Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• IstvánLászló

őstag

Csódásan szépestét kívánok mindenkinek. :)
    A segítségeteket szeretném most kérni: ArchLinux Cinnamonnal a rendszerem amit 8 éve használók és mára már teljesen belaktam: Steam>Lutris jól futés sok őrőmmel,most is sokat tanulok olvasok sok minden váltózótt és váltózni is fóg.

A sajárt gépemre szeretném az archnak a kernelét lefórditani,ismerősőm a geany-t ajánlótta és azt mondta ezzel a programm tudok belenézni garfíkúsan és láthatóm az ősszetevőinek a beállitását.

A kernelnek a lefórditásában jelenleg még nincsen tapasztalatom,de megszeretném tanulni a ténylegesen ajálótt módszerét,hogy mik az ajánlóttak és mit előszőr probáljak is ki élesben szeretném azért hogy láthassam amonitoromon mit csinálók és kőzben tunám jegyzetelni mit csinálok..
    A gépemnek a configja ha kellene azt is megíróm..

• Ablakos

őstag

válasz Lenry #35049 üzenetére

# /etc/fstab: static file system information.
    #
    # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
    # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
    # that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
    #
    # <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
    # / was on /dev/vgubuntu-system/lv-root during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-Xs4ndbGBzI8HTN65QdCM50slJohuUwOH5PipY0Ip61g3OcMbseeMc8aFyFK2fPDa / xfs defaults 0 1
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-Xs4ndbGBzI8HTN65QdCM50slJohuUwOHxRZTNBTsZMW0WUxa0pdq319sDVeMwWui none swap sw 0 0
    # /var was on /dev/vgubuntu-system/lv-var during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-Xs4ndbGBzI8HTN65QdCM50slJohuUwOHZOdSmKYpfmuPZah3xKeZTbxF5xPgnJos /var xfs defaults,nosuid,nodev 0 1
    # /var/cache was on /dev/vgubuntu-system/lv-varcache during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-Xs4ndbGBzI8HTN65QdCM50slJohuUwOHUX4YHM806NjbMPloBDjumecz82zEybaJ /var/cache xfs defaults,nosuid,nodev 0 1
    # /usr was on /dev/vgubuntu-system/lv-usr during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-Xs4ndbGBzI8HTN65QdCM50slJohuUwOH52VZXdL7cIIR2Uy82cuhr999H3ioDs3w /usr xfs defaults,nodev 0 1
    # /tmp was on /dev/vgubuntu-system/lv-tmp during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-Xs4ndbGBzI8HTN65QdCM50slJohuUwOH9cGKukmY2uED3V3Jn1gEp9EVZ0mpMtNh /tmp xfs defaults,nosuid,nodev,noexec 0 1
    # /var/lib was on /dev/vgubuntu-system/lv-varlib during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-Xs4ndbGBzI8HTN65QdCM50slJohuUwOHht5CSBGcfoeiGbFKuTf04PCZ4YsvhS7H /var/lib xfs defaults 0 1
    # /home was on /dev/vgubuntu-data/lv-home during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-lysHE8fQhIUXJXsreqAsbzYcmIpQOa8HvHAzxh3B1lYvLkfCeDasrvhTPDtrFCFN /home xfs defaults,nosuid,nodev,noexec 0 1
    # /var/log was on /dev/vgubuntu-data/lv-varlog during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-lysHE8fQhIUXJXsreqAsbzYcmIpQOa8Hm4nRvGIHHFQDTm4m6cE1muXzRem67WVV /var/log xfs defaults,nosuid,nodev,noexec 0 1
    # /opt was on /dev/vgubuntu-data/lv-opt during curtin installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-lysHE8fQhIUXJXsreqAsbzYcmIpQOa8HKS0O8m6vPlOxHHWfcO57fgnSMEni7VLN /opt xfs defaults,nodev 0 1
    # /boot was on /dev/sda2 during curtin installation
    /dev/disk/by-uuid/517b77b4-4937-4832-b7dd-262dcf16c0c7 /boot ext4 defaults 0 1
    # /boot/efi was on /dev/sda1 during curtin installation
    /dev/disk/by-uuid/E8E1-4FC1 /boot/efi vfat defaults 0 1
    # /var/www was on /dev/vgubuntu-data/lv-www after installation
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-lysHE8fQhIUXJXsreqAsbzYcmIpQOa8Hc9yLpe4pY2C6oDePOjewwNMPCFpVdN3T /var/www xfs defaults,nodev,noexec 0 1
    # Synology shares
    //192.168.200.3/documents /media/documents/ cifs rw,vers=3.1.1,credentials=/root/.horvathCredentials,gid=1000,dir_mode=0775,file_mode=0664,nofail,_netdev,x-systemd.mount-timeout=30,iocharset=utf8
    #//192.168.200.3/backup /media/backup/ cifs rw,vers=3.0,credentials=/root/.horvathCredentials,gid=1000,dir_mode=0775,file_mode=0664,nofail,_netdev,x-systemd.mount-timeout=30,iocharset=utf8
    //192.168.200.3/java /media/java cifs rw,vers=3.0,credentials=/root/.horvathCredentials,gid=1000,dir_mode=0775,file_mode=0664,nofail,_netdev,x-systemd.mount-timeout=30,iocharset=utf8

• Ablakos

őstag

Miért írja a /usr csatolást így az Ubuntu? Valamit elírhattam installkor?

df -h
    Filesystem                                                                                    Size  Used Avail Use% Mounted on
    tmpfs                                                                                         392M  1.1M  391M   1% /run
    efivarfs                                                                                      128M   30K  128M   1% /sys/firmware/efi/efivars
    /dev/mapper/vgubuntu--system-lv--root                                                          10G  235M  9.8G   3% /
    /dev/disk/by-id/dm-uuid-LVM-Xs4ndbGBzI8HTN65QdCM50slJohuUwOH52VZXdL7cIIR2Uy82cuhr999H3ioDs3w  5.0G  2.5G  2.6G  50% /usr
    tmpfs                                                                                         2.0G     0  2.0G   0% /dev/shm
    tmpfs                                                                                         5.0M     0  5.0M   0% /run/lock
    /dev/sda2                                                                                     974M  101M  806M  12% /boot
    /dev/mapper/vgubuntu--data-lv--home                                                           5.0G  130M  4.9G   3% /home
    /dev/mapper/vgubuntu--system-lv--tmp                                                          2.0G   71M  1.9G   4% /tmp
    /dev/mapper/vgubuntu--system-lv--var                                                          3.0G   91M  2.9G   4% /var
    /dev/mapper/vgubuntu--data-lv--opt                                                             10G  228M  9.8G   3% /opt
    /dev/sda1                                                                                     1.1G  6.2M  1.1G   1% /boot/efi
    /dev/mapper/vgubuntu--system-lv--varcache                                                     3.0G  900M  2.1G  30% /var/cache

Új hozzászólás Aktív témák