- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Ha valakinek van egy ROSSZ kártyája, vagy fölös gyári hűtése, az keressen meg legyen oly' jó, csak 1-2 csavar kellene a gyári hűtőből (nem kell az egész hűtő vagy kártya, csak csavar). Nem kérném ingyen...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
pisti88+ #17012 üzenetére
A kari tőlem van. Nálam tökéletesen ment. Ettől függetlenül behalhatott, az tény, mivel pesti a gari, mondtam, hogy intézem, ha kell.
De én is arra kértem, hogy nézze már meg másik gépben, hogy mit csinál...mert ha csak abban a gépben csinálja, akkor vihetem gariba, max kirühögnek...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
pisti88+ #16776 üzenetére
Nem hittem, hogy jobb lesz, nézegettem a teszteket és láttam, hogy kb. 1:1. Viszont:
1. Pénzt szedtem ki belőle
2. Zsír új, így ismét elölről kezdődik a gari
3. Jelenleg a csúcs Ati, míg a 280-as már "lefutott lemez", így talán később ezt könnyebb lesz eladni
4. Kíváncsi voltam, hogy a pirosak mitől vannak úgy elájulva...Én már a 280-sat sem húztam, csak a procit, mert bőven elég a VGA így is. Most is ez van. Proci húzva, VGA alapon.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
pisti88+ #16774 üzenetére
Legariztam a lapom, és marad pénz, amit le kellett vásárolnom. Volt a lap ára meg az eladott GTX ára, és a kettőből kijött az új lap+memó+vga+új winyó, úgy hogy nem csökkent a gép teljesítménye. Valamit vennem kellett így VGA-t cseréltem, úgy hogy ne maradjon bent pénzem. És még megmaradt a régi DDR3-as ramom, amit tegnap adtam el!
Egyelőre nem sokat játszottam de kb. GTX ez a kari is.
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TTomax #16568 üzenetére
Nem kötekedés képpen mondtam...csak sajnos mostanában sz@rnak a mult GPU-ra. És ez nagy szívás lehet hosszútávon. A 4890 az a legszélsőségesebb példa volt (a legnagyobb CF). Ha valahova kevés lesz a 4850, van rá esély, hogy beszívod...az ár mondjuk tényleg viccesen hangzik, azért grat!
-
TazLeacher
nagyúr
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #16166 üzenetére
Természetesen. Ment PÜ!
-
TazLeacher
nagyúr
Akinek esedékes a VGA vagy hűtő vásárlás, kukkantsa meg az aláírásom.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Black-core #16019 üzenetére
Pont, hogy nem ott ciripel, ahol dolgozik, hanem ahol nem. 3DMark-ban is a szünetben ciripel, amint elindul a teszt, kuss lesz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #13688 üzenetére
Mi van veletek gyerekek?
A Mafia 2 senkit sem érdekel? Láttátok a videót? Év játéka 2009!
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #13267 üzenetére
valaki?
-
TazLeacher
nagyúr
A FurMark stabilitás tesztjét milyen beálíltásokkal érdemes futtatni? Natívba, minden fullon, vagy elég valmilyen kisebb felbontásban ablakos módban?
-
TazLeacher
nagyúr
FPS-ekben gazdag Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #11180 üzenetére
Azért az MSI sem sikerült rosszra. 6. hely...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Sziszifeca #11126 üzenetére
Mintha a kód végén az utolsó szám/betű más lenne...azt hiszem ebben biztos különböznek. Így elsőre...
-
TazLeacher
nagyúr
Az utánam említett 3 játék (warh. gta, stalker cs) nem játszottam, csak az elődökkel. Ez elképzelhető. Bár ennek nem hiszem, hoyg sk köze van a PH-s motorzáshoz (na jó, így viccesen hangzott...
). Lehet. Az nfs-t mondjuk nem igazán kellene a játékok közé sorolni az utóbbi időben...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #11115 üzenetére
Csak tényleg brutál vas kell a Vista alá.
Mintha neki az nem lenne meg!
-
TazLeacher
nagyúr
Nem érted a lényeget. Pont egy olyan játékkal teszteltém, ami VGA-limites szinte minden kártyán. Itt is számít a CPU, de jóval kevesebbet, mint átlagban. Révén mindegyik kártyának meggyűlik vele a baja. Próbálj jobban optimalizáltabb játékot választani tesztalanynak. Pont azért mondta, hogy vedd vissza a felbontást, hogy a VGA limitet kiküszöböld. 1 db Crysis bench után kijelenteni, hogy manapság minden játékhoz elég egy alapórajeles Q6600 kicsit feleőtlen kijelentés...
-
TazLeacher
nagyúr
Mi is azzal csináltuk. Úgy voltam vele, hogy mit veszíthetek? Eredmény a 2 GTS-el:
Elötte:
80%-os venti, Artifact test - 72 fok
Utánaa:
60%-os venti, Artifact test - 60 fokEnnyi. Hogy most ezzel a karivel mit fog hozni? Passz. De sokan panaskodtak rá, hogy meleg a kártya, így egyből ezzel indítottam. Nincs kedvem 1 hónap múlva nekiállni...meg úgyse volt procim, így legalább volt mit csinálni.
-
TazLeacher
nagyúr
Igen, oda is azt kentem.
Nem, rohad nehezen akart lejönni. Kb. 10 percig kerestem, hogy nem felejtettem-e benne valahol egy csavart. Óvatosan szedd szét, mert a kártya bal felső sarkában lévő kis átlátszó műanyag nekem majdnem eltört. (Más hűtő lesz rajta? Nem szeretnéd eladni az egyik kis gumi csavartakarót a kártya jobb oldaláról? Sajna az enyém elpattant. Nincs így se gáz, csak úgy jobban nézett ki...
)
Tényleg, tudja valaki, hogy mire jó az? Mi a funkciója?
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem így sikerült.
Egyébként a ragacsos izét acetonmentes körömlakklemosóval lehet leszedni. Azokon a helyeken, ahol nem férek hozzá, ott egy speciális szerszámot használtam: a fülpiszkálót félbevágtam, és a műenyag részét fogóval laposra nyomtam. Ezzel nagyon óvatosan ki lehet piszkálni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bluegene #10815 üzenetére
Megkértelek már, hogy ne szólj hozzám...egyébként a kutya nem kérdezte a véleményed, és a címzett értette, akkor Te miért értetlenkedsz? Megint ide jössz kötekedni. És igazad volt egyébként itt nem szeretbek téged...
Skizz: ja, megvan, azt hittem arra gondoltál amit írtál. Igy már értem.
-
-
TazLeacher
nagyúr
subaruwrc: pont ez az. Mondjuk hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem az nV felé húz a szívem.
De volt 9550-esem és 9800-asom is, és tavaly egyszer majdnem vettem Atit, de aztán mégsem...
Skizz: több okból is rossz a gondolatmenet. Először is, a programozó azt csinálja, amit mondank neki. A cége meg azt csinálja, amiért pénzt kap. Azt ugye senki sem hiszi el, hogy akármennyire is érdekli a fejlesztő/kiadó céget a mi szívfájdalmunk. Ez tiszta üzlet. Másrészről abba se legyél olyan biztos, hogy ez rosszat tesz a játékiparnak. Ugyanis, amikor az nV beletol egy játék fejlesztésébe mondjuk 50 millió dollárt (fingom sincs, csak mondtam egy számot), akkor az a játék még a kiadás pillanata előtt termelt ennyi hasznot. Így lehet, hogy már akkor jól járt a kiadó. Míg e nélkül ott görcsölnek, hogy vajon termel-e akár 1 dollár hasznot is a cucc. Harmadszor meg azt se gondolja senki ugye komolyan, hogy az Ati nem csinálja ezt. Max nem ennyiszer. Ő is ugyan úgy tolja a saját szekerét, mint a másik. Semmivel nem különbb egyik a másiktól. Mind2 cég lesz@r téged, engem, mindenkit, 1 dolog a lényeg, hogy jó sok lé legyen. Pl. egy ilyen 4850 beárazásánál közel sem érdekelte őket, hogy K. Pistike hogy fog örülni, hogy ennyiért kap egy ilyen bitang jó VGA-t. Egszerűen leültettek egy asztalhoz 2 tucat amrketingest és közgazdászt és kimatekolták, hogy mennyiért érdemes adni. Nyugodj bele, ha tudták volna, hogy el tudják adni a kártyát 80K-ért, akkor pont 80K lett volna az ára.
Lauda: Q9550. Ja, kicsit felrobbanok, mert holnap még szabad is vagyok. Most meg nézegethetem a dobozán a szép színes képeket...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc #10791 üzenetére
Amúgy a miért nem sikerült megelőzni 1 magos vga-val csak annyit tudok mondani hogy nvidia befolyás vagy physx vagy dx9.
Ez való igaz, de erre mindig azt kell mondjam, hogy lehet neked a világ legjobb autója, és a világ legfejlettebb motorja, sajnos semmire nem mész vele, ha nincs bele üzemanyag. Márpedig évek óta az a helyzet, hogy az Atis kártyák, ha fejelettebbek, ha nem, a játékokat nV-re, DX9-re Physx-re írják...és engem tökre nem érdekel, hogy a gépemben egy 3 éves technika dolgozik, a másikba meg egy 1 hetes, egy a lényeg: kinél fut simábban a game...
Lauda: Ja, megvan a Giga. De ma nem hozta a rohadék postás a CPU-t, így ma is csak nézegethetem...
És subaru-t sose bántanám, nagyon sokat köszönhetek neki még a pH!-s "pályafutásom" elejéről, így, ha más nem, legalább nem csesztetem...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #10788 üzenetére
Re subaru aláírás: nekem simán megfelel, ahogy megfelelt a G92 is, ez is megfelel. Csak azt nem értem, hogy ekkora sz@r az nV és még mindig a G80-at nyomatja, akkor, hogy lehet, hogy a mai napig nem készűlt olyan egymagos radeon, ami behozné ennek a sz@r G80-as GTX280-as sebességét.3 éves technológia, és még mindig nem sikerült behozni. Lehet szégyen, hogy az nV még mindig itt tart, de akkor az nem szégyen, hogy még mindig nem sikerült erősebb kártyát csinálni...
Nem feszültségkeltés, pusztán elmélkedés. Subaruval meg végképp semmi bajom.
-
TazLeacher
nagyúr
Na, sziasztok arcok!
Bár egy buznyákom nem marad év végére, és tudom, hogy nem vagyok normális, de ma átigazoltam ide egy Gigabyte 280-assal. Nagyon szép nagy. Ennyi többetnem tudok, mert darabokba a gép, holnap dobom össze! Úgyhogy
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #10570 üzenetére
Borult az elmélet sajnos. Itthon még nincs is AMP2-es...azok mind AMP-osok voltak, amit néztem.
Úgyhogy ha összejön a 280-as, akkor az lesz, azt annyi...
-
TazLeacher
nagyúr
Kezdek tanácstalan lenni. Vévignyálaztam most pár külföldi tesztet, ahol a 260AMP2-t hasonlították össze a sima GTX280-al. 5 tesztben is 1-2% körül volt a különbség. Létezik ez?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
tome.jr #10539 üzenetére
Már bocs, de ha külön driverrel tesztelted, akokr aztán végképp sok értelme van. Akkor miért nem tesztelted mindet az újabb dirverrel?
Miért, valaki a kezedbe nyomott 200K-t, hogy ezt minden áron a számítógépre kell költeni, vagy mi van? Én spec, ha ilyen ku*va sok pénzt akartam volna elkölteni a gépre, akkor inkább veszek egy normális monitort. Félre ne érts, nem fikázom a monitorod, de ha a 3GTX helyett vettél volna 1 db 280-ast, akkor már egy f@sza kis Eizo is belefért volna....
-
TazLeacher
nagyúr
A tápot még esetleg bele lehet számolni, de a lapot már nehezen, mert olyan (értelmesÖ lap, ami viszi az SLI-t, de nem tri, kevés van...úgyhogy az már a 2kártyához is kell.
De én is úgy gondolom, hogy az SLI nem rossz biznisz. +100% pénzért +80% teljestmény a számtechben nem olyan rossz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
tome.jr #10527 üzenetére
Ha az 1 kártáy eredményedet vesszük 100%-nak, akkor:
1 kártya 65K - 100%
2 kártya 130K - 186%
3 kártya 195K - 201%Arról meg ne is beszéljünk, hogy a 2 káryás SLI-hez képest a gépbe belefektetett +65K (tehát a 3. kártya ára) minössze +9% teljesítménynövekedést hozott! Ezt nevezem én biznisznek!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #10529 üzenetére
Gondolom a Single részre gondolt...
-
TazLeacher
nagyúr
Újrapasztázni póbálta már valaki?
Én most csináltam meg a GTS-eket, és nagyon komoly javulást sikerült vele elérni.
-
TazLeacher
nagyúr
Mindenkinek:
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi az infókat. Igazából kicsit tanácstalan vagyok, Imi87-el dumcsiztunk az imént...GTX260 Zotac AMP2 (216SP) vagy +20K és Gigabyte GTX280?
Mindezek 1920-ra...elöbbi ugye valamivel gyengébb, de kérdés, hogy 20K-nyival? Illetve felmerűlt, hogy vegyem meg most a 260-ast és váltsak később 55nm-es 280-ra.
ÁÁáááááá!
-
TazLeacher
nagyúr
Gigabyte GTX280-ról valami tapasztalat? Akár jó, akár rossz?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Dark KillerX #9834 üzenetére
Ha már OFF-olunk:
A GX2 a nem 9800GTX SLI, hanem 8800GTS SLI
65K-ért láttam a napokban gyári vízhűtő blokkal.
Ha egy árban is van a 2, akkor is 1 GPU megbízhatóbb, mint 2.
tome.jr: ne szívd mellre, kicsit bizalmatlanok az emberek az új arcokkal. Azért nincs harag...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Építő/felújító topik
- Cyberpunk 2077
- TCL LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest