Új hozzászólás Aktív témák
-
Donnie
őstag
Jó estét
Friss driver érkezett egyenesen nVIDIA-tól:
-
Donnie
őstag
válasz
laci666 #3222 üzenetére
Az a jól belövés kb úgy néz ki, hogy minimum 55-60% kell ahhoz, hogy normális hőmérsékletre kerüljön a 4870-es idle. És már azokkal a beállításokkal is porszívó hangja van, jóval durvább mint a gtx260/280 hűtője 100%-on! Tetszett nekem is hogy szép halk a gyári beállításokkal idle, de mikor ránézel, hogy 77 fok, akkor annyira már nem vicces
Mert az egy dolog, hogy működik stabilan a cucc, csak mellette szépen felfűt mindent.(+zabál mint az állat)
-
Donnie
őstag
válasz
juliabrilke #3219 üzenetére
Nm
Tesztekben sajnos ilyet nem említenek...
Egy korábbi HardOCP-s írásban is megfigyelhető a jelenség. (árnyékok széleit nézd) Ennél ráadásul Crysis-ban durvább a történet[link]
Assassin's Creed Gameplay Performance and IQRáadásul itt még Catalyst 8.4-el teszteltek. Nem új jelenség, azóta nincs javítva ez a "feature"...
-
Donnie
őstag
Ezen a téren tényleg nagyobbat alkotott az NV. Idle-ben nagyon nagyon baráti a fogyasztás és a hőmérséklet is. Úgy hogy 650-et pörög a venti ilyenkor 47fok idle!!! Nem hittem először a szememnek
Ati-nál a nagy Powerplay 4870-nél az annyi, hogy 500-ra visszaveszi a mag órajelet. Nem tudom, hogy ezen mi fog változni, mert pl a Bios-ban is ilyen powerplay érték van belőve náluk.
-
Donnie
őstag
válasz
juliabrilke #3215 üzenetére
Hát igen, sajnos a driverek egyenlőre nem a legjobbak Ati alá szvsz. DX10 alatt pl. a pöttyözés amit említettem nem bejövős
Biztos javítják valamikor, mert írták is hogy tud róla az ATI, de nem tudják megmondani, hogy mikor jön a fix. (lehet, hogy csak 7.8-ban...)
-
Donnie
őstag
válasz
juliabrilke #3213 üzenetére
A GTX 260-at kell valami plusz dologgal kiegészíteni? Plusz venti, hűtőcsere, stb...
Semmi nem kell pluszban.Ati-nál viszont rácsaphatsz egy 6-9-et kb még majd a hűtőre, mert a gyári nem a legoptimálisabb megoldás. Egyik este fanfix javaslatot olvasgattam az egyik fórumon. Beállítottam a javasolt 65%-os értéket és majdnem kiugrottam a székből. Vártam "mikor szállunk fel"
-
Donnie
őstag
válasz
juliabrilke #3211 üzenetére
Igen mindenképpen kell bordázni a VRM-et + venti sem árt!!
-
Donnie
őstag
válasz
juliabrilke #3205 üzenetére
A VRM rész ilyen meleg "csak"
A maggal nincs probléma, az le lehet könnyen hűteni. 45-55 fok körülire.
-
Donnie
őstag
Sikerült 1-2 embernek megoldania a VRM rész hűtését, de be kellett tennie pl a HR03GT-nél alá egy kis ventit.
"Got my Thermalright HR-03GT installed with 92mm Kama flex 1,600 rpm fan. Setup is near silent. I did install a small 60x10mm fan over the VRM chips as even with the sinks they were getting hot. Getting 45C at idle with my case fans running @ 800rpm. Max temp I have seen so far was 56C. Cooler is working out real well."
A Vitec chip is nagyon melegszik. Elvileg megoldható, de figyelni kell nagyon arra a részre.
-
Donnie
őstag
Azért viszi el ezt a húzott dögöt ami most van benne igaz?
Nem, ott más a baj, vrm-et monitoroztam fur és artifact scan alatt (stabilitás szempontjából). Szépen felkúszott 125 fokra utána már nem sokáig "élt". Gyári hűtővel is a 109-110 fokot verdesi, de az még éppen határon van.
-
Donnie
őstag
válasz
tzsolesz #3193 üzenetére
A helyzet az, hogy járt nálam egy 4870-es kártya pár napig (el is adtam). Most egy BFG 260 GTX OC-t nyúzok (55,6K volt, nagyker nettó). Nem bántam meg, hogy lecseréltem az Atit...
Próbáltam a 4870-re HR03GT-t szerelni, de olyan szinten melegszik a kártya, hogy bármit próbáltam kezdeni a VRM-et nem sikerült megfelelően lehűteni.(Jól szellőző házam van) Külföldi fórumokon is olvasva, aki S1-et pakolt a kártyára ugyan leszorította a maghőmérsékletet, de instabil volt a kártya és egy idő után lekapcsolt. (Nem tudják megmondani, hogy mi a baj, hiszen memókon, VRM-ekent borda volt ugyanúgy).
Most 650/1404/2430-ra lőttem be a kártyát stabilan (furmark, atitool artifact scan szinkronban!) és nem megy a venti 70% felé. Ilyen fordulaton még halk, pedig én aztán nagyon érzékeny vagyok a hűtőre.
Teljesítményben pedig simán hozza a 4870-et, sőt.... így húzva GTX280 közelében van már simán a kártya. (1920x1200-ban használom szűrőkkel).
Tudnék még írni érveket az Nvidia mellett, csak lehet nem olvasná senki, mert hosszú lenne, mint ez a post
UI: erről ne is beszéljük... Több catalyst óta így van, csak ezt elfelejtik megemlíteni, nem tudja megmondani az Ati hogy egyáltalán mikorra lesz ebből fix.
-
Donnie
őstag
válasz
Zsozsooooo #2680 üzenetére
Európára sajnos nem érvényes a program
:
BFG Trade Up Program FAQs
I live in Europe. Can I participate in the BFG Trade Up program?
At this time the program is only available to residents of the United States and Canada. We are working on making the program available to other countries as soon as it is feasible for us to do so.
-
Donnie
őstag
válasz
juliabrilke #1593 üzenetére
Nm
Igen, kb. fél óra kellett, hogy eltűnjenek -
Donnie
őstag
válasz
juliabrilke #1587 üzenetére
És akinek nincs hozzáférése a nagykeres listához?
Az értelem szerűen nem tud ott vásárolniEgyébként milyen márkákat töntettek fel a listán? Egy kis információ jól jönne.
Asus és XFX egyenlőre. -
Donnie
őstag
-
Donnie
őstag
Akit érdekel, van raktáron Ex*e*t-ben XFX GTX 280, nettó 105K-ért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest