- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laraxior #22985 üzenetére
Kipróbáltam az általad említett órajeleket, 1,16V-on viszi. Mennyi a maximum biztonságos fesz, ami adható neki a fent említett tuninghűtés mellett? 900MHz mag órajelre van esélyem léghűtés mellett 24/7? A vrm-ek hűtésére valakinek van tippje? Minden megoldást meghallgatok kivéve azt, hogy tegyem vissza a gyári hűtőt...
Előre is köszi. -
válasz
Laraxior #22985 üzenetére
Értem, köszönöm!
Nem lenne érdemes cserélni esetleg?
MI jönne ki ennek az árából és plusz maximum 15k-t hozzácsapva? Nv fronton érdeklődöm. CSAK. Egy 280 kijönne, vagy valami alsó szintű dx11-es kari? Tudom, hogy nem ez az új karit keresők topikja, de most beírni máshová is csak ezért... -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Laraxior #22854 üzenetére
köszönöm mindenkinek a választ! Hát majd meglátjuk milyen lesz a leányzó fekvése. Max lemondok a tuningról. 1280x1024 ben reméljük nem kell húzni a GTX 280 meg hát azért ez a kártya azért brutál
életem első ilyen nagy kártyája. Tudom vannak már DX11 stb de elég jó áron jutottam hozzá alig volt használva 1 hetet. Szval az én igényeimet kifogja elégíteni és igaz lemondok a DX11 ről ami szerintem gyerekcipőben jár még. A lapom úgy is tudja a 6 magot és a ddr3 is még egy darabig marad videokarit meg lehet majd venni ha ebből végképp kifogy a craft.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Laraxior #22847 üzenetére
ez a táp fért bele a keretbe. Ráadásul PC boltban nézte meg hozzáértő hogy elég lesz és azt mondta hogy ez a táp elvileg 80+ os. De tényleg itt is ahány ember annyi féle válasz. Tudom hogy csak segíteni akarsz de egyszerűen már össze vagyok zavarodva. Amúgy mi az a molex?
-
14adam
addikt
válasz
Laraxior #22835 üzenetére
6 és 8pin között csak annyi a különbség,hogy 2 föld be van még vezetve. Ha 6pin-t dug a 8pin-es helyére nem lesz semmi baj csak nem fog megnyilni a tuning opció a programoknál.
Ennek a kártyának 180w körül van a fogyasztása nagyon maxon,furmarkal. Szedten szét egy 400-as gps-t és amelyik ág a cpu-t etette arra ment pár kábel még (pontosan nem tudom, hogy mi volt de talán molex). Tehát ha a vga-t akár úgy is lehet kötni,hogy mind a két ágról kapja a tápot,akkor nem lesz semmi para. Bár úgyse ha a vga 1 ágon van mert ~180wattot tud leadni a 12v2-es ág.
Ha meg az új gps-e van akkor meg tökéletesen vinni fogja -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Laraxior #22833 üzenetére
Nekem itt PH-n azt írták többen is hogy elégnek kell hogy legyen. Illetve a boltban ahol vettem a teljes rendszer fogyasztás ugy 330W jött ki. Egy optica egy vinyó + a proci. De most már kezd el kapni a gépszíj de komolyan így is elég kalandos volt össze hozni az új gépet. De ha tényleg terhelés alatt újra fog indulni a gép akkor k****ra ideges leszek az biztos mert nekem itt többen azt írták hogy elégnek kell hogy legyen.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Laraxior #22777 üzenetére
..én pedig az "ellentett" vagyok, amennyiben Gigabyte GTX 460 OC -ből - ami egy kiváló kártya, egyébként - lett egy MSI N260GTX Twin Frozr OC kártyám
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #22757 üzenetére
Hát gyanúsan magasak is (voltak) nekem ezek az órajelek gyári karesznak.
Legalábbis a 2400MHz-es ram órajel... pedig köztudottan a ram gyenge az nV-ken, aligha adnának ki ennyire kiélezett karit gyárilag. Minden 2-at visszavinnék kb 1 év után. Persze utólag könnyen okos az ember.
mod:
De akkor sem szép dolog házi barkács/sufni-tuning/kókányos bios-al gyári OC-sként eladni a karajt.
-
rup1u5
nagyúr
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #22608 üzenetére
4870CF. is volt már.
Rohadtul utálok telepíteni. Elvagyok a foltozással. Van még ATI mappám is. Ki tudja hátha jó lesz még valamire.szerk: Hmmmmm. Lehet azért nem ment nálam se jól a 4850X2?
rupi: Szerintem az evga voltage tuner erre tökéletes! Én is azzal tesztelgettem csak azért bios szinten rendesebben működnek a feszek mint azzal a progival.
-
odorgg
addikt
válasz
Laraxior #22563 üzenetére
Adtam neki biosbol 1.5v-ot is de nem megy tőle jobban
Sajna ott kevés neki már a lég, viszont vantage alatt amíg kinem akadt, mértem 530W-os fogyasztást, ami a normal 300-400W átlag konfig fogyasztásomhoz képest kicsit sok
Szóval 1,5v-nál már a 450-es tápom teljesítménye is kevéske
-
Gaben01
őstag
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #22481 üzenetére
rivában lehet feszt állítani?
Az a baj hogy csak a 3D performance órajel növelésre reagál amit rivában beállítok semmi másra.
Most azt próbálgatom hogy MSI ab.-el levettem a 3D feszt 1,18V-ról 1,05V-ra és így is megy a 700/1400/2300. Mivel 2D órajelet nem tudok állítani ezért az beragadt 400/800/300-on de rendeltem hozzá egy 1V-ot amin simán megy viszont nem tudok kevesebbet adni ab.-el. És még így is trükközni kell vele mert nem készíthettem 2D profilt amiatt hogy 525Mhz a minimum beállítható csak egy 1V-os fesszel mentett default órajelmentésem van és 3D-re pedig van egy 1,05V-os 700/1400/2300-as profilom.
Érthetőbben. Ha játszok felkapcsol az ab. 3D-be de csak 1,05V-ot ad a gpu-nak amitől nem melegszik és nyertem kb.15W-ot fogyasztásban. Viszont ha kilépek játékból mivel csak fesz van beállítva és az sincs a 2D-hez rendelve driverből kiolvassa a 400/800/300-at és ahhoz hozzá csapja az 1V-ot.
Na ezt hogyan tudom beállítani rivában?
Mond meg hogy tudok feszt állítani a többit pedig megpróbálom össze játszani. -
bim
veterán
válasz
Laraxior #22472 üzenetére
Már én is feltettem a felső foglalatba és minden rendben ott is vele. Szerintem elsőre valami lábak összeérhettek..
Qru és mindenki: háttérben futó progik...
Azt nem értem hogy bármit állítgatok pl. rivában nem változik az órajel pedig alkalmazom.riva. Na erre varjatok gombot.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #22378 üzenetére
Bázz de jól néz ki.
De karik se csúnyák.
470-nek ennyivel kisebb a lapátkereke?! Hmm... Nem csoda, hogy melegszik mint atom.SLi csati meg minek? PhysX-hez nem kell sli csati, csak bedugod a 3-ik slotba és kész. Nekem is 8800GTS 512 mellett úgy ment a 8600GT fizikázni, nem kell összekötni hozzá.
-
Tálydi
senior tag
válasz
Laraxior #22338 üzenetére
Én nem szeretném babrálgatni,úgy elvész a gari, szóltam már annak akitől vettem a karit,mindössze annyi bajvan,ha elviszi gariztatni, nincs másik kártyám,csak egy haldokló 7900gtx
Egyébként az bosszant a leginkább,hogy nVidia, és haldoklik, rossz ezt tudni, baromi nagy nV fan vagyok
-
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #22311 üzenetére
Most magadnak mondtál ellent,mert ha a gtx460 kifut a memóriából akkor az X2 is...lehet azon 1024bites vezérlő is ha kevés a vram... egyébként ha megnézed bőven elég a sávszélesség a gtx460-hoz... fullHD-ban meg persze nem kell minden csuszkát kihúzni a képernyőről,és akkor nem futsz ki az 1g-böl.továbbgondolva akkor egy GTX285 2G-s 512 bittel elégnek kell hogy legyen,márpedig ez nem igy van,fikarcnyit sem erősebb 1920-ban,mint az 1G-s...
-
-
zolisx4
őstag
-
Bulitt
addikt
válasz
Laraxior #22243 üzenetére
Köszi
Az én 260-as kártyámon egy AC GTX280 hűtő van, és nagyon jó. KB 20 fokot vert a gyári hűtőre, és szerintem ez a legjobb vétel ilyen kártyákra. Csak azért kérdeztem, hogy rá megy e, mert akkor akinek alacsony profilú hűtő kell (AC nem ilyen
) annak jó lehet a musashi is a gyári helyett. Ha esetleg kérdeznék tőlem, legalább már ezt is tudom
-
Bulitt
addikt
válasz
Laraxior #22227 üzenetére
Szóval akkor azt mondod, és szerinted is a Musashi rá megy a GTX260-280-ra, de mivel kifejezetten nem ehhez a kártyához tervezték sok előre lépést nem lehet tapasztalni? A zajszint az oké, hogy kevesebb lesz, de a hőleadás csak mérsékelten, nem olyan nagy mértékben mint az AC GTX280 hűtőjénél, amit kifejezetten ehhez a kazánhoz terveztek?
-
odorgg
addikt
válasz
Laraxior #22128 üzenetére
Szép eredmények, mondjuk a 4890-től énis töbet vártam
Ha megkérhetlek, csináljnál egy teszet, 1680*1050-es felbontáson is, ugyanezekkel a beállításokkal? csakmert kiváncsi lennék mennyivel jobb a 280, a 260 black editionál, ami jelenleg 750/1600/1100-as órajeleken üzemel 24/7-ben, és nálam eszt tudja:Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz @ 3600 Mhz
CPU ID: Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10
Operating System: Microsoft Windows 7 Ultimate
Physical memory: 4,00 GB
Display adapter: NVIDIA GeForce GTX 260 896 MB
Driver version: 8.17.12.5896 (20100709000000.000000-000)==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 85.82s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 47.78s, Average FPS: 41.86
Min FPS: 32.55 at frame 108, Max FPS: 53.79 at frame 1974
Average Tri/Sec: 37421184, Tri/Frame: 893905
Recorded/Played Tris ratio: -1.10
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 45.20s, Average FPS: 44.25
Min FPS: 32.55 at frame 108, Max FPS: 57.97 at frame 1985
Average Tri/Sec: 40836624, Tri/Frame: 922935
Recorded/Played Tris ratio: -1.07
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 45.09s, Average FPS: 44.35
Min FPS: 32.55 at frame 108, Max FPS: 57.97 at frame 1985
Average Tri/Sec: 40275904, Tri/Frame: 908080
Recorded/Played Tris ratio: -1.08
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
==============================================================//////////// Summary \\\\\\\\\\\\\
08.20.2010 14:24:37 - Microsoft Windows 7 Ultimate
DirectX 10 GAMER 3X @ Map: airfield flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 4xx
==> Framerate [ Min: 32.55 Max: 57.97 Avg: 44.30 ] -
odorgg
addikt
válasz
Laraxior #22005 üzenetére
Tényleg fostalicska ez az XFX, MSI biossal ugyan visszaveszi az órajeleket., de 2d-ben a windowsban, kis idő utánn fekette pixel pöttyök jelennek meg ha fehér a háttér
Az a vicc, vagy 20 féle biossal kipróbáltam, és mindegyiknél ez a helyzet ahol müxik a power play
Ugyérzem gariztatás lessz ebből, csak az a baj nincs kedvem 1 hónapig VGA- nélkül marradni
-
odorgg
addikt
válasz
Laraxior #22002 üzenetére
Hát a power play nuku az már bisztos
Megnézem majd mit lehet tenni bios ügyben, de ha nemtudom életrekelteni a powerplayt, akkor marad a B terv, miszerint biost kinyirom és elküdöm garba a kártyát, és ha mákom van akkor XFX-nél kifogytak már ebből a típusból, és talán kapok egy normálisan működő példányt
A hűtőröl néztem énis képeket szétszerelt állapotban, hát tényleg elég gáz, nemértem miért nem lehet a memóriáknak, közvetlenül a bordával érintkeznie
Ebben a gumitömítéses hűtésben amugy énsem hiszek, szerintem sz@rtse ér. A GPU hőmérsékletével úgytudom nincs gáz, én úgyis úgy állítom be a venti szabályzást hogy 70C-nál már maxon tekerjen a venti
Csak azért veszem eszt, mert helybeli kisker garos igy nem kell a garanciáztatásal tökölni ha arra kerül a sor. Egyébként bisztos hogy nem eszt a típust választottam vólna, márcsak a hűtése miatt sem. 35-k lesz az ára, annyit megér nekem még 2év garral.
-
hermanyi
addikt
válasz
Laraxior #21972 üzenetére
én sem tervezek 775 fölé menni egy ideig mert ezt a gépet sem használom ki ami most van , ép ezért árulom én is a kártyát
Nvidia nForce 790i azé nem egyszerű az érkező lapodbanés a 2 VGA között van is benne elég hely a szélőzésnek el fog férni a 2db 280 as de a vizezés nem rossz ötlet ha zaj érzékeny vagy
-
hermanyi
addikt
válasz
Laraxior #21969 üzenetére
idővel biztos elkel
de az tényleg szépen nézne ki 2160 alapon az 1.8GHz-al a 2 db GTX el
ha mégis netán így alakul teszt eredményeket jó lenne látni azzal a procival mit tud egy SLI rendszerrup1u5 ha tudsz 35 ért azt jelezd nekem légyszíves mert annyiért érdekelne engem is mert akkor csinálok én is egy SLIt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest