- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105347 üzenetére
Plate
Ahogy korábban írtam, a POM egy nagyon jó mindenes a rugalmas műanyagok között. Nehéz mellé lőni vele, hacsak nem kifejezetten valami magas hangszínű kapcsoló mellé szánod, és azt szeretnéd kiemelni, mert azt is mélyíteni fogja.
Silent mellé ideális ahogy mély hangúak mellé is, mint amilyenek pl. a nylon vagy a nem long pole POM házas kapcsolók (a long pole ellenben kifejezetten hangos tud lenni).Súly
A Neo80 esetén külső súlyról van szó, aminek kisebb a hatása a hangzásra, mint a belsőnek. Hacsak nem tetszik meg valamelyik drágább opció, akkor nyugodtan válaszd valamelyik spay coated alapot, ami nem feláras. A Copper növeli súlyt, de érzékeny és ha lejön a clear coat bevonat, akkor patinásodni fog. A Mirror PVD verziók gyűjtik az ujjlenyomatot és nagyon könnyen karcolódnak. A stone-washed verzió meg szvsz irreálisan drága.Switchek
Ha maradsz a Gateron Brown mellett, akkor én az alap helyett a G Pro v3-at javaslom, ami gyárilag kenve van. Az aliexpress-en ezek pl. egy megbízható store-ok: [link] vagy [link]Kupakok
Nem emlékszem a szín preferenciádra, de alin ez a két kategóriát javaslom:
- dye-sub PBT a JCS Studio, XMI vagy Shenpo valamelyikétől, pl. innen: [link] vagy [link]
keress rá ezekre a gyártókra, utóbbinál lesz sok névtelen is, ami sokszor ún. revers dye-sub PBT-k, ahol a kupak színe sötét és a felirat világos, ezek kerülendőek.
Ami megtetszik, arra inkább kérdezz rá, mert előfordul, hogy csak részleges az ISO támogatás pl.
- Aifei vagy Daye féle double-shot "blended" PBT (ABS+PBT keverék), pl innen: [link] , de a Real Egalesnél is van bőven. Ezeknél a keresés macerásabb, mert egyrészt ennek a két gyártóak a nagyon haosnló készleteit gyakran gyújtő oldalakon egymás mellett hírdetik (mindkettő egyformán jó, szín eletérések szoktak lenni), másrészt sok helyen nincs is feltűntetve a nevük és ezért a nem gyakorlott szemnek nem tűnnek fel a készleteik.Ha magyar feliratosat szeretnél, akkor keresd micafighter fórumtársunkat és érdeklődj a csak nekünk gyártott dye-sub PBT XMI készletekről.
Neo80 általában
Nem akarlak mindenáron rábeszélni, én elmondtam, hogy mik az előnyei. Drágább, de egy jó hangú, sokoldalú billentyűzet custom-okra jellemző választékkal és kíváló szerelhetőséggel. Szerintem a Q MAX négy területen tudja megfogni, mert az első három a Neonál nincs:
1. hazai forgalmazás
2. prebuilt verzió, vagyis, ha készre szerelve vennéd kupakkal és switchekkel együtt
3. RGB LED-ek
4. szállítási idő, itt ugye a Neo a rolling orderhez kötött, hónapok, mire kézhez kapod, a Keychron viszont raktárról is elvihető.
Minden más tekintetben a Neo vagy egyértelműen jobb, vagy ugyanazt nyújtja mindkettő.M.
-
eagleberg
tag
Keychron Q7 (Red switch) – felbontott, jó áron az Alzán
Hátha valakit érdekel: az Alzán van egy darab felbontott Keychron Q7 QMK-s billentyűzet piros kapcsolókkal 39 000 Ft-ért. Szerintem egész korrekt ár, főleg ha valaki épp ilyen form factorban gondolkodik. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus #105345 üzenetére
Én ezt az oldalt nézegetem.
Elvileg holnap zárul a kör és július végén várható.
Plate-nek 3 opció van, PC, POM és ALU. Nem tudom nekem melyik lenne a legjobb. Ahogy itt olvastam, talán a POM.
Súly esetén gondolom csak az esztétika miatt van annyi fajta, vagy van jelentősége?Keychron esetén a V3 Max tényleg nagyon vonzó az ára miatt. És egyáltalán nem biztos, hogy kell a fém.
A hangzással egyelőre nem tudok mit kezdeni. Ha itt egy példány, akkor majd kiderül, hogy zavar e vagy sem. Mást biztos nem fog zavarni, hacsak nem olyan hangos, hogy akár a csukott ajtón is átszűrődjön a hangja.
V3-ból most pont van nekik barna kapcsolós, PBT kupakos, DE kiszerelésük. Bár az elállás itt is érdekes, mert a törvényben foglaltak ellenére csak 7 napot írnak. És a postát a vásárló fizeti.
A Neo80-nál meg akkor eleve nincs, mert egyedi megrendelésnek minősül.De, ha azt mondjátok, hogy annyival jobb, akkor inkább Neo80 legyen? A kérdés, hogy melyik plate? Aztán a következő kérdés, hogy honnan érdemes beszerezni a gombokat és kupakokat? Meg ugye a súly és mintázata.
-
Molydeus
őstag
válasz
Tsebacsi #105343 üzenetére
Ezt azért árnyalnám:
Abban az esetben nem feltétlenül szükséges az alu ház, ha mindenképpen az lehető legtöbb akusztikai hangtompító réteget alkalmaznád, mert
a) csendes buildet szeretnél puha szilikonpados Silent switchekkel
b) egyen Thocky hangzásra vágysz
Illetve akkor sem, ha a hordozhatóságban a súly döntő tényező.Ellenben nagyon is megfontolandó, ha szivacsok nélkül szeretnél jól hangzó és nem feltétlenül néma billentyűzetet, mert ebben az alu váznak és a súlyának fontos szerepe lenne.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105342 üzenetére
Ha nem szempont az RGB, akkor én a helyedben mindenképpen megnézném, hogy a Neo80-ból mikorra és mennyiért tudnék nekem tetsző verziót összerakni.
Van anodizált fekete ház, ami másodpercek alatt szétszedhető ball-catch rögzítésű és 4 féle felfüggesztési mód közül választhatsz, van vezetékes hot swap PCB, ami tudja az ISO-t is és mágneses pogo konnektoros a PCB-DaughterBoard csatlakozás, választható többféle anyagú Plate (mind tud ISO-t).Bár nem EU-s, hanem UK-beli a prototypist nagyon megbízható vendor. IOSS, vagyis a check-out-kor minden költséget összeszámol és előre fizeted, ÁFA-t is. Emellett náluk pl. megy a Neo-kra a rolling order, vagyis minden hónapban indítanak egy kört és folyamatosan szállítják ki az elkészült köröket.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105340 üzenetére
Ez nem garancia-kezelési kérdés. Arra figyelmeztet, hogy mivel GB és preorder esetén amikor összeállítod a kívánt verziót magadnak, akkor az még nem létezik, utána fogják legyártani a választott igényeid szerint. Nyilván senki sem vállalja, hogy miután a megrendeléseket lezárták és megkezdődik az egyedi verziók gyártása, akkor a vásárolók utólag még módosítsák azokat. Ugyanezért nem küldheted vissza arra hivatkozva, hogy mégsem olyat szeretnél, mint amilyet rendeltél. Viszont rendszerint van egy határidő, amig még elállhatsz a rendelésedtől.
A konkét bolt esetén a határidővel kapcsolatban igazad van. Ez a vendor nem túl készséges az infókkal. Minden eddigi GB vagy preodred vásárolásomnál a vendor egyértelműen és a termék lapján jelzi, hogy mikor zárul a rendelési kör.
Ezzel a konkrét bolttal nem volt dolgom, nem tudom, hogy mennyire készségesek garanciális kérdésekben. A többinél jellemzően a korábban említett extra alkatrészekkel oldják meg a QC-n esetleg átjutott vagy szállítás közben megsérült, hibás darabok gyors pótlását.
M.
-
válasz
JulianSinulf #105342 üzenetére
Q6/V6 max tulajként mondom, a Q6 nem feltétlen kell neked, hacsak nem szempont a gránittömb szilárság és a 2kg súly
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus #105341 üzenetére
Ezekről a jobb alternatívákról szívesen olvasnék még. Ezért sem rendeltem még Keychron-t.
De nálam fontos jelenleg, hogy 80%-os legyen. Meg kapható. És feketében. Esetleg valami sötétebb árnyalatú színessel is kiegyezem.Épp az jutott az eszembe az akko-nál, hogy a déli LED a délen lévő feliratokkal nem biztos, hogy elvetendő ötlet. Bár a LED már annyira nem lényeg.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105338 üzenetére
A V MAX egy műanyag vázas sorozat, a Q MAX CNC-zett aluminiumból van. Viszont mindkettő ugyanazt a double gasket mount felfüggesztést alkalmazza, abból is a szivacsos megoldást. Emellett mindkettő tri-mode (játékra is alkalmas dedikált 2.4GHz-es vevővel), QMK/VIA programozható, hot swap és RGB-s (bár déli LED-es, ami az átvilágítós kupakoknál fontos szempont).
A V MAX egyik vonzereje az ára, a másik, hogy itthon ráadásul a magyar feliratos verzió is rendszeresen elérhető, ha nem is folyamatosan.
A Q MAX-szal szemben viszont éppen az ára az egyik ellenérv, mert ha nem szempont a prebuilt és az RGB, akkor jobb alternatívák is léteznek, hasonló.M.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus #105339 üzenetére
Garancia az oldalról másolva:
"GroupBuy and Pre-order items are non-returnable, nor exchangeable (Unless a major issue was find after contacting manufacture)
Sale Items are final, non returnable."
Viszont így a GB akkor nem játszik. Azért valami időintervallumot szabjanak már neki.Szoftver:
Az oldal nem említ semmit róla. Legalábbis én nem találtam.
De asszem így ezt a diversity-t el is engedem.
Jónak tűnt, de ilyen feltételekkel és információval nem vásárolok. -
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105325 üzenetére
Nem érdemes ennyire ragaszkodni az egyetlen shopból történő rendeléshez.
Egyrészt a boltok külön kezelik az preorder vagy group buy rendeléseket a raktárról vásárolható termékektől. Ezt szinte mindig jelzik is, hogy ne keverd, mert ki fogják szedni a kosárból az utóbbit. Ha belegondolsz érthető is, mert a GB lehet, hogy fél év múlva szállít, ő meg nem fogja a kedvedért félrerakni a vásároláskor éppen raktáron lévő termékeket hónapokra.Group buy
Az, hogy a group buy-hoz nem jár garancia, az számomra hihetetlenül hangzik. A vendorok egy része ezért is rendel tartalék kiteket és alkatrészeket, hogy a problémákat relatív gyorsan orvosolni tudják.
Ha rákeresel a topikban, akkor viszonylag gyakran ki voltak fejtve a GB sajátosságai.Stabok
Stabilizátorok nem részei a kupak készletnek, azokat vagy a kit részeként kapod meg, vagy külön tudod megvásárolni.Szoftver
A QMK/VIA/VIAL képes billentyűzetekhez nem kell külön szoftver, éppen ez a lényegük, hogy lényegében egységes felületen tudod kezelni az össze ilyen képességgel bíró billentyűzeted. Ha teljesen megfelela QMK követelményeknek a gyártó, akkor a VIA pl. magától fel is ismeri, de ha nem, akkor is a gyártó által mellékelt .json file beolvasásával is elérhető lesz VIA-ban a bill. Utána pedig már minden a VIA/VIAl képességeinek megfelelően állítható be, vagy programozható. A QMK-ban pedig saját firmware-t fordíthatsz az adott bill-hez, cserébe az előbbi kettőnél sokkal több lehetőséged lesz az egyedi beállításokra (némi programozói véna azért nem árt hozzá).M.
-
Mephike
őstag
válasz
JulianSinulf #105335 üzenetére
A Ducky One 3 nem fog annyit tudni, mint egy Keychron V Max-os billentyűzet.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
nyunyu #105332 üzenetére
Akko nem lesz.
A vezetéknélküliség nekem nem szempont. Mindenképp kábelen lesz a géphez kötve, úgy biztos, hogy nem tudom messzire dobni, így meg sem próbálom.Arról nincs infó, hogy a Keychron-hoz képest milyen?
Nem azért, mert az annyira favorit, hanem, mert egyelőre az van kinézve, de elég nagy a paletta, így még várok, hátha jön valami, ami jobban megfelel.
Bár ma már az is megfordult a fejemben, hogy előszedem a régi G910-et és megpróbálom kimérni, hogy a kapcsolók kontaktosak és azért produkál a billentyűzet dupla leütést vagy valami egyéb hibája van. A kapcsolók átforrasztására nem javult a helyzet. Ha belül rosszak, akkor viszont lehet, hogy kicserélhetőek, ha találok kompatibilist. Bár nem kizárt, hogy MX kompatibilis a nyák. -
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105331 üzenetére
miért kell 2 PCB egy billentyűzethez
Néhány lehetséges válasz:
- Tartalék arra az esetre, ha akkor menne gallyra az MCU, amikor már egyik vendornál sincs extra PCB
- Mert ha nincs nagyon elcseszve a ház szerelhetősége, akkor egy második Plate és PCB párossal egy az elsőtől különböző belsőt is építhetsz különböző, plat-tel, switch-ekkel és kupakokkal, amit akár néhány másodperc alatt cserélni is lehet (mint pl. a Ne80 vagy a Cycle8 esetében). Pl. egy halkítottat estére és egy simát arra, amikor nem zavarsz vele másokat, és neked amúgy fontos lenne a hang is mint visszajelzés.
Vagy pl. mostanában ha váz engedi valamilyen rugalmas PCB mounted megoldást, akkor személy szerint szoktam venni egy forrasztható PCB-t is, mert ezzel lehet stabil plateless buildet is építeni.
- Manapság jellemző, hogy választható tri-mode és csk vezetékes verzió is. Van, aki a későbbi eladhatóságot szem előtt tartva akkor is beszerez egy tri-mode verziót, ha ő maga amúgy kizárólag vezetékesként használja. (Ha így dönt , akkor a legtöbb esetben érdemes tri-mode-ot kitben venni és a vezetékes add-on-ként, mert fordított esetben nem jár hozzá akksi)
- Ha a két PCB két külön layout-ot is támogat, akkor ezt is variálhatod velük.
- Előfordul, hogy az egyes gyári PCB-k eltérő vastagságúak és/vagy az egyik flex-cut-okat is tartalmaz, míg a másik nem. Megfelelő anyagú Plate-et választva óriási különbség tud lenni egy 1.2mm-es és 1.6-os között, különösen, ha az előbbi flex-cut-os is, mert ebben az esetben jókora hajlékonyságra lehet számítani, amit van, aki szeret, másokat zavar és inkább a bounce-ra lőnek, ahol az egész belső egyben mozog nagyjából azonos mértékben.M.
-
Molydeus
őstag
Igen, értem a koncepciót, így a ház felső részét 180°-kal elforgatva használható mindkét oldalhoz. De amit írtam, az erre ugyanígy igaz lenne.
Viszont a flip nem tud 1U mátrixot, annál "csak" annyi a variációs lehetőség, hogy melyik oldalra teszted és jobb vagy balkezesként rakod össze. Azt el tudom képzelni, hogy éppen ezért fizikailag a mátrixot is kiadja, csak kérdés, hogy a VIA/VIAL a layoutot is támogatja-e, mert ez nem egyértelmű.M.
-
nyunyu
félisten
válasz
JulianSinulf #105331 üzenetére
Láttam Ducky One 3 barebone-t 130€-ért. Erről mit lehet tudni, mennyire jó mondjuk egy Keychron-hoz képest?
Annyiért már egy egész, német kiosztású Akko 5087B/5108B-t is lehet kapni kapcsolókkal+kupakokkal együtt.
Ja, és azok vezetéknélkülit is tudnak.Alin már csak a teljes méretű 5108B-t találni ócóért, a TKL 5087B már nincs.
-
JulianSinulf
őstag
Nem is értem, hogy miért kell 2 PCB egy billentyűzethez.
Elvileg minden beszerezhető extra alkatrészként.
Mi is kell egy ilyen alaphoz?
- Case: a ház, vagyis a burkolat. 53€
- Plate: PC. 9€
- Weight: súly, réz. 76€
- PCB: gyorscserés. 16€ Vagy forrasztós 13€ Itt az van feltüntetve, hogy a forrasztós minden layout-hoz jó. Az nincs feltüntetve, hogy a gyorscserés mihez. Vagy gondolják, hogy mindenkinek egyértelmű, hogy USA termék, akkor ANSI?Kerekített értékek, a végösszeg a kasszánál, kerekítve 154€
A 300€-os készletben van még egy PCB, csavarok és csillapító. Elég durva árkülönbség.
Viszont az extráknál nincs semmilyen leírás, hogy mit takar az súly fejlesztés vagy épp az extra súly.Akármennyire is tetszik, azt hiszem, hogy ezt a diversity-t kénytelen leszek hanyagolni.
Láttam Ducky One 3 barebone-t 130€-ért. Erről mit lehet tudni, mennyire jó mondjuk egy Keychron-hoz képest?
-
Speedy007
őstag
válasz
micafighter #105329 üzenetére
-
Ispy
veterán
válasz
JulianSinulf #105327 üzenetére
Hát igen, a customnak megvan a saját bája időközönként, de ettől még egy estimated shipment date és egy layout support solder és hotswap lehetne az oldalon, ahogy az azért szokás szokott lenni.
-
-
Ispy
veterán
válasz
JulianSinulf #105325 üzenetére
Hát öszintén ez a weboldal egy kalap szar....semmi nem derül ki belőle.
-
JulianSinulf
őstag
A Diversity-hez 9€ lenne egy fekete áttetsző PC extrában, ha aluval kérem csomagban.
Az alu külön 12€. És mindegy, hogy a csomagot melyikkel kérem, nem változik az ára.Viszont van itt ez a videó, ahol az ember két napja pont ezt a billentyűzetet mutatta be.
Így nekem nem egyértelmű, hogy milyen kiosztású PCB-ket is kapok. A videóban az van, hogy csak a forrasztós ISO, a hotswap ANSI. Az oldalon ezt nem találtam meg egyértelműen. Mit gondoltok róla?
Emellett a videó leírásában van link a stabilizátorokhoz is. Akkor a kupakokkal ilyet nem kapok?
Ez így már kezd egyre bonyolultabb lenni. Nem tudok mindent megvenni egy helyen. Ha jól néztem, akkor ez a csomag csoportos vétel (nem tudom, hogy pontosan mit jelent), így nincs visszaküldés, de még csak csere garancia sincs, hacsak nem valami nagyon komoly gondot jelez a gyártó. A posta ezek mellett azért elég húzós a 37€-jával.
A billentyűzet maga tetszik. De lehet, hogy csak egy PCB-t tudok használni és abban sem egyszerű a kapcsoló cseréje, pedig az nagyon jó lenne, ha mégsem jönnek be a barna gateronok.
És ami még nagyon fontos és gond lehet nekem, hogy nincs szerelési útmutató. Legalábbis a videósnak nem volt és ő is nagyon örült volna neki.
Emellett nem esik szó a makró gombokról vagy a szoftverről. Hogyan is kellene ezeket konfigolni? Itt is megy a VIA?Nem tudom, hogy megy ez a dolog. Hogyan is kellene nekiállnom megvásárolni a dolgokat, hogy a végén összeálljon egy jó billentyűzet?
-
Speedy007
őstag
válasz
micafighter #105321 üzenetére
Lehet tudni már hogy ki melyik csoportban van?
-
micafighter
nagyúr
Batch 4 beérkezett a kínai raktárba, várhatóan jövőhéten útnak indul Mo-ra a Batch 3-al együtt.
#XMI_csoportos_1
-
Ispy
veterán
válasz
JulianSinulf #105313 üzenetére
Igen, ha a bal oldalon van a a kurzor blok/numpad azt hívják southpaw-nak. Itt lehet választani hová szeretnéd rakni.
-
Ispy
veterán
válasz
JulianSinulf #105317 üzenetére
Plate esetében szerintem ennél az árkategóriánál nem szabad spórolni, sokszor 1x dollár egy extra plate vagy eleve adnak több félét, 1xxk-nál nem azon a 8-10k fog múlni a düdzsé, viszont van játéktér, ha az egyik nem tetszik, mehetsz más irányba és jó eséllyel lesz jó kombó.
A polygonnál például 20 dollárért adtak 3 platet...neonál nem tudom mennyire drága.
De ahogy írták, a műanyag, legtöbbször pc a biztonsági megoldás.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus #105316 üzenetére
Akkor a BOB nem játszik. Ennyi erővel vehetek olyat is, amin nincs is felirat. Mert ilyet is láttam.
Plate esetén akkor még mindig nem tudom, hogy melyik lenne a jó. A hang egyelőre mindegy. Ez majd akkor derül ki igazán, ha elkezdem használni és megtudom, hogy mennyire zavaró az adott összeállítás. Lehet, hogy több plate-t is érdemes lenne beszerezni, ha építős billentyűzetet választok. Sokkal fontosabb, hogy az ujjaimnak, kezemnek mi a jobb.
Switch-nél a barna taktilis tetszik Gateron-ban. Legalábbis ezt néztem a teszterrel. Így elsősorban ilyet keresek.
A fekete lineárison gondolkodtam még el, de először taktilist akarok kipróbálni. A mostani lineáris. Nem tetszik. A fekete gateron lineárist viszont nehezebb lenyomni, ezért kérdéses, hogy talán jó. De lehet, hogy csak jobb, mint a mostani, de nem jó.
Írógépet egyelőre nem szeretnék, bár megfordult a fejemben, hogy egyes gombok alá clicky-t tennék. Gépelésnél nem biztos, hogy jó ötlet, de játéknál éppen nem tartom hülyeségnek. -
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105312 üzenetére
fekete-fekete
Ezek a BOB (black-on-black) készletek többsége egy nagyon sötét grafit szürke kupakot jelent fekete felirattal. Lényegében olvashatatlan, hacsak nem irányítasz rá valami direkt fényforrást. Az igazi feketén feketék ennél is rosszabbak, ott az alap matt fekete (esetleg csillámos) és a felirat kap egy kis fényt.Plate esetén kérdéses, hogy mi lenne jobb nekem
Ha nagyon leegyszerűsítjük a kérdést, akkor attól függ, hogy mennyire szeretnél halk vagy mély hangzású build-et, illetve, hogy a Neo80 4 különféle felfüggesztési módjából melyiket favorizálnád. Hang szempontjából a POM megfelelő switch-et választva alkalmas halk és mély hangzásra is, emellett elég rugalmas is. Az alu egyrészt jóval merevebb, másrészt nehezebb ügy szerintem. Nem mintha ne lehetne jó hangot csinálni vele, de jobban korlátozza a lehetőségeket és a gyakran vele járó fémes pengés ellene megy a halkításnak. Viszont ha magasabb hangszín a cél, vagy éppen valami clicky build, akkor az alu a jobb választás.
Amúgy az FR4 hangzást tekintve hasonlóan univerzális lenne, mint a POM (sőt inkább semleges), csak majdnem az alu merevségével kombinálva.Switch kérdés
Első körben azt kellene megálmodnod, hogy switchek érdekelnének:
- lineáris: amig tövig nem ütöd, nincs visszajelzés
- taktilis: kisebb-nagyobb mértékű döccenést érzel leütés közben a kapcsolási pont környékén, ami jelzi, hogy mikor kapcsolt a switch
- clicky: néhány kivételt leszámítva, mint a taktilisek de a döccenés mellé még egy jól hallható kattanás is hallatszik
Ha az első kettő, akkor utána azt, hogy halkat szeretnél vagy sem.
A részletekbe - rugó karakterisztika, úthossz, kapcsolási pont helye, a felhasznált anyagok, stb. - csak ezután érdemes belemenni.M.
-
Molydeus
őstag
A DR-70F kialakítása tetszik, de szerintem kihagytak egy ziccert azzal, hogy nincs meg a teljes ortho-lineáris blokk. A középső elválasztót megoldhatták volna valami mágneses fedlappal is ha nagyon muszáj lett volna.
Ebben a formájában is tudnám használni az arrow block +2 billentyűjét ugyanúgy, ahogy a 60-asok jobb alsó sarkában szoktam layeren Home-End párossal, de egy southpaw macropadban ennél sokkal több fantáziát láttam volna.#105309 dqdb
Jók ezek a klasszikus layout-ok.M.
-
JulianSinulf
őstag
Nem, nem. Ez nagyon is jó lenne. Mármint a Diversity.
És ahogy nézem, ez teljesen univerzális, vagyis gond nélkül meg lehet csinálni ISO-ra.
A 300€-hoz hozzájön még a gomb, meg a kapcsoló. Amit, ha jól nézem, nem innen tudok beszerezni.A Cannon Keys nagyon durva. Sajnos ennyi hely hátrafele nincs a deszkán.
Megj.: A Diversity postája 36,95€
-
JulianSinulf
őstag
A Neo80 és a Keychrone között fellelhető valami?
A Cycle8-nál van jobb?Csak egy kicsit sürgős, de tudok várni, ha arról van szó.
Nem a be quitet fogja váltani, hanem egy Corsair K100-at optós kapcsolókkal. Ennek keresem az utódját. A szoftver nagyon szenvedős. A billentyűzettel még bírom.A Neo80-at 195€-ra pakoltam össze. Bár itt kérdéses, hogy az a piros mennyire piros és nem inkább vörös. Egy vörös alap, fekete gombokkal szerintem jól mutatna.
Kapcsolókból nem tudom mit válasszak. És kupakszettből sem. A fekete-fekete elég érdekesen néz ki, de azt szerintem még fényben sem fogom rendesen látni.
Billentyűvilágítás meg ahogy néztem, nincs is. Bár ezen már gondolkodtam, hogy rakok egy led szalagot az asztal szélére és meg van oldva. És esetleg ez a kupak készlet. Mindjárt 300€-nál járnék. Meg a kapcsolók. Amit erről az oldalról nem is biztos, hogy be tudnék szerezni.
Persze lehet csökkenteni, ha nem kell drága súly.
Plate esetén kérdéses, hogy mi lenne jobb nekem az alu, POM vagy PC. FR4 és CF nem elérhető. -
dqdb
nagyúr
[link]
60%-os HE PCB végre multilayout támogatással (ISO/ANSI, Tsangan és standard alsó sor, split BS, stepped Caps), QMK firmware-relVégre alakul ez.
Ispy: lenne az a szituáció, amikor nekem is erőteljesen rángatózna a mutatóujjam a megrendelés gomb felett, szerencsére ütős TKL és nagy böszme retró téren is el vagyok már látva többszörösen.
-
-
Ispy
veterán
válasz
JulianSinulf #105305 üzenetére
Igaz ez nem tkl, de szerintem elég jó minőséget csinál a windstudio: dr-70f
Ez szállítással, sarcokkal olyan 240 körül lehet. Plusz van b stock is feketéből, az még egy 30-al olcsóbban kijöhet.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105305 üzenetére
A Pro-n van 4 makro gomb.
Arra figyelj, hogy az a Q3 Pro Special Edition, ahol az egyik albrandjüknek, a Lemokey L3-nak a házát használták fel. A normál Q3 Pro pontosan ugyanolyan kinézetű és kiosztású, mint a Q3 Max. Az előbbiből feketében már csak barebone vagy nem DE ISO akad, az utóbbiból van még DE ISO is. Mindkét oldal szállít Németországba, nem tudom, hogy áfát kell-e még fizetni, magyarországi célpont esetében a gyakorati tapasztalat az, hogy nem. A Keychron német oldalán elérhető mindkét billentyűzet drágábban (igaz, a Q3 Pro nem DE ISO kiosztásban csak), ez garantáltan áfás ár, cserébe sokkal magasabb.A másik 3 billentyűzet csak azért került kilátásba, mert ajánlásba kaptam. És mindent megnézek.
Billentyűzetként az említettek közül a Cycle8 a legjobb, csak elérhetetlen a linkelt darabokat kivéve.A listában a Neo80-at második helyre tenném, kissé a Cycle8 mögé, ez könnyen elérhető, de a linkelt darabtól eltekintve csak előrendelésben és barebone-ként érhető el, cserébe teljesen testre szabhatod, hogy mit szeretnél.
A Keychronokat harmadik helyre tenném, nagyobb távolságra a Neo80-tól. Prebuiltként rendben van alapvetően az áruk (nem az általad említett horror árakra gondolok, hanem a keychron.com + áfa árra), barebone-ként már túlárazottak, mert egy Neo80 olcsóbban jobb (kivéve, ha éppen extrém akciósak, mint itthon pár modell). A Keychronok hátránya szokott lenni a relatíve magas kialakítás, így csuklótámaszra nagyobb valószínűséggel lesz szükséged, mint a lényegesen alacsonyabb építésű társainál.
A Zoom TKL-t nem sorolnám be, a Neo80 mellett nem érdemel említést. Az Evo80-at a Keychron környékére tenném, de erről nem láttam még rendes review-t (nem is kerestem nagyon).
Az a kérdés, hogy mennyire sürgős és mennyire szeretnél legózni. Ha nem sürgős, akkor egyértelműen Neo80, ha sürgősebb vagy nem szeretsz annyira legózni, akkor Keychron. Szoftveres oldaluk ugyanaz (VIA a Neo80-nál, VIA és Keychron Launcher a Keychronnál), amit az egyik tud, a másik ugyanúgy tudja.
De akármelyiket is választod, köröket fog verni billentyűzetként arra a Be Quietre.
-
válasz
JulianSinulf #105300 üzenetére
Ó jó ez a kupakos oldal
Találtam 2 shine through szettet is, igaz hogy német, de legalább van.
Az áruk viszont eléggé borsos
-
JulianSinulf
őstag
Köszi a részletes magyarázatot, leírást, infót!
Az idealo.de egy gyűjtőoldal, ott láttam 300€-ért a Q3-at.
Ha nem találni megvehetőn olcsóbbat, akkor ez is egy jó ár. Sajnos. Mivel korábban nem vettem meg 240-ért, így jártam.
Barebone-t azért néztem, mert nincs olyan kapcsolóval, mint szeretném.
Viszont tekintve, hogy mibe kerül egy készlet, lehet, hogy még így is megérné a 300€-t, mert legalább van kukapszett, így azon nem kell agyalnom egyelőre. A kapcsolók meg nem olyan drágák.
A Pro-n van 4 makro gomb. Ezért tetszik a Max-szal szemben. Így kisebb az igény egyéb kiegészítőre.A másik 3 billentyűzet csak azért került kilátásba, mert ajánlásba kaptam. És mindent megnézek.
Az Evo80 tetszene, sötétebb szürkében, mert ez így elég fehéresen hat. Vagy feketében. De az nincs.
Jelenleg a sötétebb színek felé hajlok, de a Keychron általad is linkelt színösszeállítása még éppen tetszik, bár a kék-fekete sokkal inkább tetszik.A Pro úgy lett 340 körül, hogy az adott oldalon a barebone verzió+kapcsoló+kupak.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mi az a WK/WKL?
Az alsó sor kialakítása. WKL esetében blocker van a Windows gombok helyén, a Space 7u széles (4. kiosztás a linken). WK esetében nincsen blocker, a Space 6.25u (1. kiosztás a linken) vagy 7u (3. kiosztás a linken), a kettő közötti döntést vagy te hozod meg építés közben, mert a nyák és plate támogatja mindkettőt (Neo80 és még egy rakás custom), vagy a gyártó meghozza helyetted, mert csak 6.25u-t támogat (Keychron és társai).Ha a Neo80 miatt kérdezed, akkor ezen nem kell gondolkozni, mert csak WK-ban érhető el jelenleg.
Akkor milyen Plate?
Ízlés kérdése. A válasz attól függ, hogy merevebb vagy flexibilisebb gépelési élményt szeretnél, illetve milyen hangra vágysz. Ha fogalmad sincsen, akkor látatlanban tipikusan valamilyen műanyag a legjobb választás, mint PP, POM vagy PC.A házból mi a jobb, a fújt vagy az anodized?
Az anodizálás ellenállóbb, a folyamat során az alumínium legfelső rétegét oxidálják el és teszik keménnyé, valamint a festés is magába az anyagba hatol be. Cserébe világos színeket nem tudsz anodizálni kémiai okokból, vagyis ha fehér, bézs, sárga vagy valami nagyon világos kell, akkor az adonizálás nem opció. Mivel az anodizálás nem fedi el az alumíniumot, csak megkeményíti a külsejét és megszínezi, így az alumínium hibái anodizálás után is látszanak.Coating esetében egy vékony bevonatot hoznak létre az anyagon, ez is jól védi az amúgy meglehetősen puha alumíniumot, de karcolásra és ütődésre is gyengébb. Ha a felület sérül, akkor anodizálás esetében a szín megmarad a horpadásban is, a coating ilyenkor tipikusan lepattan. Cserébe fehéret, sárgát és bármilyen más színt létre lehet hozni, akár csillámmal együtt, és elfedi az alumínium esetleges hibáit.
PCB esetén Flex, Non-Flex?
Ízlés kérdése és egyben kulturális különbség, 10-ből kilenc nyugati azt mondja, hogy non-flex, míg Kínában fordítva.Extrém flex cut nyák esetében a bevágásokkal a nyák (és sokszor a hasonlóan megvágott plate) sokkal rugalmasabb lesz, tipikusan már túl rugalmas, ami miatt gépelés közben hozzáérne a nyák a ház aljához, így teletömik szivaccsal, ami azt a rugalmasságot tompítja, ami nem jött volna létre a vágások miatt, és sokszor túltompítja, azaz rosszabb lesz érzetre is. Hangra biztosan, mert a szivacsok nélkül tré hangzás jellemzi ezeket a billentyűzeteket, szivaccsal pedig az egyen thockyt hozzák.
Szóval itt egyértelműen non-flex az ajánlott, nem vesztesz semmit, csak nyersz. A Neo80, Cycle8 és Q3 Max esetében közös, hogy bármiféle szivacs nélkül megépíthetőek jó hangúra (ez nem triviális dolog ebben az árkategóriában), ha nem extrém halkítás vagy a thocky hangzás a cél, akkor érdemes a szivacsot hanyagolni, és ezzel együtt a flex cutokat is.
Hozzá illő numpad, necces.
A Neo sorozatban jelenleg tényleg nincsen numpad, de előbb-utóbb lesz.Nincsenek makró gombok.
Makrókat rétegre is lehet pakolni.Meletrix. Ami tetszik - zoom tkl fekete - az természetesen nincs. Numpad, makró gombok.
A Zoom TKL mellett nem sok érv szól.Mondjuk a numpad, makró gombra lehet alternatíva nagyon olcsón vehető alis cucc esetleg. Vagy befogom a G11-et.
Igen, ez jó ötlet. Egy különálló darabot oda teszel, ahová szeretnéd, bal oldalon is előnyösebb tud lenni a külön darab, mert kicsit balra beforgatva jobban kézre áll. Különálló numpadnál nem ritka, hogy támogat mátrixot és balkezes kiosztást is.TKD. Egyáltalán nem egyértelmű. Van egyáltalán nekik hivatalos honlapjuk?
Nincsen, kizárólag vendorokon keresztül értékesítenek, a ClickClack a fő vendoruk + Geekhack. Ami náluk TKL (Cycle8), abból nem várható következő kör, ami jön tőlük majd TKL (INTRO és Pt.1 sorozatok), az nem tudni még, mikor jön majd. Jelenleg úgy néz ki, hogy a Cycle8 egyszeri alkalom volt, hiába a legjobb ár-érték arányú darab a lehetőségek közül, nincsen hír újabb körről, már csak a vendoroknál maradt pár darab érhető el (itt van egy és itt is még néhány, többi vendornál nem néztem), vagy a használt piac, bár ott feketét nehéz lesz találni, mert nem túl népszerű szín manapság.Keychrone. Még mindig ez lenne a befutó a hozzá való numpad miatt, de ebből sincs.
Illetve ez sem olyan egyszerű. És persze nem vagyok ellene "jobb" márkának sem.Már nem csak a Q3 Max, hanem a Pro is számításba jöhet. A Pro barebone 240€.
A Prónak a Maxszal szemben nulla értelme van normál áron (akciósan lehet), Keychronból a barebone-nak nulla értelme van pár kivételes esettől eltekintve, mert 20 dollárral olcsóbb, mint a komplett billentyűzet. 240 euró mocsok sok egy Q3-ért.A kapcsolókról készült képek ugyanazok. És az adatok is. Meg ugye nekem elvileg nem kell 110 darab. Elvileg csak olyan 88 darab.
Kapcsolót TKL méretre 100 darabot szokás venni, mert előfordul gyártási selejt, és lehet, hogy neked is sikerül kinyírni kapcsolót.
És az sem egyértelmű, hogy akkor most pontosan mi is tartozik egy-egy készletbe?
Kupakkészleteknél az egyik képen a teljes csomagnak kell látszódnia. Ha adott boltban nincsen ilyen, akkor nem szabad azt a kupakkészletet megvenni. Ha nem vagy biztos, hogy jó rá, akkor megkérdezed itt, és egy hozzáértő ránéz, hogy biztosan jó-e adott billentyűzetre. Az oldalon szereplő legtöbb jó lesz amúgy, de kivétel előfordulhat.A választék eléggé meh, vannak alsópálcás darabok és vannak túlárazottak, a Keychron saját készletei tűnnek a legjobbnak. Németországban Oblotzky (jó, de nagyon limitált, ugorhatod is, mert neked megfelelő billentyűzet nem lesz nála), Keygem (drágácska) és Monacokeys (kicsi, de valószínűleg itt van a legnagyobb választék a megcélzott árkategóriában) az említésre méltó, billentyűzetekre specializálódott megbízható vendorok )Candiykeys jó messzire kerülendő), Európában van még a francia DeltaKeyCo és a spanyol Eloquent Clicks (eléggé drágácska), UK-ben ProtoTypist (ez a legnagyobb a listából minden téren, IOSS, szóval checkoutkor fizetsz mindent). A Maxgaming egereknél nagy név, Európában a legnagyobb, billentyűzeteknél egyáltalán nem az (de van, amiben jók, a TX stabilizátorok például náluk a legolcsóbbak az EU-ban).
Nagyon kíváncsi vagyok a PBT Double-shot-ra már.
Ha nem GMK MTNU készletről van szó (ami tényleg tiszta PBT), akkor a piacon elérhető összes PBT doubleshot csak "PBT" doubleshot, ahol ABS-PBT keveréket használnak, ami hordozza az ABS hátrányait, mint a fényesedés. Ha olyan a bőröd, akkor gyorsan csillogni fog, ha nem, akkor bírni fogja.Szóval a Q3 Pro olyan 340€ körül mozog.
Hol ennyi? Csak mert a keychron.de-n 268 euró a Q3 Max, és már az is drágának számít.Opció lehet még az Evo80, az a Neo80 alatti szint, de készre szerelve. MonacoKeysnél akad egy, de ezüst,, DKC-nál van fekete, de spanyol kupakokkal, nem tudom, mikorra várható ezen a két helyen szállítmány, Discordon kell rákérdezni. ProtoTypistnál van még egy Neo80, de babakék, szóval ha Neo80-ra mennél rá, akkor abból a fenti egyetlen darabon túl már csak előrendelés van az összes vendornál.
Opció még a használt piac, eléggé sok Neo80 és Cycle8 van a piacon, hogy könnyű legyen ilyeneket találni, amiből még alkudni is érdemes/lehet (ETC Discord első találat):
[EU-DE] WTS Neo80 | 210€ WK blackspray-coated golden weight
trimode HS PCBPC, CF and alu plates
battery-compartment weightsNem minden kérdésre a custom a válasz, de azoknak a Be Quieteknek az ár-érték arányuk pocsék (a drágábbik darab oké vétel lenne az olcsóbbik áráért).
-
Valkűr
addikt
A kép lemaradt
-
Valkűr
addikt
válasz
A WK ÉS A WKL layout a gombok elrendezkedése, Lásd a képen.
A Plate anyaga sok fajta lehet, izlés és megépités kérdése ki mit részesit előnyben. A rugalmasabb puhább plate jobb lehet a silent és Thocky hangzást kedvelőinek. A Merevebb plate a kopogos buildek kiépitésében segithet, valamint van kapcsoló aminek a tulajdonsága is jobban illeszkedik a merevebb platekkel..
A kapcsolo tipust meg idő mire megtalálod és rájössz neked melyik fekszik jobban. Nekem a Lineáris vonal ami a jobban fekszik, de van Taktilis is ami nagyon bejön, ezeken belül meg izlés és build kérdése.
Kupakszettek vannak viszonylag olcsobban is amik bőven a használható kategória. XMI, JL Studio, Shenpo, Aifei....Alin kaphatóak
A Zoom pont nem egy tul erős versenyző A Meletrix kinálatában, legalábbis a Zoom65-ről elég vegyes véleményeket lehet olvasni, és ahhoz képest baromi drága. Épp az elmult hetekben volt róla itt szó. Akkor inkább a NEO vonalat céloznám meg, vagy QK, vagy akár valami mást
-
JulianSinulf
őstag
Áthozom ide a másik témában létrejött szál folytatását, mert ez már inkább ide illik.
Utánanéztem, de a Qwertykeys összerakója nekem már bonyolult. Mi az a WK/WKL? Akkor milyen Plate? A házból mi a jobb, a fújt vagy az anodized? PCB esetén Flex, Non-Flex? Mondjuk, ha világítósat akarok, akkor csak Flex. És akkor ehhez még kellenek kapcsolók és kupakok. Hozzá illő numpad, necces. Nincsenek makró gombok.
Meletrix. Ami tetszik - zoom tkl fekete - az természetesen nincs. Numpad, makró gombok.
Mondjuk a numpad, makró gombra lehet alternatíva nagyon olcsón vehető alis cucc esetleg. Vagy befogom a G11-et.
TKD. Egyáltalán nem egyértelmű. Van egyáltalán nekik hivatalos honlapjuk?
Keychrone. Még mindig ez lenne a befutó a hozzá való numpad miatt, de ebből sincs.
Illetve ez sem olyan egyszerű. És persze nem vagyok ellene "jobb" márkának sem.Már nem csak a Q3 Max, hanem a Pro is számításba jöhet.
A Pro barebone 240€. És az eladó webshopot egyáltalán nem ismerem. Egy próbát éppen megérne. Az itt kapható kupakkészlet 50€-tól indul. És akkor egy Gateron Phantom brown taktilis 110 darabos készlet 40€. Vagy Milky legyen 30 Cent-es darabáron? Szerintem a Phantom lágyabb. Legalábbis a Keychron tesztere alapján. Bár lehet, hogy egy erősebben nyomogatható lineáris is jó lenne, mint a fekete gateronok.
Na most kicsit képzavarba kerültem. Van a készlet, aminek a neve: Keychron Gateron Phantom Brown Switch set (110pcs - 40€) és van az egyesével kapható: Gateron Phantom Brown Tactile Switch, aminek darabára 28 Cent. Vagyis olcsóbb a 110 darab, ha nem készletben veszem.
A kapcsolókról készült képek ugyanazok. És az adatok is. Meg ugye nekem elvileg nem kell 110 darab. Elvileg csak olyan 88 darab.
És akkor még ott van a kupakszett. Nézegetem az oldalon, de a márkák közül szinte mind ismeretlen a számomra. És az sem egyértelmű, hogy akkor most pontosan mi is tartozik egy-egy készletbe? Nekem mindenképp ISO kell. A német lenne a legjobb. A világítást egyelőre elengedem. Ha nem tetszik, akkor max cserélem. Nagyon kíváncsi vagyok a PBT Double-shot-ra már.Max barebone van már 190€-ért, de tengerészkék. Olyat biztos nem szeretnék.
Készre szerelten érdekes módon mind a kettő 300€, de csak amazonról, onnan meg nem fogom megrendelni. Illetve találtam máshonnan is, de ott meg nem egyértelmű, hogy milyen kapcsoló van benne. Ránézésre azt mondanám, hogy nem barna, mert az oldal alján azt írja, hogy az elfogyott. És a teszteren amúgy sincs Gateron Jupiter.És akkor még ott van a numpad rész, a Q0 Max. Ami készre szerelve épp 140€ egy általam kedvelt eladótól. És a színvilága is megfelelő. Mondjuk, ha a Pro-t választom, akkor lehet, hogy a numpadot el is tudom engedni.
Szóval a Q3 Pro olyan 340€ körül mozog. Ehhez képest nem is tűnik olyan vészesnek a csoda be quiet! a másik oldalra rakható vagy elhagyható numpaddal és kis kijelzővel.
Azt nem mondom, hogy jó is, de még mindig meggondolandó. Viszont nálam mára már elmúlt a pezsgés, hogy ilyet vegyek. Ami azt illeti, inkább haragszom rájuk, hogy a megjelenéskor nem volt kapható sehol. Most is mindenhol 3-7 nap szállítási időt írnak. -
dqdb
nagyúr
válasz
Swiftmendi #105298 üzenetére
Az halkított csak, a csendestől eléggé messze van. Hasonló hangosságban akad érzetre jobb, ha a halkság a fontos, akkor pedig a feljebb ajánlott Outemuk halkabbak lesznek.
dbius: csak addig olvasta vissza, hogy a Q6 picit kiesik a keretből. Most látom sok hozzászólással korábban a 25-40e keretet , én az eltérést mindennek hívnám, csak kicsinek nem. Így a szokásos ajánlat jönne a G80-3000N személyében a német Amazonról, de az TKL-ben megerős csak (most különösen jó áron megy), a teljes méretű már nincsen olyan jó áron.
-
Swiftmendi
tag
Esetleg erről vélemény?: KAILH Box Silent switch Brown
Videón ez eléggé csendesnek tűnik -
dbius
veterán
válasz
Tsebacsi #105294 üzenetére
Az majdnem kétszer annyiba kerülne és annyival nem biztos, hogy többet ér. No meg akkor már tényleg csak pár ezer + és ott lenne a V6 max, de abba még mindig kellene egy silent switch.
#105295 dqdb: Ez tiszta sor, de a megadott keretbe szorítkozva kompromisszumot kell valahol kötni. (Alin és egyéb helyen nem néztem szét, hogy mit lehetne jelenleg beszerezni ISO és teljes kiosztás formában)
-
-
Mephike
őstag
A WLMOUSE új HE switche, még csak kép van róla. Hétfőn jön több infó.
-
dbius
veterán
válasz
Swiftmendi #105289 üzenetére
-
válasz
Swiftmendi #105286 üzenetére
Azt hiszem az egyik tipikus induló ajánlás a HU ISO Keychron V6 Max és a Silent Peach vagy esetleg Lemon. Ha ez túlmegy a kereten, akkor jó eséllyel ajánlanak itt majd olcsóbbat.
De érdemes ezt elolvasnod előtte.
A kapcsolót meg esetleg apróról olcsóbban, ha épp árulnak megfelelőt. -
Swiftmendi
tag
válasz
Valkűr #105285 üzenetére
és ezek a silent kapcsolók kompatibilisek minden olyan billentyűzettel, ahol cserélhetők? Másik kettőre rákerestem(soha nem hallottam még róluk), nem tudom jó videókat e néztem meg róluk, de mindenütt arra élvezkednek, hogy milyen egyedi kattogó hangzásuk van, egyáltalán nem csendesek.
-
Valkűr
addikt
válasz
Swiftmendi #105284 üzenetére
Silent kapcsolóval, vagy akar valami lineárissal ami halkabb, vagy Thocky hangzás..
-
-
válasz
Swiftmendi #105279 üzenetére
A Q6 lehet pl tök hangtalan is.
-
válasz
HThomas #105263 üzenetére
Próbáltam a ReDoxot és a Cyboardot is ilyesmi szögben használni, de számomra teljesen élhetetlen az az élre állított megoldás. Persze az általam preferált 75 grammos kapcsolókkal kb. le kellett ragasztani a konzolokat, hogy ne toljam minden leütéssel arrébb őket az asztalon.
Ahogy nézem a képet normál szögben, nagyjából olyan magas általánosságban, mint a Cyboard, amihez tökéletes a GOSIG RÅTTA.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Swiftmendi #105279 üzenetére
Amennyire "zajosra" építed.
-
Ki és miért ad el egy Q6ot és Q6 Maxot?
-
válasz
Synthwave #105268 üzenetére
Igen, a magasság megvan, azon gondolkodom még, hogy kéne-e bele lejtés, csak azt nehezebb a post-itekkel kipróbálni. Meglátjuk.
#105267 dbius: Negatív dőlésszög a Charybdishez? A sculpted keywell és a tenting miatt igazából arra nincs szükség szerintem.
Az a vasalóállvány mókás
Igazából tíz, tizenpár centinél nem kell hosszabb támasztás, mert annyira nincs messze a billentyűzet az asztal szélétől.
Lábak nélkül egyébként annyira nem tűnik magasnak, viszont a kialakítása miatt akkor is magasabb támasz kell, mint pl a Q8-nak.
-
dbius
veterán
válasz
Synthwave #105268 üzenetére
Itt meg van 1 Define R5, meg két R6.
Hthomas: lehet ki fogod röhögni, de valami olyasmire gondolok, mint egy ingujjvasaló állvány, csak emelhető magassággal.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
dbius #105267 üzenetére
"De az is lehet, hogy a silent után nem lesz kedved többet a többihez nyúlni"
Az éves fizetésemet rá merem tenni, hogy haha.
Amíg nem lesz elég Heartbeatem szerintem ez is clicky build lesz amúgy:
Kailh BOX Jade + WASD alatt BOX White V1 (a balra és lefele nyilak alatt meg BOX Navy) / CF plate / AFSA (vagy MT3) / no tape mod / no plate foam / alsó akusztikai szivacs.
A másik meg Gateron Melodic / brass plate / AFSA (vagy Cherry) / tape mod / semmilyen szivacs.
-
dbius
veterán
válasz
Synthwave #105262 üzenetére
De az is lehet, hogy a silent után nem lesz kedved többet a többihez nyúlni
Itt meg majd lesz egy második silent Q10 (Max a jelenlegi Pro mellé)
Amúgy azon gondolkodom, hogy ha csereszabatos a belső kialakításuk, akkor a fekete maxba kerül a pro belső és az megy melóba, a fehér, de már max belsős pedig maradna itthon.
Hthomas: ez brutál magas
Én negativ dőlésszöggel és a két alkar alátámasztásával próbálkoznék.
-
válasz
Synthwave #105264 üzenetére
Dede, Define R4
Igen, a karfás megoldást szoktam használni, úgy egyébként nem is kell támasz, csak a Spinalis székem miatt picit bonyolultabb a helyzet, itt írtam még róla bővebben. Ha kvázi ülőlabda módban ülök rajta, vagy esetleg megemelem állóra az asztalt, akkor nem úszom meg a támaszt.
-
válasz
HThomas #104853 üzenetére
A tented Charybdishez belőtt, számomra ideális magasságú csuklótámasz. Szofisztikált DIY megoldás, prémium kivitelezés
Az egész cucc majdnem 6 centi magas. Tenting lábak nélkül meg kb 2 centivel alacsonyabb kell, arra van egy másik stack post-it bekészítve.Jó lenne valami normálisabb megoldás, de nem igazán találtam készen semmit. Lehet nyomtatnom kéne egy 3D talpat, és arra rátennem a zselés bigyót. Bármilyen egyéb tippet szívesen fogadok!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Slim profilos Cherry billencsek. Nem azt mondom, hogy az évszázad biznisze, de legalább már nem 8700 euró+ÁFA.
--------------------------------------------------
Más: ismét befigyelt egy adag Gateron G Pro Brown a sufni tövére™, majd megnézem, mit mutat POM plate-tel. A KTT Matcha egyelőre megy uzsonnásdobozba, aztán ha nem alélok el a Browntól, akkor valszeg. visszatér a színre a Bsun Ruben Hornet Tactile.
Meg lassacskán befigyel a negyedik Q8
, szóval lesz egy kb. soha nem használt
silent build is (FR4 vagy ABS plate-tel szerintem), így ha esetleg valakinek van elfekvő Haimu Heartbeat-je, az nyugodtan hajinthat egy privit.
-
Skynet258
veterán
válasz
Swiftmendi #105259 üzenetére
Ma eladtam a Keychron Q6-ot egy srácnak aki egy 15 éves, 2500Ft-os Genius-t hajtott eddig aminek már persze lóg a bele itt-ott.
Hát mondom akkor egy kicsit előrébb léptél most...Jajj sorry nem válasz akart lenni.
-
Swiftmendi
tag
Sziasztok!
Tartós csendes billentyűzetet keresek játékra és gépelésre 25-40k ár sávban.
Mindegy milyen kapcsolós, az se baj ha világít kicsit csak ne lehessen hallani 2 háztömbbel arrébb.
Ami még fontos lenne az a numpad. -
Bajgunar
senior tag
válasz
4nick8 #105249 üzenetére
Igen. Ugyan így. Ezt felesleges fotózni.
Már mind1. Megtartom. Asszonynak gépelni jó lesz.
Én meg majd vagy hozzászokok, vagy netán majd jön vmi frissebb szoftver. Vagy elpukkan agyam, azt veszek vmit.
Estleg ilyen makró gombos, kicsit nagyobb csuklótámaszos és 100% méretű, ha lehet magyar, és ISO nagy enteres, van vmi? -
Nobbigstein
tag
válasz
dbius #105256 üzenetére
Nekem checkout alapján úgy tűnik, hogy a DE oldalon eddigiekkel ellentétben az árban már benne van az adó és a szállítás is ingyenes (mondjuk én német címre néztem). De amúgy szerintem is drága a német oldal, ennyiből német címmel már jobban megéri az amazonról megvenni, ott sima a visszaküldés.
-
dbius
veterán
válasz
dbius #105245 üzenetére
Most itthon gyorsan megnéztem egy-két billentyűzet árát a francia, valamint a német oldalon, nagyjából 60€ árelőny van még a francia oldalon. A németnél már mindent feljebb toltak.
Q3 Max ISO:
keychron.fr: 209€
keychron.de: 268€
keychron.com: 230$
+szállítás -
dbius
veterán
válasz
Bajgunar #105253 üzenetére
Ha útba esik, megvan a blokkja, akkor menj vissza és mondd el normálisan, hogy másra számítottál, nagyon nem vált be és van-e lehetőséged arra, hogy pl. levásárold az árát valami másra.
Ha normálisak és látják, hogy a billentyűzetnek semmi baja, ép, tiszta, akkor szerintem ez kialkudható lesz.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Biga123 #105252 üzenetére
Személyesen vettem, boltban. Útba esett, beugrottam, egy db volt, elhoztam.
Azt tudom h netes vásárlásnál igen.
De ilyenre nem néztem utána. Meg nem jellemző rám, h bármit is visszaküldjek, visszavigyek boltba. Eddig kb egy vásárlásomtól se álltam el. De amikor full lelomboz, elkeni szám, kiábrándulok belőle, meg csalódok, h olyan, amilyennek elképzeltem bemutatók alapján. Jó. Nem kenyérre kell. De azért 20k, csak húszezer... -
Molydeus
őstag
válasz
plehoczky #105248 üzenetére
Én fordítva jártam. Svédországból küldött csomagra a regisztráláskor megadott keresztnév, vezeték név sorrendben és ékezetek nélkül került fel, a címem szöntén. Az MPL futár nem tudta megugrani a feladatot. A várt házhoz szállítástól számított 2 héten belül elkocogtam a postára és megkértem a kisasszonyokat, hogy nézzenek utána. Kedvesek voltak és segítőkészek. Szerencsém volt, meglett, de mondták, hogy másnap ment volna vissza ismeretlen címzettel. Rajta volt a mailcímem és a telefonszámom, de ezzel sem foglalkozott a futár.
A lényeg, azóta minden regisztrációt átírtam magyar névsorrendre és ékezetesre. Persze szörnyen néznek ki a vezetékneves megszólításokkal küldött levelek a shopoktól, de legalább nem tűnt el csomag.
Az MPL futár meg leginkább nem hoz ki semmit, én a nyár közepén is csak értesítőt kapok, akkor is, ha itthon dolgozom, nem kell hozzá karácsonyi csúcsforgalom...M.
-
plehoczky
tag
válasz
Mr.Csizmás #105219 üzenetére
Nekem ment már vissza csomagom, mert egy ötvösjózsef jellegű ékezetes utcanév helyett csak valami krixkraxot nyomtattak.
Azóta a nemzetközi rendeléseimben nincs ékezet a címben. -
plehoczky
tag
válasz
Throme #105213 üzenetére
Az AH jó, van náluk egyedileg gyártott magyar kiosztás és magyarországi garancia.
A többi kis- és nagyker is hasznos lehet, elállás és helyi garancia ott is van.
A Keychron hivatalos oldaláról viszont lehet rendelni sz szerint több ezer kombinációban a billentyűzeteket, mindenkinek olyat, amilyet szeretne, ezzel egyetlen magyar bolt sem fog versenyezni.
Szóval mindenki rendelhet onnan, ahonnan neki megéri. -
Ha már lett VIAL a Q8-on, hangoltam picit a layouton és elkezdtem újra azt használni. Hááát, nagyon fura volt, de kb fél óra után nagyjából visszaszoktam. Gondolom később ez könnyebb lesz.
A layout egy dolog, de a kézreálló trackball nagyon hiányzik. Illetve nagyon kaotikus minden a column stagger után, pl a rossz oldalon lévő "6", illetve az AltGr-es kombók is szörnyűek, de persze a Ctrl+Alt sem jobb. Lehet felrakom majd a SpaceFn-es layerre a home row modokat, a Gaming layeren meg marad hagyományos.
-
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Molydeus #105239 üzenetére
Értek, hogy szoftveres. De ezen nem tudnak fejleszteni?
Igen. G910 Makro sora is hiányzik, meg a csuklótámasz is. G15 volt előtte. Azt is imádtam. (igaz megvan még, s az meg hibátlan, nincs benne dupla katt vagy kihagyás).Valkűr.
Igen. Végigpróbáltam mindegyik szoftvert. Mind azt írja, hogy csatlakoztassam a billt. Tehát hardveresen érzékeli, hogy nem ahhoz a szoftverhez tartozó bill van bedugva. Azokat nem ismerem, amiket írtál. Lenne erre másik program, amivel lehetne konfigurálni? -
Valkűr
addikt
válasz
Bajgunar #105238 üzenetére
Biztos pontosan ugyan annak a típusnak a szoftverét szedted le hozza? Mert előfordul hogy megy masikkal is csak hibát produkál…
érdekes amúgy mert sem az Aula sem a Leobog szoftverével nem volt gondom, sőt mindkettőnél a vilagitás külön gombokra is programozható, a makró ugyszintén.
-
eagleberg
tag
válasz
eagleberg #105199 üzenetére
A történet folytatódik. Ezt az üzenetet kaptam most a Keychron-tól. További fejleményeket már nem fogok közvetíteni, csak ezt az egyet szerettem volna még megosztani.
Szia! Jó hír! Weboldalunk hamarosan újraindítja a rendelési lehetőséget a magyarországi vásárlók számára. Amint a rendelési rendszer normalizálódik, azonnal értesítjük. Köszönjük türelmét, és ha addig is kérdése van, forduljon bizalommal. Üdvözlettel, Keychron csapat
-
Molydeus
őstag
válasz
Bajgunar #105238 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos ez ilyen szoftveres problémák a kategória velejárói.
Amikor szóba kerülnek ezek az új, nyomott áron megjelenő brandek, rendszerint valaki felvállalja a népszerűtlen szerepet és felveti a szoftver, support, garancia, stb. kérdéseket.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mind alulteljesít ezen a téren, de valahol meg fog mutatkozni az alacsony ár. Pl. a Kínából érkező (re)brandelt OEM termékeknél néha annak is örülni kell, ha tudnak angolul.Szokta panasz érni a neves gyártók saját szoftvereit is, nem is ok nélkül, de pár évvel ezelőtti tapasztalataim szerint a pl. CM MasterPlus vagy a GMMK saját setup felületei sokkal gördülékenyebben mentek, de még a Redragonra sem hallottunk folyamatos panaszáradatot, pedig ők tényleg a belépő szint volt.
Másrészt nem véletlenül hangoztatjuk a QMK/VIA képesség előnyeit. Ott se a remapping se a makrózás nem, hogy nem probléma, de a legszimplább alapfunkciók.
A 910-nek a makrooszlopa hiányzik?
M.
-
Bajgunar
senior tag
Maga a bill nem rossz. Ennyi pénzért. Megéri.
De az, h a szoftvere full nem az, amit látsz a többikről videón. Ez érthetetlen.
Aztán értem, h világítás is Fn. De nemkem pl nem kell. De kell prntsc, ins, del gomb, meg numok is. Akkor miért nem rakhatom oda, ahova szeretném, s miért fix világítás van rájuk makrózva? Persze Makrózható gombok, ahogy hirdeti. De az h csak a wsad,123,enter,shift,ctrl. PFf. Ez király. Tényleg csak erre makrozható bármi? Kibasza's.
Az meg h felugrik ablaka minden indításnál. S külön pl ccleaner-el ki kell lőni. Vicc. Miért? Miért nem elég neki jobb alul az óra mellett betöltődnie? Aztan utólag meg nem kapcsolhati ki szoftverben? Pff.
Nem töröltem. Csak újratelepítettem, de kivettem pipát. Ugyanúgy előugrott ablak induláskor. Lehet megpróbálom uninstall, s úgy. De már nincs kedvem szórakozni vele.
G910-ből van 3 is. De mind hal be. Dupla katt, nem katt. Idegesítő. 2-t már szinte full átgonboztam. 3 szett kupakot is vettem. Azok meg tördelődnek. Aztán esik ki.
Elengedtem logi szálat. Pedig nagyon jól kézre állt. Szerettem makróját, progiját, a csuklótamasz részt.
De nincs semmi, ami hasonlítana rá. Cherry key-es. Na meg nem 90k-es kategória.
Írtam supportnak. Várom választ.
Euronics-ban vettem. Nemtom meddig lehet visszavinni, ha mégse kell.? -
ViZion
félisten
válasz
Bajgunar #105234 üzenetére
hmmm... szoftverileg az Ajazz is ezt csinálta, nem lepődnék meg, ha ugyan az lenne a lelke mélyén. Szerencsére nem volt szükségem a progira, ill. mivel billencs memó nem volt, így nem volt érdemes állítgatni.
Kár, nagyon promózták ezeket és árban nem rosszak, bár a kialakítás a többségnél nekem nem jön be. -
dbius
veterán
válasz
Bajgunar #105234 üzenetére
Sok minden nincs sajnos a gyártó honlapján és a felhasználói útmutatóban sem.
Mindössze annyi, hogy ezek az M. feliratú billentyűk másodlagos funkcióként a világítást állítják valamilyen módon, illetve részletesebb beállításért, valamint a billentyűk újrakiosztásához telepítsd fel a billentyűzet szoftverét.
Ha a szoftver beállításaiban sem találsz ezzel kapcsolatos lehetőséget, akkor ez vagy ennyit tud, vagy próbáld megkérdezni közvetlen a gyártótól emailben, hogy van-e erre lehetőség egyáltalán.
Többet sajnos nem nagyon lehet így ismeretlenül mondani a termékről. Esetleg youtube videókat kereshetsz, hátha ott találsz valami érdemlegeset még.
-
Bajgunar
senior tag
Üdv. Vettem egy Avax FS01-et. Ins, Del, Home... gombok alatt ott van, hogy M1, M2, M3... stb. Ez nem a Makro 1, Makro 2... -t jelöli? Hogy tudok ehhez hozzáadni makro-t, hogy megmaradjon Ins, Del, Home.... funkciói? Mert ha hozzáadom megszűnnek Ins, del, funkciók. Fn-el az Ins, Del meg a világításokat variálja. De az meg nem érdekel. Nem lehet ehhez hozzáadni makro-t csak pl felette PrtsC, Scrlk... -gombkra?? Ne már.... Akkor mit jelöl az M1, M2.... felirat? Vagy hogy lehet ezt megoldani?
Annyira ócska a szoftvere, hogy az vicc. Az összes többi, drágább változat megkapta az újabb szoftver skint, sokkal több beállítási lehetőségeket, egyszerűbb makrózás, miegymás. stb. Ez meg egy kezdetlegest. De persze erről sehol se kép, se info, semmi. De a bemutató videók is tök mást mutatnak. Telepítéskor be lehet pipálni, h ne induljon automatikusan a programja, mégis megnyílik. De szoftveren belül már nem lehet állítani auto indulást, ablak felugrást. Erre le kell tiltani win-ban, mert minden gépinduláskor felugrik a program. Vicc.
Nem rossz bill. De ezekben baromira csalódtam.
Valaki estleg tud erre vmi megoldást?
(bocs, h ide írtam, de csak itt lett még megemlítve az Avax, mint billentyűzet.) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
micafighter #105229 üzenetére
Értelemszerűen anyagra gondoltam.
-----------------------------------------------------------------
(#105228) dqdb: Az UHMW-PE egértalpnak jó üvegre, az akrilt azt kihagyom, mert csak nagyon vastagon ér valamit és úgy is rigid, a titánt meg kipróbálnám. Clicky buildhez lehet, hogy jó lenne. Elvileg itt megcsinálják.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #105226 üzenetére
A GDCTechnél van copper, de az talán a legdrágább opció.
Egy ideig gondolkodtam rajta, hogy a poén kedvéért kellene egy a Neo60Cu-hoz meg hozzá egy SA Copper (akkor még lehetett kapni), de az áruk kijózanítóan hatott.*
Meg persze az tényleg nem az a billentyűzet, amiben cserélgetném a belsőket...*. most is lenne hozzá agyament választás a Viking kupakokkal....
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
fahrii #105223 üzenetére
Igen, de ez egy nagyon kis szelete a korábbi kínálatnak.
A másik, hogy nagy összegben nem fogadnék arra, hogy a lemokey szállításokat nem fogják rövid úton ugyanígy elvágni.Itt leginkább azok járnak rosszul, akik - ahogy Throme is írta - valami mást szeretnének.
Konkrét példaként említeném, hogy a Keychron kupakkészletei lefedettségben kihívásokkal küzdenek. Azok az esetek, amikor a magyar mellett létezett egy jobb lefedettségű angol verzió, így kombinálással elérhető volt néhány nem szokványos kiosztás is, mostantól a simán drágából az irreálisan drága kategóriába kerülnek át.
Az is biztos, hogy igen keveseknek érni majd meg egy acoustic kit vagy egy plate rendelés EU-n belülről.
Az sem tiszta, hogy az eddig mailben történő PCB rendelés működik-e majd az EU-s vendorokon keresztül, hiszen hiába leveleztem a francia supporttal, fizetni a keychron.com-on kellett.
A switchek szvsz a legkisebb gond, abból hatalmas a kínálat rajtuk kívül is.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #105222 üzenetére
Arra én is.
A rugalmas, puha műanyagok közül eddig a PP kedvenc a megfelelő helyekre, a POM tökéletes mindenes ezen a vonalon, a PC-vel viszont nem tudtam megbarátkozni. Nylont lenne jó még kipróbálni, de azt a legkörülményesebb beszerezni.Nem tudom, hogy változott-e valami, vagy csak a GDCTech-es kapcsolattartó nézett be valamit, mindenesetre megkérdezte, hogy milyen színű PP-t szeretnék, fehéret vagy feketét. Eddig volt ez a félig áttetsző "fehér", lehet, hogy a fehér alatt ugyanezt érti, de a próba kedvéért megírtam, hogy feketét.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
EzertKarVolt #105215 üzenetére
Véget ért egy időszak, ennyi történt.
Afterékat ezért sem keverném bele, mert ha ők nem járják ki, akkor nyoma sem lenne a magyar feliratos kínálatnak, ami azért lássuk be, messze a legtöbbet keresett/ajánlott/ választott téma errefelé is. Pár kupakkészlet esetén a kezdeti időszakot leszámítva, a gyártói webshopból ezek nem voltak elérhetők korábban sem.
A kiegészítő termékek forgalmazására pedig az a legegyszerűbb módszer, ha jelzitek feléjük az igényt és ha valóban mérhető kereslet mutatkozik, be is fogják hozni őket.Mondanám, hogy részünkről a következő kérdés az lesz, hogy a 160€-os kategóriában biztos, hogy Keychront fogunk venni/ajánlani, de szerintem - ha nem feltétel az RGB és a magyar felirat - ez már most sincs így.
M.
-
dbius
veterán
válasz
HThomas #105214 üzenetére
Köszönöm, nálam is pont így működik és így is használom (rgb brightness nulla, solid color egyébként) így van caps lock visszajelzés. Erre értettem a félmegoldást korábban, de együtt tudok élni vele.
#105218 Köszi a pontosítást, az még rosszabb, mint az alu, de a lényegen Nem változtat, ment a levesbe.
-
Ispy
veterán
válasz
Én azt vettem észre, hogy a németek inkább a német áfás árat rakják ki, ami valami 22% és így csak picit megy fejjebb az összeg.
A keychron meg csak simán rájött, hogy felesleges neki postázni worldwide, amikor van egy rakás lokális vendor az euban, kvázi konkurenciát csinál a saját értékesítési láncának. Vagy más eus országokat enged kiválasztani vajon? Vagy csak mi lettünk száműzve.
-
eagleberg
tag
válasz
Értem én, csak hát a gyerek szájábú a billentyűzetet is...
-
EzertKarVolt
lelkes újonc
válasz
Bár ez biztos hízelgő feltételezés az After Hours számára ez, de azért az mégis nehezen hihető, hogy egy ilyen marginális piac még marginálisabb piaci szereplője megmondja a gyátónak, hogy hova szállíthat, ő pedig kivételt tesz CSAK vele.
Ez a valóságban nem így működik, nem a kutya farka szőre végén élő bolha csóválja a kutyát.
TLDR: A keychron árazási stratégiája és a 27%os magyar ÁFA a ludas.
Long story: A nemzetközi kiskereskedelem árazási stratégiája nem triviális - sőt. Vannak gyártók, akik nettó árakat raknak ki, és csak a szállítási cím megadása után adnak végső árat (pl: bambulab), és vannak, akik rákényszerítenek, hogy regionális shopban vásárolj, és ott helyi árazással tudod megvenni a terméket, ahol a teljes hely landed cost (vám/áfa/egyéb járulékos költségek) alapján áraznak be minden egyes tételt.
A keychron a .com-os oldal esetén ezzel szemben a 'lenyelem a landed cost-ot' stratégiát választotta (ez a leggyakrabban alkalmazott ebben a szegmensben, mivel pofon egyszerű egy ilyen méretű termékportfóliiónál) azaz egyazon ár vonatkozott a keychron.com-ról történő rendelésekre akkor is, ha magyarországon rendeltél, ahol 27% a vám/áfa a billencsekre, és akkor is, ha kanadába rendelted, ahol 5%. Így a vevő mindkét esetben 99 dollár + szállítást fizet, csak az a difi, hogy a Keychron mennyit keres rajta. Ez egyszerű és jól működik, egészen addig, amíg 25-40%-os akciókat nem kezdesz futtatni, ahol már simán belecsúszhatsz abba, hogy ha egy kanadai ügyfél veszi meg, akkor még mindig van rajta minimális haszon, de ha magyar, akkor bukó az üzlet.
Ezt a legegyszerűbben úgy tudod megoldani (ahogy tette a Keychron is egy ideig), hogy belősz egy viszonylag magas, termékenként felszámolt szállítási költséget az adott országra (ami az átlagos termékérték áfáját legalább részben fedezi) - azonban ez azt eredményezi, hogy 20 dolláros csuklótámaszt senki nem fogja venni 35 dolcsis szállítással, ellenben a Q6 Max szériát mindenki tőled rendeli, amin megint csak buksz, mert drága terméken sok a vám/áfa. Mikor rájössz, hogy eszköz sem működik, akkor marad az, hogy átalakítod az árazási stratégiádat, vagy lezárod a csapot, ahol elfolyik a pénz.
Ha jól megnézed a német shoppot, az úgy van felkonfigurálva, hogy NETTÓ árat mutat, és az országspecifikus áfát csak utólag teszi rá a szállítással együtt - így kiszállításnál döbbensz majd rá, hogy a 113 eurós billencs végül majd szemkönnyeztetős 160-ba kerül. Ez pedig rögtön tökéletes szemléltetése is annak, hogy miért nem ezt a stratégiát alkalmazza a Keychron a .com-os oldalon. -
válasz
dbius #105195 üzenetére
Feldobtam reggel a vial fw-t és nálam is ugyanez van, az indikátorok nem mennek, ha a billentyűzeten leveszem a világítást.
Viszont az alábbi trükk müködik, ha egyébként nem használod az RGB-t: a Lighting tabon az RGB brightness-t vedd le nullára (illetve az Effectet én Solid Colorra tettem, hogy addig se kapjak idegbajt...). Ilyenkor nem lesz világítás a gombokon, de az indikátor világítani fog, ha lenyomod a Caps Lockot.
A fenti nálam úgy működik, hogy a rgb_matrix_indicators_advanced_user kód ott van a vial keymap.c-ben. Userspace esetén én átmásoltam a firmware repóból a vial keymap-et a saját userspace repómba. Így utólag nem vagyok benne biztos, hogy ez a Caps Lock-hoz kell, csak ugye nálam még ott van a két kivilágított Fn indikátor is, és így legalább azok is működnek.
-
Throme
veterán
válasz
"Szeretjük az After Hours-t,"
Szerettem volna, ha kapható náluk az ami kell (semmi extra, keychron kupak és kapcsoló ), de nincs és nem tegnap fogytak el a dolgok.
1 biil-t rendeltem tőlük, a másodikat már a gyártó oldaláról. Aztán jöttek itt a "támogassuk az itthoni kereskedőket" felhívással...
... itt be is zárult a kör.
Mind1 nekem már megvan az ami kellett.Aztán van más márka is a világon...
-
micafighter
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #105207 üzenetére
Akkor annyi. Viszont akkor kíváncsi vagyok, az aliepxress storejuk szállít-e még Mo.-ra.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
micafighter #105205 üzenetére
We can't ship to APO, DPO addresses, and PO box. We don't ship to forwarding addresses.
Shipping Policy – Keychronegy próbát azért megérne.
-
válasz
micafighter #105205 üzenetére
Nem néztem most utána, de ennyivel drágább lenne a .de-s ár a .com-hoz képest?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Úgy látom németbe még szállítának keychron.com-ról, egy csomagtovábbító németből kb 15 EUR-t tenne még rá pluszban árra. A keychron.com nem tudom hogy számol áfával, de németben ugye 19% az áfa, és ha rendelsz valamit EU-n belül, akkor célország áfáját fizeted általában a boltban, így kb 150 EURos rendelésnél az áfakülönbözetből ki is jöhet a 15 EUR szállítási költség.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest