- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #20701 üzenetére
Hehe, majdnem tök egyforma gépünk van.
Élsimítás, procilimited tuti nincs. Bár némelyik játék nem szereti ha a HT be van kapcsolva ahogy hallottam.
mod:
odorgg: Jah majd akkor mérd újra friss winnel. Így nem túl mérvadó. De akkor is túl van húzva a gpu. Sok ez a 780 neki.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #17367 üzenetére
Egyszerűbb, ha Evga precisiont használsz azzal nem kell vacakolni.
Amúgy egy kis vizuális élmény 4all: GTX260 akcióban.
-
válasz
Cyberpunk #17365 üzenetére
En is csak idezek:
Na akkor rövidebben:
Poweruser----Rivatunersystem:
Kép1
megkeresni --ForceDriverVersion---kétszer katt beirni 18585---enter --ok----és újrainditjuk a rivat....
Kép2Hát rövidebben ennyi, ezt maga a program készítöje irta igy le...a köv. Riva csak Juniusban várható...
-
pisti88+
senior tag
válasz
Cyberpunk #16600 üzenetére
Magadnak is belőheted nagy általánosságban a dolgokat a manage 3D settings-ben, itt azt állítol amit szeretnél, köthetsz kompromisszumokat, mit kapcsolsz be vagy ki, kevesen tudják de nemcsak gamek alatt lehet szűréseket tenni a karikra, itt tudod beállítani mikor milyen legyen stb... Örülök hogy segítettem
-
pisti88+
senior tag
válasz
Cyberpunk #16590 üzenetére
Az Nvidia settingsben állitasd a kis forgó Nvidiajelnél performacra a csuszkát, igy elviekben több fps-t érhetel el igaz kicsit csunyul az elsimítás, és a többi sallang!
rb26dett: Vegyél E-vga-t 10 év garikat is bevállalnak(persze kinél marad addig a cucc), de azt is hozzá kell tegyem elégge borsos áron tolják -
Beowulf_78
addikt
válasz
Cyberpunk #13801 üzenetére
A legtöbb játék nagyon cache függő. Én is amikor váltottam E6850-ről Wolfira, akkor a 3,7Ghz E6850 és a 4,2Ghz Wolfi között is volt nem kevés FPS különbség, amit játékok közben monitoroztam is, azt hiszem akkor még 1680x1050 felbontáson. Azt hiszem azonos órajelen 5-10% gyorsabb volt a Wolfi. Játékokkal teszteltem nem szintetikus markokkal. Tehát ha az 5-10% hozzáadjuk Sziszifeca Mhz különbségét ami még kb.15%, akkor azért simán észreveheti hogy van egy 20-25% gyorsabb procija.
-
modflow
veterán
válasz
Cyberpunk #13813 üzenetére
Köszi!
Sose jöttem volna rá basszus!
És azt hittem, az a kis hangszóró azt jelzi, ha nem dugom be a tápkábeleket, akkor sípolni fog a VGA.De én nem kaptam hozzá kábelt a Gigabyt -tól.
De talán van, mert a másik gépemhez meg adtak az alaplaphoz, AsRosk Alive NFG7FullHD, pedig ahhoz nem is kell per pillanat, mert integrált a VGA és az Audió is, így alapból megy HDMI-n a hang.
Ez a kábel olyan, hogy:
- egyik vége fehér 2 tű széles, 2 db vezetékkel.- egy tobább kötéssel vége fehér 3 tű széles, 2 db vezetékkel
- Másik vége fekete, 4 tű széles, 2 db vezetékkel.Ebből értelemszerűen a 2 tű széles, 2 db vezetékes dugó megy VGA-ba, és a fekete meg a hangkari "SPDIF outputba"? Feltéve, ha van neki olyan.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Cyberpunk #13806 üzenetére
Az az igazság, hogy most megtehettem hogy váltok, és inkább váltottam, mert az elkövetkezendő időben sajnos nem tudok anyagiak miatt (babaproject), és ha jönnek ki újabb gamek, amik netán kihasználnák jobban a procit, akkor még jól menjenek. GTA4-nél nagyon sokat javított a proci, ez megérte, de amúgy nem nagyon.
Az E6750-es procim is tuti jó volt, használja egészséggel aki megvette.
3dmarkban a ennyi javulást értem el, akit érdekelne E6750-ről E8500-ra:
SM2.0 : 7652-ről 8441-re
HDR/SM3.0: 7945-ről 8331-re
CPU: 3209-ről 3921-re -
válasz
Cyberpunk #13701 üzenetére
Aztak@rva gyerekek, még hogy nem gyorsul a Crysis,
, vissza is vonom az előző kijelentésem. Most vista DX10 very high-on gyorsabb, mint xp alatt, de mondhatnám úgy is, hogy sosem volt ilyen gyors a crysis.
Próbáltam régebben vista x64-en dx 10-ben, de sokkal lassabb volt, mint xp alatt, most fordult a kocka, még a játék betöltődése után sem röccen meg soha, tol ez a cucc rendesen.
Ja, most megy rendesen, belőttem az órajelet és a ventit is. Én is úgy szoktam, hogy a D/Program Files-ba telepítek mindent, így nincs összeszemetelve a C-meghajtó. Onnan indítom a crysis-t, az 1.2-es patch van fent, brutálisan jól fut.
Próbálgattam régebben a 64 bites vistát, de nem volt az igazi, remélem most beválik, letiltottam a lapozófile-t is.
-
válasz
Cyberpunk #13695 üzenetére
Szuperboci: szerintem nézd meg a saját adatlapod....
Cyberpunk: Megpróbálom, hátha összejön valami jó kis 64 bites rendszer. A 32 bitessel az volt, amit írtál, hogy kellett neki egy kis idő, míg összeszedte magát és utána ment minden flottul. Ez a virtuális memória jó ötlet, le is tiltom mindjárt. 64 bites rivatunert nem tudsz véletlenül? Ez a 2.22 valami sys driverért rinyál és nem látja a vga-t.
-
válasz
Cyberpunk #13683 üzenetére
Köszi! Tényleg nem volt occsó, 250 ropi volt házzal együtt,
kb 1 hét még mire megjön a Thermalright hűtő. A Crysisben nem volt gyorsulás a húzott quadhoz képest, a GTA-ban viszont igen, de látom van új patch is hozzá.
Mindenképp szeretném kihasználni a ramokat, fel is nyomtam újra a 64-es vistát, remélem menni fog most pöpecül. A 32 bites is az elején kínlódott sokat, aztán szép lassan beállt a rendszer és nem is volt vele semmi gond.
Beowulf_78: nem gond ez, inkább előrébb járjon. Amúgy a GTA elég rendesen használja a cuccot, szóval nem teljesen felesleges a power, egyébként az egész rendszer gyorsabb lett.
Több ok miatt is váltottam:
Érdekelt ez a core i7, most van rá lóvé és ma még jól el lehet adni a 775-öt, arról nem is beszélve, hogy semmi sem garantálja az árak csökkenését, amilyen sz@r forintot jósolnak. Ha megjön a GT300, már csak azt kell megvenni, nem akkor egy teljesen új gépet. A 775-ös rendszer árát beteszem a fiókba és abból meg is van a GT300.
Ahogy Cyberpunk is mondja, a lapon és a ramokon bőven lehet spórolni, ha arról van szó és úgy már egész kellemes összegért lehet váltani.
-
válasz
Cyberpunk #13679 üzenetére
Hali!
Bizony ám, gyorsabb az egész rendszer.
A windows boot pl. nem, de maga a rendszer működése szerintem gyorsabb lett, biztos a többszálas kezelés miatt, fene tudja. Meg nem igazán lehet kiakasztani a cuccot.
Játékot csak a crysis-t és a GTA4-et próbáltam, eddig igazából 32 bites xp alatt, mert a 64 bites vista szvsz egy határ kaki, de mindjárt felnyomom újra. A lényeg, hogy crysis alatt én nem vettem észre különösebb gyorsulást, viszont a quad húzva volt, itt meg a prockó alapon megy, szóval ha ezt is elkezdem húzni még érhet meglepetés bőven.
A GTA (patch nélkül) viszont alapon is gyorsabb, mint a húzott quaddal, szerintem egy jó 64 bites rendszer még ezen is dobna sokat.
Az az igazság, hogy egy csomó mindent be kéne még állítanom, finomítani kicsit a rendszert, mert szinte minden auto-n van, de nem tudom mit mire állítsak (feszek, órajelek, szorzók stb.).
Jó lesz ez, ha sikerül mindent megérteni és pöpecül belőni, nagyon ütős cucc lesz, mondjuk már így alapból is brutális.Egyelőre ennyi, majd úgyis írok még.
SSJPeter: nekem sem sikerült ez a driver csere, lehet nyomok egy új rendszert, még alig van fent valami szerencsére.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Cyberpunk #13672 üzenetére
Na igen az extreme quality mod-ra nem is gondoltam...könnyen lehet, sőt valószínű,hogy amiatt nincs kerék néha...de ezt egyébiránt letojom csak a Warhead ne lépne ki (a Crysis soha nem csinált még ilyet!)...meg ne kapnék fekete képernyőt...eddig már 2X-er csinálta sajnos...picsába.
Blugene: Én elhiszem,hogy nálad jó, ebből nem is lehetne vita...bármiért is csinálja marha idegesítő.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Cyberpunk #13668 üzenetére
Kerekek nekem tényleg nincsenek mindig...de már az előző karimmal sem voltak...pedig új oprendszer,tiszta driver...neked melyik driver van fennt?
Blugene: Beírtam google-ba,hogy Crysis warhead crashing és 100 féle linket dobott ki...ATi-val is panaszkodtak erre...mondjuk az,hogy nincs kerék az tényleg érdekes...
-
-
Henk
veterán
válasz
Cyberpunk #13486 üzenetére
Én sem rég cseréltem procit,de még korainak tartottam a 4 magot,szerintem játékra egyelőre szerencsésebb a 2 mag jobban húzva.Meg azt azért vedd számításba,hogy egy E8500 árából milyen quad-ot tudna venni az ember.
Zin:ez tök tetszik,hogy mindenki hajtja most a 260-at és 70k feletti áron vennétek meg.2 napja adtam el az enyémet 52k-ért alig ment el.
Igaz csak 192sp volt,de nem hiszem,hogy a +24sp megérne 20k-t.
Beowulf_78:igaz,hogy a 280 húzva volt a tesztben,de a 285 órajeleire.De mondjuk végre a 285 sem megy többet mint a 280.Illetve ezt kártyája válogatja,de ez szerencse kérdése.Szerintem elhanyagolható a különbség köztük ebből a szempontból.Mondom én aki megvette a 285-öt. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Cyberpunk #13480 üzenetére
E8500?
A mostani E0 széria 4,4 - 4,6ghz rohangálnak...(C0-át semmiképpen se vennék, mert 24/7 4,1-4,2ghz megállnak mint a szög) az pedig azért a 3,8ghz-hez képest nagy ugrás.
Az a másik fele hogy a tuning joban beállítható, és egyszerűbben mint 4 magossal. Nálam a ramok is jobban szeretik a 2 magos E8600-ot.
A játékoknál meg egyelőre CSAK a mhz-ek számítanak, tehát a 2 magos wolfdale a mai viszonylatokban jó választás! Azért az 1-2 játékért ami támogatja a 4 magot, tök felesleges quad-ot venni. Q-szériát csak videó konvertálásra a jelenlegi helyzetben. -
-
TazLeacher
nagyúr
-
válasz
Cyberpunk #13168 üzenetére
Én két utat javasolnék. Megvárod míg lecseng ez a mostani euró cirkusz (hogy dögölnének meg, mert most szeretnék váltani) és váltasz core i7-re, majd ha megjelent, jöhet a GT300. A másik, hogy vársz és játszol, majd a GT300 megjelenésekor váltasz i7-re. Persze aztán Te tudod, de ez a mostani proci Téged kiszolgál mindenhol, ha cseréled, az már ne 775-ös legyen.
-
Zin
őstag
-
keIdor
titán
válasz
Cyberpunk #12611 üzenetére
Végülis G96 is elég sokmindenre... annó G84-es 8600M GT-s gépen játszottam és elég szépen mentek a játékok, a G96 kb. egy szinten van vele.
Viszont a G94, G92 és a hasonló ATi-k rettenetes áron vannak...jó CPU-s gépek viszont már nem olyan borzasztóak... (2 mag offkorsz
)
-
válasz
Cyberpunk #12546 üzenetére
Ilyen gondom szerencsére nekem se volt eddig, bár ez az első csúcs vga-m, ennek se anyagi, inkább lelki eredetű az oka.
(értsd, nem tudtam magam rávenni, hogy ennyit kiadjak egy vga-ra) Most jut eszembe, volt egy akkor majdnem csúcs FX5900-em.
Én is 320-as GTS-ről váltottam és annak is csak a crysis-el és a clear sky-al voltak gondja, a többi ment szépen.
Ez a GTX280 viszont gyilkol a szó szoros értelmében. Tegnap este is alig jutottam előre a crysisben, mert órákig mászkáltam és ámultam, hogy a büdös életbe lehet ilyen brutál grafika ezzel a sebességgel, a legkisebb röccenés nélkül. -
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Cyberpunk #12475 üzenetére
Na meg próbáltam lapozó file-al is így már úgy néz ki hogy jó csak tekeri rendesen a winyót ami egy kicsit gáz mert egy raptorom van ami meglehetősen hangos
. Na meg néha be akad egy pillanatra. De menyire gáz hogy ezzel a packkal megeszi a 4 GB-nyi ramom
Mondjuk valami ilyesmit írnak a redme file-ban: "If the memory becomes a little more full, simply delete zzObjectsupdate.pak and zzTexturesupdate.pak.
A lot of fun with it." -
Firestormhun
senior tag
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Cyberpunk #12061 üzenetére
Annyira nem jó 107k-ért...
Azt írják pont ami nekem az egyik legfontoabb:
"Másrészt viszont óriási input lag-ja komoly hátrányt jelent majd az FPS-t kedvelő játékosoknak."
Kicsit rosszabb paraméterekkel inkább veszek olyat ami Oszinak van, és a zsebemben marad 25k, lehet hogy tn paneles, de legalább kicsi az input lag és játékra is használható.
Vicces hogy ami minőségi panel ott nagy az input lag, tehát játékra nem jó, a gyengébb panel meg jó játékra, HD filmre viszont minden másra alkalmatlan egy komolyabb panelhoz képest. Ezért 99% hogy maradok a tn-nél...
-
Brenyo
tag
válasz
Cyberpunk #11706 üzenetére
"ilyen kártyához már vétek 24"-os monitornál kisebbet választani."
Hát akkor azthiszem marhanagyot vétkezem így karácsony előtt , ugyanis 17" es TV vel tolomMár nagyon a szívemheznőtt a kép a képben funkciója miatt és egy másik tv tuneres monitor meg drága lenne
Gondolkozom azon is , hogy veszek egy sima monitort ezt pedig berakom mellé és akkor még 2 monitoron is tudok játszani
Kicsit el lesz dőlve a kép de sebaj
-
SSJPeter
őstag
válasz
Cyberpunk #11307 üzenetére
Jó biztos az enyém is menne annyit de mivel nem vagyok 1 3dmark-bolond és tényleg nincs olyan játék amit ne vinne 1680x1050-ben amin játszok és a beállt a CPU limit is nem látom értelmét a további tuningnak de persze egyszer majd ki fogom próbálni.
Főleg sztem a shader lenne kérdéses, nálam mindig az kezdett el először szemetelni. . .
-
TTomax
félisten
válasz
Cyberpunk #11153 üzenetére
És még egy érv a 64 bit mellett hogy itt nincs 2 GB-os korlát (tehát ennél több memóriát is ki tud osztani egy programnak) tehát csak ajánlani tudom
Értsétek meg már végre könyörgöm,csak akkor tud 2G-nél többet társítani ha van 64 bites támogatása az adott programnak.... na most nézz utána hány játéknak van 64 bites nativ támogatása,ja hogy egy kezeden meg tudod számolni
...amely programok a feladatkezelőben csillagozva vannak,azok mind úgy futnak mint 32bites vistán...
(#11150) Dark KillerX
Igen Dual-ban megy 2X1G... azért irja -
válasz
Cyberpunk #11017 üzenetére
Ebből a tesztből is az látszik, amit írtam. Teljesen felesleges húzni, mert nem érzékeled a plusz fps-t.
A kedvemért futtatnál Crysis benchet?
Mégpedig úgy, hogy a vga-t hagyod ahogy most van, a procit leveszed alapra és teszt, majd húzd meg és teszt. Kíváncsi vagyok nálad mennyi pluszt hoz.
TTomax: azért választottam a Crysis-t, mert ez terheli le legjobban a vga-t. A Grid-el pl felesleges tesztelni, mert amúgy is 100 fps van.
-
válasz
Cyberpunk #10971 üzenetére
Próbálgattam én is tovább az alap crysist az ultra high moddal és AA nélkül no problem, 40 alá sosem ment, de 50-55-ös átlaggal dolgozik. 16xQ-val -15fps a max és min esetében is.
A kártya alapon volt. A hétvégén teszek fel egy új rendszert és megpróbálom kitesztelni a végét az egésznek. Legalábbis ez a terv, mert idő az k@rva kevés van.
-
DeSanto
őstag
válasz
Cyberpunk #10874 üzenetére
Én a CRT monitoromal használtam nyárig a gépem.
Utánna vettem egy 102-es LCDt és a monitort nekiadtam haveromnak.
Élveztem a nagy képet hú de király.
Mára elvesztette a számítógép a varázsát.
Főleg akkor fogsz majd nagyokat nyelni mikor a villanyszámlát kell kicsengetni.Én veszek egy monitort a géphez ismét mert ez a megoldás játékon és filmnézésen kívül nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden, ami Unreal Engine
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest