- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sárpac #12082 üzenetére
Itt nem ez a lényeg. A GeForce 8 is elvileg DX10, de helyenként a teljesítménye csapnivaló. Az NV átállt a GPGPU fejlesztésére. Tehát az eddigi stratégia alapján, ha nagyobb általános számítási teljesítményt kapnak azáltal, hogy a DX11 egyes követelményeit sebesség szempontból beáldozzák, akkor megteszik. Az NV teljesen másképp gondolkodik már. Jelenleg a fő fejlesztési irányvonal a CUDA és a hozzá tartozó GPGPU és SoC rendszerek ... ezzel ellentétben a fő piac még a teljes PC-s VGA részleg. Az elkövetkező években a fejlesztési irány változatlan marad, de ha nem sikerült bent maradni a teljes PC-s VGA piacon, akkor nem sikerül ... ennyi ... le van zárva. Ott vannak pénzszerzésre a kiépített új piacok és profilok.
Azért nem erőltetik a DX10.1-et, mert zárt szabványokat akarnak a VGA piacra, azt akarják, hogy a CUDA legyen az úr, és az Intel illetve az AMD is támogassa azt. Nyilván most minden egy lapra van feltéve, ha buknak, akkor sincs gyakorlatilag túl nagy baj. -
Skizz
addikt
válasz
Sárpac #11802 üzenetére
Az, hogy többen akarnak GTX-re cserélni HD4xxx-ről (ha arról akarnak cserélni), az a júer hülyeségét és hozzá nem értését jellemzi. A váltás ugyanis teljesen fölösleges, 4870-ről 260-ra váltásnál teljesítménybeli különbség nem lesz különösebben, csupán elesik a tulaj az éppen kibontakozóban lévő Dx10.1 támogatástól, és egy milliárd tranyós GPU lesz a segge alatt, ennyi. Egyébként nem ártana megnézni az elégedett és az elégedetlen ATi tulajok arányát. Elég sokat látogattam anno a 4800 topikot, amikor még "új" volt a kártyacsalád. 10 hsz-ből 8-ban a júzer dicsérte az RV770-et, a maradék 2 meg a hűtését szidta, amit egyébként már szintén kitárgyaltunk ezerszer, hogy miért olyan amilyen. Iszonyatos és kibírhatatlan driver hibáról eddig legtöbbször GTX tulajok számoltak be, illetve kétes eredetű "újoncok".
Keldor: megelőztek.
-
Skizz
addikt
válasz
Sárpac #11783 üzenetére
Mondja ezt az, akinek még talán ATi kártyája se volt. Ezt hallom már tőled (is) mióta, hogy a ccc kuka, de amikor rákérdeztem, hogy mi a gondod vele, akkor a cinikus megjegyzéseken kívül nem kaptam választ érdemben.
Akkor rákérdeznék mégegyszer és talán utoljára: neked konkrétan mi bajod van a ccc-el?
Én kb. 4 éve ATi kártyát használok, mindig a legfrisebb driverrel, videót konvertálok, játszok, de semmilyen bugos driverre utaló hibát nem találtam még, viszont az összes ATi gyűlölő GTX tulaj sorolja a ccc hibáit, ami a "haverjánál" a 4870X2-őn mindig jelen van, ezért is váltott inkább nv-re.
Egyébként amikor pár napig 8800GT-t nyúztam, akkor ott nem tudtam driverből AA-t erőltetni, ahol ccc-vel tudtam.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sárpac #11783 üzenetére
Egészen más a fejlesztők véleménye a két cég driver támogatásáról.
Nem véletlen a tömeges átállás a HD 4800-ra.
De mint írtam a tesztekben nem írnak hibákról, mert gyakorlatilag nem is léteznek.Én is szurkolok, most az NV-nek, de olyan állítást nem érdemes felhozni mellette, amit nem tudsz bizonyítani ... a fórum bejegyzés nem bizonyíték.
Én már mondtam egy éve, hogy ez a G80 architektúra nem versenyképes ... már a G200-ban le kellett volna váltani. Kételyeim vannak a G300-zal kapcsolatban is, de a DX11 támogatás miatt muszáj lesz komolyan kozmetikázni a rendszert. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sárpac #11750 üzenetére
Most mindenféle bántás nélkül srácok:
Meglepő, hogy ezek a problémák soha nem jönnek elő az interneten elérhető több száz hivatalos teszt alatt.
Nekem nem kerek, hogy ez mitől lehet? Bár szerintem másnak sem világos. Nyilván az képtelenség, hogy nincs a driverekkel probléma, mert az interneten nyilatkozó fórumozók nem ezt írták. Az egyetlen értelmes magyarázat, hogy a világ összes tesztelője vak. Igen ... kétséget kizáróan ez a válasz a problémára.
Értitek a mondatok mögött rejlő ellentmondást?
Ezekkel a HD 4800-at lejárató írásokkal nem lehet elérni semmit. Az NV azzal lenne kisegítve, ha az elkövetkező hetekben a nagykerek adnának le rendeléseket a GeForce GTX 260-okra ... naponta ezer darabos tétel megteszi. Ezt pedig úgy lehet elérni, hogy a tesztekben jól szerepeljen az NV, és az jelenleg nem valósul meg.
Nekem is bassza a csőröm, hogy az NV ennyire lemaradt, mert az árakban az AMD is elszált ... de az egészet maguknak köszönhetik a zöldek. A Dev fórumokon, már az R600 architektúra megjelenésénél mondták sokan, hogy a G80 innentől nem rúghat labdába. A mérnökök is tudják ezt. Jövő év végén van esély visszavágni a G300-zal. Addig tartani kell, valahogy a frontot.
-
Beowulf_78
addikt
Nem csak az árak miatt. Az emberek többsége fél hogy mi lesz még itt 2009-től, és örül ha a rezsit, kaját, és egyéb járulékos költségeket mint a lakáshitel, autóhitel, ki tudnak fizetni. Ezeken felül már csak az tud költeni akinek átlagon felüli fizetése van.
Engem pl. 2 hete meszeltek le robogóval...egy 280 GTX árát kell becsengetnem a fakabátoknak.
-
Beowulf_78
addikt
-
AdamMcKraken
tag
én is erre gynakodnék...csakhát nemtom...honnan tudhatnám meg h kontaktos egyálltalán? dehát vadíujonan vettem ma...meg az FSP elég megbízható...persze ettől simán lehet, nem azt mondom...csak hogyan tudnám kideríteni? az a tré h nincs másik gép amivel meg tudom nézni...
-
AdamMcKraken
tag
OK, AMI bios van a lapon, és ez van: "1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben." nekem egy hosszú 3 rövid! És az mit jelent h a videókártyában? kimondottan a karival van baj, v ez nem lehet olyan hiba h csak nem kap elég áramot pl...bár ezt erősen kétlem.... -
törölt tag
Gigabyte P965-DS4 lap, Core 2 E6600 CPU, 4x512 MB RAM, Seasonic 430 W táp, a VGA pedig az új GTX 260. Tuning nincs.
Jó másfél éve még én segítettem összerakni a gépet, ami egészen eddig teljesen jól működött. A kolléga (illetve már nem az
) pedig biztos nem gányolta össze, van olyan megbízható!
[/benyalás off]
-
Beowulf_78
addikt
-
hakos1987
őstag
ha a GTX260-at megrántod, valszeg billen a mérleg, igazad van... de azért még az ATi-n is lehet húzni, és akkor megint csak ki tudja, hova billen a mérleg.... szvsz a tuning nem mérvadó, mert teljesen hardware függő.... ezért tesztelik ,,csak" gyári órajeleken.... tesóm 4850-e pl 625/993 helyett 740/1100-on megy.... így lehet egy alap GTX260-at behozna, de azt is lehet húzni... ebből a megközelítésből oké a dolog, de ha mindkettő alapon megy, akkor az a mérvadó... a tuning lutri....
-
Beowulf_78
addikt
Sztem ez nem tükrözi a valóságot. 1 tesztből következtetni pedig hülyeség.
A legtöbb tesztben az alap 4870 vs. GTX 260 között kevesebb mint 5% volt az össz. teljesítménybeli különbség. Több teszt is foglalkozott vele, hogy amíg a radeon OC-je nem hoz fps többletet, a 260 annyit hoz amennyit húzol rajta. Ehhez képest ez a teszt a többivel totálisan ellentmond.
-
Bluegene
addikt
Az ati hd4800 sorozat kukába való semmilyen szabványt ne követ és szerintem sok esetben az órajel is túl van skálázva, ezért a sok mikrohiba a különböző játékokban egyeseknél. ezt a 4800-as topicba ne, jó
jó tudni amiket írsz, én ilyet nem tapasztaltam, majd kidobom ha elavul -
munky
őstag
Linkelj szépen nekem olyat, ami nem "a felhasználó hibájából adódó kellemetlenség" hanem a CCC "sz@rsága" !
Kicsit unalmas már, hogy folyton ezt hangoztatod, holott nem tudok róla, hogy használtad volna.
Privátban ha kérhetlek, mert nem akarom tovább szemetelni ezt a topicot.
-
bim
veterán
na nem mindenki...
gondolom aki elégedett az nem szemeteli tele a topikot.
bevallom én akkor sem szemeteltem tele a G80 topikot amikor nagyon durva texturahibákat szórt a crysis és akkor sem amikor nem volt árnyék vagy éppen vibrált mint állat a coj alatt.megjegyzem egyik sem volt user error.az elöző igy maradt az utobbit egy ujabb driverben javitották.8800gts 320 megásom volt. -
_core
aktív tag
Elkeszultek a 1280x1024-es meresek is GTX260 alaporajelen (~575/1246/999) es tuningolva is (700/1500/1200) processzor E6750@3.8GHz-en ment
High DX9 alap: [link]
High DX9 tuning: [link]
High DX10 alap: [link]
High DX10 tuning: [link]
Very High DX10 alap: [link]
Very High DX10 tuning: [link]A kartya nagyon szepen viszi ezt az emelt orajeleket alap venti szabalyzassal a jatekok alatt is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még ha augusztusban meg is jelenik akkor sem lesznek a G200b-vel kisegítve. Még azt is rohadt drága lesz gyártani, az RV770-hez képpest.
Szvsz a platykák közül az egyetlen reális, ami azt mondja, hogy jön egy DX11-es középkategóriás chip. DX10-es chipet már nem fognak kidobni hisz akkor év végén nem lesz AA támogatásuk. -
Chalez
őstag
Igen tudom, viszont azt is tudom, hogy kompromisszumok nélkül szeretnék játszani a leendő év játékával.
Bár ha belegondolok, pl most sem volt szükségem dx10-re, pedig a gépem alkalmas lett volna rá, de mégis - dx9-el is maximálisan meg voltam elégedve, nem nyújt semmilyen progi extra nagy élményt azáltal, csak mert dx10-ben fut. Szvsz amikor "akció" van az ember nem azt figyeli, hogy mikor és hogyan csillan meg a napfény a fák lombjai közt. Persze csodálkozni, meg képeket nézegetni jó a dx10, de egyébként meg
A lényeg az FPS. Persze van akinek 30+ már tökéletes, de én simán különbséget teszek a 100 és a 200FPS közt. Aki oline játszik, annak nem kell ecsetelni... -
Bluegene
addikt
volt már ati kártyád? persze nem 5 éve
én már féléve atis vagyok(3850,4850), és semmilyen pöttyös képernyővel én még nem találkoztam, semmilyen buggal, ezt lekopogomha mégis volt valami ilyen azt ugye a (nvidia párti)sajtó fölfújja, hangyából elefántot csinál, mert vista alatt az első crysis pályán néhányszor pár másodpercre apró fehér pöttyök tűnnek fel, hűha
nekem XP alatt semmi gond nem voltrzoli: jah arra gondoltam, hogy néhol gyorsabb a gtx 260, de igazad van nem éri (még) meg, 50 ezerért megérné(talán)
sárpac: in your face
[link]
-
tzsolesz
nagyúr
Biztosan nagyon sok ATI-d volt már. Nekem eddig 3 példány. Egyetlen egy játékban nem volt még bug. Mindíg is úgy tudtam NV kariknon jelentkeznek hiányosságok sokszor egy játékban. Nem értelek.
Ebben a hónapban meg már lesz végleges driver a 4800 szériához. Ja igen NV-hez kell is RAM, mert ha ő hozzányúl a rendszermemóhoz, ott azért vannak problémák, míg ATI-nál semmi gond.
-
gergobaby
aktív tag
Na ott a pont... Ezért is gondolkodok még valahogy a szívem mélyén a jövő évi konfigomon NVIDIA-s gépként, mert ati-val sokszor vannak bug-ok, és kit érdekel a jó natív teljesítmény, ha pont azt a játékot nem tudom élvezni amit a legjobban szeretnék?
Nehalemek mikor jönnek?
-
R.Zoli
őstag
Még szerencse ,hogy Te nem vagy elfogult egyik oldal felé sem
(Most már visszaveheted az Nv-s pólót, lebuktál
)
Azért érdekes ,hogy senki sem látott hasonló hibát csak Te és pont úgy ,hogy Te venni akartál ilyet de pont ezt megláttad a Crysis-ben és ezért nem vettél ilyen kártyát...
De személyes véleményem szerint amit a Cryfos-ból kihoznak egyesek az nevetséges... Még ha valami tényleg korszakalkotó játék lenne, de nulla játékélmény, elavult feature-ökkel megoldott grafika (nem tudom használnak-e benne egyáltalán shader model 2.0-nál magasabbat...), iszonyatos gépigény ami közel sem indokolt... Szóval el kellene már kicsit felejteni ezt a Crysis magasztalást és értelmesen megírt és jó játékokkal kellene előhozakodni...Egyébként a 48xx sorozat lassulni fog kegyetlenül, ahogy optimalizálják a drivereket egyre gyengébb lesz... Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan.... Kevesebb elfogultságot plíz...
-
tzsolesz
nagyúr
Haggyad má a crysis-t, ősrégi lerágott csont, kijátszik már azzal?
Szerintem a várakozással ellentétben a hd48xx sorozat nem gyorsulni hanem lassulni fog a következő hivatalos driverbenEzt hogy?
Kifejtenéd hogyan fog lassulni, mert én még olyat nem láttam hogy egy gyártó 1db játék driverrel való optimalizálása miatt lassítaná az egész karit általában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest