Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor 90 - modellalkat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
addikt
Century Big Box Spiele Offensive-ről harmadáron, 25 EUR.
MZS közös rendelősben is be lehet szállni. -
attiati
veterán
Endeavor -ról mi a véleményetek?
Féláron van reflex shopban. -
Bugarov
aktív tag
Nem is hittem volna hogy ilyen sokan ismeritek es kedvelitek a Sub Terra-t.
Pedig nem lehet valami elterjedt mert évek óta próbálok beszerezni belőle egy példányt, sikertelenül (sajnos csak a PnP verzioban van meg).
Hogy a Camel Up hoz is hozzászóljak: szerintem zseniális több év után kb egy honapja ujra előkerült (megfogadtam h minden hétvégén előveszünk egy régi játékot egx menetre) es tök jól szórakoztunk.
-
goccer
aktív tag
válasz
noPublicFG #7445 üzenetére
Tipikus gateway játék, Ki nevet a végénhez ne hasonlítsuk már. Nem túl mély nyilván, de nyújt bőven lehetőséget egy kis taktikázásra.
-
-
Dr.NX
addikt
válasz
noPublicFG #7445 üzenetére
Pedig nagyon nem szerencsejáték.
-
Ha szabad hozzátennem, szerintem ezt a Camel Up-t nagyon túlértékelték. Egy kellemes, "ki nevet a végén" játék, se több, se kevesebb!
#7444 Bugarov
+1 a Sub Terra-ra! Nagyon átadja a hangulatot, és az ameri szerelmeseinek jó pár kellemes órát okoz! -
RangerFox
veterán
Köszi szépen az ajánlást mindenkinek, utána nézek mindnek!
Kartográfusok, Csak egy, Dixit már megvannak, esetleg még a Heat jutott eszembe közbe, ami nem annyira bonyolult és lehet 6-an is játszani.
-
goccer
aktív tag
Igazad van, pedig meg is néztem mindkét játéknál a társasjátékok.comot, hogy ad-e árat. De hiába írja ki félrevezető módon hogy X bolt árulja y áron, ha valójában sehol sincs készleten...
Szerk: annyi még hogy mindkét játék gyakorlatilag nyelv független szóval külföldi beszerzés is játszhat.
-
goccer
aktív tag
válasz
RangerFox #7431 üzenetére
Ritkán látom ajánlva, de itt pont illik a kritériumokhoz: Camel Up. Jól néz ki, 6 fő körül ideális, hasonló 1,5 körüli bgg súly, mint a 7 csoda építészek, a játékmenet pedig merőben eltérő. Esetleg még Captain Sonar, ez megint csak gyökeresen más stílusú játék, de súlyban közelebb a Szép új világhoz (2,2).
-
RangerFox
veterán
6 játékossal is játszható gateway játékot keresek szép asztalképpel. A 7 csoda Építészek jó választás lehet? Az alap 7 csoda azért nem opció, mert redundáns lenne Szép Új Világgal, ami nekem jobban bejött, csak az max 5 személyes. Esetleg valami más ajánlás a fenti kritériumra?
-
MZsoltee
veterán
válasz
brownus #7427 üzenetére
Pár mechanika:
Kockadobas
Laphuzas
Pakliepites
Munkás lehelyezés
Draftolas
Licit
Alkudozás
Titkos szerepek, celok
Egyáltalán verbális interakció, meggyőzés, manipulálásaEgy játékban konfrontáció mennyisége mélysége a kooperatív, közösen nyerünk játékoktól az egyik vagy másik játékos nyer és kegyetlenül konfrontalodo játékok között.
Szerencsefaktor (laphuzas dobás) jelenléte, vagy tisztán számolható játékok, ahol minden infó nyílt.
Ezeket a tulajdonságokat mindenki másképp tolerálja, szereti. Ezért ha a világ tetszik is, ha olyan helyzetbe hoz a játék, amit nem élvezel, akkor nem lesz jó élmény. De pl nálam a másik oldal kevésbé fontos. Az űr témájú játékok pl engem kevésbé érdekelnek, de a Dune főleg az utolsó,asszem felemelkedés pl tetszik. Nem vagyunk egyformák.
-
Mortein
tag
válasz
brownus #7427 üzenetére
Nemesis tipikusan olyan játék, aminek csak megfelelő társasággal érdemes nekiülni (tapasztalt, összeszokott). Nekem megvan a játék, játszottam vele már többször is, de nem az a játék, amit minden hétvégén elővennék de, ha szereted az Alien filmeket, akkor a hangulatot abszolút visszaadja. Viszont eléggé szerencsefüggő, ha ezen túl tudod tenni magad és nem zavar, hogy egyik bajból a másikba sétálsz, és mindig van valami, ami hátráltat, akkor elég szórakoztató tud lenni (ezért is írtam a megfelelő társaságot), pláne ha a végén mikor már a kapszulában ülsz megszólal a csapattársad, hogy nem is oda megy a hajó ahová gondolod (neki más volt a titkos küldetése), az mókás tud lenni
.
Aki elsőként esik ki átveheti az Alienek szerepét (van saját pakli ilyenkor). Ezt az opciót mi már nem használjuk, mert brutálisan erősek tudnak lenni az Alienek a megfelelő kézben és hírtelen a többi játékos menekülési esélye közel nullára csökken.Nem tudom mennyire vagy kezdő, mert kezdőknek egyik társast sem ajánlanám.
-
brownus
veterán
hello,
ezt tervezem megvenni, de eléggé eltérő véleményeket olvasok, hogy szevedés az egész!? (https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/nemesis-2017) NEMESIS / alien
tegnap játszottunk az aliennel (a cica van a kihajtható térképen), és imádtam, szerintem zseni, izgalmas. egyáltalán nem volt szenvedés, de g.ci szopatós igen
~50k, ezért kérdem...Te mit mondasz?
most nézem, vannak dune társasok is, baszics, nem is egy... azokat ki ismeri?
na, látom sokakat behúzott a dune - imperium
csekkolom azt is
-
NyxNyxNyx
addikt
Arcs egész jó áron Gamrunner-en. GRANGOL15 kupon kóddal 15% off az angol játékokból. Nem ismertem eddig a boltot.
-
Davebowman
senior tag
Sziasztok, tanács kellene PowerGrid-hez, hogy 2 fővel van-e valami olyan megoldás, hogy az utolsó kört ne fixen az utolsó játékos nyerje? Több fővel nem gond, de ketten kellene megoldani. Házi szabály is ér. Esetleg térképek ötlet? Köszi!
-
B1T3
addikt
válasz
RangerFox #7420 üzenetére
Én 5000-ért már gondolkodtam, hogy csak ki kéne próbálni, de 3750-ért már tényleg meglépem.
Én is azt hallom róla, hogy nem sikerült olyan jól, de annyira mélyelemzéseket senki nem ír róla, inkább mintha szájról szájra terjedne ez a vélemény.(A BGG-értékelés sem minden, de ott mégiscsak 7,1/10, szóval annyira vészes nem lehet.)
-
fausto
addikt
Az Egy szép új királyság meg 3750 Ft bizalomkártyával, online nem rendelhető, de készlet infó alapján sok áruházban van még.
-
ZsZso
Közösségépítő
Láttátok, hogy a Stella csak 5 rongy az Auchanban?
-
Dr.NX
addikt
Auchanban Bizalomkártyával -25% akció van.
Stella (Dixit) 5000 Ft pl. -
Sziasztok!
Az Etele plázában, Játéksziget kiárusítást tart a héten. Állítólag!
Még nem jártam arra, majd pénteken tudom személyesen is leellenőrizni! -
RangerFox
veterán
Filler kártyajátékkal szeretném bővíteni a gyűjteményem. Az alábbiak közül ki melyiket szereti/ajánlja? (Természetesen más ajánlást is szívesen veszek).
Scout
Odin
Skull
Faraway
Sea, Salt & Paper -
-
citkar
addikt
válasz
Tristis #7405 üzenetére
A nyugati királyság sorozat után a Dél Tigris vándorai nekem kifejezetten tetszett, a második rész (a bölcsei) kevésbé a zsákból történő kockahúzás miatt, de a harmadik részt keresem (Inventors of the South Tigris), jó áron lesz megveszem, jónak tűnik, továbbá mindegyik Dél Tigrishez csináltak kiegészítőt.
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék heavy, medium-heavy euro-k (BGG 3,00+) közül kinek mi tetszett az elmúlt 1,5-2 évből?
Én őszintén megmondom a Beyond The Sun óta nem játszottam jó heavy euro-t (Phoenix New Horizon határeset, de mondjuk elegánsnak nem mondanám, így biztos kopni fog gyorsan). Most jött meg a Seti, kínomban vettem egy On Mars-t is (tényleg az utolsó Lacerda, már csak ez hiányzott a régi "nagyok" közül), és lecsaptam egy Civolution-ra is, bár látom, hogy egy kalap sz@r lesz... Shackleton Base is még talán-talán szimpatikus.
Ti hogy álltok a témakörrel? Rengeteg jó kártyajáték van, sok remek limonádé játék, de valahogy az euro-sok nincsenek elkapatva mostanában. -
maross
nagyúr
Marvel Zombies kistesó (Hősi ellenállás) aprópénzért, 9676 (-5% =9192ft, ha már törzsgárdista vagy).
-
maross
nagyúr
válasz
refrigerator #7401 üzenetére
Valahogy úgy, annak ellenére, hogy tegnap és ma is 9-15.15-ig játék volt, valamint remélhetőleg ez lesz holnap és holnap után is
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest