- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A profit csak játék a Red Magic 10S Prónak
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
TELE az apró jobbnál jobb olcsóbb billekkel simán találnék valamit amire rárakok egy újabb szettet. Bár szerintem akkor is több kupak van mint bill ez szinte 100% itthon.
De igen egy 500 usd 3 éves várakozós groupbáj kupakkiállító tkl clone pont érdekelne is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy nálam ehhez erősen korlátozott az érdeklődési kör, jellemzően 300 dollár felett/darab árral, fizetés meg nincs hozzá.
(Bár lehet, hogy majd egy ötödik Q8 is beficcen valamikor, még akkor is, ha idővel beérik a titkos projekt – mert egyre jobban úgy érzem, hogy ez megérne egy permanens buildet.)
De amúgy egyszerűbb is ez a keret, csak kidobod a falra, nem kell polcrendszer, meg kutyafüle.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Milyen jópofa kis okosságot találtam a JTK kínálatában:
Kiállítókeret kupakszetteknek, mindenféle színben, a linken egyelőre out of stock. Falra is lehet rögzíteni, csak azt nem értem, hogy miért hagyták le róla a "numerikus padot" – itt még volna is értelme.
Mindenesetre majd kéne venni egy pár darabot. Mondjuk a legtutibb akkor lenne, ha volna mellé egy teljesen átlátszó akril porvédő, ami akkor is stabilan megállna rajta, ha 90 fokban meg van döntve a cucc (mittudomén, kis reteszek rögzítik, esetleg zsanérosan nyílik vagy valami).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
eagleberg #106778 üzenetére
A sftEnttel is meg lehetne ezt csinálni Viallal, de szerintem az enteres makró egyszerűbb (meg a VIA is elég hozzá). Itt igazából szinte csak akkor használom, mikor cikket kezdek írni, és a hivatalos honlap linkjét beillesztem a dokumentum aljára (szóval általában napi háromszor).
-
JulianSinulf
őstag
válasz
becoe #106779 üzenetére
Szia!
A Neo80 az RGB hiánya miatt amúgy is kiesne.
Már pár hete használok egy ilyet. RGB-sről tértem át. Igazán nem hiányzik azaz RGB. A mostani kupakokkal még gyenge fényviszonyok között is megtalálom a megfelelő betűt.
Előrendelve 170€ egy ház. A kapcsoló árát gondolom tudod, a kupak meg változó. Lehet 50€-ért is jó készletet venni (XMI az aliról), ha tetszik a cherry profil, de lehet 275€-ért is készletet venni, ha mondjuk jobb szereted az MT3 profilt. Én rájöttem, hogy nekem ez nagyon bejön. Ezért is találom meg jobban a megfelelő kupakot gyengébb fényviszonyok mellett is.
Most épp így néz ki:
Később a ház változni fog feketére. Az lesz a végleges. Ezt a fehéret sikerült raktárról vennem 210€-ért. A feketét augusztus elejére várom.
Keychron-on én is gondolkodtam, de aztán rábeszéltek erre. Az MT3-as kupakokig kérdéses volt, hogy megérte e, de mióta ez van rajta, azóta nincs megbánás, hogy ezt vettem. -
becoe
csendes tag
Sziasztok!
Szintet szeretnék lépni beviteli eszközök terén, billentyűzet kiválasztásában szeretném a segítségeteket kérni.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 50e környéke (fölé tudok menni, ha van jó ajánlat)
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Ezeréves felkeményedett gumidómos
4.Mire használnád a billentyűzetet? Vegyes (játék, munka)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Neo 80 (de ez ha jól sejtem, kívül esik a kereten, mivel keycapek és switch-ek is kellenének)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO preferált, de ANSI-tól sem zárkózok el
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) TKL (80%) elsősorban, esetleg full. 80 alá nem mennék
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Vezetékmentes (2.4), RGB, hotswap, halk linear switch
Volt korábban egy ASUS Claymore-om (1-es), ott kifejezetten zavart a key wobble. Egyelőre egy Keychron V3 MAX-szel szemezek, ha ez lesz a kiválasztott/javasolt, akkor cserélném silent peach v3-ra a switch-eket.Külföldről rendelés is beleférhet, nem gond az sem, ha várni kell.
Köszi előre is a segítséget! 😊 -
eagleberg
aktív tag
válasz
Synthwave #106777 üzenetére
Nálam viszont valamikor régen az Enter gombra a Ctrl került beállításra, de ezt teljesen el is felejtettem. Nemrég, egy kapcsolócsere után – miközben online teszterrel ellenőriztem a billentyűket – feltűnt, hogy Enter helyett Ctrl-t jelez. Először csak néztem, hogy ez meg mi a fakk, aztán jutott eszembe, hogy ezt én állítottam be korábban.
Az az érdekes, hogy ez a beállítás sosem zavart, annyira természetesen működött, hogy teljesen kiesett a fejemből. Ha lenyomom és elengedem az Entert, majd gyorsan újra lenyomom és nyomva tartom, akkor már simán Enterként viselkedik, és szépen viszi le a sort. Csak az első nyomva tartásnál aktiválódik a Ctrl-funkció – utána már Enter marad.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amúgy a múltban egy dolog zavart a shiftEnterrel kapcsolatban, mégpedig nyilván az, hogy nyomva tartava shift lesz belőle, és nem tudok szöveges dokumentumban ránehezkedni, hogy sok sort lejjebb haladjak.
Aztán eszembe jutott egy trivialitás: makróként kell rögzíteni néhány – jelen esetben három – entert, majd rárakni az egyik (itt harmadik) rétegre, és voilá; SpaceFn3 + sftEnt-re szépen lemegy három sorral, és pár gombnyomással egy csomót lehet lefelé haladni.
Duh.
-
dqdb
nagyúr
válasz
RootOfOrigin #106724 üzenetére
-
Ereshkigal
őstag
válasz
nyunyu #106631 üzenetére
Anno miattad kezdtem el kipróbálni a Silent Outemu kapcsolókat.
Nekem a Silent White volt az első. Akkoriban egy bajom volt vele: kb. a rugók 5-10 %-a pengett nálam. Mivel kedvem nem volt (azóta sincs) kapcsolókat szétszedegetni, így válogattam helyettük újakat.
Silent Peach V1, V2 megvolt, utóbbit használtam kisebb megszakításokkal kb. egy évig. Próbáltam a Silent Lemon V2-t, de a pukli+rugalmas leérkezés nekem már végképp sok.Érzésre nekem egy régebbi, lepkefing taktilis jött be leginkább, de nem találtam olyat, ami jól kent, és relatíve halk, halkítás nélkül. Ezt a gyenge taktilitást sikerült kiváltani egy erősebb lineárissal, ami jól kent is, halkabb is, mint egy átlagos lineáris: Gateron KS-3X47 Pro. Egyik billentyűzetben ez van egy ideje, másikban Haimu x Geon HG Red Silent Linear. Valószínűleg előbbi megy majd a forrasztós Neo 75 NYÁK-ba. A tri-mode NYÁK-on meg lehet kísérletezni, bár én ritkán szánom rá magamat kapcsoló próbálgatásra.
-
dbius
veterán
válasz
HThomas #106769 üzenetére
Illik a szintén 3d nyomtatott (?) házhoz, használd egészséggel!
#106770 FSA: Grat, Te úgyszintén!
#106766 Valkűr: Esetleg próbálj rá erre a storera: [link] továbbra is készleten lévőnek mutatja (gépen azt mutatja 94 db érhető el ebben a színben), de nekem ez volt az, amelyiknél nem küldték el és egy héttel a rendelést követően, közvetlen üzenetre azt válaszolták kifogytak ebből a színből, rendeljek másikat, vagy töröljem a rendelést.
Vagy német Amazon, ahonnan végül én is rendeltem: [link] 49€ felett ingyenes a szállítás, ha Amazon a szállító.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
micafighter #106767 üzenetére
Inkább majd utáld meg, és bizniszeljük el valamikor, m'kay?
-
FSA
csendes tag
Megosztanam az elso custom split epitesem. Meglepetesemre minden elsore mukodott pedig most forrasztottam eletemben eloszor.
A pcb JLCPCB-rol jott, az akril backplate 42keebs-rol.
A heten erkezett meg a egy szett resin KLP Lamé szett is, szokatlan de egesz jo.
-
HThomas
őstag
Tegnap megjöttek a 3D nyomtatott DES blank capek a Charybdishez.
A DES profil elsőre nagyon bejön. Erősen sculpted, hengeres mélyítéssel. A laposabb tetejű MDA után drasztikus a különbség, ez is szinte beszippantja az ujjat, hasonló élmény mint Cherry után az AFSA (talán a scooped Cherry profilos F és J kupakomra emlékeztet még picit). Az erős hengeres mélyítés passzol a column staggerhöz, jól megvezeti az ujjat az oszlopon belül. A sorok közötti agresszívabb ív is bejön, ugyan a Charybdisnek egyébként is van egy íve, de az nem annyire agresszív. Egyáltalán nem probléma a magasabb R1 és R4, a legfelső sort picit így könnyebb elérni. A laposabb konvex thumb gombok nagyon jók, az MDA-val például a legkülső gombot az alsó sorban már nem szerettem használni, most kényelmesebben elérem őket letámaszott kézzel is - az más kérdés, hogy most éppen nincs oda mapelve semmi :) Látszik, hogy ez tényleg egy splergo cuccokhoz tervezett profil.
A capek a 3dkeycap.com-ról vannak, a Lily58-hoz szánt fekete nylon készletet rendeltem, csak 8 darab 1U konvex thumb kupakkal. Minőségre szerintem teljesen rendben van, kellemes tapaintású, gyártási hibát nem láttam. Az Asymplex-féle készen árulthoz képest két különbség is van (az áron túl...). Egyrészt a stem és a kupak teteje egyben nyomtatott és nem külön, kétféle anyagból készült, utólagos ragasztással. Elvileg ez utóbbi elvileg tartósabb megoldás. Én ennek egyelőre nem éreztem hátrányát, talán annyit hogy az R1 sor szorosabb volt, mint a többi. A másik különbség, hogy a legkülső oszlop nem kapott extra bedöntést (bár az az Asymplex készleteinél is külön opció, ha jól láttam). Annyira nem hiányzik, mert nagyon keveset használom a külső oszlopokat, jelenleg csak néhány ékezetes betű van ott. Utólag picit sajnálom, hogy elfelejtettem erre külön rákérdezni a 3dkeycaps-töl, gondolom tudtak volna abból a változatból is nyomtatni.
A képeket tegnap lőttem mobillal, a minőségük sajnos olyan, amilyen...
-
Valkűr
addikt
válasz
micafighter #106767 üzenetére
És mire ujra meghozzuk a kedved nem kaphato 🤣🤣
-
Valkűr
addikt
A nagy népszerűség átka...Ujra elérhető a kék ISA is, csak picit másd az árazás
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #106750 üzenetére
Az egyik kedvencem ez a profil. A külsejük az egyik kulcsa szerintem a Gorton betűtípusú legend-ek. Szép vékony, elegáns.
A másik, ami miatt szeretem, az a speciális hang, amit elő lehet vele csalni. Általában a vastagabb falú kupakokat szoktuk ajánlani. A DCS fala ehhez képest kifejezetten vékony, de az öntési formája miatt az élek meg vannak erősítve, így egész érdekes, kicsit csengő, megfelelő buildben akár kerámia szerű profilja tud lenni.
Nem mindenféle hangprofilhoz jó, pl. nem érdemes vele halkított buildben gondolkodni, de amihez passzol, ott rátesz egy lapáttal az élményre.
A másik hozadéka a vékonyságnak, hogy elképesztően közvetlenül adja át az alatta lévő switch járásának az érzetét. Emiatt aztán ha taktilis, akkor DCS alatt biztosan érezni fogod, hogy éppen hol tart a döccenőn, ha clickbar/clickleaf szintén, ha valami extra simán járó switched van (nekem pl. Gateron X ilyen), az is egy külön élmény. Értelemszerűen ha valami hibája van, tudom is én reszel a rugó, akkor azt is sokkal jobban érzed.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Valkűr #106753 üzenetére
Plusz vám + kezelési költség, és ha dollárban rendelted, akkor még ÁFA is. Inkább olyan 65 körül lehet a vége.
------------------------------------------------------------------
(#106752) ViZion:
Még mindigSignature Plastics DCS Dark Sky. 150 euró + szállítással kapcsolatos költségek, és sold out. Úgyhogy brühühü. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Valkűr #106748 üzenetére
Én is inkább csak kattogós vagy taktilis kapcsolókkal szeretem/használom (lineárissal kizárólag játszani), de a linkelt szetten jópofák azok a színes adalékok, feldobják az összképet. Kár, hogy a számomra optimális kiosztást használó billencsen (no számsor és kurzornyilak) pont azok nem lennének rajta.
És itt lélekben visszakanyarodtam oda, hogy meg kell tanulnom szépen forrasztani.
(#106750): Bezony. SP DCS. Csak sajna egy szett árából már Qwertykeys billencset veszel, szóval nem holnap fogok rendelni. ;___;
-
Valkűr
addikt
Közelről azért elég brutális minőségnek tűnik, szép a felirat, tetszik ez a kissé zsömörtös felszin is..
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #106747 üzenetére
Lényegében a DSC Soware sötét verziója és igen, ennél az Oblivion alfái világosabbak.
szerk.: a két Intro-nál (pl. a DKC-től) jobb árú DCS készletet nem nagyon láttam mostanában. A Sport Walker-ből van még a PT-nél és keeb.supply-nál, utóbbinál az MSRT-ből is, de nem emlékszem, hogy náluk arra még rájön-e az ÁFA, gyanítom, hogy igen.
#106746 Valkűr
A Solarized Dark nekem is.
Van belőle MT3 [link] és DCX [link] profilos verzió is a drop-on, ezek elérhetőek.
Előbbire várok egy BOGO-t vagy legalább valami értelmezhető akciót.M.
-
Valkűr
addikt
Mondjuk nekem ez is bejön, a Cherry profillal nincs különösebb bajom, bár nem az a kedvencem...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Valkűr #106743 üzenetére
Jóval sötétebb az Oblivionnál + teal legendek, de az alfáktól eltérő színű modifier legendek tényleg hasonlítanak.
Vékony falú, kifejezetten rücskös tapintású doubleshot ABS, ami alacsonyabb a Cherry-nél. Jó lenne találni egy szettet az utcasarkon.
-----------------------------------------------------------
(#106745) dqdb: I know, és csapdosnak is a véghetetlen öröm tízméteres hullámai.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #106742 üzenetére
Volt az 50 dollárért is akcióban, ezenkívül emlékszem, hogy Oblotzky is akciózta, ProtoTypist is akciózta, de azok nem voltak ilyen extrémek, így nem dobtam be a topikba.
Group buy volt, és eléggé sokáig a vendorok nyakán maradtak az extrák, így nullához közeli annak az esélye, hogy újból fog futni.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #106741 üzenetére
Az MT3 a drop exkluzív profilja, a DCS az SP cherry-hez hasonló formájú és magasságú, de teljesen egyedi, vékony falú double-shot ABS-e. Maga a készlet, a DCS Dark Sky sajnos már nem elérhető, anno én is lemaradtam róla egy hibás döntés miatt.
DCS készleteket amúgy be lehet szerezni a közelből ezekről a helyekről GB-ben és pár esetben extrában: [link] , [link] , [link] , [link]M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #106737 üzenetére
Ezt a profilt még nem próbáltam, szóval a kép és más profilokkal szerzett tapasztalatok alapján írom azt, amit.
Szerintem a kép alapján meglepően hangsúlyos, SA-nál nagyobbnak tűnik a mélyítés. A perem ráadásul MT3-hoz hasonlóan éles kialakítású, szóval érezni lehet a szélét, ami szintén hatékony az elgépelések ellen.
-
Mephike
őstag
válasz
Synthwave #106737 üzenetére
További két embernek adtam a kezébe a keycapet, olyanoknak, akik azt sem tudják mi az a keycap profil. Megkértem őket, hogy mondják meg melyik a mélyebb: a fehér, a fekete, vagy egyforma mély. Mindkettő azt mondta, hogy egyforma mély, csak más az irányuk, az egyik még annyit hozzá tett, hogy a fehér ívesebb, a fekete élesebb kialakítású.
Téma részemről itt lezárva, nem akarok meggyőzni senkit, mindenki azt vesz amit akar, nyilván én akarok mindenkit átverni, és én vagyok a hülye a jelzőimmel... -
-
Mephike
őstag
válasz
ViZion #106730 üzenetére
XDA-ból én ezt tudom nagyon-nagyon jó szívvel ajánlani, ha tetszik az a profil és kellenek a cicák
Az ár/érték aránya abszolút rendben van.
(Egyik ismerősöm hozta a billentyűzetét és azon is ez a keycap volt. Örömmel magyarázta, hogy mennyire bejött neki és mennyire jó minőségű, ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, és próbáljam ki én is. Mondtam neki, hogy egyet értek vele, mert ez a kecap szett nekem is megvan otthon.)
-
ViZion
félisten
válasz
Mephike #106729 üzenetére
Képeken nekem sem tetszett az XDA/MOA profil, gyerek miatt lett egy XDA szett és nagyon tetszik. A kis vattacukor MOA-ra még nem adtam be a derekam, főleg mert rengeteg cicás-narútós-akármi a legtöbb, de egy capucchino-s az tetszett, majd berendelem, ha adnak rá vmi coin kedvezményt.
-
Mephike
őstag
válasz
Synthwave #106725 üzenetére
Általában egyet szoktam érteni veled, de most nincs igazad.
Az első képen balról jobbra látod az Akko SA, a másik a szokásos itt is kedvelt Alis SA keycap, és a harmadik a MOA. (háttérben egy artisan keycap, ami domború.)A fehéres szín miatt kb nem látni a mélyedést a MOA-n. De ha ráteszem az említett artisan keycapet, egyből látszik.
Amin nincs normális mélyedés az az Akko SA. Hidd el érzetre a MOA nagyon rendben van, csak a profilja miatt a mélyedés "iránya" másabb, maga a mélység nem.
-
válasz
Evil Snowman #106722 üzenetére
Ha érdekel ilyen szólj, nekem nem ment az asztalhoz.
-
rxmiss
tag
válasz
Evil Snowman #106722 üzenetére
hoppa!
ez de tetszik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
syIex #106721 üzenetére
Szóval nem lesz tánc. Helyes.
---------------------------------------------------------------------------
(#106720) Molydeus: Hát, nem sok mélyedés van rajtuk, annyi szent. Szerintem van már annyi exp pontom, hogy ránézésre jó közelítéssel meg tudjam mondani, hogy mi tetszene. Eddig négyből négyszer bejött (AFSA, MT3, DSA, különösen az MT3, a slim profilos XVX szettnél meg sejtettem, hogy nem leszünk barátok és tényleg nem lettünk), de ennél nem érzek ilyesmit, csak annyit, hogy meh. Ettől még szép. Szubjektumról beszélünk.
---------------------------------------------------------------------------
(#106722) Evil Snowman: Inkább hagyd rajta az eredetit! -
RootOfOrigin
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenleg meglévő fekete Redragon Kumara billentyűzetemet, ami az utóbbi időben elkezdett elég furán viselkedni (ingyen jutottam hozzá egy nyereményjátékon keresztül, szóval nem panaszkodom sokat).
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Kb. 20 000 - 50 000 Ft között.
2.Használt szóba jöhet?
Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Redragon Kumara, a csere oka pedig az egyes billentyűknél nem érzékelt bevitel (többszöri lenyomásra megy ki csak az input), és egyes játékokban az input csak későn megy ki.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Általános felhasználásra és játékra (Trackmania, Honkai Impact 3rd, League of Legends)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Hall Effect billentyűzetet keresek, de egy gyorsabb reakcióidejű "szimpla" mechanikus billentyűzet is jöhet.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs.
7.Milyen kiosztást szeretnél?
ISO kiosztást szeretnék (nem számít, milyen nyelv)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
TKL vagy 75% méretű billentyűzet jöhet.
9.Extra igények
Háttérvilágítás (sima egyszínű vagy RGB), cserélhető, Cherry profilú keycapek, vagy "csupasz", de Cherry profilú kapcsolós billentyűzet (átvenném a mostani billentyűzet keycapjeit a magyar nyelv miatt, de ez inkább személyes preferencia), vezetékes kivitel.Milyen billentyűzeteket tudtok ajánlani ezekkel a kritériumokkal? Külföldi rendelés is szóba jöhet. Előre is köszönöm a tippeket!
-
-
válasz
Synthwave #106717 üzenetére
Jó lesz az nekem.
Max durrantok rá egy WOMIER WALNUT WOOD SIDE-PRINTED CHERRY PROFILE DYE-SUB PBT KEYCAP SET-et.
-
RazoR
Topikgazda
Megjött a Gateron keycap és switch puller, ez egy csoda....
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave #106712 üzenetére
Mármint 8-ért:
a) gagyi doubleshot ABS vagy dye-sub PBT
b) Shenpo/XMI/JCS dye-sub PBT vagy DaYe doubleshot ABS , ~50-60-70 százalékos leakciózás mellett
c) Aifei doubleshot ABS/dye-sub PBT, ~20-30 százalékos leakciózássalKb. ennyi.
Ami 8-ért "doubleshot PBT" az úgy doubleshot PBT, mint ahogy én Mata Hari. Ami a sokkal valószínűbb, hogy csak random junk. Vagy tőlem vásárolt Epomaker Sailing doubleshot ABS, de azt már eladtam.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
syIex #106696 üzenetére
"és 8 körül lenne egy doubleshot PBT"
A 8-as után még van egy 0. Apró eltérés, de lényeges.
8-ért legfeljebb kétes minőségű doubleshot ABS-t vagy dye-sub PBT-t fogsz venni. Vagy nagy mákkal kifogsz egy ~50 százalékos akciót ugyanezekre, de inkább az előbbi.
Azt hittem, ezen már túl vagyunk.
--------------------------------------------------------------------------------
(#106706) Mephike: Szép, de inkább kiállítási, mintsem használati tárgyként. Gépelni annyira nem szeretnék rajta.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #106701 üzenetére
Ja, így teljesen érhető, hogy mire gondoltál
Nagyon sok alsópolcos reverse dyesub gyártónál a QC azt jelenti, hogy csomagolják is ellenőrzés nélkül, ami elkészült.
Dye-subnál meg ugye minden egyes batch feliratozása egyedi beállítás kérdése, de lehet hogy tévedek.
Jól tudod. Ha a folyamat nincsen hülyebiztosra alakítva, akkor dyesubnál könnyen jöhet az igazítási hiba.A doubleshotnál ha egyszer már megvan a jó öntőforma, akkor nem gond konzisztensen ugyanazt hozni, amig maga a forma kitart.
Ezzel az a baj, hogy a konzisztens feliratozás tipikusan már a nulladik lépésben eldől az öntőforma létrehozásakor, és ha ott félrement a felirat vizuális megjelenése, akkor a legtöbb gyártó nem foglalkozik a finomhangolással nagyon. A pozitív példa új piacra lépőként a Keykobo és a Drop DCX profilja, ahol hallgatva a közösségi visszajelzésre, javítottak az öntőformán az egységes tipográfia érdekében. -
dqdb
nagyúr
Ha már kupakalapanyagok és feliratozási technológiák, akkor itt van a dyesub × doubleshot a Keyreative KAP profile-jában:
A belső réteg elvileg PBT, arra megy dyesub a szükséges helyekre (hátsó kupaknál az egyenlőségjelre és az oldalsó kék betűkre, az első kupaknál oldalra), majd ezután jön a második öntési kör.
Nagyon érdekes módszer, mert kombinálja a két feliratozási megoldás előnyét, de nem szabad elfelejteni, hogy a Keyreative-ról van szó, amelyik még hosszú évek után is képes meglepni az embert sosem látott QC nyűgökkel.
-
Molydeus
őstag
-
Molydeus
őstag
Van abban igazság, hogy egymás mellett jobban látszik, önmagában kevésbé és nyilván az is ízlés kérdése, hogy kinek milyen legend tetszik. Nekem a konkrét készlettel, egészen pontosan a feliratozással van gondom:
- A sublegend réteg a mod-dal azonos, nagyobb és vastagabb betűtípust kapott. A modokon sem tetszik, de ott legalább önmagában állnak, a numpadon a számok alatti nav feliratok viszont egyszerűen túlságosan nagyok. Nem találok rá jobb kifejezést, egyszerűen "buta". Van valami olyan üzenete az ilyen megjelenítésnek, ami azt sugallja, hogy enélkül a kiemelés nélkül a user valószínűleg meg sem találná...:/- Általában kevésbé zavar, ha mondjuk a modok egyszerre kapnak feliratot és ikont*, kivéve ha túlzsúfolt lesz tőle, azt kevésbé. Pl. a "hagyományos" CYL betűtípus mellett nem szerencsés, ha a "Tab" bekerül a nyilak közé, de ez elég szokványos.
Azzal sincs gondom, ha felirat kerül mondjuk a nyilak helyére. Viszont a numpadon az alapműveletek feliratosra cserélése, nevetséges, öncélú valami. Egyezményes jel az egész bolygón, mi a francnak cseréljük le őket?Hogy valami jót is modjak. A NumEnter és felirata bár szokatlan, de nem rossz, hogy egy vonalba került a modokéval. Kicsit messze van tőlük, hogy ez elsőre látszódjon, de szerintem nem rossz.
*: A Mac-es ikonokat én sem kedvelem, az a fajta erőltetett "lásd, hogy ez más" design, aminél a funkcionalitás kárára megy a különbözni vágyás.
Manapság ennek mondjuk nagy divatja van általában is. Ha egy logo nincs legalább 170-es betűmérettel nyomtatva, akkor nem nyomja az egységsugarú célszemély arcába, hogy ez bizony AZ!!! Sőt ettől valójában több is...
Finomság->0M.
-
Mephike
őstag
Akko MU02 fa, gasket mount, MOA keycap profil
-
Ispy
nagyúr
válasz
Molydeus #106702 üzenetére
Erre mondják, hogy personal preference, sőt én még ide sorolom a legendek nyomtatási minőségét is, én például sokszor még akkor sem látom mi a gond, amikor valaki ideposztolja, hogy de szörnyű a minőség.
Lehet egymáshoz viszonyítva látszik a különbség, csakhát az ember nem egymás mellett használja, aki meg csak egyet használ annak meg pláne nem fog feltűnni sokszor.
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok.
Keychron V2 ISO DE magyarosítható a K6 szettel? -
Molydeus
őstag
Ezt a GMK azóta megcáfolta
Igen, erről volt szó, és ők értenek hozzá, de még nincs nagy választék élénk színes PBT-kből.Vetemedés
Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy a forgalomban lévő készleteknél sokszor éppen ott nincs érdemi QC, ahol előszeretettel használnak dye-sub vagy még inkább reverse dye-sub PBT-t és tartják alacsonyan az árakat (ez nyilván össze is függ).Feliratozás
Itt nem is a doubleshot gyártókat hasonlítom egymással, hanem a DS-t általában a dye-sub-bal, mint eljárással.
A doubleshotnál ha egyszer már megvan a jó öntőforma, akkor nem gond konzisztensen ugyanazt hozni, amig maga a forma kitart. Dye-subnál meg ugye minden egyes batch feliratozása egyedi beállítás kérdése, de lehet hogy tévedek.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged