Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
-
Mobilarena
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
sherlock82
üzenetére
Szerintem oda felesleges mivel a sajtban van bőven zsiradék, nem úgy mint a husoknál.
Rántott sajt sütése már egy külön kaszt. Ott a hőfokkal lehet elszúrni. Talán rlő kell melegíteni a sütőt, hogy ne hirtelen kapja a hőfokot. Nem szoktam csak mirelitet sütni. -
-
Beni2360
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hol az az olaj permetező? 3 és fél éve nem találtam. Maradt az ecsetelés.
Ma rántott csirkemell sült, isteni finoman átsült 12p/180 c° alatt. Egy kiskanál olaj kell a tojásban és egy csipet pirospaprika a zsemle morzsába. -
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
Hááát én olyat nem ismerek, aki olajban sütésről teljesen átállt volna - olyanokat igen, akik régebben az olajszag és az energiatartalom miatt nem készítettek otthon ilyen jellegű ételeket, és most az airfryer egy jó lehetőség nekik. A többiek inkább kiegészítésnek használják, meg ha kisebb adagot csinálnak.
-
sherlock82
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az hogy szerinte teljesen kiváltotta airfryer az olajat.
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Amúgy meg az airfryer-ek világában ki használ már olajat?
Stimmt, én sem használok olajat, zsírban sütök, de mi köze ennek az "airfryer-ek világához"
-
zoltan6
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Van nekünk is. Vettünk nehogy kimaradjunk a trendi dolgokból,de jó ha évente kétszer elővesszük. Én special jobban szeretem az olajba sütött dolgokat mint azt a száraz krumlit meg húst amit az airfryer csinál.
-
Sungoo
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Ahol naponta 1000 tonnákat dolgoznak fel, "kicsit" más az eljárás. Félreértés ne essék, nem téríteni akarok, csak mint érdekesség írtam le.
-
Cs1csó
titán
válasz
Panthera
üzenetére
Azt se feledd, hogy hiába "otthon" termeli, a földben, levegőben, vízben már minden "jósá" benne van.
Egy pozitívum pl. otthoni álattenyésztésnél: nem nyomja tele hormonokkal, hogy gyorsabban nőjön, és durva gyógyszerekkel.
A növényeket meg "pluszban" esetleg nem nyomja tele gyomírtóval, műtrágyával stb.Lehetne erre valami vizsgálat, hogy egy teljesen ipari közegben nevelt csirkében mennyivel több hormon, vegyi anyag stb. van mint egy otthon tenyésztettben
-
válasz
w.miki
üzenetére
Az gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
Nálunk a családban pl. van olyan háztartás, ahol részben fedezik a hús jellegű igényeket a saját nevelésű állatok (amelyek egyébként kizárólag saját termelésű terményt kapnak). A zöldség, gyümölcs ennél kisebb %-ban áll elő.
Az előbbieket nyilván csak egy szűk réteg tudja megoldani. De ha feltételezzük, hogy ezek ki vannak maxolva, utána ki áll még neki pl. saját őrlésű lisztből kenyeret sütni? Nemcsak ebből áll az élet. -
w.miki
veterán
válasz
robag93
üzenetére
Visszatérve a mosási tippekre:
Citromsav helyett nem jobb/más a vízkő elleni por? Vagy Gél.
Ez sem drágább. Illetve...
Szín- és koszfogó kendő-t használ valaki? Arról mi a véleményetek? -
margithid
veterán
válasz
sherlock82
üzenetére
Saját márkásként is drága szerintem.
De finom ez kétségtelen.Én amit jónak tartok az a lidl protein grizpuding. Csokis és natur is nagyon finom és nem cukrot és pálmazsirt eszik az ember.
200 gr nincs 400 forint. Szerintem jobban megéri mint egy tábla csoki. -
sherlock82
senior tag
Csoki és ha valamennyire spórolós.
Kinder Shoko bons. Aldi vagy lidl sajátmárkás kiadásban.
Kb ugyanaz, lényegesen olcsóbb mint az eredeti verzio. -
cd930
senior tag
A topikot megosztja a Milka, én pl. sokkal inkább sajátmárkásat eszek-veszek, mint Milkát (a magyarázat egyszerű: nem szeretem a tejcsokit, a Milka meg nem gyárt étcsokit).
Natúr étcsokit sütemény tetejére veszem, csak az az elvárás, hogy lehetőleg érje el az 50% kakaóvaj tartalmat.
raziel01 egyetértek, az említett lidles egészmogyorós étcsokiból egy táblával percek alatt végzek. -
iatti
aktív tag
szittya magyar hova lettél
-
GhostVector
junior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ismerős szitu. 22 voltam, amikor ismerőshöz feljöttem Budapestre állásinterjú előtt. Csinált nekem sültkrumplit, rántotthússal. Előtte 22 éven keresztül csak sertés zsíron sütöttünk mindent. Falun nőttem fel. Mirelit dolgot nem is nagyon ettem.
Aztán úgy matekoztam ki, hogy 2 wc között belefér e a villamos.
Mondanom se kell, nem vettek fel.
-
perempe
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
-
-
-
margithid
veterán
Én ma sparban vettem 2 zacskó bonbonetti szaloncukrot.
280 gramm 750 forint.
Ennyit megér. -
gorbep
őstag
AZ üvegpalack kényes kérdés... ha jól tudom csak olyan géphez lehet, ami töltés közben zárt, ha szétrobbanna, megfogja a szilánkokat. Gyerekkoromban is volt üveg szódás szifon, ilyen fémhálóba volt bújtatva...
Amúgy az üveg sodastream palacknak más a menete? (mert rühellem, hogy ezeket a PET palackokat nem lehet mosogatógépben mosni) Mert sóher vagyok emiatt gépet cserélni, előre meg nem gondolkodtam...
-
cd930
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Azt nem tudom, de érdekes módon most 2799 Ft-ról akciós 2318 Ft-ra és nem 3220 Ft-ról.
-
-
Top cat
addikt
Lehet megint pörgetni, supershop pontokat.
-
Beni2360
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Annak idején nekem leírták, hogy miért bántotta gyomrunkst, szinte betegek lettünk tőle. Fájt itt, ott rosz közérzetünk volt. Volt egy tartalék csomag amit inni szoktunk és másfél napon belül rendbe jöttünk. Ez a szénsav ami a száraz jégben van egy durva agresszív anyag. Ami a termálvizzel jön fel az meg egy egészen más összetételű lágyabb szénsav. Igaz még mástól nem hallottam panaszt, de mit tudni, hogy több savlekötő anyaggal kompenzálták.
Ásványi anyagot meg lehet gyógyszeresen pótolni. -
Beni2360
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Azért én még ide írom, hogy egy éve 2024 karácsonykor vettünk de 3 üveg készítése után, (mivel refluxosok gyomorsav túltengés, gyogyszerezve minden ok) olyan sok savat termelt, hogy gyorsan visszacsomagoltam és eladtam. Ha van lehetőség egy pár üveggel kérni és csak azt fogyasztani ásványvíz helyett próbaképen. Viszel 4 üres 1,5l üveget áttölteni a szódát és tesztelni.

-
-
gorbep
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
SodaStage - alulról tölt

-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem a co2 patron más, azt csak könyebb betenni a palack más nem felülről töltik, hanem alulról. 🙂
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Kicsit más árak vannak itt, mert ez egy új más konstrukció, de igen a palack 7k volt a co2 palack meg 15k.
-
-
sherlock82
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Támogatom ! Remek ötlet.
Egy kérdést szeretnék feltenni, mielőtt offolják a témát. Aldi - ban legolcsóbb még a palack csere 2026 ban is ha jól tudom..?
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Olyan helyen vettem. A SodaStage lett a befutó. Előrendelési akcióba, vagy még egy palack járt hozzá, vagy egy co2 palack. Jó magyar módjára összetrükköztem a nekem legjobb csomagot. Majd ha megjön (március-április környéke) veszek még valahol egy használt üreset és utána majd kényelmesen lehet cserélni.
-
-
Most vennék szódagépet, de nem vágom hogy működik a csere/töltés. 425g-os palack megy bele. Az adott helyen 14.990-ért adnának egy palackot, ( palackkal együtt) de lehet anélkül is kérni. Lehet valahol olcsóbban szerezni hozzá komplett palackot? Hol érdemes töltetni/cserélni? Köszi előre is.
-
Cs1csó
titán
válasz
GhostVector
üzenetére
Bele sem kezdtem. Rühellem amikor megy a szóf.sás. KELL egy jó táblázat a végére. Persze akkor nincs nagy megtekintés na de akkor most az egóját akarja reszelgetni, vagy az embereknek akar segíteni egy teszttel.
-
-
a Pikok Pure pulyka évek óta nagy kedvenc nálunk
-
margithid
veterán
Én is csak most vettem füstlit.
Nekem továbbra is bejön, más virslivel nem próbálkozom.
350 gr (10 darab) 1000 forint. -
rushty
őstag
válasz
GhostVector
üzenetére
Ja, hát igen. Van egy rossz adalékmentes már-már "nem virsli, inkább hús", ami garantáltan adalékmentes. De egy virsli 8x%-kal jól van az úgy, ha nem is a legegészségesebb, de pöccinthető.
-
rushty
őstag
-
cd930
senior tag
-
Timyyy
őstag
Összecsukható asztalt keresek, 180cm x 70 cm körülit legalább, mert nem tudunk sehol társasozni a lakásban.
Nem ismerem a bútorboltokat, kettőt találtam, szerintetek valamelyik megbízható?
https://www.avenberg.hu/z2079-avenberg-karsten-osszecsukhato-asztal-catering-asztal - ezzel vannak kétségeim, hogy valós-eA másik opció jobbnak tűnik:
https://www.furnigo.hu/feher-osszecsukhato-asztal-220-x-70-x-72-cm/ - ezt meg merjem rendelni?
Vagy van jobb ötlet?
-
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerintem meg futó témákra ez sokkal jobb választás: Futás, futópályák
-
gabor9991
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"Nálunk a faluban volt két műszaki jellegű kisbolt is, sajnos az egyik az idén bezárt
"Itt is ez a helyzet, de itt nem bezárt ha nem fel lett újítva az egyik, megjelent egy I.D.4 a bolt előtt, de a másik boltos itls vett egy új suv-t

Így biztos lehetsz benne hogy minden fillér jó helyre került amikor nem kapsz nyugtát
-
Xtomi
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A rendelet azokra az üzletekre, bevásárlóközpontokra és online kereskedelmi platformokra terjed ki, amelyek főtevékenységként élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmet végeznek, és 2023-ban nettó árbevételük meghaladta az 1 milliárd forintot
-
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
hölgyekurakállatok
boldog ünnepeket, de:
Adóbevallás
Politika
Pénzügyi tanácsadás (kölcsön, befektetés, biztosítás)
lehet jobb lenne a futó témákra
-
pictigjis
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
hallottam róla. és azok, akik általában nyígnak amiatt, hogy jajdedrágaakártyásfizetés, ők jellemzően árrésstopos termékeket árulnak? szerintem nem igazán. szóval nem teljesen értem, hogy jött ez most ide...
ettől még az árrésstop természetesen egy káros, szörnyű intézkedés, de ha nem lenne, a nyígók akkor is nyígnának, hogy nekünkezráfizetés, vidd innen a kártyát
-
válasz
pictigjis
üzenetére
na most aki 2 szazalekot nem tud beepiteni az araiba, az nem is kereskedo

Nem tudom, hogy hallottál-e már az árrésstop nevű csodálatos találmányról
Tehát igen, a nagy tömegben eladott termékek eladási árába NEM tud a kereskedő plusz 2 % árrést beépíteni, a kis mennyiségben eladott termékek esetében pedig hiába építi be, nem jön ki belőle a rezsi
-
pictigjis
őstag
hagyjuk mar ezt. nem akarok hibaztatosat jatszani, de aki leszerzodik ilyen szar feltetelekkel, meg is erdemli. vagy egyenesen direkt csinalja, hogy aztan jatszhassa a martirt
tobb olyan szolgaltatas is elerheto a piacon, ami fix, raadasul kemeny 2 szazalekos dijert biztositja a kartyas fizetest. minden tovabbi koltseg nelkul. es ennel boven kialkudhatok jobb kondiciok, ez a 2 szazalek mindenkinek kvazi alanyi jogon jar. na most aki 2 szazalekot nem tud beepiteni az araiba, az nem is kereskedo

ahogy korabban mas is irta: ez a nyavalygas szimplan adoelkerulesrol szol
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Na igen, az a baj, hogy a zemberek inkább trükközgetni, a boltosok csalni kényszerülnek, hogy talpon maradjanak, és így is tesznek, ahelyett, hogy elzavarnák a dilettáns, gazdaság- és országromboló kormányt.
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Falu ez, sok év óta 4990-4995 között ingadozik a lakosok hivatalos száma

(Ez biztosan nincs összefüggésben az 5000 fő alatti településekre vonatkozó kedvezményekkel, hiszen egy boltos trükközhet, de egy kormánypárti polgi által vezetett falu biztosan nem trükközik, ugye
) -
soldi3r
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Azigen, az már talán nem is falu. Nálunk egy élelmiszerbolt van összesen, még a kocsma is bezárt.

-
válasz
gabor9991
üzenetére
Elég sok teher van a kis/közép vállalkozásokon is, nem egy aranybánya kistelepülésen kisboltot üzemeltetni.
Nálunk a faluban volt két műszaki jellegű kisbolt is, sajnos az egyik az idén bezárt

Szóval inkább fizetem nyugta nélkül a 8000 ft-ot a festékért, mert így (talán
) nem zár be ez a bolt is
Mert ha bezár, akkor mehetek a 14 km-re lévő OBI-ba csavart venni, ahol nemcsak a négyszeresébe kerül egy csavar, hanem minimum egy dobozzal kell venni, pedig nekem méretenként 6-6 db-ra van szükségem 
Tisztelettel, én értem, hogy az OBI biztosan befizet minden ÁFÁ-t amiből csak úgy dől a benzin a mentőbe, de te is értsd meg, hogy a valóság árnyaltabb

A big picture szerint minden úgy helyes ahogy te mondod, de békaperspektívából nézve egészen mások a prioritások

-
gabor9991
addikt
válasz
Beni2360
üzenetére
Nézd, nekem már késő van a matekórához, legyen bármennyi amennyit be kell fizetnie, fizesse be , ha már én kifizettem az adott árban.
Legyen belőle egy fél befoltozott kátyú vagy egy liter benzin a mentőben
De ne az legyen, hogy ja, téged ismerlek, akkor neked is 8000 egy doboz festék, de az áfát meg nem kell befizetnem mert neked nem adok nyugtát
Én csak ide akartam kilyukadni, hogy szerintem ez lenne az alap. -
Beni2360
félisten
válasz
gabor9991
üzenetére
Nem. 38 évig vezettem két üzletet és könyveltem is mellette. Egyszübben számolj
Veszem 100 Ft aminél kifizettem 27 Ft áfát.
Eladom 200 Ft és be kell fizetnem 54 ft minus 27ft áfát amit vásárláskor már kifizettem. Vagyis 27 Ft áfát kell befizetnem. Tehát ha a fele áfát engedi el az amit neki kellene befizetni. Többet ne várj el tőle. Ezt a feketén beszerzett áruknál tudja kompenzálni.
Így már jobban érthető. Még ott van a rezsi áfája amit még tud levonni mert azt már befizette. -
Cs1csó
titán
Nekem még korábbi emlékeim is vannak, ha nem keverem.Amúgy extrém nagy költséget nem is feltétlen jelentett a nyitvatartás: egy ilyen áruházban alapban van éjszakai is biztonsági szolgálat. Sokszor éjszaka is volt pl. árufeltöltés. Tehát az, hogy vásárolók is jöhetnek-mehetnek szerintem volt akkora plusz költség. Most már amúgy sincs élő emberes pénztár csak önkiszolgáló kassza, és persze már annak idején sem mentek az olyan részlegek mint pl. a húspultban kiszolgálás stb.
-
gabor9991
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
-
bul07
nagyúr
válasz
headhunter
üzenetére
Ó de jó egyeseknek.

Hogy szerettem késő éjszaka hajnalba a Debreceni Tesco-ba vásárolni, de rég volt.
2010-környékén.
Új hozzászólás Aktív témák
- NEC NP-PA550W projektor- 5500 Ansi - távirányitóval
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én hiszek neki.

MADcat