- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
nem éppen a dirt2 igen jól fut DX11-ben az 5770-esen, és DX10.1-et is tud, ami félúton van
mindenesetre én már 5770-est vennék ami felfutó közepes kártya, mint egy régebbi kártyát amit már nem is gyártanak
remélem most nem estek nekem, de egy 5770 éppolyan jó vétel mint egy GTX 260
-
Bluegene
addikt
válasz
killer1203 #18274 üzenetére
sztem mindig az újabbat érdemes venni nem a kifutó modellt
az 5770-nek van jövője(DX11, driverfejlődés) és igen európai hőtermelése van a GTX és 4870 igazi kazán mellette
-
Bluegene
addikt
válasz
killer1203 #18272 üzenetére
5770 1GB
majd kijön tavasszal az alien vs predator DX11gyel és nem fogja sem a gtx 260 sem a 4870 szépen/maxon vinni
szal 5770-est kérj!
de ha csak ez a kettő opció van, akkor GTX 260
-
Bluegene
addikt
válasz
luciferk #17941 üzenetére
mindjárt elbújok a föld alá
én speciel kiváncsibb lennék a GTX 260ra, sztem az az erősebb, tunningosabb is
az érem másik oldala pedig ez: 4870 24K [link] ráadásul jobbfajta hűtős, 1 gigás pedig 31ért van, szal nagyon lement a 4870 ára
de az általa említett kettő közül majdnem egyértelmű a GTX 260
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
hát ha azt nézzük h a 9800GTX+ jó pár %-kal gyorsabb a sima 9800GTX-től(+8-12% sztem) és a 192sp-s GTX260 lassabb a GTX280-tól 20%-kal, akkor a 9800GTX+ 1GB(GTS250) és a GTX260 között olyan 15% lehet, ami nudli
most tunning nélkül
sztem a GT200-zat eleve gyorsabbnak tervezték, csak a kihozatal(melegedés) miatt visszavették a shader órajeleket, tehát egy gyárilag túlhajtott G92 veszélyesen megközelíti a lenyesett GT200-zat
-
Bluegene
addikt
nem arra gondoltam, hanem arra h pl a stormrise az első full-full DX10 játék DX9-be nem is megy, tehát XP alatt nem is fut
jó tudom gagyi játék de elképzelhető h lesz még full-full DX10-es játék idén
a crysis meg az FC2.. stb ezek alapvetően DX9-esek, a DX10 csak marketing
a legjobb az ha van XP és win7 is a gépen, crysis pl jobban fut XP-n(ultra high patchel), de a stromrise és társai el sem indulnak majd
x64-es XP pedig gagyi próbáltam(rossz a driverellátotsága, és nem gyorsabb a simánál), szal 32bites XP+64bit win7
-
Bluegene
addikt
hát a számolásaid hibásak, nagyon, de nagyon(vagy ferditesz h neked legyen igazad, de ezt már megszoktam)
kezdjük azzal h Magyarországon az Elmü kWh árszabása szerint az áram 25-40Ft/Kwh nem 50Ft, a másik az h alapállapotba a gépe max 150W-ot fogyaszt(amikor fórumozik), de inkább kevesebb(lásd hasonló gépek ph tesztben), te meg úgy számoltál h éjjel nappal(se alvás, se meló, se internet) éjjel nappal tolja a GTA4-et, te is beláthatod h irreális a számolásod, naponta nem 24 órát a hét minden napján 100%-os terheléssel megy a gép
a gyakorlat és az elméleti számításaid között hatalmas szakadék, reálisabb a havi 2000Ft amit a gép áramfogyasztására költ, ami Angliai fizetésbe fél-háromnegyed óra kábé megkeresni
és azt mondja h fogalmam sincs, tudod mit...(inkább nem mondom
)
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #15299 üzenetére
látom nem veszett el benned a gentleman
már féltem h itt vki elküld melegebbre, egyébként ha tehetném GTX 295-el nyomatnám én is a kis 4850 helyett
mind1 jövőre veszek vmi csúcskártyát(kiváncsi vok a feelingjére, tőlem lehet nvidia is ami akkor lesz a jobb) addigra beindul a pénz(még öskolás vagyok idén
)
-
Bluegene
addikt
írtam h próbáljunk gentleman módjára vitázni, nem azért linkeltem be h összetörjem a szivedet, hanem válaszképp h van ilyen is bizony
most az iponos tesztet érdemes megnézni egyébként ha vkit érdekel[link](van benne GTX 285 is úgyhogy ON), egyébként ahány teszt annyi eredmény, itt speciel jól szerepel a radeon
mi lesz ha a 2009-es játékok atira íródnak? Erről akartam kérdezni a véleményeteket, nem több. Persze a GTX-ek is jók lesznek csak arra gondoltam h egyensúly áll be
mind1 részemről befejeztem és igen el fogok menni orvoshoz, a fogorvoshoz
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #15269 üzenetére
gtx 260 1 fps
4890 25fpsmind1 van ilyen is, lényeg ha kijönnek az atit kedvelő és DX10.1-et kedvelő legújabb játékok elképzelhető h nem egyértelműen a gt200 a leggyorsabb chip, hawx-ba porig van pl alázva, sőt a 4870X2 ha nem is egyértelműen de vissza fogja venni a trónt a GTX 295-től az újabb játékokban mert atira írodnak, de lehetséges a 4890X2 is sztem
kérek mindenkit csak a véleményemet írtam, remélem itt mindenki gentleman
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #14666 üzenetére
lehet majd venni RV870-et aranyáron... mint ahogy 8800Ultrát is lehetett. nem hinném, a 88ultra azért volt drága mert drága volt legyártani és magas volt a selejtarány, szerintem normális elérhető áron fogják adni az rv870-et mert akkor több fogy és ez megéri nekik
inkább eladnak 20 millió RV870-et amin nyenek 50 dollárt, mint 5 milliót amin nyernek 200 dollárt(ráadásul piacot is nyernek az nvidiával szembe)
szal nem hinném h drága lesz, max az X2-es
-
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #14482 üzenetére
nem azt kell nézni h neked über géped van vagy sem, ki kell vonni egy átlagos gép fogyasztását(125W mondjuk) is mivel ehelyett azt nyomatnád nyílván
jó akkor te fizetsz 3órára 25-50ft-ot, mi meg 5 órára ennyi
, de hidd el én is szívesebben tolnám a te gépeddel, az áramfogyasztása így is úgy is elhanyagolható, gondolom eljársz melózni vagy iskolába tehát nem megy egész nap a gép, letöltőgépnek ami egész nap megy arra jó egy p3 vagy vmi ilyesmi
-
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #14479 üzenetére
hát ja csak nem a számítógéptól hanem a mosógéptől, tűzhely, boiler etc, ezek mellett kár számolgatni a szgép fogyasztását, ha mondjuk cakkumpakk átlagban 200W-ot fogyaszt a gép, átlagban(ami sok is), akkor 5 órára fizetsz 25-50Ft-ot(5X200W=1Kwh), tehát felesleges számolgatni meg ezreket elszórni h csökkenjen a fogyasztása a szgépnek, tök felesleges [link], nem térül meg igazán, pláne ha 20W ide vagy oda a különbség
de mind1
szerintem többet megspórolsz ha neonos izzókat raksz fel a hagyományosak helyett(90W helyett 11W akár)
Sárpac: nem a kisujjamból szoptaam[link], hidd el a legkevesebb a sz.gép, lásd 1. táblázat, légkondi nincs is pedig nyáron az is brutális
de hagyjuk ezt a témát aki meggyőzött a táblázat meg az elmüs árszabás, akit nem azt nem, mindenesetre nem megy rá a gatyád ha vmi gagyi atomos gépen nyomulsz vagy überbrutál Q6600-zal pár órát, én inkább az utóbbi mellett vagyok
(40Ft/Kwh), ennyi erővel az atomos gépek se hozzák be soha az árukat ha 75K-ért veszed vagy veszel egy kivénhedt 2Ghz-es P4-et, ráadásul lassabbak is
-
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #14477 üzenetére
nézd egy GTX 295 mittommén 270W-ot fogyaszt és az szerinted brutális egyetlen egy forró platni(villanytűzhely) 2000W-ot egy boiler meg 5000W-ot, nem is beszélve a mosógépről(3KW), fridzsiderről, fagyasztóról(80W-120W, de egyfolytában), légkondiról(brutális), porszívó(800W), teafőző, égők(60-90W) stb.. és egy kwh 45 Ft, nekünk így volt 21K a számla, a legkevesebb a számítógép, szal a számítógép fogyasztása elhanyagolható csekélység nem több, átlagosan 125W lehet napi néhány óra az a legkevesebb
de a legbrutálisabb a villanytűzhely, ha minden platnit és sütőt bekapcsolsz(ami előfordulhat pl.: nagycsaládosoknál, típustól függően 7000-8000W-ot is fogyaszthat, gondolj csak bele mekkora hőtermelése van annak, amellett egy Q6600+GTX295 kis semmi bolha(épphogy érezni ha odarakod a kezed), a boiler a másik legbrutkóbb, no meg a légkondi
-
Bluegene
addikt
válasz
Jack O'Neill #12776 üzenetére
igen költséghatékonyabb, ez neked is jó mert olcsóbban megkapod
-
Bluegene
addikt
nem egészen így van, sőt nagyon nem, egy GT200 kb 120 dollár+memóriachipek+nyák+összerakási költség, hiába 1 ft egy kondi(több de mind1), ha egy ahhoz való robot ami ráforrassza X millió dollár
ezt a részt olvasd el:
RV770 kontra G200 gyártási költségek
linkén úgy tudom olyan drága legyártani a GT200-zas chipet a hozzávalókkal, hogy már-már veszteségesen adja az nvidia(pontosabban az Ati kényszerítette rá)
-
Bluegene
addikt
Minden 55nm-es GTX260 216SP-vel rendelkezik.
és ezt honnan veszed? mit csinálnak azokkal az (55nm) selejtekkel amiből max 192sp-t hozhatnak ki??szomorú hogy ilyen fondorlatosan lehet megtudni tulajdonképpen milyen teljesítményű kártyád lesz, miért nem azt kapod amit ráírnak a doboz elejére? ez lenne a korrekt nem?
mi van ha én gondolok egyet veszek egy 260-ast mert miért ne? utánaolvasok milyet kell venni milyen gyártymányból a legvalószínűbb az 55nm+216sp, megnézem vétel előtt a műanyag borítást, a sorozatszámot, minden stimmt, frankó, oszt hazamegyek berakom GPU-Z: 65nm+192spszívacs
szerintem rosszul teszik ezt, meglesz még ennek a böjt-je h hülyének nézik az embereket
-
Bluegene
addikt
tényleg azt jó lenne tudni hogy ha valaki vesz egy 260-as GTX-et honnan tudja hogy
-65nm+192sp(legrosszabb eset)
-55nm+216sp(legjobb eset)illetve van 65+216 és 55+192
mégis jó lenne tudni, ha valaki vesz egy ilyet mégiscsak 55nm és 216 sp-set akar értelemszerűen, vagy lehetetlen kideríteni??remélem más gyártók nem szoknak erre rá
-
Bluegene
addikt
válasz
KDavid17 #11762 üzenetére
mind a kettő jó és használható ebből is az látszik és hasonló áron van, szimpátia vagy nézőpont kérdése az egész
aki túlzottan nv-s vagy túlzottan atis az már akkor is odaképzel mindenféle anomáliát ha nincs is ott, pláne olyanok is vannak akik ki sem próbálták(!) de tényként kezelik
áthívnék egy vérbeli nv-s, hozza a kedvenc játékait, telepítse föl a gépemre, adok neki textúrahibánként 500Ft-ot(Isten látja lelkemet!), persze azt hiszi majd 10000Ft-tal megy haza, de 0 Ft-tal fog hazakullogni,
és el fog ámulni hogy ez is visz ultra fokozaton mindent, még a crysis-t ispedig szerinte ipari hulladék
-
Bluegene
addikt
igazad van a CRT-nek van a legszebb képe
mármint egy igazán jó minőségi síkképcsövesnek, bementem az elek*****d-be és épp futtattak 1680-as monitoron néhány játékot, hát elég trén nézett ki a CRT-hez képest, megértem h a profi gamerek CRT-n nyomják, 0ms, 100% színhűség, 100% fekete, állítható felbontás és lehet sorolni, egyetlen baja h picit szárítja a szemet
japy: ez túlzás, 8.12-es illetve az nvidia is kijavította a kezdeti hibákat, csak pár napot kellett várni
-
Bluegene
addikt
nagyon jó ez is, az is, na, alig van különbség teljesítménybe(illetve havonta néhány driverrel ingadozik néhány %-ot a különbség, amit nem is érzekelhetsz, csak mérhetsz)
[link]na ezért nem emelik az órajelet, pedig rájuk férne, illetve van is bennük potenciál(hogy az atit lenyomják), gondolom az 55nm-es GT200-ast röhögve lehetne 700mhz-en is kiadni
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
nem tudom mi bajod, csupán egy helytelen adatot korrigáltam, ez nem vitatéma ez tény
ti vitáztok, nem én
2 éve 2006 november végén vált elérhetővé, lehet hogy 3 éve is volt prototípus stáduimban valami hasonló chip, de ennyi erővel az R600 2,5 éves, a mi szemszögünkből az fontos mikortól kapható
de ha téged boldoggá tesz lehet 3 is
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #10789 üzenetére
húú azért ekkora ferdítést
1. a 4850-es féléves a 8800GTX 2éves
2. 8800GTX kábé 9800GTX, ezeket veri a 4850es, a 4870-es pláne és egychipesszóval ferdíteni lehet, de ekkorát
Nem feszültségkeltés, pusztán elmélkedés. gratulálok
jó szerintem se jó ez a vitatkozás, mert kezd eldurvulni, de hogyismondjam ez a hsz olyan messze állt a válóságtól mint Makó Jeruzsálemtől
-
Bluegene
addikt
havonta van új driver, mind1
lehet én 1 év múlva veszem meg, mert addigra lesz négymagosom meg mittommén ami kell neki, új kártya, inkább kivárok vele és akkor rendesen fut, mint most épp elmenősen esetleg megvárom a januári ati drivert(GTA4 optimalizációval) + egy GTA4 hibajavító patchet
-
Bluegene
addikt
azért ne örüljetek annyira a 4870-essel is szépen fut, pláne az 1 gigással(meghát jó szokás szerint a Rockstar megint nem az Ati kártyáinak készítette, szal kell még 1-2 drivert várni)
a 4850-esemmel meg csak elfut, istenem végülis 23ezret fizettem erre a Bambino-ra
de mind1, ha nem válaszoltok magamtól elpárolgok és 2 hónapig nem jövök
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #9598 üzenetére
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #8366 üzenetére
olyan jól megmagyarázod a dolgokat, lesz bőven dx10.1-es játék tőrődj bele, az nvidia itt le van maradva, ezen a téren, ettől még mindíg gyorsabb
nem nem tenném meg annak válaszolok akinek akarok, te is én is, mindenki, egyébként is bocsi h megszólaltam 300 hsz után először(még ha nem is tetszett), ahhoz képest h te mennyit offolsz itt, már ne haragudj
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #8358 üzenetére
savanyú a szőllő, nembaj
magyarázd még a bizonyítványt!
-
Bluegene
addikt
válasz
Motion_Blur #8276 üzenetére
hmm asszem ez a 216 sp-s változat, azért hozzá kell tenni
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #8270 üzenetére
magyarul nagy lesz itt a csóróság, komolyan aki tud nyelveket és fiatal húzzon el innen míg teheti, én Németbe 350K-t kerestem heti 33 óra takarítással(ebből 250K-t havonta zsebretettem), sajnos azt kell mondjam ég és föld a különbség
, ezt a kölcsönt még unokáid is nyögni fogják
8271: akkor áruld el a titkot h hogyan lehet ugyanazt a lehető legolcsóbban megvenni???
bátyám 20K-t spórolt ezzel, mert anno a monitorja 90K volt ahol kinézte, egy eldugott belvárosi boltban 70K volt, ő is hüle? Ne tereld el a szót -
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #8267 üzenetére
jól van az ultra viszont sok áramot fogyaszt, azonos teljesítmény mellett(jóindulattal)
meg aztán a driverek sincsenek már annyira a G80-ra írva
bocs csak segíteni akartam, max inkább tovább gyűjt nekem mind1azonkívül vadonatúj vs használt, gondolom az Ultra hűtése se lesz halkabb idővel, ezeket leszámítva azt is lehet venni
#8269: én elismerem a G80-at ember!
-
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #8249 üzenetére
okos vevő árgépet használ
valószínűleg ha ráklikkelsz és a honlapjukon is ennyi, illetve felhívod őket és van raktáron, akkor annyi
te inkább megveszed a sarki boltban 30%-kal drágábban, te bajod
-
Bluegene
addikt
-
-
Bluegene
addikt
válasz
laragirl83 #8229 üzenetére
ez van szvsz le vagytok nyomva
motion blur: csak azért mondtam, mert ez a tunning valódi császára
, nem flémelni írtam, de a 100%-os tunning szvsz mindent elsöprő(250@500)
-
Bluegene
addikt
látom megy itt a vita
sokan írtátok hogy az nvidia a tunning császára
[link] igaz régi, de ettől megváltozik a véleményetek
olyat is hallottam h 250mhz--->500mhz(szerencsésebb esetben), ez 100% tunning ezt pipáljátok le
ehhez képest semmi az a +20% ami benne van a gtx260ban
-
Bluegene
addikt
válasz
Csiborbogár #8106 üzenetére
van bevételük a játékfejlesztőknek: konzolra sokan megveszik, azért PC-re is néhányan
de sztem az igazi bevétel az nvidia adja nekik, ha a hardvereladásokat megdobják, ez dollármilliárdokban mérhető(mármint a harver)
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7427 üzenetére
a te szubjektív véleményed, attól hogy neked nem tetszett, másnak tetszik, úgy ahogy valakinek tetszik egy film másnak pedig nem, nem tudom miért győzködsz tök fölösleges
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7423 üzenetére
már ne haragudj de ez a te szubjektív véleményed, pl a bioshock sztem egy fos
jó játék a crysis, grafikában veri mind, ha jó géped van és glattul fut egyből megszereted, azonkívűl sokkal változatosabb(űrhajó, dzsungel, fagyott, dszungel, anyahajó, földönkívűliek, emberek, történet), hiába a legtöbb embernek bejön és még mediumon is odaver látványba ezeknek, de mondom ez szubjektív neked nem tetszik tiszteletben tartjuk
-
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7402 üzenetére
Okos ember nem játszik a Crysissal.miért sztem tök jó, és gyönörű nincs más a közelébe, gondolom neked savanyú a szőllő
VAGY
Okos ember nem a szerint méri egy gép vagy OPrendszer teljesítményét, hogy hogy megy rajta a Crysis. hát egy 3dmark06-nál beszédesebb, ráadásul más játékkal gyengébb kártyák is megbírkóznak, így semmi izgalmas nincs benneJa, és a sok OKOS embernek hová lesz így az agyonistenített DX10.1-e? (ami csak Radeonon megy lesz geforce-ra is ne aggódj, egyébként mondtam hogy esetleg egy 10-20%-os teljesítménynövekedésről van szó ha használsz élsímítást, senki se mondta h enélkül nem lehet élni
egyébként ez az extreme high mod, hasonló az ultra high hoz mellesleg grafikailag az FC2-t le fogja mosni a crysis, ez fix
skizz: igen
-
Bluegene
addikt
szal ebből leszűrhető hogy vista alatt ramaty a crysis
VISTA: 25FPS átlag very high------XP: 35FPS átlag ULTRA high
és a gép ugyanazszal a vistát el lehet ásni akár 64 bites akár nem, ostoba ember QX9770-est és GTX 280 SLI-t vesz vistával, okos meg XP-t használ és ugyanott van
Schwartz: XP alatt meg a high a legmagasabb, de föl lehet patchelni Ultra vagy Extreme high-ra
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7392 üzenetére
mivel a gtx 280 ason jobban futnak a játékok a 4870nél, lehet hogy a 4870-es a DX10.1 miatt ugyanolyan gyors lesz mint a GTX 280 szvsz max ennyi, nem kell túlreagálni, olyan +15-20% gyorsulás lehet a dx10.1 miatt
Mod.: re #7391: azért nem megy neki, mert 2 OPrendszer van a gépen, és az XP-re van telepítve így van
gduck: a kártya milyen órajelen ment?
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7384 üzenetére
no most kiderül
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7384 üzenetére
a DX10.1 elsősorban némi sebességnövekedést hoz, ha rárakod az AA-t, ez sem világmegváltó, de azért ér valamit, épphogy az nvidia fogja vissza a játékfejlesztőket attól hogy alkalmazzák
senki se mondta hogy hatalmas dolog, de jó lehet
most hogy összemértük egymást krájsziszba schwartz-cal(bár nem voltak 100%-osak a háttérfeltételek), kiváncsi leszek a DX10-es far cry 2 és a DX10.1-es fc2-es tesztre(ugye utóbbi csak radeonon megy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest