- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Pedig a 4850 szvsz talán a legjobb kari amit valaha az ati csinált. Olcsó és gyors, és nem szabad elfelejteni, hogy az középkategória! A baj sajnos, h nagy a selejtarány, és kukába valók a driverek, bár nekem a 4850-el pont nem volt driver gond, de 3870-el 3/3-al volt. A GTX260-at meg nem igazán lehet a 4850el egy lapon említeni, a 216 sp-s változat meg a 4870nél is jobb, igaz annyival drágább is. Majd a GTX275re leszek kiváncsi, elvileg ez jön a 4890 ellen, most hogy felhagytak a 295ös gyrtásával, szerintem arra fognak rágyúrni, hogy ez árban felvegye a versenyt a 4890-el.
-
VinoRosso
veterán
ez azt sejteti, hogy az 4890 valóban nem lesz valami nagy pukkanás, és ezért csoposrtosítják át az erőforrásokat az alacsonyabb szegmensbe. Gondolom azért halasztottáka végleges felfüggesztést is el határozatlan időre, mert megvárják, hogy ténylegesen milyen lesz az ATI konkurrens kártyája, és ha árban kell vele versenyezniük, nem teljesítményben, akkor végleg le is fogják állítani a gyártást, nem csak felfügesztik.Akkor viszont valszeg lesz GTX 255 vagy 265
-
VinoRosso
veterán
válasz
Laraxior #12873 üzenetére
Hát azért azt az órajelet ne vedd készpénznek. Ha már olyan 750/1600 körül megy stabilan, az igen jónak fog számítani, még nem (lehetnek) elég jók a chipek ehhez szvsz. De 1-2 hónap és biztos érkezni fognak tömegestől a feszemelt OC-s GPU-k, akkor viszont lesz ereszd el a hajamat
Mennyiért lesz a 285?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Buldozer99 #12857 üzenetére
én szóltam neked
-
VinoRosso
veterán
válasz
SSJPeter #12188 üzenetére
nem rossz az r700, sőt már az r600 is nagyon jó volt, architektúrálisan mindegyik jobb az nv chipkenél, csak az r600 nem feküdt még a 3D-nek, mert kevés volt benne a shader. Mondjuk játékra szerintem most is életképesebb az nv kialakítása, mert hosszú távon nem tudom elképzelni, hogy több ezer sahdert is belezsúfoljanak egy GPUba, na jó mondják erre, hogy ezért lesz több chip majd, dehát az meg megint egy kockázatos mutatvány. Sokkal kifizetődőbbnek tartom az órajelek növeléséből, és az architektúrális újítáokból adodó teljesítménynövekedés költségeit, elvégre a csíkszélesség csökken, ezzel párhuzamosan a gyártási költségek is, az órajelek ebből fakadóan nőehetnek, míg a másik oldalon nem marad más lehetőség csak sp hátára sp-t halmozni, egyrészt a párhuzamosság foka sem növelhető a végtelenségig, másrészt meg az ilyesfajta teljesítménynövelésnek vana egy bizonyos költsége, és ez az overhead egy idő után egyre csak növekszik, nem vagyok benne biztos h jól emlékszem e de azt hiszem exponenciálisan. Szóval ilyen 4-5 k sp körül szvsz már ez is gondot jelenthet.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Laraxior #12170 üzenetére
Ja tudom hogy vitték, de honnét ez a 10:1 arány? Mert a kisújjamból én is ki tdok szopni akármit. Az hogy viszik egy dolog, az már kérdéses hogy mennyire.
Ja mikor 3k volt a 4850
, meg 1,50 a kenyér, azok a régi szép idők...mikor olyan hideg volt, hogy eltört Napóleon falova a Don kanyarban
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #11859 üzenetére
attl függ mekkora a selejtarány. Ha van elég akkor abból, ha nem akkor csinálnak.
-
VinoRosso
veterán
válasz
biggamer #11713 üzenetére
"As we know, GT216 will feature 192-bit memory interface and 768MB capacity. It adopts GDDR3, working at 1.2GHz (2.4GHz data rate). Probably there will be a 384MB version of GT216."
Itt valamit nagyon elírhattak, mert ez crosbarral érdeskevés lesz. Vagy netán új memvezérlőt kapnak? Tiszta bulvár...
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
vazzeg abu Te tudsz kínaiul is?
TTomax: a szóban forgó Crysisnak pont van 64bites verziója( pár játéktól eltekintve minden memóriaigényes alkalmazásnak van ). Egyébként Vista mellé azért dukál 2GB-nál nagyobb memória, mert a Vista alapból bezabál 1GB-ot, a maradék 1GB meg sokszor kevés, mint a mákostekercsben az önindukció.
-
VinoRosso
veterán
válasz
KTTech #10465 üzenetére
jahogy a GPU fagy 60°C-nál. Akkor milyen CPU órajelről volt szó. LN2 meg nem azért van hogy jujj de meleg, mert akkor elég lenne valami más is, ami 60°C nem -70-en. A -70°C a fesz miatt kell, hogy ne vágja tönkre a kristályszerkezetet a chipben a böszme áram. Megfőzni max akkor lehet egy chipet, ha ráteszed a forró platnira, mert a védelem működés közben időben lekapcsolja, és nem tud kritikus tartományba jutni.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Casanova* #10397 üzenetére
én inkább egy nem multiprogramozott egyszerű kőbunkós(akár GUI nélküli) oprendszer irásán gondolkodnék, ami elfér egy kis rom-ban a deszkán, és arra elég, hogy tudjon játékokat futtatni. Minden probléma meg lenne oldva egy időre
Viszont ezel a baj az, hogy gyakrolatilag lehetetlen azt a futási környezetet biztosítani PC-n a játékok számára, amit egy NT nyújt. Max 1-2 komponenst összeválogatva lehetne csinálni egy ilyet, hogy egyedileg megírni a hardver kezelést, de akkor még ott van a dx10, ami kemény dió, még xpre se nagyon sikerül portolni. Esetleg egy lecsupaszított win7 majd megoldás lehet( reméljük másnak is eszébe jut majd olyannak, aki pro az OS tweakben ), de ebből max erőforráshiányt lehet orvosolni, ettől még a játékok nem lesznek minden hardverre optimalizálva, és a hardverek sem lesznek olcsóbbak, vagy nagyobb teljesítményűek. Spórolni lehet vele( ramot meg cpu-t leginkább ) meg pár fps-t valszeg lehetne vele nyerni.. vagy veszteni
-
VinoRosso
veterán
válasz
schwartz #10359 üzenetére
nem csak a hardvert az egész rendszert. Egy informatikai rendszerbe nem csak a hardver tartozik bele, hanem minden, a szoftverek, dokumentációk, fejlesztők, paradigmák, markating, disztribúció amit el tudsz képzelni. Onnéttól kezdve, hogy a tervező bácsi vagy néni leül a gépe elé, egészen addig a pontig míg megveszik az utolsó játékot a platformra, mindenki azzal foglalkozik, hogy a user egy jót játszhasson. Azt meg hogy ennek a folymatnak az eredménye mennyire más képet mutat mondjuk egy PC-s rendszerhez képest mondjuk egy CPU GPU párosítással vagy valami hasonlóval lehetne szemléltetni. CPU általános feladatok ellátására van, GPU meg masszívan párhuzamsítható számításokra van kiélezve. Egy CPUnak sok funckiót el kell tudni látnia, a GPUnak meg egy dologhoz kell értenie, ezért arra az egy felhasználási módra 10x vagy adott esetbe 100x gyorsabb. Ugyan ez a helyzet, PC konzol vonalon, a PCnek széles funkcionalitásra kell rendelkezésre állnia, a konzolnak meg egy felhasználása van. Így az összes erőforrás egy célra hasznosítható. Az összes pénz, idő, erőfeszítés, minden. PC-n hiába van erős vas, meg hihetetlen gazdasági háttér, pénz stb... mert ezeket az erőforrásokat több részre osztják, és ebből csak egy szelet jut játékra. Gondolj bele abba, hogy ha mondjuk PC-n fut egy játék, vagy bármilyen más program, akkor milyen környezetben fut, hány folyamat van mellette, ezeknek hány szála van, mennyit kell versengnie a futásért,aztán hogy a futási környezet mellett hányféle faktor van, ami befolyásolja a játék műkdöését, hány hardveren kell jól futnia, mennyi diőnként cserélődnek a hadverek, szoftverek, milyen nem várt események következhetnek be, és hogy erre a fejelsztés során hogyna lehet felészülni ezkre, szóval egy PC sokkal összetettebb, komplexebb rendszer, mint egy konzol. És amennyivel összetettebb rendszer, annyival egyszerűbb minden szempontból egy lebutított konzol, és minden gát megszűnése, ami a PC bonyolultságából fakad, az egy csomó lehetőséget szabadít fel, és ezek mind mind előnyként jelentkeznek, egy konzolos proginak nem kell megküzdenie a futásért más programokkal, nem foglalják előle a hardvert, nem befolyásolja a műkdöését, hogy minden félévben cserélődik a hardver, hogy minden hónapban új driverek jönnek ki, nincsen mellette egy batár oprndszer, a fejlesztőknek nem kell csak egy jólbevált hardvere optimalizálni, a usernek se kell huszonötmilló peccset feltenni, nem kell malmozni hogy mikor bootol már be a vista, a cuccot megveszi és az úgy van x éve ahogy megcsinálták, nem kell félévente vennie bele új vga-t, nem kell drivert cserélni, nem kell újraraknia a wint, nem kap kékhalált, nincsenek lefagyások, kevés bug van, kevés hardverhiba( bár ami van az komolyabb ált. mint PC-n és több idő is javítani, ha lehet egyetalán ) röviden konzolon fogod a dvd-t beteszed azt megy, pc-n meg fogod beteszed, aztán imádkozol hogy menjen. Egy konzolban persze hogy összeségét tekintve kevesebb erőforrás van, de nem is kell annyi mint egy PCre, és mégis sokkal tovább elég. Ha meg 3-4 év után biztos jön a köv. generáció, és átlaában úgy csinálják meg ezeket, hogy később is elég legyen mondjuk megduplázni őket, ne kelljen túl sok változtatást végrehajtani. Ott van pl a Cell, nem egy mai darab, de még csak hasonló sem született azóta, anno 90nm-en jött ki, azóta már van belőle 45nm-es is, kvázi két magos modul 410GFLOPS-os változat, ami már maga majdnem felér egy erősebb VGA-val is( sőt! G80-nál erősebb ) ha kell beteszik a köv PS-be, de lehet addigra már 32nm-es is lesz, mire szükség lesz rá, azt mellétesznek valami közepesen erős GPU-t és veri a PC-ket agyba főbe. Ha nagyon hosszú távra terveznek mecsinálják úgy hogy lehessen még egy GPU-val bővíteni azt évekre meg van oldva a hardvergond. Meg kell nézni, hogy egy ilyen cucc mennyit változott az évek során, meg hogy egy PC mennyit változott, és abból le lehet szűrni, melyikbe fecceltek több erőt. Azt mindegyikre ugyanúgy kijött minden játék, jó tudom most a konzol kicst le van maradva tudásban, de szerintem jövőre vagy utána meg a PC lesz és az viszont sokkal. Valahogy ez lépcsőzetesen változik, de mindig a konzol újít nagyobbat, és kevesebbszer, a PC meg apró lépésekben halad előre, de sokat lép, szal ezért olyat leírni, hogy a konzol elavult, szerintem balgaság.
-
VinoRosso
veterán
válasz
schwartz #10340 üzenetére
Az, hogy azt kimondottan játékra optimalizálták. Lehet, csak sokkal nehezebb. Nem akarom újra elkezdeni a nyári vitát, mert itt egy átlag usernek halvány lila gőze nincs ezeknek a rendeszerknek a hátteréről. Csak azt tudják hogy fú, van egy ilyen erős gépem meg egy olyan jó videókártyám, most jött ki egy hete, ez aztán ver mindent. Főleg az elavult konzolokat...mikor is jött ki a Xenos? 2005? Mikor lesz GPU alapú tesszallátor támogatás a PC-ken? 2010 ben?
Mennyi egy cell számítási teljesítményének csúcsa? 265GLFOPS? Mennyi egy q9650? olyan 30? Kb a tizede...Na meg persze milyen oprendeszer fut a gépeden, Vista..ja...akkor nincs is több kérdésem.
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #10301 üzenetére
nem ez nem egy hét. A Clear Sky esetében pl az 1.54-es peccstől lehetett végigvinni a játékot ha jól tom, de azt is csak moddal, az meg 1 -1,5 hónappal a megjelenés után jött ki. A Vicces az volt hogy az eslő hivatalos(nem hivatalosnak a verziószám szerint kellene lennie 2 nek) patch(1.53) már akkor kijött, amikor még meg se jelent a játék, és még megjelenés előtt feltörték, és még így is olyan bugos volt, hogy nem lehetett végigvinni...
-
VinoRosso
veterán
Akit esetleg érdekel a CUDA itt belekóstolhat egy kicsit, nem is akárhonnét.(Stanford)
-
VinoRosso
veterán
jaja...mondjuk én anno 1,5ös peccsel toltam 4850el meg 9600GTvel, azóta már kijött az 1,7 és azzal már van dx10.1 és azzal még gyorsult az ati. De húzott 4850-el és 3,8Ghzes wolffal 1650x1050be átlag 35fps nincs élsimi se aa, és nincs maxra tweakelve a graf haladó menüből, csak dx10 legmagasabb beállíátások. Sunshafts effektnél 18-20 fps. 9600GT-t ugyanez 25 fps és 15. Atin egy kicsit szebb. Ha mondjuk dx10.1-el gyorsult is, akkor max 40 fps, így meg talán lehet rá egy kis élsimit rakni. Sajna mikor kijött a peccs már nem votl időm játszani, meg meg se volt már a 4850
-
VinoRosso
veterán
válasz
Laraxior #10092 üzenetére
az nem is. Elér szorosan összefügg a GUI az Xpben a rendszer többi komponensével, ha belepiszkálnak avatlan kezek annak elég kaotikus következményei lehetnek. Egyerűbb felmésztani egy pistát, meg azzal van dx10 is. SPel meg kicsit tweakelve szerintem egész jó. No de majd a win7...am ja mik ezek a vörös lángok itt? Azt még engem osztottatoka hűtős marhaság miatt. Bár ha belegondolok akkor szinte minden szükre lett volna itt. Tiszta hülyeség ez az off mizéria, az emberek miért nem írhatnak azt ami jön belőlük, őgyis midnenki arra reagál ami ide van írva. Aki meg mazsolázni akar az menjen szőlészetbe. Vagy mondjuk tegyen fel egy kérdést, úgyis megválaszoljuk.
-
VinoRosso
veterán
A netes teszteket nem érdemes nézni, mert nem igen tükrözik a valóságot. Ezeknek a hűtőknak a talpát hirhedten szarul csinálják meg, mert domboruak nagyon( talán azért mert a legtöbb cd2 proci az IHS forrasztása miatt homoru ). Ezt figyelembe kell venni, a sima TRUE 120am esetében én 10-15°C-ot javítottam polírral(inkább 15°C fele ). Ezen is segítene nem keveset, mivel réz, és ezért különösen fontos, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen az IHS-el, mert így lehet khasználni a nagy hővezetési tényezőt, valamint azt hogy 2kg, azaz hogy iszonyatos hőkapacitással bír. Ezt azzal lehetne teszteni, hogy egy nagyon sok hőt disszipáló procit tesznek alá, és mondjuk az eredeti TRUE120 alá, ott nem 1-2°C jönne ki. Természetesen egy wolf alatt nincs nagy különbség, de egy b2-es quaddal nem 1-2°C lenne a különbség az tuti. No de ez már nem az a topic.
-
VinoRosso
veterán
azt hogy nincs értelme ne mondd, mert szvsz ez lehet a legerősebb léghűtés. Az más kérdés, hogy ennek ára van, nem csak anyagi értelemben(2kg). De a sima TRUE120 nálam polírozva kb 5°C-8°C-al volt melegebb a jelenlegi vízhűtésemnél, szal ha a full réz dizájn hoz 5°C-ot akkor elég közel van hozzá. Gyegébb vízhűtést simán elver.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Casanova* #10001 üzenetére
Kihajtás attól függ milyen felbontásban tolod és hogy mit. 1650x1050 esetében elég lesz a 3,6Ghz az alkalmazások többségében. Silent Knightot viszont nem ajánlom quadhoz, mert kevés hozzá. Egy nagyobb tömegű hűtő kell ( 800-900 gramm min.), minál több réz hőcsővel, és minél több alu lamellával. Én anno TRUE120-al hűtöttem, akkkoriban ez volt a legjobb.Azóta már jött ki pár, Xigmatek Hd széria jó lehet, vagy egy két újabb fajta Scyte hűtő. Én már vízzel főzök, szal annyire nem ismerem a mostani léghűtéseket, de a full réz TRUE120-at azért kipróbálnám. Ha esetleg ilyet veszel akkor szólj, mert kiv lennék rá hogy milyen. Ja meg előtte szerezz valami támasztékot vagy rögzítőt, mert 2kg a hűtő.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #9952 üzenetére
Ati VGA-knak egy kicsit jobb a memória kezelésük, nincs akkora overheadje mint az nv kareszoknak. Általában azt lehet mondani, hogy atiból elég az 512es, nvből meg kevés ekkora felbontáshoz. Node akkor mit mondjak pl a Clear Sky esetében, aminél élsimítás nélkül 600M körüli grafikus lapkészletet jelzett az engine dx10ben. Na meg akkor ott vannak a kevésbé textúra orientált játékok, amikben képjavítókkal azért erősen fogyatkozik a vram. És még ki tudja mi lesz itt, sokan azt mondják hogy hülyeség 1G-os VGA-t venni, de monjuk aki hosszú távra tervez az lehet meg fogja szívni egy fél év múlva az 512-essel 1650x1050ben. Nekem pl nagyon jól jött voltna ősszel, mikor a Clear Skyal játszottam egyfolytába. Igaz így se lehetett panasz a GPU kihasználtságra, 95-98% volt játék alatt az akkori tuningolt 4850-emmel. Am jellemzően ebben lehet mérni, hogy mennyire számít a felbontás, mert mondjuk 1650x1050ben elég egy 3,2-3,4 Ghz-es proci egy átlag kari alá( csúcsmodelleket leszámítva), addig 1280x1024ben már kellenek a meghertzek. hogy rendesen ki lehessen hajtani a VGA-t.
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
bázis há nem olvastad?
Az Nvidia ezzel a lépéssel átláthatóbbá kívánja tenni a jelenlegi kínálatot
no erre varjá gombot.
Közbe nézegettem a csávókám videóit, ez egy állat!, végülis megoldotta az sli hűtését[link], szerelt fel hátlura is egy radit
Csak azt nem tom mekora kocka lesz abból a kissrácból, hogy má 5 évesen egy ilyen koknfigon tolja a Crysis-t.
-
VinoRosso
veterán
válasz
schwartz #9924 üzenetére
hát valami brutálisan jól néz ki a crysis max grafon. Azért megnéztem volna egy harbor jelenetet is ezzel a konfiggal. Meg kiváncsi lettem volna, mi van ha 1 VGA-t kivesz, mennyit esik vissza az fps. Viszont furcsáltam, hogy ennyit elkölt valaki a gépre, azt mellette ilyen hangos.Igaz ami igaz, böszme radi volt a ház elejébe, de nincs az a radi ami 3 ilyen téglát megfog.
..Ja, mien progival csinálta a srác az OSD-t? Nekem az everst rémlik, hogy azzal lehet ingame csinálni, de az mintha nem igy nézne ki. Jól láttam hogy 1,52V-ot adott a QX9650-nek?
-
VinoRosso
veterán
ígérték...65nm-en jött ki úgyhogy azon is marad szvsz, egyedül 9800GTX+ jött ki 55nm-es és az az is. Ezek a karik is 55nm-en fognak kijönni. Az meg hogy lehozták a cikket, hogy ugyanaz lesz a nevük, hát nem tudom(bulvár?), könnyen előfordulhat, hogy idabiggyesztenek mellé egy '+' karaktert is.
de még a GTX270/290et sem tartom kizártnak. Mind1 nem sokára úgy is kiderül.
Keldor: hát ez vicces...mondjuk anno Chernobylban 10 biorobotból 8 elhasalt, a maradék 2ből 1 élőhalott és 1nek semmi baja. Akkor most az az egy felteszi azt a kérdést:
"Milyen radionukleózis? Ugyanmá..." -
VinoRosso
veterán
hát mér elég sokat húzták halasztották. Szal december első hetében szerintem kijönnek, azaz a jövő héten. Egyből biztos nem fogja elárasztani az országot, azért írtam 1 hónapot. Persze az benne van a pakliban, hogy a nagykerek nem fognak rendelni belőle, és emiatt csak januárban lesz, erre az esetre érdemes megjátszani a 8600GT-s mutatványt. Atit én nem vennék, rv770et meg főleg nem, mert ha jól sül el a GT200, akkor esni fog az áruk rendesen, azon kívül sok a selejt. Pl most hogy jó lett az NV driver már is bejelentették hogy árat csökkentenek. Max 10-15kért érdemes VGA-t venni kivárási célból, de én mondjuk ha már ilyet tennék akkor minál olcsóbbat vennék. Mondjuk ha kicsit játszani is szeretnék akkor egy 3850 jó választás lenne. De ha most vennék gépet, akkor beérném egy 8600GTvel úgy februárig, azt vennék egy 55 manós GTX260 216SP-t, de 8600GT is csak a Vista miatt, am lehet beérném valami atom olcsó dx9es karival.
-
VinoRosso
veterán
szerintem mindenképpen megéri várni rájuk. Valamin nagyon dolgoztak az elmúlt hónapokban az nvnél, gondolom ez meg is fog átszani a karikon. Meg fogyasztás szempontjából sem mellékes, hogy mit veszel. Addig vegyél egy olcsó de jó VGA-t amit aztán el tudsz adni úgy hogy keveset bux rajta, bár én erre az egy hónapra már kibírnám. Vagy ha mondjuk veszel egy occsó 8600GT-t( ~10k ) akkor azzal még kihúzhatod addig amig le nem esnek a GT200 árai normális szintre(-10~15k/2-3 hónap), és akkor eladod mondjuk 6k-ért a 8600-at, és öröm é bodottá
-
VinoRosso
veterán
Hát én nem venném meg egyiket se, 9800GTX+-ért nagyon max 40k-t adnék, a GTX260ért meg 50-et. Esetleg ez a Leadtek 57k-ért, de 55nm-es GT200-ak már itt lesznek egy hónap múlva, szal nem éredmes egyiket se megvenni.
(#9890) TTomax: Nem mérvadó??? Tudod hogy mennyit eszik egy ilyen. Félévi villanyszámlából kb tudsz venni egy gépet. De ha ennyi pénzed van, és 24/7-be akarsz egy erős hűtést, amit lehet szabályozni, akkor csináljj vagy vegyél valami hibdid hűtést( Peltier+víz vagy Kompi+víz ). Párásodás ellen meg lehet védekezni megfelelő szigeteléssel. Gondolom a házban ez biztosítva van ennyi lóvéért. Ha nem akkor elég ócska darab.
-
VinoRosso
veterán
Egyetalán nem hatékony, legalábbis ha a hatáfokát nézzük, a kopresszor rohadt sokat fogyaszt, mint egy mélyhűtő amiben folyton ott gőzölög egy tál forró leves kb olyan hatékonyság szempontjából. Ilyen szempontból egy jó vízhűtés a leghatékonyabb, csak az meg drága, bár ennél olcsóbb.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #9875 üzenetére
há sokra nem együnk vele ha a cpu fogja számolni. dx9es emulátort vagy adaptert kéne inkább csinálniuk peszre gondolom a saját terméküket nem fogják megfúrni.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Casanova* #9770 üzenetére
Addig amig nincs megfeszelve a quad még talán elmegy. Szal ha jól húzható, akkor @3,2-3,3Ghz(8x400) 1,28V-on még beleférhet egy minimális VGA tuninggal. Ha 1650x1050<= felbontást használsz még talán ki is hajtja a VGA-t. De ha elkezded feszelni a quadot ott szerintem 1,35-1,4V körül elfogyna a táp.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Cyberpunk #9716 üzenetére
na jó de ők duplázzák a shaderek számát a pletykák szerint, így igen fontos nekik a sávszél, bár x2nél szerintem már talán nem is a ram hanem a PCIE busz lesz a bottleneck, mert ami kihajtana 3200 SP-t, annak kevés a 100Mhz PCIE-n. mondjuk az atinak ez az egyetlen esélyeórajelet ezzel az architektúrával nagyon nem érdemes emelniük szvsz, na meg sok apróbb chipet összehangolni, optimalizálni, kemény fába vágták a fejszéjüket, bár kétség nem fér hozzá, hogy ebben vannak távlatok, de rizikó is bőven...
poppa:: megértelen, én se szeretm az ilye kilyálykisasszonyokat, dehát nicnsneke is nagyon ilyen ismerősem. Viszont érdekes nézegetni mások adatlapját, meg olyan sokkoló dolgokat megtudni néha az ismerőseidről, hogy a náci geográfon se lácc olyat sose az biztos. Én ezért szoktam nézni, bár én sem vagyok az a tipus, aki minden 5 percben azon stresszel, hogy kapott e már levelet, vagy hogy huszonnyómicliókettő ismerőse van a másiknak, nekem meg csak huszonnyócmillió egy ja meg há a 512bit pletyó, szal egyetalán nembizti de már én is olvastam valahol
-
VinoRosso
veterán
válasz
Laraxior #9713 üzenetére
no meg a memory leak amin valamelyest segít a az 512bit által nyújtott sávszél, de az igazi az lenne, ha a következő szériát már egy spéci memverérlővel szerelnék, valamint nem ártana az sem, ha egy kicsit dolgoznának a stream process ütemezésen illetve a kimeneten, és akkor lehetne csökkenteni a tranyó számot, meg a magméretet és lenne gx2 ami nem csak nyálverés miatt lenne jó, hanem egy izomagyú atombrutál erőgép lenne.
-
VinoRosso
veterán
Há csak nem Te is az előbbi kategórákba tartozol, és ennek okán próbálod fondorlatos cselszövéseid szálait a fürkésző tekintetek elől a remeteség homáylába rejtve szövögetni,mer ha nincs titkolnivalója az embernek az amúgy százezerarcú iwiw még a nagytezsvír árnyékából sem tűnik különösebben aggasztó jelenségnek, a divatot és a reklámözönt leszámítva, dehát arra ugye figyelni kell, hogy mennyit mond el magáról az ember, pl képet azt nemhogy nem tennék fel, de még cs nem is küldenék neten keresztül sehá, mert nem szeretném magam valami homokszexuális társkereső oldalán viszontlátni, mint vidám árprilisi tréfa.
-
VinoRosso
veterán
válasz
MONITORCENTR #9681 üzenetére
ha sli-t akarsz és húzni is akkor vegyél nagoybb tápot valami singel rail 600W körülit.
-
VinoRosso
veterán
válasz
biggamer #9675 üzenetére
...akko nem lesz mézeskalács pc építés
Szerintem csak értezte, hogy szorul a nyka körül a hurok, azt lelécelt, de láttam már az apró feedben egy hasonlót, hogy pü-ben segít olcsón hozzájutni valami újonc alkatrészekhez, emg gépekhez.
Távol álljon tőlem az uszítás meg a káröröm, de olyan jó lenne, ha az ilyenek egyszer jól ráb@sznának. Mondjuk összefuthatnának egymással: egy csapat kopper kancigó, aki berendel egy komolyabb szállítmányt lehúzási célból, meg egy csaló tini, aki el akar szaladni a pénzzel. Magameléképzelem a fejüket, ahogy a szerkényajtók leutaznak a zsigával100km-ert mucsájröcsögére vagy kerekestárcsára bézbólütőkkel boxerekkel meg viperával tök fölöslegesen mit kapna a tag
júj
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #9663 üzenetére
hinnye srácok
most vért izzadva a konkurrencia végre csinál egy nomrális csippet, ti meg így fikázzátok....ejnye bejnye ez nem szép dolog
mondjuk én se vennék olyat, iszonyat sokat eszik, néha elég bugos tud lenni a multigpu, és hullanak mint a legyek. A mostani a kivárás időszaka nem az eszeveszett vásárolgatásé.
-
VinoRosso
veterán
azért fater mert te ilyen kőkori szaki vagy
De nem mindenki ilyen ám
, na jó vannak userek akiknek büdös az iwiw sokan, de mennyi az esélye annak, hogy ha valakit bepötyögsz innét, akkor az nem lesz fennt, és nem találsz róla semmit gugliva se.Szerintem belül van a szignifikanicaszinten. Na jó találtam valami mezőpusztanemtudom milyen fcben futballozó arcot ott a környéken, de az lehet más is, vagy 2xxxx ugyanolyan nevűt dobott ki.
Am nem értelmetlen az ilyen ismerőskereső, a rendőrök meg a nemzetbiztonságiak előszeretettel böngészik drogilerek meg különféle skin és egyéb bomlasztó elemek ismerettségei adatai után kutatva...
És akkor most teeeegyeeee fel a kezéééét aki nincs regelve az iwiwiwiwiwiwen
mod:: ja akkor nincs futár?? Hát akkor kennye a hajára a cuccait
-
VinoRosso
veterán
hát szerintem ez kamilla lesz srácok, ilyen a világon nicns, hogy valaki úgy adjon fel egy hirdetést hogy azt sem tudja mit ad el. Először írta, hogy csak azok vannak amik ki vannak írva, aztán meg utólag irta egy hszben, hogy van alaplap is, most meg már ahogy láttam tápot is tud hozni, meg még egy procinak is amit kértem utánanéz. Kerestem iwiw-en de nincs fennt ilyen csóka,gugliba is beírtam, ott se találtam semmit...meg amúgy is sok az önellentmodnás
Am arról meg annyit, hogy hiába volt olcsó nyáron a hardver, senkisem olyan hülye, hogy azon az áron adja el, én sem lennék az, ha rámszakadna hirtelen egy vagon áru akkor sem. Elég ha a legolcsóbbnál olcsóbb 5k-val, nade 10-15-tel...én biztos nem adnám anyiért több okból se
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
no mind1 én azért óvastos lennék. Vajon honnét származhat ez? Mert nagyker ár alatt van a cucc, és még így is megéri mert gondolom nem olan hülye hogy 0 forintért csinálja. A garhoz meg folymatos utánpótlaás kell, hogy tudja cserélni. Ha csak kamionról lepottyant rakomány, az nincs minden héten, azt az elején még van gar, de mikor már nem lesz mit adni helyette...
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #9411 üzenetére
Senki nem mondta szerintem, hogy ilyen nincs de ez egy kvázi normális dolog. Minden területen vannak együttműködő vállalatok, akik partnerei lesznek egymásnak, hogy kölcsönös piaci előnyhöz jussanak, itt az egyik fél adja a pénzt, a másik meg optimalizál, illetve kölcsönösen megtárgyalják, milyen irányba fejlesszen a másik. Pl anno a Crytek megalakulásakor a béka segge alatt volt, összesen 3 ember fejlesztett egy sufni stúdióban, aztán felkarolta őket az NVIDIA, és most Frankfutrban fejleszt 2xx ember, Bp-en 2xx ember, Kijevben 1xx ember, meg Szófiában valami 50 asszem, és csináltak egy 60Millió $ költésgvetésű játékot, mégis honnét a rákból lett volna pénzük erre? Anno arra nem volt pénzük, hogy mindhármuknak fussa a 600 dodós GDC belépőre. (azóta már van jópár partnerük, nem tudom egész pontosan de köztük van pl az AMD is ).
Én inkább azt nem szeretem, mikor pl egy teszben görbítenek egy kicsit az eredményeken mer amúgy a valóság az oldalt támogató gyártó termékét hátrányos helyzetbe hozza... ezek a tipikus csicskák...
NFree: Te melyik országban élsz?
Szerezz már egy állampolgárásgot nekem is oda
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
Firestormhun #9309 üzenetére
A gépigény vajon mekkora lesz?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Dark KillerX #8872 üzenetére
60K-ért már inkább 4870-et érdemes venni.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #8599 üzenetére
hát hiába van ott nekem valamiért nem megy. Miért??
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78 #8580 üzenetére
nekem se megy még pár napja próbáltam amit Abu linkelt. Milyen OS-en használod?
-
VinoRosso
veterán
Valóban a nagy mag,éret miatt szívás ez a chip az nv-nak, viszont azt furcsállom, hogy ilyen nagy a selejtarány, elvégre már egy ideje nekik is van 55nm-es chipjük. Jó tudom az nem ugyanaz, de azért lehetnek tapasztalataik. Meglepődnék, ha csak jövő évben jönnének ki vele. Szvsz november végén december elején jönnek az új karik, már így is csúszik eleget. Az lehet, hogy idehaza ugyanaz lesz a helyzet mint tavaly a 8800GTvel, de az már nem az nv sara.
-
VinoRosso
veterán
miszter tájfelnek valmailyen szinten igaza van. Refhűtéssel lehet választani, vagy forró lesz a karid vagy hangos. Nekem is volt 4850-em, azon még gyökérebb a refhűtés, 80°C volt átlagban a kari, de csak azért mert nem mertem játszani vele, miután 3D-ben 110°Cnál levágta a gépet. Kb 2 napig volt rajta a refhűtés, utána már 40°C idle 55-60°C load, egy normális, de nem hangos hűtéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest