- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
-
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #18886 üzenetére
A rivatuneres ventivezérlésnek van 1 teljesen jó,biztonságos módja amihez nem kell belepiszkálni a power user menübe és szerintem sokan nem ismerik.
Először is meg kell csinálni a fan profile-okat és el kell őket menteni.
1.
2.
Ha ez kész akkor meg kell csinálni a launcher item-eket.
3.
4.
Ha ez is megvan akkor be kell állítani a Scheduler task-okat.
5.
6.
Ez a módszer szerintem tutira működik mindig. -
SSJPeter
őstag
Ilyen problémája volt már valakinek MW2-ben?
Dettó ez van nálam is.
Utolsó pálya előtt kiírja,hogy "system ran out of memory" és nem tölti be a pályát.
Azt hittem,hogy ez megint csak nálam van de aztán megtaláltam a fenti linket és már más is találkozott vele.
Túl nagy textúrát akar megkreálni ami nem fér el a memóriában..vagy valami ilyesmi.
3 drivert próbáltam eddig és mindegyikkel csinálta.
Vista 32bit-et használok most.Tényleg érdekelne,hogy találkozott-e valaki itt ezzel a hibával?
-
SSJPeter
őstag
válasz
TTomax #18780 üzenetére
A RAM-jaim elvileg 1100mhz-t mennek CL5-ben 1.8-1.9V-on.
Most úgy vannak beállítva,hogy 420fsb mellett 1120mhz...és 1.89V-ot kapnak.
Mellesleg 1.88V-on még a memtesztben is hibáztak...de eggyel feljebb toltam a feszt és ez megszűnt.
De tényleg azt még nem néztem meg,hogy mi van ha visszaosztom őket...
Azt fogom tenni és majd meglátjuk.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.fsb1000:szerintem ha a kari lenne akkor terhelés alatt kéne jelentkeznie a problémának nem akkor amikor már megszűnik a terhelés 2D-ben,de igazad van azt is ki fogom próbálni,hogy azt is visszaveszem alapra.
-
SSJPeter
őstag
válasz
fsb1000 #18777 üzenetére
Hát cpu fáradásról szerintem nem igazán beszélhetünk mert egyrészt zsír új minden,cpu,ram alaplap másrészt meg tegnap 20:34-től blend teszteltem 6 órát 02.34-ig...
Lefutott...na mondom király stabil ez..elkezdek játszani..alt tab-oltam egyet és kész...kékhalál.
Hűtéssel nincs gond,soha nem is volt gpu 65 fok...processzor max.50 fok blend alatt..magok kb.65. fokosak.japy: hát azt csináltam a karival,hogy átépítettem az új rendszerembe az előzőből.
Hát sajnos vissza már nem rakhatom.Mindenestre persze kiveszem a karit meg visszarakom hátha...próbálok még egy-két drivert...de már 2-őt kipróbáltam tehát nem driver gond szerintem.
Amúgy szerintem is inkább a tuning okozza...vagy memóriahiba.....hát ha más nem visszaveszem alapra.
-
SSJPeter
őstag
PCI-E frekvencia fix 100mhz.
Legújabb chipset driver van fenn.
VGA-n van tuning de már 1 éve stabil volt ezidáig,nem hinném,hogy ez a gond.
Most cseréltem full konfigot...azelőtt ilyen gondom nem volt.
De mostmár az előbb drivert is cseréltem és ugyanez volt megint,hihetetlen!
Ha nem stabil a tuning nem értem miért ilyenkor esik szét a rendszer és miért nem terhelés alatt.... -
SSJPeter
őstag
Pontosan EZ lenne a problémám.
A legfelső kékhalál nem tudom mitől van...a rendszer igaz,hogy tuning alatt van de lefuttattam 6 óra blend tesztet és 11 óra memtesztet és nem volt gond...Nem tudom,hogy mire gondoljak...
Olyat is csinált már a gép,hogy elment a kép egy rövid időre és aztán visszajött és azt írta ki,hogy display driver stopped responding but recovered....
Csak driver lehet nem?
-
SSJPeter
őstag
Hali!
Valami szakértőtől szeretném kérdezni,hogy lehet-e a videókártya driver probléma az,hogy kékhalállal elszáll a rendszer amikor 3D-s alkalmazásból hirtelen kilépek 2D-be?
A legújabb driver(195.62) van fenn de erős a gyanúm,hogy nem jó...van itt másnak is hasonló problémája?
-
SSJPeter
őstag
válasz
Cyberpunk #13672 üzenetére
Na igen az extreme quality mod-ra nem is gondoltam...könnyen lehet, sőt valószínű,hogy amiatt nincs kerék néha...de ezt egyébiránt letojom csak a Warhead ne lépne ki (a Crysis soha nem csinált még ilyet!)...meg ne kapnék fekete képernyőt...eddig már 2X-er csinálta sajnos...picsába.
Blugene: Én elhiszem,hogy nálad jó, ebből nem is lehetne vita...bármiért is csinálja marha idegesítő.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Cyberpunk #13668 üzenetére
Kerekek nekem tényleg nincsenek mindig...de már az előző karimmal sem voltak...pedig új oprendszer,tiszta driver...neked melyik driver van fennt?
Blugene: Beírtam google-ba,hogy Crysis warhead crashing és 100 féle linket dobott ki...ATi-val is panaszkodtak erre...mondjuk az,hogy nincs kerék az tényleg érdekes...
-
SSJPeter
őstag
Ahogy olvasgattam kismillió embernek fagy és lép ki a warhead...nálam főleg checkpoint-ok allatt szokta csinálni auto saveléseknél...igazából meg is nyugodtam...nem hinném,hogy hardver hiba volt akkor...simán szarul van megírva a játék,majd lesz hozzá patch...
Amúgy az NV-nél sincs minden rendben driver téren...a 180.48-as driverrel néha nem látszik a hátsó kereke a dzsippeknek...csak ha kilövöm őket.
-
SSJPeter
őstag
Van még valaki rajtam kívül akinek nem működik a power play a legújabb whql-es driverrel és 32bit-es XP-t használ?
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #13623 üzenetére
Mekkora gyorsulást hozott az új proci játékok alatt?
-
-
SSJPeter
őstag
válasz
TTomax #13583 üzenetére
Könnyen meglehet,bár majdnem szívinfarktust kaptam,hogy szarrá ment a VGA-m.
Mellesleg ez a legújabb whql is szar...nem működik a power play.
Nálam egyedül a 180.48-al működött normálisan!Mellesleg nekem a warhead eléggé sokszor kilépet hibaüzenetettel...a Crysis soha meg más játék sem csak a warhead...ezt tapsztalta valaki?
Van hozzá esetleg valami patch már? -
SSJPeter
őstag
Hát halljátok érdekes dolgot tapasztaltam ma hajnalban...Crysis Warhead közben egyszer csak elment a kép és legyott a rendszer...nyomtam 1 resetet, újraindítottam.
Újra betöltöttem a warhead-et...totál lassú volt az egész...na mondom biztos a warhead bugos...indítottam 1 3DMark-ot...az is lassú...20FPS...néztem a Far Cry 2 -őt az is dög lassú...
Leszedtem a drivert,újraraktam...restart...tuning visszavéve,minden alapon...még mindig dög lassú minden..na ekkor gondoltam kifingott a kari...a biztonság kedvéért beraktam tesóm gépébe,hogy 100%-ig meggyőződjek róla...ott jól ment a kari semmi hiba...
Na akkor gondoltam valami rendszer hiba lesz...már készültem a win installra..visszaraktam a gépembe erre most meg minden jól ment újra,nem volt lassú. . .azóta sem tapasztaltam semmi hibát..már a tuningot is visszaraktam...jól megy....Mi okozhatta ezt???
Mellesleg amikor lassú volt a warhead fura sercegő hang jött ki a hangfalból...
Ötletek?
-
SSJPeter
őstag
válasz
DeSanto #13511 üzenetére
"A 8800 GT PCIe X4-ben van ami mint látjátok elég ahoz hogy fizikát számoljon."
Ezt nem gondoltam volna,ez jó hír...
A PhysX topicban azon a véleményen voltak,hogy nem éri meg PhysX kártyát a gépbe rakni...neked mi a véleményed róla ha meg szabad kéreznem?
Mondjuk a power play hiánya már önmagában is nagy érvágás lenne...már csak a melegedés miatt is... -
SSJPeter
őstag
válasz
h.adam.92 #13396 üzenetére
Ha Corsair TX 650W-os tápot akarsz venni (és látom azt linkelted be) azon 2db. 6+2pin-es tápcsati van,tudom mert nekem is ilyen van.
Az átalakító használatát egyébként sem nagyon ajánlják a gyártók...a GTX karikhoz.
Ha már veszel egy új tápot mindenképpen legyen rajta 2db. 8-as tápcsati de azon a Corsair-en tutira van.Valószínű összetévesztetted a PCIe tápcsatit a CPU tápcsatival mert abból valóban csak 1 van és az is 8pin-es.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #13251 üzenetére
Tudom,de nekem akkor is kevés a 2év gari.
-
SSJPeter
őstag
"nekem volt már pár Bfg karim és eladásnál nem nyomott semmit a latba,hogy 4,5 év gari volt rá és nem 1,5."
Én most adtam el nemrég egy Bfg GTS-t 4év garival tehát ezt én is tudom sajnos!
Nem is erről beszélek hanem ha esetleg tényleg megtartom 2 évig és elfogy a gari. . .na az nagy gáz. . .nem kéne több csak még 1 év.
5 év,10év hülyeség szerintem is. -
SSJPeter
őstag
Jó persze általában nincs. . .nem is azért mondtam mert 2 évig van meg,de 3 gar. azért jól esne ha lenne mindenen. . .azért 2 évig nálam most nincs kizárva,hogy fogom használni (valószínű nem, de nincs kizárva attól függ mit hoz az élet) és ha így lesz gari nélkül nehéz lesz eladni.
Jó lenne még +1 év. . több már fölösleges is.Szerintem persze. -
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #13241 üzenetére
Hát figyu mostanában elég jó áron adják az XFX-eket. . .szinte meglepően jó árban vannak.
Gainward,ASUS nem is beszélve mondjuk BFG,EVGA sokkal drágább. . .
Az XFX árban köépkategória lett. (hálisten)
Hátulütője a mindössze 2 év gari.Mellesleg le lehet venni a hűtőjét az XFX-nek. . .a GTX260 black edition-nek biztos.
Itt nem tűnik úgy,mitha le lenne matricázva a hátulja.
Simán szétkapták. -
SSJPeter
őstag
válasz
hossszú #13171 üzenetére
Nekem ide s tova 3 Leadtek kártyám volt(az egyik most meg van) és soha semmi gond nem volt vele, sztem jó márka a Leadtek.
Mellesleg refkártya mind1ik túl sok különbség nincs köztük, max. órajelekben.
A Leadtek Exrteme+ az már 216SP-s OC-s kari, tehát inkább azt éri meg megvenni mint a simát ha már egyszer Leadtek-ben gondolkodsz. -
SSJPeter
őstag
Meg tudná nekem mondani,hogy VRM hőfokot mivel tudok mérni?
Gondolom everest. . talált sűlyedt?
Vagy nem? -
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #13062 üzenetére
Várjuk.
-
SSJPeter
őstag
Érdekes nekem nagyon úgy tűnik,hogy visszaveszi az órajeleket a 181.20-as driverrel is. . .de tényleg.Vajon ez akkor mitől függhet?
Sőt igaz,hogy a régi driverrel de olyan s volt,hogy 3DMark03 alatt vette vissza az órajelet 2D-re és belassult meg ellilult minden. . .úgyhogy nekem inkább túlságosan is "jól" működik de lehet,hogy ez már megoldódott -
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #13037 üzenetére
Hmm,komolyan?
Akkor én is leszedem,köszi. -
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #13032 üzenetére
Mennyi most a hőfok,hogy ennyire hűteni akarod?
-
SSJPeter
őstag
Sajnos Crysis alatt nem lett gyorsabb az új driver én megnéztem.
Sziszifeca:szerintem ha 75-foknál nem több a hő az teljesen rendben van de úgy összességében 80-fok alatt még nem vészes. . .
-
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #12772 üzenetére
Figyu szerintem Lauda nem a ti tesztetekere mondta,hogy nem hiszi el hanem az általam belinkelt tesztre mert ott Crysis-ban a GTX280 csak 1FPS-el volt jobb a GTX260-nál full HD-ban.
-
SSJPeter
őstag
Nem könnyű elhinni valóban de ebben a tesztben meg a 192sp-s eVGA FTW edition vert kicsit oda az alap GTX280-nak. . .
Jó ez is tuningos nem is kicsit.
Úgy néz ki nagyon reklámozni akarják ezeket a karikat!?Na jó most nézem,felejtős ez a teszt a GTX280-at lassabbra hozzák ki mint a HD4870-et.
Nem tudom minek csinálnak akkor ilyen teszteket. -
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #12752 üzenetére
Tényleg jól helyt állt a GTX260. . .ráadásul ez még ugye a 192sp volt. . .ezért mondtam azt,hogy 1680x1050-ben 216sp-vel ega lenne, de igaz akkor már én is full HD-ben szeretném nyomni csak nincs hozzá monitorom.
Egy 2X-es AA-t kibír a GTX280?
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #12744 üzenetére
Nem lenne nagy különbség. . .olyan tesztet is láttam ahol a black edition lenyomott egy GTX280-at Crysisban,de persze alapot és nem full HD-ban.
Itt van az a teszt. . .nem tudom mennyire lehet neki hinni mert lehet,hogy csak reklámot akar csinálni a kártyának de mindenesetre eléggé megdöbbentő szerintem.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #12737 üzenetére
Hát igen tényleg örüljünk,hogy nem az van mint az Ati-nál,hogy kb. egy dekát nem lehet rajtuk emelni. . .és így megtuningolva nincs az az Isten,hogy ne nyomnának le ezek a karik bármifajta HD4870-et. . .bármilyen játékban.
A tied most +31%,+21%,+30,5%-os OC azért az tényleg nagyon jó.
Minden tesztelőnek így kéne letesztelni és összehasonlítani bármivel is.Ahogy teszteket nézegettem 1680x1050-ig még a GTX280-al is egálban vannak a meghúzott GTX260-asok persze full HD-ban már nem.
De persze a személyes tapasztalat jobb mint a teszt de az nincs sajnos.
Most néztem az XFX HD4870-es XXX verzióját,a GPU-n emeltek kemény 25mhz-t,bravó.
Nyilván többet ők sem tudtak. . . -
SSJPeter
őstag
Sajnos nekem meg kell elégednem a stabil 729/1458/2484-el. . .de nem dőlök a kardomba.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #12731 üzenetére
Gratulálok ez nagyon szép eredmény!
Go XFX! -
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #12701 üzenetére
Korrigálom magam, valóban nincs 699.6-os beállítás csak 702-es összekevertem a 669.6-al.
Tehát a gyártók a gpu-t tényleg úgy állítják ahogy akarják,de ezek szerint csak a gpu-t.Az a vicces,hogy az XFX-nek december óta rágom a fülét,hogy javítsák ki a honlapjukon az 1440mhzs shader órajelet 1404-re mivel az a valós de sajnos vagy nem igazán akarnak hinni nekem vagy játszák a hülyét.
-
SSJPeter
őstag
válasz
schwartz #12713 üzenetére
Tényleg nem akarok kukacoskodni. . .
de sajnos a shadernél lehetséges mert 1404-1458-1512. . .ezek a lépcsők vannak. . .tehát 54mhz-ként lép följebb . . .
Ha beállítod neki,hogy 1535mhz mondjuk akkor még 1512 lesz viszont ha 1485-ra állítod akkor meg már 1512 lesz. . .és a két beállítás között van 50mhz különbség de a valóságban semmi!
Most csak a hasamra ütöttem meg kéne nézni pontosan de kb. ez lehet a helyzet.
-
SSJPeter
őstag
válasz
schwartz #12711 üzenetére
"Bar a pontszamok meredeken elternek mar 5Mhz plusz shader orajeltol is...
"
Talán pont azért mert nem 5mhz-t ugrik hanem 1404-ről 1458-ra mondjuk. . .pedig csak 5-el rakod feljebb.
A gpu z az tuti nem jó, everestel nem szoktam nézni, amit a riva mutat az a helyes.
De előfordulhat,hogy pont eltalálsz 1 olyan beállítást ami pont mind a háromnál ugyanaz.
De tényleg mindenki azt hisz,gondol amit akar. . .váltsunk témát. -
SSJPeter
őstag
válasz
schwartz #12703 üzenetére
Persze állíható csak éppen nem fog állítani rajta semmit. . .
Amennyiben a PH-s lista is az alapján állítódott össze amit a GPU Z kiír a főablakban akkor néhány ember ugyanolyan órajelen tesztelte a kariját és nem is tudott róla.Nvidia Sytem monitor,Rivatuner,eVGA precision. . .ezekkel lehet megnézni mi a valós órajel persze nem kell hinni nekem. . .de attól ez még így van.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #12701 üzenetére
A gyári órajelek sincsenek mindig kerekre belőve.
A 700-nál pont jól jön ki mert asszem 669.6 vagy valami ilyesmi,jó ez már elhanyagolható tényleg.Az XFX szerint például a ramok 2300-on mennek holott 2304 a valós érték. . .
Plussz az 1404-es shader órajel fölött az ennél magasabb gyári órajel is "véletlenül" 1458mhz. . .amit a rivával is be lehet állítani.
Ezek szerint még a gyártók sem tudják kerekre belőni őket mindíg. -
SSJPeter
őstag
válasz
schwartz #12700 üzenetére
"Tudom nehez lenyelned, hogy egy mezei Zotac odavag a 216SP-s XFX-ednek, de ez van... "
Szó nincs ilyesmiről. . .
1. Ha még így is lenne az sem érdekelne túlságosan.
2. Kizárt dolognak tartom,hogy egy agyonoptimalizált Vantage-hoz vagy 06-hoz ne menne még feljebb karim de még csak ki se próbáltam mert nem igazán izgat a téma.Az 1-2 mhz-ról meg annyit hogy a RAM-nál meg a Shadernél az lehet 30-40 is.
De itt fejezzük is be csak a véleményem mondtam el.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #12698 üzenetére
Látom ez most sok tuningos embert érzékenyen érintett,jó ez az én privát véleményem volt, nem kell egyetérteni és a vizet sem kell fel kapni.
A valós órajeles részt viszont tartom nincsenek szép kerek számok.
Nem bevallom nem hallottam még róla. . .de ez azért lehet biztos mert nem is vagyok az a hatalmas tuningos így nyilván szükségem sem volt még rá,hogy tudjak róla.
-
SSJPeter
őstag
válasz
schwartz #12692 üzenetére
Nem valós órajel,úgy ahogy mondom.
Nem lehet ilyen szép kerek számokat beállítani. . .a valós órajelet csak a rivatuner hardware monitoing ablaka szolgáltahat vagy az eVGA precision.
Hiába állítod be 1250mhz-re a memórát pl. az valójában 2484. . .a shadert is hiába állítod 1500-ra az valójában 1512mhz. . .a GPU sem mehet pont 700-on . . .hanem 702-őn. . .Aki ismeri és használja a rivatunert az ezzel tisztában van.
Vegyünk pl. 1 processzort ott is van egy X-es szorzó. . .ott sem tudsz 1 mhz-kat lépkedni felfele csak mondjuk 8-asával vagy 9-esével. . .ha nem tudod a szorzót állítani. . itt is kb. így működik de persze vannak nálam sokkal nagyobb szakértők is ebben a témában úgyhogy itt be is fejezem.
Szóval ha 800/1600/1250-re állítod az nem pont annyi.
Kicsit több vagy kevesebb.Mellesleg tudsz vele nyomni 3 óra Crysist egyfolytában?
Ha igen és semmi gond azt nevezheted csak tuningnak.Ja most nézem már nem használod.
Olyan órajeleken kizárt dolog,hogy fusson 3 órát a Crysis minden gond nélkül ha meg nem fut akkor meg minek felhúzni annyira? -
SSJPeter
őstag
válasz
schwartz #12687 üzenetére
Amit a gpu z kiír az nem valós órajel + szerintem 24/7-es eredményt csak 24/7-es eredménnynel lehet összehasonlítani.
Persze ha 3 órát is tudsz Crysisozni minden gond nélkül akkor nem szóltam semmit.De ha mondjuk a 702/1458/2484-hez hasonlítod akkor is sztem még csak úgy van vele egálban.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Adamka3kerék #12684 üzenetére
Kb. 5% van köztük.
Tuningban talán egy hajszállal jobb a 192-es de nem annyival,hogy behozza a hátrányát sztem. -
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #12639 üzenetére
Ha mégis X2 lesz csinálj arról is 1 logout-os írást,kíváncsi vagyok rá én is mit tud az a kártya,na meg arra is,hogy azt is úgy fogják-e fogadni mint azt amit a GTX260-ról csináltál,olvasgattam,szánalmas volt ott egy-két ember. . .a cikk viszont jó lett csak kár,hogy lezárták a témát.
Bármi lesz is sok szerencsét. -
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #12636 üzenetére
Igaz a karidért sem fognak majd adni akkor 53k-t valószínű. . .azért drukkolok,hogy ne az X2-őt válaszd.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #12636 üzenetére
Palit GTX280 van már 80k körül. . .most amúgy mindenhol letár van. . .még két hét és mindennek leesik az ára meglásd.
Feltéve persze ha a forint nem gyengül tovább. -
SSJPeter
őstag
Javítsatok ki ha tévednék de én úgy tudom,hogy 55nm-es GTX260-at eddig csak az Inno a Zotac és az eVGA dobott piacra és nem biztos,hogy itthon elérhetőek még.
-
SSJPeter
őstag
A rivatuneres ventivezérlésről ITT lehet bővebben olvasni.
Tényleg nagyon jól be lehet állítani a ventivezérlést.
Nagyon jól,egyszerűen le van írva mit kell csinálni de sajnos az angolnak mennie kell hozzá,mivel angoul van.+képek is vannak.
3 lépésből áll az egész művelet csak pepecselni kell vele egy keveset.
Onnan olvasd el,hogy
1.Creating Fan profiles
2.Creating Launcher items
3.Creating Scheduler tasksAz a lényeg elősször be kell állítani x %-ra a ventit és el kell menteni. . .
Ha csak 2 fokozatot akarsz akkor beállítod 40%-ra elmented ,majd 70%-ra és megint elmented.
Majd megcsinálod hozzá a lancher item-et ha ez is megvan akkor a scheduler fülre mész és ott beállítod milyen hőfokig állítsa 40%-ra és milyen hőfoktól 70%-ra a ventit. . .
Egyszerű,de a linken nagyon részletesen le van írva.
Jobban le van itt írva mint a logoutos írásban,mert a 2.07-es rivatuner óta meg is változott a ventivezérlés és ha így állítod be akkor a kari bios-ában sem kell túrkálni mert nem bios-ból fogja vezérelni. . .és jobb szerintem a maghőmérséklethez kapcsolni a ventit. . .mert így ha nincs megterhelve a GPU nem fogja feljebb kapcsolni csak ha elér 1 bizonyos hőmérsékletet.Amúgy B.Ú.É.K. mindenkinek!
-
SSJPeter
őstag
válasz
nixx-21 #12184 üzenetére
Tesztek. . .tesztek. . .ugyan már szinte semmit nem érnek!
Sok dologból jön össze,hogy mitől jó egy VGA. . .gyorsaság,driver,hűtés,zajszint. . .
Ha mondjuk nekem lenne nekem egy HD4870-em amit a tesztekben kihoznak 10%-al gyorsabbra mint a GTX260-at,(persze 4magos processzorral,teljesen valószerűtlen körülmények között) baromira nem érdekelne az az(elvileg) +10% ha cserébe hangos mint a franc, fel driverezni nem tudnám(tehát játszani ergo nem tudnék vele), és melegedne mint egy kazán!
Nem értem én az ATi-sokat ha olyan baromira jó a HD4870 akkor mit kell nektek itt ezt bizonygatni ebben a topicban?
Írkáljátok meg az Ati topicban,hogy hűűű de baromi jó meg gyors a HD4870,örüljetek a fejeteknek oszt kész.
Ehelyett itt teszteket vágtok be.
Nem értem minek jöttök ide. . .talán azért mert inkább magatokat akarjátok meggyőzni?
Azt szokták mondani,hogy "a jó bornak nem kell cégér". . .
Nem akarok politikát belekeverni de nekem ez arra hasonlít amikor mindenféle grafikonokkal próbálják meggyőzni egyesek az embereket,hogy tulajdonképpen a számok szerint egyre jobban megy itt mindenkinek. . . .
Na ezek a tesztek is kb. annyit érnek! -
SSJPeter
őstag
válasz
Buldozer99 #12118 üzenetére
Írd ezt meg a "vörös" topikban is!
-
SSJPeter
őstag
Ebben a totyikban ez OFF de olvasta már ezt valaki?
GeForce GTS 200-as kártyák G92b GPU-val -
SSJPeter
őstag
válasz
Buldozer99 #12098 üzenetére
Most,hogy mondod néha én is hallok cicergést. . .de csak szintetikus tesztek alatt.. . atitool,furmark. . .
Amúgy tutira 216sp-s?
Megnézted rivatunerrel?
Mert elvileg az XXX verziónak 192sp-snek kéne lennie.
Amúgy gratula, nagyon jó kari sok sikert hozzá. -
-
SSJPeter
őstag
Nem az a helyzet,hogy direkt lézerrel átvágnak 1 shader "cluster"-t,hogy ne működjön csak 9?
Azt olvastam eredetileg a teljes értékű GPU-ban 10shader csoport van ami egyenként 24sp-t tartalmaz és 1-et lézerrel átvágnak. . .
Guru3D-n olvastam.
Most azért vágják át mert amúgy is selejtes vagy mert direkt azt akarják,hogy ne működjön csak 216sp? -
SSJPeter
őstag
válasz
Szuperboci #11852 üzenetére
Nekem is 192 van írva a doboz egyik részén kis betűvel,de a feature-ök között külön ki van emelve sárga színnel,hogy 216SP. . .nem tudom elképzelni,hogy nálad nem ez a helyzet.
Egyébiránt ha valakinek 192sp-set adnak el holott 216-osként vette az menjen vissza reklamálni,mert az átverés, kötelesek visszavenni.
Mellesleg tényleg nem a doboz számít hanem,hogy hány sp van magában a kariban. -
SSJPeter
őstag
válasz
Szuperboci #11845 üzenetére
Elvileg rá kell legyen írva a dobozra a feature-ök között. . .XFX-en mindenképp ott van.
-
SSJPeter
őstag
válasz
zsolt1129 #11808 üzenetére
Hmm,érdekes az a kép amit felraktál és emlékeztet az saját problémámra anno.
Nekem g80-as GTS-el volt hasonló jelenség Rainbow Six Vegas játék alatt 2 éve,nem biztos,hogy neked is az a gondod de nincs kizárva.
Hangsúlyozom,hogy nem videókártya gond volt.
Egyszer csak spontán elszíneződött minden és olyan is volt,hogy az egész 3D-s kép szétesett 2D-be. . .Figyelmetekbe ajánlom eme képeket.
Kép1
Kép2
Kép3Persze én is egyből vittem vissza a boltba a karit gondolván,hogy szar és nem gondoltam volna,hogy HIBÁS RAM okozta a problémát amit aztán a memtest igazolt is,de arra gondoltam volna legutoljára.
Szerintem ha tuningolod a RAM-ot vegyél vissza belőle. . .Nekem sem álladóan jött elő,csak néha-néha.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11754 üzenetére
Most inkább Wolfdale-re válts,nagyobb gyorsulást fog hozni és kezd egész jó árban lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Synology NAS
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- A HMD visszalép az USA piacáról
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest