- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
janos666
nagyúr
Olyan 2008.04.08 körül jött ki az AC, és rögtön tudta a DX10.1-et, 1 patch jött ami kivette (1.02-ne számozták de nincs 1.01 update).
De ez nem igazi DX10.1-es játék ám, csak a DX10.1-es SBAA-t tudja, azt se tökéletesen, azért is vették ki. Nézz be a logoutos AC szövegembe, hátha érdekes lesz...Jó ez a GTX-260 áresés, elgondolkodtató egy 4870 1:1 cserére.
A tesselátor meg csak egy kolonc az ATI GPU-kban, senki se kérte hogy legyen, nemhogy a DX10.0-hoz nem kellett, de a DX10.1-hez se, akkor miért pakolják bele 3 széria óta mindenbe? Jahogy mert azt hitték elitézheti hogy ezzel előnyre tegyenek szert az nv-vel szemben akinek eszébe se volt tesselátort csinálni mert még évekig semmire se kell?
-
mit jelent az, hogy a "kezükben van"? nekem azt, hogy a játékkal kapcsolatos döntésekbe az nVidiának komoly beleszólása van. meglepne, ha ez 20-30%-nál több cégnél így lenne. a többiek meg hülyék lennének nem elfogadni, ha az nVidia odaküld hónapokra full time fejlesztőket.
DX10.1 tavaly novembertől érhető el mind HW, mind SW oldalon. a 3D engine-ek fejlesztési ciklusát ismerve az lenne a csoda, ha sok ilyen játék lenne. Jövő évben amúgy már elkezdenek szállingózni.
A tesselator meg custom API használatot igényel, emellett külön codepath kell neki, gondolom mindenki 5x meggondolja, hogy a gaming VGA piac 20%-át birtokló (2007 vége) AMD miatt megéri-e. -
boogie84
veterán
nem gondolod komolyan! ha minden játék nv-re íródna azzal ők is nagyot szívnának!
nem tudom ki az aki tapasztalatból írta h pöttyöz és csíkoz az ATI 4870-de épp ezért nem lehet megvenni a játékfejlesztőket, hisz minden játék nem futhat úgy h közben a pöttyöket számolod, és már jojózik a szemed...
nyilván nem véletlen a ment to be played logo, de ez az üzlet része, ebbe akár mennyire is szeretnének a vásárlók beleszólni, nem tudnak! kökemény üzlet! -
-
Sárpac
nagyúr
-
Köszi a linket! Kicsit ATI-propaganda szagú, de érdekes. A a vicc, hogy kb. negyed éve olvastam egy cikket, ahol az ATI és NV kártyákat hasonlították össze pont a HL2 alatt, a screeshot-ok magukért beszéltek... Nem az ATI javára.
Lehet, hogy hülye gyerek vagyok, de inkább megtartom akkor a régi GTX-em, minthogy azt a szar CCC-t kelljen a gépemre telepíteni! Ha ezen túl tudna az ATI lépni, sokat dobna a piacképességükön.
Mindenesetre én is izgatottan várom valaki GT tulaj tapasztalatait. Akkora a kavarás a grafikonokkal, a különféle portálokon, hogy egészen hajmeresztő adatokat is látni. A másik érven ami a GT mellet szól, hogy le akarom majd cserélni a lapomat egy hybrid SLI-s lapra, hogy blog írásra tényleg ne használjak 200W-os videókártyát. -
ithomas
őstag
Ár/érték arányban nem az igazi...
Rendelj inkább PS3-at! -
törölt tag
Egyetértek
A gond az, hogy ezzel a taktikával NV nagy pénzeket akaszt(ott) le, de miattuk szívott és szív még sokáig az ATI, az ATI vásárlói, sőt (és ez a legborzasztóbb) az NV vásárlói is! Mivel NV ahelyett hogy olyan kártyát építene, ami az arhitektúrájából adódóan minél hatékonyabban kihasználhatnak a játékok (pl valódi dx10-el), inkább ráveszik a játékfejlesztőket hogy ők se fejlesszenek, így NV-nek sem kell. Így NV növelheti a nyers erőt, amihez jól ért, csak sajnos a játékok koránt sem tudják ezt az erőt kihasználni (pontosan amiatt, hogy a játékfejlesztők NV miatt nem írhatnak olyan programot, ami optimálisan tudná használni a kártyákat). Ennek köszönhető (többek közt), hogy a konzolok annyival kisebb számítási teljesítmény mellett is hozzák a PC grafikáját.
Ha ATI uralná a játékpiacot akkor szvsz már dx12-nél tartanánk és GTX280-nál kisebb számítási teljesítményű vkarik mellett sokkal szebb grafikájú játékok létezhetnének/magasabb FPS-ek lennének. Hiszen ATI-nak mindig is ez volt az erőssége, az új tehnológiák korai bevezetése és a vkártyák teljesítménykihasználásnak optimalizálása, így valószínű ezzel próbálná megőrizni előnyét (most is ezt próbálja tenni, de ez nem működik, mivel nem ők irányítanak).
Így viszont mindenki pórul jár, kivéve persze NV-t (rövid távon). -
SzlobiG
félisten
Pont erről beszélek itt a példa rá Assasin's Creed nv szólt máris vissza vonták a patch, de ezt annyira nem tudom nem olvastam utána.
Igen ez látszik, hogy ez egy felturbózott G92 kisebb-nagyobb változtatásokkal gondolom abba bíznak, hogy olyan jó lesz mint a G80 annó, de majd meglátjuk az új gémekbe mit nyújt, mindenesetre várom az ATI kártyáit, hogy mit fognak nyújtani ha 4870 közel azonos sebességet teljesít mint ez, akkor nyílván nem fogok GTX280-at venni, de sajnos ennek nem nagy esélyét látom.
-
SzlobiG
félisten
Ezt a 4870X2 dolgot sztem egyenlőre ne eröltessük mert még a 4850 se jelent meg...a másik meg hiába okosabb cucc ha nem nyújt nagyobb teljesítményt mint NV. Emlékszek amikor megvettem a HD2900XT, hogy milyen jó lesz majd később mert ilyen-olyan arhitektúrán alapul aztán mennyire lett jó? Semennyire...G80 sokkal jobb volt.
A DX10.1-es dologra még mindég csak azt tudom mondani, hogy olvasd el a PH-s cikk végét.Nv kezébe a játékipar...
Amúgy semmi bajom az ATI-val mert vagy 5évig ATI-m volt aztán 8800GT csak azt látom, hogy mivel NV-kezébe van a játékipar ezzel minden elvan döntve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Sapphire R7 250 1GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest