- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
-
vhunor
őstag
válasz
tzsolesz #21078 üzenetére
Nincs előítéletem, mint írtam, főleg a tömegjeleneteknél éreztem ezt. Mivel a DoW II eredetileg TWIMTBP cím volt, könnyen megeshet, hogy a Chaos Risingban történt logocsere ellenére jobb min. fps-eket hoz NV kártyán. Szubjektív tapasztalat, nem kell elhinni. Az is tapasztalat, hogy Crysisban, AvP-ben, Dirt 2-ben jóval gyorsabb az 5850. Nekem a DoW II fontosabb mint ezek, ezért emeltem ki. A Jade Empire pedig valós probléma, sőt, az árnyékbugon felül akadt is rendesen, és Afterburnerrel monitorozva gyorsan kiderült, hogy összevissza ugrál a kártya órajele 2D/low3D/3D perf között. Kb. egy tucat videokártya volt a gépemben úgy tavaly augusztus óta, lényegében a teljes HD 4xxx-5xxx és GTX paletta, de tőlem rám foghatja bárki, hogy előítéletem van, csak érdekelni nem fog. Anno is mindent kipróbáltam, 3dfx, PowerVR, Rendition Verité, Matrox vonal, S3 Savage stb, ATi-ból Mach szériától, NVIDIA-tól Riva128-tól mindenem volt.
Szerk: betűhiba.
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #21078 üzenetére
pedig lehet.... ha nem ingadozik az fps és kiegyensúlyozottabb akárhova fordulsz akkor azt te gyorsabbnak érzed,ez van.Erröl sok ember nyilatkozik aki NV-re vált...
(#21080) tzsolesz
5850-röl nem tudok nyilatkozni mert nem próbáltam de ezek a GTX biztos hogy egyenletes fps-t tolnak... lehet nem megy úgy nincs annyi fps,de az kissé ingadozik akármi van... -
vhunor
őstag
válasz
tzsolesz #21056 üzenetére
Hát Dragon Age-hez, Mass Effect II-höz, Dawn of War II-höz és főőőőleg Jade Empire SE-hez (tudom, ez utóbbi nagyon kéri a kraftot
) tényleg elég egy meglehetősen olcsón vett GTX 260.
Persze segít a döntésben, hogy közel 10 év balesetmentes budapesti és külföldi autózás után a majdnem üres céges parkolóban mentem össze egy Ford Rangerrel, ami majdnem kétszer nehezebb az én kis 146-os Alfámnál
.
-
Laraxior
titán
válasz
tzsolesz #19891 üzenetére
Crysis-t néztem vele....először megnéztem egy neten lévő tesztet,de ott 3FPS-el alul maradt a GTX260!!! (nem 280!) -hoz képest.
még nem néztem GTX260al 1920x1200ben Crysis tesztet,de kétlem hogy alapórajeles CPUval beérné. Nagyon gyors volt a 4890,minden elismerésem.Jóval több mint 3 FPS különbség van...és nem a zöldek javára.
2. dolog a hőmérséklet...sajnálattal tapasztaltam hogy a GPU dióda,még 80%os ventivel is elérte a 90°C+-tPersze az érzékelő nem ezt hanem a GPU teteje vagy mi szerint vezérli a ventit,ami 25°C!!!-al magasabb mint a GPUdióda hőmérséklete. Érdekes...
De mondom a teljesítménye meggyőző,még 3GHz-es Duoval isModern Warfare 2 multi ~60FPS. Mondhatni ha nincsen kompatibilitási gondom akkor kettő lenne a gépben,piros ide vagy oda. De így maradok a zöld oldalon.
A két monitor beállítása is nehezebbnek bizonyult,mondhatni nekem nem sikerült,de annyit nem is kinlódtam vele -
vhunor
őstag
válasz
tzsolesz #19641 üzenetére
Szidtam? Nem. Elvárom a minőséget akkor is, ha 700 dollárt fizetek és akkor is, ha 200-at? Igen. Tudom tudom, bennem van a hiba.
Amúgy meg bőven vannak olyan tulajdonságai a kártyának, amik tetszenek. Pl. SB -6 fok, NB -2 fok a GTX 280 SOC-hoz képest. Halkabb a gépem játék közben (bár furcsamód a nálam járt 5850 eddig mindhárom 5770-nél halkabb volt terhelés alatt, dacára a kb. 50 wattos fogyasztástöbbletnek), nem lesz melegebb a szobában 1-2 óra DoW II után.
A PowerPlay sokkal jobban (mondhatom, hogy tökéletesen) működik, mint az NV esetében, nem ugrál max. órajelekre filmlejátszás kezdésekor, vagy beletekeréskor, sokkal gyorsabban érzékeli az üzemmódváltást.
-
japy
őstag
válasz
tzsolesz #18944 üzenetére
Én ezen a bolygón! De ha olvastad az utánad következő hozzászólásokat te is meglátod! Az ATI minden téren macerásabb ( ilyen Microsoft Net Framework meg egyebek) ami nélkül nem is települ a többiről nem is beszélve! Na mindegy ez csak az én szerény véleményem! Aki játszani akar NV-t vegyen!
-
japy
őstag
válasz
tzsolesz #18935 üzenetére
A grafikon szép és jó csak az ATI-nál a driver meg egyebek módosítása PACH-ek halmaza kell hogy a játék egyáltalán menjen! Ezt azért nem szabad elfelejteni! Az NV-n játék feltelepít és játszik! Semmi macera bosszúság! (itt fekete képernyő ott belassul szétesik a kép nincs hang nincs átvezető videó stb!)
-
vhunor
őstag
válasz
tzsolesz #18937 üzenetére
Remélem, hogy az AvP 2 betölthet majd egyfajta vízválasztó szerepet, mert a Dirt 2 közel sem villant annyit a DX11 lehetőségeiből, hogy egyáltalán érdemes legyen elgondolkozni a cserén. És amíg nem lesz egy olyan játék, amit ki lehet rakni a kirakatba, hogy DX11-ben orbitálisan jobban néz ki vagy sokkal gyorsabb, mint DX9-ben, addig csak marketing bullshit marad a DX11. Engem egyedül az alacsony fogyasztás/hőtermelés vonz az 5xxx szériában, a többi fícsör jelenleg csak csilivilinek van ott.
-
SSJPeter
őstag
válasz
tzsolesz #11432 üzenetére
Jó igazából én ezt a véleményemet elsősorban a PH-s tesztekből szűrtem le és az arra reagáló kommentekből.
Mármint nem a user, hanem a tesztelő kommentekből. . .nem a userek véleményére értettem az elfogultságot. . .és végképp nem a fórumra dehogy is!
A hivatalos PH-s teszteknél éreztem némi elfogultságot és 1 kicsiny 2ős mércét.
Fless,Rudi ilyenek.de itt be is fejezem mert még moderálnak.
-
SSJPeter
őstag
válasz
tzsolesz #11423 üzenetére
Ez szinte minden külföldi de főleg amcsi termékre igaz. . .a hasznot elsősorban nem a USA-ban hanem a világ többi részén akarják megkeresni az amcsi cégek.
És ez most nem is csak az NV-re igaz hanem úgy általában minden amerikai cégre.
A saját állampolgáraik 5x-ör annyit keresnek mint mi és 2/3 áron veszik a cuccokat. . .így lehet jól élni kérem szépen.Nagyon nem tartozik ide de én pl. a teniszhúrokat is az USA-ból rendeltem amikor erős volt a forint, nagyon megérte.
Ha nem raknának rá vámot megérné egyenesen az USA-ból rendelni VGA-t. . .sőt ha visszajönne a 150ft-os dollár talán még így is megérné,egyedüli gond talán a gari lenne,de pl. EVGA-nál az sem gond. . .
-
VinoRosso
veterán
-
mfranky
őstag
válasz
tzsolesz #9606 üzenetére
[OFF]Ha benn van a házban, lehet, hogy észrevenném, ha a 450W-os táppal nem menne az X2-es Ati kártya, be sem kapcsolna a gép... power supplies ahogy nézem, 600W a minimum....
Jó, egy GTX280-nak is 575W az ajánlott, amit BFG ír, de láttam már itt 450W-al GTX280 konfigot a fórumon...Az árról inkább ne beszéljünk, ha már 50K alatt is van GTX260...szintén itt a prohardveren...[/OFF]
-
mfranky
őstag
válasz
tzsolesz #9604 üzenetére
Most ezen a videón mit kell nézni? 1 GPU-s VGA vs. 2 GPU-s VGA, és 4fps különbség egy nvidia logo-s játéknál. Nézőpont kérdése... de egy 4870X2-őt inkább egy GT200-as 2 GPU-s VGA-val hasonlítanék össze, ha lenne....idő kérdése...szerintem nem 4 fps-t fog verni majd az X2-es Ati kártyára...
-
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #9230 üzenetére
Mi meg megkérnénk arra,hogy a moderátori hajlamaidat ha feltétlen nem fontos akkor ne ebben a topicban éld ki.
Ha valamiért ez mégsem menne,(hiszen emberek vagyunk) mégsem törünk pálcát a fejed felett mint ahogy azt te tetted,viszont ebben az esetben ha kérhetnénk akkor tedd "OFF"-ba...
Reméljük kérésünk teljesítése egy "őstagnak" nem okoz gondot...Tisztelettel a "GTX tulajok..."
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8611 üzenetére
A Crysis alapjáték szerintem 64bites Vistán a leggyorsabb,vagyis radeonnal ott volt a legjátszhatóbb a warhead meg XP-alatt szebbre tweak-elhetö mint Vista alatt bármikor,és nekem pl ultra über-brutál beállitás mellett is 30-35fps,de az amit látok semmihez nem fogható egyenlőre... az egyik angol munkatársam eljött és hát mutogattam neki mikkel gémelgetek.. BIAHH,CoD4,UT3,GRID,FC2...de amikor a Warhead-et elindítottam,úgy szedte össze az állát... szó szerint ennyi csúszott ki belöle... "so real".... és ez DX9...
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8609 üzenetére
Olvasd vissza kérlek az utolsó 10 hozzászólásod... nem, nem kell isteníteni semmit, a 280 még a leggyorsabb egy magos kártya .... és egy jó darabig ehhez fogtok mindent mérni mint annak idején a 88ultrához... a DX10,meg 10.1-et pedig én speciel Vistastól meghagyom annak aki igényli...amíg DX9-ben ilyesmiket látok minta warhead és ezt nem übereli semmi addig nekem az bőven jó....
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #8370 üzenetére
Nem mondom, hogy ne fejlesszék a grafikai irányvonalat....csak a többi játéktulajdonság túlságosan háttérbe került. Sokan meghallják a DX10.1-et és aki kevésbé hozzáértő simán megveszi az Ati-t. Tehát nevezzük marketingnek a DX10.1-et. Arra jó hogy a kedves delikvens bemegy egy PC boltba, és az esetlegesen Ati beállítottságú eladó azt mondja a vevőnek hogy mindenképp Ati-t mert az DX10.1, amitől szebbek lesznek a támogatott játékok. Persze hogy 10-ből 9 ember az Ati-t választaná. Kevesen "ássák bele" magukat ennyire mint mi, és ezeknél a bizonytalan vásárlóknál sokat számít a marketing, és jelenleg ebben most jobb az Ati.
Fater:
Sárpac: Adhatsz, de a ventfordulaton lehet emelned kell majd. Furmark alatt se menjen 77-78 fok fölé.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
tzsolesz #8361 üzenetére
Nem kell hozzá Op. rendszert cserélni a Vista is tudni fogja. Az visszont igaz hogy előbb lesz elérhető Win7-en, de úgye nem mostanában jőnnek az első DX11-es játékok
A lényeg hogy akinek GT200-as van az még a jövő évet minden bizonyal ki fogja húzni túl nagy gond nélkűl aztán lehet váltani GT300-ravagy ha nem elvakult Nv fan akkor HD5xxx-esre.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
tzsolesz #8355 üzenetére
OFF: mert tegnap jött egy info, miszerint 2 nagy webshop, az Amazon és a Gamestop egyszerűen átírta a várható érkezést December 2-re (ami itthon Dec. 5-öt jelent). Az egyik újság már felhívta a R*-t, de egy "No comment"-tel el is intézték. Egyelőre még semmi sem biztos, mindenesetre az érdekes, hogyha a R* nem kommentálja, akkor a 2 bolt honnan vette a Dec 2-t. hasukra csaptak...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #8296 üzenetére
1920 az nem 1280 értsétek már meg.
1920-hoz magas minőségben szűrőkkel KEVÉS a GTX 260...ha OC ha nem OC. Max 10-15% van a 2 kártya között, de pont ez a minimális különbség teszi jobbá a 280-at full HD-ben. Természetesen aki max. 1680-ig gondolkodik nem fogja érezni a különbséget, még szűrőkkel se. Alacsonyabb felbontásban meg még annyira se. Mindenki a SAJÁT megjelenítőjéhez mérten válassza ki a VGA-t, tehát evidens hogy Oszi GTX 280-at vett. Én az 1680-hoz választottam a GTX 260 OC-t, és nem bántam meg.
Tehát magas felbontásra (1920 és felette) jelenleg 3 kártya használható ami nem CF, és SLI!1. GTX 280
2. 9800 GX2 (kizárólag DX9-ben!)
3. 4870 X2Itt be is zárul a kör. Persze lehet a 260, 4870-el is játszani medium beállítás mellett Crysis-t játszani 1920-ba, csak annak mi értelme?
Ezért csalóka a full HD-s LCD...mert megveszed 200k környékén, csak azt felejted el, hogy 100k VGA kell hozzá hogy normális minőségben tudj játszani.
Ezért én a legkifizetődőbb megoldásnak a következő variációt tartom:1. Full HD LCD + XBox360 vagy PS3.
2. "22-es LCD + 50-60k VGA.Ha ezt megvalósítja valaki hosszútávon nagyon sokat spórolhat a VGA-n, azon kívül hogy olyan játékokon is játszhat amik csak konzolra jelennek meg...pl. GOW 2.
A VGA piac gyorsaságát figyelve az általam említett "befektetés" 1-1,5 év alatt visszahozza az árát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tzsolesz #8040 üzenetére
Én nem érzem problémának ezt a Logo kérdést. Ha az Intelnek van pénze egy indulásnál felugró reklámot megfizetni akkor tegye. Ugyanez vonatkozik az NV-re is. Nyilván a TWIMTBP program hanyatlik, már csak a reklámért megy a pénz manapság. Nem csak a Far Cry 2 lett DX10.1-es annyit elárulhatok ... más elvileg NV-s címet is behúzott az AMD.
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #7147 üzenetére
Én tudom miröl beszélsz egy évig nyomtam 1650proval egy asrock lapban...akkor már mindenki a G80-al játszott...aztán vettem az asrock lapba egy HD3850-et...akkor rájöttem ez igy nem lesz jó...akkor kicseréltem egy MSI lapra...egy P35-re...aztán teleszaladt mindenem az egésszel..a barátaim csodálkoztak...hogy én?Hogy én ennyit költök ilyesmire???Szoval gratulálok a 4670-hez szerintem annyiért az egy elég jó választás,egy darabig el leszel vele,aztán ki tudja mit hoz a jövö... jut eszembe 1280ig játszottam én is a HD3850el,nem volt az olyan rossz ám,ez meg ha jol látom hozza a HD3850-et...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #7145 üzenetére
Egyet ne felejts el. Ameddig a jelenlegi új játékok elején egy nagy zöld logót látsz, addig ebben a topikban a tulajok hátradölve és kényelmesen játszhatnak. Már nagyon rég nem láttam piros logót a játékok elején....engem nem érdekel hogy éri el az nV hogy nyugodtan tudjak játszani. Felőlem az atyaúristent is lefizetheti ha ez az ára hogy mi mint nV tulajok nyugodtan és problémamentesen játszunk. A végeredmény a lényeg, és ebben az nV jobb, bárki bármit mond. Az Atit meg jelenleg (flame nélkül) csak úgy jellemezném ha mi hátradőlünk és nyugodtan, stresszmentesen játszunk, addig ők izzadva, mérgelődve teszik ugyanezt. Majd elkeseredésükbe hogy melyik drivert is tegyék fel a használható rosszak közül, megvígasztalják magukat egy kis "bencsmárkolással". Persze ezt nagyon sarkítva fogalmaztam, de kb. ez a helyzet. Nem véletlen hogy GTX tulajokból nem lesznek 4870 tulajok. Viszont a fordítottjából van bőven példa. Lásd Keldort. Ő is a 4870 minimum fps értékei miatt vált nV-re.
Milyen bug-okat hallottál nV részről? Mert ha lenne ide is be lenne téve.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #7140 üzenetére
Én se győzöm hangsúlyozni...bármikor hozhatsz egy 4870-et...odarakom mellé a GTX 260-at. A 4850 a fenekét nyaldossa? Még a 4870 se nyaldossa a fenekét...
De menj át a BIA Hell's Highway topikba és nézz körül. Az összes Ati tulajnak textúra hibája van az esős részen és játszhatatlan a játék...erről is olvastál a tesztekben?
Ja! Hogy ilyeneket nem írnak? Ez van...tudod a "puding próbája az evés".
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #7140 üzenetére
Én ezt többször elolvastam,de nem tudtam megérteni....ugyanis én a catalyst 8.8ig probálgattam a CF-et ami ugye azért nem régen volt.A másik amit nem értek,hogy miért GTX260-t irsz amikor nekem 280am van és ehhez hasonlitgatok.Amugy nagyon egyszerü a képlet a saját magam által készitett szintetikus teszteket kell megnézni..3DM06 ban pl a 4850CF kb 50ponttal többet ért el,igaz agyonrángatott wolfival,mig a GTXet quaddal hajtom.Vantage-ban viszont sosem csináltam 11500-nál több pontot,mig a GTX280 12500-at,és még mondják azt hogy a GTX280 nem DX10es VGA...Tudom ezek szintetikus tesztek ahol éppen megy a CF is mint pl azokban a tesztekben amire te hivatkozol...pl a PH!-s tesztben is érdekes modon mindig megy a 4850CF,csakhogy ez a valoságban nem igy van,vagy ha megy akkor rettentö bugosan,sokkal árnyaltabb ez a kérdés mint ahogy ez a tesztekböl kitünik....egy biztos egy db GTX280 alig alig gyengébb mint a 4850CF,nincs is ebben semmi különös föleg ha valaki ismeri is a GTX280 "származását",ugyan 2DB 9800-bol van ugymond összegyurva,amik nem sokkal gyengébbek mint egy 4850...viszont a GTX MINDIG megy,ezt nem gyözöm hangsulyozni.
-
munky
őstag
válasz
tzsolesz #4398 üzenetére
Ilyet is csak is egy tipikus NV őrült tud kijelenteni, leestem a székről a nevetéstől. (Ne hari, de ez van).
Vagy te vagy egyedülállóan szerencsétlen, vagy a kártyád a rossz.Egyébként az NV-knél pontosan ugyanannyi bug van mint ATI-knál.
Szeretném ha kifejtenéd azt hogy "xarok a driverek". Gondolom szakember vagy, nagyon értessz hozzá, és most meg is akarod mutatni mit is tudsz. Várjuk kíváncsian.....
Ne törődj vele! Aki nem képes utána olvasni a dolgoknak az maradjon továbbra is NV fan vegyen GTX-et és aztán akkor majd jó lesz neki.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
tzsolesz #4398 üzenetére
[I]"valahogy nem jött be ez a kari sok régebbi játék el sem indul vele, "no video", meg egyéb problémákkal leállnak, ja és vannak villogó texturák is"
"Szeretném ha kifejtenéd azt hogy "xarok a driverek". Gondolom szakember vagy, nagyon értessz hozzá, és most meg is akarod mutatni mit is tudsz. Várjuk kíváncsian....."[/I]
Nem akarlak megbántani de a megfelelő topic teli van hasonló megállapítással, szal ott nézelődhetsz nyugodtan.
-
-pooshy-
tag
válasz
tzsolesz #3868 üzenetére
Ha már ilyen sok a hozzáértő,leirom a teljes történetet,hátha megtudok vmit.
Megrendeltem először is egy MSI 9800 GX2 OC kártyát neten.
Megis jött gyorsan,örültem,ám egy hónap után észrevettem a dobozon a cimkét,amin nem szerepelt az OC felirat a terméktipus végén,a számlán viszont igen,azaz másik tipusú kártyát kaptam,nem azt amit rendeltem.
Jeleztem is a panaszomat,kifizettettem volna,nem nagyon tetszett neki,inkább kifizette volna a két kártya ára közötti külömbözetet,jól van akkor mondom cseréljék ki arra amit rendeltem.(kultúráltan,kedvesen,amennyire tőlem tellett),erről ha jól tudom jegyzőkönyvet kellett volna kapjak,de nem kaptam.
Akkor is a nagykerrel jött,hogy a nagyker is úgy küldte nekik ,mint OC verziót,csak Ő ezt "elfelejtette" ellenőrizni.
Oké,előfordul gondoltam,de nem értettem mi közöm a nagykeréhez....
Pár nap múlva hivott hogy a nagyker nagyon akadékoskodik.
Felajánlottam hogy egy 2000 ft-al olcsóbb termékkel is kibékülök,ez pedig a bfg gtx 280 oc volt.
El is küldte,örültem(holott a csere napján,az árlistájuk szerint,az eredeti vételárhoz képest,egy 10000 ft-ot már minimum buktam),de egy napra rá,kiderült,hibás a kártya,túlmelegszik,terhelés alatt.
Ma feladtam neki a csomagot,előtte irtam neki hogy inkább élnék a vásárlástól való elállásal amennyiben ez lehetséges.Holnap megkapja,és küldi a sokat emlegetett nagykerbe,hogy vizsgálják ki,és kicserélik.Ezt mondta ma telefonon.
Nem tudom,ki hibázott,de azt tudom hogy kifizettem 113000ft-ot és kaptam először egy meg sem rendelt kártyát,majd egy hibás olcsóbbat,és most se kártya,se pénz,csak egy kölcsönkért 7600 gt a gépemben.
Mit tehetnék ilyen esetben?
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #3652 üzenetére
CPU-nál pont a presscott volt az ahol megfeneklettek és már csak 2 maggal tudtak továbbmenni. De ne feledd hogy jobb esetben (mikor a program is maradéktalanul többszálúsítható és úgy is írták meg) is ~80%-al gyorsabb a 2x2Ghz-es magpáros mintha lekapcsolnád az egyik magot és a másik 4Ghz-en futna. És ma már egy peryn proci egyik magja is gyorsabb mint egy presscott (főleg tuningolva).
Az nem tetszik hogy pont most állnak át minimálchipek összefoltozgatására mikor ekkorát ugornak a csíkszéllel hogy nem lenne rá szükség. Most ~250mm2 méret mellett maradnának, aztán amíg nincs hova tovább a csíkszéllel addig az azt követő generációk már több magra alapoznának. Mondjuk úgy hogy akkor csinálnának 150mm2 körüli magot (addigra tovább finomítva a belső felépítést) és abból szerelnének össze 2-t.Nameg azt se kár észben tartani hogy az AFR-t erőltetik, ami nem túlzottan DX 10 barát technika, pedig már DX 10.1 miatt veszünk Radeont. Szóval épp a leg rizikósabb időszakban kényszerítik ki az átállást dualchipre mielőtt maradéktalanul kiforranák magukat a CF tecnikák. + a előző bekezdés, hogy még nem lenne muszály.
Ha már CPU: olyan ez mint a Core2Quad. Felőlem elférnek a Qx9xxx procik is 100k feletti áron, sőtt, 2 CPU foglalatos alaplapok is, akinek kell és van rá pénze vegye meg, de legyen mellette magas órajelő 2 magos is amit én is hajlandó vagyok megfizetni és az árához mérten még kielégít engem is.
-
-
VR6-Fan
veterán
válasz
tzsolesz #3461 üzenetére
utána én is írtam miután te is javítottad, és 3 tré márkal játszol? van ahhoz erőd meg pénzed hogy megoldott a cpu limitet ha meg nem akkor minek killodni vele, persze amikor kész a gép egy adott gép tiszta az os én is futattok egyet, aztán az úgy pont elég is.
nygma:hát ha találsz egy 5.5-6GHz példányt simán, de egy 3,4-4GHz közti Wolfdeal vagy egy +150Mhz-vel nagyobb órajelű teljes értékű conroe is elég.
-
keIdor
titán
válasz
tzsolesz #3417 üzenetére
Az nem bejelentés, hanem egy pletyka...
boogie84: Ugye azt vágod, hogy az egy gyárilag tuningolt kártya.
Alapórajel vs. alapórajel lenne a korrekt. Azaz FTW kártya amúgyis +10-15k az alaphoz képest... tehát 75-80k biztosan van. Az a Crysis fehér pöttyözés nálam érdekes, hogy nem jelentkezik... talán azért, mert nem engedem a kártyát 75°C fölé... tudtommal aki azt tapasztalta, annak 90°C volt a kártyája...
-
biggamer
veterán
válasz
tzsolesz #3391 üzenetére
Én is örülök neki, nagyon is, hogy mennek lefelé az árak.
Viszont nem mentem át az Ati-s topicba, hogy fikázzam a kártyákat, csak itt próbáltam kisebb nagyobb sikerrel menteni a menthetőt.
Ennyi.Javaslatodat elfogadom, támogatom.
/ és köszi a véleményt a képeimről, holnap este teszek fel újabbakat
/
-
Sárpac
nagyúr
válasz
tzsolesz #3277 üzenetére
Azt azért bírom, hogy mindenki az ati új karijának sebessége miatt van elájulva, de amikor a crysis alatt megláttam, hogy nincs bumpmapping, akkor egy ici picit lelohadt a kedvem, pedig törtem rajta a fejem rendesen, hogy veszek egy ilyen karit. Szerintem a várakozással ellentétben a hd48xx sorozat nem gyorsulni hanem lassulni fog a következő hivatalos driverben, mert ezt a hiányosságot pótolni kell ami erőforrásveszteséggel fog járni.
-
Donnie
őstag
válasz
tzsolesz #3193 üzenetére
A helyzet az, hogy járt nálam egy 4870-es kártya pár napig (el is adtam). Most egy BFG 260 GTX OC-t nyúzok (55,6K volt, nagyker nettó). Nem bántam meg, hogy lecseréltem az Atit...
Próbáltam a 4870-re HR03GT-t szerelni, de olyan szinten melegszik a kártya, hogy bármit próbáltam kezdeni a VRM-et nem sikerült megfelelően lehűteni.(Jól szellőző házam van) Külföldi fórumokon is olvasva, aki S1-et pakolt a kártyára ugyan leszorította a maghőmérsékletet, de instabil volt a kártya és egy idő után lekapcsolt. (Nem tudják megmondani, hogy mi a baj, hiszen memókon, VRM-ekent borda volt ugyanúgy).
Most 650/1404/2430-ra lőttem be a kártyát stabilan (furmark, atitool artifact scan szinkronban!) és nem megy a venti 70% felé. Ilyen fordulaton még halk, pedig én aztán nagyon érzékeny vagyok a hűtőre.
Teljesítményben pedig simán hozza a 4870-et, sőt.... így húzva GTX280 közelében van már simán a kártya. (1920x1200-ban használom szűrőkkel).
Tudnék még írni érveket az Nvidia mellett, csak lehet nem olvasná senki, mert hosszú lenne, mint ez a post
UI: erről ne is beszéljük... Több catalyst óta így van, csak ezt elfelejtik megemlíteni, nem tudja megmondani az Ati hogy egyáltalán mikorra lesz ebből fix.
-
Dare2Live
félisten
válasz
tzsolesz #1911 üzenetére
Namost elmondom a teóriám.
Ez egy feltételezés.Szerintem GT280/GT260 egy katasztrófa, "hülye aki ilyet vesz".
De nemcsak vásárlóknak rossz bolt hanem NVnek is egy katasztófa. 512bites k* drágán gyártható PCB, irtózatos magméret....
Ezzel vmit kezdenie kell NVnek, ez így nem buli.Szerintem NV összel a vártnál nagyobbat újít. Nemcsak a GT280 lesz lehozva 55nmre hanem vmenyire a mag is át is lesz szabva. Az 512bites PCB tuti ki lesz dobva és hejette jön egy még emberi árban gyártható 320-384bites GDDR5el szerelt új NV.
Ezekkel a lépésekkel NV sokat farag majd a gyártási költségekből, persze a 4870mag/pcb még ígyis jobb lesz ár/értékben a 4870X2 meg el fogja verni az 55nmes GT280at de ennyi difi bőven belefér.
Szóval NVt öszig tuti neméri meg venni. Szerintem.
-
válasz
tzsolesz #1840 üzenetére
istenem, olvassátok már el hozzá a körítést is, hol mért... meg nézzétek meg, hogy milyen eredményt mutat a 9800GTX...
szó sincs semmilyen csalásról meg kamuról. az egyedüli kérdés az, hogy milyen Catalyst volt a 3870 alatt, mert konzerv-eredmény van a grafikonban - 8.4 és 8.5 között van egy jelentős ugrás. -
Dare2Live
félisten
válasz
tzsolesz #1646 üzenetére
Nemis CPU limit mert aki ilyet vesz azmár sanszosan 1920ban játszikazért és ott egy 4ghzes c2d elég jól kihajtja őket hanem mert amikor egy COD4 9800al 1920ban * 4x Anti Aliasing * 16x anisotropic filtering * All settings maxed out beállítással csinál 45FPSt akkor minek nagyobb? Ha meg kevés a 45fps mert xyz akkor 0AA és 8AFel máris csökken a 9800 memo sávszél szükössége és soksok+fps jön elő.
De mondhatnám Bisoshocokt is ami szintúgy 1920 és kimaxolva 65fps. vagy a....-ot. -
Dare2Live
félisten
válasz
tzsolesz #1624 üzenetére
elég egyértelmű.
-1- Egy GT280nál olcsobb 9800GX2 veri fpsben a GT280at. De még egy 65Ks 8800GT SLI is. Akkor mi értelme a 130K+os GT280nak? Semmi? "Hülye aki új NVt vesz?"
-2- A GT260 ha +30%ot hoz 9800GTXhez képest akkor nem nagyon fogja verni a 4870et. Mekkora is a 4870 magmérete? A GT260é? Mennyire is komplex és drága egy 448bites crossbar PCB?
-3- 4870 ha 9800GTXnél erősebb lesz márpedig ez elég sanszos akkor a 4870X2 csúnyán elfogja kenni a GT280at. Eközben előállítási árban kb egyszinten vannakNV fanok ezért sírnak.
Az átlagot persze ez nemérdekli, majd NV alacsonyabb haszonkulcsal dolgozik: Ha majd 100K alatt adja NV a GT280at már lehet, hogy az elborult fanokon kivül is venni fognak belölle. Addig inkább pl 8800GT(S) SLI ami gyorsabb mint a GT280 de nem 130K hanem 65K.
Ennyi. Ezért megy a sírás.
A GT280 jelenleg egy nagy bukás. -
R.Zoli
őstag
válasz
tzsolesz #1624 üzenetére
Miről beszélsz????
Ez a GTX 280 egy fostaliga...Még mindig nincs DX 10.1 ezenkívűl van hatalmas nagy fogyasztás, GX2 alatti teljesítmény a legtöbb esetben és rettentően magas ár... Most ebben mi a jó? Ezt a kártyát olcsóbban, egy 4870 X2-es ripittyára fogja verni... Az ,hogy most egy GPU-ból kihoztunk ennyit az kit érdekel, nem lett semmi gyakorlati jelentősége egy 2 GPU-s megoldáshoz képest pláne akkor nem lesz ha a 4870 X2-ben a GPU-k a memon keresztül fognak kommunikálni... -
miccur
aktív tag
válasz
tzsolesz #1624 üzenetére
tzsolesz ! Nem vagyok NV fan abból már kinőttem , ha a realitások talaján maradunk ár-érték, akkor sz@rt sem ér az NV , jelenleg nincs olyan game ami kihasználná ezeket a teljesitményeket, és ne mondd hogy ott a crysis, mert nem estem attól sem seggre, a graf türhető a játékmenet-hangulat pocsék. és nem tartom tiszteségesnek hogy a gyártok az én pénzemen gazdagodjanak a semmiért, kritikán aluli az nv számára nem képesek egy igazi áttörést a piacra dobni, nyúzák meg a saját a....kat de ne engem és tévedés nem az árral van bajom 7800-7900-7950-8800-9800 és ahol éreztem valamit az a 7800GTX után a 8800GTX volt. most már kettő hónapja 7900gs-el játszom
és bőven elég mindenre, és a szemem sem fájdul meg a DX-10-től
Én semmit nem tartok meg 2009-végéig mindig cserélem mert inkább bukok 20k-t mint 120-at és ha látnám értelmét akkor be mennék a boltba és megvenném (Pl: P5Q,DDR3) , de =-re
látom, csak azért karit lapot és ramot venni hogy elmondhassam hogy nekem a legújabb van , nem éri meg .
Természetesen akinek erre van igénye az vegye és használja egészséggel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tesla topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Hardcore café
- Revolut
- Star Trek
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest