Hirdetés
- 7600 mAh-s az aksi az iQOO új mobiljában is
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ammonita6
csendes tag
A qwen cli egész jó és ingyenes. Persze csak az használja, aki nem fél egy ingyenes kínai modelltől
. Ami mindegyikre igaz, hogy a python megy nekik a legjobban. A rust javulóban. A többi nyelvvel csak felb@szták az agyam. -
GhostVector
junior tag
Eleinte elég lenne néhány 5-10 vagy 15 másodperces videó, eddig regisztráltam vagy 30-35 olyan oldalra ahol van ingyenes próbaidő, aztán már nagyon végesek a lehetőségek.
Későbbiekben viszont marketing anyaghoz kellene, akkor a 30-45-60 másodperc sem lenne túlságosan a valóságtól elrugaszkodott, persze ha megtanulom normálisan használni és tudja rendesen kezelni a parancsokat. -
válasz
GhostVector
üzenetére
Én még csak ismerkedek a témával, de attól is függ, milyen szinten akarod űzni, milyen hosszút stb.
Ingyenesként ezt nézheted: Whisk - labs.google/fx
Aztán ha több kell fizethetsz a Google-nak. Szerintem a Veo modell elég jó. -
DarkByte
addikt
Valójában az kezeli szerintem jól ezt a témát aki nem ül fel a hype-nak, de kiégett öregember módjára sem zárkózik el tőle.
Meg kell tanulni használni, az elkövetkező éveket alaposan fel fogja forgatni.
Még ha máról-holnapra alább is hagyna a hype (nem fog, hiába tetőztek az LLM-ek, túl sok egyéb ágon megy a fejlesztés hogy ez történjen, az idei év a humanoid robotikáról fog szólni), a hatása már messze túlmutat azon amit pl. a VR-nak sikerült az újra-újra fellángolásával elérnie 3 évtized alatt. (ha a Nintendo féle 1995-os Virtualboy-t tekintem első átlagember által megvehető eszköznek) -
Ammonita6
csendes tag
A RAM mizériával kapcsolatban jutott eszembe. Ha valaki GPU-n akar LLM-et futtatni, elég neki a 16GB RAM és nincs hozzá kártyája, tudom ajánlani az Intel ARC A770 -et. Mivel nagy a memória sávszélessége, a ráoptimalizált környezettel igencsak gyors. Használtan 80 körül jó állapotút lehet szerezni. Én tartaléknak vettem egyet és egyáltalán nem vall szégyent ai-ban egy 4060ti 16GB nvidia mellett, féláron.
-
-
GhostVector
junior tag
Jelenleg hol, melyik AIra lenne érdemes előfizetni, ha szeretnék videókat és képeket generáltatni? Hol nem vészes az ára?
-
Ammonita6
csendes tag
De a legnagyobb csalódás a z.ai volt. Occó kína claude-nak van hirdetve. Tesztekben lehet, hogy jó, de azt az ámokfutást amit rendezett alig tudom elhinni. Életveszélyes
A claude-ben meg az az idegesítő, hogy nagyon kevés tokent ad a többiekhez képest, állandóan belefutottam az 5 órás limitjébe. Így nem lehet dolgozni. Fossa-fossa a kódot kéretlenül, mielőtt még meg tudnád érdemben beszélni vele, aztán gyere vissza 5 óra múlva, mert csak ennyi jár 30 euróért. -
Ammonita6
csendes tag
-
Šolaire
veterán
Én teljesen másra használom és az ingyenes verziót. Recepteket szoktam kérni tőle, amiket le is ellenőrzök nem tévedett eddig, sőt tökéletesen leírt mindent lépésről lépésre de teljesen más dolog pl bármilyen téma rum, szivar, kés nagyon szépen összeszedi pro és kontra érveket szeretem használni. Azt gondolom hasonló “forradalom” az AI mint anno az okostelefonok vagy a legelső iPhone. Wiliam Gibson idézet jut eszembe a témáról : “A jövő itt van. Csak még nem terjedt el eléggé.”
-
schawo
titán
válasz
oio1i10o
üzenetére
Ezek legfeljebb azokat lepi meg, akik nem használnak AI-t. Ők szoktak ilyeneken kiakadni, és használhatatlanságról beszélni. Továbbra is: ez egy olyan eszköz az ember kezében, amit meg kell tanulni használni. Tudom, hogy mikor hallucinál, tudom, hogy mikor téved, ellenőrzöm a folyamatot és a munka minőségét. Ez az alap. De ezt egy alkalmazottnál is el kell végezni. Az is képes letörölni egész VM-et, még a legjobbak is. Ha valakinek rossz napja van, szar kódot ír, amit kutya se tud kijavítani. Ezek mind olyan problémák, amik az legjobb élő intelligenciát is érintik. Mégsem kirúgjuk az egész osztályt, és azt mondjuk, hogy mindenki hülye, hanem kézben tartjuk a dolgokat.
-
oio1i10o
kezdő
Nem a migráció boszorkányság, hanem sok a kockázat. Hosszú beszélgetéseknél kiszámíthatatlan a müködés ahogy tellik meg a kontextus és simán belefuthatsz olyanba, hogy egy ponton annyira leromlik a modell teljesítménye, hogy valami kritikus hibát vét ami adatvesztéshez vagy más problémákhoz vezet. Nagy scopenál sokszor hazudnak az LLM-ek a feladat teljesítéséröl, az elvégzett munka minöségéröl vagy használnak olyan módszereket amik PoC-ra megfelelöek, de productionben nem. A legrosszabb amit tehet nem az hogy nem sikerül hanem hogy véletlenül töröl mindent, korruptálja a VM-eket, nyit egy backdoort a nagyvilágnak, stb.
És nem azt mondom, hogy ne használd, hanem azt hogy azért ennél óvatosabban. -
schawo
titán
válasz
Fecogame
üzenetére
Épp ezért lenne nagyon fontos, ha sokan használnák, mert ez is egy skillt igényel. 3 éve iszonyú béna voltam még AI használatban. Gyakorlás és tapasztalatok kellenek ehhez is, mint bármi más eszköz használatához. Egy óvodás egy késsel önveszélyes. De ez nem a kés hibája.
-
"Főleg, hogy egyáltalán nem transzparens, hogy pontosan milyen módosításokat hajtott végre, max irányadó, amit "megoszt", milyen lépéseket tett"
Én mindig megkérem, hogy először pontosan mutassa meg, hogy mit és hol szeretne módosítani. Majd ha ezt rendben találtam, utána folytathatja a munkát.
Nagyon pontosan, és specifikusan adom meg, hogy mit szeretnék, így nem megy félre. De ugyanígy van egy fejlesztőnél is, ha nem adod meg hogy pontosan mit szeretnél, nem biztos hogy az lesz az eredmény, amit elvársz.
A mostani nagyobb projektemet megírtam draftban, majd megkértem az AI-t, hogy nézzük át, van-e kérdés, stb. Majd ezen válaszok alapján kibővítette a doksit, amit beadtam egy másik AI-nak átnézésre, ott is kicsit finomhangoltunk rajta, így már 5 oldalas doksi lett. Átolvastam, nagyon precíz. Végül ezt fogom beadni az Opus 4.5-nek, hogy csináljon meg belőle a szoftvert.
-
Mp3Pintyo
senior tag
A PH közössége szerintem nagyon minimálisan érdeklődik jelenleg az AI iránt. Vagy nem is tudom mi lehet az oka... Több hónapja kerülnek ki a videóim a címlapra de általában soha egyetlen egy komment sem kerül egyikhez sem. Ebből következhet akár az is, hogy a PH közönségének jelentős részét nem érdekli/érintik az AI megoldások.
Ez mindenkinek a saját döntése.
Természetesen ez az együttműködés azért született meg a csatorna és a PH között, hogy lehetőleg minél több ilyen szakmai tartalmat hozzunk el az olvasóknak. Remélem, hogy ez idővel megváltozik. -
Mp3Pintyo
senior tag
-
schawo
titán
Azért szerintem bátor dolog production service-t így rábízni
És látod, tökéletesen megoldotta az összes feladatot. Bármit dobtam rá, mindent hibátlanul hajtott végre. Haladtunk a teszt VM-től a kis fontosságún át a nagyon fontos felé.
márcsak adott esetben ügyféladatok kérdésköre miatt is
Ügyféladatokhoz nem fér hozzá. Attól hogy checkpointokat készít, hálózaton másol, mergel, nyomon követi a folyamatokat, és beállítja az erőforrásokat, kiosztja az ip-ket, mi köze az egésznek az ügyféladatokhoz?
ha valamit összekuszál, ami nem egyből derül ki és mondjuk a migrált instance már nem fut/nem elérhető (mert ugye "jól" átmigrált)
Migráció nem egy boszorkányság. Egyszerű, de időigényes. Hatalmas hibákat nem lehet elkövetni, legrosszabb ami történhet, hogy nem sikerül, és akkor marad minden a régi helyen, lehet elölről kezdeni. Épp ezért nagyon jó, hogy át lehet adni neki ilyen feladatokat. Egy gépről fut, és közben egész hálózatot képes szemmel tartani.
Megértem, hogy izgalmas, hogy különösebb tudás nélkül futó alkalmazást lehet készíteni a segítségével, de erős a gyanúm, hogy kis utánanézés után az ember jobbat össze tud hozni - mivel érti, hogy mit csinál a kód, nem csak "készen" megkapja a binárist/forráskódot.
Ki mondta, hogy nem értünk hozzá, vagy nincs hozzá tudás. Az óriási különbség az emberi erőforrásigény. A vibe coding "minden héten" sokkal jobb, mint a "múlt héten". Két-három hónapja azt mondtam még, hogy nagyon oda kell rá figyelni, és nagyon vezetni kell, hogy ne legyen tele ostoba bugokkal, értelmetlen duplikátumokkal, nyakatekert megoldásokkal. Ez most egy kísérlet volt, mert az elmúlt pár hét tapasztalata alapján egyre kevesebbet kell belenyúlni, belejavítani. Most kapott először szinte teljesen önálló feladatot. Folyamatosan felügyelet alatt csinálta, de a lehető legkevesebbet nyúltunk bele a kísérlet érdekében.
-
scream
veterán
Megértem, hogy izgalmas, hogy különösebb tudás nélkül futó alkalmazást lehet készíteni a segítségével, de erős a gyanúm, hogy kis utánanézés után az ember jobbat össze tud hozni - mivel érti, hogy mit csinál a kód, nem csak "készen" megkapja a binárist/forráskódot. A karbantarthatóságáról ezeknek a vibecode-olt tákolmányoknak ne is beszéljünk... Látszik, hogy sokan elkezdték használni ezeket az eszközöket mindenféle ötlet megvalósításához - publikus VCS-eken tömegével találni szinte bármi random dologra keresve egy halom ilyen projektet - de a szoftverfejlesztés se olyan dolog, hogy előny lenne, ha a készítő előtt is feketedoboz, hogy hogyan működik a saját alkalmazása.
-
scream
veterán
Alapvetően tényleg tud hasznos lenni egy-egy LLM, de azért jó volna tudatosítani, hogy a helyén kell kezelni bármit, ami kijön egy-egy modellből, legyen az csak írott szöveg (amire amúgy kitalálták), kód vagy bármi egyéb.
Azért szerintem bátor dolog production service-t így rábízni - márcsak adott esetben ügyféladatok kérdésköre miatt is, másrészt, ha valamit összekuszál, ami nem egyből derül ki és mondjuk a migrált instance már nem fut/nem elérhető (mert ugye "jól" átmigrált), akkor biztosan sokkal nehezebb lesz kibogozni, hogy mi ment félre és javítani azt. Főleg, hogy egyáltalán nem transzparens, hogy pontosan milyen módosításokat hajtott végre, max irányadó, amit "megoszt", milyen lépéseket tett. És persze lehet tovább fokozni, hogy az egyik LLM által szétgányolt dolgot egy másik LLM próbálja életrelehelni - ami vagy _valahogy_ sikerül, vagy nem.
-
schawo
titán
Ja és közben a másik taskban a Claude Code (mai napon 0 sor kódról indulva) szinte full automatán elkészített egy Apple Silicon-ra írt full feature MacOS kétablakos (Total Commander-szerű) fájlkezelőt, drag-and-drop, file search, multilang, minden, mi szem-szájnak ingere. Holnap még kiegészítjük SFTP támogatással, és végre létezni fog egy értelmes MacOS fájlkezelő.
-
schawo
titán
Kész röhej, hogy itt a PH-n csak egyetlen kósza topik az MI, miközben épp kifordítja a sarkából a világot.
Csak egy kis ízelítő:
Ma a Claude Code elvégzett nekem egy jó kis szerver migrációt. Egy Hetzner gépet üzemeltem be. A Hetzner Rescue Linuxban futtatva teljesen automatikusan feltelepített egy Windows Servert. Minden parancsot maga adott ki, ellenőrizte a futást, javította a felmerülő problémákat teljesen magától, automatikusan. A friss szerver oprendszerben az alap hálózatot természetesen nekem kellett kézzel beállítanom, mert anélkül nem tudtam AI-t sem telepíteni, de utána PowerShellben futtatva bekonfigolta a virtuális switchet, felkonfigolta a subnetet, beállította a szükséges összes host szolgáltatást, teljesen automatikusan átmigrálta a virtuális gépeket egy másik Hyper-V szerverünkről, majd utána Azureban futó linux vm-eket hozott vissza rsync-kel. Beállította az összes vm erőforrásait, és a végén pedig megtalálta a hibát, ami miatt a migráció után woocommerce összeomlásunk volt. Egy nap alatt 1 heti rendszergazdai melót csinált meg pár magyar nyelvi utasítással.Közben még humora is van:

-
scream
veterán
Én már majdnem 1.5 éve Pro sub-bal használom, napi szinten, nekem is feltűnt, hogy egy ideje magyarul kb használhatatlan lett, illetve angolul is pontatlanabbul fogalmaz.
Sajnos én arra gyanakszom, hogy bejött a Pro fölé pozícionált Max előfizetési tier is, oda kerültek át a resource-ok, amik eddig a Pro alatt mentek, a Pro meg a színfalak mögött le lett butítva. Persze ez csak a saját feltételezésem, azok alapján, amiket tapasztaltam...
Szomorú, meg kicsit bosszant is, hogy akkor most állhatok neki keresni egy másik platformot, ami használható...
Szerk.: most kicsit jobban utánakerestem, elvileg 2025.06-n jött be a Max tier, és több nyelven is kb ekkortól kezdtek el feltűnni a hasonló problémák Pro előfizetők esetén - automatikusan olcsóbb modellekre rakja a promptokat a backend, amik meg ennyit tudnak kihozni az adott nyelvből...
-
User_2
aktív tag
válasz
Fecogame
üzenetére
valószínűleg az lesz az egyik megoldás, hogy a traing-et fokozatosan hajtják végre.
kb úgy, mint egy gyerek nevelését, oktatását.
fiatalként nem kap nehéz témákat, csak "jellem" "formáló" történeteket,
összetettebb témákat csak később és akkor is csak válogatott stílusban.azaz nem egyszerre zúdítják rár a teljes emberi tudásanyagaot, hogy tessék, na akkor rágd át magad rajta.
-
Perplexity-t használtok? Mintha december óta butább lenne vagy szűkszavúbb, meg néhány szót helytelenül ír magyarul. Most lekértem egy research-t és totál magyartalan volt, gyulladás helyett inflációt írt meg ilyen hülyeségek.
-
freeapro
senior tag
Szerintem nem kell izgulni. A fák nem nőnek az égig. A progresszív növekedés sem fog örökké tartani. És hiába jelzik előre, hogy pár év tartós fejlődés majd áttörést hoz, például elhozza az AGI-t, ez ugyanazon fog megbukni, mint az önvezetés. Lenyűgöző példákkal millióval lehet találkozni, de biztonságosan nem bízhatod rá magad.
Erre talán csak öntanuló rendszerek lesznek képesek. Fix betanított súlyú NN modellek nem. -
Ezt már láttátok?
We're Not Ready for Superintelligence (Youtube)
Nem szoktam hosszú videókat végignézni, de ez teljesen lekötött (34 perc). Durva, amit előad a srác az AI 2027 tanulmány alapján.
-
-
-
Sziasztok!
Előfizettem Gemini plus-ra, de ott akadtam el, hogy ahhoz, hogy a beszélgetéseket később tudjam folytatni, be kell kapcsolnom az előzmények megtartását, ekkor viszont azt írja, hogy a beszélgetéseket felhadználhatják modelltanításra. Van erre valami megoldás, hogy a kecske és a káposzta is megmaradjon? -
Lokarson
tag
válasz
Ammonita6
üzenetére
[link] whisper-large-v3: ehhez már javasolt a GPU, de batch feldolgozáshoz CPU is elég lehet.
Én groq-on próbáltam a turbo modellel együtt egy 21 perces magyar nyelvű biológia Youtube videó hangfájljához ($0.04 / $0.01).
Az alap elég jól teljesített, de nem hibátlanul. Itt a rengeteg, nem magyar nyelvű kifejezés helyes felsimerésében volt különbség az alap és a turbo modell között. -
-
Ammonita6
csendes tag
Melyik modellt ajánlanátok lokális magyar nyelvű beszédfelismeréshez ?
-
Cheesy
őstag
Geminiben a kepalkotas Nektek mukodik? Se mobil appban se bongeszoben nem akar mukodni. Nano banana pro betoltese megjelenik, de a kep lemarad, de van hogy a valasz is lefut es eltunik. Van aktiv elofizetesem.
-
Geller72
veterán
Üdv. Kb. 2 hete már, hogy nem működik a cgpt-benna voice chat. Swm ipadon, sem iphone-on. Írtam már 2 ticketet, de még választ sem kaptam. Prém előfizum van. Van vkinek tippje esetleg, hogyan tudnám megoldani, ha már a “cég” nem foglalkozik a problémával?
Köszönöm.
-
válasz
Atomgeszi
üzenetére
szerintem minden csak idő kérdése.
Ha belegondolsz milyen képgenerálós modellek futottak 24GB VRAM-on pár éve és most a qwen új modellje 7GB-on fotorealisztikus p*ncikat gyárt akkor szerintem nagyon közel van a dolog
A legtöbb macera a beszédsávok leválasztása és visszakeverése a térhatású hangra lenne. AC3-nál még csak-csak de dolby atmos esetén nem olyan egyszerű. -

Ez a mai művem
munka helyett.
Automatikusan gyárt feliratokat olyan filmekhez a plex szerveremen, amihez régóta nem kerül fel magyar felirat.ollama alatt fut az OpenEuroLLM-Hungarian modellje, Lingarr a fordítást szervező szoftver és egy egyedi python proxy javítja ki az összes json formázási hibát amit a csökkent agyú fordító LLM csinál mert json-ra nem lett tréningelve.

2 óra/felirat sebességgel fut egy ryzen5 procin kb 7GB RAM felhasználásával.
Tekintve hogy relativ ritka, hogy egy filmhez/sorozathoz nincs magyar felirat és a fordítás éjszaka fut így ez a sebesség több mint kielégítő.
Ha valakit érdekel leírom hogyan kell beállítani.
Kell hozzá sonarr/radarrKipróbáltam Gemini-vel, egy feliratért kb 2 dollárt számláztak ki. Nyilván lehetett volna finomitani, de minek fizessek érte ha ez meg elfut egy 10 éves PC-n is
-
gabranek
senior tag
Sziasztok!
Kb. fél éve elég sokat használtam a Waster whisper xxl portable r254.4 verzióját és remekül működött, akkor még radeon videókártyán. Azóta kártyát cseréltem (5070) és az új GPU-n képtelen vagyok működésre bírni a programot. Az alábbi hibát produkálja:
Ez valami python hiba lehet? -
S_x96x_S
addikt
válasz
Wayferer
üzenetére
a nagyobb választék mindig jó.

A Go csomag a Plus előfizetéssel ellentétben nem tartalmazza a legfejlettebb modellek korlátlan használatát,
Pontosítanék - remélem nem veszed kötözködésnek
A "Plus" (8990Ft/hó) még nem korlátlan,
de a "Pro" igen ( 89 990/hó)
- Unlimited messages and uploads
- Unlimited and faster image creation
https://help.openai.com/en/articles/9793128-what-is-chatgpt-pro
Bár van egy apró betüs rész is,"""
Note on Unlimited Access
The ChatGPT Pro plan offers unlimited access to GPT-5 as well as our legacy models. However, usage must adhere to our Terms of Use, which prohibits, among other things:
- Abusive usage, such as automatically or programmatically extracting data.
- Sharing your account credentials or making your account available to anyone else.
- Reselling access or using ChatGPT to power third-party services.
"""vagyis céges proxy -szerver ( 200 embert kiszolgálni )
egy Pro-s csomaggal - nem enegélyezett
( és valahogy detektálni is tudják ) -
Wayferer
csendes újonc
ChatGPT Go - immáron Magyarországon is!
A Go csomag a Plus előfizetéssel ellentétben nem tartalmazza a legfejlettebb modellek korlátlan használatát, a Sora videógenerálást, a hangalapú asszisztens módot, a kódolást segítő Codexet, valamint a képalkotás sebessége és mennyisége is korlátozottabb. -
S_x96x_S
addikt
> Másnál is gyengélkedik a chatgpt?
> Nálam nem akarja betölteni a beszélgetést.
Létezik státusz https://status.openai.com/
és a "piros" meg a "sárga" - nem jelent jót.
amúgy az összeesküvés elmélet hívei szerint
~ azért tesznek bele "ÁL-leállásokat" - nehogy függővé váljanak az emberek. -
mzso
veterán
Másnál is gyengélkedik a chatgpt? Nálam nem akarja betölteni a beszélgetést.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
> Edge alatt működik .. Firefox alatt nem....
> Na most akkor ilyenkor mi van?
1. Van egy workaround -od,
2. Ezen az uton tovább tudsz kutatni.
Lehet, hogy aktiválva van a Firefox-on több böngésző plugin;
pl. add-blocker? És valamelyik bekavar?3. Esetleg valamilyen Javascript eltérés lehet problémás.?
A legtöbb böngésző a Chromium -os engine-t használ amit a Google fejleszt.
( Microsoft Edge ~ underlying technology as Google Chrome )
És nekem teljesen logikus, hogy a Google Gemini fejlesztők és tesztelők - szintén ezt használják.
4. ....
5. ....----
"""A Google termékei gyakran Chrome-ra vannak finomhangolva,
így más böngészőkben (mint Firefox) ritkábban tesztelnek,
ami magyarázza, miért "logikus" a különbség.""" -
mzso
veterán
A Claude miért lett ilyen nyomorult? Ha free userként írok, két üzenet után letilt 5 órára.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
mintha - gemini-cli -ben ismert probléma lenne ; majd javítják.
( bár nem egyértelmű, hogy mit értesz gemini alatt a webes felületet, vagy a cli-t )
https://github.com/google-gemini/gemini-cli/issues?q=is%3Aissue%20state%3Aopen%20clipboard%20images -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Dobtam rá egy feedbacket. Akinek van 30 mp szabadideje, tudna dobni más is erre feedbacket?
Bug Report: Cannot paste multiple clipboard images (Win+Shift+S) into the same prompt.
Issue: When pasting multiple screenshots directly from the clipboard (using Windows Snip & Sketch) into a single Gemini prompt, only the first image is accepted.
Error: Subsequent images trigger an error stating "A file with this name already exists," because Gemini does not automatically rename generic clipboard filenames (e.g., "image.png").
Expected Behavior: Like ChatGPT, Gemini should automatically rename pasted clipboard images (e.g., image-1.png, image-2.png) to allow multiple screenshot uploads in one message. Please fix this UI limitation. -
Atomgeszi
nagyúr
Na, arra vajon mi a megoldás Gemini esetén, hogy Win + Shift + S esetén kivágott képernyőképeket egy beszélgetésbe be lehessen tenni???
Ez GPT-nél csont nélkül működött, itt meg nem tetszik neki, arra hivatkozva hogy "Ilyen névvel már van feltöltött fájl"
-
S_x96x_S
addikt
óvatosan
a mindenféle böngészős VPN/"AI protection" pluginnekkel.
ahelyett hogy védene - pont védtelenné tesz és mindenkinek eladják az adataidat.
"8 Million Users' AI Conversations Sold for Profit by "Privacy" Extensions""""
1. Script injection into AI platforms
The extension monitors your browser tabs. When you visit any of the targeted AI platforms (ChatGPT, Claude, Gemini, etc.), it injects an "executor" script directly into the page. Each platform has its own dedicated script - chatgpt.js, claude.js, gemini.js, and so on.
....Urban VPN's Chrome Web Store listing promotes "AI protection"
as a feature:
"Advanced VPN Protection - Our VPN provides added security features to help shield your browsing experience from phishing attempts, malware, intrusive ads and AI protection which checks prompts for personal data (like an email or phone number), checks AI chat responses for suspicious or unsafe links and displays a warning before click or submit your prompt."....
The identical AI harvesting functionality appears in seven other extensions from the same publisher, across both Chrome and Edge:
Chrome Web Store:
- Urban VPN Proxy - 6,000,000 users
- 1ClickVPN Proxy - 600,000 users
- Urban Browser Guard - 40,000 users
- Urban Ad Blocker - 10,000 users
Microsoft Edge Add-ons:
- Urban VPN Proxy - 1,323,622 users
- 1ClickVPN Proxy - 36,459 users
- Urban Browser Guard - 12,624 users
- Urban Ad Blocker - 6,476 users
...."""
-
consono
nagyúr
válasz
5leteseN
üzenetére
Ad certificate-et, amit be lehet tenni a CV-be. Meg volt egy főnököm, aki fizetett a Coursera-ért, mert ahogy ő mondta: jobban motivált, hogy tanuljon, ha már pénzt költött rá

Meg még, ami tényleg előny lehet: van egy csomó rendes kurzus, nem csak a téged aktuálisan érdeklő nagyon kis szub-területről ad tudást, vagy információt.
A céges oktatási platformon keresztül nekem is van hozzáférésem, be is van jelölve több kurzus, csak idő kellene a meló meg a család mellett, hogy neki is tudjak állni... -
oio1i10o
kezdő
válasz
sutyesz96
üzenetére
En meg kulon, kurzusonkent inditottam het napos trialt, befejeztem mielott lejart volna, megkaptam a certet, torlodott a trial es elinditottam a kovetkezo kurzusra egy ujat.
Ha mar csak altalanos Coursera trial van, akkor sajnos ez igy mar nem fog mukodni. Ha mar megvan a cert akkor az mar a tied, nem veszik el es szerintem folytathatsz kurzust barmikor, de pl uj assignmentet nem fogsz tudni beadni vagy elkezdeni.
-
S_x96x_S
addikt
Minden egyes alkalommal új pod indítása, és modell újboli letöltése pl. hugging faceről talán működhet, de nem tűnik túl elegánsnak.
Ha megvan a modell amivel megelégszel ;
akkor mindent tudsz automatizálni.
- a gpu inditást ( runpod, lambda, Vast.ai , ... )
- a modell letöltést
- és ha a célod - még mindig a heti 1x napló feldolgozás - Akkor 40-50 előre elkészített prompt-ot is automatikusan ráküldhetsz.
- és utána automatikusan leállítod( hogyha nincsenek bővebb kérdéseid )Vagyis neken: ami nem automatizált, az nem elegáns.
És a teszteléshez is kell valami automatizálható script,
mert havonta jelennek meg az új modellek.
Valamint az inference programokat ( vllm, ollama ) is rendszeresen fejlesztik ( javítják a hibákat, optimalizálnak )
vagyis nagyon gyorsan elavul az 1-2 hónappal ezelőtti benchmark eredménye.---
Én ha a saját naplóimat akarnám feldolgozni akkor egy könyvtárba txt/markdown formátumba elmenteném és ráengedném valamelyik [ codex /Claude-code/gemini ] tool-t ;
előfizetéssel és a privát adat megtartásával
(ne használják traning-re )Ha még korrektebbül akarom csinálni, akkor előtte rengeteg személyes szót lecserélek ( pl. neveket anonimizálok ) egy programmal ;
és a végén - az AI eredményét egy másik programmal visszakódolom ( pl. az eredeti nevekre )Amúgy a nevek lecserélését nem árt letesztelni, mert egyes nevek teljesen más irányba tolhatják az AI-t - mint más nevek,
( pl egy név a modell számára gyakran asszociálódik sok más tulajdonsággal is ( nem, etnikai háttér, kor, társadalmi státusz . de akár vallási/kulturális kontextusba is bekavarhat )
Persze ilyesmire egy komoly HR-es AI rendszert tesztelni kell - de a saját naplónk elemzésénél ez már nem biztos, hogy eszünkbe jut. -
aAron_
őstag
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Köszi a válaszokat!
További kommentek alapján gondolom itt elsősorban a runpod.ia-ra gondoltál.
Árazása korreknek tűnik, kivéve a tárhelyet. Modellek kipróbálására teljesen rendben van, de ahhoz, hogy havi több alkalommal is használjam visszatérően, már nem tűnik túl vonzónak, 500 GB-os modell tárolása már 35 USD / hó lenne, kis túlzással a semmire.
Erre van bármi tippetek?
Minden egyes alkalommal új pod indítása, és modell újboli letöltése pl. hugging faceről talán működhet, de nem tűnik túl elegánsnak.
-
consono
nagyúr
Kíváncsi leszek ezt mennyiért fogják adni: [link]
-
oio1i10o
kezdő
válasz
sutyesz96
üzenetére
Sehol, de ha ingyen van, akkor semmit nem veszitesz vele ha megvan. Ha olyat akarsz amit “elfogadnak”, akkor a nagy cloud providerek AI certjeit nezegesd. Ezek viszont penzbe kerulnek, lejarnak x ev utan es sokkal komolyabbak a vizsgak. Illetve ebben a honapban felaron vannak az Nvidia certek is, de szerintem nem sok hely van ahol kozvetlen azon a stacken (TensorRT, Triton, stb) dolgoznak emberek itthon.

-
S_x96x_S
addikt
válasz
sutyesz96
üzenetére
> Kérdés, hogy hol fogják elfogadni ezt a certificate-et.

Pragmatikusan nézd.
Nem lehet előre tudni, hogy hol hasznos;
de hosszú távon növeli a szerencse faktorodat.1.)
Az önéletrajzokat nagyrészt már AI-val szűrik elő.
és ha beraksz pár certificatet ;
- akkor bekerülnek olyan kulcsszavak, amire a HR-es AI-bekapja a horgot.
- de minimum az a benyomás alakul ki, hogy érdeklődsz a technológia iránt és önképzed magad.
Vagyis az "alkalmazkodóképesség"; "önálló tanulás" előszűrésnél több pontot kapsz.Sajnos a legtöbb HR-es csak kucslszavakat néz.

és nem is nagyon ért a technológiához.2.)
Ha két hasonló képességű jelentkező van egy állásra,
akkor pár hasonló certficate --
képes te feléd hajlítani az értékelést.és még lehetne sorolni. ( előléptetés , magasabb fizetés, ... )
-
S_x96x_S
addikt
válasz
sutyesz96
üzenetére
én a pragmatikus megközelitést preferálom
és sokkal inkább a felhasználás érdekel,
mint az elméleti alapok.
pl. hogy készítsünk Kódoló Ágens-t vagy más gyakorlati alkalmazást.pl. https://learn.deeplearning.ai/ ( Andrew Ng és társai )
oldalán találsz sok pragmatikus tutorial-t.
( "basic" és "intermediate" szinten )
és az ingyenes ( $0 - Free ) tagsággal is el lehet érni az összes videót.
( "Access all course videos" )
de ha kell certificate - akkor azt is lehet ( a fizetőssel )Persze van sok más hasonló oldal is.
-
aAron_
őstag
válasz
sutyesz96
üzenetére
Melyik kurzusokat csináltad meg? Én most ezt néztem elsősorban, de még nem kezdtem el:
IBM AI Engineering Professional Certificate
Illetve:
HuggingFace LLM Course
The Smol Training Playbook: The Secrets to Building World-Class LLMsVan bárkinek tapasztalata ezekkel?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
sutyesz96
üzenetére
Karpathy -nak van sok jó anyaga a youtube-on.
és érdemes lehet megnézni a projektjeit:
https://github.com/karpathy/nanoGPT ( inference )
https://github.com/karpathy/nanochat ( traning )de amúgy van sok Awesome lista ...
- https://github.com/Hannibal046/Awesome-LLM?tab=readme-ov-file#llm-tutorials-and-courses
- https://github.com/wikit-ai/awesome-llm-courses
- ....ha a programozás nem megy,
akkor nem árt elvégezni egy python gyorstalpalót. -
sutyesz96
addikt
Tudtok ajánlani youtubert/valamilyen forrást aki hitelesen bevezet az AI kicsit mélyebb bugyraiba edukatív módon, de kezdőbarát? Megcsináltam pár Courserás kurzust, de nagyon elemi szinten magyaráz, és szeretném technikailag is megismerni "mi rejtőzik a háttérben".
-
sutyesz96
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
Hajrá Európa, lehet példát venni.
-
ChatGPT Plus most van 30 napra ingyen. Feliratkoztam rá, majd egyből lemondtam, így biztosan 0 Ft-ért van 1 hónapig Plus-om

-
Soulfly842
addikt
Remélem, hogy ezzel a semmitmondó bájolgás is telejsen ignormálódik

(persze, eddig is lehetett 'jól nevelni' némiképpen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Könyvajánló
- Philips LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Villanyszerelés
- 7600 mAh-s az aksi az iQOO új mobiljában is
- Motoros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Keresünk dokkolókat
- Steelseries Nova 1P Gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Ami mindegyikre igaz, hogy a python megy nekik a legjobban. A rust javulóban. A többi nyelvvel csak felb@szták az agyam.
A claude-ben meg az az idegesítő, hogy nagyon kevés tokent ad a többiekhez képest, állandóan belefutottam az 5 órás limitjébe. Így nem lehet dolgozni. Fossa-fossa a kódot kéretlenül, mielőtt még meg tudnád érdemben beszélni vele, aztán gyere vissza 5 óra múlva, mert csak ennyi jár 30 euróért.

/

Ez valami python hiba lehet?

A Go csomag a Plus előfizetéssel ellentétben nem tartalmazza a legfejlettebb modellek korlátlan használatát, a Sora videógenerálást, a hangalapú asszisztens módot, a kódolást segítő Codexet, valamint a képalkotás sebessége és mennyisége is korlátozottabb.