Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Egy picit olcsóbb lesz a Google Pixel 10a
- Yettel topik
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Akkor csak rá veszem magam....
Az a furcsa, hogy most szinte erőszakolnom kell magamat, hogy ezeket az ergya ST sorozatokat nézzem, de hogy indult ez!
Sok évvel ezelőtt, ~2000-es évek környéke, péntek vagy szombat, otthon ültem délután a Viasat 3-at bámultam bambán, tesóm bejött, feltelepedett az ágyra, ő is azt nézte, amit én, mivel az én szobámban volt pluszban TV. Egyszer csak felcsendül egy addig számomra ismeretlen ST sorozat kezdő zenéje....Voyager A 37-esek (S02E01) epizód, soha nem felejtem el, konkrétan megállt az idő körülöttünk, és beszívódtunk az ST univerzumba. Mikor vége lett az epizódnak, tesómmal egymásra néztünk, ez mi vót...
Addig az ST világából a nagy mozifilmeket láttam részben, hallottam róluk, abszolút érdektelen volt számunkra, lévén SW fanok voltunk mind a ketten. Ezek után, alig vártuk a következő hét péntek, vagy szombat délutánt, úgy csüngöttünk a Viasat 3-on. Így lett ő is (lány létére), és én is nagy ST fan is, megnéztünk az összes vonatkozó filmet, sorozatot. Még a DS9 és az Enterprise sorozatok voltak jók, de a döntő a Voyager. Annó, még a szörnyű szinkronos 7. évadot is megnéztük, sőt le is torrenteztem, meg is van DVD-n avi-ban!!
Na, ez hiányzik a mai sorozatokból, sőt filmekből is. Így nehéz lesz behúzni a mai fiatalokat.... -
butch3r
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
oh, akkor rosszul mondtam, hogy discovery után. köszi!
Én is rosszabbra számítottam, nem mondom hogy jó lett, de nem STD rossz. Azért Kurtzman mehetne már nyugdíjba.Én második részt még nem néztem meg. A retardált lány szerencsére nem volt sokat, de azért a pár másodpercért is sok volt. Nekem a mi még szemet szúrt az a hologram lány, meg ahogy a kapitány "ül" a székében. De utóbbihoz próbálok pozitívan hozzá álláni, valószínűleg anno Riker székreülési "technikája" se jött be minden rajongónak, azóta meg tök rendben van, mint speckó riker manőver 
A JemHadar-Klingon első tiszt meglepően jónak tűnik eddig. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Academy S01E01 véleményem:
Ebben az epizódban több erőszak volt, mint a korábbi ST sorozatokban együttvéve. Ez így minden, csak nem Roddenberry víziója a jövőről. Oké értem, a burn után vagyunk és kemény az élet, de akkor sem ezt kellene bemutatni. A sztori itt nem nyűgözött le, az akadémia hajó lenullázása és megszállása a fő gonosz által eléggé egyszerűre sikeredett, ahogy a menekülése a mentőkabinban is totál hihető, hogy senki nem vette észre... Mindegy, más különben a sorozat többi része nem történik meg... Volt pár pozitívum, a Klingon-JemHadar hibrid első tiszt az jó karakter lett és a doki is elemében van, nem látszik rajta, hogy már 72 éves. Academy S01E02 véleményem:
Ez az epizód már inkább volt ST. A Betazoid delegáció tetszett, érdekes volt és a tárgyalás is. Ugyanakkor eléggé wtf, hogy a burn előtti térképekről a számítógép nem volt képes megtalálni azt a bolygót, ami idáig el volt rejtve a Betazoidok elzárt tere mögé. Persze ez megint olyan dolog, hogy különben a történet további része nem történik meg, ha egyből megvan a bolygó, mert hát mindig is ott volt, ahol most is... Érted. A doki ebben a részben is zseniális volt. Összességében azt mondanám, hogy a kissé erőszakos nyitás után és ha túl tudod tenni magad a logikátlan történéseken, akkor még akár nézhető is, ennél mindenképpen rosszabbra számítottam. Ez olyan 5-6 a 10-ből érzésre. Meglátjuk, hogyan folytatódik, eddig nem volt túl nagy tinidráma. Persze az erős gyerek rögtön talált magának egy másik erős gyereket, hogy aztán balhézzanak. Szóval mégis van némi tinidráma... tibaimp: Valahol a Discovery 3. és 5. évadja körül, csillagidőt nem mondtak. Elvileg akkor játszódik, mikor a Discoveryt éppen felújítják programozható anyaggal, mert éppen nem érhető el mikor kellene.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ha már a sorozat. Múltkor kérdeztem hogy a Doki az eredeti OSH lesz-e, és közben látom hogy volt is kérdés, és a válasz az volt hogy igen, a Voyager-es dokit láthatjuk újra.
-
tibaimp
nagyúr
Erről mi a vélemény? Ráadásul élőszereplős: imdb
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Dinomano: mert retardált!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A doki legalább a régi. Akármilyen is lesz a sori, őt azért jó újra látni.De miért ette meg a kommjelvényét a csaj?
Áhhh nem akarom tudni.
-
Vesa
veterán
Nem hinném, hogy pol nyomásra lett ilyen szinten woke propi. Ez inkább a nyíltan elmeháborodott kurtzman saját döntése. Ő erőlteti ezt saját maga.
Más és OFF is: Újras megnéztem az Almost Human című sorozatot, ami egy elég régi darab (2013 körül készült, azt hiszem). El lett kaszálva 15 rész utn, pedig nagyon jó Cyberpunk vibe-ja van. Van egy olyan érzésem, ha ma kerülne adásba, nagyot menne. Színészek jók, történetek jók (bár az átívelő szálakat ugye nem tudták kibontani a kasza miatt), még a látvány is teljesen rendben van ahhoz képest, hogy régebbi. Megelőzte a korát szerintem.
-
Dinomano
őstag
Az új Tron filmek elég gyengék. Őszintén: A Tron abban a '80-as évekbeli közegben működött szerintem a legjobban. Akkoriban villantott olyan látványt és design-t, ami garantálta neki a kult-státuszt, megérdemelten. De ennyi. Túlhaladta az idő, nem egy generáció nőtt fel azóta, aki nem tudja, hogy mitől volt az első olyan nagy szám.
A másik két franchise esetén átnevezést javasolnék, a jelenkori "ténykedések" tükrében:
Sz@r Wars és Sz@r Trek.
-
Bár én nem olvastam a könyveket de a Dűne még nem egy new Star Trek szint szerintem. Biztos vannak azért hibái de legalább lekötött.
#5330 én a Tron Legacy-t megnéztem az Ares előtt és az se volt egy nagy eresztés de jobb volt mint az Ares. Az Ares nevetséges gonosza meg úgy az egész béna története rányomta a bélyegét a filmre. SW esetén az ébredő erőt és az utolsó jedi-t is moziba néztem és nagyon megbántam, az utolsó jedi-ről ki is akartam menni annyira nem tetszett. Leia bizonyos jelenete verte ki nálam a biztosítékot, mint szerintem sokan másoknál is aztán úgy voltam vele, hogy csak azért is végig nézem, nem megyek ki. Szerintem azóta nem voltam moziban.
-
Dinomano
őstag
Pedig még ez az új Dűne nem is lett annyira szörnyű... Új ST-k, új Star Wars-ok...Hagyjuk, hogy milyenek...
(Tron Ares - Annyira nem volt szörnyű, mint amennyire lehúzta a net népe; viszont semmi extra élményt nem adott; egy sima, "generic", jó közepes sci-fi akció.)(Ami pozitívum volt, hogy semmi woke nem volt bent, sőt a fehér férfi volt a jó, és néger néni a gonosz.
) -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjuk ezt így nehéz megítélni... Mikor én voltam gyerek, senki kortársam nem nézte az ST-t, de mindenki odáig volt a Csillagok háborújától. Még a JarJar-os újabb részekért is...
Valamennyire mindig is rétegsori volt az ST, mert igényelt némi gondolkodást is, nem csak az érzelmekre hatott.Narxis: nem a woke-hoz van ennek köze, hanem ahhoz, hogy látványos sorit könnyebb csinálni, mint okosat.
Nézd meg a Tron: Ares filmet, most nyírta ki minimum évtizedekre az egész szériát de nem a sokat szidott Leeto miatt, vele semmi gond nem volt, hanem mert egy baromi látványos, közepes hangzású de történet terén rettentően ostoba filmet csináltak ami közelébe sem ér az előző filmnek. Az évtized filmje lehetett volna, ha a történetre kicsit rágyúrnak, de nem tették... -
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Amúgy a Paramount-nál mit szívtak? Még a Netflix se tolta ennyire fullba a woke-ot de a mostani közhangulatban igazi öngyilkosság egy ilyen sorozat. 2 dologra tudok gondolni, 1. valaki rühelli a Star Trek-et a Paramount-nál 2. sikeres a fiatalok körében bár én ennek a nyomait nem látom, nem érzékelem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ne felejtsétek, hamarosan Star Trek 90210...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csúnya pulcsis Picard

-
Bad Pritt
félisten
bmeg
-

-
Vesa
veterán
Érdekesség: a Captains Chair egyik tervezője magyar. Van vele egy interjú, akit esetleg érdekel.
-
Vesa
veterán
Ha már játékok a téma: A régi Decipher's Star Trek CCG-ket nyomta itt valaki?
Nekem nem volt meg, de próbálom beszerezni. Ha nem megy, van belőlük nyomtatható verzió, bár az nem lenne az igazi.Nekem bejöttek ezek a kártyás stratégiai játékok.
Kicsit bonyolult, de rengeteg kártya, rengeteg hajó, karakter, helyszín, küldetés stb. van benne. És ami a lényeg, csak classic éra, az új korszakos borzalmak nélkül.Igazán jó ST társasjátékról nem tudok. Talán a Captains Chair, az mondjuk nem volt rossz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Star Trek Resurgence 75% akciós, most csak 6.12 euró a Steamen. [link]
Aljasvip
-
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A kaland még nem ért véget: valószínűleg limitált tinta mennyiséget szánhattak rá, mert az L-betűért cserébe a korrigált sticker-en lemaradt a csillagflotta nyíl körött lévő ellipszis.

A Lego most megígérte, hogy küld majd egy korrigált_v2 matricát. Link a német cikkhez, amit találtam.Amúgy nem is németek lennének, ha nem reklamálnának ennyit...
Az én részemről meg lett bocsátva, amikor olvastam, hogy az impulzus hajtóművekhez egy új narancsos piros színt kevertek ki. Ez az a figyelmesség, amit egy rajongó igazán értékelni tud - szerintem. -
válasz
butch3r
üzenetére
+Sweet Lou 6 #5289
Nagyon sokáig fogjátok akkor élvezni a szerelést.
Nekem 13~15 óra kellett hozzá, sorozatot nem tudtam volna mellé nézni mert rendesen figyelni kell az összerakáskor.Volt róla szó a LEGO topikban is, hogy van egy vicces elírás a plaketten:

A Saucer valahogy így nézhetett ki az Utopia Planitia-n:
Kész modell:
Ez még az első leejtése előtt készült, így ezen a képen - bár nem látszik, de - még őszinte a mosolyom, míg azzal a plusz fél órával már nem lett volna az.
A tányér nagyon nehéz, így az első újra-dokkolásakor elrántotta az egész hóbelebancot előre.Nagyon impresszív, és gyönyörűen mutat szinte bárhol.
Külön engedéllyel az admiralitástól (a feleségemtől
) kaptam 2 polcot, így az Eaglemoss "kollekcióm" mellett lesz a végső helye.Továbbra is tartom, hogy ezt-azt másképp oldottam volna meg, de a régi makettekhez/modellekhez képest rengeteget fejlődött az építés és a leírás.
Ami a minőséget illeti, sajnos a LEGO sem a régi már, volt legalább egy tucat görbe lapos-hosszú elem - amit műanyag fröccsöntéssel dolgozva megértek, mi is küzdünk vele, de na... -, de a végeredményen szerencsére nem látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation 5 Slim lemezes 2027 szeptemberig garancia!
- ÚJ! BONTATLAN! SAMSUNG Q800F 5.1.2 csatornás, hangprojektor/soundbar.
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LENOVO IdeaPad Slim 3 - i7-13620H
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Akku: 89%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igen, most láttam meg. Nem olvastam vissza.
Áhhh nem akarom tudni.
)
Valamennyire mindig is rétegsori volt az ST, mert igényelt némi gondolkodást is, nem csak az érzelmekre hatott.