- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
K.norbi666 #14658 üzenetére
Nekem van ilyen kártyám, teljesen korrektül megy. Hőfok: max. 70-72°C szokott lenni 700MHz-en (tehát az OC-t még túlhajtva), max. 70%-os ventivel.
-
KTTech
veterán
válasz
TTomax #11179 üzenetére
"Értsétek meg már végre könyörgöm,csak akkor tud 2G-nél többet társítani ha van 64 bites támogatása az adott programnak..."
Tévedés: 32 bites programnak 3GB-ot lehet kiosztani ebben az esetben, és használni is tudja. Ez még 32 bites XP-nél is választható opció volt (de alapból nem volt engedélyezve).
-
KTTech
veterán
válasz
tome.jr #10462 üzenetére
"Egyébként meg úgy sütöd meg a kártyáidat ahogy akarod."
Bocs, de nem véletlen, hogy az nVidia több, mint 100°C-ban határozta meg a GPU maximális hőmérsékletét, mielőtt a védelem bekapcsol... A gyári beállításokkal lazán felmegy 80°C fölé a kártya, üzemszinten. Ennyit arról a téveszméről, hogy 60°C körül fagy. Ha fagy, akkor az eszetlen órajelek miatt teszi.
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #10292 üzenetére
Próbáld Vista alatt ;)
-
KTTech
veterán
válasz
laragirl83 #7889 üzenetére
Nekem a 178.24-el voltak órajel gondjaim: Media player classicban folyamatosan Power3D-t nyomott, WLM-nél is, ha a főablak megnyílt... (mondjuk a vibrance meg nem érdekel, az csak a kép elb*szására jó...)
-
KTTech
veterán
Jól megy
Az enyém ilyen lett:
Vista64, 180.42-es driver, 1680x1050, 4xFSAA, Ultrahigh DX10, Averagre: 47.42 fps, FSAA nélkül: 54.75fps(ez válasz lett volna erre a hsz-re: (#7733) laragirl83)
-
KTTech
veterán
válasz
Csiborbogár #7702 üzenetére
Már, ha vannak benne egyáltalán, mert a tesztelők nem igazán láttak különbséget az AMD és nVidia közt a tesztben...
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #7601 üzenetére
Én x64-es Vista-n próbáltam, de a Warhead szépen gyorsul tőle... pontszámokban +200 pontot jelentett a WHQL-el szemben (3DMark2K6-ban, Vantage nincs fent). Az órajelszabályzás sokkal jobb, mint a WHQL-ben, most már nem gerjed be a MediaPlayer Classicra
(de a Windows Live Messenger főablaka még mindig power3D-be kapcsolja).
Hibát nem tapasztaltam eddig, mondjuk csak 3 óra Warhead-et kapott csak és 1 filmet (az is csak DivX volt). -
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
válasz
keszegduda #7307 üzenetére
Tudom, nem Vista topic, de a memóriát nem feleslegesen eszi, hanem gyorsítótárnak használja... azért van a gépben a memória, hogy használva legyen, nem? Swap-elést én nem vettem észre többet, mint XP-nél, de a gyorsítótárazás dolgoztatja a HDD-ket, az biztos.
-
KTTech
veterán
válasz
Bluegene #7305 üzenetére
Hát, pl. magyar oprendszert használni 4GB RAM-al úgy, hogy látszódjon is, ne csak 3.1GB, ha bent vagy egy GTX260, a 32 bites programok több memóriával tudjanak gazdálkodni (3GB vs. 2GB). Persze mindez csak x64-en igaz (nálam egyébként jóval gyorsabb a Lightroom 2.1 Vista x64 alatt, natív 64 bitesként, mint XP-n).
-
KTTech
veterán
válasz
Svájcinéger #7167 üzenetére
A géped paraméterei alapján elegendő hozzá a tápod.
-
KTTech
veterán
válasz
Laraxior #6980 üzenetére
Na, nálam ezek a dolgok szokták kicsapni a biztosítékot, ha meglátom bekapcsolva (egyébként közelebb áll a vibrance a szaturációhoz, csak szelektíven, erősen hangolt formában, több színre értelmezve, a fényerőhöz és kontraszthoz nem sok köze van)
Mondjuk én kalibrált monitort használok... így egy ilyen beavatkozás teljesen fals színeket okozna (mondjuk sajnos kevés képnézegető program van, ami normális színkezelést tartalmaz, a böngészők közül a Firefox, Safari aminek jó a színkezelése, bár a Firefoxnál külön be kell kapcsolni... nagy színterű monitoroknál ilyenkor jön elő, hogy minden szép narancsos beütést kap, ezzel szívtam rendesen...)
-
KTTech
veterán
Most már kezd kiakasztani a videokártyám... miért nem azokra az értékekre áll be, amit BIOS-ban vagy éppen Rivatunerben beállítok neki?
Pl.: Core-t beállítom 690MHz-re, Shader: 1400 és a végeredmény mindig 700/1400 lesz... olyan mintha a Core csak 15MHz-enként, a Shader pedig 50MHz-es lépésekben lenne hajlandó állítódni. Ez normális? Mert a 8800GTS-emnél nem volt ilyen...
Próbálom a Crysis stabil beállítást megtalálni, de elég durvák a lépésközök... -
KTTech
veterán
Lenne egy újabb kérdésem... miért nem tudok pl. 715/1430 -as Core/Shader órajeleket beállítani? 700/1400 után rögtön 730/1458-ra ugrik, ami viszont már sok neki... (BIOS Mod-al sem sikerült a művelet, viszont több feszt elvileg lehetett választani, 1,16 helyett 1,18V-ot).
-
KTTech
veterán
Van 1 kis gondom...
Adott a Core:730 Stream:1460 memó: 1250MHz-es beállítás. A Crysis Warhead-ben játszok, és egy idő (változó, van hogy fél óra, van, hogy 1 óra, hőfok max. 70°C) után egyik pillanatról a másikra, előzmény nélkül szétesik a kép, azonnali halál. Mi okozhatja? (700/1400/1250-en nincs gond, most próbálgatom lépcsőnként, de minek lehet sok az órajel?).
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78 #5992 üzenetére
Crysis Warhead-ben néztem, igaz a nagyobb stabteszt majd csak vasárnap lesz.
-
KTTech
veterán
Na, bent van a gépben az új kártya (BFG 260OC), még ismerkedünk... A 700MHz sok neki, most próbálom megtalálni a maximumot. A sebesség picit jobb, mint a 8800GTS-el volt, őszintén megasztondva, többre számítottam.
-
KTTech
veterán
válasz
laragirl83 #5883 üzenetére
OK, akkor maradok a zöldeknél
azt sajnálom, hogy nem az új chippes lesz (216 SP-vel), de most ment el jó áron a 8800GTS...
-
KTTech
veterán
Szerintetek mire érné meg a váltás a mostani 8800GTS-512(@775)-ről?
- BFX GTX260OC (régi verzió, az új még nincs a nagykereknél)
- Sapphire 4850 ToxicAlapvetően nVidia párti vagyok, de úgy láttam jól sikerültek az AMD kártyák is (viszont a driverektől picit félek...)
Az elméleti cél: 1680x1050-es felbontás lehetőleg kompromisszumok nélkül: 60 fps környéke a legtöbb játékban, AA nem annyira érdekel (ha 1344x900 az sem gond). -
KTTech
veterán
Neked... de én pl. játék mellett munkára (képszerkesztésre) is használom a monitoromat, így nekem azért kellett a 22" és mellé az 1680x1050-es felbontás (igazából 1920x1200 még jobb lenne). Ide viszont kell a videokártya is... (az Eizo S1961 100E, az S2231W meg 135E, és utóbbi sokkal kényelmesebb képszerkesztésnél, mert az eszköztárak mellett még marad annyi helyem, mint annó a 1931-en volt a képeknek).
-
KTTech
veterán
válasz
-pooshy- #3939 üzenetére
Törvény kötelezi az eladót az EREDETI fizetett ár visszaadására (ha a garanciában nem tudták megoldani a javítást, és pénzvisszafizetés lett belőle)... hogyhogy nem annyit kapsz vissza? (nekem is panaszkodtak, amikor a Samsung monitoromról 1 évvel a vásárlás után a szerviz csereigazolást/pénzvisszafizetést határozott meg, én pedig az Eizo miatt a pénzvisszafizetést kértem. Gyakorlatilag az árból még maradt is, mikorra kifizettem az új monitort...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest