Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phobion
addikt
Sziasztok
Nagyon bejött nekünk "A Mars Terraformálás", viszont mindenképp akarok venni valamilyen jelölő tartót a játékostáblákhoz.
Etsy-t vagy mást érdemes nézegetni ilyen kiegészítőkhöz?
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Köszönöm a sok ajánlást és a pozitív véleményeket a Top 10-ről. 7000-7500 forint körül nem volt kedvem megvenni, de a Tescoban van club cardos féláras kedvezmény, és még volt online kuponom is, így megérte.

-
-
Tegnap megígértem a családnak (miután hazaállítottam a Gamewiz pakkjával), hogy idén már nem veszek több játékot
Ez az év ilyen szempontből nagyon erős volt. Már a gardróbszekrényemben is társasok vannak
-
-
Phobion
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Pont ezért kérdeztem én is
-
RangerFox
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Tescoba ne, le van fosztva az összes. Auchanban meg max a Hitster van jó áron.
-
Mr.Csizmás
titán
Bp-n ma este melyik nagy áruházba mennétek el társast venni, karácsonyi leárazásból?
-
Phobion
addikt
Akik már játszottak a Brass: Birmingham társasjátékkal.
Körönként, ki mennyi időt "hagyott" a játékosoknak?
-
-
jansky1
senior tag
Egy királyság krónikája, de még nem kezdtem hozzá
-
Lokarson
tag
Oriflamme, Panic lab, Scout, Summoner wars
-
forras2
őstag
Szevasztok
A környékben nem találtam a megfelelő társast, így megrendeltem a Dalvadászt még 12.-én, de eddig sehol, és félek tőle, hogy nem is fog ide érni szilveszterig.
Úgy hogy gondoltam egyet, és "megcsinálom" a saját társasunkat szilveszterre.
Magyar retro zenéket kell időrendi sorrendbe tenni.
Viszont kellene bele néhány szivató"kártya" is, ebben kérném a segítségeteket
3 jutott eddig az eszembe.
-Mutogasd el a zene előadóját és címét
-1 perctől énekeld tovább a zenét
-3 kérdés/válasz alapján találd ki az előadót és a zene címét.Mit lehetne még "szivató"kártyának betenni?
Minél többet szeretnék, minél bulisabb, izgalmasabb legyen a szilveszter esténk
-
Mortein
tag
Szunnyadó istenek, Heat, Anachrony.
-
-
Na kinek milyen társast hozott a Jézuska?
-
Tristis
őstag
Szóljatok, ha lesz valahol zsíros leárazódás 😁
-
Tony21
tag
Könyvbagolynál van pár akciós cucc.
-
Dr.NX
addikt
Partijátékok sok (10+) főre, amiket jelenleg lehet is kapni:
Dixit Odyssey
Time's up Party
Top 10 (hivatalosan csak 9 fős, de meg lehet oldani összeállva)
Egy imposztor New Yorkban ("kamu festő")
Zöld a nyerő
Csordaszellem
Ősköltészet
Aranyásók 1+2
Hallatlan
Kill Kim (Secret H1tler light)Sajnos a Telestrations ("Képzavar") nem jött még ki, pedig az nagy rekeszizomgyilkos.
-
jansky1
senior tag
Az elmúlt években rendszeresen próbálkoztam a nyereményjátékkal, de egyszer sem volt szerencsém. A „jobb” címeknél még a családot is megkértem, hogy azon a napon ők is játsszanak, de ez sem hozott eredményt. Idén viszont teljesen el is feledkeztem róla, még a promócióival sem találkoztam. Na majd innentől…

-
dorika87
őstag
Ezzel a társassal van valakinek tapasztalata?
10-12 fős baráti társasággal Szilveszterre jó lehet?
Same, Same, But Different A kettős szituk partijátéka! -
DrDobos
őstag
Kicsit belenéztem a tarsasjatekok.com-os nyeremenyjatek nyerteseibe. Vegulis nem furcsa, hogy az evek alatt egyszersem nyertunk az asszonnyal, most ahogy nézem több ember nyert már most több alkalommal idén
-
RangerFox
veterán
Party játékok:
- Csak Egy
- Fiesta de los Muertos
- Flip7
- CsordaszellemCsaládi
- Azul (sima, vagy a királyi pavilon), Harmónia (absztrakt)
- Fedőnevek (gondolkodós)
- Carcassonne, Cascadia (lapkalehelyezős)
- Bombairtók (dedukciós)
- Királyi kombó, Vándortáj (kisebb kártyajátékok, nyílt draft, kézmenedzsment, kombózás)
- Az Erdő (tablóépítős kártyajáték)
- Papírhajó a tengeren (pörgős kártyajáték)
- Eldorádó legendája (versenyzős, pakliépítős) -
st6969
őstag
Sziasztok! 15 éves lányomat szeretném meglepni karácsonyra egy társassal. Party játékokat szereti főleg. A barátaival (2-3 fő) és velünk, szülőkkel is lehessen játszani.
Vennék egy másik játékot is, ez pedig a családnak lenne meglepi. 1 óránál ne legyen hosszabb, 3-an lehessen játszani. Típust tekintve, nyitott vagyok bármire
Ezekhez szeretnék kérni pár tippet.
Köszönöm előre is
-
Lokarson
tag
Interspar társasjáték akció 25%
+ Azul mini 5k (Bp, kőbányai Family Center) -
forras2
őstag
Szevasztok
Szilveszterre keresek buli társast.
Nem ivós társast…
Dalvadász társassal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
Dr.NX
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Interspar és Euronics is árul társast.
-
Cyborg
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Tesco, Müller pl.
...amúgy Lidl kivételével kb mindenhol elfogadják, vagyis inkább azt mondom, hogy nagyon sok helyen.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
auchanon kívül hol tudnék rewin utalvánnyal venni társast? (tudom elfogadóhelyek keresője, de az a cégjegyzékes székhelyet mutatja) Rewin
-
RangerFox
veterán
Nézegettem a kívánságlistámat, és szeretnék véleményt kérni tőletek az alábbi játékokról (két főre):
- Lost Cities (mennyire redundáns a Schotten Tottennel?)
- Mindbug
- Duel for Cardia (Cardia)
- Take Time (Időhurok)
- Lone Wolves (Magányos farkasok)
- Leaders (Uralkodó)
- Everdell Duo -
citkar
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
Például a Felemelkedésnél a harc kártyákon van egy ikon, amik párosítva győzelmi pontokat érnek, ezért a régebbi harckártyák használata megfontolandó, azokon nincs ilyen ikon. Viszont a régi, kiegészítős harckártyák néha hiányoznak, sokszínűbb azokkal. Mérlegelni kell melyik változatot preferálod inkább.
A kiegészítővel az új tábla bizonyos részét le kell takarni, ami a réginél is így volt, de az átszabott akcióhelyszínek miatt itt engem ez kissé zavar.
Mindig azt mondom ezzel kapcsolatban, hogy egy, vagy főleg két kieggel pl akár 5 szeméyesre is bővíthették volna a játékot (több akcióhelyszínnel), szükség esetén 3 vagy 4 főnél módosítva ezt azt, hogy meglegyen a versengés a helyszínekért. -
jansky1
senior tag
Nekünk a távoli gyarmatok kieg jött be a legjobban. Vénusz érzetre nekem csak játékidőt ad a játékhoz. Kezdetek sem rossz, de sokan írják rá, hogy "eltöri" a játékot. Hatalmi játszmát nem próbáltam, de a bemutató videók alapján nem is tetszett meg.
-
citkar
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
Az Imperiumnal a két kieg nélkül nekem hiányérzetem volt. A Felemelkedéshez is hozzapakolhato a két régi kieg, mi azt jatszuk már egy ideje. Ha az alapot most veszed meg, a Felemelkedest javaslom, az magában is jobb a réginél, de nekem hiányoztak a régi kiegészítői. Látszik, hogy nem ehhez tervezték, de szerintem jobb velük, mint nélkülük.
-
SPQR301
tag
válasz
Phobion
üzenetére
Imperumhoz a Rise of Ix kb kötelező. Az Uprising magában is működik.
Szerintem Imperium + Rise of Ix > Uprising. Egyszerűbb és gördülékenyebb a játék. De ugyanolyan mély. Meg talán kevésbé swingy, az Uprisingban a homokférgekkel simán leget 5-6VP-t szerezni egy kör alatt.
-
Dr.NX
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
Pedig Tristis ezt is megválaszolta neked, csak használni kell a BGG-t:
https://boardgamegeek.com/boardgame/316554/dune-imperium/expansions
https://boardgamegeek.com/boardgame/397598/dune-imperium-uprising -
Phobion
addikt
#7732 - köszi!
Kerestem a topikban mielőtt kérdeznék, de nem találtam rá választ.
A Dűne Impériumot vagy Dűne: Impérium - Felkelést érdemes megvenni?
Illetve mely kiegészítőket érdemes megvenni hozzá?
-
JoinR
őstag
válasz
Phobion
üzenetére
Szinte mindnek megvan a létjogosultsága, attól függ, hogy mi a cél, mennyire játszottátok már ki az alapjátékot. A Kezdetek jó arra, hogy kicsit felpörgesse az elejét, a Vénuszos és az új térképek (Hellas & Elysium) akkor jó, ha már sokat játszottatok és kellene a változatosság. A csúszásmentes tábla is jó szerintem, kényelmesebb vele a játék (eleve azzal kellett volna kiadni). Ha ez mind megvan és még mindig nem elég, akkor gondolkoznék a Kolóniákon, Hatalmi játszmán és Kezdetek 2-n (ebben a sorrendben).
-
Phobion
addikt
Sziasztok
A "A Mars Terraformálása"-hoz mely kiegészítők ajánlottak?
-
Dr.NX
addikt
válasz
kecstama
üzenetére
Az Auchanos 9000 Ft-nál aligha lesz jobb.
Legalábbis karácsony előtt nem.
A szó helyesen "egyelőre".
-
kecstama
tag
Köszönöm az ajánlásokat, egyenlőre a Dixit a befutó, még várok vele hátha valahol leárazzák
-
Superman2226
újonc
válasz
kecstama
üzenetére
Szia!
Itt van egy részletesebb ajánló: https://goffi.hu/tarsasjatek-kalauz-6-10-eves-korosztalynak/
Benne van azért a Gazdálkodj okosan is. :-) -
-
Dr.NX
addikt
válasz
elistvan
üzenetére
20 éve Scrabble-eztem, az nagy volt.
Tavaly is megpróbáltuk és dögunalom volt várni a másikra.@kecstama Hány főre?
Dixit, Gyémántvadászok, Csak egy, Aranyásók, Top10, Szerencse Szelence, Szellemtinta, Abszolút elfelejtett szavak, Zöld a nyerő, Szókötő, Flip7, Scout, Hiúzz egyet, Vigyázz6, EladLak, Trio -
kecstama
tag
Szép napot!
Valami atom egyszerű családi játék kellene karácsonyra. Egyenlőre Azul (esetleg Sagrada) a befutó, de azért gondoltam megkérdezem hogy mik a tapasztalatok.
Valami olyan kéne amit a 70 éves nagymamám is megért, de "izgalmasabb" mint mondjuk egy gazdálkodj okosan.
-
Dr.NX
addikt
A legelső modern társasjátékos élményem úgy 2000 körül egy házilag készített Catan volt.
Most is szívesen emlékszem vissza rá, asszem gumiból voltak az utak és házikók. (Nem én készítettem.)
De akkor csórók voltunk, a szüleimet éhesapámnak és éhesanyámnak szólítottam, a kacsák nekünk dobálták a kenyeret a parkban. -
Nemtom ki minek örülne én fogyasztóként speciel annak ha a natív kiadáshoz kényelmesen elérhető lenne a lokalizáció - az se baj ha nem ingyen.
(Egyébként manapság az AI bármilyen fordítást kiköp 1 perc alatt, csak lektorálnia kell egy szakértőnek így a fordítással kapcsolatos csillagászati költségekre már nem sokáig lehet hivatkozni) -
Dr.NX
addikt
Elindultak az adventi naptárak.
Tarsasjatekok.com
Gémklub
Reflexshop?
Spiele-Offensive
Milan Spiele -
TrollBalint
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ez alapvetően a játékoktól függ, hogy meg kell-e venni mindenkinek, vagy elég egy embernek. Itt azt írják a hozzászólások között, hogy már lokálisan is lehet többen játszani, úgy hogy elég csak neked megvenni.
Esetleg érdemes lehet még - ilyen alapon - a BGA-t is kipróbálni / megnézni, ott csomó játékkal lehet játszani. De ha egy tableten akartok, akkor vagy két böngészőt kell indítani, vagy valakinek fizetős account kell. -
goccer
aktív tag
válasz
Bugarov
üzenetére
Azt tudom erre mondani, hogy lefordítani is idő és pénz volt. És bescannelni is idő lenne. Gémklub is biztos örülne neki.
A játékélmény viszont biztos kiváló lenne egy scannelt sufnituningos verzióval 100 órákon keresztül, de csak a tudat miatt hogy spóroltál 20 forintot, megoldotta okosba'
-
doddencs
senior tag
-
FunPro
őstag
Az egész megvalósítás sántít. Mindig azok a fail qr kód tetovalások jutnak eszembe, amik olyan youtube videókra mutatnak, amit időközben levettek. Ha valaki ilyenre vetemedik, minimum google drive-ra illik feltölteni a hivatkozott anyagot.
Nyilván ez is olyan, mint bármilyen digitális tartalom. Addig kell élvezni amíg lehet, de akkor sem az igazi így.
-
Azie
őstag
Hát egy ideális implementáció az lenne, hogy a QR kód, az egy app backendjén tárolt rekordra mutat. Az appban kiválasztod, hogy melyik streaming szolgáltatást használod.
Beolvasod a QR kódot, a backend pedig egy translation tábla alapján lejátssza a számot a választott szolgáltatónál.
A jogdíjakat a szolgáltató fizeti, nem te és az app fejlesztője. Te csak egy másik UIon hallgatod a zenét, amire van előfizetésed az adott streaming szolgáltatónál. (szerintem) -
oAcido
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Akinek esetleg megvan a Homályrév és szánna egy kisebb időt szkennelésre, az kérem írjon privátba.
Angolul van meg a játék és a csapat nagy része egy szót se tud, jó lenne 1-2 dolgot magyarul kinyomtatni.
Előre is köszönöm
-
Sirandrish
legenda
Most nézem, még az Everdellnek is van android verziója...ez tök jó!
Amúgy ez hogy működik? Elég nekem megvenni ha játszanék mondjuk a párommal, vagy mindenkinek meg kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez az év ilyen szempontből nagyon erős volt. Már a gardróbszekrényemben is társasok vannak