Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
aktív tag
Néha az AI ok eléggé a kezem alá tudnak dolgozni amikor 3D-s stl modelleket szeretnék készíteni. Máskor viszont nagyon sok bosszantó hibába bele tudok futni és lassan több időbe telik a kutakodás és a promt-al baszkurálás mintha a 0-ról megtervezném.
Egy példa. Feljavítattam chatgpt-vel egy nagyon csúnya és rossz minőségű képet amiből stl fájlt kellene csináljak 3D nyomtatásra:
Idáig minden pöpec volt. Viszont itt már elhasalt az AI bármit kértem tőle, hogy nekem egyszerűbb legyen. Ráengedtem online jpg to dxf converterekre, hogy ne kézzel kelljen már megrajzolni az egészet. Borzalmas lett.
Kértem svg formátumot több AI-tól is. Szörnyű párhuzamos vonalakat húzott egymás mellett amelyek rendszerint átfedésben voltak és használhatatlanok fusion-ben vagy autocad-ben. Ahogy ezeket javítani próbáltam Az AI-okkal csak rosszabb lett.Egyedül a markerwold markerlab-os AI rendszere értette meg, hogy mit szeretnék, de ő csak képből tud stl vagy 3mf fájlt:
Ez viszont mivel domború és nem sík felület, a 3D szeletelőben nem színezhető külön, így sajnos szintén használhatatlan.Valakinek erre van egy jó tippje. Ha ez az egy lenne megrajzolnám kézzel, de még 10db ilyet kell csináljak és mindegyik más
-
niof
veterán
Sziasztok! Van olyan AI, amelyik direktben a neten keres válaszokat, külön kérés nélkül? A ChatGPT-t használom, elő is fizetek rá, általános dolgokra egész jó, de specifikus válaszadásban mondhatjuk, hogy pocsék. Csomó esetben csak tippel, és általános válaszokat ad, majd ha a témában magam kezdek keresni, bár tovább tart, de teljesen más, és mindenekelőtt helyes megoldásokat találok, míg az nem. Szóval, van olyan, ami konkrét, hiteles válaszokat ad?
Persze tudom, hogy a mély kutatás funkció erre van, de az meg baromi sokáig tart, és van, mikor korlátozza is. -
angyalpc2
aktív tag
Az utóbbi időben a Chat GPT kép generálás lelassult (ingyenes) van hogy fél nap is kell mire megcsinálja. Más is tapasztalt ilyet?
Másik nagy bajom, megcsinál 1 képet, nagyjából jó is. De ki akarom egészíteni valamivel, újra legenerálja és elfelejt elhagy, lehagy már korábban rárajzolt dolgot vagy részletet.
Ez mitől van?
Ha fizetős lenne akkor pontosabb lenne?További problémám, ami talán az előzőből is fakad, hogy mostanában egyre többször belefutok abba hogy Content policy.
Még nem is komoly dolgok...de már megakad. Legyen az egy ruha egy vagy logó, tök mindegy. Pedig a részletek miatt fontos lenne. Egy ruha vagy alkatrész részletet nem tudok pontosra venni. Ha meg leírom még pontosabban, eldob valami mást.Ez kiküszöbölhető offline kép generálóval? Vagy ott is túlzottan content policy lesz?
Esetleg mit ajánlotok?
(gép i5 8500 32gb +2070 ha esetleg offline lenne) -
Pitti11
tag
válasz
Pitti11 #2251 üzenetére
Na ez fura, elszúrtuk az egész délutánt elkészült hanganyag szépen összeszedve a kérésnek megfelelően leírta miből áll...
Feltöltve ide aztán oda majd amoda... minden feltöltés 10-20 percig tartott szerinte. Ezeket az időket én rendre kivártam, aztán mostanra elfogyott a türelmem nem vártam semmit azonnal írtam hogy várom a linket. Érdekes módon azonnal elkészült a feltöltés megvolt a link persze hibás.
Na erre meggyanúsítottam, hogy szerintem ez csak kamu semmilyen hanganyag nincs csak kamu linkeket gyárt, és jött a meglepi:
Ez valami vicc?
-
5leteseN
senior tag
válasz
S_x96x_S #2247 üzenetére
Egy bő-ezresért elég jó az AMD-nek!
AI-ra a kétharmad számítási teljesítmény elég lenne, a letiltott "csak-grafikára-használható" modulok nélkül(ha nem dolgoznak is 5-25W, + a hőtermelésük), és ehelyett egy 352/384/512bit széles memóriasáv a VRAM-nak!
Például: Egy RX 6800/7800 "XTX"(256 bit-es helyett 380-as VRAM-mal) sokkal nagyobb dobás lenne!
Konteo: ...ha akarnák, ha lenne igazi piaci-verseny!
...majd a kínaiak(az elején)! -
Pitti11
tag
ChatGPT-től kértem egy hanganyagot, mikor elkészült feltöltötte google drive mappába, a link nem működött, csináltam neki saját drive-omon mappát megadtam a jogokat, nem sikerült.. végigjátszottuk dropbox-szal, wetransferrel, mega.nz-vel nagyjából 8-10 próbálkozás után sem kaptam használható linket... ilyenkor mivan?
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Ez a futó AI topik? Elég kevés hsz van benne... meglep.
A kérdésem, hogy melyik AI szoftver képes a következőre?
Egy ingatlanról szeretnék képeket felcsatolni és azt szeretném, hogy készítsen róluk design képeket egy felújítás megtervezése miatt. Ingatlanosoknál szoktam látni, hogy használnak ilyet, csak nem tudom melyik szoftver lenne erre jó. Előny, ha ingyenes. -
válasz
Soulfly842 #2248 üzenetére
Olcsóbb, mintha valós ember mondaná fel a szöveget. Hát, itt tartunk
-
Soulfly842
addikt
A napokban bementem a feleségemmel egy Mohito üzletbe, a hideg rázott attól, hogy az a tipikus női AI hang mondta el állandóan, hogy milyen jó neked, hogy itt vagy és milyen jó választás és hogy milyen szuper lehetőségek várnak...
Nesze neked szép új jövő. így közvetítenek érzelmeket és kommunikálnak lassan mindenhol
-
S_x96x_S
addikt
várható egy elég jó árazású 32GB-os kártya,
"AMD Radeon AI PRO R9700 32 GB GPU Listed Online, Pricing Expected Around $1250, Half The Price of NVIDIA’s RTX PRO “Blackwell” With 24 GB VRAM"
https://wccftech.com/amd-radeon-ai-pro-r9700-32-gb-gpu-listed-pricing-around-1250-half-price-nvidia-rtx-pro-blackwell-24-gb/ -
cbmfan
senior tag
válasz
Soulfly842 #2240 üzenetére
így van. számozva vannak az üzenetek szóval könnyen "kitalálta" a sorrendet, csak néhány dolgon kellett módosítanom. viszont cache törléses trükközés már nem működik sajnos, muszáj kivárni a 3 órát...
-
Soulfly842
addikt
Minél hosszabb a téma, annál nehezebben tölti be és lassabb is. Nem feltétlen csak a válaszok száma a mérvadó, hanem az információ halmaz is.
Be van kapcsolva, hogy más beszélgetési szálakra is emlékezzen?
Nyiss egy új témát, jelöld meg, hogy melyik beszélgetést folytatod és hogy abból emlékezzen mindenre abban a beszélgetési szálban is.Ha biztosra akarsz menni, akkor készíttess vele egy téma összefoglalót és vagy 10x írd le neki, hogy kérlek bővítsd ki a témaösszefoglalót egyéb, a témában leírtakkal. Azokat be is másolhatod biztos, ami biztos az új témába is, hogy erősebben beégjen az 'előtérbe'. Az ilyen beégetések jól működnek és egyre profibb a kereszthivatkozás is a témák között.
-
cbmfan
senior tag
helyesbítek, szerinte 518 választ adott. akkor ekörül lenne a limit?
-
cbmfan
senior tag
chatgpt egyik beszélgetésében 200 felett tartok,, oldalfrissítés után hiba történt üzenetet kapom, mellette újrapróbálkozás gomb, és az utolsó néhány válasza eltűnt. persze sumákol, elértem a limitet?
-
Feltöltöttem pár teljes alakos képet magamról a ChatGPT-nek, hogy tippelje meg a magasságom és a testtömegem.
A képek alapján, arányos testalkat és hosszú végtagok alapján a tippem:
Magasság: kb. 184–188 cm
Súly: kb. 74–78 kg (inkább sovány-izmos kategória)
Valójában 183cm magas és 75kg vagyok. Plusz kiszúrta, hogy kicsit meg vagyok égve. Nem rossz, nem rossz -
S_x96x_S
addikt
> Gemini CLI elvileg ingyenes AI.
> Ez azt is jelenti, hogy nincs semmilyen ido vagy karakter korlát a haszmálatában ?Van korlát.
de a korláton belül ingyenes.
( azzal együtt, - amit már előttem említettek - hogy az apróbetűs részben szerepel, hogy felhasználhatják az adatokat újabb tréningre, vagyis ha van bármilyen titkos ötleted, és átfuttatod a Gemini cii -n - ezek után a gemini mindenkinek tanácsolni tudja - és nem lesz titkos. Bár lehetséges a telemetry-t kikapcsolni ... de azért óvatosan)
írják is:
"Gemini CLI offers the industry’s largest usage allowance at 60 model requests per minute and 1,000 model requests per day at no charge"
https://blog.google/technology/developers/introducing-gemini-cli-open-source-ai-agent/amúgy én a "claude code" mellet használom/tesztelem a gemini cli -t is.
de a korai időkben - volt olyan, hogy túlterhelés esetén - lekapcsolt a használhatatlan flash modellre. Most már jobb a helyzet, de azért figyelni kell, hogy milyen modelleket ér el a rendszer.> codolással menynire boldogul
jól !
a böngészős - copy/paste - es régi gyakorlatot ezzel el lehet felejteni.az ágens működés miatt - ha ő futtatja a teszteket, akkor látja a logokat, és automatikusan addig javítja az általa generált kódot amíg nem lesz jó.
Persze minél pontosabb a feladat definíciója, annál jobb a generált kód minősége.> és jelen van e itt is az elöbb emlitett bebutulás amikor kezd komplexé válni a code?
másképp kell kezelni ...
a claude-code és a gemini már automatikusan kezelik a problémát.
pl. a gemini-ben is van - compact parancs.
" /compact Clear conversation history but keep a summary in context. Optional: /compact [instructions for summarization]"de a jó teljesítményhez - meg kell adni azokat, amiket ne felejtsen el.
pl. a GEMINI.md -ben.vagyis a lényeg,
- hogy teljesen más szemlélet kell, és más filozófia, hogy ki tudd hozni a maximumot belőlük. -
Postas99
őstag
Azért ezt az ingyenes dolgot idézőjelbe tenném. Tavaly csináltam egy projektet Google OCR-el. Addig ingyenes amíg el nem éred a kiadott quotát, utána fizetős. Ok nem fogsz bele rokkanni szerintem, de a kugli a beetetési időszakban mindent is ingyen ad, aztán ha rácsavarodsz akkor meg fizetsz érte. Jó nem sokat azért.. de nem ingyenes.
-
repvez
addikt
Gemini CLI elvileg ingyenes AI.
Ez azt is jelenti, hogy nincs semmilyen ido vagy karakter korlát a haszmálatában ?
Hogy lehet használni és offline is működik vagy csak külső szerverről ?
valakinek tapasztalata vele? codolással menynire boldogul és jelen van e itt is az elöbb emlitett bebutulás amikor kezd komplexé válni a code? -
Postas99
őstag
Sziasztok!
Mivel nincs a fórum elején how to így egy kicsit körülményes leszek:
1, Szeretnék Micimackó - Mikó István - hangjával magyarul 20 különböző mondatot MP3 vagy wav fájlban elkészíteni vagy valakivel megcsináltatni.
2, Próbáltam néhány GITHub-os alkalmazásból valamiféle eredményt kicsiholni, de a vége az lett hogy lassan elengedem ezt a részt. A legtöbb nem tud magyar hangot előállítani csak angolt vagy egyéb ismert Kínai nyelveket tud, van amihez a gépem kapacitása sem elég, CUDA és egyéb finomságok kellenek hozzá, ezt egy laptoppal képtelenség megugrani.
3, Sosem csináltam hang klónozást elég ha TTS megoldás van, de nem találtam semmi olyat amivel ezt meg tudnám oldani free verzióban ami értékelhető eredmény tudna felmutatni, ami tud magyarul az csak adott hangon képes megszólalni.Amit szeretnék: Az eredmény legyen legalább olyan minőségű mintha micimackó mondta volna. Stílus, hanghordozás, hangmagasság.
Hajlandó vagyok fizetni érte ha valakinek van ráérős ideje és az előre elküldött szövegeket hang formátumban megkapom tőle. A szövegek Halloween-re kellenek, egy plüss mackóban lévó ESP fog hang modult vezérelni és ehhez kellenének szövegek - voices -Van micimackós hangmintám, de azzal nem akarok foglalkozni, hogy a sokadik cuccra is előfizetek tesztként hogy megtapasztaljam hogy az is egy kalap kakát nem ér.
-
tothd1989
tag
Nem tudom mennyire offtopic, de talán elfér...
Cursor felhasználó rajtam kívül van itt? Tegnap lett volna a fordulónapom, de egy ft-ot nem vett le, csak léptette egy hónapot a következő kifizetésre. Jó, lenne újra hozzáférni a claude 4-hez, mert a 3.5 nem több, hanem ezer sebből vérzik (értsd: hatványozottan nehezebb megértetni vele mit szeretnél, nagyon pontos instrukciókat kell neki adni). -
S_x96x_S
addikt
Most a "context engineering" az új trendi fogalom,
és ennek alapos megértése,
sokat segíthet az AI-val való munka-kapcsolatban.- "The New Skill in AI is Not Prompting, It's Context Engineering"
- tobi lutke: the art of providing all the context for the task to be plausibly solvable by the LLM."
- "Own your context window"és az AI és elég szemléletes hasonlatot talált ..
""""
1. Képzeld el, hogy az AI-nek olyan iskolatáskát pakolsz tele, amiben csak az aznapi órákhoz szükséges könyvek és tollak vannak.
2. A táska itt az AI „memóriája”, amit előre csak a fontos információkkal töltünk fel.
3. Nem az egész könyvtárat adjuk neki, csak azt az egy-két könyvet, ami az adott kérdés megválaszolásához kell.
4. Így az AI nem keveredik össze felesleges adatokkal, és gyorsabban találja meg a választ.
5. Olyan, mintha lépésről lépésre adnád neki a Lego-útmutatót: csak a szükséges elemeket és instrukciókat kapja.
6. Végül tisztább, pontosabb és gyorsabb lesz a válasz, mert megtervezted a tökéletes „csomagot” – ezt hívjuk context engineeringnek.
"""-----------
Visszatérve a korábbi PDF-es problémára:
" hogy feltöltsek pdf file-t mondjuk egy könyvet és azt mondom neki, hogy ami abban a könyvben van azokat az infokat felhasználva csináljon meg valamit akkor miért nem használ belöle semmit?"
próbáld kisebb részekre szétszedni a problémát,
vagyis darabold fel:
- például az első lépés a PDF könyv tartalmának kinyerése egy TXT/Markdown file-ba.
- és csak utána lehet felhasználni e TXT formátumot egy következő lépésben.de még az első lépés se olyan egyértelmű,
mert több fajta PDF típus van,
és végig kell próbálgatni, hogy melyik eszközzel lehet kinyerni a tartalmát.
pl.
- Ha a tartalom benne - szkennelve van - akkor az eleve szívás, főleg hogyha több száz éves könyv. itt csak az ocr segít.
- Ha titkosítva van, akkor az újabb probléma.
- ... ha szerzői jogvédett,
- ....és ott van még az, hogyha - tiltja az AI - etikai kódexe , mert szerinte valami csínytevésre használható az információ -
repvez
addikt
válasz
S_x96x_S #2222 üzenetére
igen ebben is van valami, pont a napokban volt egy ilyen felismerésem. az ainak mondtam, hogy csináljon egy programot, hogy egy képen lévö tárgy köré rajzoljon egy téglalapot és forgassa el ,hogy vizszintes legyen majd utána vágja ki ezt a területet a képből.
És elöször én azt gondoltam, hogy hát az nem olyan bonyolult, mert hát rajzol egy téglalapot ami pont befedi.
Aztán rájöttem készöbb, hogy a téglalapot ö ugy rajzolja, hogy az x és y koordináta alapján hol találja meg a szélsö pontot . tehát nem ugy gondolkodott mint egy ember hanem mint egy gép.
és ez tényleg egy nagy felismerés volt, hogy ami nekunk egy tök szimpla dolog az nem biztos, hogy ugyan ugy érti az AI is. -
S_x96x_S
addikt
> Azt se nagyon értem, hogy amelyik AI engedi,
> hogy feltöltsek pdf file-t mondjuk egy könyvet
> és azt mondom neki, hogy ami abban a könyvben van
> azokat az infokat felhasználva csináljon meg
> valamit akkor miért nem használ belöle semmit?
Próbáld heurisztikusan / meta szinten kezelni a problémákat,
vagyis az ilyen típusú kérdésekre
( ~ "azt se nagyon értem ..." )
a választ
te is nyugodtan megkérdezheted az AI-tól.Velem is előfordul, hogy a fejemben lévő mentális modell és a program működése között egetverő különbség van, és ekkor meg kell állnom, és meg kell értenem, hogy mi az amit nem értek,
vagyis a saját mentális modellemet kell debugolnom. -
repvez
addikt
annyira már én is kiismertem, hogy ezeket a fortélyokat én is bevetem, hogy megirom neki, hogy csak a hibára koncentráljon a tobbit hagyja békén, de van amikor már annyira elfárad, hogy ilyenkor is beletur olyan alap dolgokba is amik köze sincs az eredeti hibához.
Azt se nagyon értem, hogy amelyik AI engedi, hogy feltöltsek pdf file-t mondjuk egy könyvet és azt mondom neki, hogy ami abban a könyvben van azokat az infokat felhasználva csináljon meg valamit akkor miért nem használ belöle semmit?
-
consono
nagyúr
válasz
freeapro #2216 üzenetére
Perplexity Pro és ChatGPT az alap, ezek közöl valamelyikkel kezdem legtöbbször, majd ha "elfárad" átmegyek a másikba az utolsó jó eredménnyel. A harmadik a céges belő, Gemini és Claude-ot használni tudó AI. Általában együtt a három tud értelmes megoldást szállítani, de néha mindhárom ugyan azt a hülyeséget képes kihozni.
A céges AI azért jó, mert oda már kész kódot, vagy adatokat is fel tudok rakni, nem általános kérdéseket kell feltennem és utólag módosítanom. -
freeapro
senior tag
válasz
S_x96x_S #2217 üzenetére
Random. Próbálom a flagship modelleket futtatni pl. az OpenRouter-ben, vagy céges Copilotban, de a többség csak a "Néz utána ennek...", "gondold át azt...." válszokat ad.
Amiket próbáltam: kódolás (pl. teszt generálás) "nagyobb" hobbi projektben. Processz template generálása szabványokból...
Most annyira átláthatatlanul fejlődik minden, hogy egy kicsit alább is hagyott a lelkesedésem. Meg meleg is van... -
AI, mint cégvezető: [link]
-
S_x96x_S
addikt
megkérdeztem, hogy a ChatGPT o3 - mit válaszolna neked;
( fontos: a válasz megegyezik az én tudásommal is.)
""""
TL;DR: A hosszú párbeszéd során a LLM lassan „elfárad”, mert a régi promptok kicsúsznak a kontextusból, a kicsi hibák pedig dominóhatást indítanak. A specializált coding-modul se csodaszer, mert ugyanarra a memóriára és tanításra épül.
Praktikus workaround: dolgozz iteratív, rövid blokkokban; néhány kérdésenként indíts új chatet; tartsd a kulcs-kódot „LOCKED” kommentben; és futtass automata tesztet minden lépésnél. Így a modell tovább marad stabil, te pedig nem ragadsz végtelen hibajavító loopba.
Ez a kombináció nem old meg mindent, de lényegesen csökkenti a „elromlik 15 kérdés után” élményt.
"""
----------- aztán megkérdeztem a többit is:
Az o1 -es válasz - egész rövid.
"""
Az AI-modellek munkájában gyakran megfigyelhető, hogy a beszélgetés elején összegyűjtött kontextus alapján pontosabb és relevánsabb válaszok, valamint kódok születnek. Ahogy a párbeszéd elhúzódik, több tényező (például a finomhangolt kontextus „elvesztése”, az elérhető memóriakeret, és a modell alapvető bizonytalanságai) együttesen okozhatja, hogy a generált válaszok egyre „zavarosabbak”, pontatlanabbak lesznek, és ebből adódnak a hibák, illetve a loop-szerű javítási folyamatok.
"""
Claude Opus 4 válasz:
"""
Teljesen megértem a frusztrációdat, nekem is volt már hasonló tapasztalatom!
Az ok főként az, hogy az AI modellek egy fix méretű "ablakban" dolgoznak - ahogy egyre hosszabb lesz a beszélgetés, egyre nehezebb nekik követni az eredeti kontextust. Képzeld el úgy, mintha valaki egy hosszú könyvet próbálna megjegyezni, de csak az utolsó pár oldalt látja tisztán.
Néhány praktikus tipp ami segíthet:
- Új beszélgetést kezdeni ha egy nagyobb projekt új szakaszába lépsz
- Összefoglalni az eddigi haladást az új beszélgetés elején ("eddig ezt csináltuk: X, Y, Z")
- Kisebb részekre bontani a feladatot - ne egy 500 soros kódot kérj egyszerre
- Menteni a jól működő kódokat és visszamásolni ha elromlik valami
Én például úgy szoktam, hogy ha látom hogy kezd "fáradni" az AI, akkor:
"STOP! Az eredeti probléma ez volt: [probléma] A jelenlegi működő kód ez: [kód] Csak ezt az egy dolgot javítsd: [konkrét hiba]"
Ez segít "visszarántani" a helyes irányba. De igen, bosszantó hogy még nincs tökéletes megoldás erre.
"""ChatGPt o3-bővebb válasz:
"""
Miért romlik le a válaszok minősége egy hosszabb kér-felelek után?
1.) Felhalmozódó kontextushiba – A modell legfeljebb ~N tokenre „emlékszik”. Ahogy nő a beszélgetés, a régebbi részeket összezsugorítja vagy eldobja, így elveszhetnek kulcs-instrukciók.
2.) Hiba-hurok (compounding errors) – Ha egy kis félreértés bekerül a kódba, a következő kérdés már erre a hibás állapotra épül, ezért nagyobb lesz a kár.
3.) Túl-általánosítás – RLHF-korrekciók arra tanítják a modellt, hogy „mindenáron segítsen”, emiatt néha ott is „javít”, ahol nem kérted.
4.) Tokentakarékoskodó „összefoglalás” – A rendszerüzenetek vagy a beépülő coding-plugin gyakran automatikusan rövidítik a régi kódot, elvesztve fontos részleteket.
5.) Göngyölt kontextus-torzítás – Több modul (pl. „Code Interpreter”, „Bug Fixer”) egy menetben + saját promptjaid ⇒ egymás utasításait kiszoríthatják.
Hogyan lehet enyhíteni? ( Taktika ; Mit csinálj?; Miért segít?)
1.)Szétdarabolás,
Nagy feladatot bontsd 5-10 soros mikro-lépésekre.
Rövidebb kontextus ⇒ kevesebb elfelejtett rész.
2.) Reset ,
10-15 prompt után indíts új chatet, másold át a legfrissebb stabil kódot + rövid összefoglalót.
Tiszta állapot, nincs felhalmozott hiba.
3.) Explicit „DON’T TOUCH” blokk
Írd a prompt végére:// LOCKED: a következő függvényhez NE nyúlj
.
Megakadályozza a nem kért „javításokat”.
4.) Automata teszt
Adj unit-tesztet a promptban; kérd, hogy csak olyan kódot adjon vissza, ami lefut éspytest
-en zöld.
A modell futtatja (vagy legalább szimulálja) a tesztet, így korán elkapja a hibát.
5.) Verziókezelés
Git-ben minden AI-változat külön commit.
Vissza tudsz lépni az utolsó jó állapotra.
6.) Temperature ↓
Ha van beállítás, állítsd 0–0.2-re hosszú debug-fázisnál.
Kevésbé kreatív, inkább determinisztikus válaszok.
Miért nem javítják ki ezt teljesen az „AI-kódolós” modellek?
- Ugyanaz a backbone – A specializált plugin csak extra prompt és post-processing; a mag-LLM korlátai maradnak.
- Context-window trade-off – Nagyobb ablak (pl. 128 k token) ⇢ lassabb válasz, drágább futtatás, ezért a legtöbb szolgáltatás „csak” 8-32 k-t ad.
- Biztonsági szűrők – A kódmodulok gyakran agresszíven átalakítják a kimenetet (pl. potenciálisan veszélyes hívások kivágása), ilyenkor szintaktikai hiba marad hátra.
- Finomhangolás-köd – A coding-fine-tune sok repo-ból tanul; ha a tréningadatban benne voltak rossz „javítás-hurkok”, azokat is imitálhatja.
""" -
repvez
addikt
Már kijött pár uj és javitott AI, de még mindig nem tudtak azon tuljutni, hogy ha valami problémát hosszabban akar valaki megoldani akkor egyszercsak elkezd teljesen zagyvaságot csinálni, olyan dolgokat kijavitani aminek semmi köze a kért problémához és természetesen hibát okoz aminek az lesz a vége, hogy egy ilyen hiba javitásos loopba kerül az ember vele, hogy beirja a hibát valamit ir ami egy másik hibát generál és akkor megint vissza irjuk a hibát és igy tovább.
Mi lehet az oka, hogy az elso 10-15 kérdésre tökéletesen hiba nélkül ad codot és tényleg azt csinálja amit kértem töle, majd egyre inkább elkezd hibázni .
Ráadásul ami a kért problémára specializált ŰAI.
A CGP-n belül már lehet választani, hogy kodolást kérek e töle vagy mást illetve vannak beépülö modulok is amik kodolásra vannak, de még ezek is ugyan azt a hibát csinálják idöröl idöre.Pedig ha ez nem lenne akkor ell lennék vele, még akkor is ha korlátos a használat, de legalább tudnék haladni a dolgokkal és nem visszafelé egy idő után.
-
5leteseN
senior tag
válasz
S_x96x_S #2207 üzenetére
A RTX 2080Ti/22GB 5-600$,
- a "gyári", használt "Etalon" (RTX 3090/24GB) 6-700$ az eBay-en,
- az RTX 4090/48GB 2.500-3.000$ Kínából, megbízható kereskedőtől(a magasabb ár körül), de
akár Moszkvából is,
- az RTX 4090/96GB pedig 6-7.000$, szintén Kínából.Sima LEGO-zott, és szépen-csomagolt AI-hardver már nem elég, mióta Kína is beszállt az üzletbe!
-
S_x96x_S
addikt
válasz
consono #2210 üzenetére
a kollégáknál és a főnököknél ezzel lehet jó pontot szerezni:
- https://ceo-bench.dave.engineer/
"For months, CEOs have been asking "Can I replace all my workers with AI?"Thanks to CEO Bench we can now turn the question around: AI can replace the CEO."ráadásul a bench szerzőjének a célja legkisebb model megtalálása
"The next challenge is figuring out just how small a model can still run the company as frontier LLMs saturate the benchmark."---------
és jó lenne, hogyha a következő választásokra, mindegyik pártnak lenne egy
"választási promptja" - amivel számon lehetne kérni később őket. -
S_x96x_S
addikt
válasz
consono #2208 üzenetére
>A jogi kérdésre meg, ha a deepseek tudja, akkor valahol csak megvannak ezek a doksik
egyenlőre a szkennelés a járható út.
viszont nem minden jogi anyag - jelenik meg nyomtatott formában is.-------------
az Anthropic - legalább jóhiszeműen járt el,
- megvettek több millió könyvet
- beszkennelték
- bezuzták a könyveket.Anthropic destroyed millions of print books to build its AI models
Company hired Google's book-scanning chief to cut up and digitize "all the books in the world." Jun 25, 2025 10:00 PM
https://arstechnica.com/ai/2025/06/anthropic-destroyed-millions-of-print-books-to-build-its-ai-models/"Ultimately, Judge William Alsup ruled that this destructive scanning operation qualified as fair use—but only because Anthropic had legally purchased the books first, destroyed each print copy after scanning, and kept the digital files internally rather than distributing them. The judge compared the process to "conserv[ing] space" through format conversion and found it transformative. Had Anthropic stuck to this approach from the beginning, it might have achieved the first legally sanctioned case of AI fair use. Instead, the company's earlier piracy undermined its position."
-
S_x96x_S
addikt
válasz
consono #2203 üzenetére
> : ezt láttátok?
én néha , néha rájuk nézek ..,
Jim Keller - a legendás CPU tervező - az egyik főember,
és Belgrádban van az egyik fejlesztési központjuk,
régebben az egyik szoftver csomag neve a "TT-Buda" -volt,
csak sajnos már átnevezték ... Azóta egy kicsit neheztelek is rájuk
"TT-Buda is no longer in active development see our new MLIR based compiler TT-Forge here"Diákoknak - akik szeretnének egy Tenstorrent -es állást
érdemes lehet időt és energiát szánni rá - és beleásni,
De amúgy aki az AI-val ismerkedne .. annak nem ez lesz a top prioritás még.Amúgy a hasonló hardware Startup -ok várható élettartama elég kicsi.
pl. az AMD nemrég szerezte meg az "Untether AI" mérnök csapatát.
“AMD has entered into a strategic agreement to acquire a talented team of AI hardware and software engineers from Untether AI,”
pedig a cég 2024-októberében adta ki az Inference chipjét.
Valószínüleg nem kellet a piacnak - és a befektetők nem adtak több pénzt.
a Szokásos startup vég ...
Remélem a Tenstorrent -nek jobb sorsa lesz. -
válasz
S_x96x_S #2205 üzenetére
Az AI "forradalomnak" a nagy hátránya egyébként az, hogy sok idióta vezető a fejébe vette, hogy ezekkel márpedig mindent is meg lehet csinálni és mostanra már elvárják, hogy egy ember egy AI előfizuval meg egy böngészővel 3 ember melóját oldja meg. Nem feltétlen egy gyümölcsöző koncepció.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
consono #2203 üzenetére
> FEl lehetne tölteni a jogszabályokat, értelmezéseket
> és egy helyen lehetne értekezni mindenről.
elméletben igen,
de honnan szerzed be a jogi adatokat?Mert úgy védik a tartalmaikat még az ingyenes szolgáltatások is,
hogy a letöltés nem lehet legális.
pl.
- "a tartalom tömeges letöltésére és feldolgozására bármilyen kísérletet tenni,"
- "adatbázis kialakítására a felhasználói felület tartalmának letöltésével és tárolásával,"
és ha netalán ráengednél valami bot-ot ...
akkor kockáztatod hogy a szabályszegést jelentik --> " illetékes bűnüldözési
hatóságoknak jelenti és a hatóságok kérésére feltárja a szabályszegő személyazonosságát."Amúgy - ha lehetne akkor én valami MCP - Ágens-t irnék minden online adatbázisra,
( persze kell előfizetés is hozzá )
[ Eakta Anonimizált határozatok , Orac Jogkódex, Orac SzakcikkAdatbázis, Beck Online, Westlaw, HeinOnline, KluwerArbitration, .... ] -
-
S_x96x_S
addikt
> Éppenséggel angolszáz + DACH lenne a cél.
csak amolyan meta szintű általános tanácsom van, hogy én hogy oldanám meg.1.) minden elérhető - deepseek -kel kerestess rá a problémádra.
csak darabold fel apró darabokra.
( külön a dach és külön az angolszász ( UK, Ausztrál, Kanadai, USA, ... )- grok3 - deepseek-jével ( ingyenesben benne van )
- chatgpt - deepseek -jével
- anthropic deepseekjével.
- gemini
- perplexity ..
- ...2. lépés ... elemezezni , finomítani a keresést és GO TO 1.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest