- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryan
senior tag
válasz
TazLeacher #18385 üzenetére
Pü ment!
-
pisti88+
senior tag
válasz
TazLeacher #16834 üzenetére
Végül is mit neki 260 vagy 280... neki gainward kell( jelzem nekem olyan a 280-am
)
és jelzem a "kis" xFx 260-amnak a körítése, csomagolása, és kinézete ezt hülyére veri...
-
Klarsa
tag
válasz
TazLeacher #16829 üzenetére
Én is sokallom egy kicsit azt a kártyát. De relic81 ilyet szeretne venni és én találtam neki.
Nem tudom melyik lehett a jobb a gainwrad vagy a XFX, de adatok alapján ua.
(a Gainward szerintem híresebb és márkásabb)
Én maradok a Gainwardnál.+Az a GTX260 amit árulsz az Gainwrd-os?
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #16827 üzenetére
Na igen,de az nem egy Black Edition.
Azért az más feeling. -
Klarsa
tag
válasz
TazLeacher #16792 üzenetére
Még nem beszéltem velük, de szerintem lesz nekik.
Itt ezen az oldalon találtam egy cikket amiben a Gainward GTX 260 Golden Sample -t tesztelték Gainward GTX 260 Golden Sample- nevű forumban. (Ez a cikk a témaadó írás).
Az aki írta a cikket leírta hogy melyik boltban vette és én megnéztem a bolt weboldalát és tényleg van és még nem is túl drága. Majd a jövőhéten beszélek velük, ha meglesz rá a pénzem.
Ő írta a cikket: Cthulhu Dawn -
Klarsa
tag
válasz
TazLeacher #16783 üzenetére
Kösz a linket, jónak tűnik.
De szerintem a szállítás miatt nem érné meg, ha el is hoznák.
Lehet hogy be kell érnem egy sima Gainward GTX 260 Golden Sample-el, sajnos.
Mert azt Budapesten 45.494 Ft.(Én csak magyar oldalakat néztem)
-
pisti88+
senior tag
válasz
TazLeacher #16775 üzenetére
Aszidtem valamivel erősebb az uj ati a 280-nál, de ezek szerint nem ez megnyugtató
-
pisti88+
senior tag
válasz
TazLeacher #16773 üzenetére
Mi volt az atira váltás oka?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
TazLeacher #16749 üzenetére
igen máriss. Amúgy ezzel a Riva tunerrel ha följebb nyomom a ventit akkor az állandóan annyin fog menni? Win-be is meg játék közbe is?
-
pisti88+
senior tag
válasz
TazLeacher #16737 üzenetére
rb26dett: Szerintem édes mind1 mejkre csatlakoztatod az átalakítóval a moncsit, hameg nem hamar kiderül csak 2 port van, másik win7 -hez legjobb tudomásom szerint jó a 64bites vista driver is( de nem az amit vele adtak egy frissebbet szedjél le a netről pls) vagy egy 64bites xp driver, azt nemtudom 32-bites driverrel jó-e gyanítom nem mivel az oprendszer 64biten tolja
-
jokeman
aktív tag
válasz
TazLeacher #16728 üzenetére
Nem lehet hogy mivel Tv-outtal össze van kötve a tvémmel a VGA ezért?
Köszi megkeresem. -
TTomax
félisten
válasz
TazLeacher #16567 üzenetére
Nem értem ez most mire volt reakció...az,hogy a beta ArmA 2-nek nincs multiGPU supportja az nem azt jelenti,hogy a véglegesnek nem lesz...ha mégsem lenne akkor is elég 1680X-ra.... az X2-t negyvenezer magyar forintért vettem ami egy vicc... ha 15 játékból egynek nem lesz CF támogatása el fogom neki nézni mert a maradék 14-ben gyorsabb mint bármely egy GPU-s megoldás....
Jahm és akkor felhozod a 4890 CF-et amiböl egy darab többe kerül mint ez az X2.. tápcserét már fel sem hozom,mert szerintem a HX520-am belerokkant volna..na meg 1680X-ra 4890Cf-et venni az sem kerek ..... -
TTomax
félisten
válasz
TazLeacher #16559 üzenetére
Ez ám egy nagy bullshit, a jatékban még egyenlöre nem megy a CF és 1680X-ban minden maxra tudok tenni 30-35fps mellett...tehát 1680-ra már egy HD4850 is elég lesz.
-
válasz
TazLeacher #16265 üzenetére
Érdekes dolog ez a cpu/vga limit téma. Én is 1280-ban használom a gépet, de ha a cpu-t húzom, akkor nem gyorsulnak a játékok, ha a vga-t, akkor meg igen. Ez az összesnél így volt, amit próbáltam.
-
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher #16265 üzenetére
Vagyis akkor kár lecserélni a procit?
Laraxior: Sajnos vannak ilyenek, de téged ismerve 1 héten belül meglesz az a csere. Te, mint tuning mester, mit gondolsz a #16262-ről?
(#16268) zsolt1129: Akkor hagyom a francba a wolfit.
-
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher #16263 üzenetére
Akkor ezzel azt akarod mondani, h pl 1920x1200-as felbontásnál hamarabb lesz vga limites, mint proci limites(függetlenül attól, h 3,5G vagy 4,5G)?
-
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher #16258 üzenetére
Rendben.
-
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher #16251 üzenetére
Hááááát....
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #16163 üzenetére
Nokia N96-ról tudsz írni nekem pár sort pü-ben?
-
GabN73
addikt
válasz
TazLeacher #16163 üzenetére
hát 57K-ért megéri
ha normális állapotban van
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #16155 üzenetére
HR-03-nál csak borda van a VRM-en, ugye? 4850 VRM-je el volt csak bordával (sima festett alu ramsünit kapott), igaz szellős házam van...
-
syC
addikt
válasz
TazLeacher #16150 üzenetére
Mennyire hatékony a hr-03?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #16150 üzenetére
Látom nagy kiárusítást tartasz. Ennyire bejött a Nintendo?
mod: off
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #16021 üzenetére
Nekem a 8800gtx óta az összes karim ciripel.Néhány game menüjében meg a mark átvezetőkben.Először megijedtem,hogy valami gondja van,főleg,hogy azt a karit használtan vettem.
HR-03-at mennyiért adod? -
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #13969 üzenetére
Nekem amúgy tetszik,azért is volt ilyen hűtőm,de akárhányszor meglátom mindig olyan furcsának tűnik.A gyári az szépen kidolgozott,takar mindent.Olyan mint az autók motorterében a motorburkolat.Ránézel tök mutatós leburkolva az egész,nagy műanyag borítás mindenhol.Aztán meglátod mit rejt,pf.
Gratulálok.Én addig nem bírtam idegekkel,4-5 percet pazaroltam rá.Pörgettem a kapcsokat mint ku.va a retikült,de sehogy sem akart úgy állni ahogy elképzeltem.Aztán maradt a bombabiztos gyorskötöző. -
slett27
addikt
válasz
TazLeacher #13784 üzenetére
Hopp, itt a jó válasz. Tudtam én hogy segítőkész emberkék vannak itt.
Thx.
Jajj, nem, rákerestem, megnéztem. Én arra gondoltam, amelyik már a Physx-et is használja és nekem kell megrajzolni a (ceruzával) vagy egérrel "grafikát".
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #13696 üzenetére
Hogyne érdekelne! Az 1-et többször is végigjátszottam.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
TazLeacher #13321 üzenetére
Hát néha el el maradnak ez van. Persze ha észreveszem akkor javítom
Meg amúgy sem írok ide novellákat, hogy 10 percbe teljen át rágni magát az embernek rajta
Az igaz hogy nem eszi meg a GTX280-ast, de ahol megy az SLI és dx9-ben gyorsabb. -
mfranky
őstag
válasz
TazLeacher #13291 üzenetére
Ok, nem akarok lavinát indítani, csak rákérdeztem...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #13267 üzenetére
valaki?
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #11784 üzenetére
Köszönjük, viszont!
-
válasz
TazLeacher #11677 üzenetére
Full hd-ban maxon, szűrőkkel? Szerintem az összes új játék.
De persze ezt nem állíthatom biztosra.
Brenyo:Ha a tesztek alapján neked jobb, akkor vegyél azt.
-
SSJPeter
őstag
válasz
TazLeacher #11679 üzenetére
OK végül is az nem árthat ha lenyomatom még1X-er a tesztet.
Berakom max.-ra én is. -
válasz
TazLeacher #11585 üzenetére
Miért?
-
zsolt1129
addikt
válasz
TazLeacher #11583 üzenetére
Reméljük. Én csütörtökön ruháztam be egy XFX GTX 260 BE-re.63k volt. Eddig nagyon tetszik. Igaz hogy időhiány miatt még nem nagyon játszottam csak bele-bele kukkantottam némelyikbe,hogy hogyan muzsikál.
-
zsolt1129
addikt
válasz
TazLeacher #11581 üzenetére
Az bizony. Három nappal ezelött még 100 körül volt. Belehúztak rendesen
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #11124 üzenetére
Az nfs-el kapcsolatban igazad van,de az is jobb lett, nem mintha Így csúcsszuper lenne, de legalább már nem akad.
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #11121 üzenetére
Hát én nem vagyok olyan öreg motoros mint te, sem vistában sem a PH-n, de a cry warhead iszonytosan akadt egyszerüen nem lehetett megfordulni, le kellet vennem a felbontást közepesre, kicseréltem a memcsiket és utánna gyönyörüen futott semmi akadás + még 1-el feljebb lehetett tolni a felbontást. Az nfs szint úgy be be akadt s a csere után hejre ált, de lehet ez csak nállam volt így
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #11116 üzenetére
Az nem neki szólt.
Csak úgy általánosságban. Olyan gépekkel gyors mint amilyen a mi gépünk, vagy akár a tied is.
Egy közép szintű gépen nem hasít olyan jól a Vista.
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #11116 üzenetére
egyedül a TV kártya miatt tettem Vistát...
De az NFSU-val kell valamit kezdenem.. 93%nál ne fagyogassonegyébként nem lassabb a játék..
-
válasz
TazLeacher #11013 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Mint írtam a hsz-ben, azért teszteltem a Crysis-el, mert ennek a legnagyobb a hw igénye. A többi játékban meg teljesen mindegy mi van, mert amúgy is bőven elég az fps, így megint semmi értelme húzni a prockót.
Egyébként szívesen tesztelek bármelyik játékkal. Melyikhez nem elég az alapon járó Q6600?
-
gr.bence
aktív tag
válasz
TazLeacher #10957 üzenetére
hy
nálam az 1rész amit linkeltél a befutó.......de amikor a monitoros résznél kéne a "+" gombra menni na nekem olyan nincs 2.21-es rivám van..........
pedig tetszik hogy én adhatom meg hogy bizonyos hőn mennyi legye a venti fordulat.........
csak sajna buktam a gomb hiány amiatt.........
esetleg más megoldás lényeg hogy én adhassan meg a ventifordulatot bizonyos hőfokhoz.......
előre is köszi.......
-
válasz
TazLeacher #10959 üzenetére
Nem vistát használsz véletlen? Mert ilyet nekem is írt ki az a sz@r. Ha a lap nem ismerné fel, akkor kép se lenne.
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #10957 üzenetére
Ez tök érdekes dolog.Én beállítottam ez alapján és működött is rendesen,egy darabig.Viszont egy ideje nem szabályozza auto-n.Nem tudom mi történt vele.
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #10949 üzenetére
Oks köszi az infót, holnap neki ugrok
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #10946 üzenetére
Hát nekem 60-80 fok közt dolgozik, a venti meg max 70%-ig szokott elmenni.
A memória csippeket is be kell kenni vagy azokon valami gumis izé van? -
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #10942 üzenetére
Szerinted akkor érdemes lenne, átpasztázni a 9800Gtx-emet, mert nagyon fosok tőlle, anno 1950 prom ról vettem le a hűtőt, utánna meg mezei pasztával átkentem, de csak rosszabb lett,
igaz azóta vettem, Ac MX-2 pasztát procihoz, szerinted érdemes lenne? -
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #10932 üzenetére
És Imi87
Hát ez szomorú, dehát elvileg mezei user mint én nem piszkál bele csak használja, én ebből indultam ki, egyébként jár az 5 pont
-
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #10932 üzenetére
Ez igaz sajna.
Tesznek a hátoldalára is egy egész matricát, és emiatt a csavarok (látható beavatkozás nélkül) nem hozzáférhetőek.
biggamer: ha aGTX285 tényleg hozza ezt a stabil +10%-ot mindenhol, akkor azért az már valami..... (+ még ott van a tuning is.....) dehát ez még csak nagyon előzetes dolog, várjuk meg, hogy mi lesz!
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #10925 üzenetére
Na jó kilátások,azért valahogy megbírkózok vele.
Hr-03 lesz rá,de egyelőre semmit nem akarok eladni az eredeti cuccai közül mert nem tudom később esetleg,hogy alakul és ha eladom és vissza teszem az erdeti hűtőt akkor jó ha minden megvan. -
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #10911 üzenetére
Holnap jön az új hűtő,majd meglátom mit sikerül kihoznom belőle.
Te a memokra is hővezető pasztát kentél a gyári ragacs-szivacs helyett vagy csak a képen látom rosszul?
Ja és miután kivetted a csavarokat könnyen lejött a borda vagy erőltetni kellett? -
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #10789 üzenetére
húú azért ekkora ferdítést
1. a 4850-es féléves a 8800GTX 2éves
2. 8800GTX kábé 9800GTX, ezeket veri a 4850es, a 4870-es pláne és egychipesszóval ferdíteni lehet, de ekkorát
Nem feszültségkeltés, pusztán elmélkedés. gratulálok
jó szerintem se jó ez a vitatkozás, mert kezd eldurvulni, de hogyismondjam ez a hsz olyan messze állt a válóságtól mint Makó Jeruzsálemtől
-
Skizz
addikt
válasz
TazLeacher #10803 üzenetére
Új szmájli
-
válasz
TazLeacher #10801 üzenetére
Ilyenkor sajna ólomlábakon megy az idő. Én is úgy szeretek valami újat venni a gépbe, hogy ha van rá bőven időm tesztelgetni, próbálgatni.
-
Skizz
addikt
válasz
TazLeacher #10798 üzenetére
A fejlesztő cég leszarja a PC-t, ha nem kap elég pénzt a konzolok miatt. Egyre jobban előtérbe helyezik a konzolokat a PC-kkel szemben.
A kiadó lehet, hogy jól járt, és ideiglenesen egy nagyobb forgalom a PC-s piacot is fellendíti, ellenben megint egy helyben ácsorgunk, nem történik semmi fejlődés, ugyan azt az "áll-Dx10-et" kapjuk folyamatosan, ami egyrészről nekünk fogyasztóknak nem jó, másrészről a PC-s piac se fogja meghálálni...Új sámli
-
válasz
TazLeacher #10798 üzenetére
Az jó kis proc lesz alá.
Ha holnap szabad vagy, akkor akár már délelőtt meg is jöhet és tesztelhetsz egész nap.
Ez a crysis ultra high mod+16xQ engem letaglóz. Brutális a látványvilág.
Előbb próbáltam Vista, DX10, minden max+16xQ, na az már kicsit nehezen esett neki, aztán meghúztam kicsit és úgy már játszható 25-32 fps-t produkált.
-
válasz
TazLeacher #10792 üzenetére
Hú akkor ehet a penész.
Milyen cpu lesz alá?
-
Skizz
addikt
válasz
Ilyen alapon viszont a programozók nagyon hamar megunhatják az állandó huzavonát, így a PC-s játékpiac egyre nagyobb veszélybe kerül, főleg hogy a konzolok egyre nagyobb prioritást élveznek a PC-kkel szemben. Csupán ezért gáz az, amit az nv művel évek óta, semmi másért, én ezért nem támogatom a mindegy milyen kártyán játszom, mindegy hogy mi történik a PC-s szegmensben, lényeg hogy az adott játék jól fusson hozzáállást.
-
subaruwrc
félisten
válasz
na ez megintcsak igaz. itt jön képbe a befolyás szócska. és akkor eljutunk oda hogy nem a technikai fölény hanem a befolyás miatt jár az ma jobban aki nv karit birtokol. ezzel nem nagyon lehet mit csinálni bár azért változik a helyzet.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Na ilyen egy normális fefogás. Aki nem elvakult nem veszi magára és nem kezd el dobálózni. Azért látszik hol van értelem
Amúgy a miért nem sikerült megelőzni 1 magos vga-val csak annyit tudok mondani hogy nvidia befolyás
vagy physx vagy dx9.
Laraxior
nem idejöttem. csak megváltoztattam az aláírásom. azt hiszem ezt még lehet a beleegyezésetek nélkül.Lauda
nincs mellette a downgrade szócska? -
válasz
Na mizu, meglett a Giga 280?
Ne foglalkozz vele, tényleg nehéz lehet elviselni, ha mellényúlt az ember. Egy rakás aprót láttam már, hogy 4870/4850 csere GTX260/280-ra, fordítva egyet se. Ez is marha érdekes azért.
-
válasz
TazLeacher #10743 üzenetére
Gratula hozzá!
-
DeSanto
őstag
válasz
TazLeacher #10743 üzenetére
Nah tudod mikor várnék én holnapig...
Gratula hozzá.
A sok játszás majd feledteti az időt és hamarabb lesz újból fizetés. -
Drue74
csendes tag
válasz
TazLeacher #10695 üzenetére
Köszi a tanácsot, de nem jött be, továbbra sincs textúra.
Esetleg ha van még vkinek más ötlete... -
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #10696 üzenetére
Fel kéne hívni valameiket ha az ár megfelel [link]
Meg nekem küldtek egy e-mailt a köv volt benne :
[OFF]Szia,van két ajánlatunk a számodra:
http://www.xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/200series/260GTX.aspxXFX GTX 260 216 shaderes 67.990 Ft.
Sapphire Radeon HD4870 512MB 61.990 Ft[/OFF]
A feladó: [pc-outlet.hu/]
Érdeklődj ha az árak jók?
Nekem sajna alszik a jézuska -
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #10696 üzenetére
Ha tudsz várni még egy hónapot, akkor érdemes lenne kivárni az 55nm-est......
Pont most linkelték, ígéretes darabnak tűnik. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #10570 üzenetére
Borult az elmélet sajnos. Itthon még nincs is AMP2-es...azok mind AMP-osok voltak, amit néztem.
Úgyhogy ha összejön a 280-as, akkor az lesz, azt annyi...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #10541 üzenetére
Ennyi.
Az a baj hogy tome.jr-en kívül mindenki így gondolja ahogy te, vagy akár én.
Ezt nevezik úgy hogy széllel szembe pisál a topikban. -
tome.jr
addikt
válasz
TazLeacher #10535 üzenetére
Talán azt is meg lehetne nézni, hogy két külön driver-rel teszteltem a 3 way-t és az újabbal avr-ben +7 fps (tudom ez nem sok), de max-ban +25 fps (az már valami). Ez is azt mutatja, hogy az újabb driverekkel egyre jobb lesz a 3 way. Az meg hogy kinek mi mennyit ér meg egy külön dolog. Mit vennétek inkább játékra Core i7 965-öt 250k-ért vagy +1 GTX-et 65k-ért? Mert kb mind a kettő ugyanannyi teljesítménynövekedést hoz játékok alatt csak van közöttük majdnem 200k különbség. Szóval, hogy mi éri meg azt hagyjuk.
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #10535 üzenetére
Meg add hozzá s tri sli-re alkalmas lapot meg a tápot.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #10496 üzenetére
1920-hoz még egy szavazat a 280-ra!
Nem éri meg a +20k többlet, de a 260 oda már kevéske, ill. csak komoly kompromisszumokkal lehet elég.
1680-ra viszont a legjobb választás a 260! Ehhez a felbontáshoz felesleges a 280.
Sajnos esetedben a +20k elengedhetetlen hogy normálisan tudj játszani 1920-ban.A másik lehetőséged.....veszel olcsóééér' egy 192SP-s 260-at akár használtan is, és ameddig nem jön ki az új 260 ami ugye dupla magos lesz (260 SLI), vagy az új 280, addig tolod kissebb felbbontásban, vagy kissebb részletességgel.
Eagl3: Vazze. Te értetted félre.
Te poént írtál..én vissza, amit te véresen komolyan vettél. Akkor mit értettem félre?
-
pigatt
őstag
válasz
TazLeacher #10496 üzenetére
Szerintem is vedd meg a 280-at nem fogsz csalódni!
-
válasz
TazLeacher #10485 üzenetére
Én azt mondom, vedd meg! Nem fogod megbánni, ez egy kurva jó kártya!
-
losi73
senior tag
válasz
üdv az van nekem elég forro fejünek tünik,és 2 nap alatt fagyott is már vele játék
azért is kéne valami progi amivel játék közben is látnám a hömérsékletét.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
-
biggamer
veterán
válasz
TazLeacher #9860 üzenetére
Maradjál már, ilyen fejjel ...
-
tome.jr
addikt
válasz
TazLeacher #9858 üzenetére
Lehet nem jól írtam a lényeg hogy mindenki fik@z mintha ő lenne az atyaúristen.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
TazLeacher #9837 üzenetére
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #9790 üzenetére
Igen én is láttam,de ahol többet megy a proci ott sokkal kevesebb a vga pontszám.Azért kérdeztem,hogy a vga órajelei ugyanazok voltak e a két teszt alatt.
Amúgy asszem a 3d mark a cpu mhz-ét megszorozza a max szorzóval és azt a számot tünteti fel az ablakban.De ha te kissebb szorzóval használod akkor a valóság és a markban feltüntetett nem egyezik. -
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #8366 üzenetére
olyan jól megmagyarázod a dolgokat, lesz bőven dx10.1-es játék tőrődj bele, az nvidia itt le van maradva, ezen a téren, ettől még mindíg gyorsabb
nem nem tenném meg annak válaszolok akinek akarok, te is én is, mindenki, egyébként is bocsi h megszólaltam 300 hsz után először(még ha nem is tetszett), ahhoz képest h te mennyit offolsz itt, már ne haragudj
-
Myers
senior tag
válasz
TazLeacher #8366 üzenetére
Mi volt a régi nickje?
PM-ben is jöhet, de közinfóvá is teheted.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TazLeacher #8364 üzenetére
Hát ez nem jó hír.
Mert ha új oprendszer kell egy új technológia bevezetéséhez, akkor az csak még jobban eltolja a DX11 "valós" bevezetését. Amíg normálisan el nem terjed a windows 7 a felhasználók körében, addig nem fognak igazi DX11-es játékokat alkotni a fejlesztők. hiszen itt már nem lehet majd Pacth-olgatni, hogy ne DX10 legyen, hanem DX11. Mondjuk ezt Abu85 szavaiból szűrtem le.Beowulf_78: Ebben igazad van, és egyet is értek. Azért nyomom még néha a Heroes 3-at.
De azért fontos a fejlődés, mert ha a DX nem haladt volna előre, akkor még mindíg Wolf-oznánk, Warcraft-oznánk.
Szerintem a DX10 is majd olyan 2010-re fog megérni. -
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #8354 üzenetére
DX10 sincs, csak marketing, lásd: Crysis. Nincs! Nem létezik! Vagy bocsánat a STALKER Clear Sky és a Far Cry 2 használja már valamennyire, de... DX9-->DX11 szvsz, vagy az is kimarad... értelme egyébként lenne, csak nincs kihasználva...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #8358 üzenetére
Igazat adok...felvázolom akkor én is hol a hiba az "über f@sza" DX10.1-el...
Ott kezdődik hogy egy jó game-ben a grafikai minőség csak egy a sok tulajdonság és szempont közül. Mert van történet, irányíthatóság, játékmenet, hangulat, változatosság...stb, amik legalább annyit számítanak mint a grafika. Szóval mit sem ér az "über f@sza" DX10.1 ha kaki az irányíthatóság, vagy egyhangú a játék, vagy semmitmondó a történet. Ha ezeknek a jó tulajdonságok mindegyike jelen van, akkor egy DX10.1 már csak egy plusz ráadás ami "megfejeli" a játékélményt...de ahogy ezek a jó tulajdonságok elvesznek egy játékból, azon a DX 20.1 se fog segíteni, mert ugyanúgy fikázva lesz, hiába szép látványilag. Elérkeztünk oda hogy az eddig kiadott játékokban melyikről is mondhatóak el ezek az általam felsorolt jó tulajdonságok?Még a hiper-szuper legújabb DX10.1-es FC2 is megkapta az "egyhangú" jelzőt, és a játékosok nagy része csalódott benne, mert hangulatilag nem hozta azt mint az FC1.
Ebben az esetben ér valamit a hiper grafika? Semmit...
Ellenpéldának itt a DX9-es Dead Space. Új játék, jó játék, SZÉP játék. Hangulata kiválló, és nagyon jó játékélmény. Pedig csak "szar elavult" DX9.Vagy a mai napig népszerű DX9 -es Half Life 2 Episode 1 és 2 se a grafikájával hódított, hanem az egyedi, magával ragadó hangulatával, pörgős játékmenettel, ötletes megoldásokkal....stb. Tehát itt sem a grafikán múlott a siker, mint ahogy egyik játéknál sem.
Red Alert 3 se DX20.1...mégis a hangulata nagyon jó, és az új megoldások pedig nagyon bejövősek. A csapatszállító járműből ahogy kilövöm az embereket és harci medvéket, majd a medve is ejtőernyőt bont és úgy ér földet...félelmetesen jó megoldásnak tartom. Grafikának köze van hozzá? Bár szép játék, de semmi köze hozzá. 1 szó mint 100 a grafikával és a DX-ek fejlesztésével akarják ellensúlyozni a hibákat, hiányosságokat az "összecsapott" játékokban. Mert el ne mesélje valaki hogy nehéz egy változatos játékot kreálni. Ötletesség kell hozzá...ennyi. Nem pedig egy adott sémából mint a BIA HH-nél hogy minden pálya u.a., csak a háttért változtatták.
Szóval a DX20 fejlesztése helyett inkább azon kellene agyalni hogy lehet jó játékot csinálni megfelelő grafikával, nem pedig azon, hogy csináljunk áttörést grafikailag a játékmenetet háttérbehelyezve. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Belemehetünk végül is VGA-ról van szó.
Az a 3 játék azért lett így bejelentve, mert az AMD partner programján belül lesz fejlesztve. Ezenkívül arról pletyzinek bőszen, hogy a Blizzard és a Valve a megjelenő játékainál gondolni fog a DX10.1-re. Illetve több fejlesztő is rá lesz kényszerítve az API-ra, ha akarnak normálisan működő AA-t és anizo szűrést a játékaikban.
A DX11 valamikor 2010 elején lehet először használni. Elsősorban azért kell az API, mert az xBox360-os tesszellátort eléggé fogják használni, és a PC-s Xbox360 portokhoz nem fognak High Poly modell készíteni. Az AMD is bőszen dolgozik a Tessellation SDK-n, hogy legalább a HD Radeon rendszerek tesszellátorát lehessen használni. Nyilván nem tesz majd jót a PC piacnak, hogy a karik baromi nagy többségén elég gyenge minőségű modelleket lehet előállítani, a konzol ezzel még erősebb lesz. Amúgy a DX11-re a fejlesztést leghamarabb jövő tavasszal lehet megkezdeni (ekkor lesz kellő információ a rendszerről), ez annyit jelent, hogy minimum másfél éves fejlesztési idővel számolva az első DX11 program 2011-re lesz meg. A DX10-zel ellentétben a DX11 újításai sok helyen módosítják a futószalagot ... az újítások fő része a tesszellátor köré tehető, ez natív támogatást követel. Nem igazán lesz olyan, hogy rögtön jönnek majd a patchek DX11-re upgrédelt grafikával. A tesszellátort is jobb lesz az elején az API-t megkerülve használni. -
Bluegene
addikt
válasz
savanyú a szőllő, nembaj
magyarázd még a bizonyítványt!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ez a vélemény teljesen rendben van csak ott a probléma, hogy a DX10.1 nem kicsit gyorsít a megjelenítésen ... ezért lett bevezetve, mert a DX10 úttörő effekteket előállító eljárásai nagyon lassúak. A DX10.1-ben gyorsabb megoldásokat kerestek. A DX10 és 10.1-ben a Cube map tömb az egyik komolyabb újítás, némi GS alkalmazásával Global Illuminationt lehet csinálni. Ha DX10-ben van írva a program akkor a jelenetben számolt Cube map tömbök egymás után külön fázisban lesznek számolva. A DX10.1-ben már párhuzamos fázis van, azaz mind egyszerre lesz leszámolva. Nézd meg ezt a demót (letöltés - nem minden driverrel megy a geforce karikon, mert az NV még nem építette be a teljes DX10 támogatást). DX10-ben van megírva, és elég szegényes a grafika ráadásul a jelenet is teljesen statikus, de legalább gyorsan fut. Van egy DX10.1-et használó GI demó ... amiről itt van a videó. Sokkal nagyobb a részletesség és a sebesség nem változik.
De valós helyzetben os lehet példákat keresni ... Nézd csak a legújabb patch-csel dolgozó Clear Sky-t, mint friss natív DX10.1 renderrel megáldott programot ... nemhogy szebb a maximális beállításon, de még gyorsabban is fut a DX10-es path-hoz képest. Ezt a Shading fázisok párhuzamosításával és a Gather4 eljárással érték el.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Mivel nem szeretem a flame-et, így itt én is végeztem a témával. Direkt megjegyeztem a hsz-ban, hogy nem NV vs. ATI, hanem DirectX-ről való véleményem fejtettem ki. De ez sajnos nem így sült el.....
Az álláspontod elfogadva.
Bár én örülnék neki ha 2009-ben lenne még egy pár DX10.1-es game.
OFF: Egyébként a GTA IV megjelenése miért ennyire kétes? 21 vs. 35 nap. Az nagy különbség azért. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
TazLeacher #8351 üzenetére
Mindenesetre elvagytok....
A hülyeségre nem tudtam másképp reagálni. Miért kell azt a 3 játékot fikázni?
Attól még hogy csak 3 játék fogja használni, 2009-ben talán már 13, és így tovább...
DX11-et meg inkább még hagyjuk, DX10 sincs jóformán, meg DX10.1 sem....
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #7475 üzenetére
Nem rád gondoltam szétoffoló hülye alatt ne aggódj... nem téged látlak minden topicban OFF-olni.
Egyébként meg a vitában neked adok igazat.Persze ezt is szoktam! A szürkéket gyakran kihagyom, de amikor a 80%-a OFF? (8800GT, HD4870 topic)
Beowulf_78: A normális árakra várok... de szerintem arra várhatok még egy darabig. Mivel én független vagyok, nem tartozom egyik oldalra sem, így ár alapján fogok dönteni, nem érdekel a szín...
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7427 üzenetére
a te szubjektív véleményed, attól hogy neked nem tetszett, másnak tetszik, úgy ahogy valakinek tetszik egy film másnak pedig nem, nem tudom miért győzködsz tök fölösleges
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #7453 üzenetére
Karácsonyra megjelenik a gtx290,én ezt olvastam ki belőle.
mod:Nekem is ha odaadják olyan 70 k körül.Bár kétlem.
-
booz
senior tag
válasz
TazLeacher #7453 üzenetére
mitnemértesz
-
szucsinka
őstag
válasz
TazLeacher #7423 üzenetére
hát a FEAR 1-2éve .....asszittem befosok olyan király volt. jó fülesben éjszaka játszani hát az fear volt
a COD4 multi állat csak sok a csaló(wh meg stb)
a bioshock az másodszorra inkább unalmas volt de kiprobáltam a 260as miatt a grafika viszont na ott lehet látnia dx10 és 9 közötti különbséget
feart is visszaraktam a kártya miatt. feltoltam mindent maxra de nem volt nagy változás a 8800gts hez képest söt semmi
szerintem a játék nem tud többet (azt a bellasitást nagyon eltalálták kár hogy más játékba nem jött ki) -
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7423 üzenetére
már ne haragudj de ez a te szubjektív véleményed, pl a bioshock sztem egy fos
jó játék a crysis, grafikában veri mind, ha jó géped van és glattul fut egyből megszereted, azonkívűl sokkal változatosabb(űrhajó, dzsungel, fagyott, dszungel, anyahajó, földönkívűliek, emberek, történet), hiába a legtöbb embernek bejön és még mediumon is odaver látványba ezeknek, de mondom ez szubjektív neked nem tetszik tiszteletben tartjuk
-
szucsinka
őstag
válasz
TazLeacher #7409 üzenetére
milyen FPS játékokkal játszol?
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7402 üzenetére
Okos ember nem játszik a Crysissal.miért sztem tök jó, és gyönörű nincs más a közelébe, gondolom neked savanyú a szőllő
VAGY
Okos ember nem a szerint méri egy gép vagy OPrendszer teljesítményét, hogy hogy megy rajta a Crysis. hát egy 3dmark06-nál beszédesebb, ráadásul más játékkal gyengébb kártyák is megbírkóznak, így semmi izgalmas nincs benneJa, és a sok OKOS embernek hová lesz így az agyonistenített DX10.1-e? (ami csak Radeonon megy lesz geforce-ra is ne aggódj, egyébként mondtam hogy esetleg egy 10-20%-os teljesítménynövekedésről van szó ha használsz élsímítást, senki se mondta h enélkül nem lehet élni
egyébként ez az extreme high mod, hasonló az ultra high hoz mellesleg grafikailag az FC2-t le fogja mosni a crysis, ez fix
skizz: igen
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7392 üzenetére
mivel a gtx 280 ason jobban futnak a játékok a 4870nél, lehet hogy a 4870-es a DX10.1 miatt ugyanolyan gyors lesz mint a GTX 280 szvsz max ennyi, nem kell túlreagálni, olyan +15-20% gyorsulás lehet a dx10.1 miatt
Mod.: re #7391: azért nem megy neki, mert 2 OPrendszer van a gépen, és az XP-re van telepítve így van
gduck: a kártya milyen órajelen ment?
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7384 üzenetére
no most kiderül
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7384 üzenetére
a DX10.1 elsősorban némi sebességnövekedést hoz, ha rárakod az AA-t, ez sem világmegváltó, de azért ér valamit, épphogy az nvidia fogja vissza a játékfejlesztőket attól hogy alkalmazzák
senki se mondta hogy hatalmas dolog, de jó lehet
most hogy összemértük egymást krájsziszba schwartz-cal(bár nem voltak 100%-osak a háttérfeltételek), kiváncsi leszek a DX10-es far cry 2 és a DX10.1-es fc2-es tesztre(ugye utóbbi csak radeonon megy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest