- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
schwartz #17025 üzenetére
Azt írtam, hogy játszható lesz így is minden játék "Persze így is futnak majd a játékok, csak minek vegyen a szükségesnél drágább (ráadásul ma már korszerűtlen) kártyát ha úgysem használja ki?" (azért erős túlzás, hogy minden felbontáson, HD felbontás felett pl Crysis simán megfektet egy GTX260-at DX10-ben, hmm elvetemült példa de igaz) én is kvázi E6600-ot használok (csak én kettőt egyszerre) és tuning nélkül is fut minden szépen.
Arra próbálom rávenni a kollégát, hogy ne vegyen egy feleslegesen erős vga-t, ha olcsóbb teljesítményével is beérnék a játékok. Ráadásul hülyeség GTX260-at vennie, Október 22-én megjelennek a DX11-es karik, addig csak kibírja. Ha nem akkor meg vegyen egy HD 4870/4890-et, sokkal jobban tartja az árát mint a korszerűtlenebb GTX.
Igaz abból sem árt majd idejében kiugrani, mert a nagy dömping miatt leesnek a használt árai de ez más tészta. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
schwartz #17016 üzenetére
Ebbe azért vitába kell szállnom, mert erősen felbontás függő. Ha 1024x768 vagy alig magasabb felbontáson fog játszani akkor lesz procilimit. Persze így is futnak majd a játékok, csak minek vegyen a szükségesnél drágább (ráadásul ma már korszerűtlen) kártyát ha úgysem használja ki?
mod:
robix06: Köszönjük a konsktruktív hsz-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #16926 üzenetére
Saját motorja van. Az alapján dönt, hogy a driverben benne vannak-e a megfelelő kapcsolások, ami alapján számolhat fizikát a GPU. OpenCL alapú a rendszer.
Ja és csak Vistán van egyelőre OpenCL támogatás szóval az XP-t itt el lehet felejteni ... lehet ez speed3456 problémájának a forrása.
-
Zájec
veterán
válasz
schwartz #16610 üzenetére
"Zájec, ma' megint rossz lora fogadsz?
Kulonben, az XFX GTX285-om kibaszott egy antituning peldany volt, a draga... Hogy a rozsda enne meg, ott ahol van...
)"
ezekszerint inkább te fogadtál rossz lóra, ( nekem eddig nem sikerült mellényúlni, az eredményeim és ezt igazolják
)
de hogy te mindig megszivod, ezt sajnálom... úgylátszik nem vagy egy szerencsés alkat, vagy pedig valami user error volt a tuningnál, az is megeshet.... -
válasz
schwartz #16254 üzenetére
Maga az, hogy "szebb" tényleg butus dolog. Az ATI képe kicsit melegebb, de semmiképp sem szebb. Sztem.
Mod: hozzá kell tenni, hogy az eddig egy kivételével mindig ATI-t választottam amikor oda került a sor. Nem vagyok fanboy, de az ATI felé húz a szívem azonos állásnál. -
syC
addikt
-
válasz
schwartz #15367 üzenetére
1680*1050, szűrőkkel. Most hirtelen azt sem tudom, hogy van-e 2db 6pines csatija a tápomnak? Honlapján nem találtam erre vonatkozó infót és most éppen melózok. Nézegettem az árakat, eléggé lementek a 260-asok árai, hál' istennek. Ha megúsznám tápcsere nélkül és jól el bírnám adni a mostanit, vennék egyet.
Mod: köszi a segítséget mindenkinek!
-
válasz
schwartz #15364 üzenetére
ref 4850-et még nem hallottam, csak a sajátomat, ami elég halk. Full load alatt nem zavar, ha van hangja, ha normálisan működik. A többi kérdésemre is tudnál válaszolni légyszi?
(#15363) Lauda: köszi! Hány pines tápcsati kell neki? 4 magra még nem váltok, egyelőre elég a jelenlegi proci.
-
válasz
schwartz #15360 üzenetére
Ezt nagyon helyesen teszed
, én is így vagyok vele. Gázolaj ugye ingyé van
, különböző okokból kifolyólag
, a sört meg szeressem rendesen, ezért én is többet költök rá, mint üzemanyagra. Csak ezt a rohadt pálinkát ne szeretném annyira.
De hol is tartottunk valójában? Mennyive' menté'?
}{3@Đ$}{0ot: De, okoskodsz, pedig sosem fizettél be egy villanyszámlát se, különben tudnád mennyibe kerül az a xar.
BlueGene is csak flémel, de neki sincs fogalma a témáról.
Nem kaptam fel a vizet.
Ezért kár volt beregelned, ha unatkozol inkább chateljél ne itt verd a rugót.
johnny82: Jó a gyári hűtője, nem kell cserélned. Elvileg elég a tápod is, csak 4 magosra ne válts. A 192sp jól tuningolható.
szerk: látom schwartz is válaszolt közben.
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #15139 üzenetére
Az bizony.
Sima Asus. Baromi jól néz ki...
(Terepmintás matricával, meg a csajszival...)
Fesz állítás nem volt, a gyári tökéletesen be van lőve, 1,063V. Több fesszel lehal, kevesebbel hibázik.Amúgy az EVGA progijával próbálgattam a feszeket.
(#15138) Laraxior: Hát, 24 fok volt a szobában (radiátor mellett, ahol a gép is van...), vizem nincs, süket se akarok lenni, úgyhogy ez lesz a max...
A VRM hűtésével és feszállítással lehetne talán picit még nyerni, de így is már nagyon határon volt a kari.... Sajnos a 65nm-es GTX280 5 fázisos tápját 3-ra redukálták a GTX260-ra.... Így is igencsak jó, de hamar elfogy alapfesz felett, tuningolva. A 65nm-es 216sp-s GTX260-nál ezzel kell ügyesen gazdálkodni a sikeres OC-hoz...
Nekem szerencsémre tökéletesen lőtték be gyárilag....
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #15090 üzenetére
55K-ért van referencia megoldás is, újonann... 65nm, 216sp... Bár már nem sokáig....
(#15089) rejewski: A refi volt mindig is a biztos út komolyabb kariknál...
(#15092) Abu85: Naaa..... Oké, hogy most nem a legszebb ideiket élik, de akkor is szemét dolog hazug igéretekkel csábítani a vásárlókat, és egy vacak vasdarabot adni nekik jópénzért....
Mondják azt, hogy segíthet 1-3 fokot, és faszán néz ki, így lenne korrekt. De az 5-10 fok beígérése nagyon gáz....Szerk.: Megnéztem a honlapjukat, egy db fokot nem ígérnek, szóval korrektek.
Csodálkoztam volna.... De akkor is, gerinctelen dolog egy review-ban leírni, hogy 7-8 fokot javít, ha nyilvánvalóan max 1-2-t......
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #15076 üzenetére
Hopp, jogos, kihagytam, hogy 216sp-s, az jobban melegszik, nagyobb a teljesítményfelvétele.... Nálam alacsony feszre van belőve a GPU, 1,063V-ot kap terhelés alatt.... Ha picit többet adok neki, 1,075V-ot, akkor jól megy 711/1544-en is, de picit is melegszik a VRM, és kapcsol is le, de feszemelés nélkül ezután egyből hibázik, feszemelésre viszont megintcsak lekapcsol a VRM....
Bár ahogy néztem, mintha a legtöbb megoldás ekörül érne véget, így vagy úgy.... De bikább VRM-el, picit magasabb fesszel menne ez sokkal többet is, lásd a GTX280-akat.... Mondjuk nem mintha elégedetlen lennék a nagyjából 20%-os tuningpotenciállal....
Szerintem mindnyájan kíváncsiak vagyunk amúgy a GW-re, ki ezért, ki azért....
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #15068 üzenetére
A VRM hűtése komolyabb szerintem, mint a refkártyán... Az 55nm-esnél nincs heatpipe rajtuk, az meg hogy egy blokk.... Nem sokat ér, a 65nm-esen van csak a vrm-en hőcső, de azon meg kevés a fázis komolyabb OC-hez.... Feszemelés nélkül 700/1500-nál vége, feszemelésre meg lekapcsol, heatpipe ide vagy oda, mert gyanítom van benne védelem, hogy ne terhelhesd túl.....
(#15069) TTomax: Muszály ezt, hogy melyik jobb melyik rosszabb? Más. Ennyi.
Lehet kevesebb költségből is jobb cuccot csinálni, nem minden az ár.... Egyedül a power management bánta a költségcsökkentést... Valakinek ez baj, valakinek nem....
(#15073) Abu85: Az NV a refkariknál (GTX260) is ezerrel nekilátott költséget csökkenteni... Az első, 65nm-es kártya messze a legjobb minőségű, ahogy néztem, tapasztaltam, az 55nm-esnél már jól láthatóan nekiláttak spórolni (olcsóbb VRM, hátlapi lemez hiánya, több helyen is olcsóbb DVI csatik, és ami nem tűnt fel). A legújabb [link] referencia verzióról meg inkább nem is mondok semmit.... Már a látványa is kiábrándító.....
Amúgy a Gainward-ot nem kell félteni, tudnak ők jó cuccokat gyártani, ha akarnak....Ez van, ezt diktálja a piac....
(És továbbra is tartom, hogy ez a kari inkább más, mint jobb/rosszabb....Nyilván ennek megfelelően kell megítélni.)
Én biztos 65nm refet vennék másodszorra is, ha kéne, de másoknak könnyen lehet, más igényeik vannak, aminek lehet, hogy a GW GS jobban megfelel. -
Zájec
veterán
válasz
schwartz #15068 üzenetére
megint a tudanlanság beszél belöled....
miért lenne már gyengébb , azért mert te azthiszed ?még ha valami szaktekintély lennél akkor még aztmondom tudhatsz valamit amit mi nem , de sehol nem láttam a nevedet, de ebben a topikban valamiért nagyon okosnak gondolod magadat , mindeféle elözmény és tapasztalat nélkül , nagyon furcsa dolkokat találsz ki és emlitesz meg.... szerintem ebböl sürgösen vegyél vissza , mielött mulatságossá válnál a szakértelmü kijelentéseiddel...
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #15064 üzenetére
Én nem mondanám gyengébb minőségűnek, inkább máshogy oldották meg, nem hinném, hogy olcsóbb megoldás lenne, ugyanis az 55nm-es refkarin is egy olcsósított megoldás van... Ennek a VRM hűtése is sokkal komolyabb, és a többi se tűnik rossznak, szerintem picit erősebb konstrukció is..... És azt se felejtsd el, hogy a refin hosszirányban megy a levegő, tehát ha nem süvít eléggé a venti, akkor nem hatékony, mert mire kiérne a levegő a csatornából, visszamelegíti a hűtőt... Ezen viszont egyből kiér a kari szélére, tehát "szélessávú" a hűtés....
Én csak megemlítettem, hogy nem jobb a hűtés, max halkabb, és hogy befelé fűt, ami hátrány lehet.
De szerintem simán jó. És megérdemli a GS nevet.
A némileg magasabb fogyasztás viszont sajnos a VRM és a BIOS sajátossága is. -
Zájec
veterán
válasz
schwartz #15055 üzenetére
abszolút nem azt kompenzálja , ez megint baromság amit mondasz...
a két venti azért van rajta hogy megfelelö hatásfokú hütést lehessen eléni..
két olyan venti akár lassan forgatva is jó kis huzatot csinál a bordák között amit a ref.-el nem tudsz megcsinálni csak ha süvitve járatod... -
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
schwartz #14938 üzenetére
Relativ elég sok garanciás probléma volt eddig ezekkel a 550-es cwt tápokkal...a HX szériához képest...a corsair tápok gyenge láncszemeként híresült el,igaz nekem nem volt ilyen csak ami most van a HX520,na pl azt én nagyon merem ajánlani... vitt ez már mindent...E8400-et 4850CF-el Q9550-et GTX280+8800Gt-el... persze mindent ronggyá rángatva is... eddig tette a dolgát hibátlanul...
Nem bírsz aludni vagy esetleg dolgozol??
-
rup1u5
nagyúr
válasz
schwartz #14828 üzenetére
Visszavettem a procit 3700-ra és úgy már sikerült nyomni kicsit a mirrors-al de egy idő után megállt a kép és csak a zene ment tovább. Érdekes, hogy pont akkor állt meg mikor elkezdték szétlőni a sok üveget és beindult a physx. Most kikapcsoltam és majd megnézem úgy is. Furcsa. GTA 4-el meg kb egy órát játszottam most gond nélkül 4Ghz-en hajtott procival. Lehet, hogy a physx kavar be? Elötte egy 4850 volt a gépben. Alaposan lepucoltam mindent de talán az is közrejátszhat.
patyik75: szerintem simán.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #14806 üzenetére
A GF 9600 GT-t kicsinálja ... nagyon betesz neki a Geometry Shader
Amúgy úgy vettem észre, hogy a DX10.1 mód miatt szebb a Radeon képe ... jobbak a fényhatások és az árnyékok.
Egyébként az AA-ra már van válasz ... A DX10.1-ban alig van ugye lassulás miatta ... a GF kariknál pedig a fejlesztők a CUDA-n belüli NV API-n oldották meg a számítást. Gyakorlatilag megkerülték a DX10-et. Ezzel a módszerrel a GeForce is párhuzamosan végzi az AA adatok mintavételezését. Bár az alpha objektumokra ez is hatástalan, de legalább gyors. -
Beowulf_78
addikt
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
schwartz #14692 üzenetére
ha én azt most tudnám
(és most kajak ne nézzetek hülyének
)
ez az eredmény a GOOC rendezvényen készült, február 21.-én.
Gigabyte GTX260 ... 55nm (GPU-Z v0.3.2)ezt pedig itthon készítettem, UGYANAZZAL a kártyával
Gigabyte GTX260 .... 65nm (GPU-Z v0.3.2)na ezt magyarázza meg nekem valaki, ez hogy lehetséges.
az itthoni eredmény már frissebb driverrel készült, mint ami a versenyen volt, de nem hinném hogy amiatt.....vagy mégis? -
TTomax
félisten
válasz
schwartz #14637 üzenetére
A radeonra most szerintem lehet majd jó akciókat kifogni....főleg így a HD4890 előtt....és hát én amikor vásároltam a GTX-et akkor ha lett volna gyorsabb egy magos akkor azt vettem volna,szerintem nem egyformán gondolkodok az emberünkkel mert akkor ö a GTX280/285-ön hezitálna...
Ez amugy egy olyan megjósolhatatlan dolog... gyanítom mire a radeon jelentősen gyorsabb lesz addigra kuka lesz a helye mindkettőnek,meg lehet nézni egy 2évvel ezelőtti felső közép VGA-t mit ér most...és mire elég... -
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #14477 üzenetére
nézd egy GTX 295 mittommén 270W-ot fogyaszt és az szerinted brutális egyetlen egy forró platni(villanytűzhely) 2000W-ot egy boiler meg 5000W-ot, nem is beszélve a mosógépről(3KW), fridzsiderről, fagyasztóról(80W-120W, de egyfolytában), légkondiról(brutális), porszívó(800W), teafőző, égők(60-90W) stb.. és egy kwh 45 Ft, nekünk így volt 21K a számla, a legkevesebb a számítógép, szal a számítógép fogyasztása elhanyagolható csekélység nem több, átlagosan 125W lehet napi néhány óra az a legkevesebb
de a legbrutálisabb a villanytűzhely, ha minden platnit és sütőt bekapcsolsz(ami előfordulhat pl.: nagycsaládosoknál, típustól függően 7000-8000W-ot is fogyaszthat, gondolj csak bele mekkora hőtermelése van annak, amellett egy Q6600+GTX295 kis semmi bolha(épphogy érezni ha odarakod a kezed), a boiler a másik legbrutkóbb, no meg a légkondi
-
DeSanto
őstag
válasz
schwartz #13150 üzenetére
Én is így néztem (WTF?) a gép elé mikor hallottam a ciripelést.
Hétvégén lanparty-n voltam vele és ott nem ciripelt, de viszont ott csak 1024*768-ban tudtam játszani.Gondolom akkor nem volt terhelt a vga.ImI87: Eddig csak crysis és 3dmark vantage alatt hallottam.
Nyomtam egy kis GRID-et 1920*1080-ban és az élsimítás 16XQCSAA-n simán ment. G80 feeling-em van
.
-
westlake
félisten
válasz
schwartz #12822 üzenetére
nem
teged miart is zavar, hogy nem itt irkalunk a masik ket kartyarol?
#12828: hat persze, hogy elfertek volna itt.. teljsen rendben lenne az, hogy aki a ket uj kartyarol akar informalodni, annak mindossze 12k hozzaszolast kell atolvasnia.. feleslegesen.. nehogy gondolkozzatok neha (mielott leirtok valamit)
#12829: mit irtam ugy? egyebkent tegnapp reggel ota lehett volna.. es akkor most mi van?arakon nem kell spekulalni.. en hivatalosan vettem nagykerbol brutto 118k-ert (netto 99k)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
schwartz #12822 üzenetére
Szerintem is elfértek volna itt, mert ugye architektúrális változtatások nem történtek a GPU-kban. Az egyik kártya csak annyiban tér el a GTX280-tól hogy 55nm + magasabb órajelek, még a másik ugyan ez csak két nyák meg két GPU összeragasztva
Szóval ugyan úgy GT200-ra épülnek ezek is.
-
SSJPeter
őstag
válasz
schwartz #12713 üzenetére
Tényleg nem akarok kukacoskodni. . .
de sajnos a shadernél lehetséges mert 1404-1458-1512. . .ezek a lépcsők vannak. . .tehát 54mhz-ként lép följebb . . .
Ha beállítod neki,hogy 1535mhz mondjuk akkor még 1512 lesz viszont ha 1485-ra állítod akkor meg már 1512 lesz. . .és a két beállítás között van 50mhz különbség de a valóságban semmi!
Most csak a hasamra ütöttem meg kéne nézni pontosan de kb. ez lehet a helyzet.
-
SSJPeter
őstag
válasz
schwartz #12711 üzenetére
"Bar a pontszamok meredeken elternek mar 5Mhz plusz shader orajeltol is...
"
Talán pont azért mert nem 5mhz-t ugrik hanem 1404-ről 1458-ra mondjuk. . .pedig csak 5-el rakod feljebb.
A gpu z az tuti nem jó, everestel nem szoktam nézni, amit a riva mutat az a helyes.
De előfordulhat,hogy pont eltalálsz 1 olyan beállítást ami pont mind a háromnál ugyanaz.
De tényleg mindenki azt hisz,gondol amit akar. . .váltsunk témát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest