Hirdetés
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pimpa
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
85 mm - "illuzió" amit én úgy értek hogy ha a téma nem fér bele a 100 mm-be akkor a 70-be igen és tegyük fel a 85 lenne az ideális, akkor csak crop a fényképre és jónapot. Annyit nem nyerek vele. És amint a kolléga írta, lehet ezzel a croppolt 70mm-rel jobb képet kapok mint a zoom-os 85 mm-el. De ez az én szemszögem.
Amire én vágytam volna - de lehet tudni fogja - az a 70-120 vagy 130 ha már zoom.
De mint írtam, ez az én kívánságom csak.Az Oppo-ban bízok, hogy dob valami ütőset 4 kamerával. Aztán majd meglátom a tesztek alapján hogy érdemes-e beszerezni egy olyat. Egyelőre ez a 15 Ultra használható, minőségi ugrás a 11 után.
-
Elit3Zotya
addikt
A Sony minőségétől biztos vagyok benne hogy ezerszer jobb lesz, de valahogy meg kell oldaniuk, hogy legalább olyan jó legyen mint a 15 ultra, mindegy hogy hogy.
Továbbra is az oppo féle elrendezés a legjobb számomra, remélem ők nem változtatnak semmin, csak még jobb szenzort és fényérteket hoznak majd. -
hito
nagyúr
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Így igaz, mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
hito
nagyúr
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
De nem marad ugyanolyan jó, ez 99,9%. A fix-ek mindig élesebbek

-
hito
nagyúr
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Szerintem annyira nem, mert többet elvesz, mint amennyit ad, tekintve, hogy egy ekkora helyen összepréselt mozgó lencsesort tartalmazó zoomegység nem fog úgy rajzolni, mint a két fix. 70-100mm átfogással én inkább a 2 fix mellett voksolnék. 70-125-tól nyerne nálam a zoom konstrukció, ott már benyelném a lágyabb rajzolatot az continuous zoomért cserébe. De kinek mi.
-
Elit3Zotya
addikt
Azért nem mindegy hogy van a 70 és 100mm között egy 85mm és ha hozza a fényerősséget is mint a 15 ultrában lévő 2 állást, akkor az mindenképpen egy előre lépés. Igaz lehetne nagyobb is a határ a 2 állás között mint a Sony esetében, de ott a szenzor kb ki is végezte az egész konstrukciót.
Féltem hogy 3 kamera lesz benne, mert akkor így visszalépésnek tartottam volna minden képen, szenzor zoom nincs olyan jó mint egy jobb optikai, de így ebben a formában azt mondom okés lehet. -
hito
nagyúr
Azért ahogy utánaolvastam eddig, ez a 70-100mm nem egy masszív átfogás. Inkább lett volna picit sötétebb az üveg és minimum egy 70-125mm meggyőzőbb lett volna. A Sony nem aprózta el - kivéve a szenzort
- a maga 85-170mm-es gyútávjával. A 70-100mm-ben sok fantáziát nem látok. -
Pimpa
tag
Xiaomi 17 Ultra kamerasziget kinézet/kamufotó. A tok miatt nem látni teljesen, de 3 kamerás lesz ezek szerint.

"az új periszkópmodul nem csak egy egyszerű teleobjektívet tartalmaz, hanem egy valódi optikai zoomos, változtatható gyújtótávolságú kamerát, bár ezt még nem erősítették meg."
ez viszont így akkor jónak tűnik, így már tényleg minek 4 kamera hátulra
-
Atomgeszi
nagyúr
Értelmetlennek látom eldobni a zoom kamerákat, főleg, hogy periszkóposról volt szó, ami változtatható lesz 2-és 5 között. Bár ez még lehetséges lehet.
Én imádom a 13Ultrában, hogy van 0.6x ultraszéles, 1x főszenzor, 2.5x optikai zoom, és 5x optikai zoom.
Minden témát le lehet vele fedni tökéletesen.
Ez így egyértelműen visszalépés lenne.
-
Pimpa
tag
Ezt én is néztem, mikor mostanában kerestem a 11 Ultra utódját, mindkét telefonra vevő lettem volna, a 15 Ultra futott be előbb jó áron.
Aztán mikor kiderült ez a veszteségmentes crop zoom a 200 Mpixeles tele kamerán a 15 Ultra-n, amivel 17.2*-es nagyítás is elérhető, onnan érdektelen lett a változtatható rekesz a 14 Ultra-n, ha választanom kell a két telefon között. Sosem lesz tökéletes telefon, ez sem az. Mert a 3* és 4.3*-s telének sincs értelme, lehetett volna 3* és 5* vagy 6* inkább, mint az Oppo-n volt. -
Sanyi9889567
csendes tag
Szia! Én erre tetvezek beruházni jövőre,elvileg kb Márciusban jön kishazánkba ,de a negyedik szenzor az nem kamera,hanem valami képélességért felelős szenzor,ahogy olvastam egy cikkben.Na majd a tech videós tesztekből kiderül,mit tud.pl tech2.Remélem attól hogy csak 3 kamera lessz benne odab**z képminőségben.Még idén decemberben megjelenik kínában,szerintem lessz olyan techvideós aki megrendeli,vagyis megkapja a kínai verziót tesztelésre már most decemberben.
-
Silenzio
addikt
Ez is visszafejlődik. A változatható apertúrájú Lytia volt a nagy truváj a Xiaomi 14 Ultrában. A 15 Ultra dobta az állítható blendét, ami az én workflow-mban eleve gyengébbé teszi. Nem is csoda, hogy csak hébe-hóba bukkan fel 1-1 eladó példány.
-
Elit3Zotya
addikt
Nekem elég lenne ha a főkamera az új lyt 901 lenne és a 6x helyére valahogy beraknának egy 200mp-es nagy szenzoros(ez fontos) zoom kamerát.
A jelenlegi Sony 3x szenzor pariban van a hp9 el fénygyűjtés szempontjából is, az maradhatna is, az ultraszéles pedig legyen olyan mint az x200 ultrában, az kb jelenleg agyon veri a mezőnyt, mondjuk nem véletlen azzal a giga méretű szenzorral. -
Pimpa
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
ha marad az Oppo az X9 Ultra-val 4 kamerán és tényleg lesz benne 2 db 200 Mpixeles, akkor arra lehet benevezek. Azzal egyértelműen a 17 Ultra elé kerülnének
-
Pimpa
tag
-
rtrace
tag
válasz
Kristof997
üzenetére
Én a legjobban már azt tudnám értékelni, ha lenne legalább 1 gyártó, ami beleáll abba, hogy ezek fix lencsék és nem "zoomátfogást" akar velük lefedni, hanem csak kínál 3 jó látószöget, mondjuk 20MP-en sima bayer szenzorral.
Amiből az egyik lehetne 50mm, hogy ne mindig annak kelljen kompromisszumosnak lennie, ami legközelebb áll az emberi látáshoz. -
Elit3Zotya
addikt
Igen szerintem is az oppo elrendezése a legjobb, de számomra így is nagy érvágás, minden hogy visszalépés a kevesebb kamera.
#4prolad

Így van, jó volt az a 3x nagyon, 2x szenzor zoom elég jó volt az 1x és 3x között.
A terv gondolom az, hogy az új LYT-901 4x zoom íg tudja a szenzor zoomot, ami jó dolog lesz, de minőségben tuti nem fogja azt tudni mint a 3x optikai egység, de ne legyen igazam.
X8 ultra 6x optikai zoomját pl az x200 ultra szenzor zoomja sem tudta hozni, mindegy mennyire jó a hp9-es.#6hdavid1

Na igen ez meg a másik, pedig voltak jelek hogy talán ráálnak most az ultraszélesre(x200ultra, xperia 1-7) de valahogy mégsem terjedt el még idén, de legalább voltak visszalépések is.
-
hdavid1
aktív tag
Mindent, csak ne az ultraszélest fejlesszük
Sőt, ideje lenne már mégjobban visszafejleszteni, 18mm f/2.4-re minimum. -
Kristof997
csendes újonc
Azt miért nem csinálják, hogy 4es kaneraszett, ultraszéles legalább 50 Mpx, hogy 12mm alap és egy 1.5x tokmal 18mm (vagy 15 alap és 23mm szenzor zoommal), a főkamera pedig 1-2x között lenne, a 3x zoomkamera fedné le a 3x-6x zoomig a dolgokat szintén szenzorzoom, és a periszkópos 200Mpx meg indulhatna 7x zoomról, és akkor még szinte veszteségmentesen el lehetne menni 28x zoomig.
Túl drága lenne egy ilyen kameraszett, vagy túl nagy lencserendszer/szenzorméret lenne és helyhiány miatt nem csinálják meg? -
prolad
addikt
Kár kivenni azt a kamerát, zoomkameraként semmi extra (bár azt a szűk sávot szépen lefedte ahol az 1x főkamera már a határon volt), de remek makrófotókat lehetett vele lőni.
-
hito
nagyúr
A 15U butus gyútáv kombója után ez nem lesz nagy érvágás => 3x & 4,3x.
Ebben még mindig az Oppo a legjobb szerintem (a Sony mellett természetesen): 3x & 6x.
-
Segal
veterán
Hú de ronda így elsőre...
Meg a képen 4 szenzor látszik. Persze láttunk már példát kamu extra szenzorról, de azt a közép és alsókategóriában szokták elsütni...
Mindenesetre ha tényleg jön december végén Kínába akkor hamarosan lesznek itt még (élő)képek. -
Ricardo
titán
Kíváncsi vagyok milyen lesz. Főleg az elődhöz viszonyítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Okos Otthon / Smart Home
- LEGO klub
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Az ötlet jó, a kivitelezés kevésbé: Chieftec The Cube teszt
- iPhone topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- OnePlus 9 Pro 5G 12GB RAM, 256GB tárhely + töltő + kábel + 5 tok
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- iPhone 13 Mini 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 82%/p4620
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Space Black 128GB Független
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR5 512GB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS NZXT 850W
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, ha a minőség ugyan olyan jó marad, akkor egyértelmű előre lépés lenne, hiába a kicsi átfogás.
- a maga 85-170mm-es gyútávjával. A 70-100mm-ben sok fantáziát nem látok.