- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
PsycHo88
senior tag
Üdv. Ricsi mit tud ma a 260 sli?
-
carl18
addikt
válasz
ricsi8800gt #24026 üzenetére
Lehet a kártya nem bírja a magasabb órajelet, esetleg a tápegység, driver, vagy lehet az msi zavar be neki!
Esetleg próbáld már programmal tunningolni, vagy drivert cserélj és nézd meg úgy !
GTX 260 Sli komoly, ritkaság manapság! -
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Kérdésem a következő.Sli-be van kötve 2db gtx 260.más más márka nem azonos típusuak.Az egyik egy SOC Giga 260 a másik egy Asus gtx 260 Matrix aminek az órajele kisebb,De ahogy fel teszem az SOC órajelére akkor valamikor le megy a Benchmark valamikor meg látványossan vissza esik az órajele az Asusnak,iTrackerrel szabájzom az Asust,Tápom egy 720-as CoolerMaster.
Miért esik vissza az órajel?MSi Afterburnerrel össze veszik az iTracker?
-
Fecus11
tag
Alaplap neve Fujitsu Siemens D2584-A1
-
carl18
addikt
Nekem egy ilyen van a szekrény tetején dísznek, Asus GTX 280 már nem működik de dekorációnak meg tartom emlékbe!
-
Fecus11
tag
Sziasztok.Vki megtudná irni hogy,passzív hűtésű kártyákból melyik tipust érdemes venni?Semmi komoly terhelő dologra nem használom a gépet,sem játékok vagy ilyesmi.Csak videó,és filmnézésre,netezésre.Jelenlenleg egy ASUS Nvidia GT 220 512Mb-es kari van benne,ami,aktiv hűtéses.Nem hangos egyálltalán de én megszoktam az előző alaplapi hangtalan kártyát.Sztetetek érdemes ezt a mostani aktívat lecsérni vagy nem?
-
ricsi8800gt
addikt
Él még a forum ?
Kicsit vissza repűltem az időben egy Gigabyte gtx 260 SOC társaságában és az lenne a kérdésem hogy az ilyen alap gpu temp 53fok az normális ? igaz ref,terhelésen 83 a max
-
-
válasz
dnsgaby #24014 üzenetére
Nekem ez segített. Az első regedites leírás. De ha bekapcsolánál egyből jön az a kép akkor ez nem sokat segíthet...
-
-
-
odorgg
addikt
válasz
plaszy #24005 üzenetére
Az a hűtés enyit tud. Akkora terhelést egyik gameben sem kap mint a furmarkban. Játékkal tesztelj.
Furmark akkor lehet érdekes, ha a hűtés meg tud vele bírkózni. Az a hűtés nem tud.Esetleg némi 3D fesz csökkentéssel lehet még próbálkozni. Persze ha a linkelt progi működik, mert lehet csak EVGA biossal megy, már nem emlékszem.
Valahogy így mutat, ha megy :
-
plaszy
őstag
Sziasztok! ( Hátha jár még erre valaki
)
Vettem egy GTX280-as (Gainward) kártyát. Betettem a gépbe, Geforce oldaláról a legfrissebb drivert feltettem, mivel a Gainward oldalán már nincsen fent ez a modell. Restart, minden okés eddig. Gondoltam, hogy ráindítom a Furmarkot fullhd-ban. Pikk-pakk (3-5 sec múlva) már súrolta a 100 fokot, ventije meg a 100%-ot. Gyorsan ki is lőttem. Gondoltam kellene egy újrapasztázás...szétkaptam...kipucoltam (ventit, hűtőt, mindent)... pasztázást megcsináltam. Vissza a gépbe, majd újra Furmark...sajnos most is (nem 3-5 sec alatt, hanem jó fél perc múlva) felmegy 100 fokig. Lehet tovább is menne, de ezt nem engedtem.
Játékot nem indítottam még rá, ott is ennyire melegedne? (Simán 2D-ben nem vészes, 42 fok körül van.)
Vajon ez a dolog a hűtésnek, ventinek köszönhető? Vagy a VGA-ban van valami bibi, esetleg Bios-ban kell PCI-E frekit fixálni?
Aki tudna, légyszi segítsen.
Üdv.
-
Bulitt
addikt
válasz
darkarthur #24002 üzenetére
Töröld le a rivatunert, és használj MSI AB-t. Sokkal jobb és egyszerűbb
-
darkarthur
senior tag
Sziasztok!
Van egy EVGA SC GTX280-am, egy Accelero Extreme hűtővel szerelve.
A problémám, hogy sikeresen kinyírtam az automata fan kontrollt rivaTurnerben, és szeretném helyreállítani.Tudnátok nekem segíteni ebben?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
#90933760 #24000 üzenetére
Ja bocs ez Zotac. De
balfaszvagyok még ezt is összekeverem. Mondom hogy életem első nV karija.Tetszik amúgy, sőt sok dologban nagyon pofás. Bejön.
Most épp alapórajelen megy, alulfeszelve 1000mV-on. Ugyanis elég szar a hűtése, nem fekszik fel tökéletesen a gpura. Nagyjából megcsináltam ahogy tudtam, de azért majd kell rá rendes hűtő. 50% venti mellett 75 fokos jelenleg játék alatt, többi 70 körül.
-
törölt tag
Üdv.
Csatlakoznék a klubhoz egy Palit GTX280-nal. Nagyon beteg kari.
Ja igen, első nV-ám. Az a két tű a tápcsatik mellett micsoda?
-
Bulitt
addikt
válasz
Tripower #23998 üzenetére
AC GTX Pro [link]
Ez a hűtő a GTX kártyákhoz a legjobb. Nekem a GTX260 gyári hűtésére 20 fokot vert rá, nem beszélve a hangtalan munkájáról. MSI AB-ben minimumra volt véve a ventilátor fordulat, és így is 40fok körül tartotta a kártyát terhelés alatt. 100%-on sincs hangja
-
Tripower
tag
Sziasztok!
Az öcsémnek szeretnék venni egy VGA hűtőt, GTX 260.
Keresgéltem, nézegettem de én nem találtam semmit, Mintha soha semmi nem is lett volna hozzá.
Valakinek van esetleg valami ötlete mi az ami kompatibilis ezzel a kártyával és még használható is?
Vagy létezik, hogy nagy bukta volt a kártya és ezért nincs sehol semmi? -
Neszójábe
senior tag
Sziasztok!
Ha valaki esetleg olvassa a topikot, igazából mondhatnám általános Nvidia kérdésnek is, mert a 8800GT-vel is szenvedtem ezzel, de ilyen topikot nem találtam (mármint általános Nvidiát).
Szóval most egy GTX260 OC-m van, monitor és tv dvi-hdmi kábellel rajta, 8800GT-nél ugyan ez volt. Amikor bekapcsolom a gépet, a boot képernyő bejön, de a winfosnál néha bekapcsol a monitor, néha nem, néha a tévére rakja a képet, néha a monitorra, néha mindkettőre, tök mindegy, hogy kapcsoltam ki előzőleg. Sokszor szenvedek (monitor ki-be kapcs, tv bekapcs, kép átrak stb.), mire képet csalok a monitorra.
Mi lenne a megoldás, hogy úgy kapcsoljon be a rendszer, ahogy én előző kikapcsolásnál úgy hagytam...?
-
-
gab1ka
senior tag
Hi!Némi tanácsra lenne szükségem
. A minap kaptam Németországból egy Point of View GTX 280-at.Teljesen oem,csak a kártya, egy ismerősöm hozta, mondván tegyek vele amit csak akarok, az se biztos hogy megy..Namármost táp gond lenne vele,mivel nekem nincs a noname tápomon 8 tűs ág, a 6 tűs is molex átalakítóval lett megoldva a jelenlegi 4850-hez.A kérdésem az lenne hogy megoldható e ez a 8 tűs ág valami adapterrel? Csak ki szeretném próbálni a kártyát hogy működik e, aztán már megy is eladásra.Ezért természetesen új tápot nem fogok venni..
-
krecso
tag
Valakinek van tapasztalata arról, hogy a Scythe Musashi felmegy-e egy GTX280-ra? Olvastam itt, hogy elvileg fel kéne mennie, de a VRAM-okat nem hűti semmi, viszont arra ott vannak a ramsünik.
-
suhagabi
csendes tag
Palit geforce Gtx 260 eladó!!!
-
geftaR
csendes tag
Sziasztok!
azt szeretnem megkerdezni hogy egy ASRock G41M-VS3 R2.0 lapban ami tamogatja a PCI-E 2.0 szabvanyt, a benne levo GA 260GTX SOC-ot a GPU-Z miért érzekeli PciE 1.1nek?
Az AIDA64 azt irja hogy 2.0x16 @ 1.1x16.. Nem értem... A valaszokert elore is koszonet, pacsi mindenkinek
-
suhagabi
csendes tag
2 hónap múlva GTX 470 váltja majd.
-
suhagabi
csendes tag
Most sikerült beszereznem egy Gigabyte 260 SOC-t, volt már 280 OC-m is de az gyengébb volt és többet is ebédelt. X6 1045T mellet mindent elvisz Full-HD-ba is. Nekem nem kell a dx11 a Crysis 3 miatt. Szerintem kis pénz nagy foci. 14e-é vettem garancia papírral együtt.
-
norbit808
tag
Na ez nagyon szép és árban sem rossz ügye?
-
Hubba12
senior tag
válasz
impalaman #23963 üzenetére
impalaman kolégának igaza van!!! Gtx 460 az igazi neked van benne errö a gtx 280 ereje minimum kevesebet eszik dx 11 és közel annyiba is láttom itt most jót a hrdveren én azt ajánlom gyüjtögesen és vegyen gtx460 azzal nem lesz semmi baja az tuti!
sorry helyesírás miatt
-
Hubba12
senior tag
-
norbit808
tag
Lehet az lesz
rajta gondolkozok mert szerintem nagyon jó árban van
-
impalaman
aktív tag
Hogyha DX11 kell és relatíve jó teljesítmény, akkor GTX460 a megoldás. Körülbelül a GTX280 szintjén van, de kevesebbet is fogyaszt meg hát ugye DX11-et is tud.
-
norbit808
tag
Akkor végül is csak annyival jobb a gt440,hogy dx11,ügye?
-
norbit808
tag
Hello
Gtx260 jobb mint egy gt440? -
Bulitt
addikt
válasz
Andor111 #23930 üzenetére
SLI rendszernél nem duplázódik a ram. Tehát nem lesz 1738MB videó memóriád. Marad a kártyánként a 869MB. Az órajelekre szintén ez az igaz. Ha a két kártya azonos, tehát jelen esetben 260 mind a kettő, de az egyik az alap, a másik a SOC verzió, akkor SLI-ben a gyorsabb kártya a lassabb kártya órajelén fog dolgozni.
A táp elméletileg el bírja, de részletesebben itt olvashatsz a két GTX260 teljesítményéről: [link]
Az én véleményem az, hogy GTX260-ból már nem csinálnék SLI-t. GTX280 vagy újabb kártyából esetleg. De mivel a következő szint a GTX4xx széria, ami melegszik mint a franc, ezért ezt is kihagynám az SLI-ből.
Megtartanám az egy kártyás rendszert, csak újabb modellre váltanék
-
Andor111
csendes tag
Ha 2db Gtx260-as karit párosítok akkor milyen teljesítményt érnék el velük?
Arra gondolok hogy a memória duplázódik ,Mhz,... ilyesmi.
És ha igen akkor a chiftek 650-es táp elég lenne-e?az X4 640proci ki tudja majd hajtani mind2 karit?
A másik azon gondolkodom menyire is érné meg ebbe invesztálni a pénzt .
De lehet ez olcsóbb megoldás lenne ,mert 120 eurótól nincs több rávalóm,de ez is csak abba az esetbe ha eladnám a meglevő karimat.
Nehéz jól dönteni,bocsi a sok dumáért.
Segítséget előre is köszi! -
Hubba12
senior tag
Sziasztok nem lesz baja ha a vram-ra is pasztát teszek ilyen ragadós szivacs helyet?
-
Bulitt
addikt
válasz
Cool Face #23925 üzenetére
Sajna ennél többet én se tudok. lehet a codekkel van valamit használsz a filmek nézéséhez. Lehet a vga kártya nem tud többet. Sajna nem tudom. Amennyiben a procinál csak a terhelés miatt nem akarod használni, de a lejátszás viszont jó, akkor ne foglalkozz vele. Használd így
-
Bulitt
addikt
válasz
Cool Face #23922 üzenetére
Én mindenképpen felraknám az MSI Afterburnert és azzal nézném a kártya teljesítményét. 720p 1080p nem olyan teljesítmény igényes videók most már mint ezek a 4k-s videók, hiszen 4096 pixelen nézed. Nálam a 720p és az 1080p nem is mozgatja gépet
Mind a két felbontást szinte meg se érzi a VGA filmek alatt. Ez az új 4096 már igen, főleg hogy 1920x1080-ban tudom csak nézni
Mindenképpen próbáld ki Firefox alatt is.
De most nézem, hogy ATI kártyád van
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Bulitt #23921 üzenetére
chrome és ie alatt próbáltam a helyzet mindig ugyan az. De mintha azt vettem volna észre, hogy 1080p nél meg 720-nál működik ilyen lehet? Windows 7-hez van minialkalmazások azzal nézem, meg megnéztem SiSoftware Sandra meg egyéb programokkal is
most már biztosra mondom, hogy csak 4k alatt nem megy. 1080p-nél 30% a terhelés
-
Cool Face
aktív tag
-
-
Bulitt
addikt
válasz
Cool Face #23916 üzenetére
Én is Chrome-t használok, és eddigi tapasztalataim alapján automatikusan használja. Nálam a GTX570 esetben így van. Végig néztem a beállítások menü pontot, és nincs ilyen ki-be kapcsolható menü pont.
Én a 23.0.1271.95 verziót használom, és behoztam egy 4K-s youtube videót. MSI AB-el monitorozva látszik is, hogy felkapcsol a VGA kártya.
De ez hátha segít [link]
-
Cool Face
aktív tag
olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet az beállítani google chromenál, hogy a videókártyámat GPU gyorsítást használjon pl youtube videókhoz. 4K-s filmeket is simán nézhető CPUval is de nem akarom hogy mindíg 80%-on menjen. 5letek?
-
Bulitt
addikt
válasz
impalaman #23914 üzenetére
Valószínűleg memória hiba. Esetleg ha referencia hűtéses, akkor az alkatrészek forrasztásai meggyengültek, ezért picit megcsúsztak. Ez is okozhat ilyen hibát akár. Ha kicsit vissza olvasol a kereső segítségével, találkozni fogsz ilyen hiba jelenséggel, és hiba azonosítással
-
impalaman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Pár napja elkezdett szemetelni 3D-ben a GTX280-am. Nem mindig csinálja, sőt, volt, hogy napokig nem jelentkezett a probléma.
Itt látható mi is a gond: videó
Az volna a kérdésem, hogy pontosan mi is lehet a gond, és az, hogy ennek így kb. mennyi ideje lehet hátra. Én memóriahibára gyanakszom, de mivel nem mindig csinálja, és akkor sem fagy vagy hibázik ha tele van a VRAM, nem tudom teljesen biztosra venni.
-
ljani19
csendes tag
Sziasztok
A következő kérdésem lenne hozzátok:
Van nekem egy Asus ENGTX280/HTDP/1G tipusú VGA kártyám (Adatlapja)Szerintetek fel tudom-e rá tenni a ENGTX280 TOP/HTDP/1G BIOS-t?
Mert ahogy néztem semmiben nem különbözik a kettő csak annyiban hogy a TOP verzió gyárilag húzva vanEzt a BIOS-t néztem hozzá elvileg ez jó hozzá?
Ha meg lehet csinálni ezt a kis hekket akkor tudnátok benne segíteni, hogy hogyan is lássak neki?
Válaszotokat előre is kösznömöm
-
Atimester
aktív tag
Milyen proci hajt ki maxon egy GTX280-ast?
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok gondoltam le írom az én tapasztalataim a Bf3-mal kapcsolatban mert láttam hogy volt erről téma hogy mennyit nyújt szét teszteltem. Nekem egy xfx gtx 280 xxx van amit egy E6600 procival tolok és 3200 Mhz futtatam a ramom DDR3 Hyper-x 1600 mhz de csak 1333 mhz futatom (eredeti MHz 680 Mhz fut) ennyire képes az alaplap. Na szoval nekem 1980*1080 egyéni beálitások high minden 2X AA többi full És az fps: 28-45 átlag (36-37) volt ha tényleg minden full volt 1980*1080-ban fps: 24-36 átlag olyan (27) ez egy 86cm HD tv néztem. NEm tuningoltam csak a procit. ÉS ez nem kamu valós eredmény.( kisebb felbontáson rögtön proci limitet kaptam...)
-
Bulitt
addikt
Szia
Igen, ez erősen memóriára utal.
ljani19:
Nem lehet. A GPU a 260 esetében a 280-hoz képest fizikailag van megbutitva. Tehát a GPU-ban levágták azokat a részeket, amik nem kellenek. BIOS módosítás útján nem lehet feloldani. Ennek az is az eredménye, hogy a 280-as BIOS olyan elemeket szeretne elérni ami nincs is. Azt viszont több ember megcsinálta, hogy a 260;280 BIOS-ban átírták a gyári ventilátor vezérlést. Ennél egyszerűbb, de drágább a ventilátor csere. Nekem a 260-on AC Extrem Plus hűtő volt. Köszöni a mai napig jól üzemel a kártya. -20fok hőmérséklet javulás hangtalan ventilátor mellett. Használtam egy 1,5 évig a kártyát, ebből 1év volt rajta a hűtő. Legalább még +2év hibátlan mükődést garantált a kártyának a hűtő.
A kártyát referencia hűtéssel eladtam barátomnak (nem kérte a hűtőt), a hűtő pedig unokatestvérem GTX275-n üzemel most. Ott is -20fok javulás
A gyári hűtéssel folyamatos használat mellett képesek a forrasztások szépen lassan "elöregedni".
-
ljani19
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy fontos kérdésem hozzátok
Van nekem egy Gigabyte GTX260 OC VGA-m 216SP-s pontos típusa: gv-n26oc-896h-b
Az lenne a kérdésem, hogy tudok-e rajta BIOS-t frissíteni vagy másik VGA kártya BIOS-t feltenni?
A másik VGA kártya alatt a GTX280-as VGA-t értem mert olvastam 1-2 embernél, hogy a GTX260-ra a GTX280 BIOS-t tette fel és így jobb lett a hűtése a kártyának.Ha valaki tudna pár infót adni ebben a témában esetleg pár linket hogy hol is találok biost és hozzá progit amivel feltudom tenni a VGA-ra azt nagyon megköszönném
-
mc-4
aktív tag
válasz
puhoska76 #23904 üzenetére
Sziasztok!
Na...
Megindult és ilyen képet mutatott.
Szervizes azt mondta memória hali! -
puhoska76
tag
Szia bár elég erős a tápod,nekem akkor jött ilyen elő mikor olyan szálra raktam a 6 pines csatit amin már több minden volt(gyárilag 1db 6pines csatim van) 2db molex-ből raktam össze egy 6 pinest és túl volt terhelve.Lehuzgáltam mindent csak a vga ment, bios bejött már tudtam milehet a gond.Egy probát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest