Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Az biztos, hogy nagyon elszántnak kell lenni ahhoz, hogy az ember meggyőzze magát, hogy megéri.
Ez az egész LP téma, még csak most kezdett el mozgolódni egy kvázi-tetszhalott állapotból. Egy-egy Nuphy, Lofree és most Keychron, ezen kívül van/volt még a Bullet Train custom vonalon és kb. ennyi, ha nem számítjuk az első fecske Monokei System-t, ami lényegében bedőlt. Viszont ezek szerintem elég ügyes megoldások és ha lassan is de bővül a switch választék is.
M.
-
Thusor
őstag
válasz
Thusor
üzenetére
After Hours-nak visszaküldtem garanciális javításra vagy cserére. 1 hét volt mire egyáltalán GLS futárt küldtek, még 1 hét mire csináltak vele valamit. Azt írták, hogy gyári reset, valamint FW frissítés után már nem tapasztalják a hibát. Érdekes, én ezt hardveres hibának gondoltam volna. Nem tudom, hogy még hogyan lehet gyári resetet, de a billentyűkombinációt én is csináltam hozzá, de nekem akkor nem segített. Visszaküldik futárral, remélhetőleg tényleg megszűnt ezzel a hiba.
-
Molydeus
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Reméljük más gyártó nem követi el azt a baklövést, amit a Keychron a K3 Pro-t megelöző összes low profile billentyűzeténél. De abban egyetértek, hogy érdemes utánajárni.
Az LP a gasket mountnak túl sok bounce-t nem fog engedni, ez elég valószínű, de egyrészt, több, mint a semmi (=mereven a vázhoz csavarozott integrált plate), másrészt leválasztja a rezgés nagyrészét, vagyis biztosan halkabb lesz. Szvsz ez már nem oldalra lépés. Viszont totál új K3 MAX-ot én is csak alapos indokkal cserélnék. Nekem még a Pro-val eltelt egy fél év behordozósként, mire végül feladtam és a merevség mellett ebben oroszlán része volt a tömörített 75%-os kiosztásnak, amivel azóta sem vagyunk barátok.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
LLKobe
üzenetére
Egy ilyen vékony konstrukciónál nem akkora dolog a gasket mount, főleg, ha a ruganyosságát teljességgel felszámolja a készülékház belsejében lévő szivacshegy. Ha azokat kiveszed, már lehet valamicske különbség (de van rá egy ellős kecskebakom, hogy úgysem tennéd).
Miért ne menne rá? Ugyanúgy MX-keresztszáras.
-
LLKobe
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok, ezért is nem kapkodok vele.
Igazából a nuphy mellett szól a gasket mount , a knob és a PBT kupakok, viszont nincs átvilágítva ami nekem időnként kell, mert nem mindig megy a vakon gépelés, és a keychron-hoz már van 2 kupakszettem is ami nem biztos hogy rámenne a nuphy-ra.
Szóval egyelőre parkolópálya.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
LLKobe
üzenetére
Kapcsoló- és kupakfüggő. Azt meg gondolom, mondani sem kell, hogy egy YouTube videónál mennyi minden beleszól még a hangsávba (a felvételt készítő felszereléstől és annak beállításaitól, plusz a helyiség akusztikájától kezdve a szoftveres babrálásig, amit utána a YT még jól be is tömörít).
-
omfgk
veterán
válasz
Nobbigstein
üzenetére
80. Szóval V3 Max layout.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
LLKobe
üzenetére
Továbbra sem az.
Legfeljebb az egyszerűen, hazai boltból is beszerezhető, tömeggyártott (és hagyományos, row stagerred) eszközök halmazában vezeti a mezőnyt, a Keychronnal karöltve.
-
omfgk
veterán
Ebből az új Keychron J HE sorozatból jön majd TKL változat?
-
-
-
válasz
Mephike
üzenetére
Az aprós hirdetés alapján van belőle elvileg a szokásos keychron-os színvilág is, bár a neten nem találok ilyen verziót belőle.
Én most nagyon agyalok ennek a beszerzésén apróról (HA tényleg van belőle a visszafogottabb színvilág), low profilhoz palm rest sem kéne és elvileg jobb gépelni rajta.
-
LLKobe
veterán
válasz
Throme
üzenetére
"The Keychron Z7 Max is an advanced low-profile mechanical keyboard designed for versatility and performance. Featuring a full aluminum body, gasket structure, and hot-swappable PBT keycaps, it offers a premium typing experience. With tri-mode connectivity (Bluetooth, 2.4G wireless, and wired USB) and a large 4000mAh battery, it's perfect for Mac, Windows, Linux, Android, and iOS users in various environments, from office to on-the-go."
-
LLKobe
veterán
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Mert még csak kínai piacon van elvileg.
-
LLKobe
veterán
Na úgy látom a Keychron is csinált egy alternatívát a Nuphy ellen:
-
Ibituba
aktív tag
Keychron v1 maxot nem cserél le valaki. Hu patika állapotban érdekelne. Ha van ilyen az keressen nem kell aprózni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ViZion
üzenetére
"Keychron legendek sz@rok."
Nem egy Gorton Modified vagy Univers 57 Condensed Oblique, de azért mégsem egy össze-vissza Ventafos.

-
válasz
zsirfecske
üzenetére
mit neee? Keychron legendek sz@rok. Még a fotókon is.
MOA-t szeretem, de az iso billencsen a ventaris van, gépelni megfelel. -
-
Molydeus
őstag
-
Molydeus
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
A DSA amúgy egy normál magasságú kupak profile, de abból egy kifejezetten alacsony (7.6mm), viszont erősen szűkül a teteje, nem olyan lapos, mint az LSA. Így belegondolva utóbbi miatt a "Illetve szinte biztos, hogy rámenne a K MAX-ra"-t inkább visszavonom, nem árt utánanézni, hogy viszonyul a KS-33 switchek szélesebb stem-jével, nehogy beleakadjon a kupak belső falába.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Az általad linkelt dye-sub PBT-ből tudtommal nem készült magyar verzió.
LP külön készlet magyar felirattal jelenleg csak ez a kettő érhető el:
[link] illetve [link] utóbbinál a K3 (low profile) nagyon sötét szürke/majdnem feketePrebuiltekből pedig néhány páratlan sorszámú Keychron K és K MAX (figyelni kell a pontos verziókat, mert ezek eltérő stabilizátor megoldással készültek) illetve a nemrég itt linkelt videót érdemes megnézni: #115686
szerk.: Illetve szinte biztos, hogy rámenne a K MAX-ra a Signature Plastics DSA Flex is, amiből ki lehet hozni a kívánt színösszetételt, meglehetősen drágán: [link]
M.
-
zsirfecske
veterán
-
fudi2002
nagyúr
Hi
Keychron k5 maxhoz létezik ilyen színű keycap pack magyar?
-
FearTomi
őstag
Sziasztok! Rendeltem egy ISO kiosztású Aula F75-öt. Valaki tudna ajánlani hozzá ISO-HU Keycap szettet? Keresőben nagyrészt csak Keychron-t dob fel. Előre is köszi a segítséget!
-
Melorin
addikt
Végül Outemu Silent Yellow Jade kapcsolók lettek anno megrendelve, azóta is azt használom megelégedéssel, mármint ami a nyomóerőt illeti. Már nincs véletlen gombnyomás a túl könnyen meginduló kapcsoló miatt.
Viszont valami kevésbé"mocsaras" érzetű kapcsolót szeretnék hasonló karakterisztikával mint a jelenlegi.
Mit tudnátok ajánlani? -
zsirfecske
veterán
-
nemark98
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valakinél esetleg nem lapul a fiókban eladásra szánt Gateron Jupiter Brown switch? Esetleg másfajta, ami bump/force szempontból ugyanazt hozza?
Most Jupiter Red kapcsolókkal használom a Q3-at, viszont a linear továbbra sem az én világom, aztán gondoltam kipróbálnám a brown változatot.
A K8-ban TTC Bluish white tactile switcheim vannak, legrosszabb esetben átrakom azokat, csak akkor gondoltam, hogy akkor már kipróbálnék valami mást is.
Köszi!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Renok
üzenetére
Ha már 50 felett is rászánnál, inkább Qwertykeys Neo80.
"Meg a kettő közül melyik a csendesebb amúgy?"
Ez a melyik a csendesebb dolog... számtalan tényező befolyással van a produkált hangra. Értelmes billencseknél nem az a kérdés, hogy kettő közül melyik a csendes, hanem az, hogy melyiket milyen hangprofilúra építed/rakod össze.
A konkrét két modellednél valszeg. a Q3 Max red kapcsolós variánsa valamivel valószínűleg halkabb, mert a plate polikarbonátból van. És biztos, hogy halkabbra lehet építeni megfelelő komponensekkel (jelen esetben nejlon vagy POM házas, nem long pole kapcsolók laprugós vagy szilikongumis csillapítással, az összes szivacs bennhagyása, vastag oldalfalú, 3rd party dye-sub PBT kupakok, potenciálisan O-gyűrűk), mivel analóg oldalon (HE) még elég gyatra a kapcsolókínálat, halkított switch-ből is csak egy-két fajta van + a Keychronban ráadásul merev fém a plate, és csak a Gateron Double-rail Magnetic kapcsolók mennek benne.
Értsd ha sok a munka, és csendeset akarsz, ne analógot vegyél!
Bár ez a csend dolog... azt megértem, hogy egy régi, csörgő-zörgő-pengő-kongó Corsair után némaságra vágysz, de egy hangosabb mechanikus billentyűzetnek is lehet szép/kellemes/letisztult akusztikája (tehát ne a tiédből indulj ki). Pl. [link] vagy [link] vagy [link] vagy [link] vagy [link] vagy... Szóval érted.Hasznos, laikusok számára is emészthető cikk billencses témában.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
Én is imádnám.
Viszont elveszteném a nagy betűket, mert minden feliratot északra kellene tájolni.
Ha meg az elején lenne, a Wooting esetén az sem megoldás.
Ilyen szempontból a Logitech Roamer kapcsolója szerintem nagyon jó technológiai fejlesztés volt. A kapcsoló közepén lett átvezetve a fény, így a kupak középn lehetett a felirat. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
A kedvencem lehetne egy sötét színű MT3/SA szett, amin csak a betűk átlátszóak a tetején, vagy méginkább az elején

-
JulianSinulf
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
Nekem sincs gondom az átvilágítással, sokáig használtam olyat, illetve a Wooting is világít.
Viszont kupakok terén csak a Logitech gyártott számomra megfelelő profilt, az viszont csak a saját kapcsolóikra megy rá. Így nálam az átvilágított kupakok kiesnek.
Szóval nálam sok választás nincs. A kupak alatt világít, ha világít, ha meg nem, akkor sincs gond, csak a megfelelő színösszeállítás kell.
Ilyen a BoW és WoB, amit látok a monitor fényénél is. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Itt van nekem is a fnaticom, közel 10 éves mx red silentekkel, ment rá a drop MT3 kupakszett, és továbbra csodálatos, melóban gépelésre
Ez sem átvilágított, ezért csak éppen dereng fehéren alatta, irodai fényviszonyok között nem kell más.
Én mondjuk azért szeretem a háttérvilágított billentyűzeteket, de csak azokat, ahol szolidan a betűk áttetszőek, mint az otthoni M1 V5 TMR-en is. Az nem veri ki az ember szemét sötétben sem. -
válasz
Renok
üzenetére
Nekem munka / játék vegyes használatban a nagy kedvenc a Keychron Q8, Gateron Silver kapcsolókkal és Cherry kupakokkal. Szeretem, hogy a Silver rövidebb úton jár és könnyű: játékra pont ideális, gépelni is nagyon gyorsan lehet rajta, némi gyakorlással. Viszont nem halkított, bár ha nem erőből püfölöd, akkor nem is kifejezetten hangos.
Gépelni a nagy kedvenc a Gateron Lanes, MTNU vagy MT3 kupakokkal.
Halkítottból meg a Gateron Zero Degree, vagy ha teljesen néma kell, akkor a korábban említett valamelyik Outemu Peach variáns (ami ráadásul nagyon baráti áron van).Nem írtad, de bármit is veszel, csuklótámasz szerintem ajánlott. A Keychronok (meg a legtöbb mechanikus) elég magas, ha letámasztod a kezed nem lesz kényelmes csuklótámasz nélkül.
-
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Majd küldök ide be képeket ha megjön meg valahogy majd a hangját is priv-be.
Köszi a sok segítséget! -
JulianSinulf
őstag
válasz
Renok
üzenetére
Munkára szerintem egy jó mechanikus a legjobb.
Rengeteg a kapcsolóválaszték, nem szab határt a HE kompatibilitás.
Meg tudod találni a neked megfelelő összeállítást némi kísérletezést követően.
Ami fontos lehet, hogy érdemes különböző profilú kupakokat is kipróbálni, nagyban növelheti az élményt, ha az ember nem üt lépten-nyomon mellé, nem nyom egyszerre két billentyűt.
Munkára szerintem fontos a megfelelő helységmegvilágítás, így a billentyűzetbe nem kell LED, ezzel pedig nagyban megnő a lehetőségek száma. Hacsak nem vagy valami kapucnis hacker a pince mélyén
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nincs fent.
Olyan van, hogy korábban írták.
Nekem a fentebbi rész a jövő. Abba meg sajnos nem látok bele
-
Munkára, meg gépelni amúgy mi a jobb?
Egy HE vagy mondjuk egy Gateron Jupiter Red kapcsoló?Most nézegetem a Keychron Q3 Max és Q3 HE billzeteket. Meg a kettő közül melyik a csendesebb amúgy?
-
nemark98
csendes tag
válasz
Renok
üzenetére
Nekem Keychron dye-sub PBT Bluish black white OEM szett van a K8-on, számomra megfelelő a világítása sötétben is. Bár hozzátesztem, hogy maximum félhomály szokott inkább lenni, mert egy kislámpa mindig felvan kapcsolva.
Szerintem kellemesen átvilágít a capek között, illetve nekem tetszik, ahogy a fehér felület kap egy kis RGB-t, nincs hiányérzetem. -
válasz
Renok
üzenetére
Én erre nem tudok válaszolni, mert nagyon eltérőek az igények. Ami az egyiknek sok, az a másiknak kevés, lásd pl fentebb. Én személy szerint soha nem kapcsolom be a világítást, inkább egy megfelelően elhelyezett ledes hangulatvilágításban hiszek, ami egyenletesen megvilágítja a szobát. A gépeléshez meg nem kell fény...
-
válasz
Renok
üzenetére
Esetleg Keychron V3 Max (átvilágítós ABS), mellé igény szerint nem átvilágítós PBT dye-sub magyar kupakszett, vagy angolból kb végtelen a választék. Ha a red hangos, akkor aliról Outemu Silent Peach, vagy valami komolyabb halkított kapcsoló.
-
Végül Wooting 80HE mellett döntöttem Modulként rendeltem meg, rendeltem hozzá KBDFans Holy 80 fekete vázat, és Krome KeyCaps szettet fekete és fehér színekben, illetve még rendeltem hozzá HAIMU Dove HE Silent Hall Effect Switch-eket. Nagyon kíváncsi leszek, mert vittem egy kis apró egyediséget a rendelésekbe
-
nyunyu
félisten
válasz
Renok
üzenetére
Ha német is jó, akkor akciós Alin az Akko 5087S
- vezetékes
- PBT ISO DE kupakok
- csak a kupak körül világít, felirat nem átlátszó
- Yellow kapcsoló az lineáris, de van egy harkály kopogása.
Ha nem tetszik, akkor a többiek szívesen ajánlanak bele hangtompítós lineáris kapcsolót. (Outemu Silent Crystal Peach óta nem követtem a piacot.)Csak tudnám, miért ennyire szűkös a kínálatuk TKLből, hogy csak ez az egy verzió kapható, kizárólag vezetékesben.
(Bezzeg az 5075B-ből van kismillió színű alfaj, NorDeUK vagy akár francia kupakkal is) -
Sziasztok,
Immár 10 éve egy Corsair Strafe RGB Mechanical Gaming Cherry MX Silent angol billentyűzet /CH-9000121-EU/ használok, de ergonómia miatt átnyergelnék egy TKL/80%-os billzetre, plusz a hangos, zörgő SPACE mindig is irritált ezen a billzeten, és gondolom korából adódóan néha nem érzékeli bizonyos gombok lenyomását.1.Mekkora összeget szánsz rá? 50e, de nagyon max 80e Ft.
2.Használt szóba jöhet? Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Ld. első bekezdés.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Napi 8 óra irodai munka, utána játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mechanikus.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Aha, most a Logitech G515 40e Ft-ért elég ütős ajánlatnak tűnik, egy bajom van vele, hogy nekem "linear" kéne belőle, de az nincsen ISO angol kiosztásban.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO magyar vagy ISO angol
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) TKL/80%
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Csendes legyen és világítás mindenképpen kell. Vezetéknélküliség jó lenne, de nem muszáj. És PBT key cap-eket is szeretnék, a Corsair-emre is vettem ilyet később.Előre is köszönöm az ajánlásokat!

-
-
Mephike
őstag
Egy kis érdekes (szerintem fontos) infó. Kaptam egy kérdést a J8 HE-vel kapcsolatban:
1. A Keychron J8 HE-ben lévő Lime kapcsoló működik-e más billentyűzetben?
Igen működik, Wootingban néztem meg, gond nélkül kezelte a Keychron Lime kapcsolóját.
2. A Keychron J8 HE-ben működik-e a KS-20-as switch? (Előző Keychron HE billentyűzetekben nem működött.)
Igen, a J8 HE-ben működött a Gateron Orchid és a Haimu Dove silent kapcsolóm is! -
Mostly Harmless
aktív tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
A BeQuiet házamon pont akkora fehér hdd led van, mint a jack dugó, hogy szimmetrikus legyen.
Hülye németek.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Igen, az is az övék.

M.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Ja, hát akkor marad a szigszalag.
Most, hogy így említetted, valamit, valamikor én is szigszalagoztam.
És most meg kellett néznem, mert nem voltam biztos benne, de pont az ITX-es házam kék LED-jét ragasztottam le anno én is. Mert Power-nek olyan rohadt jó az. Sötét szobában filmnézésnél bevilágítja a polcot. Meg a fél szobát.
De már zöld. Nem emlékszem mikor cseréltem ki.
Nem mintha számítana, mert úgysem látom. Most már. De korábban másképp volt elhelyezve a ház.A "HDD" LED az SSD-re is reagál.
Nekem jól szellőző helyen benne vannak a házban.
Az ITX-be belezsúfoltam kettő 3,5"-osat. Kicsit kellett fúrni, hogy legyen csavarhely, de meg lett oldva és hűvös mind a kettő. A rendszer meg m.2-ről megy. -
Molydeus
őstag
A Keychronnál valaki megtalálta a "humorérzék" dossziét közvetlenül az iratmegsemmisítő mellett: [link]

Más.
Ha valaki 60%-on keres gummy o-ring kompatibilis CEM3 alapú PCB-t, nézzen körbe az alin a keebox store-jában. Nem állítom, hogy tökéletes, mert több az elforgatott hot swap socket, mint elfogadható lenne, de egyrészt sikerült kijavítani vele a korábbi Y&R 60-asok kiosztásának hiányosságait (van teljes ISO és teljes 6.25-ös alsó sor), másrészt a CEM3 miatt nagyon hajlékony (van hagyományos FR4 verzió is), harmadrészt egy szokásos kedvezménnyel egészen baráti az ára.
Mit nem adtam volna ezért pár éve...M.
-
-
Molydeus
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Meg mernék esküdni rá, hogy kikapcsolt LED-ekkel sokkal jobb láthatóságot érnél el a Beach-en, mint velük. Ezek a PBT-k nem átvilágításra lettek kitalálva.
M.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Dehogy húzom le. ITX. Nem szedem szét félig azért a gépet (miután kibontottam a helyéről), ha esetleg vissza akarom kapni. Egy fekete szigszalagdarabka szépen levágva tökéletes.

HDD-hegyek csak a polcon, gépben és külsőleg rákötve csak SSD-k. A 6 és 2 TB-os WD Purple-ök majd valamikor kapnak egy aktív hűtéses, kéteszközös házat, a többi meg... a többi meg marad a polcon.
--------------------------------------------------------
(#115653) MaxxDamage: Ja, hát azóta eltelt 25 év. Viszont az sem világított állandóan a retinádba.
Meg amúgy is inkább a stock 7110 és T28s volt a zsánerem. 2000 és 2002 között 40+ telóm volt.

Az utóbbiból jó lenne egy 5G-s rekreáció, de nyilván az előbbi esetében sem zokognék...
-
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
pislákolástól mentes ház power LED-je
Lehúzod az alaplapról a PWR LED feliratú csatit és meg van oldva. Meg akkor már a HDD-t is, ha van.Emlékszem mikor megvettem az első Fractal házamat és mikor bekapcsoltam, nappal, a részlegesen elsötétített szobában majd kiégette a szemem. A szemén keresztül toltam volna be a LED-eket annak a fejébe, aki kitalálta, hogy a Power és HDD LED legyen extra fényerejű kék LED. Alapból utálom a kéket. Mióta egy okos tudós kitalálta hogy lehet gyártani, azóta mindenbe beleteszik, ha kell, ha nem.
Egy jó kis szitkozódást követően lebontottam a ház elejét, hogy hozzáférjek a LED-ekhez, leforrasztottam őket a kábeleikről és a helyükre pirosat és zöldet tettem.
Láttam, ha be van kapcsolva és láttam, ha nagyon dolgozik a HDD. Vagy SSD.
Aztán használatba vettem vadiúj hardveremet, mert minden új volt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez szokott történi, az első bekapcsolás utáni legkésőbb 2. percben -> OFF. Ahol jól jöhet, az wirelesseknél a töltöttségi szint pillanatnyi kijelzése.
A fél éve használt mainemnek meg fénydiódái sincsenek. A G és H alatt a két ATmega32U4 mikrokontroller piros power LED-je pislákol át nagyon gyengén az alsó kapcsolóházakon. Ennyi belefér, emiatt nem fogok benne turkálni.

-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tökmindegy. Mindenhogy szanszét folyatja a szememet az ilyen, kupakkal vagy anélkül. Sötétben meg pláne, szorozd meg hárommal.
Még minimál fényerőn a perifériás látómezőből is irritál + elvonja a figyelmet. Szükség meg nincs rá, mert
1) tízujjas touch typing, nem nézegetek le magam elé
2) este csak a legritkább esetben szoktam lekapcsolni a szoba világítását
3) ha le is kapcsolnám, visszakanyarodunk az 1)-hez
4) ha nem lenne az 1) és 2), akkor egy monitorlámpát vennék legfeljebbItt egyetlen fénydióda pislákol, az a teli oldallapos, belül is pislákolástól mentes ház power LED-je (de már gondoltam rá, hogy leragasztom – a monitorokon meg szerencsére ki lehet kapcsolni).

A hangulatfényeket egyébként szeretem. Leginkább klasszikus, borostyán égősorok/feldíszített karácsonyfa formájában, de az se legyen a fejem előtt, mikor a – tipikusan 35 százalékos fényerőre lehúzott – képernyőt nézem.

-
-
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MaxxDamage
üzenetére

-
válasz
JulianSinulf
üzenetére
A lényeg látszik sajnos.
Vak a sötétben kb.
Az ujjaim oda találnak ahova kell, de a cél az lenne hogy látható is legyen még világosban is, de sötétben sem lenne rossz.Teszem vissza a feketét, az lesz a legjobb.

-
-
JulianSinulf
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem tudom mennyire sikerült valósághűen lefotózni, nekem sosem sikerül, a telefon szoftvere mindig belejavít a sötét képekbe.
Ez így elég fényesnek tűnik. Ha gondod van vele, akkor, szerintem, inkább kupakot kellene cserélned, nem billentyűzetet.
Én se a fekete, se a fehér kupakjaimnál nem használok teljes fényerőt.
A túl sok fény könnyen ronthat a láthatóságon.
És a színbeállítás sem mindegy. -
Throme
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mi a cél? Bevilágítsa a szobát?
Még ha átvilágítós kupakokat használnál és nem látszódnának a betűk, számok, akkor érteném, de így ez miért nem elég?Nekem volt gondom a keychron átvilágítós kupakjaival, nagyon vékonykák voltak a karakterek, aztán cseréltem pbt kupakra és van világítás (ami ajánlott is) az asztalon.
Onnantól nem volt annyira érdekes a fényerő.Tudom mindenkinek más számít....
-
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Ez kimaradt, most pótlom.

-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Igaz. A Wooting-ra felprogramoztam az analóg kontroller egyes elemeit.
A betűket meg töröltem.
Sőt, sikerült a lenyomás mértékétől függően kombót is programozni. Kicsi nyomásnál sétál, jobban lenyomva fut.Melóhelyen inkább egy agyonmakrózható cucc lett volna jobb.
Mondjuk autohotkey-el és kombókkal éppen kiváltható, ha nem kell telepíteni az autohotkey-t.#115636MaxxDamage: A Wooting 80HE-n 5 LED van a space alatt. A fém házban végre nem látom a kétoldalt lévő LED-eket, csak a fényüket.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"Szeretek makrókat programozni."
Nem csak makrókra gondoltam, hanem bármilyen betű, speciális karakter, írásjel és funkció felprogramozására/átrakására máshová – vagy valamilyen réteges eléréssel történő aktiválására.
"Bár azért olvasgatni, hogy egyes gépeket nem csak 1 ember használ, hanem az egész család."
Erre van egy dedikált default réteg.
Egy 40, esetleg 60 százalékos cucc nem nagy, és igen könnyű is lehet. A személyes szerszámtár része, nem kell otthagyni. A benti fosra meg rá lehet tekerni a kábelét, és letámasztani valahová. Egér dettó (elem, lol, komoly IT-s
).Sőt, a két eszköz kombinálható eggyé (trackball/trackpoint/tapipad, de persze egérszenzoros micsodák is léteznek).
-
Van olyan billentyűzet amin a világítás nagyon jó és erősebb mint a K10 Pro billentyűzeten? Számomra ez harmatgyenge.
pl. Space alatt van 2 ponton LED azt cső...Enter alatt se több, azért jól le van spórolva szerintem.
Egy Cougar 200K sokkal erősebb, holott az nem is RGB-s.🤔🙄🤭 -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"Egy osztottra lehet, hogy pont ez lenne a jó."
Én nagyon szeretem a Charybdisen és a Keyballon is. Külön öröm, hogy 4 db 1U Space van benne, ami a thumb gombokhoz jól jön. -
JulianSinulf
őstag
válasz
HThomas
üzenetére
nem kell ezt a kérdést túlaggódni, általában a legnagyobb gát az, hogy irreálisan ragaszkodsz a korábbi megszokásaidhoz
A 630-as válaszomban ezért is bólogattam oly nagyon.Hogy humor? Bocs, nem jött át.
Ellenben ez a PBS készlet tetszik. Arról már tudom, hogy működik, mert van egy.
Ezekből egyik sem elérhető. Legalábbis a linken. Máshol meg most nem keresek rá, elköltöttem a havi keretem.
Egy osztottra lehet, hogy pont ez lenne a jó. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Szeretek makrókat programozni.
Sajnos a Wooting esetén erre nincs lehetőségem. Úgyhogy a GMK26 kapja, amit a Wooting-ra nem állíthatok be.
Amúgy lehet, hogy te igen, de az ide betévedők többsége nem.
Csak magamból indulhatok ki, a betévedők többségét nem ismerem. Bár azért olvasgatni, hogy egyes gépeket nem csak 1 ember használ, hanem az egész család.Egyébként ha melóhelyre nem lehet sajátot vinni
Nem az a gond, hogy nem lehet vinni. Venni biztos, hogy nem fognak, mert az drága.
Vinni vihetnék, de most még ezt is hordozzam? Így is akkora kofferem van, mint senki másnak. És van benne egy csomó saját szerszám, mert egyszerűbb megvennem a lidl-ben, norma-ban, mint azt megvárni, hogy adjanak valamit. A termelésből kicsórták a nyomatékos csavarhúzókat és cseszték pótolni őket.
Ilyen helyen biztos nem hagyom a saját billentyűzetem. Főleg, hogy nem képesek vigyázni rá. Van, aki azzal szórakozik, hogy a 8000€-s mikroszkópom lencséit összekenegeti! Normális az ilyen?! Persze nem tudni ki az, az asztalhoz bárki odamehet.
Emellett anno, mikor jött egy új kolléga a másik műszakban az asztalomhoz, az első honapban beletolta a pákát a billentyűzetbe. A másik a forrasztóállomás főkapcsolójához tolta be a pákát és nem szolt. Szerintem észre sem vette. De az állomás kuka lett. Ilyen sérüléssel nem használható már gyárban. Szóval ilyen helyre nem viszek olyat, ami az enyém és otthagynám. Vagy eltűnik, vagy tönkreteszik.
És akkor még ott van az az apróság, hogy az ottlévőt is valahova tennem kell. Kábeles, beépített kábellel. Szóval nem olyan egyszerű odébbrakni. Egéren is gondolkodtam már, mert egy vezetéknélküli sokkal praktikusabb lenne az asztalomra, így is sok a kábel. De a kofferban már annak sincs helye. Az IT-stől kértem, de nem kaptam, mert nem akar azzal foglalkozni, hogy szaladgál a géphez, mert lemerült az elem és az ott ülő nem tudja, hogy mi a baja....
Lehet, hogy az én IQ 60 fölött van, de sokaké még talán a 60-at sem éri el. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Humor akart lenni... de ha a Cherry nem jó, akkor próbáld ki ezt

Egyébként hasonlóan álltam én is a kérdéshez kb másfél éve. Aztán megléptem a blank Q8-at, az US AFSA, MTNU, MT3 készleteket, majd az 56 - 34 gombos splergokat és nem omlott össze a világ. Nálunk is van itthon több gép, 100%-os V6 Max, laptopok, a TV-re kötött géphez meg pl egy Logi gumidómos... Múlt héten amikor visszaültem egy hétre a Keyball után a Q8 elé, pár nap után Monkeytype személyes rekordot döntöttem 89 WPM-mel (magyar nyelv, számok és írásjelek nélkül). Szóval a személyes véleményem az, hogy nem kell ezt a kérdést túlaggódni, általában a legnagyobb gát az, hogy irreálisan ragaszkodsz a korábbi megszokásaidhoz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Igen, a programozhatóságot. Nem 60-as IQ-d van egy súlyos agysérülés után, hanem műszaki érdeklődésed, végzettséged és munkaköröd.
Azért voltak az előző poszban megválaszolatlanul maradt kérdések is. Egészen pontosan öt, a hatodikat megválaszoltam neked.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"A többség szeretne egy billentyűzetet, amit billentyűzetként tud használni. Arról nem tehet a többség, hogy gombonként programozhatóra csinálják meg."
Nem tenniük kéne róla, hanem kihasználni a remek lehetőséget, ha már egyszer adott. De gondolod, hogy a Dactylt kenyérpirítónak vettem?

"Annyi helyen használhatok billentyűzetet,"
Amúgy lehet, hogy te igen, de az ide betévedők többsége nem.
De akár meg is lehet jegyezni a három kiosztást, nem kell hozzá kvantumfizikus doktorátus, főleg, hogy a nagyja azonos. Vagy veszel egy olyan kupakszettet, amiben van UK ISO/US ANSI (nem tudom, melyikre gondolsz az "angollal"), és akkor csak kettőt kell... A sajátodat meg használod, ugyanúgy, ha nem gyorsabban berögzül, mint az eddigi kiosztás, mivel te találod ki.
Viszont ha máshol meg az van a kupakon, ami a valós funkció/karakter, egyáltalán miért lényeges ez? Plusz a beviteli nyelvet sem lehet sehol soha állítani?
Egyébként ha melóhelyre nem lehet sajátot vinni, az elég gáz, és a munkáltatót minősíti. Ha meg lehet, akkor vinni (vagy vetetni) kell, ki akar e-hulladékkal dolgozni önszántából? Ettől függetlenül a fentiek még állnak. A kanapén viszont egészen biztosan lehet QMK-s motyó.
Az meg miért érdekelne, hogy az ismerősnél (vagy egy laptopon) mi van? Lucgizi nénje 842 forintos Trust membránt használ cirill betűkkel, és egy ujjal keresi, hogy hol fűzheti be a géppapírt. So?

Amúgy szerinted elfelejtettem row staggered sztenderd kiosztáson gépelni, csak mert több mint két éve szénné programozott, teljesen custom logikai kiosztásokat használok? Nem, nem felejtettem el. Csak nem akarok, ha nem muszáj. Nagy különbség.
Túlspilázzátok ezt eléggé. Csak használni kell.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
HThomas
üzenetére
Látom nem érted a lényeget.
Annyi helyen használhatok billentyűzetet, hogy az egyiken magyar felirat lesz, a másikon német, esetleg még angollal is találkozom, emellett jegyezzem meg a saját egyedi beállításom is egy egyedi billentyűzeten.
Adott esetben esetleg segítene a billentyűkön lévő felirat, de csak akkor, ha egyezik a rendszerben beállított kiosztással, ami egyáltalán nem biztos, hogy úgy van.A vak kupakkal sokra nem mennék ebben a helyzetben.
Ráadásul cherry, amit nem szeretek. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
"hogy eleve milyen feliratok vannak a kupakon."
Erre mondjuk van elég jó megoldás, pl ez
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Azt viszont bírom, hogy a többség gombonként programozható billentyűzetet vesz, de pár emberen kívül ennek a használatára szinte senki sem asszociál.
A többség szeretne egy billentyűzetet, amit billentyűzetként tud használni. Arról nem tehet a többség, hogy gombonként programozhatóra csinálják meg.
Az átprogramozott nekem sem jön be olyan szinten, mivel a kanapén nem programozható van, a melóhelyen sem programozhatóak, a laptopon sem programozható van, az ismerősöknél sem programozható.
Vagyis akárhol máshol kell használnom, ami nem a gépemnél van, nem lesz jó, kényelmes.
És akkor erre még rájön, hogy akkor német vagy magyar kiosztásra van e állítva a rendszer és, hogy eleve milyen feliratok vannak a kupakon.
Nálam hatalmas káoszt produkálna.
Részben ez is az oka, hogy nem erőltetem a Lily58-at sem. Sem pedig az egyéb osztottat, vagy kisebbet. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Throme
üzenetére
"Akiknek nincs külün számgomb szekció a billencsén (kb TKL és lefelé), azok a felső számsort használják."
És ha számsor sincs?
"Tényleg, numpad-es billencsekre minek raknak felső számsort?"
Hogy a speciális karakterek egy részének legyen egy sztenderd helye. Plusz a mátrixdefiníciója sem ugyanaz (pl. KC_7 vs. KC_KP_7). Ettől függetlenül nem mindegyiken van. Lásd pl. Clarabelle.
Azt viszont bírom, hogy a többség gombonként programozható billentyűzetet vesz, de pár emberen kívül ennek a használatára szinte senki sem asszociál.
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Azért a karakter színe az lehetne más is, de így is jó. (a világos kéken pl.)
Most hozzá lett állítva a világítás is.😋🤭
Majd sötétben biztos jobban adja majd.

-
válasz
Throme
üzenetére
Van ilyen, pl ez.
Egyébként más keycode a kettő: próbálj meg modokkal (shift, altgr) számokat lenyomni felül és a numpadon. Programok is eltérően kezel(het)ik őket.
Egy QMK-s billentyűzeten a numpadot felmappelheted egy layerre pl a JKL környékére és akkor ott van minden kéznél. -
Throme
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Oh, tényleg. Már nagyon elszoktam az ilyesmitől.
Akiknek nincs külün számgomb szekció a billencsén (kb TKL és lefelé), azok a felső számsort használják.
Nekem az elég, amíg nem leszek pénztáros / könyvelő
Tényleg, numpad-es billencsekre minek raknak felső számsort?

-
zsirfecske
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
nekem bejön, egyedi
de ha clean look kell, akkor a fekete OSA ABS, ezért is azzal küldtem. viszont ha a tartósság fontos, ez a Beach a tuti!
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Hááát...!😋🤭
-
-
-
Mephike
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Ma már elégé kikoptak a kemény padok.
A szövet mellett az üveg maradt meg, de ott azért eléggé mesés árakba lehet belefutni.
Az egérpad topicban kérdezz, hátha mond neked valaki használható műanyag padot. -
-
Mephike
őstag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nem értem embereket hogyan tudnak ellenni numpad nélkül. Napi szinten használom.
Nekem különálló numpadom van már évek óta. Ha játszom félreteszem, hogy ne foglalja a helyet. Ha meló van odahúzom magam elé.
Előnye, hogy így bérmilyen billentyűzetet tudok használni mellette, TKL, 65%, 60% (most épp ez van). Mivel nincs fixen numpad így nagyméretű egérpadokat is könnyebben tudok használni (most éppen 4 üvegpadot tesztelek már egy ideje), szóval több hely marad az egérnek. -
válasz
zsirfecske
üzenetére
Világos kékre gondolsz?

Picit ilyen "rikító" érzést ad, de nem rossz!
-
zsirfecske
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
színes OEM profil dye-sub PBT keverve fekete shine-through OSA ABS laser kupakokkal

tedd már fel a Beach-et, hadd lássuk milyen, szerintem rohadt jól fog kinézni rajta, és tartós is lesz

-
nemark98
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Cégnél van, hogy nekem is gyakran szükségem van a numpadra, meg olyan is, hogy hetekig hozzá sem nyúlok.
Itthon TKL billem van, eddig ezt szeretem a legjobban. Kisebb helyet foglal, mint a full, illetve jobban be is tudom forgatni, hogyha játszom, több hely marad az egérnek. A másik oldalon viszont kisebbre sem váltanék, mivel előzőleg egy K3 Maxom volt, nekem valahogy nem jött be, hogy a nyíl mellett voltak a HOME END PGUP PGDOWN gombok. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
gyenesmartin
üzenetére
"Nem értem embereket hogyan tudnak ellenni numpad nélkül. Napi szinten használom."
Én is. Ezen.
A programozhatóság és a teljesen személyes igényekhez szabott logikai kiosztás csodája.
-
K10 Pro kicsit másképp.

Lehet full cserélem, majd még alszom rá egyet.
WASD lehet kék lesz.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Bal led a caps lock, utána num lock, scroll lock, majd a piros led.
Eddig nagyon bejön, jó kis masszív háza is van hiába műanyag. De az USB -C mellett is látni hogy ott lenne a helye a vezetéknélküli kapcsolónak. Engem nem zavar.
Nem értem embereket hogyan tudnak ellenni numpad nélkül. Napi szinten használom.
-
Mephike
őstag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Saját teóriám a következő a J5 HE-ről.
A cég a J8 HE-t készítette el, az fent van a hivatalos oldalon. Ez ugye TKL méret, szerdán jön róla a tesztem.
Ugyanakkor hazánkban még iszonyú népszerű a full-size méret. Kérésre ezt elkészítették nekünk (talán más országoknak is, tipp ez is), de a házat annyival elintézték, hogy egy meglévő vezetékmentes modell házát használták fel itt is. Szóval az a led kb annyit fog mutatni, hogy kap-e áramot a billentyűzet vagy sem. De mondom, full vakon vagyok a témában. A J8 HE-n nincs led és a ház teljesen ahhoz a modellhez készült. -
Throme
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Ha kizárólag vezetékes, akkor nem az a kérdés - szvsz - hogy miért világít pirosan a töltés led, hanem az, hogy egyáltalán minek van rajta?
A két lakat ikonos led visszajelzés mit mutat? Az A gondolom CAPS LOCK.
-
nemark98
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Jesszusom… bocsánat
valamiért az volt a fejemben, hogy a J5 tudja a wirelesst is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mikrotik routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Metal topik
- OLED monitor topic
- Túra és kirándulás topic
- Milyen egeret válasszak?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Xtrfy K5 Compact RGB Transparent USB DE gaming Kailh Red billentyűzet fehér
- MAMBASNAKE M82 HE Hall Effect Magnetic Switch 75% Rapid Trigger Gaming Keyboard
- Logitech G915 US INTL linear (hibás hangerő görgő)
- Logitech POP Keys mechanikus vezeték nélküli billentyűzet - Kailh Speed Bronze Switch
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megbeszéltem magammal hogy ha alzán lesz akkor go, egyébként nem.

RazoR