- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostmat
tag
válasz
vhunor #21256 üzenetére
Nekem lehet elég lesz egy GTS250, mert gtx-et elég drágán találok csak annyi keret most nincs...
De ha rup1u5 netes tesztjét nézem +12% ill +14% a 4870 és 260 javára, lehet az a közel 15% nekem nem érne meg +10k-t...
meglátjuk
nekem is volt 4890-em és sokkal többet vártam tőle, mondjuk csak 1280x1024-ben játszottam 3,6-ra húzott kétmagos phenommal, de nekem is volt szaggatás...
kíváncsi leszek a GeForcera
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
vhunor #21077 üzenetére
Ha 10fps-el lassabb, akkor nem lehet gyorsabb.
A fizikát ne próbáljuk meg már felülbírálni. Komolyan mondom az előítéletek olykor kemény véleményeket formáltatnak egyes embereknél.
Ez egyébként a "belemagyarázás" elmélet. (Psziholgógia I. félév.) Mivel csalódtál a Radeonban, természetesen csak gyorsabban, és szebben futhatnak számodra egy gyengébb NV kártyán a játékok. Mindenesetre érdekes.Viszont annak örülök, hogy örlülsz.
-
vhunor
őstag
válasz
vhunor #21052 üzenetére
Tegnap megjött a Sparkle GTX 260. Minő szerencse, hogy a frissen vásárolt SSD-m is tegnap érkezett
, így újrahúzott rendszerre ment fel az NV driver. Mivel ez referencia órajeleken ketyegő kártya, elsőre csupán egy "szolid" 680/1470/1100-at próbáltam, ezt csont nélkül vitte. Majd este még tesztelgetek. Ami a legfontosabb: végre vannak árnyékok a Jade Empire-ben
.
szerk: éjjel már csak egy DoW II tesztre futotta, a beépített benchmark szerint a tuningolt GTX 260 10 fps-sel volt lassabb az alapórajeles HD 5850-nél, de furcsamód mégis gyorsabbnak éreztem, főleg a tömegjelenetek alatt. Mindegy. Tényleg a Jade Empire-nek örülök a legjobban
.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
vhunor #20048 üzenetére
Nem tudom. Az én 260amon még nem találkoztam ezekkel a beakadásokkal.
(még fullHD-ban sem)
-64bit és -128Mb nem akkora érvágás, hogy rögtön akadjon az ami 280-on vaj.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy elhiszem amit írsz az akadásokról de nem biztos, hogy az a fent említett minimális, hátrányból származna.
esetleg user error? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #19722 üzenetére
Tudom, olvastam amit írtál.
Azt mondom, hogy hosszabb használat esetén nem jó hogy a házban reked a meleg levegő, mert egy idő után csak a meleg levegőt keringeti ami ront a hűtés hatásfokán. Tehát a felfutása lassabb de a visszahűlése is. Max hőfokban meg pariban van a kettő kb. Ezért szvsz felárat adni felesleges, akárcsak a gyárilag OC-s karik többségéért.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #19687 üzenetére
Programfüggő. A DX11 előnye nem csak a grafikában hanem a magassabb sebességben is kijöhet. Pl.: BattleForge. Az azonos grafikájú DX11 mód 50%-kal gyorsabba a DX10-nél. A DX9-nél meg gyorsabb lenne, ha be lehetne kapcsolni az SSAO-t, de ezt a magas erőforrásigényre hivatkozva nem tették lehetővé a fejlesztők.
A BattleField BC2-ről annyit tudni, hogy főleg a Compute Shader előnyeit próbálja kamatoztatni, ugyan úgy ahogy a BattleForge. A lassú feldolgozás oka valszeg abban rejlik, hogy DX9-ben is elérhetők azok az effektek, amik csak jobb API-kkal futnak megfelelő sebességgel.Én nem szeretnék beszélni a Win 7 mellett, de az XP ideje már tényleg lejárt. Az NV is szépen kigyomlálta a Win7 meghajtók problémáit, érdemes élni a gyorsabb feldolgozást ígérő API-k lehetőségével.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #19685 üzenetére
A motort alapból DX10-re építették, de végül a játék DX11-es lett. A DX9 kóddal szerintem alig foglalkoztak. Persze a játék még beta, így javulhat, de lassan tényleg érdemes az XP-ről Win7-re vagy Vista-ra lépni. A legújabb WHQL NV driver, már elég jó Win 7-re, most már nincsenek komolyabb lassulások az XP-hez képest.
-
TTomax
félisten
válasz
vhunor #19646 üzenetére
Csikoshalál... na had ne mondjam el mit gondolok erröl.És bizony egy gyártófüggetlenül jön elö,tehát az ATI sara.Nem is tudom hogyan mernek eladni olyan VGA-t amivel ilyesmi történik...azt hiszem ha vettem volna egy 5870-et és nekem ilyeneket produkálna nagyon gyorsan kijönnék a béketürésböl... méghogy csikos halál.... a jó édes ku... anyukat!Ez ám igazán a fejlödés....
-
madgie
titán
válasz
vhunor #19644 üzenetére
Gondolom, nem V2-es hűtésű, mert az viszont tényleg baromi halk, konkrétan évek óta az első VGA-m, aminél nem éreztem egy nap után sürgős kényszert a gyári hűtés lecserélésére.
Az 1.2V meg tényleg az MSI sara, nem az ATi-é, nekem azon a feszen az Asus-on már sz*rrá lehet húzni a kártyát (1050/1400 MHz, 850/1200 a gyári órajel), de nem éri meg ennyire meghúzni, nem lesz sokkal gyorsabb, miközben tényleg több áramot kajál be.
És igen, driverileg van még mit csinálni vele, mert jó háromnaponként random csíkos halált dob.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
vhunor #19639 üzenetére
A GTX280 egy 150K induló áras csúcskategóriás VGA, ami a teljes minőségre volt kihegyezve.
Az 5770-es egy alsó-középkategóriás kicsi kártya, aminek nem az a hivatása, hogy a csúcsminőséget képviselje.
Nagyjából egy MSI 8600GT-hez kellene hasonlítanod.
Nem beszélve arról, hogy neked most nem is az AMD/ATI-t kellene szidnod, hanem a kártya gyártóját. Ez a gyártó gyárt NV karikat is, kíváncsi lennék arra, hogy ott csak tökéletes kártyák jönnek le a gyártósorról.
Túlságosan túlfűtöttek vagytok ezzel a témával kapcsolatosan. Szívesen megkérdeznék egy boltost, hogy hogy áll a statisztikája NV vs ATI VGA megelégedettségi mutatója. Illetve a meghibásodási arányokra is.
Sokszor vicc ami itt a fórumon zajlik, komolyan mondom. -
fsb1000
nagyúr
válasz
vhunor #19427 üzenetére
Alapvetően hibás szemléletű amit írsz.
Tápoknál nem az össz "Wattot" kellé nézni, hanem az áganként leadható max. áramot.
Különös tekintettel a 12V-os ágra, mert a fogyasztók többsége erre van kötve.
Figyelve arra, hogy osztott 12V ágakon csökken a max. leadható áram, ha minden ág terhelve van. Ez gyakran nem dokumentált, nincs a speckóban.Én ezért javaslom mindenkinek, aki nagy fogyasztású VGA-val rendelkezik, hogy táp választáskor fő szempontja legyen, hogy a táp 1db 12V-os ággal rendelkezzen és legalább 20-40% meghaladja a max. leadható áram a fogyasztók csúcs igényét.
Természetesen van még 3-4 további szempont is táp választáskor, de ez tünik a legfontosabbnak, ha stabilan akarunk járatni a topik cimnek megfelelő VGA kártyákat.
(gyakran tuningolt CPU-val párosítva) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #19354 üzenetére
Az súlyos eset, nem mondom. De miért nem cserélték?! Mert rendellenes működést nem okoz. Nem lesz kevesebb fps-ed, nem kapsz kevesebb pontot Trémárkban.
Az más kérdés, hogy adott esetben nagyon zavaró tud lenni egy ilyen cicergő kari és/vagy táp.DroneZ^:
A hang egy dolog, de ettől elvinne 2db GTX280-at. Többször nem írom le, hogy a hang nem rendellenes működést jelez, csak szarul szigetelt áthúzó alkatrész(eke)t.
Legolcsóbb megoldás a Corsair TX650, igaz nem gyárilag SLI ready, tehát kell majd molex átalakító a 2. vga-hoz, de elvinni elviszi és csendes maga a táp. Enermax után a legjobb belsőt kapta (SeaSonic). Ez a legolcsóbb, de tápos kérdésben ide fordulj. Majd ott is (többek között) én válaszolok úgy is.
mod: link lemaradt.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #18959 üzenetére
Lényegtelen, hogy a felhasználók többsége ezzel nem lesz tisztában. Az AMD azt akarja elkerülni, hogy az embereknek elegük legyen a PC-ből. Ezért nem csinálnak lefizetéseket, mert az csak olaj a tűzre.
Most nézd meg hogy áll az AMD termékpalettája. Jövő év elején teljes lesz a HD 5000 széria. Az NV-nek van három belépőszintű 40 nm-es chipje és Q1-ben remélhetőleg lesz egy brutálisan méretes csúcskategóriás megoldása. Mit küldenek a szorítóba a HD 5600 és a HD 5700 ellen, ahol azért elég nagy a felvevőpiac? Remélem látható, hogy miért nem csinál lefizetést az AMD. Két szegmensben nem lesz konkurens megoldás. 20-30-40k-t akarsz költeni VGA-ra nem tudsz mást venni, mint Radeont. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #18953 üzenetére
Ezekkel játszok én is ATI-n. Borderlands-nél a Catalyst AI-t kell Off-ra rakni, A Shiftnél meg az 1.2-es patch kell, azzal mindent ki lehet maxolni. Sőt támogatja a játék a driverből beállított RGSSAA-t is. Most azzal használom. 8x beállítással 1024x768-ban 40-50 FPS. Sima 8xMSAA-val nem nagyon mozdul el a 75 FPS-ről (nyilván V-Sync).
Dawn of War II és a Dragon Age alatt semmi probléma nem volt, bár a Dawn of War II nem tetszett, így sokat nem volt a gépen. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #18939 üzenetére
Pedig a Dirt 2 jobban nézz ki DX11-ben, de majd hétvégén lövök screeneket. Amúgy a BattleForge DX11-ben 25%-kal jobban fut a DX10.1 módhoz képest, nyilván itt a sebességet helyezték előtérbe.
Az AVP is olyan lesz, mint a Dirt 2 az effekteket a DX11-hez kötik. Képekben azt a látványkülönbséget nehéz visszaadni, de majd megpróbálom teljesen azonos körülményekről lőni a képeket. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #18936 üzenetére
Volt még a Fermi mellett két fejlesztés. A GT214 és a GT212. Ezek a jelenlegi GT215, GT216, GT218 nagyobb modelljei lettek volna 40 nm-en DX10.1 támogatással, sajnos leálltak a projektekkel. Akkor még úgy volt, hogy szeptemberre kész lesz a Fermi. Ha tudják, hogy ez nem sikerül, akkor talán másképp döntöttek volna, utólag persze könnyű okosnak lenni.
Manapság volt pár pletyi, hogy újra előhúzzák a GT214-et, de nem tudni mennyi az igaz belőle. Persze logikus döntés lenne, mert kisebb Fermi jövő őszig nem lesz, addig pedig a HD 5700-ak azt csinálnak, amit akarnak. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
vhunor #18936 üzenetére
Bizony jó lenne
. De én nem a te postodra reagáltam.
Inkább azt szerettem volna sugallni, hogy kár szembemenni a fejlődéssel. Nem jó az egy helyben toporgás. Már réges régen nem itt kellene tartania a játékoknak grafikai szinten. De eddig sajnos nem túl sok mindent tehetett egy jól megkent játékfejlesztő.
De ha még mindig DX9-es játékokkal szeretne mindenki játszani itt, akkor nem szóltam.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
vhunor #18878 üzenetére
Minden esetre sajnálom, hogy nem jött össze a biznisz. Kár, hogy nem bontattad ki, hogy megnézd saját szemeddel a kártyát. Kíváncsi lettem volna külsőre mennyire néz ki használtnak az a kártya. Gondolok itt, ujjlenyomatokra, porra a venti lapátjain, menniyre van még "új" szaga a kártyának, nyák állapota, apró karcolások vannak-e rajta....stb. Ezekből azért lehet látni, hogy valóban egyszer volt-e gépben vagy huzamosabb ideig.
Való igaz! Azért nem veszek már 280-at, 285-öt, (pedig nagyon csábító) mert akkor már inkább egy 5850 lesz majd nagysoká....
-
rup1u5
nagyúr
válasz
vhunor #18868 üzenetére
De miért nem hoztad el?
Csak adtak volna rá valami garanciát nem?
hHazaviszed, kipróbálod, ha valami nem stimmel 3 napon belül kutya kötelességük a pénzt visszaadni. Lehet hogy igaz a story és valóban egy lúzer vette meg a gyenge tápja mellé.
MM-ben alkudozni próbálni nem is értem hogy jutott eszedbe.
Nem csoda hogy ideges lett a főnök.
50 ezer még mindíg jó ár egy 280-ért.
Igazából nem értem ez az akciód mire volt jó.
Én tisztáztam volna a garancia és a 3 napos visszacserélés feltételeit, probléma esetére.
Irattam volna erről valami papírt, meg arról is, hogy ők garantálják a termék kifogástalan állapotát és gyorsan elhoztam volna 50ért.
Kibasztál magaddal, mert lehet, hogy ha holnap visszamész már 70K lesz az ára az akciódnak köszönhetően. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #18813 üzenetére
Dettó ez volt nálam is látod. Más lapban mint az Asus GTX280 csak a Gigám nem szerette vmiért. Pedig mág a PCI-E feszt is megemeltem de az sem segített.
1680x1050-ben használom a GTX260-am, ott is elég az i7 920 Turbóval, kvázi nincs proci limit. Am HT-vel vagy anélkül tolod?
mod:
G4ula84: Havernak volt XFX GTX260-a, z tökéletesen működött nem volt homályos. Ha driver csere és OS újrhúzás sem segít, akkor gariztasd sztem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #18703 üzenetére
Igen a GTX260 gyári órajelen ment, vagyis:
GPU órajele: 576Mhz
Memória órajele: 1998Mhz
Shader órajele: 1242Mhz
És igen, a 4870-nél gondolom/gondoljuk, hogy mégis több feszt kap mint a non OC-s. De mivel nem én csináltam a tesztet, én csak az egyik vasat adtam hozzá, nem tudom ellenőrizni.
mod:
Amúgy csábító az az MSI GTX280 50k-ért de már nem váltok csak Fermire.
Talán 35k-ba elvinnék a GTX260-am. Akkor +15k lenne a GTX280...
A franc, nem folytatom a végén még meggyőzöm magam.
-
rup1u5
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
vhunor #18675 üzenetére
Dirt 2 demo benchmark, 1920*1200, (def) 4x MSAA, minden high avg/min: 77 / 64
Dirt 2 demo benchmark, 1920*1200, (full) 8x QMSAA, minden ultra avg/min: 65 / 55Q9550 + Giga 260 SOC alapon, majd tuninggal is kipróbázom, csak nem akartam kinozni, amig nincs jól hűtve.
Szép ez a játék... a benchmarkban nem midig ugyanott megy az autó, de a bench hossza miatt korrekt lehet az eredmény.
Kérdés: A PCI-E frekijét merjem feltolni 110-re? Van értelme?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
vhunor #18576 üzenetére
"Erre varjál gombot!" tipikus esete.
Én már semmilyen hardverre nem mondom ki 100%-ra hogy rossz amíg az összes, féllábon ugrálós, babonás módszert ki nem próbáltam legalább kétszer eredmény nélkül.
Van pl egy P35-ös DFI lapom ami egyik napról a másikra úgy döntött, hogy ő nem hajlandó többet működni. Helyette voltam kénytelen megvenni a mostani Gigabyte lapomat. Ez a DFI azóta (kb 8 hónapja) a fiókban pihen bedobozolva. Fizikai sérülés nincs rajta. Pontosan az ilyen jelenségek miatt nem postáztam még Bacsis-nak falidísznek, mert "hátha". Kölcsönveszek a melós gépből egy 775-ös P4-et és teszek vele még egy utolsó próbát. Ha nincs változás, megy falidísznek ha meggondolta magát, apósnak új konfigba. -
Henk
veterán
válasz
vhunor #18396 üzenetére
Az enyémen egy accelero gtx 280 hűtő van és caps viewer alatt is marad 30%-on a venti. Nem melegszik annyira, hogy emelné a venti fordulatát, így a hangja sem hallható.
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
vhunor #18328 üzenetére
Írj már egy kicsit arról, hogy a 260 és az 5770 között milyen teljesítménykülönbséget tapasztaltál. Melyik érezhetően gyorsabb, stabilabb. 5770-nél létezik az a mikrolag vagy nem is tudom hogyan hívjam, ami nekem sokszor előjött a 4850-el? (pl. 60fps-el megy valami de olyan mintha akadozna, lagolna)
-
LSL1337
őstag
válasz
vhunor #18218 üzenetére
nos rivatunerrel piszkálgattam, a 2d fant levettem valahogy 25%ra, így idle 69 fokos a cucc, 35%ig nem hallom a különbséget, szeretném újra visszatenni az auto modban a min sebességet 35%ra, azt hogy tudom megtenni?
és tuningnál érdekes dologba ütköztem, emeltem emeltem az órajelet, 724en stabil volt, feltettem 730ra, ott 3dmark error, restart, 724t futtatom ujra, megint 3dmark error de kb 30mp után, elötte a 2db hdr teszt lefutott 3x, és stabil volt, a gpu 84 fok fölé és 56% fan speed fölé soha nem ment, 5let?
memet nem piszkáltam egyenlőre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest