Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samus
addikt
Ha anno frissítettem B06ra, van rá mód, hogy feltegyem a régi, macedón B02t? Vont egy pöpec módosított verziója, sokáig használtam, aztán mikor megjelent a B06, visszatértem gyárira, majd onnan az újra, nem nagyon nyertem vele. A mobilnet lett stabilabb...
-
bsanzika
tag
Végleg megszabadultam a készüléktől, így eladóvá vált 2 db tokom. Egy fekete Nillkin tok és fekete szilikontok, mind a 2 állapotban. Bocsánat az offért....
-
Samus
addikt
válasz
üzenetére
Ja igen, csak nekem pont úgy jött össze, hogy 8 munkanap + két hétvége + egy szombati nap (hétfő) + ünnepnap, most jut eszembe...de mindegy, igen, ez már mindegy.
Szóval javaslod, hogy személyesen vigyem be. Még nem adtam le. A szervizben részletesen felveszik a hibaleírást?
Mondjuk az említett pécsi "nagy" szerviz...mikor még telefont akartam venni, voltam bent, és a szervizes kollégát kérdeztem, van-e 2.1 már a náluk kapható GT540-re. Mondja, még nincs, csak 1.6 van rájuk, de már dolgozik a T a frissítésen (az LG már kiadta ekkor a függetlenekre). Szomorúan vettem tudomásul, majd azért elballagtam megnézni a kiállított telefonokat, és volt ott egy GT540 is, mi furcsa volt, hogy mozgott a háttér...ezt akkor a 2.1-el hozta be az Android, ha jól tudom, megnéztem a telefon tulajdonságait, és igen, 2.1 volt...két nappal később mentem vásárolni az innen pár száz méterre lévő T-Pontba (Árkád), kérdeztem az ügyintézőt, mondta, persze, ezek már 2.1el jönnek egy ideje, és hozta is, virított rajta a matrica, hogy 2.1...Ez két és fél éve volt, azóta talán fejlődtek...
Szerk.: még mindig cserélnek? Nem arról volt szó, hogy a ZTE már nem cseréli azonnal? Mondjuk én a visszavásárlással is beérném, bár még három részlet vissza van az árból (kb. 14k + 10x2890), a kedvezményes ár nálam olyan 44k környékén volt (készülékváltás, az újhoz képest -5k, mert szerződés vége, -10%, mert webshop, és -2k a kapcsolat pontokért), csak új telefont a T-nél nem tudnék venni, mert köt a hűség...
-
89BDave89
tag
Nem javítják a készüléket, azonnal cserélik ha olyan a probléma.
Más típusra csak akkor cserélnek, ha nincs már cserekészülék Grand Xből, és akkor is csak olyanra, ami 5ezer forinttal drágább vagy olcsóbb eredetileg. Hogy milyen árat néznek nem tudom, de érdemes a készülékárat, illetve a saját csomagod árát megnézni.
Ezen kívül, ha nagyon erőlteted, és nem értesz egyet a garanciális javítási móddal, akkor visszavásárolják a telefonodat. Legalábbis van aki már így intézte.
-
Samus
addikt
válasz
üzenetére
Webshopból rendelés esetén (futárral) 14 napot ad a T, legalábbis mikor én rendeltem, 14 napos elállási idő volt.
A sokkal sokkal lassabb mit jelent? Tudom, kell idő, míg beérkezik, és idő, még vissza, nekem viszont ez (két oda vissza alkalom) kb. 4000 pénz spórolás (a legközelebbi T szerviz nekem Pécsen van a Rákóczi utcában, az innen 38km).
Illetve ha ezt mind leiratom a kedves ügyintézővel, számíthatok rá, hogy érdemben csinálnak valamit a telefonnal, mondjuk azt mondják, nem javítható? Cserélném is Xperia SP-re azonnal...
-
Samus
addikt
Szerintetek érdemes szervizbe vinni a telefont olyan hibákkal, mint a hívás közben nem/halkan hallanak, robothangom lesz, teljesen véletlenszerűen, pár másodpercig, utána minden ok, majd újra előjön (ugyanabban a hívás közben), most már eléggé panaszkodnak. A telefon emellett random ledobja magát a hálózatról, van, hogy két-három másodpercig, van, hogy majd egy percig, van, hogy egy hétig egyszer sem, van, hogy naponta tízszer is. Az érintőkijelző tegnap háromszor fagyott le, kétszer zsinórban egymás után (feloldások között eltelt idő 15 perc volt), a ROM a gyári B06. Tudnak vele bármit is csinálni, vagy visszakapom egy factory resettel?
A hívás hiba könnyen reprodukálható, ha nem jön elő azonnal, akkor egy perc után tuti. HSDPA/HSUPA (UMTS), 3G, és sima 2G hálózaton is, hívás közben. A SIM három éves. Én a másik félt kifogástalanul hallom, eltekintve attól, hogy a telefon néha önállóan értelmezi a hívás közbeni hangerő fogalmát, ha úgy ér véget a hívás, hogy minimumon volt a hangerő, a következőnél már ordít, és nincs lejjebb...cserébe recseg is néha.
9 hónapos a telefon, bánom, hogy nem küldtem vissza 14 napon belül, és cseréltem L9-re, vagy Xperia P-re...
Bevihetem sima T-Pontba is, ahol nincs szerviz, ugye? Ők felveszik a hibalistát, és elintézik a többit?
Mellesleg eddig bírta a Nillkin kemény tok is. Elrepedt a hangerőszabályzó gombnál, a vékony részen. Gyakorlatilag a semmitől, recseg ropog most, ha benne van a telefon...És most újra lefagyott a kijelző, most kivettem az akkut, nem szórakozok vele
-
heidricha
őstag
Hali!
Gondoltam letesztelem jobban, mint eddig, hogy a CoverLock (CL) mit is eszik. Épp kirándulni indultunk, de bekapcsolva maradt. Az akksi meg fogyott, mint állat - mondom, így nem lesz jó, estére nem lesz benne semmi, pedig lenne még másfél nap azután, amit ki kellene bírni készenlétben.
A WakeLockDetector (WLD) szerint az Android fogyasztott el mindent, azon belül is a power_.manager
Kikapcsoltam a CoverLock-ot, a fogyasztás megszűnt!
Ez akár HepiEnd is lehetne, de nem...Most nyugisabb helyzetben a fentiek után néhány restarttal (ld. következő kérdés) szintén rajta van a CoverLock, de nem is fogyaszt sokat (legalábbis messze nem annyit, mint pénteken - azért még a következő 4 órát megvárom, most kapcsoltam ki a CL-ot, hogy össze lehessen vetni a fogyás ütemét), power_manager-t nem is találom a WLD listájában.
Mi a rosseb lehet ez?
És a másik: túrázás, akksi lemerül, külső hordozható power fel. A hordozható töltőt teljesen kimerítettem ebben a formában, fel is nyomta 74%-ra. Aztán persze levettem, egy darabig semmi extra, de egyszercsak feltűnt, hogy nem fogy a töltés, jó sokára is 72%, vagy ilyesmi volt... majd egyszercsak kikapcsolt a telefon. Egy darabig próbálkoztam, aztán megsejtettem, hogy lemerült, csak épp nem jelezte semmi előre. Se a kijelzett százalék, se a dudák!
És a töltés hozta csak helyre a dolgot, képtelenség volt bekapcsolni, szegényt kétszer is szétszedtem az akksi ki/be miatt, pedig felesleges volt.Ilyenkor is felesleges szerintetek akksi statisztikát törölni?
-
89BDave89
tag
A tré mobil levette a listájáról a Grandot, ha megtalálod így vagy úgy, akkor is azt írja a lapján, hogy a termék már nem rendelhető.
-
madkiller
őstag
GXI2:
https://www.youtube.com/watch?v=E2WvCfmVxTM&feature=youtube_gdata_player -
tonyqa23
senior tag
Úgy látom nem kell már Xposed Framework ahhoz, h a Greenify lássa a rendszeralkalmazásokat is x86 rendszernél, mint nálunk.Nem... Lóf.szt.
-
havenday
tag
Én már nagyon kezdem unni....cserélték júniusban. Mostani hibák: liluló képernyő, elfelejti a wifi jelszavakat, nincs gps jel (futárként marha jó) hangminőséggel problémák, most csak ezek jutnak az eszembe....
Apropó, akar valaki egy júniusban cserélt Grand X - et venni?
Ja, és nem lehet önállósíttatni
-
adamsz82
tag
válasz
Garry84
üzenetére
Helló, épp ez a gondom, természetesen KI volt kapcsolva az adatbarangolás, adatkapcsolat, a roaming, t-mobile esetén pedig a *104# megoldással át lett állítva. Adatkapcsolatot nem is szerettem volna kinn.. Ezért volt fura az állandó figyelmeztetés az adatkapcsolat megszakadt címszóval.. ahogy lenn írta a kolléga.. végül nem érdekelt, hogy ott a felkiáltó jel és nem "huzogattam ki", mert akkor újra és újra feljött volna a figyelmeztetés. (csak a szemem zavarta, meg tekertem rajta, hogy miért ugrál mikor direkt ki volt lőve az adatkapcsolat - adatbarangolás..)
Ellenőriztem, egy fillérem se bánta.. tehát valóban nem használt semmi adatkapcsolatot.. ez egy bug-nak tűnik. Nem feltétlen GXI, hanem inkább droid bug. (következő útnál már nem ér váratlanul ha meg lesz még a tel, vagy lesz köv. nyaralás külföldre..
) -
-
válasz
adamsz82
üzenetére
Az adatroaming is be volt kapcsolva, vagy csak a hívásokra értetted? Ha előbbit nem kattintod be a hívásbeállításoknál, akkor dobálni is fogja az üzenetet (meg a gatyádat is ráfizeted a netre, de ez más tészta...). Minden androidnál ez van. Blade legalábbis ugyanezt csinálta.
-
adamsz82
tag
Sziasztok!
HR országban folyamatosan azt dobálta a telefon, hogy adatkapcsolat megszakadt.. (miközben a rooming be volt kapcsolva, az adatkapcsolat pedig nem volt engedélyezve - próbáltam a csak 2G-t, újraindításokat, de semmi.. min. 5-10 percenként dobta a felkiáltójelet háromszögben, hogy megszakadt az adatkapcsolat.. más is tapasztalt ilyet? Mi a megoldás rá, ha legközelebb külföldre megyek?
Köszi
-
bsanzika
tag
Csak T-Pontokban vagy T-Partnereknél is cserélik a telefont? Nincs egy hete hogy kaptam egy "felújított" darabot, de rémes amiket művel....
-
apa111111
csendes tag
Sziasztok! Wifi-vel van problémám. Állandóan elfelejti a jelszót. Amikor beírom, általában második-harmadik próbálkozásra sikerül. Közli hogy hibás jelszó, pedig jól írom be. Free wifinél is előfordult hogy csatlakozás helyett hibás jelszót jelzett. Szervizben szoftvert frissítettek, semmi változás. Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
A tartozékok cseréjekor is be kell mutatni a telefont?
Egyelőre csak kíváncsiságból érdekelne a dolog, hogy pl ha az aksimerülésre hivatkozva megpróbálnám cseréltetni első körben az aksit, + a gyári adatkábelt is mert szét van esve, akkor is meg kell mutatni magát a telót?
V3 van raja, és csak ezért nem akarom leszedni...
Bármilyen infót előre is köszi!
-
sil3ntbeatz
tag
Meddig cserélik a telefont? Úgy értem a két év alatt letydom cserélni vagy ameddig a készülék garancia él vagyis 1 év?
-
tonyqa23
senior tag
válasz
89BDave89
üzenetére
L9. Szebb felbontás, Full HD videó rögzítés.
Én nem vennék a jelenleginél kisebb felbontású készüléket, mert tuti,h fel fog tűnni a különbség, ha már ehhez vagy szokva. Lumia 900 volt a kezemben, ugyanez a méret 800x480 és zavaró volt nekem. Szerintem másik teló is hasonló lenne ilyen szempontból. -
89BDave89
tag
Ha midnenképpen úgy alakul, hogy cserélnem kell telefont, akkor már most kénytelen vagyok foglalkozni a jelöltekkel.
Az első jelöltem a Sony Xperia SP, de lehet hogy az nem fog menni mert drágább.
A két említésre érdemes telefon ebben az árkategóriában mint a Grand X In:
Sony Xperia L
LG Optimus L9mi a véleményetek a 2 telefonról, illetve melyiket választanátok?
Valamelyik esélyes arra, hogy betöltse az ŰRT amit a Grand hagy?
Válaszotok, és véleményetek előre is köszönöm! Sokat segítetek, nagy a dilemma.
-
madkiller
őstag
Nálam a sorozatszámra az van írva, hogy unknow ez mit jelent?
Már mint nem a szó
-
TBG
senior tag
Agree. Érzésre ez egy kurva gyors telefon. Én még akadást nem tapasztaltam. Játékok más tészta.
-
-
gvkriszti
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, akkor az antutu már 10000 alá pontoz. A telefont Pécsen cserélték, a hangszóró halt meg rajta.Szervizeltetni szeretem volna, erre rögtön kicserélték.
-
gvkriszti
csendes tag
Tegnap kicserélték a telomat, természetesen felújítottat kaptam. Egy kis problémám van vele, antutun 9500 pontot tud
a régi meg 12000. Ez normális? -
heidricha
őstag
Üdv a Való Világban!

Kicsit olvass vissza, GPS jelenségek vannak szép számmal. A Jellemző nem az mondjuk,m hogy gyenge a jel, az nekem pl. többnyire akkor van, ha tényleg gyenge a jel, pl. front betöréskor erős felhőzet alatt.
A jellemző az, hogy van jel, sok hold látszik, de nincs belőle pozíció. Ez akkor van, ha
1. nincs mobilnet engedélyezve/elérhető állapotban
2. néha egyébként is, de igen ritkán, esélyes, hogy a net állapotától is függHa ilyenkor mindenképp kell a GPS, akkor érdemes nyugton maradni, mert menet közben (pl. kerékpár, autó) van, hogy soha (mondjuk fél óra alatt) nem áll össze.
FasterGPS nekem lelkileg segít, nem vagyok teljesen biztos benne, hogy valóban okoz jelentős különbséget.
A helyszolgáltatások-nál a Műholdak, és az A_GPS legyen engedve! Ha sosem lesz net alatta, akkor az A_GPS mindegy szerintem, de akkor a fenti egy helyben állós megoldás lesz a mondás többnyire, az egyébként elérhető 10mp fix, nem fog összejönni, csak szökőévenként egyszer. -
DshadoW
tag
Üdv!
Nektek milyen gyorsan talál jelet a gps? Illetve talál-e egyáltalán
mert nálam 10 percig keresi és nem találja. Letöltöttem ilyen gps teszter programot és ott írja, hogy ha talál is nagyon gyenge a jel szóval elég gáz a szitu. Mi tévő legyek? -
voci
tag
Nézegettem a ZTE letöltési oldalát, és ezt találtam a moldovaiaknak szánt tartalmak között:
Moldova Grand X In SD card upgrading instruction & software package(Orange)--200310B0563GXI_OMDV1.0.0B03
Language: English | Size: 267.96 MB | Date: 2013-08-21Vajon van benne valami újabb számunkra?
-
neo-geo
senior tag
Megvolt ismét a duplázódás a kártyán, a képekkel, és most egy teljesen más márkájú kártya volt benne. Egy hete csatoltam le a kártyát, de miután vissza csatoltam egy rakás kép eltűnt. Meg már olyan is volt, hogy random törölt képeket. Hogy lehetne ezt orvosolni? Egy factory reset megoldaná? Ha igen, akkor a gyári backup programmal mit tudok lementeni? Vagy milyen progi kellene az üzik, jegyzetek, hívásnapló, lementésére. A teló nem az enyém! Előre is köszi az infókat.
-
Canonfan
senior tag
kelzsoca (#17562), Joccc07 (#17563):
Köszi szépen!

Még annyit szeretnék megkérdezni azoktól akik kipróbálták letiltani/letörölni a Play szolgáltatásokat, hogy mit tapasztaltatok, javított valamit az aksiidőn pontosabban az indokolatlan Android OS használatban?
-
Mate
nagyúr
válasz
Keeperv85
üzenetére
Eddig egyetlen egy céget láttam, aki vállalta ezt. Asus. Náluk kapni olcsósított, felújított készülékeket. Ők vállalják ezt, ezért olcsóbban is adják. A többi csak simán újradobozolja és kész. És jól mondod, ez nem kínai sajátosság. Az összes nagy cég ezt csinálja.... De továbbmegyek. Nem csak telefonoknál bevett szokás ez.
-
Tomacko
őstag
válasz
Keeperv85
üzenetére
A minap találtam egy oldalt munkahelyen, ahol telefonokból volt több márka is kimondottan úgy hirdetve, hogy x összegen a 0 kilóméteres új és mellette hirdetve a refurbished olcsóbban. Sajnos mivel elég nagy a pörgés a fejemben is egyéb dolgok miatt meg a munkahelyen is így passzolom hol találhattam
De helyette mutatok becsületesen dolgozó webáruházat ahol ugyan nem telefon, de tabletból van jócskán re.... NEXUS márkanéven talán már olvatátok ezt a nevet ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval benne van a tévedés lehetősége, hogy akár akkor is csak tableteket találtam így hirdetve, de van az biztos

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Tomacko
üzenetére
Dehogy is árulják címkével...
Csak párat mondok a nagyobb nevek közül, akik egy darab címkét nem nyomnak rá: Samsung, Blackberry, ZTE, Huawei, hTC, Sony, Sony Ericcson... Az SE telókat itt szereltük át Pécsett anno, aztán csomagoltuk vissza az új dobozba, a Blackberryket szintén... 
-
Tomacko
őstag
válasz
üzenetére
Ez egy totálisan gusztustalan eljárás.... értem én, hogy javítva vannak meg működnek stb.stb, de a szolgáltatótól én mindig elvárom, ha vettem náluk valamit újonnan és ők garanciát vállaltak rá akkor ha csere történik azt oldják, meg, hogy újat kapjak, mivel nem használt piaci áron vettem meg tőlük az újat. Sok helyen árulnak amúgy refurbished telefonokat, ezzel nincs is baj, mert így nem mennek értelmetlenül a zúzdába. De azokat refurbished felirattal árulják és nem is 0 killóméteres új árakon. Nem mondom tovább, ki írtam magamból a mondandómat
Tehát csak egy kis véleményem volt úgy általánosságban az újrahasznosításról telefon körbe 
-
Keeperv85
nagyúr
Hatalmas üzleti titok: az összes gyártó használt telefonra cserél. Refurbished készülékek. Vissza van forgatva, ami átmegy a teszteken. Szerinted mi a vihart csinálna vele, dobná ki a kukába?! Dehogy is... egy adagot visszacsomagolnak és eladják ismét, egy adag pedig csere teló lesz.

-
Mate
nagyúr
Ma írtam megint zte-nek. Válaszuk az volt, hogy bla-bla-bla, vigyem vissza cseréltetni. Erre mondtam, hogy nem viszem vissza, mert ha első háromra nem kaptam eredetiként működő készüléket, kétlem, hogy ezúttal egy már más által visszavitt működni fog.
A válasz:
Azért, kérünk próbáld meg újra!
Ez új információ, hogy hasznát telefonokra cserélik a visszavitt készülékeket, köszönjük! 
-
tPedro_
őstag
válasz
89BDave89
üzenetére
Ha jol sejtem ez a havi 3-4 darab mar nem uj, hanem refurbished.
Ha mar itt tartunk, van valakinek otlete, hogy milyen alkalmazas, pakol kepeket a kulso SD kartyara egy Uploads nevu mappaba?
Valamelyik nap bongesztem a galeriat, es eszrevettem, hogy tele volt random kepekkel, minden kep kulon mappaban (a mappak elnevezesei szamok voltak, volt belole vagy 15-20 db).
Volt egy-ket semmitmondo kep is, de volt amelyiken emberek voltak, mintha valakinek a szemelyes kepei lettek volna.
A telefon uj, mikor megkaptam nem volt rajta. Datum szerint mult het szombaton kerult ra, de a mai napig nem ertem, hogy hogyan es honnan. -
89BDave89
tag
Azok kedvéért írom, akik esetleg figyelemmel követték eddigi szervizeltetéseimet:
A 3. készülék kikapcsolgatása után, kaptam végre egy új akksit is, a héten viszont megint kikapcsolgatott a telefon, naponta többször, egyik alkalommal telefonálás közben. 2szer. Szóval az eléggé idegesítő volt, ma újra bent voltam Tnél, megint rendeltek cseredarabot, de azt mondja a csávó, hogy valszeg nem lesz, szóval másik típusra cserélünk. Mondtam neki hogy a múltkor is ez volt, és jött cseredarab. Erre azt mondta, az pech

Jó szóval most várom mi lesz pénteken. A lényeg, hogy nem az Akksi volt a rossz. (Vagy megint rossz akksit kaptam) -
Doosa
aktív tag
válasz
tonyqa23
üzenetére
Isten vagy, nem tudom hogy találtad, de lényegtelen. Nekem csak ez volt meg.
Én amúgy úgy tudtam, hogy ezzel a módszerrel működik a B06 is, mert hogy univerzális. Na sebaj
KÖSZ
-
tonyqa23
senior tag
Várjál már, ez nem is B06-ra van...Ez lesz az szerintem
-
Doosa
aktív tag
Persze. Elolvastam kismilliószor a leírást.
-
Doosa
aktív tag
B06-os FW vel rendelkező telót akarok rootolni, de nagyon megszenvedek vele.
Bin4ry módszerével próbálkozok. Eddig 3 gépen jártam ebből 2-nél hosszas erőfeszítés ellenére sem volt hajlandó felismerni a telefont a script, de a harmadik végre lefutott, ekkor viszont hiába indult újra a telefon és írta ki a gép hogy kész, nem telepítette fel a super SU-t. Többször megpróbáltam és nem megy
Az ismeretlen források természetesen be vannak pipálva. Egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.
Valaki tipp? -
s.adryen
csendes tag
Sziasztok! Van olyan lehetőség a telón, hogy magántelefonszámot letiltsak?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (FOGLALVA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

a régi meg 12000. Ez normális?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak párat mondok a nagyobb nevek közül, akik egy darab címkét nem nyomnak rá: Samsung, Blackberry, ZTE, Huawei, hTC, Sony, Sony Ericcson... Az SE telókat itt szereltük át Pécsett anno, aztán csomagoltuk vissza az új dobozba, a Blackberryket szintén...

Az ismeretlen források természetesen be vannak pipálva. Egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.