- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
válasz
rup1u5 #23400 üzenetére
266.58-as WHQL volt fent, most a 270.60 WHQL van fennt, egyenlőre ezzel még nem probáltam, de kiprobálom ezt a -10mhz-t is, meg azt is, hogy a rendszert újra teszem bár az még távolabb van.
Még annyi lenne a kérdésem, ha haldoklik ne adj isten mi a teendő?MErt így ezt egyenlőre nehéz bizonyítani, vagy rosszabbodni fog a helyzet?2012juniusáig garis a kártya az e-bolt-ba azt hiszem. -
Dyno
veterán
válasz
rup1u5 #23397 üzenetére
És (#23398) Tibi86 :
Semmitse tuningolok, CPU is alúl van feszelve, az biztos hogy stabil leteszteltem már, de egy ideig nem feszeltem alúl, úgyis csinálta.
A másik sokan eddig azt mondták hogy a rendszerem szar már.
Csökkentsd 10mhz-el a GPU órajelét és nézd meg úgy is csinálja-e.így is a ref. órajelen megy 576mhz-en, ebből is csökkenteni kell?
Hőmérséklet rendben 70°C-ok főlé csak furmarkal megy, de azt is futtatam egy órát és semmi baja, egyedül az rfactor csinálja, de ott meg alig 60°C. -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23199 üzenetére
Re! Sem driverben se máshol nem állítottam Super Sampingre. Csak a progiban fel toltam mindent maxra aztán adjál neki hadd szóljon. Amiket kaptam értékeket igen alacsonyak de talán ez a Super Samplingtől volt nem tom. De a legjobb nem tom mi ez a Super és Multi sampling
-
axwel18
senior tag
válasz
rup1u5 #23199 üzenetére
Köszi. kicsit utána néztem angol oldalakon és evga voltage tunerel csökkentettem a feszt 1,25V-ről 1.00V-ra és full stabil a kártya a gyári órajeleken. és hőmérséklete is sokal jobb lett. Az enyémnek rézmagos heatpipeos a hűtője múltkor pucoltattam ki számítógépes boltba és én is nagyot néztem amikor szétszedte elég korrekt ennek a példánynak a gyári hűtője.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23168 üzenetére
Feltettem a Stalker Clear Sky-t. A jövőben majd váltok FullHD-ra addig is ez van 1280x1024. Ezért is tettem fel minden maxra szűrőket is. A játék DX10-ben futott. Fraps-al néztem ami köztudott hogy egy kicsit vissza vesz az fps számból! De így is meg van a 30fps stabilan nem megy alá! Max fps amit elértem így 38 volt. Talán proci limites vagyok nem tom Athlon II X4 3,40Ghz. De azért meg nézném mondjuk 1680x1050 gondolom azért gyorsulna a kártya vagy nem?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23168 üzenetére
Melyik Stalker? Mert pl nagy különbség van a clear sky és call of pryipyat között! Mind a kettőt dx10 ben futtattam anno és sokkal csúnyább volt a Call of Pryipyat! Nem voltak meg azok a fény árnyék effektek vagy a nap sugarak mint a Clear Sky-ban. Meg pl fogalmam sincs mi az a HDAO és HBAO! Jó lenne ha valaki végre el magyarázná magyarul mert angolul nekem érthetetlen pedig vágom nem kicsit! DX11 tényleg parasztvakítás! Annyi történt hogy ki kellett hozni az új kártyákat mivel meg szakadt a GT200-as széria ez által az történt hogy csík széllességet váltottak, kisebb fogyasztás, és meg növelték a stream processzorok számát ( CUDA magok ). De mindjárt feldobom a ClearSky-t és megnézem hogy teljesít ezen a kártyán mert anno 9600GT néztem.
-
Speed®
titán
válasz
rup1u5 #23159 üzenetére
Javarészt én is inkább a felhasználói tapasztalatokat összegezve mondok véleményt, kivéve persze, ha van szerencsém tesztelni az adott karit. 560am nem volt és nem is lesz mostanában, ár/értékre megyek, abban meg a 460 a nyerő számomra, aki messze van a fullhds igényektől.
Végülis ha ügyesen csinálja, 20ból meg tudja úszni az 560ra fejlesztést is..
Annyit meg talán megér, főleg, ha abból valami tuningosabb példányt fog ki.Sajnos sokan vagyunk hasonló szituban..30k nem kis pénz, el kell adni
-
Speed®
titán
válasz
rup1u5 #23154 üzenetére
Szerintem az az FC2 kiragadott példa és nem az átlagot mutatja..nyílván van olyan cucc, ahol az architektúrális változás miatt jóval gyorsabb, de átlagban nem hozza azt, amit most leírtál. Nagyobb tesztoldalak alapján sem ezt látom, ill. felhasználói visszajelzések sem erről tanúskodnak. 25-30% ami reálisan elvárható tőle. Persze nem tagadom, ez is jó, és feltornázható tuninggal még picit, ha nem lenne ekkora az árrés, még bólogatnék is hevesen, mert ettől függetlenül nem rossz az 560, viszonyítva a 460hoz sem, ugyanakkora fogyasztás, stb.
Butcher-HUN
Csak rövid tesztek erejéig járt nálam 2 GTX260as (192/216) a 4830 után.
Mivel nem ájultam el a teljesítményugrástól és helyügyileg is gondban voltam (mATX), ezért döntöttem úgy, hogy GTX460 lesz a megoldás, szerencsére olcsón meg tudtam oldani a cserét és jó döntésnek bizonyult.Abban igazad van, hogy ha a 280at jó áron el akarod adni, mostanában kell meglépni, mert ha beesnek a komolyabb karik árai, nem fog elmenni jó áron. Persze a különbözet ~ugyanannyi lesz akkor is.
A te döntésed, mindenesetre ha van 20k a kezedben a 280 árán felül, nem rossz választás az 560..de 460ra felesleges cserélni szvsz. Nyersz pár Wot fogyasztásban és a helyigény is más, de sebességben tuninggal is nagyjából egyenlőek..szóval gyorsulni nem fog semmi. -
Speed®
titán
válasz
rup1u5 #23152 üzenetére
25-30% a különbség köztük, ennyiért nem váltanék 280ról (~35k) 560Tire (~55k)..szerintem nem éri meg. Majd ha 570 lesz ennyi ráfizuval, talán.
Persze mindenki másképp vélekedik, én tartom magam a 1.5Xes teljesítményért váltok teóriához, így elég évente 1x cserélni kis ráfordítással.
Egyébként a 460at húzva is ~ugyanott vagyok, ahol az 560Ti..minek cserélni? -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23143 üzenetére
Én is fel tettem az apróra a GTX280-asomat meg látjuk el viszik e. Bár azért az is el gondolkodtató hogy GTX280 és GTX460 között sebesség különbség nincs csak technológiai a DX11. Jó a GTX460 mellet szól az hogy kisebb, kevesebbet fogyaszt, nem melegszik stb. De azért lássuk be GTX460 DX11 alatt bizony el vérzik látván a teszteket. Tuning pontenciál van benne de az is véges és nem hoz annyit. Szerintem GTX560 Ti-re érdemes váltani az az igazi méltó utódja a GTX280 szerintem
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23087 üzenetére
Nem semmi teljesítmény az már biztos! GTX560 tényleg annak érdemes venni aki FullHD ban játszik. Egyenlőre ez nálam még nem lehetséges mert monitort is kellene váltanom és utána jöhetne az új kártya. Egyenlőre élvezem a Geforce 9600GT utáni nagy sebesség különbséget és egyenlőre nem foglalkozom a DX11 mizériával. Rengeteg teszt készült itt is és más portálokon de senki nem tudta eddig megmutatni a DX10 vs. DX11 különbséget.
AVP3, Dirt2, Metro 2033, egyedül a Lost Planet 2 ben látszik valami szembetűnő a bogarak kinézete megváltozik egy kicsit mikor be van kapcsolva a Tessalation, meg a Tom Clancy' Hawk 2 ben a hegyek domborulatában látszik egy kicsit. Egyenlőre én azt látom hogy nagyon nehéz át ültetni játékokba ezeket a technológiai újításokat. Nem beszélve arról ha DX11 alatt játszunk radikálisan leesik az fps. Sokak panaszkodtak főleg az említett két FPS játéknál. Vegyük csak nyugodtan példának a Crysis-t híre sem volt még a DX11-nek vagy a tesszalációnak és még mindig top grafika 2011-ben. Saját vélemény de sokkal szebb mint a Metro 2033 vagy az AVP3. Ami tény az hogy az új GPU-k a régi játékokból sokkal több fps tudnak kipréselni mint a régebbiek ez nem vitás. Viszont ahogy rá engedjük a DX11+tesszalációt új játékok alatt egyszerűen ki fogy a szufla és ráadásul nem kapunk + látványt.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23083 üzenetére
gratula!
azért kíváncsi lennék egy tesztre a két kártya közti sebesség különbségre már csak azért is mert én is gondolkodom GTX560Ti-ben. Majdnem vettem egy GTX470 de szerencsére néztem teszteket azért majdnem egy szinten van a két kártya mondjuk annyi hogy a GTX470 ugye DX11.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23064 üzenetére
Megkérdeztem a boltot ahol vettem a tápot és pont az a tag volt bent aki ajánlotta ezt a típust. Na most ő el magyarázta hogy egy 450W-os chieftec-el hajt egy GTX 570 és egy I7-es konfigot tuningal. Ennek a tápnak bőven elégnek kell lennie! Az én gépem maximális fogyasztása úgy 380W úgyhogy bőven beleférek a 450W-ba. 12V-os ágon tudja a 20A. Győzöm hangsúlyozni hogy támogatja a 32nm-es erős 12V ágon a Turbo Boost Mode-ot tehát a nevében is benne van hogy bírja a tuningot a táp. A kondenzátorokról csak annyit amik az alaplapon vannak azok Japán szilárd fém kondenzátorok vannak amire a gyártó a Gigabyte 50,000 órát ír de eleve 2 vagy 3 év a garancia
tehát ha tönkre menne idő előtt akkor vissza viszem és csere. Én nem téged sem magamat akarom meggyőzni hanem maguk a tények amik mellettük szólnak hogy nincs ok az aggodalomra.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #23052 üzenetére
Kolléga! " táp " topikban teljesen más véleményen voltak többen. Én pont ezzel a kérdésemmel fordultam hozzájuk hogy úgy érzem kevés "headroom" marad a tápban. De többen megnyugtattak hogy ez normális főleg ennél a szériánál. Húzva van a konfigom és már rá engedtem mindent stress programot egy idődben és nem volt probléma
Ez a táp már támogatja a 32nm-es procikat erős 12V ág Turbo Boost mode-ban. Tehát simán lehet vele tuningolni. OCCT/supply stress test---> 1 órát nyúzta a tápot úgy pörgött mint ha fel akart volna szállni igaz
mikor végzett a tesztel kis diagramokkal mutatja hogy minek mennyi feszt/ampert adott a táp. Minden a normál értéken volt se kevesebbet se többet nem adott.
Ha meg elszállna amit nem hiszek ott van a garancia és tele van egy csomó védelemmel.
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22963 üzenetére
Huh, na meg van. Leesett az állam. Nem gyenge ez a vas. Durván 2x gyorsabb mint a 260-am volt. Melegedni melegszik, de a hangja nem vészes sztem, alig hangosabb mint a 260 volt. Az is hangos volt ha küldted neki, ez is az.
Lőttem két képet is a technikáról: [link]
mod:
Most rádugtam már a fogyimérőt. Idel 124W-ról 136W-ra nőtt a fogyi (cakli-pakli egész gép kivéve a tft-t persze). Terhelve még nem mertem megnézni...
-
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #22869 üzenetére
most 2d ben elvileg a GPU: 301Mhz megy és AIDA64 Extreme Edition szerint a következő hőmérséklet van terhelés nélkül 2D ben.
GPU: 49°C
GPU Memória: 41°C
GPU Környezete: 43°C
GPU VRM: 45°Cez mind referencia hűtővel + ventilátor sebessége 40%
a kérdés az megbízható e az AIDA64 illetve hogy jók ez az értékeim?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
rup1u5 #22851 üzenetére
értem. De az üzletben ezt illetve egy Corsair CX430 ajánlottak. A nagyobbat választottam a biztonság kedvéért. Meg a keretbe ez a táp fért bele. Itt a topikban illetve a másik milyen tápot vegyek topikban is azt írták hogy a 450W os elég lesz mivel az össz rendszer fogyasztásom ugy 366 W lesz.
Gigabyte MA770T-UD3
AMD ATHLON II X4 640
4GB CORSAIR DOMINATOR 1666 DDR3
300GB WD RAPTOR 10000RPM.
OPTICA
GEFORCE GTX 280.
ez jött ki ugy 366W ra tehát a fent említett ' headroom ' meglenne.
-
-
Laraxior
titán
válasz
rup1u5 #22763 üzenetére
GPUzvel oc-snek is tűnt,mert tényleg nem gyári órajeles,csak éppen nincsen belőle OC,csak a gyári biosa van felülírva
nem mondom meg egyelőre hogy ki volt,mert korrektnek tűnik és visszaveszi,de ha nem akkor megyek úgyis a megfelelő topikba.előtte persze meglátogatom a kollegát
nem is szoktam ilyenen problémázni,tudjátok tuningcuccal elég rugalmas vagyok,magam is csinálom,azért ért hozzá az ember valamelyest...sőt
tehát:
a gyári bios van piszkálva,le sem lehet gariztatni így, mert ugye a ramok vannak túlhúzva valszínűleg,mondjuk a shader is elég magasan megy.
ha visszaflashelem rá a biost eredeti órajelre, és megnézem úgy hátha jó. -
dzso22
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22732 üzenetére
Hát lehet bevállalok egy GTX260 SLI-t... de a GTX460-on is gondolkozom... szóval tervek vannak csak lóvé nincs.
De valószínűleg csak jövőre veszek GTX570/560-at. De azért egy jóárasított 280-at se vetnék meg.Elkéne passzolnom a 260-amat. Vagy tesómnak átrakni a gépébe, 8800GT-jét meg eladni. Vagy kirakni a polcra, mert ahogy néztem annyira nincs ára, hogy borzasztó.
-
-
dzso22
senior tag
válasz
rup1u5 #22719 üzenetére
Már ez is nagy segítség
Én is Mx2-re cseréltem már a karin a pasztát.
A thermal padjaim 5W/mk-sak. Kezd összeállni a dolog úgy néz ki ilyen hőátadós tappancsokkal és mx2-vel ennyi a maximum hűtés amit ki lehet hozni.
a Paszta miatt is 4.5W/mk úgy néz ki vrm re minimum Mx3, tappancs még kérdéses mert nehéz beszerezni 5W/mk nál nagyobb hőátadó képességű párnát ami nem vezeti a feszültséget. -
kompotot
csendes tag
válasz
rup1u5 #22664 üzenetére
koszi a valaszokat tovabb nemszeretnem offolni a topikot......
mas de az oszintet megvallva leszerettem volna cserelni egy gtx 46O ra persze 1 gb ra csakhat kb 15K 17K lenne a csere ha sikerulne eladni a karimat szerintetek megerne?
192ox1o8o ba jatszok
valaszokat elore is thx -
odorgg
addikt
válasz
rup1u5 #22647 üzenetére
Grat
Hát nem mindegy bezony, hogy milyenek a hőfokok szerintem sem.
(#22645) popey37: Mivel nem 1000Ft-os VGA-król van szó, szerintem érthető ha az ember megpróbálja kitolni a kari élet tartalmát amennyire lehet, bár nincs rá garancia hogy ettől késöbb dögöljön meg, de azért számomra is megynyugtatóbb ha az a VRM, vagy GPU 10-20 fokkal hűvösebb, esetleg még a venti is kisebb fordulaton pörög, ráadásul mindez 0 forint ráfordítással
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5 #22646 üzenetére
így stock órajeleken, 10perc farcry2 után autó ventivel, 80fokon állt meg gpu, 55%-os fordulattal! Ez azért nem rossz. így alig van hangja. 2D órajeleket levettem 200/400/100-ra, Úgy néz ki az is jó lesz. Ha meg tuningolni akarom akkor ott a voltage tuner.
Mindjárt megnézem azt is, hogy birja-e így az OC órajeleimet GTA4 alatt. -
popey37
addikt
válasz
rup1u5 #22640 üzenetére
szerintem tök mindegy, hogy 48 vagy 42 fokos. a hőmérséklet igazán a gyári maximum környékén számít. odáig meg nem jut el a gpu, legalábbis nálam.
Ha játszom teker a venti 100%-on, nem érdekel a hangja, 3D-s fülessel játszom, nem hallom. ha meg netezek akkor elég a 40% is.
A fogyimérőt a neten vettem 3500-ért. miért cseréljem ki? -
odorgg
addikt
válasz
rup1u5 #22613 üzenetére
Én is ugy kisérleteztem ki, szerintem a kártya 3D órajelekkel bootol mert nálam simán betöltött a win amikor 2D kevés feszt kapott. Miutánn betölt a win gyorsan indítani kell 1 videót és akkor ugye nem vált le 2D-be, hanem 3D low órajeleken marad, addig vissza lehet flash-elni
Szerintem az S3 tökéletes, nekem 2mb-os ati mach 64-em van ilyen esetekre, tökéletessen megy 64-bites Win7-el, 640*480-as felbontással 16 színnel
Ráadásul nem melegszik, és a fogyasztása olyan kicsi, hogy fogyasztásmérővel nem mérhető(#22614) bim: Bezony, ha az ember jót akar magának, uj VGA mellé uj Win-t is tesz
Eszt már párszor volt alkalmam tapasztalni.
-
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #22503 üzenetére
XFX 260-nál több embertől is hallottam, hogy nem ment a powerplay de nekem a 285-el semmi bajom pedig azonos gyártó. Lehet, hogy a 200b-re már összeszedte magát a gyártó.
s4hu|SyD^: szerintem talán az MSI Afterburner-rel a legkönnyebb a ventiszabályzást belőni és jól is vezérel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22403 üzenetére
Igen végülis nem nyernél sokat. Csak a DX11 miatt meg...
Azért ezzel a hűvös nv-s dologgal csak óvatosan, GTX260/280 után is csodára vártunk... erre "kaptunk" GTX470/480-at ami többnyire folyékony fém formájában leledzik az ember gépében. Tiszta terminátor az a vas.Henk: Nálam is alapon kocog a szajré csak a vga-t húzom ha gémelek, így is olyan vga limitem van, hogy "öröm" nézni. Azért az XMP-vel óvatosan, qpi feszt szereti az egekbe küldeni, az meg a procit az örök bitmezőkre.
De fellelkesedtem, este felteszem én is 1600-ra a ramot.
Am mennyire melegszik? Na jó húzzunk át ezzel az X58 és/vagy i7 totyikba. Írjál már vmelyikbe némi tapasztalatot róla. Mennyire melegszik pl az OCZ-hez mérve, mennyire jó érzés, hogy az egyik legrangosabb márka feszít a deszkádban, stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest