Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Úgy emlékszem nem volt még szó a Keychron ultra sorozatról, ami egy max v2-nek tekinthető szerintem, immár zmk-val: link
-
zsirfecske
addikt
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
ja, csak most nézem, akkor az innen van

de amúgy ennek lehet hogy a hosszú ékezetes betűknél jobb az átvilágítása mint a gyárin? K10 HE képen amit betettem látszik hogy halványabbak a legendek, de a tiéden nem (és ott amúgy furák a színek is, hogyhogy kétféle gombonként
).és tényleg bársonyos a tapintása, fingerprint magnet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zsirfecske
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
az ABS kupakokat az ebay-en bagóért lőtt Akko 100% ISO DE billhez vettem, amihez rendeltem alin Outemu Silent Peach V3 kapcsolókat is, mert munkahelyen tervezem használni. az volt a gondolat, hogy az otthoni K10 HE-hez legjobban hasonlító olcsó bill álljon össze (melóhoz előny ha nem tök más az ujjaimnak), amit én rakok össze. kivéve persze a hangot (meg az analóg mágneses kapcsolókat, meg a gépelési érzetet, meg kb mindent, lol). aztán meglátjuk hogy válik be a terv, az olcsó része már megdőlt (21+7+16=44k), remélem cserébe halk lesz és szép

őszintén szólva ennél a kupak készletnél jobb lenne a 2x PBT full HU keycap set, de abból az érkező OSA Bluish még ki tudja mennyi idő. gondoltam (Mephike javaslata nyomán) tartalékba max jó lesz a K10 HE-hez, mert ez az ABS tényleg nem egy örök darab. vagy egyelőre úgyse fogom használni, tovább is adhatom majd ha kell. csak nem akarok belefutni abba mint a Bluish PBT szettel, hogy kb az uccsók egyikét vettem meg decemberben és abból is ki tudja mikor lesz restock.
a csuklótámaszból a sima Keychron szilikon verziót választottam, nemtom ez most a K8-ra elérhető-e épp, de nekem bejön. nem egy fa eszétikájú, kicsit koszolódik, de cserébe elég kényelmes és clean look. de majd meglátjuk hogy bírja a strapát és mennyire marad szó szerint clean.
Mostly Harmless:
ez rohadt jól néz ki, van egy kis becsípődésem a fehér cuccok felé mióta white panda a tv-s gépem és a bill+egér hozzá. -
Mostly Harmless
tag
átmentem full fehérbe egy K10 Maxszal és egy M7 egérrel:
(az egér nem tetszik. könnyű is, meg 8K-s is, de rettentő tejfölösdoboz érzetű a tapintása.) -
SharpSA
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ma kaptam meg a Keychron K8 HE-t, egész jónak mondhatom a K1 V6 mellett, viszont ehhez képes kb dupla magasságú. Gondolkoztam én is másik kupakokon, mert képeken nem annyira tetszik a gyári, de élőben azért más, jobb. Viszont nekem az alacsony profilú mellett ez a magas nagyon bumszli és kelleni fog valamilyen csuklótámasz, ugyanakkor meg a hangja jobban tetszik és a nyomkodása is finomabb, valamivel kellemesebb. Csukótámasz ügyben majd kérek segítséget, hogy kényelmes is legyen.
Ez a kupakszett amit vettél, nekem a képek alapján kb majdnem ugyanaz, csak valamivel világosabb. Miért vetted meg, neked miben más? Engem inkább másféle kupakszett érdekelne, megnézem majd milyen lehetőségek vannak. Bár egyelőre fogalmam sincs, hogy melyek jók erre a billentyűzetre. -
Ispy
nagyúr
válasz
zsirfecske
üzenetére
Van számológép az órádban?
-
Mostly Harmless
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
nekem is ez van most a Q6 Maxon, tettem fel korábban képeket.
-
-
Ispy
nagyúr

MMD KM40 - olcsó prebuild alu házas, wireless bill, egyenesen Kínából, ha valaki bele akarja dugni a lábujját a 40s világába, akkor ez jó lehetőség, 90 eur monaconál 6 féle kombóban kapni. Via kompatibilis, 50 grammos lineáris switchel, pbt kupakok, foam hegyek, mac support. Thocc. -
Skullwipe
senior tag
sziasztok! model m-hez hol kell megfelelő csavarokat (DIN7985, 7380, 7982), anyákat (DIN 439, 934), alátéteket (DIN 125) rendelni a screw mod-hoz? annyiféle csavar méret van, egyszerűen nem tudom mi kell tényleg és sehol nincs minden egyben és van mindenféle leírás mindenféle méretekkel.
-
Dapro
senior tag
Drop.com ról valaki tervez rendelni? beszállnék pár dologgal. bár vannak glorius panda switchjeim de drop-on 10$ /35 a holy panda lubed.. annyiért jöhetne meg akkor már vmi keycap szett is.
megéri drop ról rendelni? -
zsirfecske
addikt
ha valakit érdekel, a HU ISO Keychron ABS OSA laser keycap set ilyen out of the box:

és ilyen a K10 HE gyárija mellett (itt látszik mennyire koszolódós, és hogy az aftermarket készlet picit szürkésebb árnyalat élőben):

ezt mondjuk nem árt tudni, vsz megéri megvárni a PBT Bluish szerű szettet, ha nem must have az átvilágítás

-
HThomas
őstag
Még pár hete megjött az MT3 Darkness ortho kit, végre volt is időm és felpattintottam a nagy Charybdisre. Nagyon tuti, a kupakok felületét még mindig imádom, keywell görbülete is teljesen jó, bár egy picit kevésbé hangsúlyos, mint a DES. Illetve a keywelles colstag-hez szerintem jobban passzol a hengeres mélyítés, de a gömbfelület meg jobb érzés az ujjnak... A thumb gombok furák voltak elsőre, nem rossz, de nem is igazán jó. A DES konvex thumb kupakja szerintem kényelmesebb.
Az MT3 másik baja, hogy nincs elérhető blank készlet. Ezt nagyon sajnálom, de a Darkness szódával elmegy, lehetnének sötétebbek a feliratok és maga a kupak is.
Nehezen tudnék nyertest hirdetni, mindent figyelembe véve talán a 3D nyomtatott nylon DES áll nyerésre, de szoros a verseny.
A terv most, hogy a nagy Charybdis-en marad az MT3, a kicsin a DES. A PBS szettemhez majd építek valamikor egy Keyball 39-et, nem hagy nyugodni. A laposságért beáldozni a keywellt logikus kompromisszumnak tűnik, ezt már látom a Ferrisen is, csak ott hosszabb távon hiányzik a trackball. Illetve a hotswap jól jönne, hogy belőhessem a számomra megfelelő tenting angle - rugóerő párosokat és végre berakhassam a megfelelő rugókat a Zero Degree-kbe, és továbblépjek a kiforrasztásos mókával.
A saját tervezésű choc Charybdis projectet jegeltem egyelőre, túl sok a kérdőjel, és nincs rá időm, illetve használni akarom pár hónapot a meglévőket, hogy letisztuljon picit a kép, hogy egyáltalán merre tovább.
A Q8-at visszaépítettem a megszokott Cherry black blank + Gateron Silver párosra, azon toltam pár játékot az ünnepek alatt... azt is eldöntöttem, hogy nem fogom eladni, nekem az így tökéletes.
A Neo Ergo viszont átépül hamarosan, Gateron Melodic és Lanes van tervben - ez előbbi azóta foglalkoztat, hogy nyomogattam Synthwave Q8-ait, az utóbbi meg még az utolsó esély a taktilis vonalon: splergo-ba nem raknám be, de a Neo Ergo-ban a Box White-on szerettem gépelni, csak egy idő után megülte a fülem a kattogás... a Melodic-kal pont jó párost alkotnának 1-1 Neo Ergo belsőben.
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
TKL számsornál mindenképpen sokkal gyorsabb egy numpad réteg.
-
HThomas
őstag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
QMK Configuratort és a json-ös megoldást én nem használtam (nem szeretem a json-t), maradtam a keymap.c szerkesztésénél. Setup, Saját userspace repó beállítása. Vial-t is próbáltam Q8-on, de nekem a gyári beállításokkal nagyon nem jött be (a Tap-Hold beállítások nekem nem jók gyárilag), aztán inkább elengedtem.
Itt van az általam használt kiosztás, viszont ezt egy ideje már nem frissítem. Annyiban tud többet a gyárinál, hogy a numpad és navigációs réteg aktív állapota esetén felvillantja a megfelelő Fn gomb háttérvilágítását (alapból egyik gomb se világít).
Nyilakhoz, numpadhoz én alapvetően az LT-s megoldást használom, mert az a leggyorsabb, ha váltogatni kell az alfák és a rétegek között (pl szöveget szerkesztek).
A TG-t, ha kell, fel tudod rakni az egyik szabad gombra (pl az én kiosztásomon az alap rétegen az Fn1 és Fn2 gombokra kerültek, mert azokat nem igazán használtam semmire).Q8-on annyira nem releváns, mert rengeteg elérhető gomb van, de permanens layer váltásra még egy trükk: a legnagyobb számú layeren (tipikusan a navigációs layer, ami bárhonnan elérhető) felveszel DF(x) gombokat valami gyorsan hozzáférhető helyre, illetve mindegyik kisebb számú layeren ugyanazon a dedikált gombon felveszed a MO-val vagy LT-vel a legnagyobb layer kiválasztását. Így egy kétgombos kombinációval bármelyik rétegről tudsz gyorsan váltani tetszőleges másik layerre, pl gaming layer, numpad, nyilak, stb aktiválásához. Példa: link
Igen, az Alt + F-ek maradnak három gombosak, ezt nem nagyon lehet megúszni, a cél inkább, hogy a layer aktiváló gomb legyen kényelmes helyen. A Q8 ebben jó partner a 3-3-as thumb clusterével. De nálam pl az Alt F4 sokáig az Fn + Q-n volt shortcutként.
TT-hez a Tapping Toggle-t érdemes beállítani,, mert a default 5 szerintem használhatatlan. Viszont ez Via-ból nem megy. Egyébként nem rossz megoldás, bár én nem szeretem, nem gyors, nem tudtam megszokni... a DF-es megoldás nekem jobban bevált.
-
0xmilan
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Az a vicces, hogy egy home row-hoz kozeli numpaden (lsd. Synthwave kepe) meg gyorsabb is, mint egy hagyomanyos szamsoron, amihez le kell nezned, mert garantalom, hogy azt kb. senki nem hasznalja vakon.
-
Nobbigstein
tag
válasz
HThomas
üzenetére
Köszi az ötletetek! Igazából a del-lel már eléggé megbarátkoztam, de kipróbálom, aztán meglátjuk. Jól értem, hogy a LT(2,KC_SPC) esetén továbbra is 3 gomb kell az alt f4-hez, csak így már egymás mellett van az alt és a fn?
Lehet felrakom a nyilakat a bal oldalra. Ha azt akarom, hogy egy gomb megnyomása layert váltson, és addig úgy maradjon, amíg még egyszer meg nem nyomom, akkor a TG(x) kell? Pl. ha a nyilakat felraknám balra és a numpadot jobbra egy layerre, akkor ehhez kellene egy nem nyomva tartott váltó. Vagy jobb, ha TT-t használok, mert akkor abban megvan az MO is?
Játék erre nekem nem kell, mert úgysem menne rendesen. Amit én játszok (RTS), ahhoz legalább TKL kell, direkt F2-F4 gombokkal és számokkal.
Egyébként lehet kipróbálom a QMK-t a VIA helyett, valahol láttam korábban egy szépen formatált jsont korábban, ami nekem sokkal átláthatóbb volt. Lenne egy pár kérdésem, úgy látom, neked már van ezekkel tapasztalatod. Hogyha QMK-val átállítom, egyszerűen vissza lehet állítani a gyárit, pl. a VIA-ban/launcherben tudom resetel-ni illetve esetleg tovább módosítani? Ránéztem a QMK configuratorra, jól látom, hogy ott a layoutot nem lehet átállítani magyarra, hogy könnyebben be lehessen konfigurálni? Az általad jelenleg használt JSON-t meg tudod esetleg osztani?
#112566 eagleberg
Köszi, de ezek nem annyira praktikusak nekem. A home és end nem annyira kritikus, feltettem a layerre két helyre is, meg lehet az (is) lesz, amit fent írtam.#112567 Valkűr
A Neo80 van otthon, ez meg lenne munkában, ahol jelenleg egy V3 MAX van, ott nekem nem annyira számít a hang, pl. a milky yellow-val elég halk lenne a Q8 nekem, de most a G Pro Brown-nal se vészes. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
zsirfecske
üzenetére
Én pl. így.
Vagy úgy, ahogy akarsz.
-
Ispy
nagyúr
válasz
zsirfecske
üzenetére
Mível csak 4 sort kell átérned az ujjaiddal, ezért könnyen tudsz layereket aktíválni, mondjuk bal kézzel layert aktíválsz, jobb kézzel meg számot írsz, nálam ez esc+n=1, esc+m=2....esc+o=0. De itt már mindenki a saját ízlésére kell, hogy szabja mit hová tesz és hogyan aktíválja azt. A lényeg a kis távolság és a vakon való használat.
-
Ispy
nagyúr
KBDfans agar micro
-
Valkűr
addikt
válasz
FuRiONight
üzenetére
Sajnos átvilágitós keycap semmi nincs amit bátor szivvel mernék ajánlani. Helyette a helyedben én is inkább valami monitor lámpát vennék. Kupakot miért akarod cserélni?
-
FuRiONight
addikt
Sziasztok!
Hamarosan megérkezik a Womier SK75 TMR billentyüzet (ennyi pénzért ajándék volt). Szeretném a void switch-ket lecserélni Gateron Jade Ultrára, illetve átvilágtós keycap settet szeretnék. Mi ajánlotok? A legend-ek átvilágitása a cél.
Előre is köszönöm
-
dbius
veterán
válasz
ftamas0201
üzenetére
Aprón van egy Q6 Max
-
Valkűr
addikt
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Azért egy NEo80 mellé egy Q8 kissé visszalépés szerintem, bár ha csak a gépelés miatt vetted akkor ennyi pénzért érthető, de bennem nem hagyott a Q8 nagy nyomot. Az viszont tény és való, hogy én a hangot is szem előtt tartottam, de valahogy sosem akart az igazi lenni semmi téren, még akkor sem mikor megvettem a Q8 mellé a plateket etc, valami mindig hiányzott belőle, nem tudom, megmagyarázni, de nem tudtam megszokni, sem a gépelési érzet sem a hang nem akart összeállni egy egésszé. Ami fura, h utána vettem meg a NEO Ergót, ami már az első használatkor is jóval kényelmesebb, élhetőbb gépelést hozott számomra. Nem kellett agyon tuningolni, h jó legyen, kivettem a dobozból és használtam. Pici pénzből kapott még egy carbon platet és azóta is élvezettel használom. A Q8 egyetlen előnye az ára és az ergo kialakitása, de leginkább azoknak tudom elképzelni akik jobban szeretik a hangos Clicky vagy az agyon csillapitott és visszafogottabb hangzást, bár nekem mindig maradt egy kis fémes csörgése a háznak bármit is tettem vele, ha meg rugalmas platet és csillapitást használtam akkor meg olyan unalmas semmi lett az egész. Kupakban a magasabb MTNU profillal tetszett a leginkább, de számomra azzal meg nagyon magas lett az egész, utána már azért nem volt kényelmes.
Ha az ergora vagy ráindulva akkor inkább Synthwave által is újabban használt valami splitben gondolkodnék, de ezeknél meg nagyon szokni kell a gomb kombinációkat, és kötelező a normális szoftver. -
eagleberg
aktív tag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Én is bedobnék két javaslatot a Q8 kiosztásra.
1. A jobb oldalon a Page Up / Page Down billentyűkre rá lehetne tenni a Home / End funkciókat is úgy, hogy
– sima gombnyomásra marad a PgUp / PgDn,
– gyors dupla lenyomásra pedig Home / End jön elő.
2. Az Esc billentyűre mehetne a 0:
rövid lenyomás = Esc,
hosszú lenyomás (és/vagy gyors dupla lenyomás) = 0.
Ezekhez a megoldásokhoz viszont a VIA már kevés, VIAL-t kellene feltenni a billentyűzetre, mert ott lehet normálisan kezelni a tap/hold és a dupla lenyomásos funkciókat. -
HThomas
őstag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Néhány ötlet:
A Del kényelmes helye lehet a jobb oldali B.
A bal oldali Space-re layer tap (A Layers / SpaceFnX vagy a Special/Any mapelésével érhető el VIA-ban és a Launcherben is). Pl Any esetén LT(2,KC_SPC), ahol a 2 az F1-12 gombokat tartalmazó layer, így mindjárt kényelmesebb az Alt F4.
Hasonlóan a bal nyíl lehet mod tappel MT(MOD_RCTL, KC_LEFT), és akkor nyomva tartva megvan a jobb controlod.
Az egyik, tipikusan játszós layeren ezeket meghagyod eredeti funkciójuknak, ha problémát okoznak.Azt is megcsinálhatod, hogy az egyik layeren a bal oldalon felveszed az összes, egér mellett gyakran használt kombót a WASD környékére, és akkor megvan minden gyorsan. Ezt a réteget aktiválhatod az Fn1-gyel, vagy pl layer tap-es Í-vel, Caps-Lock-kal, Escape-pel, stb. AltGr-es és sima Alt-os kombókat is felvehetsz közvetlenül, pl RALT(KC_1), LALT(KC_F4).
Nyilak, Home, End, Ins, Del, Backspace mehetnek pl IJKL-re az egyik rétegen, és akkor minden kéznél van könnyen, modokkal kombinálva is.
Nekem pl ilyesmi kiosztásom volt egy időben, azóta a Ctrl ment a Caps Lock helyére, a Ctrl eredeti helyére meg az Esc. Játékban kényelmesebb, egyáltalán nem zavar az Alice kialakítás.
Van egy alap layer, aztán egy játékra ahol a bal oldalon nincsenek layer és mod tapek, ezek között váltok hátul a kapcsolóval. Aztán van egy Numpad layer, ennek a bal oldala pl tök szabad gyorsgomboknak, illetve egy negyedik a Fun + Nav layer. Így a gyárilag felvett 5. layert nem is használom jelenleg.
-
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
Keychron Q8-cal kapcsolatban lenne pár kérdésem. Vettem egy barbone-t és próbálgatom mostanában a Neo80 mellett (most is erről írok), főleg munkára (játékra tudtam előre, hogy nem lesz jó fn sor nélkül és az extra távolság miatt), és gépeléshez tényleg eléggé kényelmes. Eléggé tetszik a Daye SA kupak is, köszi az ajánlást.
Viszont munkához nekem eddig nem az igazi, mert olyankor nekem sokszor egyik kezem az egéren, a másik a billentyűzetem van, és így egy kézzel bizonyos kombinációkat nagyon nehéz lenyomni, ami részben a jobb ctrl hiánya, részben a F sor 2nd layer miatt van, de az alt gr távolsága is probléma (problémás kombók: a ctrl+h, alt+f4, win+l, alt gr+q).
Eddig még nem nagyon állítgattam. Alapból jobb oldalra ment a page up/down, ami nekem dedikáltan kell. A del a bal oldani fn-re ment (kár, hogy nincs neki jobb oldalt még egy gomb), amire szintén dedikált gomb kell, knob nélkül lenne is neki hely jobb oldalt. A jobb fn meg layer váltó. Az esc volt a bal sarokban, a 0 layeren, ezt már megcseréltem, amit sokat segít, és rátettem az esc-et a caps helyére is (caps layeren).
De gondolom van még jópár trükk, amit érdemes lenne használni, kíváncsi lennék, hogy mik a leggyakrabban használtak? Egyenlőre home row modokat nem akarok. Gondolom a space-ekkel lehetne leginkább variálni. Kérdés, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy amikor alt+4-et nyomok, akkor az alt+f4 legyen?
De elég csábító most az is, hogy vegyek egy Q3 barebont, aztán alapból azt használom, és ha sokat kell gépelni, akkor meg a Q8-at. Gondolkodom még a nuxros +84-en is, de félek, hogy az nagyon nehéz lesz.
-
ftamas0201
senior tag
Ja én ennyire nem mentem bele a dolgokba, ezért is kérdeztem hogy miben másabb, ha rosszul ment át a kérdésem akkor elnézést kérek.

Igazából konkrétan mindenhol azt olvasom hogy rengeteg mindenben jobb a max, azért is gondolkodtam el erről mert most épp van, mikor vettem ezt akkor mindenhonnan csak azt a választ kaptam a Max V-ről hogy 2-3 hónap múlva lesz legközelebb.
Gyanítom ha most rákérdeznék a Q6 Max-ról bárhol, hasonló választ kapnék róla, mindig a legrosszabbkor gondolkodok a billentyűzeteken úgy néz ki. 
-
Seep
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Igaza van Molydeusnak, mas a belso felepites, de a haz ugyanolyan ABS. Csak erdekelt miert pont egy ugyanolyan hazba akarsz epitkezni.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Molydeus
üzenetére
Igen, elég jól hozzászoktam az outemu switchekhez, nagyon szeretem hogy mikor pötyögök semmi hangja nincs, csak a space billentyűnek, az hiába béleltem ki szivaccsal még mindig fura hangos, gondolom új stabilizátorral halkabb lehetne, de nem mentem bele eddig ebbe a témába, annyira nem értek hozzá.
Kupakok alá gumigyűrűket tettem, poron szivacsokat a capek alá, switchek alatt is végig van ragasztva poron szivacsokkal, dolgoztam vele sokat mikor megvettem, pedig azt sem tudtam, hogy megszokom-e egyáltalán a mechanikus vonalat, ez az első, ezt is használtan vettem olcsópénzért tényleg csak tesztként, hogy valójában való-e ez nekem. Hosszabb játéknál azért még érzem a csuklómat így is (4-5+ óra) csuklótámasz ide oda, azért egy sima billentyűzet alacsonyabb volt nekem, illetve a bal csuklóm eléggé beteges is amúgy is, de nem számít, egész megszerettem. 
Köszönöm az ajánlásokat, ránéztem a boltokra, úgy nézem jelenleg mindenhol készlethiány van keményen a q6 maxból, neo98at meg gyártónál látok de ott sincs semmi készleten. Ezek ennyivel jobbak lennének, mi a különbség köztük? vagy hogy kell ezt elképzelni mondjuk egy v6-v6 maxhoz képest?
-
Seep
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Szerintem ha eljutottal oda, hogy komolyabbat szeretnel, en egy szintel foljebb lepnek. Q6max vagy Neo98.
-
Molydeus
őstag
válasz
ftamas0201
üzenetére
A V MAX rugalmas belső felépítést (gasket mount) és rugalmas Plate-et kapott, az eredeti V még merev tray mount acél Plate-tel. Más lenne a gépelesi érzet a MAX esetén, kevesbé terhelné az ujjízületeket és sokkal jobban alkalmas halk vagy mélyebb hangzás eleréséhez, ha esetleg ez cél lenne. A Silent Peach-ek alapján, azt gondolom, hogy igen.
M.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Lehet furcsa kérdés lesz de gondolkodom rajta.
Szóval most van egy Keychron V6 billentyűzetem, szerintetek érdemes lecserélni V6 Maxra? Outemu Crystal Clear V3 Silent Peach Switchel használom már lassan egy éve ezt, egész jól megszerettem és elgondolkodtam hogy a kicsit komolyabb tesója megérne-e egy cserét. Szerintetek?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amúgy a Dropon még mindig peregnek az akciók. Ha valaki rendelne esetleg valamit, mehetne együtt ezzel az MT3 Ortho kittel, és felezzük a postát.
-
Molydeus
őstag
Én ezt redundáns módon oldottam meg. Mivel van HHKB jellegű kiosztásom és persze jó pár 60-as is és mindnél split Backspace-t használok, amire a default-on az Ins és a Del kerül (a Backspace pedig a bal Space-en), ezért egy layeren a |\ alatt ott a BS (ugyanitt a CapsLock alatt a Ctrl), ill. van egy olyan réteg is, ahol a split BS alatt valóban az van. Így lényegében mindet tudom úgy használni, ahogy éppen kényelmes egy váltás után is.
M.
-
Ispy
nagyúr
Mível folyamatosan használom a 60-as és a 40-es.billeket, ezért állandóan szívok a backspace-szel, mert 40-en egy sorral lejjebb van, ezáltal közelebb, szóval most átépítem az összes 60-ast hhkb stílusra r2 backspace-szel, most majd meglátjuk ez segít-e rajtam.
-
gilfoyle
őstag
Vergődésem a billentyűzetek közt újabb (nem ígérem, hogy utolsó) fejezete, megjött a brown K3 Max alacsony profilú bill és hát a gépelési élményben messze veri a red K10 Max-ot nálam.
Szóval marad ez az alacsony profil, valamiért nekem ez jön be, pedig nincs kis kezem.
Hangra sokkal halkabb, tompább a brown és a határozott nyomáspont is nekem jobb, a rednél előfordult, hogy rajta maradt az ujjam valamelyik gombon és folyamatosan érzékelte a nyomást.
Hát ennyi volt a belépőm ide.
-
Valkűr
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Azért ezek a Q szériások nem rosszak.. Ennyi pénzért meg főleg
-
-
cszolee79
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
70 dollár a Q3 ISO knob barebone a Keychronnál, rendeltem egy szürkét, jó lesz az még akármire is
Már pár éve nem gyártják ezeket, szerintem ez az utolsó végkiárusítás. -
Seep
senior tag
Boldog uj evet sracok.
-
eagleberg
aktív tag

-
Ispy
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Dkc-n 190 eur a neo.
Vagy discordon van 150-ért, de lehet még lejjebb is lehet alkudni.
-
Keychron Q3 érkezésére várok.
Használt, így árában tovább fogom tudni adni, ha nem jön be vagy azt mondom, ide nekem a Neo80-at.
-
Molydeus
őstag
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Kupakból több féle alacsonyabb profil is létezik MX kereszttel, kb ez a sorrend magasságban:
Keychron LSA = XVX Horizon < Berry < PBS < DSAHa nem is túl nagy a választék, de switchből is léteznek alacsonyabbak, amiknél a Plate alatti rész azonos magasságú az MX szabvánnyal, de a felső rész laposabb:
- Tecsee Medium: Linear [link] , Tactile: [link] , ezek MX footprintre építenek
- Kailh Medium: [link] , itt az MX-re nem vennék mérget
Létezik még egy kisebb kínai brand-nek is, de azt most nem találom.Nálam a behordozós mid height build Tecsee-re és PBS-re épül és kb így viszonyul egy átlag magasságú és dőlésszögű bill-hez:

Ezen kívül a Gateron Grey Heron MX lábkiosztású (és kereszt is stmmel), ami egy low profile switch. A KS-33 családba sorolják, de ez az egyetlen MX kompatibilis tagja, a többinek más a lábkiosztása.
Viszont Grey Heronra építeni nem csak annyiból áll, hogy bedobálom a meglévő bill-be:
1. A Grey Heron középső oszlopa szélesebb, mint az MX switch-eké, szóval, ha nem a Nuphy LP PCB-k valamelyikébe rakod, akkor lényegébe körbe kell hámozni az oszlopot, kb 0.5mm jön le belőle.
2. A kapcsolóház mérete eltér az MX-től (kisebb), vagyis az MX plate-ek nem lesznek jók hozzá, sajátot kell hozzá tervezni és vágatni, vagy lehet plateless-ben is gondolkodni, de akkor be kell forrasztani a PCB-be.
3. az egész switch olyan magas, mint az MX-ek a Plate felső síkjáig, vagyis nem jó hozzá akármilyen stabilizátor (stab nélküli bill.-nél ez persze nem gond). A probléma, hogyha nem a Nuphy féle PCB-kbe szánod, amikben ki van vágva a besüllyesztett Gateron LP stab-ok téglalap helye, akkor lényegében csak a Tecsee Medium Height Stabok-ok maradnak, amiknek nem kell ilyen kivágás, viszont a Plate-et ezekhez is igazítani kell, mert a Tecsee-k normál MX Plate magasságra vannak kitalálva 3.5mm réssel a PCB és a Plate között), míg a Grey Heron-nál ez ~1mm, ergo körül kell vágni a Plate-et a a stab körül.A saját Grey Heron-ra épülő buildem még plate tervezési fázisban van, de egyre jobban hajlok a plateless felé, ami rugalmasabb is lenne.
M.
-
tatu9
tag
-
Valkűr
addikt
BUEK! 🥂
-
Valkűr
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ha szereted es tetszik olcsón van a Temun elég szép Attack Shark csuklótámasz bambuszból több méretben 4900 ft.
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a fához, akkor itt van ez: [link] . Teljesen jó full size méret.
-
Nobbigstein
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Én ilyet vettem tkl-hez, nekem tetszik.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
jut eszembe a sima keychron szilikon csuklótámasz jónak számít? valami kéne a 44 cm-es full size billhez. a fa már nem nagyon kapható hozzá. az alis/etsys stb cuccok kicsit lutri hogy tökéletesen passzolnak-e, lehet diy kéne fából marni egyet hozzá
-
Mostly Harmless
tag
válasz
gilfoyle
üzenetére
switchből nincs alacsonyabb, kupakból is csak magasabb profilúak vannak.
szerintem keríts egy szimpatikus csuklótámaszt.
én az etsyről rendeltem egy valódi bőr csuklótámaszt (igazából kettőt, először egy barnát, aztán egy fehéret is), azóta a játékok minden percét élvezem.
-
Ispy
nagyúr
Szappan40
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Nobbigstein
üzenetére
hja, agyalok mi legyen
80$ még határeset... -
Nobbigstein
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A Q1 v1 tud pengeni (volt itt szó erről korábban), meg abban még nem voltak meg a szivacsok, ezért lehet a v2-vel jobban járnál.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
nekem ne mondd
-
gilfoyle
őstag
Beadtam a derekam és vettem egy K10 Maxot. Korrekt, masszív darab. Ez az első komoly(abb) billentyűzetem.
Nagyon régen, talán a pentiumos időkben volt ilyen magas profilú billentyűzetem és így nem is vagyunk még jóban.
Lehet ebbe alacsonyabb switcheket, kupakokat rendelni vagy inkább vegyek helyette alacsony profilút? -
Mr.Csizmás
titán
Q1 V1 megér 21k-t szállítással?
-
Mostly Harmless
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Én is beleestem a csapdájukba...

-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
láttam ezt is, jó ötlet, de 20%-kal drágább legalább, az rgb nem fontos most ehhez annyira, de köszi
-
hegegabi80
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ha mindenképp 5 pines kell, tudom javasolni még az Outemu Silent Switch Crystal Clear PeachV3-at, nekem ez van a monsgeek mg75w billencsbe, nagyon halk cserébe nem színezi el a led-et sem (mondjuk ebbe a billbe nincs led).
A haimut én most akarom majd kipróbálni, mert nekem pont a nehezebb kapcsoló kell.
-
Throme
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
Anno én is nézegettem ilyen kupakokat és engem is az áruk terelt vissza a valóságba

-
zsirfecske
addikt
válasz
JulianSinulf
üzenetére
$69 omfg
-
JulianSinulf
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
A sötét tornyot ott ne hagyd már!
-
Valkűr
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Nekem is van kettő, de nálam dekorácoként szolgál a kis dobozában…
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
És ez nem véletlen.
-
Mr.Csizmás
titán
keychronról akar rendelni valaki valamit? én egy Q-t rendelnék
-
cszolee79
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
A Peach nagyon jó, bár én úgy éreztem hogy az Ice Snow halkabb / simább. 60 grammos 2stage rugókkal mindkettő fantasztikus.
-
cszolee79
tag
A Dropnál még mindig akciósak az MT3 kupakok.
Azt hiszem rendelek is még egyet mielőtt elköltöm a pénzt valami hülyeségre
-
Krytec
tag
Sziasztok,
Sikerült lecsapnom német Amazonon az utolsó Keychron K5 version 2-re ami újféle pom milk piros kapcsolóval és IXPE foamal rendelkezik. Keychron.com oldalon out of stock, Magyar oldalakon meg sehol nincs még V2

Tesztet nem nagyon találtam róla ezért akit majd érdekel beszámolok róla
-
tatu9
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Azt mondanám, hogy rendelj mindegyikből 10-10 darabot, de akkor az nem nagyon lesz budget.
Nekem az outemu túl nyúlós volt, de a gyereknek bejött.
A ttc-t együtt próbáltam az mmd-vel, az mmd maradt.
Ami állandó az a haimu heartbeat, de az nem olyan halk, meg gyári rugóval nehezebb is. -
zsirfecske
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
köszi, úgy lesz, igénytelen vájtfülű vagyok

és ha már nagybevásárlás, a 110 db gateron magnetic dawn switch pack mellé be tudtam tenni egy ilyet a kosárba:

asszem ez elég jó kis találat, főleg ilyen USD árfolyam mellett. ha tényleg küldik, nem kéne felvásárolni az itteni érdeklődő kolégáknak is míg van? úgy látom ez jó ideje kifutott idehaza, biztos megtalálták vmi raktár sarkában

-
Valkűr
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ha csak a hangra hajtasz akkor tetszeni fog, nagyon halkak…Abban nem lesz hiba! 👍
-
HThomas
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ami nálam van az 5 pines, és nem tudok róla, hogy ezen variáltak volna... de pl a jóval drágább WS Silent Linear meg 3 pines. Ezen a szinten nem számít igazán.
Én a Peach-t próbáltam ki először, azóta is használatban van napi szinten a feleségem V6 Max-jában. Amellé érdemes kipróbálni az egyik laprugósat, vagy a Zero Degree-t, ha belefér a keretbe. Ezek picit hangosabbak, de jobb a gépelési érzet (bár ez több mindentől függ, én pl a WS Silentekkel annyira nem voltam elégedett, szerintem nem voltak jól megkenve gyárilag).
Ha a laprugós jobban bejön, akkor a rugócsere elsőre ijesztő, és igényel némi beruházást (szerszám, kenőanyag + rugók, egyik sem annyira drága) meg kb egy óra szabadidőt, viszont utána meglesz a számodra tökéletes kapcsoló és nem kell tovább keresgélni.
-
Valkűr
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
A Haimu inkább a gépelési érzetre lesz jobb, de ugye ezt neked kell érezni, van akit nem zavar, h picit olyan sáros tapados érzés a gépelés Silent Peachekkel, de cserébe tök halk. Van aki meg jobban szereti a jo gépelési érzetet, még ha picit hangosabb is. A Haimu halk és jobb gépelési érzetet ad, annyival nem drágább, h emiatt Peach legyen a befuto, a keménység az más téma. Ilyen esetekben én rendleltem mindből 5-10 darabot és bedobtam, h mennyire kemény, melyik tetszik jobban. Nálam az Outemu Silent Peach nem sokáig volt, a WS jobb érzés volt sokkal, de drágább is. Most ezzel a kis Chosfoxxal elvagyok. De csak mert hangtalan, és olcso...
-
zsirfecske
addikt
válasz
HThomas
üzenetére
basszus köszi, én is az erősebb rugótól tartok csak. de akkor immár mindent tudok a témában, el is döntöm hamar

(mondjuk a peach v3-ból én 3 pinest láttam eddig csak, de a linken is 5 pinről van szó, csekkolom. vagy 5 pin olcsó boardhoz effektíve tökmindegy a pin szám?)
Valkűr:
neked is thx, igen én vsz a saras gyerek leszek
-
Valkűr
addikt
Nem mondtam, h vegye meg, és azt sem h bukóval adja el, de ellehet sztem adni. Azt is irtam, h kockázat nélkül sosincs siker, és amig nem veszi meg soha meg sem tudja, h milyen, hacsak nincs a közelében valami aki megtudja neki mutatni. Az igaz, h kicsit magamból indultam ki, mert én is ilyen nehezen szántam rá magam, és nem bántam meg. Ahogy azt is megemlitettem neki, h ez valahol egy hobbi, legalábbis itt többünk számára, és nem álltunk meg egy darabnál. Kell némi fanatizmus is mellé :d
-
HThomas
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Pedig a Silent Peach az egyik leghalkabb budget silent kapcsoló, ha nem akarsz nyakig merülni a hobbyban, akkor simán lehet a végállomás.
Haimu Heartbeat és WS Silent Linear a laprugós csillapításukkal jó következő képés lehet, de mindkettőben picit erősebb rugó van a Peach-hez képest, ami vagy bejön, vagy nem. Ha nem, akkor marad a rugócsere.
Illetve nekem a személyes kedvenc a Gateron Zero Degree.
De érdemes visszaolvasni, elég sokat írtak a témáról. -
zsirfecske
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
lineáris mindenképp. basszus tegnap pont nem láttam a hsz-ed lényegi részét! ez tetszik, budget, viszonylag light és 5 pin az 5 pin boardhoz. és ha azt mondod jobb mint a peach v3, akkor elhiszem és az ár miatt teszek ezzel egy próbát. max ha nem jön be, akkor jöhet a ttc frozen vagy stb.
heartbeat is tetszik, pont ezt a legolcsóbb sellert találtam meg. de 58/65 gf? szerintem az nekem már fárasztó lenne. miben jobb ez amúgy a rókásnál, pont a keménységétől?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

RazoR