- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Clear Sky az túlzás, hogy elszalad egy HD 4870 X2 hiányában. Már ha jó felbontást akarsz ... élsimítással.
Az FC2-ben annyira nincs sok különbség. Ott volt egy kis mahinálás az NV részéről.Gyakorlatilag a DX10.1 azért került a rendszerbe, mert azzal le lehet úgy programozni az AA mintavételezést, hogy az AMD egy extra fázis is futtasson. Ez ugye kapsából -15-20% a Radeon DX10 teljesítményéből. Nem véletlen nem engedi a program a DX10 visszaváltását a Radeonon a plusz fázis nélkül ugyanannyi munkát végeznének, mint a GeForce karik, így az a -15-20% nem lenne ott. Azt viszont nem értem, hogy azt a kis plusz árnyékolást, miért Gather utasításokkal csinálják. Ezzel kizárják a GeForce rendszereket az effekt leszámításáról.
-
keIdor
titán
Ezt én is észrevettem, de inkább nem írok semmit nem keltem én a feszt.
Abu85: Most egyre több oldal írja, hogy nVidia marad a baszott nagy GPU-inál a jövőben is. Simán el tudom képzelni a GT300-at egy 3 milliárd tranyós őskövületként DX11-el. G80 arch. marad a továbbiakban is offkorsz ezért lesz ez is nagy sokak szerint...
Még 40nm-en is lenne 550mm2. Én ahogy nV-t ismerem megjátszák, és igazak lesznek a hírek, csak ezzel a saját sírjukat ássák lassan... -
Beowulf_78
addikt
Nincs bennem ellentét...de én vettem 103k-ért Januárban 3870 X2-öt nem pedig te. Erős kártya volt, de sok volt a csalódás ennyi pénzért. Utána jött a 260 ami mindenben jobb nála. Nem feltétlenül a teljesítményre gondolok, hanem olyan dolgokra amik játékélményben, szoftverezettségben pozitívan hatottak rám.
Szóval ezért vagyok mostanában morcos az Ati-ra, és egyhamar nem is fogok visszatérni a "piros" oldalra, hacsak valami nagy dolgot nem alkotnak. Ebben az esetben simán vennék Ati-t. -
Beowulf_78
addikt
Köszönjünk emese...
De miért is nekem címezted?
"Emlékszem, nem is olyan régen bejött ide a srác és senki nem akarta neki elhinni, hogy 3db 260-as GTX -e van. Akkor is csak oltogattátok amit már akkor sem értettem, hogy mire föl és képeket kértetek tőle meg eredményeket."
Látom jól emlékszel a dolgokra.
Keresd ki azt a részt, ahol én nem hittem el bármit is, és bizonyságot kértem róla.
Sokáig fogod keresni, mert én ilyet sosem írtam, keversz valakivel.
Amiből kipattant az egész mostani vita, azt sem sikerült megértened...Kezdődött itt a srác okoskodásával, amiért szóltunk is neki, majd még neki állt feljebb és elkezdte bizonygatni az igazát, gondolok itt a VGA hőfok vitára elsősorban. Majd miután mindenki azt mondta neki hogy "fasz vagy ecsém", elkezdett viszakozni. Utána jött az eredmény belinkelése, amit közel sem azért tett valami hasonló címen hogy "jöhetnek az összehasonlító eredmények", hogy megosszon velünk bármit is normálisan, hanem valamivel vissza akart vágni. Ennyi. Tudta nagyon jól hogy arra a mondatra amit írt, amivel nagyon menőnek akart tünni, lesznek nem túl kellemes válaszok is rá, mivel SLI se nagyon van a topikban, 3 way SLI meg talán a PH-n neki van egyedül. Ettől a teszttől olvadjunk el?
Ez nem teszt vazze. Ez lósz@r. A házi teszt úgy néz ki kb. ahogy a logout blogomban is olvasható.De ha annyira tesztelni akart miért nem nézett meg 4-5 játékot? Elfért volna nem? Crysis-t is lehet tesztelni bench. nélkül is, az nem kifogás hogy nem megy a benchmark. Szóval maradjunk annyiban hogy az egész tesztelgetés nem érdekli, mert akit érdekel, az tesztel, és azt meg is köszönjük. Aki veri a nyálát egy 2p alatt elvégzett tesztre, és köti az ebet a karóhoz, úgy hogy lövése sincs a dolgokról...az ostoba.Ráadásul a másik ok amiért tesztelt, hogy bizonyítsa a kétkedőknek hogy neki igenis van 3 way SLI-je.
Egyébként meg ezt az eredményt már tudtuk akkor is amikor kipattant a legelső vita, szóval ha nem gond nem fogom ezért nyalogatni a seggét, hogy milyen rendes hogy megosztotta velünk.
Lezártuk már a témát, de látom neked csak igazságot kell osztanod, győztest kell hírdetned, és hozzá kell tenned a dologhoz...ráadásul bele is magyarázod hogy ő merő jóindulatból tette, és mi vagyunk a gonoszok. lehet hogy volt egy kis "túlkapás", de hogy az emberünk nincs több 15 évesnél az is biztos.Én 30 éves fejjel nem állnék le bizonygatni semmit. Minek? Mi értelme? Nem hiszik? Ne higgyék. Nem érdekelne. A bizonygatós korszak kicsit korábban van.
De ha ennyire jól megértitek egymást, ami nagyon megható, akkor majd neked küldözgesse az eredményeit, mert legalább te "vevő" vagy rá mint Ati tulaj.
Végezetül pedig..te jóval ostobább vagy mint ő. Miért is? Mert írsz egy ilyen hsz-t, pálcát törsz felettünk, mellé állsz, de a "fától nem látod az erdőt". -
tome.jr
addikt
Laraxior: Komoly a hűtésed, anno ezt próbáltam megkérdezni tőled, hogy hogyan néz ki mikor az adatlapodra irányítottál. Onnan szerinetm nem jön rá az ember, hogy pl. párhuzamosított rendszered van-e és az extreme radi az mekkora valójában. Ezt még most sem tudom. Egyébként grat.
-
Beowulf_78
addikt
Senki nem majmol semmit.
Az előző hsz-edre reagáltam. Félreértettem volna?Nem hinném.
Persze hogy nem lesznek sehol a mostaniak. Elmondanám hogy 7-8 hónap múlva is már komoly lemaradásban lesznek szvsz. Ennek tükrében, persze hogy csak vicc volt. Kár hogy nem értetted. -
Beowulf_78
addikt
Mikor néztél árakat?
Mert nem olcsóbb a 4870...sőt. Alap 4870 kontra alap GTX260 között 1-2k különbség van, és a GTX az olcsóbb, de max. egy árban vannak. Nézd meg az Ipon friss árait.A Radeon 4870-nél nem feltétlen a teljesítmény a gond. Más aspektusból viszont sok a gond velük. Pl. COD WAW-nál ronda a víz Ati kártyákon...de sorolhatnám a többi játékban fellelhető hibákat is, de már unom a flame-et, és a bizonygatást, hogy ilyen hibák nV kártyákon nincsenek.
4850 pedig szvsz. nem ér 43-50k-t. De ezt mindenki döntse el maga.
"Ezt a minimálisnál nagyobb igényeket meg hagyjuk már... mondj pár játékot Crysis-on meg FarCry2-őn kívül, aminek nem elég egy 4850 1680x1050 es felbontásban közel maximális részletességben."
Miért hagyjuk?
Jelen pillanatban a Crysis, Crysis WH, Far Cry 2 a legszebb, legkelendőbb, legnagyobb élményt adó játékok a kategóriájukban. Gondolod hogy annak akinek 1680-ra ajánlod a 4850-et ezeket nem fogja tolni mert te azt mondtad hogy ezeket leszámítva viszi az 1680-at? Kétlem. Manapság igenis ezek a menő játékok és a 1st Person shooter rajongók lényegében csak ezekkel tolják.
Szóval hagyjuk ezt az "ezt meg azt" leszámítva dolgot. Képes lennél ajánlani 4850-et ami igaz, jelenleg "még" viszi a játékok egy részét 1680-ban, de lehet hogy a Mirrors Edge-et már csak 1280x1024-ban fogja..
Mivel nV topikban vagyunk mindenképp jobban jár a kedves júzer egy GTX260-al, ami igaz drágább 18-20k-val viszont megtépve lazán hozza a GTX280 alap teljesítményét, és azt se felejtsük el, hogy nem "ippeg hogy" viszi az 1680x1050-es felbontást hanem még jó ideig vinni is fogja, és nem aggódok hogy a Mirrors Edge-et hogy fogom 1680x1050 full-full-on nyomni.
Kb. ekkora a különbség a 4850 és a GTX260 között.
4870-el nincs gondom, erős kártya, csak nagyon sok a gond az optimalizálással, ami háttérbe szorítja az erejét. 4870 X2 dettó.
-
Beowulf_78
addikt
1680 és 1680 között is van különbség.
Amíg a 4850 "ippeg hogy" minimumban- médiumban elviszi, addig a GTX260 full fullba viszi az 1680x1050-et max AA és max. AF-el. Nem mindegy. Szóval ez egy kicsit félreérthető volt amit írtál.
Szóval a 4850 kérdésre visszatérve...akinek a minimálisnál nagyobb grafikai igényei vannak annak nem elég 1680-hoz a 4850. Ez így jobb megfogalmazás, mint a tied.
Lara-nak meg igaza van.1920-as felbontást is kevesen használnak, nem hogy a 2560-at. -
Szasza_boy
csendes tag
Eagl3: nekem is emiatt győzködtek, de a fogyasztás, meg a hőfok elrisztott. Nem akartam egy energiazabáló hőerőművet... Talán túl zöld vagyok.
Plusz árban spec a Leadtek olcsóbb pár ezerrel mind a 4870-esek. (aliencomputers) Lehet, h a pénzügyi válság keze is benne van a dologban, ha új kártyákat vesznek, akkor az már csak drágábban jön be. A GTX meg elfekvő volt...
-
TazLeacher
nagyúr
Pont olyan értelemben járt el felette az idő, mint a DX10 felett. Mire ki lett volna ténylgesen használva, addigra már itt a következő. Pont erről beszélek. Nincs még normális DX10-es játék se, de eröltetni kellett a DX10.1-et. Erre már most a DX11 az új VGA-knál a téma. Lényegében mióta is van DX10.1? Hány ilyen játék van? Igazán sok értelme volt...mindenesetre a nagy riogatásokkal ellentétben akinek "csak sz@ros" DX10 karira futotta elég jól elvan vele. Pedig már tavasszal azzal rigattak mindenkit itt PH-n jópáran, hogy majd jön a nagy DX10.1 láz, és ki lehet dobni a "csicska 8800GT"-ket, mert el se fog indulni rajta a játék. Hol van ez most? Sehol, és nem is lesz. Lényegében teljesen fölösleges. A DX11 (feltételezem) mindent tudni fog, amit a DX10.1. Csak az a bibi, hogy mire jönnek azok a játékok, amik ebből profitálni is tudnak szépen, addigra már kint lesz a DX11, tehát semmi szükség nem volt a 10.1-re, mert mire "használatba" lehetne venni, addigra lesz újabb, ami tud mindent, amit amit az, illetve (feltételezem) még többet. Ilyen értelemben járt el felette az idő. Vagyis egyszerűen "átlépünk" rajata. Nem lesz DX10.1-es korszak. Volt hosszú DX9, van valami DX10 és utána jön majd a DX11.
De lehet én gondolom rosszul, ez szubjektív vélemény. És nem én vagyok a komoly jós, hanem az Ati PH-s helytartói, akik már év elején temették azokat az nV karikat, amik még így, 1 év után is szépen muzsikálnak a mai játékokban is, és nincs bennük DX10.1. Hogy lehet ez? Úgy, hogy senki nem foglalkozik ezzel, kiváltképp nem a játéktervezők. Az ő véleményük pedig ebben a műfajban, hogy is mondjam...mérvadó!
-
TazLeacher
nagyúr
Miért? AC-ben volt? Nem, mint ezt többen le is írták. Nem lehet látni semmit. A különbség mivolta minössze az általad említett "Ati-nV más képet ad" dolog volt, ami minössze más, de nem szebb. De kíváncsi vagyok szebb lesz-e, hátha igazad lesz. Júniustól úgyis jönnek a DX11-es karik, úgyhogy szerintem ez a DX 10.1 elég halott dolog. Ha jól logikázom, akkor a DX11-es karikkal simán fognak menni a DX10.1-es gamek...így lényegében beigazolódott, amit már többször jósoltam. Mire lesz bármi értelme a DX10.1-nek, addigra már eljár felette az idő...
-
-
schwartz
addikt
A DX10-et erre talaltak ki, nem? A jatekfejlesztes megkonnyitesere.
(#6196) Abu85
Gyengék a PC eladások, nem érdemes a portoláshoz szükséges minimum összegnél többet költeni a PC-re.
Igen, ezt mar emlitetted. Sajnos konzolra mindent el lehet adni...(jobban mondva minden szart megvesznek)
A legtöbb esetben az elsődleges fejlesztési platform a több konzolra készülő projekteknél az Xbox360, annak képességeihez van igazítva a program.
A PS3 grafikus processzora fenyevekkel van elmaradva a boxban levonel. Meg amugy a ket hardware koszono viszonyban sincs egymassal. Ez nem neheziti meg a fejlesztest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest