- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MirrorLink
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
válasz trouble #51747 üzenetére
4148.- Ft lett könyvelve 10€-ra.
Az nem a közép volt 01.24-én, hanem deviza eladási.
Ez a feltöltési módszer felejtős.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
válasz zolnagy #51751 üzenetére
Általában pár óra alatt meg szokott érkezni az utalás. De épp utánad írta valaki, hogy több mint 1 nap alatt sem érkezett meg neki az OTP számlájára. Én a héten kétszer is utaltam Erstés számlára Eurót, mindkétszer hamar megérkezett.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Ungabunga
újonc
Sziasztok,
Revolut számláról utaltam a saját számlámra (CIB-es) pénzt (forint) csütörtök napközben.
Pénteken értesített a Revolut hogy várható teljesítés ma (azaz péntek), de nem érkezett meg a számlámra.
Mennyi idő szokott lenni? -
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Segítsetek, légy szíves, hogy járjak el.
Van Revolut számlán EUR megtakarításon pénzem, amire hétfő délután szükségem lesz. Na most EUR-HUF átváltás gondolom azonnal megtörténik Revoluton belül. Ennek is nagyobb az illetéke hétvégén?
Viszont Revolut számláról mennyi az átfutás utalni OTP-re? Gyorsabb-e, ha nem nem OTP számlaszámra utalok, hanem OTP bankkártyára?
Köszi! -
kp78
addikt
válasz trouble #51747 üzenetére
Persze, tudom.
Azt várom.
Rengeteget fizettem mostanság az OTP fizikai kártyával külföldön.
De szerintem Revolut feltöltésnél nem fog működni, mert ezt online fizetésnek fogja venni.[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kw3v865
senior tag
Az általad leírt esetben nem érvényes az Árfolyam+. Csak és kizárólag devizaaváltásra és fizikai kártyás vásárlás esetén él a kedvezményes árfolyam. Röviden: ha külföldre mész, érdemes az OTP-s kártyádat használni, jobb lesz vele az árfolyam, míg netes vásárlás esetén továbbra is a Revoluton a nyerő (kivéve hétvégén).
-
kp78
addikt
válasz trouble #51743 üzenetére
Egyelőre könyvelés alatt mutatja, és csak azt látom, h -10 € van könyvelve, nincs forintosítva
A pontos egyenlegemre sajnos nem emlékszem mikor a feltöltés történt, OTP app nem mutatja a tranzakcióknál az azt követő egyenleget, ahogy pl. Erste igen.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
vacs
veterán
Olvastam ma az árfolyam+-os dolgot.
Nekem is van otp számlám (is), be is van kapcsolva az árfolyam+.
Ha Revolutot feltöltéskor (nem utalás) Euro-ra állítom forint helyett, akkor árfolyam+-os árfolyamon tölti fel a pénz a Revora (tehát az otp váltja árfolyam+ díjazás szerint)?
Vagy félre értettem valamit?(^)(>.<)(^)
-
trouble
senior tag
válasz freelancer68 #51724 üzenetére
Hát én most megnéztem/10 eur: 4109 revo, 4114 otp átutalás.
kp78 :És mi volt a tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
kp78
addikt
válasz freelancer68 #51741 üzenetére
Ezt biztos nekem akartad?
Én kártyás feltöltésről írtam ill. próbáltam.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz alex devil #51738 üzenetére
Erre az időtartamra nem gondolkodsz TBSZ-en? Szimplán a Lightyear széf hoz most durván 3% éves kamatot, vagy nézel valami ETF-t. Kivenni kiveheted akár idő előtt, viszont ha kihúzod az 5 évet rá, akkor adómentes a hozam.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
FireFox1996
őstag
válasz alex devil #51738 üzenetére
Államkincstár, EMÁP, kb 2,7% (változó) kamattal, 3 év futamidő?
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
Revoluton belül van olyan befektetés amit ajánlanátok? 2-5 év körül, 3-4 havonta tennék bele 500-1000€ vagy $S23
-
FireFox1996
őstag
Egyátalán nem váltok rendszeresen, nyári pihenés foglalása miatt váltottam. Most csak kiváncsi voltam, hogy mennyi a váltási árfolyam.
Nyárig meg havonta ennyit váltok igyenes kereten belül, amennyit kell majd nyáron használnom.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Orgi
addikt
válasz FireFox1996 #51733 üzenetére
Gondolom a havi 350.000-es limit miatt, ha te rendszeresen ennyit váltasz, lehet érdemes lenne megfontolnod fentebbi csomagba lépni, nem?
Standard: Exchange limit of 350,000 Ft per month. Fair usage fee of 1% applies to any additional exchange.
Plus: Exchange limit of 1050,000 Ft per month. Fair usage fee of 0.5% applies to any additional exchange.
Premium, Metal and Ultra: No exchange limit. No fair usage fee. -
zsola400
aktív tag
válasz FireFox1996 #51733 üzenetére
Igen ingyenes/standard csomag.
-
zsola400
aktív tag
válasz FireFox1996 #51731 üzenetére
Nekem most 412,15ft-ér váltana.
-
zsola400
aktív tag
válasz FireFox1996 #51729 üzenetére
Mert Standatd csomagban átlépted a 350e.ft-os váltási limitet. Próbáld 100€-val
[ Szerkesztve ]
-
kp78
addikt
válasz freelancer68 #51724 üzenetére
OTP árfolyam+ esetén kikötés a fizikai kártyával való fizetés, online vásárlásra nem érvényes.
Próbált valaki €-t feltölteni Revolutra OTP-s kártyával, hogy hova sorolja azt?
Kipróbáltam, kíváncsi leszek milyen árfolyamon fogja elszámolni.[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
zsola400
aktív tag
Akinek van Raiffeisen Premium számlája most ott is jobb árfolyamon vált mint a Revo ~0,5-1 ft-al, és a bankártyához kapcsolt számla módosítása is 2025 év végéig ingyenes, így a Revora kártyás feltöltéssel ingyen lehet € vagy más devizát feltölteni.
-
válasz FireFox1996 #51725 üzenetére
Most ebben a pillanatban 411,95 forintot kéne fizetnem az appban 1 euróért. Nem tudom neked honnan jön a 416.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
FireFox1996
őstag
XE.com szerint éppen 408,80 az EUR.
Revolutban ránéztem, és váltás huf-ről eur-ra 416,0374
Így jó árfolyam? Mert nekem egy kicsit sem az<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
freelancer68
tag
válasz jobarat01 #51721 üzenetére
Így van, otp sepa utalást indítasz (eur) a revolut számládra. Az otp fog váltani közép árfolyamon. Annyi, hogy a sepa utalásnak is van díja, de tavaly még azzal együtt is jobb volt, mint a revolut.
Október végén 405.57 volt az árfolyam az otp-n.
100 euro 40557 Ft-ba került + 122 Ft (0.3%) költség, azaz 406.79 Ft-ba került 1 euro. Revoluton ez több volt 408Ft volt.
Ha jól tudom, akkor jananártól a 0,3% -> 0,45%-ra növekedett.
Azaz 409,41 + 0,45% = 411.25Ft ami még most is jobb.[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz freelancer68 #51719 üzenetére
Árfolyam+ esetén nem tudsz számlán váltani, csak fizetni.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Blaymoira
csendes tag
Arról valakinek van tapasztalata, hogy ha nagyobb csomagban vagy mondjuk Premium akkor jobb árfolyamot kapsz alapból váltásnál?
Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire lehet közel kerülni a középárfolyamhoz.
-
tobias40
veterán
Revo-ról pl. CIB bankra kellene utalnom az mennyibe kerülne kb. havi 100.000 ft-nál?
Köszi! -
zerodot
aktív tag
válasz Luissimo #51708 üzenetére
Revolut appban nézd meg a tranzakció részleteit, ott látni fogod, milyen pénznemben érkezett a terhelés.
Ha PayPal-lal fizettél, akkor nagy eséllyel a PP váltott neked (rossz árfolyamon) és HUF-ban terhelt. PP-ban külön be kellene állítani a kártya pénznemét USD-re ilyen esetben. Régebben a PP mindent megtett annak érdekében, hogy csak nagyon körülményesen lehessen ezt átállítani, nem tudom mostanában hogy megy.
-
TrollBalint
addikt
válasz Luissimo #51708 üzenetére
ha paypal-lal fizettél, akkor nem lehet, hogy a Paypal váltott neked? Mennyi Ft-ot vont le a 20$-ért? Mert a Paypal alapbeállítása, hogy Ő vált, át kell állítani és akkor a Revolut (vagy ami mögötte van) vált.
Paypalon gondolom látod mennyit fizettél, abban az áfának is benne kellene lenniehttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Luissimo
veterán
Jajaaa.
Köszi, de nem volt kevesebb összeg váltva, sőt néhány dollárral többet is váltottam.
Egyébként dollárban volt a fizetnivaló megadva, és paypal-on fizettem.
Mondjuk nettó ár volt megadva, lehet, hogy elszámoltam az áfáját.
Nen tragédia, majdcsak elköltöm másra, csak nem értettem.Köszi uram,
Legalább ezzel a modszerrel növelni lehet az ingynes kp. felvételi limitet, ha már nem szavezták meg ezek a pernahajderek a 250 000-re történő emelést.
Apropó tudtok valamit hogy a cashback visszatérités hol működik és milyen kártyával?
-
válasz Luissimo #51705 üzenetére
1. Ha 29-én van a fordulónap, akkor értelemszerűen előtte felveheted, meg utána (vagyis 30-án), de akkor jövő hónapban már csak a fordulónap után vehetsz fel pénzt. Februárban feltételezem, hogy a hónap utolsó napjára fog esni a fordulónap (de úgyis látod az appban, ha ránézel március 1-én, hogy tudzs e máér megint felvenni ingyen pénzt).
2. Elvileg ingyenes a pénzfelvétel az ATM-ekből, gyakorlatilag nem lehet most pontosan tudni, hogy mindegyiknél az-e, ill. van-e limit. Mondok egy példát. Tavaly simán fel tudtam venni 300 ezret Erste ATM-ből költségek nélkül, idén már csak 150 ezret bár lehet, hogy 200 volt). De egyébként kiírják az ATM-ek, ha egy pénzfelvétel extra díjba kerül (mármint az itteni bank részéről).
3. Ennek több oka is lehet.
a. épp csak kicsivel volt kevesebb a dollár, mint amennyi kellett volna. Pl ha csak 1 centtel is kevesebb, akkor már a forint számláról vonja az egész összeget, amennyiben van rajta elég pénz. Ebbe a hibába pl. könnyű beleesni olyankor, ha a szolgáltató forintban jelzi az árat, de tudod, hogy mondjuk dollárban terhel, ezért váltasz dollárt, de elszámolod magad, pl. mert esik a forint árfolyama közben.
b. a szolgáltató maga forintban terhelt, mert látta, hogy magyarországi kártyád van (magyar bin-es az ide postázott Revolut kártya)
c. valami szolgáltató közbe volt iktatva a fizetési folyamatban (pl paypal), és az terhelt forintban. Egyébként pont a paypal nagyon rohadt módon működik ilyen szempontból, a lehető legrosszabb árfolyamon vált.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
TrollBalint
addikt
válasz Luissimo #51705 üzenetére
Ha jól értelmezem, Te utaltál, ilyen esetben neked kell kiválasztani melyik zsebet terhelje, alapból a Ft-ot veszi. Kártyás fizetésnél pedig azt a zsebet terheli elsődlegesen, amilyen pénznemben a terhelés érkezik.
És igen, ha 29-e a fordulónapod, akkor 28-án és 29-én is ki tudsz venni 75.000 Ft-t .
A fordulónapra tippem van, hogy szerintem a hónap utolsó napja lesz. De ha van itt olyan, akinek 31, akkor majd az megválaszolja pontosanhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Luissimo
veterán
Sziasztok,
Lehet hogy nyilvanvalo kerdezek, de biztonsag kedveert.
Standard csomagommal, mely miden ho 29-èn fordul, akar.ketszer is felvehetek 75 ezret dijmentesen ebben a naptàri honapbam ATM-ből?
És ha a februàr 28 napos, akkor ott hol a fordulo nap?
28.-àn vagy marcius elsejen ?Mindenfèle magyar bank ATMje dijmentesen biztositja a fentiek szerint az ingyenes.felvételt?
A masik,
Forint,.usd es Eu is van a szamlamon, kartyamon.
Mit tettem rosszul hogy.egy.20 dollaros riaszto elofizetèst forintszamlarol utalta.at, holott èppen ezért vàltottam dollàrt elozo nap a szmlamrol?
Hol lehet ellenorini hogy melyik penznem.az.alapertelmezett,, hol jeloli.az.alkalmazás?
Alapesetben itthon a forint, de mivel lett volna annyi dollar is, nem azt vàlasztja alapertelmezettkènt?Koszi a valaszt.
-
-
válasz MasterMark #51701 üzenetére
Igen,arra gondolok.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Delta Force (2024)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest