Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- MWC 2026: Varázslatos kínai B-brand telefonok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kányabé
csendes tag
Sziasztok!
AVX DB1 gépem van. Szeretnék bele OPV-t (túlnyomás-szelepet) beépíttetni. Tudtok ajánlani Budapesten olyan szerelőt vagy szervizt, aki ilyet vállal? Esetleg saját tapasztalat valakivel?Köszi!
-
Peti...(16v)
tag
válasz
aleister
üzenetére
Ezért jobbak a perem nélküli kosarak.
És igen, ezzel a módszerrel a kosár nincs előmelegítve, de egyrészt ennek szerintem semmi jelentősége (legalábbis rendes, hőstabil gépnél nincs), másrészt ha karral együtt őröl és készít elő az ember, akkor azalatt az idő alatt a kar és a kosár is visszahűl.
Nade hogy melyik kombó hány %-kal ad jobb eredményt a csészében, a hideg kosár+meleg kar vagy a langyos kar+kosár, erre még szerintem Lance sem vetemedik, hogy ezt bebizonyítsa
Ha mégis, azt meg 2 hónap múlva megcáfolja, uh én már rég elengedtem a tökéletesre törekvést... -
szuszinho
őstag
X-Ultra tapasztalata van valakinek? Azt olvasom, hogy jobban járok vele, mint egy C40-nel. Főleg munkahelyen, illetve utazáshoz használnám mindenesnek.
-
aleister
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ja értelek. Bocsi, felületesen olvastam.

Még az elején csináltam így én is, de annyira erősen pattant be a karba a kosár, hogy szétzíbolta a benne lévő kávét is. Egy része a konyhapúlton kötött ki.
No meg akkor csak a kart melegíted elő, a kosárt nem? -
Peti...(16v)
tag
-
TDX
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ha valaki venne, olasz amazonról olcsóbb az ORB, szállítással együtt most 48€ alatt kijön.
-
aleister
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Köszi!

-
Alabástrom
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Nekem nincs sem AP-em sem ORB-em, de állítólag Aeropress+adapter (Joepresso, Fellow Prismo, stb) kombóval elérhető ugyanaz az eredmény, mint ORB-el, csak kicsit macerásabb a folyamat.
Rengeteg cucc van, amivel készíthető ugyanolyan soup, mint az oxo-val, csak az oxo-val a legegyszerűbb, legpraktikusabb. Állítólag...
-
aleister
veterán
válasz
qvik27
üzenetére
Elégedett vagyok, viszont ettől eltekintve sosem baj, ha jobb eredményt érek el. Naked kart használok, de nincs sajna precíziós kosaram hozzá. A lyukasztás nagyon kis gagyi a jelenleginél. Egy lézerfúrt kosárral biztos más lesz a lefolyás. A közeljövőben beszerzem majd.
A kezdős totyikba anno raktam fel más okból (crema) videót. Nagy átlagban kb ilyen szokott lenni a lefolyás. Láthatóan kicsit táncol az elején a sugár, úgyhogy valamennyi csatornásodás tuti van, de aztán beáll középre. A pogácsán szemmel semmit nem látni. Nincs kráteresedés, stb.
Ez egyébként még disztribútorral + gyári kosárral készült. Azóta az előbbit elhagytam (bár nem vettem észre különbséget), az utóbbi helyett meg jött egy 58 to 49 stepdown kosár, de ugyanilyen szar likakkal.
konzumpro:
Sajna a kb 1 cm magas tölcsért már nem tudja átérni a WDT-m. De egyébként sem látom ezt megoldásnak, hisz a tamperolásnál van inkább probléma. Azt meg nem tudom a magasítón keresztül, hisz az a kosár belső átmérőjét csökkenti.Peti...(16v):
Én is őröltem már kosárba, de ha a kézi őrlőt használom (márpedig inkább a K6, mint a CG301), akkor ez nyilván nem pálya.
-
aleister
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Félek megkérdezni, hogy ennek mennyivel lesz más a végeredménye, mint egy azonos paraméterekkel lefőzött aeropressnek.

-
Apophis
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Videókat nézegettem, de nehéz azért kiszűrni, mi a valóság és mi a "tartalomgyártási kényszer", mert szinte minden szarra rárepülnek a nagyobb youtuberek.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Apophis
üzenetére
Európában eddig nem volt forgalmazva (legalábbis én nem találtam, pedig időnként ráketestem), horror drágán lehetett csak venni, de usankában óriási kultusza van, rengeteg infó van róla a neten. A legolcsóbb, legegyszerűbb, legpraktikusabb eszköznek tartják soup-hoz.
Illetve itt neki van pár hónapja.
-
Apophis
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Valakinek innen van vele tapasztalata?
-
Tomace91
senior tag
Eladó kézi őrlő: [link]
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Itt egy átfogó leírás is hozzá:
[link] -
Alabástrom
senior tag
Ha valakit érdekel az OXO Rapid Brewer, végre megjelent a német Amazonon is.
-
-
BBpeter
tag
Megnyitotta kapuit az én nagyra becsült projektem. Akit esetleg érdekel nézzetek fel a [weboldalra] , ahol minden fontos infót megtaláltok róla. Ha van esetleg olyan ismerettségetek, ahol ez a szolgáltatás releváns lehet, megköszönöm ha megosztjátok.
Az oldal alján vannak hivatkozások a közösségi oldalakra is, ha gondoljátok kövessetek ott is, és figyeljétek a tartalmakat. Tiktokra hamarosan várhatóak jó kis komplett workflow videók, illetve sok más, hozzám hasonló mániákusok számára remélhetőleg izgalmas tartalom
-
Toobee
veterán
válasz
ici169
üzenetére
Incanto egy ezer éve kifutott gép már. Mennyi ideig ment nálatok? Használtad vettétek? Hány kg a havi fogyás? Ha elértek egy szinten, lesz olyan cég, aki a kávévásárlásért cserébe adja a gépet, talán ez lenne a legegyszerűbb út vagy megvenni a legolcsóbb automatát, ami épp elérhető és kibővített garanciát vásárolni hozzá, amikor szervizbe kerül először, akkor a másodikat, aztán lehet forgatni őket. Cecotec Cremmaet, Tchibo
Esetleg nézzétek még meg a Jura ONO + külön daráló vonalat is, de gondolom nem akartok ezzel pepecselni. MOVA Virtuoso 10 Pro - ezt sok néven megkapjátok, minimálisan más kinézettel, de azt hiszem ez a gyártó saját márkája. -
válasz
ici169
üzenetére
szerintem nincs ilyen. napi 20 kávétól, pláne céges keretek között, ahol sokszor nincs olyan gazdája, aki folyamatosan vízkőtlenítené, karbantartaná stb. mindegyik ki fog múlni félévente, évente.
ha meg tudjátok oldani, hogy lágyított vízzel használjátok, az éri a legtöbbet, típustól függetlenül.
-
ici169
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
8 fős cégünkhöz szeretnék stabilan működő, megbízható, jó relatív jó kávét készítő automata gépet vásárolni. Sajnos a másodikSaeco Incanto is elhalálozott a napi 20 kávétól.Milyen gépet ajánlanátok?
-
Egybe gép ajánlást itt nem igen fogsz kapni.
- Legjobban egy flair 58/robot és egy Df64-el vagy egy valami jobb kézivel járnál szerintem
- Ha kerülöd a manuális vonalat akkor 1000 alatt érdemes egy Avx szettet nézni. Kínai, de egész jó cuccok, Magyar garival
- Ha mindenképpen egybe gépet akarsz, èn sem ajánlom. Nézd rá a Ninja gépekre. Véletlenül futottam bele de nagyon jók a reviewek.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
aleister
üzenetére
Én mindig is kosárba őröltem (magasítóval), a kar fent a gépen, így az előkészítést is csak a kosárban végzem, így leütögetésnél mindig forgatok kicsit a kosáron, újból leütöm, majd így körbe és a végén szép, egységes a felület. Tudom, vannak olyan tudományos feltevések, miszerint ez nem jó, mert a finom szemcsék a kosár aljára mennek. Menjenek, nem érdekel.
-
Peti...(16v)
tag
Engem a disztribútornál bosszantott, hogy mindig feltapadt az aljára az élekbe az őrlemény, így következő használat előtt pucolni kellett. A tűs oszlatón is le kell néha törölni a feltapadt szemcséket, de azért közel sem olyan gyakran, így ez belefér. Most a Normcore tamperrel szenvedek, arra is tapad, de azt tamperelés után lehúzom az ujjammal és beletörlöm a gatyámba vagy ami a kezem ügyébe akad 😀
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Keresek karos gépet max 1000 eurós budget-el.
Elsősorban Sage Barista express belépőt néztem, ahol több fajta kivitel van. Ezt látom én most kezdésnek, ismerősnél többször ittam chicco d'oro vele és az espresso kicsit savanykás íze eléggé megfogott. Látom, hogy van több fajta kivitel lényegesen drágábban. Tömörítőt egyenlőre nem szeretnék integráltat, várhatóan majd arra is veszek külön gépet.
Őrlésre még nem akarok külön gépet (habár tudom, hogy az lesz a következő lépés).
Dizájnban bejön victoria arduino vonal, de nagyon elgondolkoztat, hogy megér-e 10szeres árat egy Sage express-hez képest.
Ismerősnek QuickMill Pegaso 3035 van és annyira bejött, hogy a napi 1-ről elindultak a napi 5 espresso /fő irányába.
Aminek (még) nem látom értelmét: sok új generációs gépen látok touch screent amiért én még nem vagyok hajlandó plusz felárat fizetni.
Ami nem kell: habosító, gőzölő vagy tejadagoló részre nincs szükség, mert van külön gépem rá.Más: látom, hogy sok gép Olaszországból jön, illetve vannak Svájcból is. Viszonylag sokat utazok, ezért szerintetek megérné onnan megvenni?
-
válasz
aleister
üzenetére
Szerintem ha elégedett vagy a végeredménnyel, akkor nincs probléma.
Ha valamiféle viszonylag objektív ismérvet szeretnél arra, hogy elég homogén lett-e az előkészített pogi, akkor pl. egy 15g-os VST pucér karban kombónál figyeld lefolyást! Ha az is közel homogénnek mondható, akkor kb. mindegy, hogy hogyan jutsz el erre. -
aleister
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az a problémám, hogy a dupla kosárnak a pereme fölé kerül még a 16 gramm kávé is WDT-zés után. Ha ezt tamperolom, akkor a széleken kiszóródik a kávé. Ha meg az ujjammal a széle felől óvatosan besöpröm középre, akkor tuti nem lesz egységes.
Sokkal lejebb nem tudok menni töltőtömegben, mert akkor már túl nagy lenne a headspace ebben a 18-19 grammos kosárban.Egyébként én elégedett vagyok a végeredménnyel, csak felkaptam a fejem, hogy most már a WDT is public enemy. Hozzátenném, a sima "kézi" WDT-vel nagyon béna vagyok. A kosárperemre felülős, tekergetős viszont szép, egységes pogácsát csinál.
-
válasz
aleister
üzenetére
Nekem leginkább sose sikerült pozitívra kihozni a wdt+asztalra koppantás kombót vs. wdt+tamper. Előzőnél úgy érzem valami mindig félremegy odacsapás közben, vagy legalábbis túl gyakran lehet "félrecsapni". Jól néz ki, de ha össze-vissza rázom közben a wdt által szépen elkavargatott szemcséket, az megint jóval többet árt, mint használna (optikai tuning, hogy vízszintbe kerülnek a szemcsék. Szerintem).
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nalam egy Tadamm disztributor van ill egy kezi wdt cucc egy bravo tamper tarsasagaban. A wdt-t kizarolag azert hasznalom mert tampereles elott lesimitja a pogacsat igy a tamper tanyerjai koze nem megy be az orlemeny. Masra nem jo. Ill ha valaki meg hagyomanyos tampert hasznal akkor abban segithet, hogy vizszintes maradjon a tampereles.
-
aleister
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tudom, de a kolléga azt írta, hogy mindkettő felejtős, ami meglepett, mert eddig tudtommal csak a disztribútorról volt ez a közvélekedés.
#143597Peti...(16v):
+1
...de kíváncsiságból megkérdeztem az AI barátom. Szerinte a disztribútor okozhat csatornásodást. Megfelelő WDT (0.2-0.4 mm tűátmérő), ütögetés, tamperolás szerinte a tuti. -
Peti...(16v)
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A disztribútor nálam is elég hamar a fiókba került, azt sem tudom, hogy megvan -e még. De a wdt szerintem kell, nem a rögök eltüntetésére (egyik őrlőm sem rögösít), hanem az őrlemény eloszlatására, arra viszont nálam nagyon bevált. Eddig sima parafadugóba szurkált akupunktúrás tűs céleszközzel nyomtam, de most pár napja egy omikotot próbálgatok és ez is tetszik.
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ja, nekem mindegy ki mivel bohóckodik. Pont a disztribútor nem váltotta be az elképzeléseket. Ettől még azt is lehet pörgetni, nem túl valószínű, hogy ki lehetne kóstolni a végén. Csak a kevesebb vacakolás jobban veszi ki magát. Az is csak nekem. Igy oké?

-
Peti...(16v)
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Erről beszelek…
-
Peti...(16v)
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Sokszor volt róla szó, de nem emlékszem, hogy lett volna közmegállapodás, sőt… Van egy tábor, aki blind shakerben hisz, vannak, akik wdt-znek, és vannak, akik a disztribútorban hisznek. És biztos olyan is van, aki mind a hármat egyszerre tolja. Kinek mi jött be. De nem hiszem, hogy azért mert x azt mondja, hogy a wdt hülyeség, akkor mindenkinek le kéne tennie. Mások az őrlőink és a gépeink, nem is lehet univerzális megoldást ajánlani mindenkinek.
-
-
Skizz
addikt
Amugy: wdt vagy disztributor? Tudom hogy nem ekvivalens a 2, de megis, mivel azt olvasom, h egyik uti a masikat es wdt utan mar disztribucio nem lehet… melyik a nepszerubb?
-
válasz
ribarszki
üzenetére
"A Flair 58 pedig sem Renekával (ami bár rendesen mossa az ízeket, de igazán csokiba hajlik) se VST, se IMS, se más kosárral nem hozta még a Robot testességét sem. De még a Biancához képest is nekem üresebbek, laposabbak voltak a kávék."
más kosárral abszolút lehet más eredmény, de azt teljesen kizártnak tartom, hogy ugyanazt a - mondjuk - vst kosarat használó biancát ne tudná mindenben utánozni egy flair 58. olyan nyomásprofilt csinálsz vele, amilyet akarsz, ráadásul vízoszlopot nyomsz a pogira, nem vízterítőn át lődöz egy pumpa.
-
vendingo
veterán
Kávés rutinokat olvasva örülök, hogy 9b van itthon. Feltöltöm, összetekerem, és kész.

-
Jolida
tag
válasz
phain
üzenetére
Nálam a napi reggeli rutin:
Flair 58 bekapcsol maximális előmelegítésre.
Hattyúnyakú (kínai) kancsó feltöltés a szűrőkancsóból, 96-98C fokra beállít.
A (naked) kar már elő van melegítve a másik főzőn (unoka fél órával előttem kel, a QuickMill-en főz kávét).
Kávémérés, darálás (Flair 58-ba finomabbra kell darálni, mint a QM-be) karba, tamper, papír, puck.
Mire felrakom az addigra már némileg előmelegített testű Flair-re a kart, a víz már hőtartáson van.
Felöntöm, ott még forr egy kicsit, amíg a mérleget, poharat aláteszem.
Talán 6 perc lehet az egész.Most éppen Pallyotz féle -sötétebb- brazil Yellow Bourbon van nyitva. Ha elfogy, jön egy kenyai Kirinyaga.
Egyébként PY-tól [link] a Choco Madness, Indian Choco pont olyan, mint amit keresel.
-
hoffman_
nagyúr
a fent linkelt cikk is pont ezt cafolja, erre nincs tudomanyos bizonyitek vagy study elvileg. en is ebben a hitben voltam, de miutan megrendeltem a zerowatert, elkeztdem most utananezni es egyatlalan nem egyertelmu. pont ezert kerdeztem ra.
az, hogy az ize milyen (nincs), az persze ok, adottsag.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
bocs, nem voltam eleg kovetkezetes. olvastam mar a temaban, az oke, hogy nem javasolt a desztviz, de igazabol semmi komoly bajt nem okozna. a kerdesem az lenne inkabb, hogy mik a tapasztalatok hosszutavon, ha valaki pure zerowatert iszik esetleg, akar pozitiv, akar negativ.
(egyszerubb lenne nem pepecselni visszasozassal, ha ezt innam csapviz helyett. a kv recept tema nyilvan mas.)
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Nem írják ők se, hogy ez csúcs ivóvíz forrás lenne. Weboldalukról:
ZeroWater®'s 5-stage filtration technology removes 99.6% of TDS and does not discriminate between bad chemicals and good minerals that could be present in the water; the filter removes all of these. Many nutritionists recommend that you receive essential vitamins and minerals from a well-balanced diet, and not necessarily from water alone.
-
phain
tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Én köszönöm ismét az összehasonlítást! Egy kérdésem lenne még a Flair 58-ról: nálad mennyi idő volt a gyakorlatban, mire az egész rendszer (fej + kar) tényleg átmelegedett annyira, hogy ne hűtse vissza a vizet? Tényleg megspórolja azt a pár percet a Robothoz képest?”
Valamint a Flair Classic csokibombához milyen kávét használtál ? -
hoffman_
nagyúr
megjött a zerowater szett, gyartotol harom nap alatt, koszi a tippet koxx. pont akcio volt, 2.4L kancso es 1+4 filter volt 100eur.
lehet, hogy hulye kerdes, de ha a TDS mero 0-at mer a kancso altal szurt vizre is, illetve a DM desztvizre is, amit ugye nem iszunk, akkor a zero water 0 TDS viz miert javasolt ultra csucs ivoviz forras, csapviz kivaltasra?
250-es a csapviz nalunk egyebkent, ezzel azert lesz dolga, de nem katasztrofa.
-
ribarszki
őstag
válasz
H74Bo
üzenetére
Mea culpa, hogy saját tapasztalatból iderohanva, megmondó emberként véleményt formáltam, mint olyan felhasználó aki középsötét csokis, testes kávékat iszik és mindhárom készüléket birtokolta.
Nincs nagy csoda, a kosárátmérő, illetve pogácsa magasság ráhatással van a testességre. Ebben a Flair Classic verhetetlen volt számomra. Ha sikerült mindent összehozni (nem könnyű, és meglehetősen macerás az előkészület) akkor olyan tömény csokibomba született amire azóta is könnyes szemmel gondolok.
A Robot kosárátmérője már nagyobb, és nem is hozta a Flair Classic testességét, de sokkal kiszámíthatóbb, konzisztensebb, egyszerűbb használni. Ezért írtam, hogy ez volt számomra az arany középút.
A Flair 58 pedig sem Renekával (ami bár rendesen mossa az ízeket, de igazán csokiba hajlik) se VST, se IMS, se más kosárral nem hozta még a Robot testességét sem. De még a Biancához képest is nekem üresebbek, laposabbak voltak a kávék.
Sajnálom, ha az én tapasztalatom nem egyezik a tiéddel, de ilyen a fórumozás.
-
H74Bo
újonc
-
H74Bo
újonc
válasz
phain
üzenetére
Szia.
Barátomnak robotja van nekem fler58. Én vettem először, több mint 3 éves. Miután nálam kávézott sokszor a robotja megvásárlása előtt, ő is szeretett volna fler58-at de nem futotta a keret.
Nos, már neki is 3 éves a robot mint az én flerem és sűrűn itt kávézva még most is a flert preferálja. Még, hogy világosabbra való?! Én kimondottan köz.sötét, sötét kávékat iszom ő meg az ellenkezőjét mégis neki is a fler tetszik jobban.Vigyázz, mert 1-2 megmondó emberke véleménye könnyen félrevisz és ez így kevés is a döntéshez mert elég drága cucc.
Szerintem valahol érdemes volna kipróbálnod mindkettőt mind folyamatra mind írzre stb is.
Van aki iderohan és berebegi, hogy a fler hibája a robottal szemben az, hogy lötyögős nos, neki tartózkodtam válaszolni mert ő már menthetetlen.Szóval mindkettővel szuper kávét lehet rittyenteni.
(szerintem a robot is és a fler58 is az élmezőnybe tartozik, mi sem bizonyítja jobban mint mikor ezen 2 készülék több mint három éve kezdett elterjedni, a gaggiák azon nyomban szinte mind eladó sorba kerültek, a neten szerte úton útfélen hírdették vagy egyesek megtartottá relikviának stb)
-
ribarszki
őstag
válasz
phain
üzenetére
nagyon szirupos a Flair classic, de nehéz vele jót húzni, macerás előmészítés.
A Robot kevésbé szirupos, de nevetségesen egyszerű kezelni, konzisztens, megbízható
Flair58 alig sziurpos, inkább világos kávékhoz van, és nem is szerettem az egész folyamatot..mind 3 volt, csak a Robot maradt meg.
-
phain
tag
Sziasztok !
Kezdőként szeretnék egy kis "segítséget" kérni olyanoktól akiknek van tapasztalatuk. Egy barátommal vágtunk bele kimondottan a kézi és karos kávézásba és csak kettő gép jöhetett szóba a Cafetal Robot és a Flair 58 (x vagy sima). Barátom ráment a Cafetal Robotra, tegnap megérkezett szóval ma tesztelnük, én még a vásárlás előtt állok és nem tudom melyiket válasszam. Mindeketten közepes-sötét, sötét pörkölésű kávékat preferálunk világos, újhullámos kávékat annyira nem, a minél sziruposabb állagú ristretto/espresso lenne a cél konkrétan. A napunk legjob eredménye.
Kérdésem :
Ennél lehet jobb eredményt elérni ezzel a géppel ? valamint van annak bármi realitása, hogy a Falir 58 jobb a világosabb pörkölésű kávékhoz, mert a portafilterben jobban szétterűl a kávé, míg a Cafetal Robotnál pedig a sziruposabb, testesebb állag elérése a könnyeb ?
Kinggrinder K6 örlőt használtunk és ezt a kávét ami 2026.02.02 -es pörkülésű.( sok videót néztük hogyan kell helyes csinálni és elvileg mindent úgy csináltunk ahogy kell)
Előre is hálásan köszönöm annak aki épitő jellegű hozzászólásával ás tapasztalatával segít.
-
lojzi1
csendes tag
Járt valaki úgy Zerowater rendelésnél, hogy nem működik a TDS mérő és az elemtartó kupakot se lehet levenni, mert mintha be lenne ragasztv egy egyik oldalon?
-
Hoffmann és a MokaBot.
Viszont nagyon vicces ez az ember, a kétségkívül nagy tudása és érdeklődő természete mellett. Igazi hülye angol. Angol hülye. -
konzumpro
kezdő
válasz
Skizz
üzenetére
#143561-re is válasz, nálam is 17 az input, 1:2-1:2.5 az arány, az idő 22-24 másodperc. üresen átmelegítés után nekem jónak tűnik, mostanában Kimbo arabica és blend fajtáit próbálgatom, de lehet hogy más gépen teljesen más lenne az eredmény.
Lehet hogy nem ez a gép rossz hanem mondjuk egy űrgaggia annyival jobb. A hőstabilitáson nem nagyon lehet javítani, gondolom itt (is) ez a probléma. Vagy egy hőszigetelés lehet hogy javítana rajta? -
prtk
tag
CMTP
-
Skizz
addikt
válasz
konzumpro
üzenetére
Hogy tudja egy szűrőkosár és annak a lyukkiosztása befolyásolni az édes-savas ízek dominanciáját egy adott kávéban?
Más: barista pro-val elengedtem az Impresso colombiáját. Megjött az IMS felsőszűrő és a puck screen is, IMS szűrőkosár már rég megvan. 100ft-os teszttel belőttem 17-re a bemenőt, tökéletes wdt, rugós tamper, screen, jó időben folyik le, mégis egyszerre alul és túlkivonatolt. Főzés után a puckon nincsenek már csatornázásra utaló jelek, minimális sem. Csalódás ez a gép, főleg, hogy az összes Krisztus palástját megvettem hozzá, gyári állapotában még eddig se jutnék vele, és egy medium pörkölésű megállítja.
-
konzumpro
kezdő
válasz
killboy007
üzenetére
Most elkezdtem duplázni és úgy tűnik jó lesz, igaz nem gyári hanem IMS felsőszűrő van, ami javít kicsit a vízterítésen meg kicsit a vízhozam is csökkent tőle. A reggeli dupla szimpla helyett most egyszerre készül egy dupla, kb. 18 grammból, majd meglátjuk mennyire jó hosszú távon, de ezt a gépet erre tervezték, a szimpla csak kényszermegoldás, de én is megragadtam a szimplánál eddig.
A szimpla:dupla között kb. 0,6 az arány, nem lehet egy az egyben ugyanazt az italt készíteni duplákból mint szimplákból, de úgy tűnik a dupla ad jobb ízeket, egyrészt nem alulkivonatolt, másrészt kisebb a csatornásodás esélye.Kéne naked kar és párhuzamos oldalfalú kosár, most olvasom hogy van olyan hogy IMS Big Bang (B62.52TFH): "Speciális lyukkiosztású kosár, amely a gyártó szerint kiemeli a kávé édességét és csökkenti a savasságot."
-
zolnagy
őstag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Nálam hibátlanul müxik. Sose tapasztaltam ilyet, amit írsz.
-
válasz
eastsider
üzenetére
nekem most is van. a v2 takarítása sem lehet sokkal jobb, ugyanazokból az alkatrészekből áll. a fűtőszálnál valóban hártyásodik, vagy ha sokáig melegíted az "OK" jelzés után, akkor rá is ég, de a hozzá adott kefe lehozza a hártyát könnyen. visítás stimmel.
viszont jó cucc összességében, abszolút megtanultam együttélni vele.
-
pikkubee
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én visszatértem a nanofoamer lithiumra. a A dreo túl meleg és túl kemény habot gyártott, pedig próbálkoztam sokféle tejjel, előbb leállítani, stb. És még a veszteség is több volt, mint amennyit elviselek.
-
-
BBpeter
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Arra is gondoltam én, csak rosszat linkeltem be.
Ha jól tudom neked volt a Pro is (lehet tévedek) érdemes annyival többet adni érte?
Leginkább matcha-hoz illetve chai-hoz kellene, de esetenként lehet, hogy robothoz is habosítanék vele tejet. -
-
Speti69
kezdő
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Nálam rendesen működött.
-
BBpeter
tag
[Nanofoamer V2] valakinek van esetleg? Mennyire lehet jó matchát kikeverni vele, illetve latte artra? (nem nagy mennyiségben)
-
KelemenUhr
aktív tag
Azokat kérdezném, akiknek van vagy volt DF64v: A fordulatszám szabályzó tekerentyű jól működik? Én olyat tapasztalok, hogy időnként nem oda ugrik az érték, ahova kellene neki (tehát magasabbra tekerve alacsonyabb értékre ugrik vagy fordítva, vagy egy kattanásra nem egyet lép). Igazából az érdekel, hogy van-e értelme kicserélni ezt az alkatrészt, vagy ez ilyen.
-
xy.zsolt
őstag
DL2TH26E szűrőkosár [link] helyett keresek alternatívát, hasonlóan kiváló minőségben, ami passzol a Delonghi EC260BK-hoz (nem szorul rá)
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
köszi, bekövettem, ígéretes
-
Ma kibontottam a Lotus Water csomagot, a magnézium dispenser szépen ketté van törve.

Most írtam a Kofio-nak csere miatt, nem tudom került e még üvegszemcse a folyadékba, de egyelőre hanyagolom. Bízom benne adnak újat, ha nem akkor átszűröm és szerzek be másik adagolót.Azért bosszantó, mert nem 2Ft egy ilyen szett.
Redditen rá keresve, nem egyedi eset.

-
Skizz
addikt
válasz
Skizz
üzenetére
Újabb rejtély a tisztelt társaságnak.
Megjött az IMS felsőszűrő és a puck screen. Meg is volt az első főzet du. Első furcsaság, hogy (gondolom elsősorban a felsőszűrő átfolyási kapacitása miatt?) a reggel még alulkivonatolt, egérfarkat sem elérő, inkább csepegő főzet most olyan tempóban jött, hogy finomítani kell az őrlést. Most emiatt lett alulkivonatolt xD
A másik, hogy rugós tamperrel síkra tamperolva, főzés után olyan ferdén áll benne a puck, mintha valaki rákönyökölt volna. Főzés előtt sík. Gyanús is volt, amikor féloldalasan folyt ki a főzés első felénél. Erre a rejtélyre tudunk valamit esetleg?
-
szuszinho
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Néztem már azokat is, de a C40 igazi mindenesnek tűnik számomra, így valószínű az lesz. Árban kb egyformák. Sajnálom, hogy lecsúsztam arról a használt darabról.
-
-
Rush77
aktív tag
válasz
Rush77
üzenetére
Illetve még ezt a gépet láttam néztem és akkor mellé meg esetleg egy felújított SJ (nem tudom az SJ még divat e manapság
) vagy hasonló örlő. -
Toobee
veterán

Elipse meg 056 bontva, elég jó magok. Akit érdekel, az még egy ideig tudja kóstolni a Kincsem Kávézóban őket (Kiskunhalas). Azt hiszem ők rendeltek minden tételből egyet, nekem már ez a 3 doboz is felemésztette a havi büdzsét
-
szuszinho
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Sajnos lecsúsztam róla.
-
-
WiZARD
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Szétszedtem, és meglepődtem hogy nem is olyan rossz mint a képeken amiket napok óta nézegetek, úgyhogy marad. Azt se lehet mondani hogy nem éles. Ízre is jó.
(viszont a régi az meglepően szép állapotban van, ahhoz képest hogy mennyi kávé ment át rajta. Neten kopott késekről képek sokkal durvábbak)
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egy két éves egészségügyi intermezzo után, szeretnék újra beleugrani a kávés világba (az elmúlt időben a napi egy engedélyezett kávémat letudtam egy automatával).
Mivel a topicot sem követtem annyira, így lövésem sincs hol tart most ez a világ.
Tippeket szeretnék kérni, hogy kb 300k-ba mi férne bbele mint kezdő/újrakezdő de nem teljesen fogalmatlan szett.
GC vonalat most hanyagolnám mert olyan szett kéne amivel a feleség is hajlandó készíteni. Esetleg lehet tejes italt is viszonylag egyszerűen.
Néztem az integrált gépeket is (használt oracle touch és társai) de nem tudom.Köszi a segítséget.
-
alfonzo
csendes tag
válasz
szuszinho
üzenetére
Bár én még nem próbáltam, de határozott véleményem van – lehet, tévesen
Én is ezt néztem ki V60-hoz kézinek, tesztek nem voltak, de az ORCA néven már fut egy ideje. Sőt létezik ”GHOST profillal„ is annak a gyártónak, akár kombóban.
Tesztek alapján az AVX-es profillal nem volt meggyőző filterre. Presszóra meg szerintem pláne nem ezt választanám. Szóval hamar meggyőztem magam, hogy inkább egy K7 a kedvező árával. -
prtk
tag
Flair Café Kettle ajánlott portéka?
-
WiZARD
veterán
igen, céges.
Este bemegyek, szétszedem, megnézem még1x hogy élőben annyira gáz-e mint fotón, lehet kiveszem, és megpróbálom visszavinni + elviszem VA/NS bemutatóterembe, azt mondta a képviselőjük élőben tudna mit mondani rá, emailben nem annyira akar...
Siettem amikor beraktam, utólag nézegettem fotókat.SSP-t megrendelem. Utálok rendelni és várni. Azért is lett ez, mert SSP sehol se volt raktáron mindenhol csak rendelésre van.
-
Toobee
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Én berendelném az SSP-t, így csak egyszer kell szétszedni, amikor megjött. Ezt meg visszaküldeném, ez így nem kerülhetett volna ki, még a filléres darálók kései sem néznek ki így. SSP képeket nyugodtan mutasd meg nekik, hogy valahol itt kezdődik az eladható termék, amit meg ők küldtek neked, az mehet az olvasztóba.
-
verti1
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Azt állítottam, hogy a késprofilok közötti különbségekkel és azok kávéra gyakorolt hatásával mindenki tisztában van. Mondjuk ebből következik, hogy a belső részek jelentőségével is. Nem véletlenül olyan a kialakításuk. Elég megnézni egy tradicionális espresso és filter kést. Nem mindegy, hogy vág vagy zúz. A te tompa késed egész biztos alapból több fine-termel.
Ha kialakították az éleket mondjuk és összeborogatták őket és úgy zötyögtek velük másik állomásra, akkor össze verhették egymást. Majd lesíkolták őket és a végük ezáltal rendben van. Ez csak egy esetleges forgatókönyv. Az viszont biztos, hogy szégyen ahogy kinéz. Ha az lenne a dizájn, hogy tompa a belső él azt nem elverik vagy lereszelik kézben. Géppel alakítják ki olyanra, szépen. A bevonatolás a legkevesebb ebben a gyártásban. Könnyen lehet, hogy valami harmad osztályú jó lesz valakinek kések. Csak itt eladták gyárinak.Azért van így kialakítva a két-három furat, mert így egyszerű a felhasználóknak. Könnyen cserélhetőek a kések. A felület ami kiesik ezáltal a profilból vállalható veszteség. Vannak már kések amelyek alulról rögzülnek, csak ahhoz bonyolultabb kialakítás szükséges őrlő részről. Otthoni környezetben ezt kifizetik és nem számít abban a szegmensben. Viszont a kávézóban nem örülnének, ha le kellene mondjuk húzni az alsó késtartókat a Mazzerokról egy cseréhez.
-
-
WiZARD
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Ha ennyire fontos a belső rész, akkor a 3 db tartó csavar miért csak úgy a közepébe van fúrva? Látszólag bármiféle a csavart különlegesen körülvevő kialakítás nélkül. Ráadásul a legújabb fejlesztésű, highend őrlőknél se próbálkoznak egyéb felfogatással, a csavar eltűntetésével, hanem jó az úgy ott a közepén. Pedig ha fontos lenne biztos megoldható lenne hátulról odacsavarozni, stb.

-
Bazsee71
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
Nem hiszem, hogy elhanyagolható lenne, hogy az utolsó 3 mm-ig mi történik a babokkal, különben értelmetlen lenne a késprofilok kialakításának/fejlesztésének 80%-as. Ha már oda is a nem kívánatos fine érkezik meg, akkor azzal már nem tud csodát tenni.
Azért ez elég kiábrándító a gyártóval és a disztribútorral kapcsolatban is. Egy ilyen kés nem hagyhatná el a gyárat. -
WiZARD
veterán
válasz
verti1
üzenetére
Szerintem nem hogy mindenki tisztában van a kések belső részének geometriájának pontos hatásával, hanem inkább arra tippelnék hogy egyikünk sincs ezzel teljesen tisztában, és tippelgetünk, tapogatózunk.
A disztribútor hárít, de nem tőlük vettem, nekik lenne a legkönnyebb azt mondani hogy ez szar, és vigyem vissza oda ahol vettem.
A bolt azt mondja jó így, nyilván nem akarja visszakapni.Én bízok benne, hogy jó így és tök bizonytalan vagyok, de alapvetően nincs kedvem még 3x szétszedni, küldözgetni, küzdeni a bolttal aki nem akarja visszavenni.
Ez nem ömlesztve szállítás, akkor nem csak a belső élek sérültek volna. Hogy járatják-e feleslegesen a szerszámgépet, akkor kérdés hogy reszelgetik és bevonatolják-e feleslegesen a hibás darabokat?
-
verti1
aktív tag
Egy késnek nem véletlenül olyan a geometriája, élkiképzése mint amilyen. Szerintem ezen a fórumon mindenki tisztában van ezeknek a kávéra gyakorolt hatására a csészében. Az elővágó éleknek is komoly szerepe van, hiszen nem lennének ott, ha nem kellenének. Akkor a gyártó nem járatná feleslegesen a szerszámgépeket a kialakításukkal, főleg nem rontaná el őket direkt. Elég ha veszünk a konyhában egy életlen kést és egy polírozott élűt, majd felvágunk egy paradicsomot. Ez egy trehány kezelése szerintem a késeknek. Technológiai lépések között ömlesztve szállítás vagy hasonló.
-
WiZARD
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Kérdés hogy gáz-e, nézegetni kell-e, ha nem számít ez a rész csak a külső él, akkor a QC miért kötne bele?
A sárga titán bevonat látszólag egyenletes, ezt a "reszelt" részt is fedi.
Tehát a bevonat készítése előtt lett belereszelve, elég egyenletlennek tűnik hogy kézi munkának tűnjön. Azaz mintha a gyártási folyamat részeként készülne ilyenre. Nem kidobták hogy selejt, hanem megkapta a bevonatot és forgalomba került.A gép amúgy szerintem már bizonyított, nincs rossz híre.
-
-
WiZARD
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
A VA/NS nem hajlandó semmit mondani, ragozzák a kérdést hogy ki a disztributor, honnan van, stb. Mintha nekem végfelhasználóként bármi közöm lenne ahhoz hogy náluk milyen belső problémák vannak kisker-nagyker láncukban.

Ebbe beszállt a magyar disztribútor (X-Mechanics) is, aki végül ennyit mondott: "I think they are okay."
Utána ennek a cégnek egy cseh képviselője is beszállt, ő ezt írta: "There is more damage than would be acceptable, it is important to check whether the part is original or an aftermarket part."
A kávégépbolt ezt válaszolta: "A beszállító szerint ennek így kell kinéznie."3ból 3 AI azt mondja a belső rész nem számít, az csak szállít, előzetesen aprít. A lényeget a külső rész adja meg. (ami itt hibátlan)
Neten bárhol keresve kb ezzel konzisztensen azt a választ találtam hogy csúnya, "gagyi" de végeredmény szempontjából mind1.
Úgyhogy végül arra jutottam hogy nem küzdök vele. Ez ilyen, csúnya, mást várnék, de igazából lényegtelen szépséghiba.
-
mjxb90
csendes tag
#Kávévíz
Sziasztok!
A napokban fedeztem fel, hogy az Impresso-nál lehet kapni különféle "kávévizeket" :
[link]Ezekkel van valakinek tapasztalata? Mik a különbségek ásványi anyag tartalomban? Sajnos erre vonatkozó információt nem találtam.
Érdekelne, hogy érdemes-e velük egy próbát tenni és ha igen, melyik verzióval.
Jelenleg presszó készítéshez a keserűsó-szódabikarbóna duett megy már egy ideje.Köszönöm előre is!
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ha jól emlékszem ez annyi, hogy ha beraksz a tamperolt felületre egy 100-ast, felcsavarod a gépre és le akkor nagyon minimális benyomódási nyom marad csak a 100 Ft-os után az őrleményen.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 90% akku 6 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- HP Zbook Fury 17 G8 - üzletből, garanciával
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha mégis, azt meg 2 hónap múlva megcáfolja, uh én már rég elengedtem a tökéletesre törekvést...