- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cszolee79
tag
Engem meg az idegesít borzasztóan ha a feliratok nem a kupakok mértani közepén vannak
Ez (is) zavar a Keychron OSA kupakoknál, most hogy belegondolok, nem csak a formájuk. Meg az hogy nagyon picik a bötűk.
-
nyunyu
félisten
válasz
Molydeus #106691 üzenetére
Kupak közepére pozícionált felirat a szférikus profilú kupakoknál bevett szokás, mert úgy kevésbé torzul a felirat, mint a kupak 4 sarka felé.
Mivel a hengeres profilú kupakoknál a sarkok nem úgy görbülnek, könnyebb a kupak teljes felületét tozításmentesen feliratozni.
Cherry és OEM profilon jellemzően a bal felső sarokban vannak a fő karakterek, jobb alsóban az AltGr layer, számoknál alul+felül középen, mod gombok középen.De ez nincs kőbe vésve, Feker billzetemen Cherry-szerű
profil van, de minden dyesub felirat középre van rendezve, ahogy a PCk előtti billentyűzeteken voltak a nyolcvanas években. -
Molydeus
őstag
válasz
Molydeus #106689 üzenetére
Ja, és hogy valamennyire a konkrét kupakra is reflektáljak a sok általánosság mellett.
Az, hogy az ígéretekkel ellentétben mást kaptunk az tény, ezt nem is vitatom, de sajnos abban ISO-HU kupakban több minden van, amire lehetett számítani.Baromi nagy meglepetés lett volna, ha valaki magyar feliratos double-shot készletet hozott volna ki (és itt most teljesen mindegy, hogy ABS vagy blended PBT), mert az öntőformák iszonyat drágák lennének egy nagyon pici piachoz képest.
Szóval az, hogy dye-sub PBT lett végül, az a realitásokat tükrözi. Sőt, korábban a Varmilo-n kívül senki nem más nem gyártott magyar feliratos dye-sub PBT prebuilt billentyűzetet sem már jó ideje. Szóval a Keychron ebben is előrelépett, még úgy is, hogy tudjuk, hogy a modok ebben az esetben is reverse dye-sub eljárással készülhettek.
Ha ismerjük a Keychron által eddig használt kupak profilokat, akkor az OEM választás sem lesz meglepő, mivel az LP-ket leszámítva minden dye-sub PBT kupakjuk Cherry vagy OEM profilos és ezekből minden magyar feliratos OEM.Szóval klassz lett volna egy double-shot KSA magyar felirattal, de a valóság most sem engedett az álmoknak.
Ami viszont számomra legalábbis megdöbbentő design baki, az a kupak közepére pozicionált alfa feliratozás. Rettentő idegen ez a szememnek.:/
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
syIex #106687 üzenetére
tl;dr
Ahogy a cikkében Synthwave is nagyon helyesen kiemeli, nem érdemes leegyszerűsíteni a kupak kérdést arra, hogy "a PBT jó, az ABS vacak" és még csak nem is attól függ, hogy milyen módszerrel gyártják vagy feliratozzák őket. Ez alól csak a festett és lézer gravírozott, vékony falú ABS-ek kivételek, azok tényleg csak az LED-ek fényének áteresztésében jeleskednek, mégis népszerű azok körében, akik világító feliratra gyúrnak, szóval ez is lehet döntő szempont.
Először is, mindkét műanyagnak megvannak az anyagjellemzői, amiben jobbak a másiknál. A PBT mellett leggyakrabban felhozott érv, hogy hosszútávon is ellenáll a bőrünkön képződő zsíroknak, amik az ABS-t idővel kifényesítik.
Ellenben az ABS-szel sokkal szebb, élénkebb színeket lehet elérni. Gyártás közben is kezelhetőbb anyag az ABS. Ez elsőre a felhasználóknak nem tűnik szempontnak, de a PBT a nagy hőterhelés után a kihűlés közben hajlamos deformálódni, a kupak oldalfala párnásodik, a hosszabb kupakok megvetemednek ("banán" Space-ek). Ha a gyártó nem áldoz a minőségbiztosításra, akkor ezekből a selejtes kupakokból a készletekbe is bekerül.A felületképzés részben az öntőformáktól is függ, de a két anyagnak eltér a tapintása is. Nem mindenki szereti a PBT-k száraz, "krétaszerű" tapintását, ahogy a tükörsima, csúszós ABS-eket sem. Szerencsére a gyártók azért elég sokféleképpen implementálják a felület textúráját, van miből választani.
A PBT emellett ridegebb anyag. Nem ismeretlen jelenség a topikban sem, hogyha a switch gyártó akár csak kicsit is eltért az MX szabványtól a stem keresztjénél, akkor az egy szűkebb kupak foglalatot megrepeszthet. Arról nem is beszélve, hogy sok PCB-n a függőleges stabilizátoros billentyűknél a switch nem fordul el és a szabványos stem keresztjének a két ága nem egyforma vastag. Az ABS-t sem lehetetlen persze megrepeszteni, de valamivel jobban tűri pontatlanságot.
Aztán ott van a feliratozás módszere. A valódi double-shot PBT gyártása különösen macerás, nem véletlenül ilyen magas az áruk (bár a GMK-nál a double-shot ABS sem olcsó mulatság). Éppen ezért a PBT-k döntő többségét utólag dye-sublimation eljárással színezik. Ebben is nagy a minőségbeli szórás.
Kezdve azzal, hogy ha a PBT kupak anyagát nem az öntés előtt színezik, hanem a dye-sub során kap színt (reverse dye-sub vagy más néven 5-sided dye-sub), akkor azt jelenleg egyik gyártó sem tudja jó minőségben elvégezni. Felhősödés, foltosodás mindenhol előfordul, a hőterhelés sokkal nagyobb, esetenként ismétlődik, és az élénkebb színekről jellemzően itt is le kell mondani (bár ebben azért vannak ellenpéldák is). A dye-sub mindig világos kupak alapszínt és sötétebb feliratot jelent, vagyis, ha egy PBT készletnél azt látod, hogy sötét kupakon világos a felirat, akkor az garantáltan reverse dye-sub lesz, míg ugyanez double-shot esetén egyáltalán nem probléma.Aztán ott van a tényleges feliratozás minősége, a tipográfia, a pozicionálás, dye-sub esetén festés egyenletessége, a sütés időzítése (a felirat szélei elmosódottak, "szőrösek" lehetnek). A double-shot kupakok feliratainál persze a design szintén fontos, de ha azt nem rontják el, akkor gyártás közben már nem fognak elmászni a feliratok és mindig élesek lesznek a körvonalak. Cserébe a dye-sub lehetőséget ad mindenféle komplex mintákra is (egyedi novelty-k, mindenféle témájú képek a kupakokon), amiknek a double-shot megfelelői vagy sokkal egyszerűbbek és drágább is öntőformákat gyártani hozzájuk, vagy egyenesen lehetetlen, főleg, ha többféle színt is használnak (a triple-shot még létező eljárás, de nagyon ritka).
Aztán, ahogy a cikk erre is kitér, az anyagoknak és a kupak geometriájának hatása lesz az akusztikára és azt is tudjuk, hogy ebben sem egyforma az ízlésünk.
Összefoglalva, az anyag önmagában nem jelent minőséget, ahogyan a feliratképzés sem. Mindent érdemes a saját céljaink és preferenciáink szerint figyelembe venni.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
syIex #106684 üzenetére
*Keychron
A Keychron "doubleshot" PBT-je nem tiszta PBT-ből vannak, hanem PBT/ABS blendek. Amúgy végülis nem rosszak, de különösebben esszét sem írsz róluk. Meg ugy erősen korlátozottak profilban és színben.Dye-sub PBT-ből pl. a Shenpo és XMI Cherry profilos szettjei, amikből egyet-egyet Valkűr linkelt a (#106685)-ben. Az épp most asztalomon lévő billencsen véletlenül pont az a Shenpo 1953 Retro Grey készlet van. Az olcsóbb szegmensben ez két olyan gyártó, amik minőséget és patika lefedettséget kínálnak, nem randomok.
Ha érdekelnek a magasabb, szférikus profilok, akkor a DaYe doubleshot ABS AFSA szettjeit érdemes első körben megnézni.
Pl. [link] [link] [link] [link]
Drágább doubleshot ABS-ből a Drop DCX és egyes (nem dye-sub PBT, mert olyanok is vannak – persze azok is jók) MT3 profilos szettjei, Signature Plastics DSA és SA szettek, esetleg Domikey SA vagy a JTK HSA profilos pakkjai.
Doubleshot PBT-ből pedig kizárólag a GMK MTNU profilos csomagjai. Mert ezek valóban 100 százalékban PBT-ből készülnek, minden más kupakszettől eltérően.
-
Köszi a tippeket.
És az eredeti Keychrone ami doublshot PBT az mennyire számít jónak? -
Switchek terén nem is kérdés a Banana sokkal jobban tetszik a hangja és érzésre is, mint a Red viszont a keycap is a doubleshot sokkal "robosztusabbnak" tűnik, mint ez a dye-sub és a PBT alatt a doublshotot értettem azt tudom, hogy a dye-sub csak az eljárás, de arra gondoltam csak rosszúl írtam.
#106681 Tudsz linkelni egy olyat ami szerinted nagyon rendben van?
-
dbius
veterán
válasz
syIex #106680 üzenetére
Nem tudom elolvastad-e a bevezetőben Synthwave cikkét: [link] Ha nem, akkor szánj rá időt, érdemes.
Kupakokkal kapcsolatban érdemes néha keresni a topikban, dye sub, pbt keresőszavakra és szemezgetni a hozzászólásokból, mert sok infót és linket össze tudsz azokból is szedni. Csak ízelítő gyanánt kettő: [link] [link]
szerk: No meg PeterP videója a csoportos rendelés kupakjairól: [link] all credits goes to micafighter és a többi értelmi szerzőnek, akik által kialakult a legyártott végtermék.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
cszolee79 #106642 üzenetére
Az a Cyber egész pofás. Ha jól látom, akkor DaYe szett. Szeressük.
--------------------------------------------------------------
(#106680) syIex: Ha jól veszem ki egyébként legtöbben itt a PBT-t részesítitek előnyben a Dye-al szemben ugye?
Én speciel a jó minőségű doubleshot ABS-t. Ami nem alap Keychronon lesz.
Egyébként a dye-sub az egy gyártástechnológia. Hőtranszferes, és PBT műanyag esetén használatos. -
Ha jól veszem ki egyébként legtöbben itt a PBT-t részesítitek előnyben a Dye-al szemben ugye? Bár érthető, mert érzem én is a különbséget.
Bár a Banana mégjobb "hiányzik", de az ugye már úton..
Melyik kezembe harapjak.. -
dbius
veterán
válasz
Speedy007 #106675 üzenetére
Lejárt az előző hsz szerkesztési ideje:
a hiba javítás mikor lesz elérhető az ISO billentyűzetekhez?Mert április 21 nem most volt mint ahogy március 17 sem
Ezt Keychrontól kellene megkérdezned. Amennyire követem őket discordon azt tapasztalom, hogy ha valaki felvet egy problémát és rágja a fülüket, akkor azt igyekeznek orvosolni, ha tudják, egyébként meg majd egyszer valamikor.
-
dbius
veterán
válasz
Synthwave #106671 üzenetére
Ó, ez mekkora film.... the ONE
#106675 Speedy007: Kérdés, hogy frissítés előtt, azaz korábbi firmwarerel is jelentkezett-e a probléma nálad? Amennyiben NEM, akkor meg lehet próbálni visszarakni a korábbi firmwaret is: [link] arra figyelj, hogy az ISO-t töltsd le!
Ha korábbi firmwarerrel is jelentkezett, akkor inkább a socket lesz a probléma forrása. -
Speedy007
őstag
Ha ki húzom vmelyiket akkor megszokott oldódni a szoftver vezérlőközpont annomália.Illetve akkor a keychron launcher is működik.Az a gond hogy 200.000Ft alatt normális új kormány pedál szett nincsen van az elavult logitevh potméteres vackai fogaskerekes hajtással és a másik véglet a Thrustmaster ami hibrid fogaskerék-szíjas hajtású potméteres vagy hall szenzoros pedáljaival.
#106674dbius Van lehetőség vissza fríssíteni és a hiba javítás mikor lesz elérhető az ISO billentyűzetekhez?Mert április 21 nem most volt mint ahogy március 17 sem
-
dbius
veterán
válasz
Speedy007 #106672 üzenetére
Egyébként extrém esetben akár maga a firmware is okozhatja. Ahogy nézem ANSI verziónál 1.1.1 a legfrisebb, ISO esetében pedig még csak 1.1.0 (szerk: V5 max-ról van szó): [link]
Pont az ANSI 1.1.1. leírása az érdekes ebben az esetben:
*firmware version 1.1.1 updated on April 21, 2025.
-Fixed key double press issue caused by snap action.
-Changed debounce time to 50.
-Fixed abnormal behavior in certain lighting effects combinations in Mix RGB.ISO 1.1.0 esetében:
*firmware version 1.1.0 updated on March 17, 2025.
-Added debounce, LKP, Per-key RGB/Mixed RGB, as well as backlight off and Bluetooth sleep time adjustment in wireless mode.Úgy emlékszem frissítetted már a firmwaret, esetleg próbálhatsz a debounce értékével is variálni (növelni picit), hogy megszűnik-e a jelenség.
-
dqdb
nagyúr
válasz
dbius #106670 üzenetére
A konklúzióval egyetértek, nem maga a kenés lesz, inkább a socket. A kenéskor esetleg elgörbített leaf okozhat talán ilyen anomáliát.
Azt érdemes megpróbálni, hogy a megvaduló kapcsoló helyére másik, jól működőt betenni, azzal kizárható/megerősíthető a kapcsoló.
Speedy007: akár a Thrustmaster inkompatibilis szemete is okozhat ilyen probléma, de ez inkább hardveres lesz.
-
Speedy007
őstag
válasz
dbius #106670 üzenetére
Mióta össze raktam azóta nem piszkáltam arra azért figyeltem hogy ne vigyem túlzásba, illetve A Thrustmaster kormányommal szeret össze veszni a vezérlő központban ilyenkor akár hányszor a kormányra hiába kattintok állandóan a Keychron-t hozza elő. Ha kihúzom a kormányt az USB-ből a probléma továbbra is megmaradt..
-
dbius
veterán
válasz
Speedy007 #106668 üzenetére
Vezetékmentes üzemmódban a kapcsolat kihagyása, megszakadása (interferencia) okoz ilyen tüneteket.
Vezetékes üzemmódban viszont ilyet nem csinálhatna. Azt nem tudom, hogy a kapcsoló túlkenése okozhat-e ilyen tünetet (esetleg ha tocsog, bár nem tudom, hogy elektromos vezető-e a kenéshez használt olaj/zsír, mert akkor is csak ebben az esetben tudom ezt elképzelni) Nagyobb a valószínűsége, hogy a hotswap socket lazább, szerintem.
-
válasz
dbius #106665 üzenetére
Na ezt jó olvasni, ennek örülök. Én még nem jutottam odáig, hogy el olvassam az oldalukat..
Viszont így nem kell sietnem tudom ezt is egy két napig nyomkodni aztán eldöntöm melyik a jobb nekem. A fő gond ezzel, ha ez annyival gyengébb minőségű kupak akkor tényleg 140 körülre állna meg a vége..
#106666 Igazad volt nem kellett volna küszködnöm.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dbius
veterán
válasz
Speedy007 #106664 üzenetére
Vezetékes, vagy CSAK 2.4/BT üzemmódban, esetleg mindegyikben előfordul a probléma? Az is lehet, hogy a socket érintkezői lazultak meg és azokat kellene összébb nyomni: [link] Itt volt még egy kép, amit nekem jelenleg nem tölt be.
#106663 syIex: bánt a dolog, mert nem kevés pénzről van szó és a hozzászólásaim is a vásárlás irányába billentették a mérleg nyelvét.
Szerk: Na, nem kell aggódnod:
Küldheted vissza nyugodtan! -
Speedy007
őstag
Jól gondolom hogy anno mikor rugó cserét csináltam és újra kentem a Haimu Heartbeat Silent Linear Switch-t túl kenhettem a kapcsolókat? Ahhoz hosszá szoktam hogy hiper érzékeny lett a kapocsolók már rá nézésre is működött a gépelés de az utóbbi időben megbolondult a billentyűzet többször félre vagy duplán vitte be a gépelési parancsot illetve mikor csak törölni akartam valamit akkor egy rövid nyomást csináltam ő hosszúnak érzékelte és ki törölt mindent. Vissza tettem a gyári K Red Pro switcheket és úgy tűnik a probléma megszűnt.
-
válasz
dbius #106658 üzenetére
Természetesen nem haragszom ne érts félre. Hozzá tett, hogy megrendeltem, de valószínűleg amúgy is be rendeltem volna.
Nem feltétlen átverve érzem magam csak csalódtam, hogy nem ugyan az a minőség, mint az ANSI változat. A kapcsolókat már nem tudom le mondani szóval azt be nyelem, de a kupak szett (normálisabb) megint lenne 15 biztosan és akkor már 140-nél tartok a 106 ezres ANSI-hoz képest.. -
dbius
veterán
válasz
syIex #106657 üzenetére
Két eltérő profil, azok sajátosságaival együtt. Ez szubjektív, hogy kinek melyik tetszik/ízlik jobban gépeléshez, valamint bizonyosan hatással van a hangra is, azaz ugyanaz a switch más hangot fog produkálni egyik és másik kupakszettel is.
A termék maga nem felel meg a leírásnak és a képeknek sem, ráadásul az sincs feltüntetve még jelenleg sem, hogy a kép esetleg nem valós termékről készült volna, vagy csak illusztráció lenne. Tehát ha átverve érzed magad, akkor nem biztos, hogy le kellene nyelni a békát, mert a keserű szájíz nem fog elmúlni, esetleg idővel. Tényleg nagyon sajnálom, mert az én hozzászólásaim biztosan hatással voltak a döntésedre, én pedig a leírásra és a képekre alapoztam a korábbi hozzászólásaimat!
-
cszolee79
tag
-
cszolee79
tag
válasz
micafighter #106650 üzenetére
Valóban, az még rosszabb.
-
válasz
dbius #106649 üzenetére
Nem tudom, mert egyébként annyira nem tűnik rossznak, de az biztos, hogy a Banana sokkal jobban tetszik hiába erősebb hangja van. Azokat már megrendeltem és szállítás alatt vannak.
Nem tudom mi legyen...
Lehet erre kellene inkább egy PBT szettet venni az eredeti helyére, mert a színén kívül bőven érződik a minőség beli különbség.
A visszaküldéssel egy gond van még, hogy céges számlára vettem szóval nem tudom, hogy ez náluk kizáró ok-e, mert van ahol igen, de nem is gondoltam rá, hogy ilyen "silányabb" kupakokkal lesz szerelve..
#106647 OEM... -
dbius
veterán
válasz
syIex #106646 üzenetére
Ouch.... hát ennek köze nincs a honlapon kirakott fényképhez....
Olyannak tűnik, mintha egy barebonera rárakták volna a black bluish white kupakkészlet rávaló részét, a többit meg megtartották. De ez egy újabb kiadás a készletből, mert máshol vannak az alfákon a feliratok.
Ez egy dye-sub kupakkészlet, nem double shot pbt... Minőségileg nem rossz, de nem felel meg a leírásnak.
Apropó leírás: közben úgy látom a honlapon - lehet az itt felvetettek miatt - kijavították a kupakkészlet típusát OEM-re KSA-ról.
Hát ez tényleg csalódás, elnézést kell kérnem Tőled, nem szándékoztalak bevinni a málnásba, de a kézhez kapott termék egyáltalán nem ugyanaz, mint ami a honlapon feltöltött képek és a leírás szerint kellene legyen.
Ezt azért nem vártam volna.
Dönts belátásod szerint, én valószínűleg visszaküldeném egy szép levél kíséretében...
Szerk: Köszi a képeket. Hát van kontraszt a kettő között és nem utóbbi irányába. Legalább a kupakok árnyalata lenne valóban fehér, mint a képeken, nem pedig tört fehér/beige.
-
micafighter
nagyúr
Gateron/Cherry/Zeal silentek is jók ilyen szempontból, mert sokkal keményebb gumit használnak tompításra, mint a Durock/JWK Dolphin/Daybreak. Ezek már inkább csak muted mint silent. Haimu-t csak rövid ideig teszteltem eddig, de a Gateron silentje nekem érzésre jobb volt, keményebb a bottom-out.
-
Megjott az ISO-HU Q6 max. Hát kicsit csalódott vagyok a capekkel kapcsolatban, ez szerintem nem megegyező minőségű az eredeti ANSI-val. Azt leszamitva egyébként örülök a cserenek és ez a fakó tört fehér szín is tetszik.
-
dqdb
nagyúr
válasz
cszolee79 #106642 üzenetére
A /r/mk az egyik legtoxikusabb hely (billenyűzetes vonalon csak a /r/budgetkeebs übereli), érdemesebb barátságosabb helyi/regionális Discord szervereken lógni, mint ott.
A Royal Navy csak GMK-ban futott, SA-ban sosem, a Fishing pedig emlékeim szerint kivételesen nem klón színséma. Amíg nem nevezi az ember GMK-nak vagy SA-nak a klónt, addig szerintem semmi baj nincsen ezekkel, relatíve jó minőséget lehet olcsón beszerezni bármikor és várakozás nélkül.
200 dollár alatt is bőven van élet SP SA fronton (én legalábbis annyit egyetlen SA készletre sem adtam ki), a probléma nem is az ár, hanem az aktuálisan elérhető választék hiánya, és az SP nem létező üzleti stratégiája a tulajdonosváltás óta.
-
cszolee79
tag
Megjöttek a cuccok Aliról: DaYe Keycaps Fishing, Cyber és valami KiiBoom MDA (olcsó volt).
DaYe AF SA kupakok, Navy és Fishing mix:(korábbi, csak Navy készlettel):
KiiBoom MDA dye-sub, olcsó volt:AF SA Cyber, szerintem ezt ráteszem a másik Q6-ra, a KDA/ISA kupakok helyére.
Tegnap leoltottak az r/mk-n hogy ezek mind lopottak, és miért nem veszek eredeti SP SA-t 200 dollárért per készlet. Vegyen akinek két anyja van.
-
-
rxmiss
tag
vakeger vagyok, koszonom mindkettotoknek. (azert a mufogsortisztito vagany
)
-
dqdb
nagyúr
válasz
rxmiss #106637 üzenetére
1. kupakok le, szappanos vízbe vagy műfogsortisztítós vízbe be 1-2 órára, után bő vízben elmosás (ha nagyon retkes és nem festett-mártott a kupak, akkor körömkefés kör sem árt), és törölközőre/konyharuhára terítve szárítás pár órán keresztül, hogy belül se maradjon vízbuborék, ami a víz felületi feszültségének köszönhetően kialakulhat
2. billentyűzetet mosogató fölé viszed, fejjel lefelé fordítod és egy vékony tisztítóecsettel végigmész a kapcsolók között
3. nedves törlőkendő, áttörlöd a házat és a kapcsolók közötti részt
4. kupakok vissza -
rxmiss
tag
kovezzetek meg, de nem talaltam meg a leirast itt a topikban, hogy hogyan erdemes takaritani a billencset es az osszefoglaloban sem. munkahelyi cuccom, szoval halmozottan hatranyos helyzetu. elsosorban a kupakok takaritasa erdekel, gondolom nincs olyan csodaszer, amibe beleszorva az osszeset par perc utan mar szarithatom is
youtube-on is talaltam tobb utmutatot, csak mielott magamtol kiprobalnek egyet es kiderulne h 'jaaaa, az megsem jo', inkabb egy topik altal jovahagyottat szeretnek. a sima nedves torlokendos vagy akar szemuvegtisztitos kezeles mar nem eleg
az aldozat egy ganss gs87-c, szoval semmi extra.
elore is koszonom! -
cszolee79
tag
válasz
Ereshkigal #106629 üzenetére
Mostanában én is leginkább a Jupiter Bananákon gépelek, amíg a kutya rosszallóan el nem menekül a szobából
-
JulianSinulf
őstag
Megérkeztek az MT3 kupakok. Mint kiderült, már qwertz sem lehet, csak qwerty. Nemhogy DE.
Ti milyen layouttal használjátok a rendszert, függetlenül attól, hogy merre található a z vagy y?
A Candykeys ügyesen el is cseszte a rendelésem. Az accent narancssárga kupakok helyett a hobbistáknak szánt készletet küldte. Ha nagyon akartam volna, akkor esetleg két kupakot fel is használhattam volna. De annyira nem akartam, hogy két kupak 47€ legyen.
Most erről írok és nagyon kényelmes. Így elsőre (másodszorra, de elsőre nem írtam, csak nyomkodtam) bejönnek ezek az MT3-asok. De ebből a pár sorból még nem lehet következtetni semmire. Még kicsit használom, aztán eldöntöm, hogy miként reklamálom meg a rossz készletet. Az alap készletben úgysem volt numpad, így lehet, hogy az sem ártana és akkor mindjárt cserélném is az extra numpad-on a kupakokat. Lehet, hogy oda még beférne pár hobbista kupak is. Meg, ha jobban akarom cifrázni, akkor még a Neo-ba is be tudok tolni még párat, hogy ne csak 2 legyen.
És akkor mellé még az accent készlet, amivel itt-ott narancssárga alapon fekete feliratos lehet.
Most a fehér Neo-ra dobtam rá, de ez át fog kerülni a feketére, amikor az megjön.
Azért lőtttem egy képet, hogy a fehér házzal hogyan is néz ki.
A kitalált megvilágítás elég érdekesen verődik vissza a kupakokról.
Normál szobai megvilágításban:
-
Molydeus
őstag
válasz
dbius #106611 üzenetére
Igen, valóban csak a switch-ekről írtam most, mert ezekről volt szó, de ezt a harcot a zajforrásokkal remélem sikerült vele kifejteni.
Persze igazad van, ez is egy komponens és a buildnek együtt lesz ilyen-vagy olyan hangja. A stab ezen belül egy különösen fontos tényező, mert a legjobb hangot is agyon tudja vágni egy csörgő Space. Akkor a legjobb a stab, ha észre sem veszed, már persze azon túl, hogy mozgatja a nagyobb kupakok mindkét végét.teljesen olyan érzésem van ezzel a kapcsolóval, mint amikor a cherry mx red silent
+ #106615 Valkűr
A silent Red is olyan érzés volt a Varmilóban mint valami smirgli papír.
A "Cherry MX Scratch" kifejezés ismerős?A gyári rugók elleni kereszteshadjáratunk (na jó, ez azért túlzás, de érezhetitek így
) egyik örök példája. Borzasztó rossz az MX-ek rugója, ha semmi mást nem csinál az ember, csak kicseréli egy TX-re vagy Geonra (kenés nélkül), már azzal is azonnal egy másik switch-et kap. ÉS a vicc, hogy az ember utána ismeri csak fel igazán, hogy milyen jó is egy alap full nylon házas MX.
Nem kizárt, hogy az Outemu-nál is a rugóban keresendő a zajforrás.Amúgy nem voltam igazságos a személyes preferenciám említésénél, hiszen taktilis vs lineáris hasonlításban utóbbiban nyilván nem fog reszelni a taktilis púp, hiszen nincs.
Más szóval a halkított taktilis egy minősített esete a saját dolog megnehezítésének.#106613 dqdb
Nem is tudom, hogy a francba maradtak ki a rugók...
Rossz esetben akár a házban a hengerpalásthoz is hozzáér, jobb esetben csak az alja és a teteje csikorog elfordulás közben a vízszintes műanyag felületeken és persze ha olyan, akkor peng...Az induláskor letapadó szilikon padokra is jó példa a Silent Bobagum, sokkal hosszabb a pad szabadon maradó része a stem lábánál, mint bármi másnál, amit láttam. Konkréten ujjal is simán oldalra hajtható. Ezért is írtam, hogy muszáj megkenni, mert akkor nagyon halk tud lenni, de gyári állapotban ennek nyoma sincs.
A kupak-stem súrlódást még nem sikerült előidézni/kihallani, mondjuk nem s hiányzik.
M.
-
nyunyu
félisten
válasz
Próbáltam anno a Gateron Silent Brownt, de az felfele alig tompít valamit, aztán jött az Outemu Sky Silent (ebből lett később a Gazzew Boba U4?), de azt nem építettem be egyik billzetembe se.
Aztán jött az Outemu Silent Gray, ami ugyanazt a Cherry méretű, hangtompított taktilis stemet tartalmazta, mint a Sky Silent vagy az annak megfelelő Gazzew Boba, de olcsóbb, oldschool Outemu házzal.
De az meg idővel túl idegesítőnek tűnt a rövid és erős rugó+túl nagy taktilis púp miatt.Utána jött az Outemu Silent White, ami oldschool Outemu házas, nagyon tompított stemet kapott, de ez már nem építhető át a Cherry méretű/stílusú házakba
Ezen sokkal jobban tudtam gépelni, mert a hasonlóan kemény rugóhoz nem adódott hozzá a taktilis púp.Utána jelent meg az Outemu Silent Peach/Lemon V1, ebből a taktilis Lemon V1-et vettem meg, ami gyakorlatilag a Silent Graynek felel meg, csak a rövid és kemény rugó helyett hosszú és könnyűt kapott, így kevésbé volt fárasztó, mint a Silent Gray.
Mellé kaptam demónak egy Silent Peach V1-et is, akkor jöttem rá, hogy el kéne végleg engednem a taktilis vonalat, mert a lineárison gyorsabban gépelek.Következő billzetembe már Silent Peach V2 került, ami valamennyire már kenve volt, meg vastagabb lábat kapott, mint a V1.
Aztán jött a Peach V3 és Lemon V3, ahol amiknél áttértek a Cherry stílusú házra (könnyebb kinyitni!), meg jobban kentek, mint a V2 széria.
RGBre optimalizált, nejlon helyett polikarbonát házas Peach és Lemon Crystalt nem próbáltam.
Aztán volt egy köröm a sokak által istenített és jó drága TTC Silent Bluish Whitetal, ami gumipadok helyett laprugót használ, de annak a leütési karakterisztikája meg a hangja nagyon kiidegelt, egyszerűen nem tudok rajta gépelni, úgyhogy az 2 hét után ment is a süllyesztőbe.
Mostani billzetemet Feker Rose kapcsolókkal rendeltem, úgyis cserélem Peach V3-ra jeligével, de annyira pozitívan csalódtam benne, hogy azóta is úgy maradt.
Sajnos ez a hangtompított lineáris kapcsoló külön már nem kapható, meg az ezzel szerelt Feker billzetek is eltünedezőben vannak.Szerintem már nem akarok visszatérni a nem hangtompított lineáris vonalra.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Egyébként elvan vele az ember akár hónapokig is, aztán lecseréli egy nem halkított lineárisra, és rájön, hogy azon jobb gépelni.
Valahogyan így.Hosszú hónapokig csak JWK silent lineart használtam két billentyűzetben, aztán jött egy plateless build, amit Cherry MX-szel építettem meg. használtam azt, élveztem, hogy van hangja, a körforgás miatt 2-3 hét után visszatettem az egyik silent kapcsolós billentyűzetet, és elcsodálkoztam, hogyan voltam képes azon a kocsonyás vacakon gépelni, és közben szeretni az egészet. Az egyiket azóta újraépítettem normál kapcsolókkal, a másikat meghagytam saját magam elrettentésére.
A silent Haimu leaf spring kialakításánál nincsen meg ez a süppedős érzés, mert ott kemény műanyag nyomódik össze.
-
cszolee79
tag
válasz
Valkűr #106626 üzenetére
A Peach V2 az egyik legkellemesebb silent linear amit ismerek. Minden szilikonbetétes silent ilyen mushy, nincsenek csodák. A TTC 2x annyiba kerül, és minimális a különbség, a leütés végén picit mélyebb hangú.
Vannak még azok amiknek a stem oldalán műanyagból formázott S-alak van szilikon helyett, az egy nagyon picit kevésbé mushy, de hangosabb is (MMD Princess Silent Switch Pink próbáltam).Ma jött egy adag Haimu Heartbeat, ezek sokkal (SOKKAL) hangosabbak. Hm. Kár, súlyra pont jók lennének
-
dzsi23
addikt
"ingyen sem kellene"
Számítottam rá, hogy itt nem fogja megütni a mércét, én sem vártam csodát tőle, már az árából kiindulva sem, de igazából rosszabbra számítottam. A karakterek bucibbak lettek a kelleténél, ez leginkább akkor zavaró, ha vegyítem a szettet az Akko keycapekkel, de így önmagában részemről elviselhető, szóval rajtahagyom, aztán majd beszámolok róla, hogy mennyire kopik/fényesedik.
Egyébkéntsimán lehetbiztos, hogy az én ingerküszöböm van túl alacsonyan, mert korábban CM Masterkeys Lite L-t használtam, és ahhoz képest minden jobb.Annak is megvannak még a kupakjai, de nem valószínű, hogy valaha még használatba veszem. Na azok, fényesedtek, + vékonyabbak is.
-
dqdb
nagyúr
válasz
dzsi23 #106621 üzenetére
némelyiknél double shot PBT-t írnak, de ennél csak annyit, hogy double shot
Jelen esetben a doubleshot PBT azt jelenti, hogy doubleshot PBT+ABS keverék, a doubleshot pedig doubleshot ABS-t vagy doubleshot PBT+ABS keveréket.Ezen a felirat nem fog kopni, de idővel fényesedni fog és csúszóssá válik a felülete, az idő a bőrödtől függ alapvetően (ha a világítós billentyűzeteiden nem volt vészes a kopás, akkor itt sem lesz az várhatóan, ha gyors volt, akkor itt is gyors lesz).
A fehér aljú pedig egy magyar nyelvű Ventaris Phoenix, amiről hirtelen még ennyi infót sem találtam.
A fotód alapján ez az ingyen sem kellene kategória lett sajnos. A dyesub minősége nem jó (élesség + feliratok igazítása), a KPRepublic készletét juttatja eszembe (aminél mindig leírtuk ezt problémaként), maguknak a kupakoknak a minősége pedig még rosszabb: a párnásodás még elmegy, de az, hogy több kupaknál látványosan el van csavarodva a stem, már nem igazán. -
cszolee79
tag
válasz
Valkűr #106615 üzenetére
A TTC Frozen V2 nem rossz, érzetre kb Peach V2. Az Outemu Ice Snow jobb mindkettőnél szerintem, picit halkabb és picit simábban is jár. 60g rugókkal nagyon kellemes, most is ezt használom épp (amikor nem Jupiter Banana-t AF SA-val), azokkal a KDA / ISA kupakokkal amit fotóztál
-
dzsi23
addikt
Köszönöm a választ!
A fekete aljú egy Akko 5075B Plus (ISO-DE) gyári kupakja. Sok változata van ennek a billentyűzetnek, és némelyiknél double shot PBT-t írnak, de ennél csak annyit, hogy double shot (én meg nem értek annyira ehhez, hogy 100%-ra el tudjam dönteni).
A fehér aljú pedig egy magyar nyelvű Ventaris Phoenix, amiről hirtelen még ennyi infót sem találtam.
Mindenesetre felpakoltam az Akko-ra. A fehérek talán picit csúszósabbak, a szürkék pedig picit érdesebbek, mint a gyári Akko, de alig észrevehető, gépelési élményben és hangzásban sincs nagy különbség, bár a hangot nehéz összevetni, mert egy hete pakoltam be a Silent Peach kapcsolókat.Eredetileg Akko V3 Cream Blue volt benne, aminek amúgy tetszett a hangja, csak számomra ideálisabb a néma lineáris.
-
simico
aktív tag
válasz
Valkűr #106615 üzenetére
December óta használom a V1 Maxot a Banana kapcsolókkal. Előtte 3 hónapig Silent Lemont használtam a K10 Proban. Hétvégén próbaképp beraktam pár Lemont a V1 Maxba és ledöbbentem, hogy mennyire rossz volt a gépelési érzet a Banana után: "hogy a fenébe használtam én ezt hónapokig?!" Rögtön ki is szedtem őket. Mondjuk ez a sárérzet anno se tetszett, de most valamiért sokkal rosszabbnak tűnt.
Szerencsére otthon a dolgozóból nem hallatszik ki a billentyűzet és így nem zavarja a családot (én meg megszerettem a jelenlegi hangot (kivéve a space stabok csörgését) és a Banana gépelési érzetét), ex-melóhelyen meg a többiek ócska Dell billentyűzetei olyan rohadt hangosan csörögtek és zörögtek, hogy ők idegesítettek engemés azokhoz képest az enyém hangja zenemű volt.
Más.
Tegnap olvastam itt, hogy volt szó numpadokról. Őszintén szólva a V1 Max kázi kísérlet is volt részemről, hogy mennyire fog / nem fog hiányozni a numpad, mert eredetileg V5 Maxot akartam venni. Eddig jól bírtam, már nem indul el akaratlanul a kezem a nem létező numpad irányába számok vagy / - * gépelésére. Viszont mostanában többször is kellett volna sok számot gyorsan bevinni, és az valamiért elég lassan ment a normál számsorról. Második layerre rakott "numpad" számomra megszokhatatlan volt, az izommemóriám az egymás alatti sorokra állt be számoknál. Úgyhogy az itt olvasottak után tegnap rendeltem is egy Zuoya GMK26 numpadot, 13e Forintot megér a dolog (mégse 40-60e Ft mint a Q0), már úton is van. -
dqdb
nagyúr
válasz
dzsi23 #106618 üzenetére
Az, ami fehér alulról, 99%, hogy dyesub PBT, 1%, hogy valami + pad printing. Ügyesen éppen felülről nincsen fotózva, de a szögből készült képeken némi szőrösödés látszik a kissé túlsütöttnek tűnő felirat mellett, ebből gondolom, hogy dyesub lesz, amiből a tiszta PBT egyenesen következik (ABS vagy ABS-t tartalmazó blend nem feliratozható ilyen módszerrel az anyag tulajdonságai miatt). Ha érintésre a felirat kissé kiemelkedik a kupak síkjából, akkor pad printing, ekkor az alap lehet PBT, ABS vagy ezek keveréke.
Az, ami fekete alulról, biztosan doubleshot. Vagy ABS, vagy ABS+PBT keverék, annak, hogy tiszta PBT, nulla esélye van.
Azt, hogy egy műanyag a lehetőségek közül PBT, PBT+ABS vagy ABS, azt acetonos teszttel lehet megállapítani, ami destruktív a kupakokra nézve, ha van bennük ABS. Ha az aceton nem bántja a kupakot, akkor tiszta PBT. Ha kevésbé bántja, akkor ABS+PBT blend. Ha nagyon, akkor tiszta ABS. Kupak alapanyagaként előfordulhat még nagyon ritkán POM (még csak feketében láttam) és PC (ez áttetsző lesz).
-
dzsi23
addikt
A fotók alapján meg lehet mondani, hogy ezek a keycapek miből készültek?
-
válasz
dbius #106601 üzenetére
Lehet, a gyártási szórás miatt, vagy csak más a viszonyítási alapunk, de én pont a Lemonnál tapasztaltam, hogy reszelős és ragadósan jár, miközben a Peach kellemes, csak a leérkezés puha, ami nem is baj. WS-nél szintén éreztem reszelősséget, bár lehet, csak nem volt bekopva és a gyári kenés sem volt az igazi, nem használtam sokat a rugó miatt. llyen szempontból nekem a Gateron Zero Degree vált be, kellően halk, és simán jár.
-
Valkűr
addikt
Közben egy kis Csendélet… 🙂
-
Valkűr
addikt
Engem a halk kapcsolóknál inkább a leütési érzet ami zavart egy idő után szinte mindegyik esetében. Tényleg az a sárérzés jut azonnal eszembe amit eleinte írtatok. Meg nem az a sima érzet, nem érzek normális rúgó ellenállást, csak az a fura érzés leütéskor. Nem tudom megmagyarázni de számomra eddig mindnél hasonló volt ez az érzés, mint ha nem lenne rugó csak tehetetlenül mozogna a kapcsoló valami anyagban. Ugyan ez a Haimu, a Peach és a Ws Silent tekintetében is, hol kisebb hol nagyobb mértékben.
Gondolkodtam rajta hogy adok egy esélyt a TTC Silent Frozennek, mert a tesztekben ezt írják most a legtöbben a legjobb megoldásnak, a leütési érzet és a hang tekintetében alap állapotban. De én már ebben sem hiszek. Lehet jobban járnék én is valami alapból nagyon halk lineáris kapcsolóval ami olyan 45-48 gramm körüli. De azt ugyan úgy kísérletezgetni kellene, h melyik lehetne a megfelelő éjszakai használatra, h ne zavarjak másokat, mert jelenleg mind kattog a maga nemében, egyik mély a másik magas hangon, ezek este azért eléggé zavaróak tudnak lenniA silent Red is olyan érzés volt a Varmilóban mint valami smirgli papír.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #106610 üzenetére
a halkítás tipikusan az a művelet, ami ha valahol eredményt hoz, azzal feltár egy másik zajforrást, amit addig nem is hallottunk
Nagyon nagy plusz egy, és sokszor a feltárt hangforrás idegesítőbb sokkal, mint amit sikeresen megszüntettél.Kimaradtak a halkan, de idegesítően ropogó rugók, annak a hangja, amikor a hangtompító szilikon pad hozzátapad a ház belsejéhez, és előbb azt kell elszakítani a stem megindításához, valamint azt, amikor a kupak-stem súrlódást hallod
Ez van, felületek dörzsölődnek egymáshoz.
-
dqdb
nagyúr
válasz
syIex #106599 üzenetére
Ne költs erre, használd a gyárit, arra tökéletesen elég lesz, amire kellene.
Extrább switch puller akkor kell, ha találkozol mindennel is (szűk plate, dagi kapcsoló, kiforrasztás, gagyi kapcsolóház, ami deformálódik a legkisebb érintésre), ahol a megfogom és kihúzom dolog bizonyos esetekben mindenkiből előhozza a rejtőzködő Mucsi Zoltánt.
-
dbius
veterán
válasz
Molydeus #106610 üzenetére
Ha jól olvasom amit írtál, akkor még egy fontos dolgot - lehet szándékosan - nem említettél meg, a stabilizátort.
Na, nekem ezeknek a hangja tudja szétrombolni az idegzetemet, majdnem, HA nem ugyanannyira zavaró számomra, mint a switch kopogása.
A silent yellow jade kapcsolónál a susogó hangot nem tudom, hogy a szilikon pad adja-e, de teljesen olyan érzésem van ezzel a kapcsolóval, mint amikor a cherry mx red silent kapcsolót használtam, olyannak tudnám leírni a reszelő érzést, amit érzek miközben a susogó hangot is hallom. Lehet, hogy nem jó a kenése, vagy a rugó nem olyan jó, vagy nem tudom. A nyomáspontja viszont pont jó, kicsit nagyobb erő kell neki, mint a peachnek vagy lemonnak, ez tetszik benne.
Viszont én a kapcsolók buzerálásával nem igazán akarok foglalkozni, amelyik nem tetszik (hangra, vagy érzésre) és nem tudom megszokni, az megy a háztól.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #106605 üzenetére
tl;dr
Ezt annyiban árnyalnám, hogy a halkítás tipikusan az a művelet, ami ha valahol eredményt hoz, azzal feltár egy másik zajforrást, amit addig nem is hallottunk.
1. Az ember azzal indul, hogy ne koppanjon a bottom-out, ezt márz o-ring is megoldja.
2. Hamar rájön, hogy a top-out is hangos, akkor jönnek a silent switchek. Amik régebben ugye kizárólag szilikon pados megoldások voltak, és sokszor nem is voltak gyárilag kenve.
3. Akkor jött az, hogy susog a kenetlen stem. OK, akkor kenjük meg a railt vagy az oldalát nehogy túlkenjük. Személy szerint azt gondolom, hogy - persze típusfüggő mert szilikonból is sokféle van, de - legtöbbször pont a szilikon pad susog.
4. Akkor kiderül, hogy még mindig hallani valami halk, de hallható súrlódást. Nekem ez ugyanolyan zavaró volt, mint a susogás. A stem lába és a leaf okozza, vagyis egy olyan nagyon pici műanyag-fém kontakt, amit minden más zaj elnyomott eddig.
(Itt most nem térek ki arra az ágra, hogy időnként túl is lehet kenni a switchet, aminek szintén lehet zaja, konkrétan a ház alsó hengerében dugattyúként mozgó stem pole ciccegni tud a túl sok lube-tól.)
5. Az ember külön figyelni kezd erre a kontakra, kap egy nagyon simán és halkan járó switchet, de a füléhez tartva meghall valami picike fémes hangot, amit eddig nem...
zár a leaf...A topikban volt, aki ezeket is kenni kezdte, kísérletezett vele, hogy milyen és mekkora mennyiségű lube nem kavar még be az elektromos érintkezésbe. Én idáig már nem mentem el.
Szóval ha innen nézzük, akkor lehet, hogy a nekünk tetsző kopogást megtalálni egy sima lineárissal ehhez képest nem is olyan nehéz.
Nagyon egyénfüggő, hogy kinek hol van a toleranciaszintje.
Nekem pl. a gyárilag viszonylag jól kent és gyengén taktilis Lemon-nál nagyon zavart a taktilis púp reszelése nem csak érzetre, hangban is. Nem azért mert hangos, mert nem az, csak számomra zavaró a hangszín.
Az általam favorizált Gateron-ok hangosabbak, de a Zero Degree a házfelekbe rögzített, nem mozgó szilikon padjaival és a gyári kenésével, sokkal kellemesebb hangszín, nulla susogás mellett.
A sima Gateron Silenteket pedig már évek óta kenem, több száz darabbal vagyok meg és tudom, mikor lesz olyan a hangja, amit szeretek. Ehhez viszont egy nem halkított switchnél alkalmazottnál hangsúlyosabb kenés kell a mozgó szilikon padok miatt.
A HxG Silent Linear pedig szilikon nélkül tudja azt, amit a Zero Degree, csak teljesen nylon házban (mélyít) és még jobb gépelési érzettel, de a double-rail nélkül.Nekem mostanra fontosabb a súrlódás, susogás eliminálása, mint a hangerő csökkentés általában. Inkább legyen csak halkított a néma helyett, de az a hang legyen kellemes.
És ez eddig még mindig csak a hang. Hiába volt a 205g0-val megkent Silent Bobagum a leghalkabb switch, amivel találkoztam (kenés nélkül rettenetesen susog), ha egyszer iszonyat puha a megérkezés, ami nekem nagyon nem fekszik, másnak meg kifejezetten ez a célja.A másik téma a Silent buildekkel kapcsolatban a hangfelvétel.
Stúdió eszközök nélkül iszonyat nehéz valósághű felvételt készíteni, szerintem nehezebb, mint egy nem halkítottról (az sem triviális persze).
Amikor meghirdetek egy-egy halkított buildet, mindig készítek felvételt is. Nekem nincs semmilyen eszközöm, egy telefonnal csinálom. Fülmagasságban a bill felé fordítva a mikrofont minden más külső zajt minimalizálva olyan halk lesz a felvétel, ami egyszerűen nem adja vissza a valóságot. Ebbe nyilván beleszólnak a tel. zajszűrő funkciói, bár mindent kikapcsolok, amit egyáltalán lehet. Főleg akkor feltűnő ez, amikor a referenciaként megadott gamer bill. ugyanezzel a tel.-lel, ugyanabból a távolságból készített nagyon is valósághű zajával vetem össze.
Egy ideje ezért halkított buildnél inkább lerakom a telt közvetlenül kupakmagasságba és úgy veszem fel. Nyilván hallhatóan hangosabbak így azok a billentyűk, amik közelebb vannak a mikrofonhoz, de hangerőben sokkal közelebb van így a felvétel ahhoz, amit a fülemmel hallok, emellett sokkal jobban visszaadja a legelején tárgyalt zajforrásokat.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
nyunyu #106607 üzenetére
Ha jól sejtem, ez ugyanaz, amit a Womier ill. az XVX készletekhez adnak (utóbbi brand, nem profiltípus). Ez egy kifejezetten puha műanyag, én is ezt kedvelem a legjobban, pont azért mert nem sérti fel a kupakok oldalát.
Amire gondolsz az a tipikus noname alis készletek mellé pakolt gyűrű formájú izé, na az a PBT-t is megkarcolja, nem hogy a festett ABS-eket.M.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Végre megjött u-h megmutatom én is
Szerintem barom jól néz ki , és köszönöm még egyszer micafighternek.
-
Valkűr
addikt
Ennek van még brutálisan jo hangja...
-
dbius
veterán
válasz
Valkűr #106591 üzenetére
Gondoltam, hogy lesz, akinek szimpatikus lesz a hang. Én azt se tudom, hogy ez milyen hangnak nevezhető, csak azt, hogy rettentőten zavar. Ebből a szempontból mindegy, hogy magas, mély, nem szeretem hallani egyiket sem.
Majd készítek még egyet a Q10 Maxról is. Ha lett volna annyi eszem, akkor arról is csinálhattam volna. Na majd legközelebb, abba jelenleg épp outemu silent yellow jade tactile van, de a susogása lenyomáskor az nem akar megszűnni, nem olyan szép sima és halk a járása, mint a peachnek, hanem olyan érdes. Persze taktilist hasonlítani lineárishoz tudom nem épp szerencsés dolog, de a szintén taktilis lemon simábban, susogás nélkül jár.
#106599 syIex: amit kaptál a Q6 max dobozában, azzal is ki tudod szedni és megfelelő a feladathoz (az lenne az, amit én kombó kiszedőnek neveztem, mert a kupakokat és a switcheket is ki lehet vele szedni, viszont a kupakok alsó élét megnyomoríthatja, ha nagyon szorosan illeszkedik a switchre)
#106602 Valkűr: Nem, de nem is szándékozom további kapcsolókat már próbálgatni. a peach/lemon, meg ez a silent yellow jade tactile már jók nekem, ebben a sorrendben.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fűnyíró topik
- Házimozi belépő szinten
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- AKCIÓBAN! - HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek
- Kailh Prestige Voice - 90 db
- Keychron K2 Pro Wireless, hotswap Red switch, RGB háttérvilágítás, alumínium ház, ISO-UK
- Modolt Keychron V3 MAX (magyar) + Keychron Q0 MAX egyben vagy Q0 MAX külön
- IBM Model M enhanced edition 102 gombos billentyűzet
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest