Hirdetés
- Beköltözött a ChatGPT az Ulefone filléres órájába
- Kisebb kivágás, középen kamera: így nézhet ki az iPhone 18 Pro előlapja
- 100 wattos töltést és 27 wattos fordított töltést kap a Redmi Turbo 5 Max
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- Görögök buktatták le a Moto G67-et és a Moto G77-et
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nálam egy kissé átalakított Mahlkönig W401 van befogva cuppingra, ebben is 120-as kés van. Általában elég sok tétel pörög, így fontos a tempó, visszább már nem lépnék. A W401-be amit be dobok, az kvázi egyből a csészében is landol őrölve.
Nem tudok mást, ami ezt hozná, nekem ezek ezért érdekesek. Aztán lehet, ha egyszer megadja magát, akkor egy ugyanilyet lövök használtan, mert egyébként a feladatra tökéletes, árban meg tippre tizede lehet egy új őrlőnek (a Tungsten bevonatos SSP kés pedig nem az én életemben fog elkopni
).Alabástrom: na pont emiatt akkor ez nálam is kiesett, ilyen monstrumokat általában már ipari/céges használatra vesznek.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
Olyan, mintha egy star wars űrhajó konyhájában használnák.
Amúgy a 120-as késen túl mit tudhat?
Innováció a piacon szerintem a lagom-féle betöltő dizájn, hogy no rdt, no pumpa, zéró. Ez a vonal érdekelne, de a kínaiak jelenleg ontják a különféle formájú, de egy tucat szingli őrlőket, kevéssé megbízható minőségtanúsítvánnyal (főleg a kések futására gondolok. Egy őrlőben nekem ez volna a legfontosabb szempont, aztán a motor, aztán a "hogy szedjük ki ami belement"). -
Alabástrom
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Párszor volt említve EAF-on FM grinder, de otthonra túl nagy (a 120mm-es 36 kiló), professzionális környezetbe meg a számlázás, garancia és késôbb az eladhatatlanság miatt nem túl vonzó, ezért nem sok embernek van, alig van róla infó.
Én a 83mm SSP MP hangjával voltam így.
Szerencsére az ízvilága semi jött be, de lehet, hogy ha bejött volna, akkor is eladom a visító-idegesítô hangja miatt.
-
Bazsee71
őstag
FM őrlőkről lehet valamit tudni? Most jött szembe SSP IG sztoriban. Bejön ez az indusztriális design, és még 120-as késsel is elérhető.
Casa első benyomás: nem hangos, de kellemetlen a frekvenciatartomány.
-
phranxinatra
aktív tag
Eladó DF64 II. Irányár 110k Ft.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
BBpeter
üzenetére
Igen, ez. E61-es fejhez oké, de a Minik soleinoidját eltömítheti, mert felszívja a zaccot. Persze filter papírral vagy puck screennel ennek minimális az esélye, meg a biztonság kedvéért ki lehet venni a szűrőt alul a kifolyónál, de azért na. Igazából semmi pluszt nem ad, azon kívül, hogy jól néz ki, sőt egy tapasztaltabb kartárs szerint botrányosan szar a vízterítése.
-
Zen42
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Rázogatás után kissé koccantsd oda az alját, amikor pedig kinyitod, a kocogtasd meg a besejét a belső résszel. Ha nem valami idióta konstrukció - mert ebből is van néhány - akkor nem maradhat benne ezután semmi.
Ha olajosak a babok akkor nem árt néha el is mosogatni. Ennyi. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
- jobb minőségű blind shakert venni
- magot RDTzni
- időnként elmosogatni
- ha a fedelére tapad sok, akkor a végén vízszintesen tartva is megrázogatni
stb... -
BBpeter
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Feltételezem [ez] volt neked is. Gondolkodom egy ideje én is, hogy veszek egyet a Synchronikámhoz a mostani IMS helyett. (Jól emlékszem, hogy neked is az volt a Mini előtt?)
Rossz volt a tapasztalatod ezzel a szűrővel?Valaki más esetleg, aki használja, hogy remekel?
-
Joe Swanson
senior tag
Rendeltem egy blind shakert, ma volt alkalmam kiprobalni. Tapasztalatom szerint nem kicsi az orlemeny veszteseg, ami a shakerben marad. Erre van nektek vmi praktikatok, amivel ez kikuszobolheto?
-
BBpeter
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Elvileg dosing cup-ba jobb őrölni, mint egyenesen a karba. Az elején nekem is volt gondom a féloldalas kávékupaccal, de amikor kész az őrlés, egyszerűen kiveszed alóla a cupot, kicsit megrázod, hogy kiegyenesedjen a felület, gyorsan fordítod bele a karba, ahol még szintén rázol rajta egyet, úgy, hogy rajta hagyod az edényt, meg én egyszer le is szoktam koccantani az matracra, és így teljesen egyenletes lesz az egész a karban.
Blind shaker esetében nem tudom mit számít, hogy mennyire csálé a kupac, amikor úgy "felrázod".
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Ne is mondd, de kiborított megint ezzel az itt olvasom, ott reagálok sunyiságával! De hát ez van amikor valaki nem diktálja a trendet hanem követi

Teljesen fölösleges volt megrendelnie, előre megírom mi lesz: a DC63 sokkal jobb, tiszta fém ház, a erősebb motor, Misi szétszedte, a Casa-ban nevetséges mákdaráló motor, a teszten 20g-ot tettem a 16g-s avx888-as kosárba, a feleségemnek sokkal jobban ízlett az avx., hülye aki Casa-t vesz, de az okosok a "másik fórumban" biztos jobban tudják. -
Bazsee71
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Az elején engem is nagyon zavart ez a csavar, de aztán elengedtem a dolgot, mert jók vele a kávék, pogin sem látom, hogy szétnyomná (mondjuk én alapból a nagyobb "víztér" híve vagyok, éppen csak nyomot hagy rajta).
-
Bazsee71
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ezekben a La Marzocco gépekben már nem ez a (tengelyre menőlegesen) furatos speciális csavar tartja a felsőszűrőt/vízterítőt?
-
ribarszki
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Tényleg ilyen alap kérdéseim vannak. 5év Bianca után jött a Linea Mini és nagyon más mint az E61es gépek. Azt sem tudtam, hogy itt is kell-e vegyszeres fejöblítést csinálni. Utána ez a kilógó csavar. Szóval ilyen alap kérdéseim voltak.
Most még minden nagyon új, örültem, hogy volt időm ma kettőt csapolni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra
üzenetére
lehet, hogy túlmisztifikáltam és csak praktikus csavarfej kérdés volt nyitva, nem valami izgalmasabb számunkra is : )))
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Én egy Pesado felsőszűrőt vettem, az süllyesztett csavarral jött, de két hét után eladtam, mert haszontalan dolog. Hogy ne érjen bele a csavar a pogácsába, egyrészt az LM gyári konvex tamperével tömörítek, másrészt középen lukas 0,3 milis puck screent használok.
A másik kérdésedre: gőzöm (hehe) sincs.
-
lojzi1
csendes tag
Nekem is megjött a Casa, egy hét alatt kb. a rendes beállításig jutottam el. Nem nagyon volt lehetőségem még összehasonlítgatni a DF64V SwetLab3-mal, mert szinte elfogy a negyed kiló kávé mire mindkettőt jól belövöm, de ízben eddig nem tudnék egyértelműen jobb/rosszabb kérdésben nyilatkozni, inkább csak más, de azért nem annyira,
A DF64V-ben nem szerettem, hogy RDT (vizezés) nélkül nagyon porol és szemetel mert pumpálni kell.A Casa vizes spricc nélkül sem szemetel, ez tetszik, nincs is pumpája, de nagyjából kijön a 18g amit beleöntök, plusz/mínusz 0,1g-on belül, ez is jó.
Ami nem tetszik: nem a hozzáadott mágneses edénybe, hanem blind shaker-be őrlök és a festett fém talpra odakoccintani a fém shakert nem esik jól. Illetve a talp kicsit jobban kilóghatna elől, és akkor pont a kijövő kávé alá lehetne tenni az edényt, így meg csálé a kávékupac.
Legjobb lenne közvetlenül karba őrölni és akkor a blind shaker-t is kihagyhatnám. Találtam is ehhez egy 3D nyomtatott kütyüt, pont ilyenre gondoltam. Próbálta ezt valaki esetleg? Az Mk1 ami leginkább tetszik.
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
így van, ez a lényeg, hogy fél év után gondolsz-e még a régire, visszamennél-e rá. ha igen, az szívás, ha nem, akkor hurrá, megérte a csere. az íz soktényezőssége sem ad akkora szórást fél éves távlatban, ha nem állsz neki minden szokásodon változtatni pont közben, de ha meg igen, akkor nem olyankor kell darálót cserélni.
-
ribarszki
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Nagyon sok kedves választ kaptam privátban. Az egyik ami még érdekel, hogy milyen süllyesztett csavart ajánlott rendelni a felső szűrőhöz? A gyári nagyon kilóg. Illetve az R előtti, de már wifis Minin hol tudom állítani a gőzkazán nyomását?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
Én úgy szeretem ezt megfogalmazni, hogy fél év után látom, hogy melyik az amelyikhez gyakran / szívesen nyúlok és melyik az amit inkább nem emelek le a polcról / nem kapcsolok be
Nyilván ebben benne van a munkafolyamat és egyéb kényelmi vagy kellemetlenséget okozó tényezők is, nem csak az íz, de végülis úgyis a teljes összkép számít.Ez igaz úgy őrlőre, mint kávéfőző eszközökre. Rövidebb idő nem releváns, mert addig simán lehet, hogy az újdonság varázsa elviszi az embert, vagy nem nyúl még vissza a régi kedvencekhez, és jön rá, hogy ja végülis az jobb (vagy ugyanolyan vagy hasonló) volt.
-
verti1
aktív tag
válasz
Parci
üzenetére
Ezeknek nem látom igazán sok értelmét. Mármint annak, hogy egyik őrlő jobb mint a másik. A kérdés, hogy miben? Használhatóság, íz? Azt lehet kijelenteni biztosan, hogy milyen minőségű, mennyire pontos vagy tartós egy őrlő. Ehhez kell a fél év. A többi az ízlés és kávé függvénye is. Egyrészt milyen eszközzel készítünk kávét, másrészt van egy olyan dolog, hogy éppen mit érzünk, milyen az alapanyag. Annyi profil, annyi szokás, annyi változó.
-
Van egy indonéziai bab, amivel sehogy nem jutok közös nevezőre (presszó-szerűség, nó filter).
Most kínomban gyártottam belőle soupot, ha már trendi, próbáljunk rá. Finom lett
Ez a leves ügy szerintem kiszűri a problémákkal együtt az ízek egy jelentős hányadát is, cserébe megbocsátó, balanszos és kellemes italt ad. -
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Ha van közöttünk Linea Mini vagy Micra tulaj, kérdeznék tőle pár dolgot. Nyuogdtan privátban is rám írhat. Köszönöm!
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
A mai nap végre volt időm szemtől szemben összehasonlítani a DF64V+SSP-HU kombót a Casaval. A kávé Kapucziner Grape Geisha volt. A múltkor a Casa produktuma ízlett jobban, most viszont a HU kés volt a győztes. Ez meglepett, de mégsem. Ezek az alkalmankénti összehasonlítások nem sokra jók. Annyira igen, hogy hatalmas különbség nincs a két őrlő között. Nálam érzésre a DF gyári kése és a HU között nagyobb volt a különbség, mint a Casa és a HU között. De még csak 2 fajta kávét próbáltam. Sokkal több idő kell, hogy valami konkrétabb benyomásom legyen. Workflowban viszont egyértelműen a Casa a nyerő. Itt nem kell RDT semmi.
-
gonnok
csendes tag
Budget(?) örlő téren érdekes [Projekt].
A Pietro bi-modal kések amúgy is a fiókban árválkodnak, az A2 meg $84 volt Alin, szóval egy próbát részmeről megér. -
phranxinatra
aktív tag
Mennyi lehet a reális eladási ára egy 2023 decemberében vásárolt, de nagyon keveset használt (még 1 kiló kávé sem ment át rajta) df64 II-nek?
-
tuzpenge
őstag
válasz
baky0520
üzenetére
Gyakorolni kell azt a bebillentést, de ha ráérzel (és nagyon rövid időn belül rá fogsz), akkor sokkal egyszerűbb lesz az élted, és nem kell bajlódnod a mágnessel, ellentartással, stb....
Kb 45 fokban megdőltöd a már tömörített kosarat, majd élével lefelé a felső szűrőt beleteszed miközben fordítod vissza a kosarat normális pozícióba....leírva hülyén hangzik, meg lehet nem is érthető, de adja magát és tök egyszerű... -
icm
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
nekem megvan a shades papa szettje ha aktuális...
-
bluesfan
tag
-
-
Bazsee71
őstag
Eladnám kihasználatlan kávés eszközeimet, itt találjátok a listákat:
Szűrőkosarak, tamperek, felsőszűrők (VST, Pesado, Strada)
Iwaki, AeroPress Go, Tricolate V3, Fellow Prismo, SSP 64 mm Brewing -
válasz
Joe Swanson
üzenetére

Végre feladták, akkor innentől még kb 2 hét.
Àprilisban a Mantabrew mérleg újra eladó lesz
-
Bookoo-nál mennyi idö míg feladják/megérkezik kb?
-
kmarci25
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
És? Szerintem a Timemore kézije gyengébb, mint a K6, ártól függetlenül.
Retep: hát, jah, ízlések és pofonok. Nálam ritkán van etióp. Ha van, a Sculptor-ba megy.
Ribarszki: oké, de az eggyel (vagy kettővel) már feljebb van árban, gondolom más minőség.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
:AMF:
üzenetére
A külső állítású kéziőrlő komoly előrelépés a belső állításúhoz képest. Számomra sokkal fontosabb, mint hogy nem fém a kupak, nem lehajtható a kar és zsákutca a gumiborítás a K6-on.
Pedig szimpatikus a Timemore, a motorosom Sculptor, de a kézi alsószegmensben nem erősek. -
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Hogy van-e létjogosultsága, az majd kiderül használat közben. Nekem a Timemore felépítése jobban tetszik, igényesebb, az S3-at is jobb kézbe venni, mint a K6-ot. A hordozhatóság nálam fontos szempont, abban jobb az S3 féle lehajtható kar, a kupakja sem műanyag, hanem fém. A K6 féle gumiborításról nem is beszélve. Apróságok, tudom, de egymás mellett használva őket feltűnik a különbség.
Én nem olvastam rosszat a C5 ESP Pro presszójáról, de akár igaz is lehet. Ha ideért, kiderül. -
aleister
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Bocs, neked a fordított irány fog kelleni.
-
aleister
veterán
válasz
üzenetére
De van létjogosultsága a K6 melett? Azt olvastam róla, hogy sokkal laposabb presszóban az ízélmény, amit a C5 ESP Pro nyújt. Ráadásul ez a belső szemcseméret állítás nekem nem szimpatikus.
Ha nem lenne a K6, akkor tök jó vétel lenne 24 körül, vagy ha el akarnám adni a K6-ot. Viszont minőségben visszalépni, hogy kb 20e forintot nyerjen az ember. Hát nem tudom...
-
aleister
veterán
válasz
gboszi
üzenetére
11+ ezerért vehetsz hozzá transzformátort.

-
gboszi
senior tag
Sziasztok, van egy ilyen csoda hattyunyak forralom, de sajna elcsesztem a rendelést és US végű, ami a kisebbik gond, a nagyobb, hogy 110V-os.
Ha valaki tud vele mit kezdeni, szivesen odaadom.
-
-
lojzi1
csendes tag
Update: újra frissült a Hoax, újra müködik a térkép
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Megmutatja, hogy mennyire fontos a kés. És hát igen, szubjektív, hogy kinek melyik a jobb...
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
De konklúzióban ez sem visz közelebb ahhoz, mi fog neked végül ízleni.
Ő nem szerette presszó vonalon az MP profilt, a SweetLabot mondta messze legnagyobb felületű részecskének (ha jól értem) és ízkomplexitásban mintha ezt emelte volna ki, de bevallom, pörgettem én is. Közben lehet lemaradtam a HU trónra lépéséről
-
Alabástrom
senior tag
válasz
qvik27
üzenetére
Fél szemmel végignéztem egy unalmas online megbeszélés közben. Van 1-2 jó kép őrleményszemcsékről, ad egy képet arról, hogy két, amúgy ugyanakkora szemcse mennyire ég és föld tud lenni. Állítása szerint úgy találta, hogy a szemcsék formája jellemző egy-egy késre. Kb ennyi a lényeg benne. Szörnyen rossz előadásmód amúgy, csak birkatürelműeknek ajánlott megnézni, de amúgy szerintem egyszer érdemes. "Beég" az, hogy az őrleményszemek formája mennyire komplex tud lenni. Egy szemléletes magyarázat arra, hogy csupán csak a méret (ráadásul egyetlen irányból mérve) mennyire kevés információ róluk. És hogy mennyire sokminden rejlik a darálásban. Persze ezt tudtuk, de jó vizuálisan látni.
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Végignézted?
Van valami lényeg benne, vagy (hovatovább) következtetés?
Elnézést, én nem bírom végignézni ezeket a hablatyáradatokat...
Köszönöm, ha leírod, ha találtál benne érdemit!
-
fityfene
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam az apróba egy profilozható, nem gyakran felbukkanó Wendougee Data S kávéfőzőt.
https://hardverapro.hu/apro/wendougee_data_s_profilozhato_kavefozo_fiorenzato/friss.html -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Jelentem, a ferdeség megoldva. Két erős kéz kellett hozzá, meg határozott mozdulat. Nem tudom, mit okozott, mindenesetre nem ajánlom másnak, hogy megcsinálja. Nekem viszont most már egyenes lett
Egyébként a függőleges tartó rúd és az őrlő ház között mozdult el. Pici szabad mozgás (erőre) most van benne, de nem lötyög. Hannah javasolt egy vákuumos kupakleszedőt a vízszintes cső végén levő kupak leszedésére. Egyelőre hagyom így. Ha lötyögne idővel, akkor majd leszedem. Akinek kellenek a részletek, privátban elküldöm, nem akarok itt offolni.Amúgy az aktuális kávénál jobban tetszik ízre a casa produktuma, ha egymás mellett nézem a 64 mm HU késsel összevetve, de nem hatalmas a különbség. A casanal az tetszik, hogy talán jobban kiemeli a gyümölcs ízeket a kávéban, de úgy, hogy nem megy el savanyú irányba. De még nagyon sok kávét kell kóstolnom, hogy messzemenő következtetést tudjak mondani róla. Jelenleg CM Chelelektu az aktuális kávé, felkészül Kapucziner Grape Geisha
-
zolnagy
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Fizetned kellett rá (vám, áfa)?
Úgy látszik a ferdeség csak pár embert érint. Ettől még persze abszolút használható. Most pár levélváltás után Hannahval az Option-O ügyfélszolgálatsával úgy döntötem, hogy hagyom így ferdén. Amit lehetett leelenőriztem, ez mástól ferde, nem akarom jobban szétszedni. Nem volt szállítási sérült (perfekt csomagolása van amúgy is), meg volt húzva rendesen az összes csavarja még a "base plate" alatt is. Ez van. Az őrleménye viszont teljesen jónak tűnik. -
Uyuarasy
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Eddig leginkabb a klasszikus 9 baron huzott presszokat ittuk, de tobb van benne szerintem

-
Joe Swanson
senior tag
Valaki próbálta már a 12.23-ai pörkölésű CMTP-t? Ti hogy játszottatok a profilokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- Görögök buktatták le a Moto G67-et és a Moto G77-et
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Call of Duty: Warzone
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- További aktív témák...
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).
Szerencsére az ízvilága semi jött be, de lehet, hogy ha bejött volna, akkor is eladom a visító-idegesítô hangja miatt.

Normcore vagy Hugh amiket láttam hogy van 51-es..

Sztem az utsora csaptam le, mert utana egybol sold out lett.