- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz
Dare2Live #3692 üzenetére
ez jó lesz nekünk?? tehát nem fog a minőség romlására menni?? ugyan egyre erősebb lesz a fejlesztés iránti kötelességük,de nem lesznek azok úgymond teszteletlen példányok?? míg most fejlesztgetnek (inkább ATI) , tesztelgetnek, és nyilvánosságra kerül a karesz. a következőkben nem fog ez egy kicsit felgyorsulni??
-
janos666
nagyúr
válasz
Dare2Live #3642 üzenetére
Az is túlzás és erőlködés amit az nv csinál 500mm2 feletti méretekel, de az RV770-et azért nem lehet túl nagynak nevezni, bőven lehetne ~250-270mm2-es a következő GPU-juk is, minden fontosabb elem számát vagy teljesítményét duplázva. Akkor megint lenne egy fasza 1GPU-s kártyájuk ami még mindíg elég olcsón adható nyereség mellett is (50-60k körül).
Rendben hogy nem járható az az út amit most játszik az nv hogy mindenáron beletömi a tranzisztort a chipbe, kerül amibe kerül, lesz amekkora lesz és fogyaszt amennyit nem szégyenl, az egy dolog hogy nem kéne 300mm2 fölé menni, de amíg nem muszály addig nem kéne előgyártott darabokból kirakni a monolitikusan is elkészíthető chipeket. Erre mondtam hogy átesnek a ló másik oldalára. Azt mondják milyen jó lesz hogy ők öszetokoznak 2-4 kis magot egy bazinagy helyett, de amíg korlátok közt tarthatnák a méretet a csíkszélesség-faragással és hatékonyabb egybe kinyomni (mármint teljesítményben nem kell CF) addig nem kéne ezt erőltetni.
Nekem nem fekszik az az ötlet hogy ha valami ételmesebb VGA-t akarok majd venni 60+/-10k környékén akkor vagy dual/quadchipes megoldások közt kéne keresgélnem vagy lemondok az olyan featurekről amit, ha nem lenne geforce akkor 1, így hogy van meg 3 újabb generáció múlva használ majd valami (ala tesszelátor). Ha tényleg ezt a minimál-chip dolgot lövik el a következő VGA-m megint Geforce lesz, akkor is ha ~10k-val drágábban viszi ugyanazt 1 chippel mint a konkurens radeon 2-vel és 2x annyit fogyaszt mellé.Nade mindegy, majd meglátjuk.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Dare2Live #3574 üzenetére
Tudom FFuad, de akár augusztus vége is lehet az 55 nanos. Ehhez remélhetőleg magasabb órajelek is társulnak majd. Még a 4850 X2 is érdekes lehet, amennyiben jön, s hamar teszi. De szerintem szintén augusztus végefelé várható.
-
válasz
Dare2Live #3483 üzenetére
én két dolgot látok, ami komoly különbség lehet a DX10 javára:
- korrekt AA deferred rendering mellett (ehhez kellene legalább egy játék, ahol ez kimutatható szép screenshotokkal)
- geometry shader nincs a DX9-bensztem a GS-t még csak kóstolgatja mindenki, néhány érdekes techdemon kívül komolyabb alkalmazását még nem láttuk.
vszleg hasonló a helyzet az ígérgetett teljesítménynövekedéssel is - miért nem adott ki egyik IHV sem egy olyan techdemot, ahol az azonos eredmény mellett a DX10-es codepath 20-30%-kal gyorsabb?szóval, ha csak valaki nem húz elő valami igazi killer applicationt a kabátujjból, akkor ez egy lassú móka lesz...
-
válasz
Dare2Live #3433 üzenetére
Koreában egyes nagyvállalatok számolnak a Starcraft 2 megjelenésével a várható tömeges szabadságramenések miatt.
Gub3ra: a Techreport fogyasztásos teszttel vmi nem stimmel, nézd meg a GTX280 vs GTX280SLI fogyasztási adatokat, az szimplán irreális - innentől a többi szám is kétséges.
-
DEJVID
őstag
válasz
Dare2Live #2728 üzenetére
az szánalmas ahogy véditek az épphogy használható gyári hűtést mert hát az atinál az se hiba ha meleg. és az is nagy dolog lesz mikor két maggal megverik az nv egy magját. komolyan mondom olyan érdemek hogy minnyá átmegyek én is pirosba. ha szídod az nv-t azt tedd az atis haverokkal msn-en ne az nv-s topikot töltsd ki. puszi <3
-
keIdor
titán
-
biggamer
veterán
válasz
Dare2Live #1924 üzenetére
Én nem írtam, hogy holnap ilyet akarok venni.
Csak az esett sz@rul, hogy az említett hsz-ed elött kettővel írtam azt, hogy KillHates akar ilyet venni.
Én beírtam ezt ide a topicba, Te erre burkoltan lehüllyézed.
Ez esett sz@rul.De most már tárgytalan, nem vesz ilyen kártyát, előbb közölte egy másik topicban.
Na mindegy, én a részemről befejeztem ezt a témát.
-
biggamer
veterán
válasz
Dare2Live #1915 üzenetére
Nem tudom miért kell ezért lehülyézni valakit.
Felnőtt emberek vagyunk, mindenki el tudja saját maga dönteni, hogy mennyi pénze van és hogy mire költi.
Van aki az újdonság miatt más kiváncsi a kártya tuningolhatóságára.
/ mindig jól jöttek az ilyen " úttörők ", nekünk csak a fotelban kell ülni és várni az eredményt, semmi kockázat és pénzköltés nélkül /Mindenki valós tesztet akar, aztán ha valaki véletlenül megveszi akkor meg lehúzzák az illetőt.
Bezzeg, ha lesznek valós tények, akkor jó lesz benne turkálni, viszonyítani a többi kártyához. -
r-chee
őstag
válasz
Dare2Live #1915 üzenetére
NV-nél maradva, szerintem egy 8800GT-t, GTS-t sem érdemes lecserélni úl VGA-ra. csak azért mert az a TOP most, mert felesleges. Átlag user 1280*1024-ben, vagy 1440*900-ban játszik, és új gamma sincs még ami kihasználná az új VGA-kat. Azért, hogy - hasamra ütök - 72 FPS helyett 105 legyen egy eddig játszott játékban, felesleges kiadni ennyi lóvét. Majd év vége felé talán lesz olyan VGA is, ami nem nyeli le keresztbe a villanyórát.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dare2Live #1910 üzenetére
Hát ez jó, de az a baj hogy az ősz az messze van. Jobb lett volna kicsit alacsonyabban kezdeni, és nem sokat csökkenteni nem? Mondjuk 105-110, és akkor a jövőhónapban 85-90. lehet hogy jobban járt volna vele ő is meg a vásárlói is. Ebben most jobban döntött az ATI, igaz kicsit gyengébb karikat ad, de egész meglepő áron tudja ezt.
-
-
Speed
addikt
válasz
Dare2Live #1740 üzenetére
Ez csak egy fordulat volt képletesen értettem, haveroktól halottam akik mostanában figyelgetik a dolgokat, sajna nekem nem nagyon volt erre időm az elmúlt időban. Csak azért mondottam mert már nem egy embertől halottam, de természetesen én is kételkedve fogadom az ilyen keletű híreket
-
válasz
Dare2Live #1692 üzenetére
mondom:
-1- Egy GT280nál olcsobb 9800GX2 veri fpsben a GT280at. De még egy 65Ks 8800GT SLI is. Akkor mi értelme a 130K+os GT280nak? Semmi?
Egyrészt hol ide, hol oda billen a mérleg, másrészt nagyfelbontásban AA-val a G92 sok esetben felejtős, harmadrészt az SLI skálázódás még mindig messze van a tökéletesen koherenstől. Ha pedig az SLI megy, azt a GTX 280-nal is lehet - a GX2-féle QuadSLI viszont felejtős az alkalmazott 4way AFR miatt.
-2- A GT260 ha +30%ot hoz 9800GTXhez képest akkor nem nagyon fogja verni a 4870et. Mekkora is a 4870 magmérete? A GT260é? Mennyire is komplex és drága egy 448bites crossbar PCB?
Ezt egyelőre várjuk ki. Szeretném látni, hogy a 4850 4xAA/16xAF mellett pariban van a 9800GTX-szel, és akkor igazat adok Neked. Addig nem
Ill. az előállítási költség az jogos, de ez legyen az nVidia profitabilitásért felelős embereinek a baja-3- 4870 ha 9800GTXnél erősebb lesz márpedig ez elég sanszos akkor a 4870X2 csúnyán elfogja kenni a GT280at. Eközben előállítási árban kb egyszinten vannak
viszont a GTX 280 3 hónappal előbb van a piacon, és addig arat egy kicsit. meglássuk, hogy fognak alakulni az árak a 4870X2 megjelenésekor. ja, és az 55nm-en gyártott GT200-ból már esetleg lehet GX2-t is fabrikálni.
"Hülye aki új NVt vesz?"
szerintem ott megy félre az egész, hogy nem veszitek figyelembe, hogy ez a kártya minimum 50% árprémiummal indul pusztán a státusza miatt (emlékeztek még, milyen áron indult az X800XT?). ez így van minden új top-end műszaki cikknél, nem csak a PC-iparban. akinek farokméret ügyben van rá szüksége, az megveszi ennyiért is, a többiek meg szépen várnak, amíg beáll vmi realisztikusabb árra.ismétlem, szerintem a 8800GTX-re ennyit ráverni szép teljesítmény, még ha kissé későn is jött a dolog.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Dare2Live #1616 üzenetére
Ki nem szarja le a 280at?? Engem nem érdekel csak az érdekel hogy ne kamu legyen a videokártyák eredménye met nem stimmelnek.Köcsög csaló az összes oldal.Lehet ezért pénzt kapnak.
Remélem aki majd vesz valamilyen új karik tesz fel logoutra saját tesztet mert ezek amik most mennek a neten szánalmas.
Hasraütök azt beirok egy fps értéket mert az trendi de hogy meg is nézzem az adott játékban á azt minek sok idő menne vele. -
-
Crytek
nagyúr
válasz
Dare2Live #1322 üzenetére
Hát ha kicsit használnád az eszedet és kicsit gondolkoznál is ég mellé rájönnél full kamu a teszt.
Csak egy példa --> Crysis 2048x1536 4x AA 16x AF 8800GT-vel 24 fps (a nagy büdös lószart azt nekem is 8800GT-m van és már 1280*102-ben is ilyen szürökkel 20 fölötti fps már álomszámba menne).
De te hihetsz ennek a szarnak nyugodtan.
-
CortezX
aktív tag
válasz
Dare2Live #1322 üzenetére
Ott a pont!
A 26. oldal ugyanaz ami az eredeti oldalon fent volt. A kártyáról készült képekre ha kattintotok láthatjátok hogy az még mindig az eredeti szerveren van fent.szerk:[itt] a teszt aminek az első és utolsó oldala bekerült a gtx 280-éba. Lehet hogy véletlen, és épp azon melóznak h kijavítsák
. Akárhogyis, náluk van egy gtx280 és reméljük lesz fent róla normális/javított teszt.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Dare2Live #936 üzenetére
úgy írtam hog 14A után. Mert nem a 12V ami kevés, hanem a 14A. Ha lenne 18A akkor emelhetnéd feljebb is a vcore-t, illetve, ha menne kissebb vcore-al, akkor kevesebb áramot venne fel, és elég lenne a 14A is. Azért 160W csak a hőteljesítmény. De nálam szerintem elérte a 200-at lehet, amikor 1,58-al prime-oltam 3850-en( a hx620 50A-t ad le single rail ).
-
VinoRosso
veterán
válasz
Dare2Live #931 üzenetére
kb annyi, de fesztől függ, hogy 14A után mennyit vesz fel a proci, nem tom te mennyivel kináltad meg, de +0,1vcore sokat dobhat a fogyasztáson, a felvett teljesítmény biztos nem lineárisan növelszik, hanem inkább exponenciális, főleg a vége fele. De 180-200 ra tippelnék én is max.
-
válasz
Dare2Live #722 üzenetére
"Vkinek meg pl környezettudatosságból még fontosabb is."
100%
Csak nem mertem írni, mert divat mostanság lefikázni azokat akik a környezet védelemről papolnak. Aztán meg csak nézünk mikor Gerében szupercella alakult ki és összefossta magát mindenki, hogy akkor most Óz birodalmáig meg sem áll! -
válasz
Dare2Live #697 üzenetére
Szerintem sem kamu, de trükk az van: egyrészt a grafikon skálázásában, másrészt ott, hogy a kiválasztott játékok többségében nem skálázódik igazán jól az X2. Ld. amit a #632-ben írtam.
Amúgy 8.3-as Catalyst volt alatta.biggamer: azért a dolog pikantériájához hozzátartozik, hogy az R7xx topic off-jainak nagy része nVidia témával volt tele
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #484 üzenetére
Ha van eszük, akkor egyszerűen X360-ra és PS3-ra optimalizálják és csak utána adják ki játéknak. Az sem lehetetlen, hogy a Crysis2 már csak egy PS3 exklúzív lesz...ha jól emléksze, igen csak kivoltak bukva a kalózkodás mértékén. Attól függetlenül én jogosnak érzem felhasználók részéről. Minek fizessenek olyan játékért, ami nem fut a gépükön és valószinűleg 1x fognak vele játszani?
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Dare2Live #484 üzenetére
Hát én tuti nem . Már az egyesnél is köszönöm szépen nem kérek többet volt a reakcióm...más játékot meg nem fognak így elkufircolni - részemről szerintem, a ubisoft mindig jól optimalizált meg azért általában a többi is. A krízisből bencsmarkjáték lesz.
Hacsak rá nem jöttek hogy (biztos rájöttek) picit másképp kell csinálni játékot.
Szerény saját vélemény!
-
rocket
nagyúr
válasz
Dare2Live #479 üzenetére
Ertem a celzast, de nem en talaltam ki, egy ellemzo mondta tegnap valami hirmusorban
Ha 450$ lesz a GTX260, akkor az europaban 380-400 euro lehet, ami a jelenlegi arfolyamon atszamolva ~92700-~97600ft,ehez meg hozzajon a magyaorszagi arkepzes ami meg +~10%, tehat 100-105k kornyeken lehet megjeleneskor, persze sokat szamit mennyi jut majd ide a kartyakbol, az elejen meg talan a nagykerek kihasznaljak az ujdonsag varazsat, es meg radobnak egy kis (10%) hasznot.
Azert nem erdemes nagyon elore kalkulalni, mert nem tudni milyen mennyisegben lesznek elerhetok a kartyak, ha nem fogjak tudni az elso napok utan kielegiteni az igenyeket (supply on demand), akkor az arak felfele fognak megindulni, ahogy ez tortent a 8800GT eseteben is tavaly a megjelenes utan nem sokkal.
-
Bundás22
őstag
válasz
Dare2Live #429 üzenetére
miért te milyen hosszúra saccolod, vedd figyelembe h a keleti emberek általában kicsik.
az is lehet h prototípus(amik általában kevésbé kompaktak)
kizárt h akkora lesz h nem fér be egy átlagos házba, a 260-as csak beleféregyébként ennél a chipnél kicsit előretekintettek azzal(ha tényleg ilyen brutkó lenne), szal ezt inkább 45nm-en álmodhatták meg arra tervezték, végül kénytelenek legyártani 65nmen ezért gáz egy picit
-
keIdor
titán
válasz
Dare2Live #51 üzenetére
Pontos számot nem tudok mondani, de szerintem +50% biztos. De szerintem 512bit Crossbar-al lehetetlen. Egyszerűen képtelenség... Ha a GT200 meg tényleg 600mm2 lesz, kur*a szar lesz a kihozatali arány és szintén drága lesz az is. (130k+) A 250W TDP pletykáról és a fűtésről nem is beszélve...
Idén ha kijön gazdagék kártyája lesz. Egy GT200 55nm/45nm már jobban hangzana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Óvodások homokozója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest