- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenulságos cikkeid vannak. grat!
Legalább az is megerősítést nyert, hogy a 3850-emnek elég a 2.66-on járatott X2. Most 2.5-ön megy és elégedett vagyokTehát akkor elvben akármekkora is a memóriaigény, nem szabad akadnia? Legalábbis, ha nem alapból limites... ATI-nál tudtam, hogy remekül működik, de valamiért az maradt bennem, hogy nV oldalon nem ennyire gördülékeny. Elvben tehát elképzelhető, hogy 1GB-nál nagyobb igényt is könynedén és akadásmentesen lekezel egy 512MB memóriás kártya is? Na ma is tanultam valamit.
Ettől még rettentően sok a 800+ MB
-
Milyen jó kis viták vannak itt
A kártya meg szépen megkezdi hódító körútját egészen addig, amíg az ATI nem válaszol a 4800 sorozattal. Már alig várom, hogy az is megjelenjen a tesztlaborokban. Jó kis harcra számítok:
nV és a lefizetett programozók vs. ATI. De ehhez azért jobb lenne, ha kijönne 1-2 játék, ami nem nV befolyás alatt készült és hasznosítja az ATI technikai kezdeményezéseit. -
Látom, vannak, akik káromkodással fejezik ki csalódottságukat, de ez a beszéd nem ide való!
A kártya erős, nV dominálta piacon még jó ideig erős is marad, de azért az ATI ötletei, újításai még mindig szimpatikusabbak. Remélem, hasonló teljesítményt fog produkáln a 4870 is (persze Vantage alatt nincs esélye, mert ott még a kódolókkal is meg kellene küzdenie
)
Akinek van pénze rá, annak azért egy bivaly lesz a gépében és aki az FPS-ekre megy, annak is lesz benne öröme... kinek-kinek igénye szeint. Nincs ezzel a GTX -szel baj. -
Eh, beírhattad volna, hogy nem kisker árról beszélsz.
Azt egy kicsit akkor is kétlem, hogy raktáron lenne... más nagykernél még nem nagyon láttam kirakva. Szerintem ez is olyan hülyítés, mint a 8800GT volt. Most ennyiért rendeld meg és talán 1 hónap múlva 20%-kal drágábban meg is kapod.
Így viszont akkor a 120-130 lesz a min. a kiskerárra
-
Szépen látszik a tesztből, hogy jobb lehet az energia menedzsment, de szerintem ennél sokkal több újítást nem tartalmaz... telepakolták az ATI után mindenféle futószalagokkal, egységekkel, ebben van az ereje.
A Vantage meg ismét bebizonyította, hogy egy rakás semmi, nyugodtan ki lehetne tenni az nVidia logót a Vantage splash screen-jére, akkora a csalás benne.
Ettől még persze impozáns a teljesítménye játékok alatt, de ha ~120 fölött lesz az ára, nem éri meg, szerintem. -
válasz
Sundesz #1533 üzenetére
Miért egy X2-höz hasonlítod? 1 GPU-s kártyához hasonlítsuk inkább, az a reális. A jelenleg futó és még ki nem adott kártyák mindkét oldalon:
nVidia GeForce GTX 280
Max Power Draw: 236 WnVidia GeForce 9800 GTX
Max Power Draw: 168 WATi Radeon HD 3870
Max Power Draw: 105 WATi Radeon HD 4870
Max Power Draw: 150 WHa valóban ez a max. fogyasztás, akkor ez minden, csak nem energiatakarékos...
Ha meg már az X2-nél tartunk:ATi Radeon HD 3870 X2
Max Power Draw: 225 WnVidia GeForce 9800 GX2
Max Power Draw: 197 WEgy-két helyen azt lehet olvasni, hogy idle 147 W és terhelés alatt 292 W a fogyasztása. Óriási különbség... nem tudom, mennyire releváns. Várjuk meg amíg megérkeznek az első normális tesztek, de előzetesen nem tűnik túl takarékosnak a kártya, mert megeszi azt terhelés alatt, amit alapon megspórol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest