- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Synthwave #102422 üzenetére
Elég barátságosan fest sárgaréz plate/gold knob kombóval is, bár talán a fekete plate picit jobban áll neki. Mindenesetre elegánsan lopakodó, ráadásul ugye az alulsó csavarok is sárgaréz színűek(/rézből vannak?). Lehet, mindjárt fel is dobom mellé a fekete Icematet.
Kailh BOX White, Drop DCX Dolch, brass plate (az összes helyen gasket van, így a legmerevebb konfigban van applikálva), plate foam, gyári tape mod, gyári stabok IXPE stabilizátor padokkal, gold knob, Keebmat.
Próbáltam úgy felvenni a hangját, mint tegnap a taktilisnek, de nem adja vissza, hogy mennyire halk. Mármint közel sem néma vagy ilyesmi, de a felvétel sokkal hangosabbnak állítja be, mint amilyen valójában.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz
Alex91 #102433 üzenetére
"Értelmesebb." Ezt a jelzőt használva nem kalkulálok Apple beviteli eszközökkel, mert 1995 már régen volt.
----------------------------------------------------------------------------------
(#102436) Speedy007: Van ott még Rapoo E9700M is. Bár elég jó mátrixa van, de nem 6KRO, mint elvileg a B6/B3 Pro.
----------------------------------------------------------------------------------
(#102437) Jorus: Jó tudni, bár az más árkategória.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Ispy
veterán
válasz
Synthwave #102431 üzenetére
Nagyon kényelmes egyébként az osztott space-t használni ehhez, azzal nincs gond, csak nem ott nyomom ahol kéne, azon meg a mod tap nem segít majd.
Az áéíóú már egész jól megy, a többit még keresgélni kell egyelőre...
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Speedy007
őstag
Ha már a kapcsolók a téma mondtátok hogy Haimu Heartbeat Silent Linear Switch nem biztos megoldás lehet az ujj fájdalmaimra mert nehezebben kapcsol mint a Silent Peachh V3. Itthon az afterhours-nál van kettő silent? halkított? kapcsolók kicsivel többért ezek megoldást jelenthetnek a kéz fájdalmaimra? Kailh Box Hush Pro Islet (ilyen nincsen a gyártó oldalán csak Kailh Deep Sea Silent Pro Box találtam) vagy a Gateron Silent White?
-
válasz
nyunyu #102434 üzenetére
hmmm... így nem néztem, használatban ez nem tűnt fel.
Kipróbálom most!
znz zzzzh
Sztem ez is kupakfüggő. Ennek a kupaknak a belseje sima, nem tartja el a gyűrűt, ugyan az a magassága kb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz
nyunyu #102414 üzenetére
Hááát, hogy a porvédősre nem lehet O-ringezni?
...fogd meg a teámat!
Olyanon gépelek most is. Lehet csak azért ment rá, mert nem tudtam, h nem megy.Komolyan: eddig csak akkor volt a vastag O-ringgel probléma, amikor olyan kis kupakokra raktam, h nem ment tövig. Valami ócó double shoot kupak, de vastag és low profile is, nem nagy veszteség.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz
Alex91 #102430 üzenetére
Minden értelmesebb HU ISO ollós, amit ismerek, matricázott.
----------------------------------------------------------------
(#102429) Ispy: Esetleg a magánhangzóknál még a mod tap is szóba jöhet.
"minden kéznél van azonnal, ezt is meg kell még szoknom."
A jót nem nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
Synthwave #102422 üzenetére
Igazából ez a része rendben van úgy érzem, a 10 extra karakter és magánhangzók már más kérdés...leszámítva, hogy ilyen keveset még nem kellett mozgatnom az ujjaim soha, minden kéznél van azonnal, ezt is meg kell még szoknom.
Az enteren gondolkodtam, de már nem volt csak hotswap pcb és az nem támogatja a split entert.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Ismeretlen terepen vagyok, próblom kitalálni, hogy logikus nekem, mert ahhoz talán könnyebb alkalmazkodni majd, jelenleg a legnagyobb kihívás a magánhangzók megtalálása, folyamatosan küzdeni kell az izommemória ellen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Mindig érdekes látni az ilyen extrémebb kiosztásoknál, hogy ki hogyan gondolkodik, ha gépelési kényelemről van szó.
Nálam a v0.1gyökeresen eltérne a tiedtől, és már a fizikai kiosztás is más lenne (én a normál Enter kettéosztottam volna, de a Num0-t és NumEntert egyben hagytam volna.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ispy
veterán
válasz
norby_42 #102421 üzenetére
Igen, ez kényszermegoldás, mert a numpad 0 az alsó sorba való, a 9 meg a felsőbe, nem akartam nagyon megerőszakolni a numpadot. Mehetne a 9-es mellé layerre is, de akkor meg nem annyira kényelmes a numpad fn-el használni.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
ftamas0201 #102419 üzenetére
Ja, hogy a V3 Cream Yellow-ból kétféle verzió volt?
Sima a nem porvédős, Pro (ami nekem van) meg a porvédős?Akkor a hangtompítós kapcsolók megérkezéséig ideiglenes megoldásnak tehetsz a kupakok hüvelyére M1.5X5 szilikon o-ringeket *, és akkor nem fogod tudni tövig ütni őket, illetve erősen ki lesz párnázva a leérkezés, meg az idegesítő kopogás is meg fog szűnni.
*: vastagság x belső átmérő, Alin általában 8x5-nek szokták írni, mert 8mm a külső átmérője, 5 a belső.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Szerintem gépeléshez kényelmesebb lenne, ha az Fn2 inkább bckspcFn2 lenne (vagy spacebar, és a mostani spacebar volna bckspcFn2), ráadásul így felszabadulna a felső sorban egy billentyű.
De akár úgy is lehetne, hogy a spacebar (akármelyik oldalon is legyen) átminősülne spcFn1-gyé, és az Fn1-ből meg delete válna (a másik spacebar meg bckspcFn2).
tl;dr: Ha már van két spacebar, érdemes őket minél jobban kihasználni. : >
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
Egyelőre ezt találtam ki layoutnak, sokkal kevésbé érzem szenvedősnek, mint a 60-as wkl-t.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ftamas0201 #102405 üzenetére
És talán lehet emiatt is fáj most a kezem, hogy én teljesen leütöttem és ott a csillapít érzésre olyan mintha betonra érkezne a kapcsoló és talán visszaverte a "rezonanciát" az egész, bár lehet ezt csak kitalálom, nem tudom létezik-e ilyen.
A long pole eléggé kemény bottom out érzéssel jár. Ha a csuklód fájdult meg, akkor arra a csuklótámasz lesz megoldás, ha az ujjaid, akkor arra a kapcsolócsere, mert vagy túl nehéz (áltagosnak nevezhető, közepesen nehéz kapcsoló amúgy), vagy a becsapódást nem szeretik az ujjaid, ekkor a kapcsolócsere lesz a megoldás.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz
ftamas0201 #102415 üzenetére
Tényleg, micafighter nemrég kirakta apróra is a rendelhető kupakszetteket.
Eddig csak itt a topikban beszélgettünk róla.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ftamas0201
senior tag
válasz
nyunyu #102411 üzenetére
Köszönöm neked.
Egészen pontosan a fekete & narancs verziót sikerült vennem ISO-DE kiosztással, az ISO vonalat nem szeretném elengedni és a méret is szükségeltetik a numpaddal, ez volt, jó árnak éreztem aztán megvettem.
Kapcsolócsere mindenképp lesz az már biztos, úton vannak a crystal verziók (kitudja későbbiekben mi lesz látva itt a topicban mennyire beszipkázza az embert a dolog) na meg hogy a kezem szokja-e a sokkal nagyobb dőlést mint az eddig használtak vagy vissza kell majd térnem a régi vonalra ez majd kiderül, egyelőre jól fáj még az egész bal kar attól az egy kommentecske lepötyögésétől (amúgyis szar a bal karom, egy esésnél sikerült összezúznom az egész izomzatot meg mindent tavaly ilyentájt, azóta nem a régi sajna és nem is lesz már
)
Amit említesz kupakszettet láttam aprón már, de egyelőre az még várat magára, majd egy későbbibe ha úgy alakul és maradnak a dolgok akkor benevezek, egyelőre, még nem szeretnék elszállni a dolgokban. -
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #102409 üzenetére
Az kell a vizuális kváziszimmetriához, anélkül a bal oldal keskenyebb lenne, és ez zavaró lenne látványra (láttam rendert makróoszloppal és nélküle is hasonló kiosztáshoz, és kell az az oszlop, vagy kiegyensúlyozatlannak érzed, ha ránézel).
-
nyunyu
félisten
válasz
ftamas0201 #102395 üzenetére
Kiválasztottam egy Akko 3098B Plus billentyűzetet aminek V3 Cream Yellow switchei vannak
Ugyan nem tudom, pontosan melyik verziót vetted (szín, layout), de jó vétel volt.
V3 Cream Yellow Pro harkályszerűen kopogó hangja nekem nem annyira tetszett, mint a régebbi CS Crystal mélyebb hangja.
De ha halkabbat akarsz, akkor veszel hozzá 110db Outemu Silent Peach V3-at vagy Outemu Silent Peach Crystalt, és akkor nem fog kopogni tövig ütésnél.
(Utóbbi szebben világít, de mivel úgysem látszik át a kupak, így az előbbi is jó lehet.)Magyar kupakszettre meg opció lehet feliratkozni micafighter #xmi_csoportos listájára, az kb. 20-22k-ért fog tudni egy mind az ANSI, mind az ISO 3098B-t lefedő, jó minőségű kupakokat.
(Szürke-bézs kombót el tudnám képzelni a fekete 3098B-men, kéken mondjuk mindegyik furán mutatna.
Fehér házas 3098B-kre inkább egy csupa fehér XMI kupakot tennék, bár a szürke-bézs sem mutatna rosszul rajta.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
válasz
Valkűr #102390 üzenetére
Na, akkor ha annyira nem jön be a KTT, átszipkázom. Vagy ha legközelebb rendelnél Aliról, szólj, és felezünk a postán!
-
válasz
micafighter #102387 üzenetére
Kár, hogy elrontották a bal oldali makróoszloppal.
-
Valkűr
addikt
-
válasz
viperabácsi #102406 üzenetére
nekem is volt, kicsit moddolni kell és frankó amúgy.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ftamas0201
senior tag
Azta, köszönöm szépen hogy ennyien reagáltatok
Akkor ezek szerint nem választottam annyira rosszul szerencsére. Számomra mindenképpen ez csak amolyan teszt dolog ahogy említettem is, így tapasztalásnak mindenképp jobb.
ÉS hogy az őszintét megvalljam már félre is toltam és visszajött a régi Logitech G213 amíg be nem szerzem ahhoz a szükséges kiegészítőket, mert ahogy mondtad is, mire annak a kommentnek a végéhez értem, valami brutális fájdalom lett a bal kezemben ami remélem hamar elmúlikElég nagy a dőlése is a régi billentyűimhez képest még becsukott lábakkal is, én becsukott lábakkal használom a logit is, így gyanítom hogy amíg majd át nem szokom a nagyobb dőlésre, másabb kapcsolókra és tény hogy változtatnom kell a gépelési szokásaimon ami egy hosszabb folyamat lesz ha egyáltalán megszokom és nem szakad le majd addig a karom
(És talán lehet emiatt is fáj most a kezem, hogy én teljesen leütöttem és ott a csillapít érzésre olyan mintha betonra érkezne a kapcsoló és talán visszaverte a "rezonanciát" az egész, bár lehet ezt csak kitalálom, nem tudom létezik-e ilyen.
Akkor kapcsolók terén mégsem sikerült a lehető legjobbat választanom ahogy kiveszem a mondandódból a rövidebb úton járó kapcsolók miatt, erre nem gondoltam, konkrétan nem is tudtam hogy van ilyen, ez elkerülte a figyelmem a topicban.Na de ez is majd alakul akkor ezek szerint.
#102398 ViZion
Köszönöm, valószínűleg körülnézek majd alin természetesen (hátha most a dollár is akarja hogy vásároljak onnan) hátha találok valami értékelhetőt, eddig mindig a billentyűzetekhez kapott műanyag felpatintható nyavalyákat használtam, azokkal is el voltam bőven eddig. konkrétan a tenyerem alsó felét pihentetem én szinte rajta csak, szóval nem konkrétan a csuklómhoz kell valami, bár ezek nem is úgy vannak kialakítva.
Amire figyelnem kell hogy azért elég magas az eleje is, legalább annyira magas kell legyen az új is.#102399 Valkűr
Köszönöm szépen a megerősítést és a tanácsokat Neked is.Már érkezőben vannak a crytal verziósak, mint mondtam követtem itt a diskuációt már egy pár hónapja csak nem szóltam közbe és gyanúsan minden 5. komment arra utalt így berendeltem már egy hete, mert tudtam hogy ha lesz egy mechanikusom akkor azt mindenképpen ki akarom majd próbálni
Csak nem ismertem ugye az ingerküszöbömet, azt tudom hogy sajnos rossz a fülem a munka miatt (és saját hülyeségeim miatt tönkretettem) és a magasabb kicsengősebb zajokra, búgásokra és minden ilyen hasonlóra sajnos túlérzékeny lettem ezért nekem már mindenből a zajos kell és a lehető leghalkabb
Sajnos ez lett a defektem a hátralévő életemre és ha nem vigyázok akkor nem lesz ilyen gond mert megsüketülök
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Amiota feltettem a Skyline Normcore (Shine-through) R2 Low Profile PBT Double-shot Keycap -et [link] a Nuphy Air 75 billentyuzetemre azt vettem eszre, hogy idonkent kihagy a leutes, maskor meg duplan viszi be az amugy egyszer lenyomott billentyut.
Tudom nevetsegeseen hangzik de letezik olyan, hogy arnyekol egy kupakszett?Furcsa az egesz foleg azert, mert a kornyezett mit sem valtozott a csere ota...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
HThomas
őstag
A Silent Peacheknek milyen alternatívái vannak még?
Legyen hasonlóan könnyű.
Aktuálhat picit hamarabb.
Aktuálás után viszont keményedhet, ha óvatosan gépelve el tudom kerülni a bottom out-ot az jó, de ha a gumis csillapítás megfogja, azzal is tudok élni.
Néma, de legalábbis halkított.
Létezik ilyesmi, vagy teljesen irreális elképzelés?Nézegettem a speed silvereket, de ugye azokból nincs halkított, vagyis nem találtam hasonlót.
-
Speedy007
őstag
Keychron B6 Pro HU afterhoursnál ha valakit érdekelne
-
Valkűr
addikt
válasz
Nem választottál rosszul, ennyi pénzért főleg. Gyakorlatilag fillérekből tudod teljesen halkra is csinálni. Outemu Silent Peach kapcsolókat használják a legtöbben ebben az olcsóbb árszegmensben. Ha gondolod van nekem fent az apróban 45 db próbának elég, és ha tetszik akkor még tudsz venni mellé. Bár nem feltétlen kell minden kapcsolót cserélni. Aliexpress kapható a kapcsoló, csak ott 2-3 hetet várni kell míg megérkezik.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
válasz
Szia!
ár/értékben sztem jól választottál. V3 Cream Yellow az Akko switch, nem is a leghalkabb. A tövignyomós dolgon segítenek az O ringek, amiket a kupakokra kell rakni. Sokféle van ebből is, én most egy vastagabb, közepesen keményre váltottam a korábbi vékonyka helyett. de ez is olyan, h kinek mi...
Csuklótámasz is van ezer féle, nekem alis szivacsos van, vagy inkább memóriahab-szerű. Ezeket a fa bigyókat el nem tudnám képzelni használatban, de látod, hogy sokan ezt használják. Szal. ez is egyéni dolog...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
válasz
érzem is a bal csuklóm és alkarom konkrétan kezd bedurranni és égni
Akkor most kelj fel, fogj meg egy kisebb törölközőt vagy konyharuhát, és hajtogass belőle csuklótámaszt arra az időre, amíg a rendes nem érkezik meg. Amikor már ég, az nem vicc, ne erőltesd így, mert gyorsan gajra tudod vágni a kezedet.itt a hangoskodást konkrétan nekem az okozza hogy ütközik alul a házhoz. Erre van egyébként valami megoldás vagy egyelőre szokjam a dolgokat és nyugodjak meg?
Három (vagy kent rugóknál kettő) elemű a hang, de a bottom out becsapódása a leghangosabb, azt követi a felengedés becsapódása. A helyzetet az esetedben rontja, hogy ez egy rövidített úton járó long pole kapcsoló, amit direkt a kopogós hangra optimalizáltak.Vagy megszokod, vagy halkított kapcsoló (de egy nem long pole lineáris is előrelépés lesz), vagy megtanulsz nem tövig nyomva gépelni, ami lineárison nagyon nem egyszerű.
-
Speedy007
őstag
Gateron Silent White és a Kailh Box Hush Pro Islet kapcsolóiról mik a véleményetek? Papír forma szerint nagyon hasonló tulajdonságaik vannak mint a Keychron K Red Pro kapcsolóknak amikkel gyárilag voltak szerelve a billentyűzetem
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Nos, pár hete/hónapja kérdeztem itt, hogy milyen billentyűzetet érdemes venni ISO magyar kiosztással, és lehetőleg minél halkabbat.
Jött is a Keychron v6 max ajánlás de sehol nem volt elérhető, néhány webshop üzengetés alkalmával is a legoptimálissabb beérkezés is március/április volt. Én úgy gondolom, hogy itthon inflálódik már minden annyit hogy addigra az a billentyűzet nem fog 50k alatt maradni hanem bőven több lesz, de ez nem tartozik ide..
A lényeg hogy nézelődtem sokat, olvasgattam, még a chatgpt-vel is képes voltam beszélgetni, illetve napi szinte követtem hogy mit beszélgettek itt, melyik billentyűzetek jönnek szóba, googleztam is egyből mindegyik fajtára.
A lényeg, hogy mivel én nekem még soha nem volt mechanikus billentyűzetem és nem tudtam hogy el fogom-e viselni a hangját, nyomógombjait, stb.. ezért felcsaptam a hardveraprót és elkezdtem nézelődni, hogy vegyek valami olcsó de még nem annyira gagyi dolgot. Kiválasztottam egy Akko 3098B Plus billentyűzetet aminek V3 Cream Yellow switchei vannak, viszont sajnos magyar kupakjai nincsenek, de ebben most kötöttem egy kis komprumisszomat ahogy a méretben is a teljes méret helyett 98%. Mindezt azért tettem hogy lássam illetve érezzem a különbséget egy mechanikus és egy sima membrános között. Ma reggel meg is érkezett, azt kell hogy mondjam megleptés ért. Nyilván én nem tudom még milyen switch és switch között a különbség, nem tudom milyen egy igazi prémium házas bilelntyűzet ami már megfelelően zajcsillapított hajlósabb meg ilyenek, de eddig pozitív a véleményem. gépelési érzés rendben van, még a hangja se olyan durva mint a videókon, ezért se lehet így választani videók alapján, ileltve nagyon nehéz.
Két dolog van ami egyelőre fura. az egyik hogy mindenképp kell valami csuklótámasz mert borzasztó magas és jelenleg is arról írva ezeket a sorokat érzem is a bal csuklóm és alkarom konkrétan kezd bedurranni és égni
A másik, hogy valószínűleg az ember a membránosoknál megszokja, hogy lenyomja ütközésig a billentyűket és itt a hangoskodást konkrétan nekem az okozza hogy ütközik alul a házhoz. Erre van egyébként valami megoldás vagy egyelőre szokjam a dolgokat és nyugodjak meg?
Nyilván nem a legjobbat meg a leghasznosabbat vettem meg, de ez 20k-ért úgy érzem még egy megfelelő bevfektetés volt hogy megtudjam milyen érzés, milyen lehetőségek vannak ebben az egészben, számomra most ez fontosabb volt, majd később ha úgy érzem akkor jöhet egy komolyabb megoldás, akár a keychron majd két három hónap múlva ha kapható lesz mert ehez gyanítom magyar kiosztásos kupakokat nem fogok találni
Kicsit hosszú voltam elnézést, de meg kellett osztanom aa gondolatokat, és hátha ez másnak is segít aki hasonló cipőben ját a két fajta technológia között.[ Szerkesztve ]
-
RazoR
Topikgazda
válasz
viperabácsi #102391 üzenetére
Erre van pár féle megoldás (Razer, Redragon, Motospeed)
-
viperabácsi
addikt
válasz
micafighter #102387 üzenetére
Nekem valami hasonlóra lenne szükségem , de csak a bal oldali kellene Xbox series x mellé
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #102378 üzenetére
Igen, körülbelül ez volt a történések sora és ugyanúgy érzek a lehetőségeket illetően, mint te.
Egyetlen kiegészítés tennék: még a legelején a Zoom65 és a QK65 egymás ellen futott időben is, a kettő közül a review-k és build streamek alapján eredetileg a Zoom65 nézett ki a sokkal jobb ajánlatnak, azonban ez vevő visszajelzések a szállítás után már mást mondtak, és a gyakorlatban a QK65 bizonyult a jobb billentyűzet, a Meletrix pedig azóta mindig némi lemaradásban van a Qwertykeys mögött.
-
válasz
Molydeus #102372 üzenetére
Gyengélkedik az encoder az egeremben és amíg PH-s kolléga megheftöli, vettem egy Chakram X Origin-t, hogy valami legyen, azon van analóg kar oldalt, nagyon érdekes és egyáltalán nem kellemetlen élmény. Ha egy ilyen megoldás lenne egy DM billen, tudnám üdvözölni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
micafighter
nagyúr
QK Alice Duo nagyon tetszik, remélem az árazás is rendben lesz: https://www.zfrontier.com/app/flow/Y783L0AxRvn1
Állítható a dőlésszöge a billentyűzetnek és a csuklotamasznak is
A linken vannak animációk róla.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Molydeus #102384 üzenetére
Meghagytam az FR4 plate-et, a plate foam továbbra sincs benne, viszont beraktam legalulra az acoustic kit szivacsát, és a kupakokat lecseréltem Shenpo Cherry dye-sub PBT-kre (amik egyébként láthatóan vastagabb oldalfalakkal jönnek, mint a doubleshot ABS DCX), és gyökeresen más lett.
Valahogy picit nehezebbnek/lomhábbnak érződik a gépelés (talán a kevesebb bounce miatt?), és a hang észrevehetően halkabb, meg jóval krémesebb; arra emlékeztet, mikor YT videókban a Cerakey kupakszetteket demózzák.
A brass plate + Kailh BOX White-okkal nem változtatott túl sokat a hangzáson a DCX Dolch. Legalábbis szerintem. Egyébként a kék házzal sem mutat rosszul a készlet, de eddig a feketével tetszik a legjobban. Meg fekete plate-tel, de a sárgarezes clicky build most átköltözött a fekete házba.
Egyébként ha vannak valakinek Q szériás Keychronokhoz felesleges gasketjei (leginkább a hosszabbak), akkor azokat megvenném.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
-
[link] javították
-
Molydeus
őstag
válasz
dbius #102377 üzenetére
Viszonylag erős, 68gf (bottom out), double-stage rugó van a Hornet Tactile-ban.
Eddig az egyetlen taktilis, ami - kézben nyomogatva - tetszett, bár ahogy írtam én nem vagyok nagy rajongója. Határozott döccenés, nagyon jó kenés és bár a long pole stem az én ízlésemhez képest nagyon gyorsan padlózik, az erősebb rugó visszavesz a keménységén. A hangja meg passzol ehhez a feelinghez. Hordózófedélzeti leszállás.M.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dbius #102377 üzenetére
Azért ez elég messze van az írógéptől.
közepesen taktilis
nylon ház
operating force: 48 gf
tactile force: 68 gf
bottom out: ~60 gf
3,3/2,2 mm
tactile position: 0,5 mm-t ír, de gyakorlatilag szinte azonnal kezdődik, ami a gráfon is látszik
POM long pole stem
double stage rugó
jó gyári kenés (smooth, semmi pengés, még közvetlenül a fülnél sem)Szóval se nem könnyű, se nem single stage a rugó. : >
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Jut eszembe, lett 6 új választható szín a Neo Ergo-hoz, de a 2. batch-ben még nincs benne a vendoroknál, ha jól láttam. Meg új Kernel szín is van, ha jól láttam. Szólni kellene nekik, hogy abból nem új színt várunk, hanem új anyagot, rezet...
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
arnes #102371 üzenetére
Anno a Zoom-oknak valamivel mintha nagyobb sikere lett volna a QK-knál, de ez nem minőségbeli különbségekből eredt. Mindkettő ugyanazt szegmenst célozta, de a Zoom külsőségekben nagyobb választékot adott. Mintha QK-nál kezdetben nem is lett volna ISO, de lehet, hogy rosszul emlékszem. A tri-mode PCB-ik pedig nem támogatták a QMK-t (ennek technikai okai is voltak), sőt az első Neo, a 65 sem.
Mostanra a Zoom mintha lendületét vesztette volna, ennek szerintem abszolút köze van a Neo-k megjelenéséhez. A Qwertykeys a QK-t elvitte kínai "ízlés" irányba, mondjuk az érhető, hogy nem akartak házon belüli konkurenst, bár pont a 65v2 Classic szerencsére azért visszafogott maradt.
A Neo meg kb az, ami a Keychron volt a Q1 megjelenése utáni időszakban, főleg ár/érték arány tekintetében. Legalább egy fontos különbség viszont van köztük szerintem. A Qwertykeys időben felismerte, hogy az unalomig ismételgetett formanyelv ki fog fulladni, úgyhogy - szerintem legalábbis - ügyesen játszanak a formával és anyagválasztás bővítésével. A sorozat kettébontása is időszerű lett, a Cu egy másik szint, de már a 80-as és az Ergo is az volt komplexitásuk miatt.A TKD a Cycle/PT1 vonallal lassabban hoz ki új bill-t, de előbbieknél magasabb szinten van minőségibb megoldásokkal. A Neo Cu-k érik el szerintem ezt a szintet.
Ha azonnal kellene választanom ezek közül 65-öst, akkor a Neo65-öt venném. Viszont ha lenne időm várni 1-2napot, hetet(
), akkor még inkább a Neo65Cu-t.
Ha nem lenne időszerű, de valamikor a jövőben kellene egy 65-ös, akkor pedig kivárnám a PT1/65-öt. A Neo65Cu jó eséllyel bekerül a rolling order-be, szóval nem is késnéd le, amig választani lehet majd köztük.Meg persze figyelni kell a custom GB-ket, mert ott is jöhet valami jó, ami nincs is horror áron.
Kár a JRIS-ért.
M.
-
válasz
nexwo #102375 üzenetére
A gép annyira halk, hogy a power LED pilácsolásából és a monitoron lévő képről tudom, hogy megy. Jó egérben meg nincs silent kapcsoló, legfeljebb akkor, ha forrasztasz bele. : >
"logitech m330"
Ejj. Illene egy billencshez méltó darabot venni. Még egy kisebb vagyonnak sem kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
válasz
Synthwave #102351 üzenetére
"Hallanád azt, amin most gépelek."
Egy LG K42-vel vettem fel úgy, hogy itt volt közvetlenül a billencs felett, nekitámasztva a monitornak, szóval van egy alapzaj, de talán nagyjából hallható, hogy mi van.
Q8, no foam, tape mod, FR4 plate, Bsun Ruben Hornet Tactile, Drop DCX Dolch, gyári stabok IXPE stabilizátor padokkal + Keebmat (az egérklikk meg most épp egy Razer Viper Mini optomechanikus kapcsolói voltak):
Nem halk a drága. Érzetre is hasonlóan kemény, mint hangra, és elég határozottan taktilis.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #102358 üzenetére
A track pointra mifelénk azt mondanák, hogy "ártani nem használ".
Egy ekkora bill.-be megfelelő trackball-t is nehéz lenne beépíteni, bár stílusában talán az passzolna leginkább. Funkcionálisan szerintem egy analóg kar lenne a legjobb, csak az meg komolytalanul mutatna.Azt tippelem, hogy nem akarnánk megfizetni egy saját projektet, még akkor sem, ha lenne megfelelő tervezői hátterünk (3D, PCB).
M.
-
arnes
junior tag
válasz
RazoR #102368 üzenetére
"Vicces", hogy itt a mai tegnapi írásokon felbuzdulva megnéztem én is milyen 65%-os cuccokat lehet kapni...
Én a Pt-n láttam ezt. Ha erre gondoltál.
It mindjárt fel is vetném azt a kérdést, ha már 65%, akkor ez a Zoom65 V3? Esetleg a QK65? Vagy Neo65? Látom nem mindegyiknél opció az ANSI mellett az ISO.
Tudom tudom Q8..tesztelni stb
egyelőre még alice/arisu-t nem biztos, hogy erőltetném.
Melyiket érdemesebb ebben a kategóriában kipróbálni., szárnypróbálgatni ezt a sub75 szegmenst?
A cycle8-et kezdem elengedni, egyelőre. Aztán persze ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
nah, eddig bírtam... szétkaptam az Ajazz AK820-at.
Tényleg gasket, nem fake. A pattintós fedél könnyen lejött, nagyon megtömték szegényt ezekkel a rétegekkel, alig mozog. Alul fehér gumis bármi, ami nekem van az puhább, cserélem. A pe foam szivacs is gizda, oda is megy saját.
-
RazoR
Topikgazda
Zoom65-öt van még esély bárhol találni?
-
Ispy
veterán
Nem gondoltam volna, hogy szükségem lesz rá, de kellett egy kis force break mód, na most tényleg király lett a hangja a billnek, teljesen kisimult és eltüntek a különbségek a szélek éa közepe között.
-
micafighter
nagyúr
Egyrészt Kínában nem tudom mennyire érdekel ez bárkit is
Lehet attól függ, hogy melyik cégnek milyen kapcsolatai vannak.
Ez amúgy tetszik: ,,This will help avoid a homogeneous market environment"
valóban, az lenne a legjobb, ha a jelenlegi 5 féle hall effect helyett lenne még 20 másik féle megoldás
-
dqdb
nagyúr
Kíváncsi leszek, hogy lesz-e ebből valamilyen pukkanás, és ha igen, mekkora.
-
válasz
grizlisandor #102361 üzenetére
követem, arra adta. de este meglesem.
-
grizlisandor
veterán
válasz
ViZion #102360 üzenetére
Az egyéni kupon vagy általános, mert ha utóbbi megoszthatnád, hátha egy gyenge pillanatomban veszek egyet én is.
Nem tudom, nem vagyok tisztába minden gyártó minden termékével, hogy el tudjam helyezni egymáshoz képest a márkákat.
Egy kis googlizás két részre tudom osztani a márkákat, akik saját maguk gyártanak a Monsgeek(2022) Akko(2016) almárka és Ajazz(2009). Meg a címkéző Aula, aki más OEM gyártó termékeit brandeli.
-
válasz
grizlisandor #102359 üzenetére
nekem van kúpom...
de a kérdésemre a válasz mi?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz
Molydeus #102356 üzenetére
Tényleg pöcörögteti agytövem hátulsó szegmenseit, hogy kéne majd valami sajátot gyártatni. Ennek milyen anyagi vonzatai vannak, meg hogy megy ez optimális esetben?
Egy döntött klaszteres, trackpointtal kiegészített "Meridiant" élnél te is, nem? Top mount, mondjuk CF/FR4/PP plate opciókkal, vezetékes hot swap NYÁK-kal (de lehet forrasztott is mellé), csuklótámasszal és PORVÉDŐVEL )).
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
Molydeus #102356 üzenetére
Úgyanaz a bajom vele, mint a többi 60s-el, hogy csak ráerőszakolni lehet a kurzor blokkot, valahová a jobb sarokba.
A hola meg instock, szóval azért volt ilyen gyors, valamiért nem akar fogyni, vajon miért?
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Neo60Cu, ha már úgyis szoktatod magad a screwless design-hoz.
Mármint akkor, ha a Qwertykeys úgy dönt, hogy elsüti végre a startpisztolyt...Hola
Tényleg nagyon gyorsan kézhez kaptad!
Klassz, abszolút megértem, hogy miért kellett.
Akkor lettem volna igazán gondban vele, ha lett volna belőle southpaw.M.
-
A Royal Kludge az minőségben hol van Ajazz, Aula, Monsgeek-hez képest?
Némelyik elég bazári szín, de az RK75 Brasil iso fekete nem olyan vészes, 22k lenne.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ispy
veterán
válasz
Ereshkigal #102350 üzenetére
Van 60, 2 is, de arra jöttem rá, hogy nekem kell a dedikált kurzor blokk, azt az egyet nem akarom layerről használni. Egyébként ha lesz majd valami jó deal 60-ra, nem kizárt...
65 felett nálam nincs élet, 65 van már vagy nemistudom, 5, szóval lefelé van az irány, mert valamiért vonzodom ezekhez a pici dögökhöz, hiába a sok redflag.
Ez meg inkább egy kompakt 60, mintsem 40, ahhoz azért gyáva vagyok....még.
A számoknál nincs gond, mert azok mennek majd oda, ami egyébként is lenne, csak nem felül lesznek, hanem oldalt.
Még a kurzorok a kérdés, lehet beáldozom a 2 vagy 3 gombot, de először megnézem ezt a csík elrendezést.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Molydeus #102347 üzenetére
Egen, a clicky buildben az van, meg az is marad.
Egyelőre úgy fest, hogy a Kailh BOX White lesz az all around, legalábbis egy ideig – a KTT Matchák beszerzéséig szinte biztos. Az a könnyedség azzal a taktilitással nagyon bejön. A hangja lehetne Crystal Pinkes, de semmi sem tökéletes.
----------------------------------------------------------------------
(#102326) nexwo: "De nem ez a legdrágább hobbim"
Akkor lehet, hogy a következő lépésnek egy olyan lakásnak kellene lennie, ahol egy halkan és finoman kopogó Kailh Prestige Voice nem ébreszt fel senkit, mert nem egy helyiségben van az alvó sértettel.Harr harr és
rao, izé,roarr.----------------------------------------------------------------------
(#102349) Ispy: Ez hamar megjött. Mondjuk így, hogy van num pad, bevonható az ékezetes karakterekbe, az ó/ú/é/á-nál meg ki lehetne próbálni akár az altgr+o/u/e/a-t."Az durva, hogy 2019-ben 47k volt a varmilom, itthoni beszerzéssel, sokat felcsökkent a forint...."
Is. Meg nem a Minilo 98 Pro volt 47k."Szerintem a 65 az ideális kiosztás"
Szerintem a jól megtervezett 60-as. A dedikált kurzorblokk és egy-két-három extra gomb valamelyik oldalon imo nem ér annyit, mint a keskenyebb/rövidebb kivitel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mr.Csizmás #102303 üzenetére
A készre szerelt már jó ideje, de jóárasított barebone-ból még van kék és ezüst. Fekete már abból sem.
-----------------------------------------------------------------------------
(#102318) nexwo: Miért? Csak reménykedni kell, hogy a Lemokey brand alatt gyártott kupakjaiknak a szára nem hajlamos úgy repedni, mint a Keychron márkás szetteknél. RazoR tudna mesélni.
Amúgy az eredetivel szerintem szebb, de gondolom, az oldalbordád fejében még véletlenül sem fordult meg, hogy ha már megtartaná, akkor nyugodtan ki is fizethetné.Mondjuk kár úgy lemészárolni a hangját/feeljét a Peachekkel, főleg, mert a Voice-okkal sem volt hangos egyáltalán. Hallanád azt, amin most gépelek.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
"Fura", "vicces", "újra kell tanulnom", "agyfasz" eredője: "jó lesz ez".
Nem emlékszem, van-e 60-asod. Ha nincs, inkább azzal kellett volna indítanod.
szerk.: (Ja, igen, van egy tofud...)A számok engem még talán nem is zavarnának, hogy csak oldalt vannak, de hogy még a rajtuk lévő spec. karaktereket is mappelni kell valahova...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
windstudio hola
Hát ez, nem is tudom....egyelőre az xmi van rajta, mert más még nincs, elég fura szerzet így ezzel a numpaddal, a nyílerdő külön vicces.
Azt hiszem újra kell tanulnom járni....
Minden szívacs nélkül fr4 plattel nekem túl fémes, de a screwless megoldásnak köszönhetően egyelőre nincs kedvem szétszedni, mert összrakni egy agyfasz konkrétan.Na mind1, jó lesz ez.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #102347 üzenetére
Szép csillogós addig, amíg nem áll neki oxidálódni, clear coat nélkül pedig hamarosan fog, utána már feketés-foltos lesz. Ha valakit ez zavar, akkor kerülje el a rezet messzire, ha nem, akkor csak a pengéssel kell megbarátkozni.
Van olyan billentyűzetem, ahol a külső súlyon már hangsúlyos a patina, ez egy ilyen dolog, nem túlságosan érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz
RazoR #102344 üzenetére
Tudom, én is futottam velük egy kört. Segítőkészek, de nekem megérte a küzdés, hogy magam is meg tudjam oldani az olyan gyári hibákat, amiket pl. a Keychron elrejt.
Amúgy azóta tudom, hogy Alice/Arisu-hoz akkor jársz a legjobban, ha azt veszed, amit a gyártó kínál mellé.M.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Én a NEO-ba a CF Tettem, nagyon szeretem…
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Molydeus
őstag
Még egy kérdés, hogy a PCB-d támogat-e több kiosztást és ha igen, akkor mindet le akarod-e fendi az adott Plate-tel, vagy inkább dedikáltat szeretnél. Utóbbi a hang és a stabilitás terén jobb.
Ha Plate mount a bill. akkor célszerű a gyártótól beszerezni a plate file-t, de egyrészt ez nem mindig elérhető, másrészt ha igen, akkor sem minden esetben alkalmas arra, hogy azonnal elküldjed vágatni. Ha ez említett két helyen ellenőrzik a küldött file-okat és a kisebb hibákat javítják, de pl. a Keychron féle nem zárt poligont viszazdobják.
Ha PCB gasket mount, gummy o-ring, vagy tray mount a rögzítés, akkor viszont szerkeszthetsz sajátot is KLB-ből kiindulva.Anyagnál az elérendő cél lesz a kérdés. Hang, flexibilitás, szerelhetőség, ár, ez mind szempont lehet, de akár a látvány is.
M.
-
dqdb
nagyúr
Első kérdés:
42keebs.eu (Csehország)
PP, POMsnijlab.nl( Hollandia)
PP, POM
figyelem: itt a te feladatot a kerf kezelése, az oldalukon található információk alapján módosított plate fájlt kell elküldeni nekikLaserBoost (Spanyolország)
rozsdamentes acél, sárgaréz, vörösréz, szálcsiszolt alumínium
drágák, de minőségben nagyon jók, tőlük nagyobb mennyiségben érdemes rendelniGDCTECH (Kína, AliExpress)
PP, POM, ABS, PC, forged CF, woven CF, FR4, anodizált alumínium, szálcsiszolt alumínium, rozsdamentes acél, sárgaréz, vörösréz
ez a legolcsóbbHype Keyboards (Kanada)
PP, POM, PC, UHMWPE, nylon
drága, de máshol nincsen UHMWPE és nylonMásodik kérdés: szemre most PC plate van benne, a plate mount stabilizátor miatt az ennél puhább anyagokat kihúznám a listáról, szóval PP, POM és nylon repül. ABS-t nem próbáltam még, hogy mennyire tér el érzésben/hangban. A többinél a flex visszafogottabb lesz a vágások ellenére is, valamint hangban lesz eltérés, erre éppen tegnap linkeltem egy videót.
Harmadik kérdés: ez legyen a te problémád
Normális gyártó kiadja a plate fájlt magától, a pénzedre jobban hajtó megvásárolható opciókat nyújt, a köcsög egyiket sem. Nem tudom, hogy melyik eset áll fenn.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
A karmoknak ilyen nagy a tűréshatára?
Ahogy írtátok korábban, ott sem mindenki tartja az MX szabvány méretezést és akár már 0.1mm különbségen is múlhat, hogy bepattan-e vagy sem, mert ugye nem csak felül vannak fogak, hanem alul is.Egy ilyen CNC-zett vastag PC Plate-re kíváncsi lennék, hogy hogyan szól. Az biztos, hogy nagyon jól néz ki.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #102334 üzenetére
PCB mounthoz még jó lehet, a legtöbb kapcsoló ~2 mm-ig rendben van. Felette már CNC kell, itt linkeltem 4,5 mm vastag plate-et, hogyan néz ki az a gyakorlatban.
A PP-vel az a probléma (és POM esetében sem triviális), hogy nehéz megfelelő vastagságú és kellően sík alapanyagot beszeretni, a ProtoTypist is azért vág csak POM-ot, mert nem tud megfelelő minőségű PP-t venni.
-
Molydeus
őstag
Onnan már a 60-at sem nehéz megszokni, de tény, hogy többet kell optimalizálni, ha az ember elengedi a dedikált navcluster+arrows maradékát is.
Nekem megérte.A 40-50%-ot időnként előveszem elméleti síkon, de még messze lennék egy használhatótól is, nemhogy egy ideálistól.
M.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
EU-n belül olcsón POM-ot (1.5mm), PP-t (1.8mm, nekem ez új) és még pár puhább anyagot a csehektől: [link]
Mindenfélét (kivéve acél és nylon) kicsit drágábban, de szerintem kicsit szebben a GDCTechtől: [link]Utóbbinál ha többet rendelsz az első után adnak némi kedvezményt is, időnként szoktam közös rendelést indítani.
M.
-
-
Ispy
veterán
válasz
nexwo #102318 üzenetére
Kiszámoltad már mennyibe van összesen?
Gratula hozzá, innen csak lefelé vezet az út a gödörbe.
Az durva, hogy 2019-ben 47k volt a varmilom, itthoni beszerzéssel, sokat felcsökkent a forint....
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
A gombok layer-ezését még nagyon szoknom kell, de a 65-ös tűnik valóban az élhető munkábajárósnak, a 75-ös biztos nagy lenne, ennek a mérete okés és az össz-vissz 14-15 gomba layer-ezése (0, F-keys, AltGR, Volume up & down) megszokhatónak tűnik.
Eddig nagyon élem
[ Szerkesztve ]
-
nexwo
őstag
válasz
Synthwave #102308 üzenetére
Lehet hogy a felső a jobb, de párom kidobja ha hangos a bill este mikor aludna
Illetve muszáj volt lecserélni a gombokat is mert, egyébként magának akarta volna a billt, mondta milyen jó csajos színei vannak, főleg hogy a switch a fehér világítást lilásítja
Majdnem két lehetőségem volt csak, vagy kidobja vagy megtartja[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
Pug
veterán
Maxgaming MAX65:
- váz minősége nagyon korrekt, a QK75N azért jobb, de nem god tier különbség van köztük
- gumitalpak lehetnének nagyobbak
- mivel a plate "ki van könnyítve" és a PCB is flex cut így valóban van bounceÖsszességében nagyon egyben van a kis bill, főleg, ha az akciós 70 EUR-os árát nézzük.
Ami viszont még nagyon nem az igazi, az az SW, nem hiába még csak bétaként van fent náluk
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave #102309 üzenetére
A gateron socket különösen erősen fogja a kapcsolókat, bele is tört neked ugye jópár Gazzew (ha jól emlékszem Outemu által gyártott) kapcsoló réz lába, de lehet az is, hogy csak a plate volt elsőre egy picit szűk. Mindenesetre talán még a jobbik eset ez, mert ha kupakkal együtt jön a kapcsoló, a kapcsoló karmai amivel a platebe kapaszkodna el fognak kopni, mert nem rendesen kiszedővel, a karmokat össze nyomva szeded ki őket.
-
arnes
junior tag
Akit érint a január végi #geon-rendelés : kedden indult , ma már itthon leledzik a cucc, ÁFA, vámkez kifizettem. Vám nem volt rajta, billentyűzet alkatrésznek neveztem a rendelést
Holnapra ígérik nekem a kiszállítást. Ha már kezemben van, akkor mindenkinek priviben írok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
RazoR #102312 üzenetére
"az U4T-k is nagyrészt jöttek a kupakkal a V5-ben"
Friss Gateron foglalatokkal annak tapsikolva örülni kell. Már ha a pinjeiket nem hagyták hátra.
-
RazoR
Topikgazda
válasz
micafighter #102305 üzenetére
Lehet, a gyári brown és az U4T-k is nagyrészt jöttek a kupakkal a V5-ben, a SK65-ben sem a gyári sem az U4T-k.
-
micafighter
nagyúr
válasz
FireKeeper #102306 üzenetére
Igen, az elszabott kapcsoló alatt erre gondoltam, vagy pl arra, hogy a karmok anyaga olyan gyenge, hogy pár kivétel után lekopik.
-
válasz
Synthwave #102308 üzenetére
Hmm...a türkiz mindenképp top 3 szín a könyvemben (a mentával és a kékbe hajló, milkaszerű, talán picit sötétebb fajta lilával), de így mintha jobban mutatna:
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Hát, nem tudom. A kupak tényleg magában jött le mindig, de a Gateron socketekből nekem egy irgalmatlan kínszenvedés volt kiszedni (Wuque pullerrel) a full nylonhézas MX Speed Silvereket (az MX1A RGB-ket nem).
-------------------------------------------------------
(#102307) dbius: Pattintós. A Varmilókat nem DIY barátra tervezik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
nexwo #102298 üzenetére
Egyértelműen a felső.
Amúgy milyen?
---------------------------------------------------------
Egy kis FOXPOST-os kavarodás után végre megjött a Drop DCX Dolch. Egyelőre feldobtam a feketére, a Bsun Ruben Hornet Tactile-ok alól kivettem a plate szivacsot, és a POM plate-et lecseréltem FR4-re. A tape mod maradt, és a stabok alatt IXPE padok vannak.
Elég Cherry feeling, de kétségtelenül nem egy fos kupakszett, tapintásra enyhén krétaszerű, mégis selymes feeling, és a kitting is korrekt. Nem úgy, mint a fényképek. Hangra hangos, eléggé telt és kemény kopogás, ha bottom outolsz. Talán inkább magasabb tartomány, mintsem mély.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz
nexwo #102295 üzenetére
Igényesen összeállított cuccnak néz ki! Ennek a háza csavaros, vagy pattintós (szétszedtés szempontjából)?
Kár, hogy a design miatt ennyire halvány a felirat a kupakon, szerintem sötét árnyalattal még jobban is mutatna. Én is nézegettem korábban, de lebeszéltem magam róla és nem is bánom, mert nem tudnám megszokni ezt a kiosztást. Na meg az ára
Használd megelégedettséggel!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kapcsoló dizájn függő is, pl itt két zsír új switch, gateron smoothie, akko rosewood, tisztán látszik hogy a gateronnak sokkal jobban kilógnak a pöckei.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
micafighter
nagyúr
válasz
RazoR #102297 üzenetére
Vagy elszabott a plate, vagy elszabott a kapcsoló, vagy nem volt a kapcsoló rendesen a plateben. Ha mindennek jó a mérete és a kapcsoló rendesen a plateben van, a kapcsoló karmai megkapaszkodnak a plateben és nem fog kijönni a kapcsoló kupak cserénél. Egy másik érv a Cherry MX kapcsolók mellett, azokkal nem nagyon szokott ilyen gond lenni.
[ Szerkesztve ]
-
arnes
junior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest