.
Minx. Amerika, 70-es évek, ahol egy feminista nő csatlakozik egy kezdő újságkiadó céghez, hogy létrehozzák az első nőknek szóló erotikus magazint.
Paper Girls. Képregény alapján készült, 4 újságkihordó lány a 80-as években átkerül egy másik idősíkba.
Light Shop. Élők és holtak, és két különböző világ egy lámpaüzletnél, ahol a szálak összefutnak.
Daredevil - Born Again. A Netflixes sorozat közvetlen folytatása. A Marvel sorozatokhoz képest véres, kemény, erőszakos és tombol benne az adrenalin, 18+.
-
válasz
GhostVector
üzenetére
Az 1899 is egy nagyon érdekes alapra lett felhúzva, kár hogy 1 évad után kaszálták. Pedig a Dark készítőinek új sorozata volt.
Ezen a ponton ajánlanám még a Bodies sorozatot is, 3 különböző korszakon átívelő nyomozós sorozat, az ötlet szerintem zseniális.
Az Úr sötét anyagai is egy érdekes urban fantasy környezetben játszódik.
A The City and the City egy Chine Miéville könyv alapján készült, 2 egymás mellett párhuzamosan létező városról szól, amelyek egyazon időben és térben léteznek, aztán pont a határon találnak egy halott lányt.
A The Crowded Room pszichológiai utazás egy ember elméjébe, amelyben Tom Holland a főszereplő, nekem nagyon bejött.
A Dark Matter egy olyan ember története, akinek át kell élnie olyan dolgokat, hogy mi lett volna ha az élete bizonyos pontokon más irányt vesz fel. Blake Crouch könyvéből készült.
A Yellowjackets meg egy semmi közepén lezuhant repülő története, amelyen egy iskolai lányokból álló röplabdacsapat utazott az edzőjükkel. A sztori bemutatja hogyan élték túl, milyen szokásokat alakítottak ki a túlélésért, és hogy évtizedekkel később ez milyen lelki traumákban él tovább. Egy sötét hangulatú thriller/horror keverék.
-
Tasunkó
őstag
A liter vér az stilisztikai elem, nem néphülyítés. Mint John Woo-nál a mexikói felállás, meg a galambok, vagy a hongkongi akciófilmekben literszámra fröcsenő, spriccelő vér, ez mind stíluselem amiket átvett Tarantino például a Kill Bill-ben. Meg humorforrás, tehát amikor a 10. kísérletnél is meg kellett mutatni hogy beteríti az agyvelő az ablakot, az inkább szarkazmus volt. Ez inkább disztópia és szatíra szempontból van építve, mint valós sci-fi. A logikája ami a technikai részt illeti, a cyberpunk eszközöknek ágyaz meg, amit mindenki látni szeretne. Meg a mérhetetlen cinizmus, ami kijózanít egy fényes tudományos fantasztikus jövőképektől.
Ez a cinikus disztópia sokkal valóságosabb, mint a Star Trek szerű idealizált világ, aminek a mai valóságban semmi jelét nem látjuk, de az egyiket azért szeretik mert technikai résszel foglalkozik, a Falloutot meg azért mert a társadalmi részével.
A Fallout játék is egyedülállóan merész kifigurázása volt a 60-as évek amerikai álmának, a porszívóügynök értékrendnek, vagy mi lehet jobb szimbólum a kaszinókapitalizmusra, mint a New Vegas. -
válasz
Janaboy
üzenetére
Nem tudom jobbam elmagyarázni, nem a sorozat háttere a lényeg, hanem az összes sorozat ilyen. Olcsó, tömény erőszak, idióta párbeszédek. Ugyanaz a kaptafa, csak más a világ, amiben játszódik. Nekem ez az irány nem tetszik, amiben Hollywood utazik, vagy az is lehet, hogy kezdek ezekből a szemetekből kinőni/kiöregedni.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Knight.of.the.Seven.Kingdoms
Hogy mennyire gyász? Nagyon fasza, tudom ajánlani! Az első rész nálam betalált!
A jelenetet pedig nem undorral néztem, szerintem vicces volt.kulázós
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steam topic
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 17 - alap
- Arc Raiders
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung 27" 2K 2560x1440 monitor S27A850D PLS panel, kis hibákkal, DP porton kell használni!
- NEC 27" 2K 2560x1440 IPS monitor pici hibával PIVOT mód, HDMI, DP port
- Epson WorkForce Pro WF-C579RDWF (C11CG77401) A4-es, színes üzleti tintasugaras MFP nyomtató eladó
- iPhone 15 Pro Max Natúr Titán 256 GB
- iPhone 15 PRO 128GB fekete titán KÁRTYAFÜGGETLEN! 2027 júniusig Apple garancia! Akkumlátor 87%
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Dell Latitude 3301 Core i5-8265U CPU / 8GB DDR4 RAM (Zsanér törött)
- Lenovo ThinkCentre / Dell OptiPlex / Hp EliteDesk mini, micro PC - Számla/garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bevallom nem olvastam, de tegnap haver lefotózta példának azt az oldalt amikor Dunc bemegy a fogadóba és beszél nénivel, minden úgy történt. Annyi hogy a sorozatban 2 féle ételt mondott a nő, amire Ser Duncan rávágta, hogy "Both!" a könyvben azt kérdezi: étel vagy sör? és erre vágja rá hogy "Both!" 
).

Semmi nem történt benne, egyszerűen jó volt nézni.