Hirdetés
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TTomax #21079 üzenetére
Megérteném ha 4870-ről lenne szó. De még is csak egy 5850-ről beszélünk, ami nem kicsit erősebb a GTX-nél, ráadásul gondolom a minimum fps-ek is magasabbak voltak a radeonnal.
szerk: Nem tudom, nem vagyok ilyenekre érzékeny. Ha 40-50 fps között ingadozik egy játék, azt észre sem veszem. Csak akkor ha leesik 30 alá, és hirtelen 40-50. A folyamatosság meg van, márpedig azért 35-40 fps fölött már folyamatosságról beszélhetünk, akkor nem szabadna felgyorsulni egy játéknak, hiszen egy nagyon gyors VGA-val nem látnánk a játékból semmit. Ha érted mire akarok célozni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
vhunor #21077 üzenetére
Ha 10fps-el lassabb, akkor nem lehet gyorsabb.
A fizikát ne próbáljuk meg már felülbírálni. Komolyan mondom az előítéletek olykor kemény véleményeket formáltatnak egyes embereknél.
Ez egyébként a "belemagyarázás" elmélet. (Psziholgógia I. félév.) Mivel csalódtál a Radeonban, természetesen csak gyorsabban, és szebben futhatnak számodra egy gyengébb NV kártyán a játékok. Mindenesetre érdekes.Viszont annak örülök, hogy örlülsz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
vhunor #19639 üzenetére
A GTX280 egy 150K induló áras csúcskategóriás VGA, ami a teljes minőségre volt kihegyezve.
Az 5770-es egy alsó-középkategóriás kicsi kártya, aminek nem az a hivatása, hogy a csúcsminőséget képviselje.
Nagyjából egy MSI 8600GT-hez kellene hasonlítanod.
Nem beszélve arról, hogy neked most nem is az AMD/ATI-t kellene szidnod, hanem a kártya gyártóját. Ez a gyártó gyárt NV karikat is, kíváncsi lennék arra, hogy ott csak tökéletes kártyák jönnek le a gyártósorról.
Túlságosan túlfűtöttek vagytok ezzel a témával kapcsolatosan. Szívesen megkérdeznék egy boltost, hogy hogy áll a statisztikája NV vs ATI VGA megelégedettségi mutatója. Illetve a meghibásodási arányokra is.
Sokszor vicc ami itt a fórumon zajlik, komolyan mondom. -
tzsolesz
nagyúr
Aki játszani akar NV-t vegyen!
Ne bántsd isten, én megbocsájtok neki.
Legyen az NV kártyáddal boldog karácsonyod, és sikerekben gazdag boldog új éved.
NÁLAM nem okoz gondot egy net keretrendszer feltelepítése, sőt 9.3-as driverrel elvagyok már hónapok óta, pedig a létező összes játékot ami megjelenik ki szoktam próbálni, hogy hogyan megy. És hát mondanom sem kell, minden röccenés mentes, és fasza, nem kell szarakodni semmivel. Tényleg le kéne már cserélnem a drivert, úgy sincs most más dolgom.
-
tzsolesz
nagyúr
A WIN7 nek annyi haszna azért van, hogy sokkal kisebb különbség van 512Mb vs 1gb-os kártyák terén, ott ahol eddig kevésnek bizonyult az 512Mb VRAM. Pl. Far Cry 2, S.T.A.L.K.E.R. Cear Sky-nál az 512Mb-os 4850, és GTS250 megsínylette a VRAM elfogyását 1680x1050-ben is már az 1Gb-ossal szemben. Mindkét esetben több mint 25% volt a teljesítmény különbség Vista SP1-el. WIN7-el már csak 2-4%. Ez vonatkozik az 512Mb-os 4870-re is. szinte a WIN7 felrakásával kap az ember egy 1Gb-os 4850, vagy sokszor egy 4870-et, az 512Mb-os helyett, persze átvitt értelemben. Érdemes WIN7-et használni Vista-val, és XP-vel szemben. XP egyenesen rosszabbul futnak már a játékok.
-
tzsolesz
nagyúr
Te melyik bolygón használtál ATI-t. itt a földön én még nem találkoztam ilyennel, vagy hasonlóval.
Viszont ebben a topic-ban már sokan panaszkodtak hasonlókra.
Keress rá, bal felső sarok.
A Fermi meg gondolom egy rémálom lesz driver fronton, már csak azért is mert teljesen új architektúrára épül. Majd akkor térjünk vissza erre a témára.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
vhunor #18936 üzenetére
Bizony jó lenne
. De én nem a te postodra reagáltam.
Inkább azt szerettem volna sugallni, hogy kár szembemenni a fejlődéssel. Nem jó az egy helyben toporgás. Már réges régen nem itt kellene tartania a játékoknak grafikai szinten. De eddig sajnos nem túl sok mindent tehetett egy jól megkent játékfejlesztő.
De ha még mindig DX9-es játékokkal szeretne mindenki játszani itt, akkor nem szóltam.
-
tzsolesz
nagyúr
Így van, ellentétben az NV-vel. Az azért más. Ők jók, ezért is szereti mindenki őket.
(#18934) TTomax Egyszerűen azért ajánlja mindenki azt, mert olcsóbb, és ennek ellenére többet nyújt minden játékban legyen az akár DX9, DX10, DX10.1-es.
Itt van egy hozzáértő véleménye De lehetne még sorolni az előnyöket. Miért jár az ember jobban egy GTX285-el, mint egy HD5850-el? Azért mert gyengébb? Azért mert drágább? Azért mert többet eszik? Azért mert még csak nem is támogatja a legújabb feature-öket? VAGY azért mert NV?? Ez most egy hülyeség, és ezt sokan tudjátok.
-
-
tzsolesz
nagyúr
A magyar kereskedők reagálását ismerve ilyenkor, kb 2 hónap múlva talán csökkenni is fognak itthon az árak. Ha csak nem emelkednek.
De ne legyen igazam.
Azok a készletek valóban a terhére lehetnek az NV-nek, ha már előállítási költség alatt árulja őket, mondjuk ez a vásárlókat csak ne érdekelje.biggamer: Tényleg, a 295öst milyen proci tudja kihajtani úgy ahogy illene ???
Én kb egy Q6600-nál, vagy egy tuningos E8200-nál nem raknék alá kisebbet. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
SSJPeter #11428 üzenetére
Persze király oldal a PH,nehogy valaki félre értsen!
De talán 1 icipicit elfogult az Ati irányába. . .ez magánvélemény nem kell érte megkövezni de gondoltam NV topicba leírhatomBiztos, hogy itt voltál te mindíg az elmúlt 1.5-2évben?
Az ATI-t az emberek háta közepére sem kívánta itt senki.
Én mondjuk nem érzem úgy hogy elfogult lenne a fórum. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
keIdor #11415 üzenetére
Sokszor figyelem én is külföldi fórumokon is a beharangozókat, na meg a itt a PH!-ás jóslatokat is az árakkal kapcsolatban. Érdekes módon mire eljut hozzánk a bizonyos hardver, akkora általában 25-30%-al drágább lesz. Ez az 500USD egy kicsit necces nekem. De hát nincs mit tenni, az NV az új, és erősebb kártyáit olcsóbban adja mint a "régebbi" gyengébb kártyáit. Ez valahol nem stimmel.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Rusher #10914 üzenetére
Nem nem, most majd elfog terjedni hogy NV-én grafikai bug-ok, és textúra hibák vannak, ezért nem lehet vele játszani.
Ez sajnos ilyen. Ha valakinél nem megy rendesen egy játék, akkor megnézik hogy milyen vga-ja van, és kijelentik, hogy annak a gyártónak a VGA-in szarul, bug-osan megy ez és ez a játék.....Egyébként egyértelmű hogy csak nálad lesz valami gebasz, amit kb 1-2 nap alat meg fogsz oldani, és nem maradsz le semmiről.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #10835 üzenetére
Én inkább azt kérdezném, hogy hol vannak a textúrahibák?
User error van sajnos az ATI felhasználók 2%-nál. Nem kell velük foglalkozni.
Azért ezt nem szabad globális gonddá duzzasztani ilyen gyorsan. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #10776 üzenetére
Mennyire működik a SLI manapság? NV javított a támogatásán mostanság?
Azért kérdezem, mert van olyan játék ahol a 9800GX2 2 fps-el jobb a 8800GT-nél. Az az érzésem, hogy ennek is annyi előnye lesz, hogy nem kell hozzá SLI-os alaplap.
Ha így áll a helyzet, neked érdemesebb venni még egy 280-ast, oszt jó napot.
Még erősebb is lesz mint a 295-ös.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #10739 üzenetére
A VGA alapórajelen van. A CPU 2.9Ghz-en jár. A 2Gb RAM pedig 870Mhz-en.
Játék közben csináltam a Fraps-al benchmarkot. Játék közben elkövettem mindent. autóval összevissza mentem, nekimentem mindennek, karambolokat csináltam. Emberekkel bunyóztam, egyszerre többel is, stb...
1280x1024, textúrák mediumon, a render meg high-on, a csúszkák középtájt.
ATI 8.11 driver + catalist
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
4263, 139738, 24, 50, 31.507Semmilyen szaggatás, semmilyen bug, és az irányítás is jobb lenne. szemmel láthatóan gyorsabb mint vistán. 1680-ban sem sokat esne vissza érzésem szerint.
Ezt a 4650/4670topic-ból másoltam ki. Nem mondanám, hogy egy 18000 ft-os VGA-tól ez kevés ebben szarul optimalizált játékban. Átlagban hozza a 9600GT teljesítményét ahogy a fórumot elnéztem.
Ezt pedig a GTA 4 topic-ból
[link] Ehhez illik annyit hozzáfűzni, hogy a játékban ez kb 15fps-est jelent.
Erre mondtam azt, hogy eléggé proci éhes a GTA 4. Nem mindíg a VGA-ra kell fogni mindent. Ilyen grafikai szintű játéknak a GTX280-on minimum 80-100fps-el kellene futnia 1920-ban. Ezért csak gratulálni lehet egyébként a RockStar-nak.
[ Módosította: tiv83us ]
-
tzsolesz
nagyúr
Nem megy jobban NV-én, sőtt lassabb a játék NV-én (állítólag)nem mintha olyan jól menne ez bármin is.
ATI-nál voltak textúra hibák, de az is csak júzer error volt, illtetve az volt a baj, hogy nem a legfrisebb driver volt fennt.Illetve ugye csak azért ilyen felemásak a vélemények sokszor hasonló teljesítményű vagy ugyanolyan VGA-val rendelkezőknél, mert eléggé kényes a processzora ez a game.
Ezt azért mondtam, mert most ha minden igaz, akkor nem az NV keze van dologban, hanem rossz portolás. De javítson ki valaki ha tévedek.
schwartz Miért használsz ilyen erős szavakat? Kicsit beteges ez az elhivatottság szerintem...
Nem olyan vészes azért a helyzet. Láttam én az elején rémült GTX260, és 280 tulajokat, akik nem igazán voltak melegégedve a GTA4-el.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #9716 üzenetére
az ATI viszatér az 512 bit-hez a HD5000-es szériánál
Nem mondod?
Már 256bit-en is mire képes, nem hogy 512bites HUB vezérelten. Hát kíváncsi leszek a teljesítményére. Főleg a 2x512bit-es 5870X2-ére.
A 2900XT-nek sem az volt a gyenge pontja hogy 512bit-es volt, az a kártya most sem kéne...
Cyberpunk: (9721): Téged az már nem érint csapásként, hisz GT200-as szériád van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
killer1203 #9653 üzenetére
Én sem lakok tőle messze (Tiszabura - Kenderes: 38 km). A középiskolában 4 Kenderesi osztálytársam volt. Azok jó arcok voltak. Ha nekem kellene most valami, 1 órán belül megjárnám. Csak hát én kicsiben utazok, nála meg igen komoly cuccok vannak, HA vannak....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
mfranky #9605 üzenetére
A teszten 2db VGA látható. Ha benn van a házban, észre sem veszed hogy egyikben 2gpu van....
de egy 4870X2-őt inkább egy GT200-as 2 GPU-s VGA-val hasonlítanék összeAzok biztosan izmosak lesznek, na meg az áruk is. Gondolom ha most lenne egy GTX260X2 szerű VGA, olyan 140-150K lenne. A GTX280X2 meg kb 230K fölött lenne. Az már télleg húzós, de biztosan erős lenne nem kicsit.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
mfranky #9603 üzenetére
Nemrég vettem ezt a GTX260OC-t, de én is a HD4870-el szemeztem az elején
Végül is most elég jól sikerültek a driverek, így nem jártál rosszul a gtx260-al. Sőt még tuningosak is.
De:
[I]
Amíg a játékok 80%-a Nvidia logóval jön ki, addig nincs az az isten, amiért egy ATi kártyán jobban futna[/I]Mondjuk ez is igaz lehet, de nem minden esetben. NV logo
Vannak mindkét oldalon jó karik, nem szabad mindíg áltolánosítani....
Inkább régebben volt jellemző. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #9411 üzenetére
Ehhez képest elég szépen teljesít az ATI karikon is....
Hiába az erőlködés...
Mondjuk kíváncsi lettem volna mi lett volna a helyzet fordított esetben....Mondjuk ahhoz képest hogy milyen hírek voltak a játék megjelenése előtt, egyáltalán nem rosszabb NV-én nyomni ezt a gammát.
-
tzsolesz
nagyúr
Ha nem zavar, azért szóltam neki, hogy talán velem jobban jár mint egy moderátorral. Ebben gondolom egyet értünk.
Abban meg egyezzünk meg, hogy mindegy milyen topic-ról van szó, a warez téma mindenhol tilos, még a GTX topicodban is. Bár így a hozzászólásod jobban megfigyelve nem tudom ki élte ki jobban moderátori hajlamait. Igaz te legalább OFF-ba raktad.Tisztelettel tzsolesz....
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Sziszifeca #9152 üzenetére
Nem csak az NV-nél van ilyen sípolás, a referencia 4870-nél is sőtt 4850-nél előfordult ilyesmi. A tápellátó áramkör környéki tekercsek valamelyike adja ki magából ezt a bizonyos hangot. Ezért valószínű ki sem fogják cserélni. Egyébként pedig ahogyan azt fentebb is írták, valószínű a csere példány is ezt csinálná.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #8675 üzenetére
Furcsa játék lesz az biztos. Minél gyengébb a VGA annál több az fps. Lehet beújítok egy 8500GT-vel??
Viccet félretéve, természetesen valóban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A 9600GSO egy két helyen a 4850-el versenyez, mikor azt a 4670 üti, ráadásul azt a 9600GT-nek is ütnie kellene, de ez nem így van valamiért.
-
tzsolesz
nagyúr
a 280 még a leggyorsabb egy magos kártya
Még hozzá nem kis előnnyel, de úgy tudom, ezt senki nem kérdőjelezte meg.
Azt meg hogy a Warhead majdnem 30%-al gyorsabb DX9-ben, és legalább olyan szép mint 10-ben, csak megerősíteni tudom. nálam normális beállításokkal játszhatatlan ez a game Dx10-ben. Így hát ezt az XP-re raktam én is. Viszont a Crysis tűrhetően megy DX10-ben is, bár azt is átraktam XP-re.
-
tzsolesz
nagyúr
Bundás22 féle babérokra törsz?
Nem (na ne mááááár)
, de mondtam hogy le vagyok maradva. Csak azért kérdeztem, mert említette a DX10.1-et.
Ha itt már szakmai témájú kérdéseket sem lehet föltenni, akkor rendben.
Az lehet a baj, hogy annyira érzékenyek vagytok mostanában a nem kifejezetten - például GTX260-at vagy GTX280-at istenítő - hozzászólásokra, hogy azonnal támadtok. Az föl sem merült senkiben, hogy esetleg valakit aki nem NV fan, még érdekelhetik ezek a karik. Elvégre ma ezek a legerősebb NV karik, érdekelhetnek mást is....
De ezért nem orrolok senkire.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #8599 üzenetére
Huhh. Levagyok egy kicsit maradva. Hogy játszol DX10.1-ben GTX260-al?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TazLeacher #8364 üzenetére
Hát ez nem jó hír.
Mert ha új oprendszer kell egy új technológia bevezetéséhez, akkor az csak még jobban eltolja a DX11 "valós" bevezetését. Amíg normálisan el nem terjed a windows 7 a felhasználók körében, addig nem fognak igazi DX11-es játékokat alkotni a fejlesztők. hiszen itt már nem lehet majd Pacth-olgatni, hogy ne DX10 legyen, hanem DX11. Mondjuk ezt Abu85 szavaiból szűrtem le.Beowulf_78: Ebben igazad van, és egyet is értek. Azért nyomom még néha a Heroes 3-at.
De azért fontos a fejlődés, mert ha a DX nem haladt volna előre, akkor még mindíg Wolf-oznánk, Warcraft-oznánk.
Szerintem a DX10 is majd olyan 2010-re fog megérni. -
tzsolesz
nagyúr
Ez érdekes info, akkor csak nem mondtam akkora balgaságot, azzal hogy a microsoft-al azért ezt először meg kellene beszélni....
A másik: A DX11-hez nem lesz szükség új operációs rendszerre? Mert hogy mindenki papol a DX11-ről, de még a vistát sem nagyon szereti használni. Sőtt, egy jópáran kifejezetten elutasítják...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TazLeacher #8354 üzenetére
Mivel nem szeretem a flame-et, így itt én is végeztem a témával. Direkt megjegyeztem a hsz-ban, hogy nem NV vs. ATI, hanem DirectX-ről való véleményem fejtettem ki. De ez sajnos nem így sült el.....
Az álláspontod elfogadva.
Bár én örülnék neki ha 2009-ben lenne még egy pár DX10.1-es game.
OFF: Egyébként a GTA IV megjelenése miért ennyire kétes? 21 vs. 35 nap. Az nagy különbség azért. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
TazLeacher #8351 üzenetére
Mindenesetre elvagytok....
A hülyeségre nem tudtam másképp reagálni. Miért kell azt a 3 játékot fikázni?
Attól még hogy csak 3 játék fogja használni, 2009-ben talán már 13, és így tovább...
DX11-et meg inkább még hagyjuk, DX10 sincs jóformán, meg DX10.1 sem....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #8343 üzenetére
Nem hogy örülnél, hogy valaki már el akar mozdulni ebből az állóvízből. Nekem ez igen is jó hír, DX11-es NV kari. előbb nem DX10.1-et kellene megalkotni? Illetve konzultálni kellene neki egy kicsit a microsoft-al, úgy mint az ATI-nak. Vagy valóban használhatatlan kártyát akar csinálni??
Ezt most senki ATI vs NV hsz-nek vegye, de kondolkozzatok már egy kicsit. Eddig sem a játékfejlesztők zsebeit kellett volna tömni, hanem valahogy előmozdítani a 2007-ben is megszokott grafikai látvány fejlődését. Semmi különleges nincs a 2008-as játékokban grafikailag, 2007-ben is voltak ilyen játékok. De lehet hogy 2009-ben sem lesznek jobbak, grafikailag újat mutatóak.
Egyébként a mostani fejlődés kb úgy néz ki, hogy ha NV-nek DX10-es karija van, akkor ati-nak 10.1-es, ha NV-nek DX11-es, akkor ATI-nak DX11.1-es, vagy DX12-es. Ez már így lesz mindíg.... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #8293 üzenetére
Hááát, nem tudom, talán 5-10 fps (nem 75 fps, hanem 85 fps).
Nekem egyenlőre 1280x1024-es felbontásnál nem kell, hogy ilyenek miatt fájjon a fejem.
Általában 1280x1024, high beállítások, és 2XAA, esetleg 4XAA-val még mindíg elég volt a mostani. Kivételek: Crysis, Crysis Warhead. De ez nem baj, mert nem szeretem egyiket sem. Így most elvagyok az FC2-vel.
Magas felbontásokra meg szerintem ha nincsen 100K-ónk simám elég a GTX260/HD4870. 50-60K ársávban. De nem mindenki olyan maximalista mint te.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Motion_Blur #8276 üzenetére
Ne hari, de kinek kell ezek után GTX280??
Esetleg annak aki 3Dmark ponthajhász.
Simán elég egy GTX260.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
constantyne #8056 üzenetére
Soha az életben nem találkoztam driver problémával......
Légyszi ne ezen lovagoljatok már.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #8030 üzenetére
Nekem ez váltotta ki az unszimpátiámat jelenleg a mostani Ati szériával kapcsolatosan.
Pedig valamivel jobban sikerült mint a 3xxx-es széria....
Az nem vált ki belőled unszimpátiát, hogy legalább 2 évig csak az NV volt istenítve? A PH!-ás tesztelők meg sztem értik a dolgukat. Bele kell nyugodni, hogy most legalább 2 évig az ATI lesz istenítve....
Ettől függetlenül, a játékfejlesztők szégyelljék magukat... tisztelet a kivételnek. Minek kell odarakni a FC2 elé is azt a hülye logo-t. Vagy ez már csak benne maradt megszokásból?
Belőlem ez a logo (és a mögötte lévő szándék, stb...) vált már ki unszimpátiát NV felé. Fel kellene már fognia a fejlesztőknek, hogy nem csak a G80 architektúra létezik a világon. Meg kellene próbálni kompromisszumot kötni, mindkét gyártó felé, de hát ez nem akar összejönni.
Nekem Intel CPU-m van, és még is irritál az az Intel-es logo a játékok elején. Az AMD processzort használóknak biztosan be lopta már szívükbe magát. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
szucsinka #8022 üzenetére
Csak nem dx10.1-ben.
Úgy ahogy én sem tudok majd az én karimmal Dx12-ben játszani. Valahogy olyan egyértelmű nem?
TTomax: Haggyátok már azt a két karit, pont a duplájába kerül a GTx280. seemi értelme összehasonlítani. Mindenki tudja hogy a GTX280 a legerősebb 1 GPU-s megoldás. Reméljük hogy még 1 évet kihúz a fejlesztőknél a G80 architectúra, mint "Lenin-kép" a fara felkasztva régen. Utána meg a vízözön. Majd változások esetleg 2009 végén jönnek. Akkor kiderül melyik felépítés lesz a jövő.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Nem csoda, hogy kínlódott, akkoriban még annyira sem ment hiba nélkül a CF, mint manapság. állítólag sokat javult a helyzet mára. Én egyébként nem a multi GPU-s rendszerekről beszéltem, hanem single karisról. Ott nincs gond, ha van, csak annyi mint az NV-nél....
A játékgyártókkal való lepaktálás pedig már nem sokáig tud segíteni az NV-n. vélemyényem szerint pedig a jövőben egyre kevesebb játék előtt lesz ott az NV logó. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #7148 üzenetére
Jézusom, ennyire ne légy elvakult.
Milyen izzadásról beszélsz te, milyen driver cserélgetésről, micsoda??
Most milyen ATI karid van, vagy egyáltalán hány ATI-d volt már? Ha nincs tapasztalatod egy témában kérlek ments meg a hasonló túlzó megjegyzéseidtől.
Senki nem izzad vért, hisz gyönyörűen, és tökéletesen megy minden játék az ATI karikon, éppen úgy mint az NV karikon. Valaki félreinformált, sajnállak ez miatt.Nálam a 2600XT-n még egy darab bug nem volt soha egy játékban sem, ráadásul 3-4 havonta cserélek csak drivert(most pl. a 8.6 van fennt június óta) minden szépen megy a kari teljesítményéhez mérten.
A logóját meg zsebre rakhatja az NV.
Logó ide, vagy oda ma már nem tud mit kezdeni a konkurenciával.
Ha jól megnézed az AMD-nél ez csak a kezdet, a folytatás valószínű még hozhat meglepetéseket. -
tzsolesz
nagyúr
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem nem szimpi a 4870X2, de a GTX280 sem. Nem szeretem az ennyire drága masinákat. Én vágyam eddig, egy 9600GT, vagy egy 4850 volt. De rájöttem, hogy sajnos még ezt sem tehetem meg, így ma jön meg a kis virgonc 4670-es (4600XT) ami 2600XT-t hivatott leváltani nálam. 1280x1024-ben játszok csak. Ahhoz meg elég lesz, magas beállítások mellett, és 4xAA-val is, ahogyan az a PH!-s tesztből ki is derül, és ahogyan azt öcsémnél tapasztaltam....
-
tzsolesz
nagyúr
Nem FLAME-elni jöttem, na.
Azt meg benéztem hogy neked GTX260-ad van, bocsi.
Természetesen a GTX280 a legerősebb egy GPU-s VGA, és ezzel nem is vitatkozik senki.
De a GTX260 alig alig erősebb a 4870-től alapon, ha megrángatod, akkor már más a helyzet persze. Mondjuk egy jó pár játékban a 4870 erősebb a GTX260-tól, attól függetlenül, hogy a 9800GTX ellenfele árban, és kategóriában is. A GTX-ek ellenfele a 4870X2, amire még a mai napig nem válaszolt az NV, és ezzel nem vitát szerettem volna robbantani, de hát úgy nekem estetek, hogy muszáj voltam magam tisztázni....
A másik, meg az hogy ugyanannyi bug-ot hallok NV részről, mint ATI részről, ezt kár forszírozni, hagyjuk is.........
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
juliabrilke #4503 üzenetére
Hát én.
4870.
Egyébként a GTX260 OC-ra felesleges az OC, alig 20-25Mhz-et van gyárilag húzva a GPU és a MEMO-k. Amúgy nagyjából pariban van a két kari. Egyik game-ban az ATI jobb, a másik-ban a GTX.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #4485 üzenetére
Ez csak a kezdet.
Ha az EA, és a SEGA no meg a többiek (hallottam még egy kettőről, de most nem jut eszembe) elkezd az AMD/ATI oldalán játékokat fejleszteni az már előrehaladás lesz. Végül is jó irányba halad az ATI. Úgy gondolom a 2009 év az övé lesz az elejétől a végéig. Ha egyszer valami elmozdul egy másik irányba, az nem céltalanul történik, tehát lesz folytatás itt még.
A Dx10.1-nek pedig ezekszerint van létjogosultsága, már csak azért is mert a DX11 úgy hallottam erre fog épülni, és ha valaki még a 10.1 sem csinálta meg, akkor mire akar alapozni?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
strebacom #4394 üzenetére
valahogy nem jött be ez a kari sok régebbi játék el sem indul vele, "no video", meg egyéb problémákkal leállnak, ja és vannak villogó texturák is....szarok a driverek....mindig is Nv-s voltam ez most egy félrelépés volt....
Ilyet is csak is egy tipikus NV őrült tud kijelenteni, leestem a székről a nevetéstől. (Ne hari, de ez van).
Vagy te vagy egyedülállóan szerencsétlen, vagy a kártyád a rossz.Egyébként az NV-knél pontosan ugyanannyi bug van mint ATI-knál.
Szeretném ha kifejtenéd azt hogy "xarok a driverek". Gondolom szakember vagy, nagyon értessz hozzá, és most meg is akarod mutatni mit is tudsz. Várjuk kíváncsian.....
Megjegyzem én nem vagyok hozzáértő (driverek, stb...) de ilyet nem is mondok.
természetesen sok szerencsét az új karidhoz, remélem azzal több szerencséd lesz, ha visszaolvasol egy kicsit, ez is kétséges..... gondok, bajok mindenhol vannak.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
-pooshy- #3869 üzenetére
Ha a kitűzött átfutási időn belül sem kapsz hibátlan terméket, akkor mindenféleképpen követeld a vásárlástól való elállást. Ha ezt nem teljesítik, akkor fordulj a fogyasztóvédelemhez panasszal. Sőtt én még minimum egy héten belül megsürgetném az ügyet telefonon, utalva a fogyasztóvédelem esetleges bevonására.
Mindenesetre én nem látom olyan borzasztónak a helyzeted, szerintem kapni fogsz egy jó VGA-t, de szerintem csak miután ők az üzletben azt letesztelték.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
boogie84 #3657 üzenetére
Mindíg légy következetes, és a jövőbe tekints. Éppen most mozgolódik a játékipar ezen a téren, nem véletlenül.
Ha kellő mennyiségű 10.1-es kártya kerül ki a piacra, és ezáltal a userek PC-ibe, akkor a már a komolyabb játékfejlesztő cégeknek számolniuk kell a DrirectX10.1-el is. Az üzlet az üzlet.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
janos666 #3644 üzenetére
Nem értelek. Akkor most adjam el a 2magos CPU-mat, és vegyek helyette egy többet fogysztó 1 magos prescott-ot? Mert a több magos megoldások nem jók? Ez a jövő?
VGA fronton is ez az út véleményem szerint. Mármint a több mag, egy lapon. De látszik is a teljesítményfölény. Nézd meg a 9800GX2-őt, nem kicsit erős, a GTX280 alig éri be.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Firestormhun #3487 üzenetére
Ezekszerint a rossz időzítések miatt (Xbox360, és a PS3 megjelenése miatt), a DX10 a süllyesztőben fog kikötni, és már csak a DX11 lesz az áttörés? Ez azért egy kicsit elszomorít. 2009-ben jön a DX11 állítólag, de még DX10-es játékokat sem láttam igazán.
Azért a DX7 és a DX9 közötti váltás nem ilyen volt emlékeim szerint. A DX9 nagyon sokáig fennmaradt, és még ma is ez a meghatározó a játékok alatt. Pedig hogy várta mindenki. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VR6-Fan #3460 üzenetére
Egyébként amikor írtam a fenti hsz.-t, először nem írtam le mindent, csak utána, de akkor t emég nem javítottál.
természetesen nem 1024, meg 1280-ra tervezték ezeket a karikat, ennyi.
Csak a 3Dmark06 tesztek fognak furcsán alakulni, mert alapbeállításon mindenki CPU limitbe fog ütközni. és nagyon sok esetben nem jön ki a VGA-k közötti nagy különbség majd.
-
tzsolesz
nagyúr
Egyik ma lévő proci sem fogja 100%-ig kihajtani a 4870 CF-et.
Akkor mi lesz a 4870X2-vel?
Ebből kiindulva egy 9800GX2-őt sem lehet ezekszerint 100%-ig hajtani? Igaz ez 1280x1024-re vonatkozik, és a megoldás kulcsa bő 1680-as felbontásban keresendő.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
ludasmatyi #3441 üzenetére
Üröm az örömben, hogy az akció kizárólag az Egyesült Államok és Kanada lakóira vonatkozik. Mi tehát ismét kimaradunk a jóból, és távolról figyelhetjük az XFX jóságát.
Eből csak az derül ki, hogy Európa mint piac, jelentéktelen az XFX számára?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
biggamer #3407 üzenetére
A második link az tetszik. Hát igen, végül is jogos lesz a többi forgalmazónál reklamálni a hihetetlen nagy árcsökkenés miatt. 30-40ezer forint egy-két hét alatt azért engem mellbevágna.
De ha én közte lennék azoknak akik 120K-ért vettek GTX280-at, esetleg többért, és kiderül hogy valójában 1-2 hétre rá 40K-val kevesebbet ér, elgondolkoznék rajta, hogy a jövőben melyik gyártótól veszek majd VGA-t.
De hát kellet ez, ez van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
biggamer #3390 üzenetére
Félre ne érts, csak azért írtam, mert mindenki szipolyozta az ATI-t, közben dörzsölte a kezét, hogy az árak csak úgy repülnek lefelé. Egyébként én örülök neki, hogy megy le mindennek az ára, csak még mindíg nem az én pénztárcámhoz van igazítva.
Az én javaslatom:
GTX280 - 38000Ft
GTX260 - 33000Ft
HD4870 - 30000Ft
HD4850 - 25000FtNa ez lenne a fajtámnak való árazás.
(Egyébként szépek a fotók a weboldaladon, gratula)
.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
biggamer #3373 üzenetére
Na eljött a pillanat, hogy végre minden NV fan szép hallkan megtapsolja AMD/ATI bácsit, hogy árpolitikájával nem csak az ATI fanoknak, de nagyon erősen az NV fanoknak is boldogságot hozott az életébe.
A verseny eldőlt a két gyártó között. A nyertesek a vásárlók.
Bízom abban hogy továbbfolytatódik.
Szerk: Én úgy gondolom, hogy ha az ATI ezt nem lépi meg, még most is KB 120-130K között lenne a GTX280. Ja és az NV emberei ráadásul tudták hogy mire készül az ATI, még is csak 130K környékére tudták nyomni bevezető áraikat. Azt gondolom adta volna ő még 150-160K-ért is.
-
tzsolesz
nagyúr
Mindíg van megoldás mindkét oldalon. A4870X2 miatt nem kell aggódni, nem fog fájni, az meg két GPU-s? Mert a 9800GX2 hány GPU-s? Mondok én valamit, én sem szégyellem hogy az én Core 2 Duo-m (két mag) megveri az AMD Sempron-t, vagy a Celereron D-t. Mi ezzel a baj?. prociból sem veszünk 2 GPU-sat mert két mag az nem olyan mintha egy mag lenne bivajerős?
Mondjuk a fennti 3 sort már nem neked írtam.
Az NV is valószínű ebben az irányban fog elmozdulni a jövőben, csak egy kicsit fejleszteni kell a gyártástechnológiáját.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Biztosan nagyon sok ATI-d volt már. Nekem eddig 3 példány. Egyetlen egy játékban nem volt még bug. Mindíg is úgy tudtam NV kariknon jelentkeznek hiányosságok sokszor egy játékban. Nem értelek.
Ebben a hónapban meg már lesz végleges driver a 4800 szériához. Ja igen NV-hez kell is RAM, mert ha ő hozzányúl a rendszermemóhoz, ott azért vannak problémák, míg ATI-nál semmi gond.
-
tzsolesz
nagyúr
Haggyad má a crysis-t, ősrégi lerágott csont, kijátszik már azzal?
Szerintem a várakozással ellentétben a hd48xx sorozat nem gyorsulni hanem lassulni fog a következő hivatalos driverbenEzt hogy?
Kifejtenéd hogyan fog lassulni, mert én még olyat nem láttam hogy egy gyártó 1db játék driverrel való optimalizálása miatt lassítaná az egész karit általában?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
biggamer #3252 üzenetére
De most egy sokkal erősebb kártya miért ne lehetne drágább? Nem értem.
Gondolj bele hogy már a 4850 CF is sokkal gyorsabb mint a GTX280, akkor milyen egy 4870 CF? Nem beszélva arról, hogy állítólag a 4870X2 20%-al erősebb lesz mint a 4870 CF. Jajj, jajj. Megérhet az majd annyit, de várjuk meg azé. Ne kiabáljunk el semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest