- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
De akkor is beskálázódik a GTX400 ára alá. Elején nyilván nem lesz változás, mert drága lesz az új széria, de lassan annak is csökken majd az ára, akkor meg esnifog a GTX200 ára. Persze mivel már leálltak a gyártással így csak a használt piacról van szó, de az is reagál az ilyesmire.
-
Laraxior
titán
hát..biost nem talált, viszont néztem az oldalon hogy van 5féle 4890es MSi kártya... a cyclone-t kihagyjuk. azonfelül van egy alap és egy OC verzió. Ha annak a biosát tenném fel? csak pár MHz különbség van a mostani között.
Érdekes egyébként,mert P45ben sem ment...tehát ich10r-el sem az igazi... -
ADAM1337
nagyúr
Jó hogy nyílt szabványokat támogat az ATI.
DE:
Sok játékban nincs is 3d lehetőség (Játék menüjéből elérhető konfigolható) régebbiekben, az nvidia 3d vision meg támogatja excellent kiírással, ami azért nem rossz.
Viszont az ATI ha csak tényleg ingyenes szabványokra fog ráhajlani akkor benne lesz az hogy akit komolyabban érdekel a 3d nv-t vesz, vagy lehet rosszul gondolom ?
Igaz ellene szól az ára, de a 3D nem az olcsóságról híres.Amit írtál abban teljesen egyetértek sli alatt nem sok értelme van stereo 3d-re gondolni.(Pont a felezett vga teljesítmény miatt is érdemes sli-t használni.)
Bár ahogy elnézem egyre több 2magos vga van jelen tehát ebben az esetben nem akkora érvágás, aki 3d-re ruházik be gondolom nem a hw lesz a keresztmetszet.A multimonitorokról meg: elég buta megoldás lenne, főleg marketing (de userekre nézve is) szempontjából ha a 2 illetve multi monitorhoz kéne sli.
-
ADAM1337
nagyúr
Én 9 és 10 között se láttam akkora különbséget.
Pedig nem 1 játékot toltam ki ami dx10-es volt és semmi nagy durranás nem volt eddig.
Ezért se vettem hd5770-et 128bit-jével jó nagy szopás, főleg hogy nem csak játékra kell a gép.. 3dsmax-ra is ott elvérzett volna hiába dx11.. -
Qru
MODERÁTOR
-
rumkola
nagyúr
lefogadom, hogy a saboteurhoz nem patch lesz, hanem amd driver fogja javítani
ugyanez volt anno a biahh-val, mindenki szídta a fejlesztőket meg az nv-t hogy pénzelt, és várták a peccset a júzerek
aztán hopp, új amd driverrel megjavult...semmi baj nem lenne az ég világon az amd-vel, sőőőt
de a driver író részlegen mindenkit le kellene cserélni, mert ami megy évek óta az egy vicc -
vhunor
őstag
Tiszta, de az még mindig a jövő, én pedig a mostról beszéltem. Jelen állás szerint minden esély megvan rá, hogy az események úgy alakuljanak ahogy te is mondod, de nagy tömegeknél a "mindset" bizony nagyon, nagyon lassan változik. Közel 10 éve tolom az ipart kommunikációs szakterületen, amíg printnél szerkesztettem addig ez nem volt annyira feltűnő, PR területen már eléggé megmutatkozott, de amióta egy 6500 fős gyár kommunikációját próbálom egyengetni, már arra sem csodálkozom rá amikor egy milliókat kereső topmanager is funkcionális analfabéta.
Egyre inkább kinövöm a buherálós korszakot, és már csak azt akarom, hogy amikor időm van rá, működjön és ne szop*sson, az okok nem érdekelnek. Biztos ezért egyre szimpatikusabb a Mac vonal is.
-
vhunor
őstag
"A Borderlands-zel nem lehet mit csinálni. Az NV kizárta az AMD-t a fejlesztésből. Csak annyit sikerült az AMD-nek közvetve elérnie, hogy nem lett GeForce PhysX-es a játék (a Batman botránytól megijedtek a fejlesztők). A Shift az 1.02-es patchel 30-40%-ot gyorsul. A minimum FPS-ek duplázódnak Radeonon, a 9.12-es driver ezen még fog javítani. Nem tudom, mit kellene még csinálniuk. Most már a HD 4850 is elintézi a GTX 260-at a játékban, ennél többet aligha lehet kívánni egy DX9-es motor alatt. A The Saboteaur megy XP alatt. A Win 7-es gondra lesz patch vagy update. Ez szimpla hiba, feloszlatták a beta teszt alatt a csapatot."
Ezt a felhasználók túlnyomó többsége sosem fogja tudni, illetve sosem fogja őket érdekelni.
Átlagos Pistike vagyok, Radeon dohog a gépben. Szomszéd gyerkőcnek megvan virágboltból a Borderlands, ajnározza hogy milyen qrtajó, elkérem, hazaviszem, kipróbálom fos. Na jó, úgyis inkább az autós játékokat szeretem, a Shiftnek szépek a bemutató videói, próbáljuk ki azt. Nicsak, újfent fos. Nem baj, hallottam erről a szabotőr játékról, open world meg minden, GTA-t is szerettem, talán ez is jó. Ez a legfosabb mert el sem indul, pedig szép új és gyors winhetem van.
Gondolom tiszta, kikre vonatkozik az eszmefuttatás. Nem azokra, akik itt írogatnak a PH-n mindenféle szakmai topikokba, hanem akiknek csak annyi a lényeg, hogy install & play. Ezeknek az embereknek mondhatod a drivert is, mert legtöbbjük felrakja a gyári cd-n levő meghajtót és talán soha nem fogja frissíteni. Soha nem fugja tudni, hogy 40 nm, meg fogyasztás, meg a dzsíforsz még DX 10.1-et sem tud. Azt látja csak, hogy a szomszédnak akinek nv kártyája van, mennek a stuffok, neki meg nem, pedig az ő kártyája is drága volt. Hiába fogod ezt a sok éves nv marketingre, pénzelésekre stb. Átlagvásárlót az ilyesmi sosem fogja érdekelni, de nem is kell hogy érdekelje. Ez olyan, mintha megvenném a mosógépet, aztán otthon kiderülne, hogy csak Ariellel hajlandó mosni, mert a Tomi Kristályt kizárták a fejlesztésből, de ezt úgy mondják egyesek, mintha nekem mint átlagdzsónak ezzel tisztában kéne lennem. Nonszensz.
-
TTomax
félisten
Tehát akkor borderlands-ban a CF-nek löttek,a shift még mindig nem az igazi... saboteaur?Sok még mindig a gond driver téren,az Nv supportja azért még mindig jobb,azt hogy ezt hogy érik el a végfelhasználó szempontjábal tökmindegy...
Nem is tudom melyik játéknál...ja igen a Dirt2-nél amikor nem ment a CF akkor magad mondtad hogy az uj csataliszt majd hejrehozza,akkor hogy is van ez a CF-el?Csak kell profil hozzá,mint az SLI-hez?Nem elég ha a játék támogatja? -
tzsolesz
nagyúr
A WIN7 nek annyi haszna azért van, hogy sokkal kisebb különbség van 512Mb vs 1gb-os kártyák terén, ott ahol eddig kevésnek bizonyult az 512Mb VRAM. Pl. Far Cry 2, S.T.A.L.K.E.R. Cear Sky-nál az 512Mb-os 4850, és GTS250 megsínylette a VRAM elfogyását 1680x1050-ben is már az 1Gb-ossal szemben. Mindkét esetben több mint 25% volt a teljesítmény különbség Vista SP1-el. WIN7-el már csak 2-4%. Ez vonatkozik az 512Mb-os 4870-re is. szinte a WIN7 felrakásával kap az ember egy 1Gb-os 4850, vagy sokszor egy 4870-et, az 512Mb-os helyett, persze átvitt értelemben. Érdemes WIN7-et használni Vista-val, és XP-vel szemben. XP egyenesen rosszabbul futnak már a játékok.
-
sheep
addikt
pedig rengeteg ilyen van...én ATI-s voltam évekig, 9700pro, x1800gto, de annyit szívtam velük a játékokban (tudnám sorolni, de nincs értelme, úgyis azt mondanátok hogy user error), hogy egy ideig biztos nem veszek megint ATI-t
mióta 2 éve nvidiát használok soha semmi gondom nem volt vele (8800gt)
elismerem hogy az ati sokkal előrébb tart technológiában de nekem nem ez számít
de ez tényleg csak az én problémám, és nem az ati fanokat akarom csesztetni
akinek nincs vele gondja az vegyen radeont -
Taifa Díaz
őstag
Jó lenne, de a pH-n vettem, és a gari a budapesti a4Team-be szól, én meg Miskolcon dekkolok. Viszont arról lehet-e szó, hogy az AMD 780G chipset nem komálja ezt a GT200-as GPU-t? Ezelőtt is NVidiát használtam ugyan, de csak egy 9800GTX-et, és azt meg szerette. Egyedül a Need for Speed Shift-ben fordult elő probléma, de csak a visszajátszások alatt, és azt is orvosolni lehetett az órajelek kis mértékű visszavételével. Hamarosan megnézzük egy ismerősnél a Zotacot, de szerintem nincs semmi baja. Be ugyan nem bootol vele a gépem, de a ventilátor forog rajta 40 százalékon, ahogy kell.
-
Taifa Díaz
őstag
Minden ventilátor - cpu, vga, házventik - forog, de nem jön be a bios, nincs boot. Most már a bekapcsoló gomb lenyomva tartására se reagál, és a resetre se, tehát nem kapcsol ki, csak ha kinyomom a tápot...Az alaplapon meg világít a zöld led alul. Olyan lehet, hogy a 4 db egyforma memóriából az egyik dobott egy hátast?
Black-core: köszönöm a tanácsot és segítséget neked is, és Abu85-nek is
-
Qru
MODERÁTOR
Pont erről beszéltem, nem állítom hogy az nV tökéletes, de a megjelenéskor kb méreg drága 4850-hez 2 hónap után tudtak kiadni egy valóban használható drivert...
Hát köszi, maradok nV-nél. Arról nem is beszélve, nézd meg most milyen támogatása van a HD3850-nek pl. Magasról tesznek rá, ezzel is arra motiválva, hogy vegyél új Radit.
Itt is volt/van pár driveres baki nem azt mondom, de nálam az ATi elvágta magát rendesen anno.Viszont: VÉgre egy hűtő ami GTX260-ra is jó és rendesen befed mindent. AC Accelero EXtrem GTX Pro
-
vhunor
őstag
Ezt én is tudom. Általában ugyanannyit szívtam mindkét oldal drivereivel (emlékszik még valaki a póvervéer, matrox mystique, permedia korszakra?
), valszeg most egyszerűen csak többször játszom nv preferred játékkal.
Sajnos minél kevesebb időm jut a hobbimra, annál inkább "ecceri júzer" kategóriába süllyedek, és nincs kedvem tökölni ilyesmivel. Ha xy, általam kedvelt stuff x kártyán jobban, hibamentesebben fut, akkor azt használom, hiába a technológiai "lemaradás". Biztos öregszem
.
-
rumkola
nagyúr
A hibalista az tény. De az is, hogy nálam 8600/8800/3850/3870/9800/4850/9800 vga volt sorozatban (legtöbbjük megjelenéskor) és ordenáré szopások voltak az amd driverekkel, aztán egy hónapig malmozhattam hátha javítják. Ha nv-nél volt valami gikszer jóval egyszerűbb volt lekapni valamelyik másik bétát a 100000 közül. Én egyáltalán nem tartom urban legendnek a saját tapasztalataim alapján. Persze lehet másnál máshogy viselkednek a driverek, nemtom.
-
Izzé
őstag
-
schwartz
addikt
Pedig en ma' ecce felhivtam ra a figyelmed...
-
Firestormhun
senior tag
Valamit félreértettél, olvastál. Majd a jövőben amikor már nem lesz egy rakás hulladék az OpenCL, akkor majd lehet elkészítik arra is a Velocity fizikai enginet. Egyelőre csak only CPU...
Ezen videó első felében kifejezetten azt taglalják, hogy vga-t csak renderingre, sok magos CPU-kat pedig fizikára érdemes használni. -
pisti88+
senior tag
ez igaz vedd a csuszkát qualytire
, vagy ha még keményebb kihívásokra vágysz akkor az összes értéket fullra
(UT3 nem mérvadó amugy anno akkor jött ki mikor 320-as gts-em volt, és már azon ugy szaladt abszolut fullon mintha kergették volna..., mellesleg gyárilag fps-korlát van benne ha jol emlékszem 60fps v-sync nélkül valahogy fel lehet oldani, de nemtudom hogy)
-
schwartz
addikt
Ember legyen a talpan aki jatek kozben eszreveszi a "kis bizbasz árnyékok(at) a sínek mellett"
Ezzel akarjak eladni a VGA-t?
Mire igazan hasznat vennem a DX10.1-nek legalabb ket generacios valtas lesz mindket oldalon.
-
schwartz
addikt
Az HD2900XT gyanitom pont az azonos ROP egysegek miatt nem gyorsabb a HD3870-nel... Ezert latom foloslegesen bepakolva a 800SP-t is az RV770-be. Minek ha valahol szuk a cso... Szintetikus tesztekben jol mutat az RV770 de realis elony a 670-hez kepest csak a texturazok szambeli novekedese miatt van. (jelenlegi alkalmazasokat nezve). Tudom nem illik felhozni a Crysist, de ott sem latszik a sok SP pedig shader intenzivebb jatek nem nagyon van rajta kivul...
A kiegészítővel viszont foglalkoznak ... azt mondták, hogy arra van CF támogatás ...Forsaken Gods-ban sem mukodik a CF.
HD3870X2-vel probaltam 8.11-es Catalyst-ig. (Vista64) Ez nekem eleg volt arra, hogy levaltsam a kartyat... -
schwartz
addikt
Ugy lehetett ez tudatos lepes, hogy valamit fel kellett mutatni a G80 ellen...
Az AMD-nel meg annyira sem lehet penz a fejlesztesekre mint a konkurens oldalon. Szerintem ez hozta ezt a strategiat... Barmennyire is rugalmas meg jovobe lato az R600 arhitektura, azert ott is maradt visszahuzo tenyezo. Pl. 16ROP van a kartyakban mar az X800 ota...
kétutas CF átlagosan 80-85%-os skálázódási értékeket mutat procilimit nélkül, ezen sokat már nem lehet javítani. Nyilván mindig lesznek extrém esetek ahol nem működik elsőre, de azt be kell jelenteni és javítják ...
A Gothic3-ban nem mukodik. Mar ket eve szoltam nekik...
Irjak ujra?
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
Gyusz
őstag
Szerintem az világosan látszott, hogy Borderlands idén nem lesz, az Aliens: Colonial Marines körül meg az E3 és a GC alkalmából is kuss volt, szóval arról is már nyáron lehetett tudni, hogy idén nem jelenik meg. Egyébként egyik játékról sem a PhysX jut elsőre eszembe (inkább a Mirror's Edge ugrik be), ha jelentősebb pénzt pumpáltak volna bele, akkor szerintem nagyobb visszhangja lett volna. Ráadásul hogyan gondolhatták volna, hogy az agyoncsúsztatott Hell's Highway mellett képes lesz a Gearbox még egy játékot akár 2009 elejére elkészíteni? Ez nekem hihetetlennek tűnik, vagy tényleg nagyon hülyék dolgoznak az NV-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Renault, Dacia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- Reklámblokkolók topikja
- A Teslákba költözik a Grok AI
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest