- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #16232 üzenetére
Én is mondtam neki, hogy meg fogja bánni.
De MEGINT nem hallgatott rám, pedig én mindig időben szólok, hogy megint készül egy rossz döntést hozni.
Az a laptop ami már jó játékra az 600k+....és ezt is úgy vállalnám be, hogy asztali gép mellé! Tudtam, és mondtam is neki, hogy gyorsan vissza fog térni az asztali szegmens világába... -
schwartz
addikt
válasz
keIdor #16116 üzenetére
Szerintem nyugodtan cseréld le 4890-re, nekem az van, és GTX-280 OC-ról váltottam és nem bántam meg, mert jobb... hűvösebb is...
A 70-ert vett GTX280-at eladtad valami palimadarnak 100k-ert. Na meg jo, hogy nem bantad meg...
-
Henk
veterán
válasz
keIdor #16116 üzenetére
Nálam a gép használatának nagyon kis %-a játék,így nálam az a fontos,hogy idle ne melegedjen,de ami még fontosabb,hogy ne legyen hangja.(30%-os ventivel 47 fok)
Az,hogy játék közben akár 82-83 fokig is felmegy az kevésbé izgat.Ha azt akarnám,hogy ennyire se melegedjen akkor meg nem auto vezérlésen hagynám a ventit mert így nem pörgeti szinte 50% fölé. -
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #14055 üzenetére
Gratula fater!!
Remélem elégedett leszel!
BFG rulZ!
Jó kis márka!
Remélem én is hogy jössz most mááá Wars-ozni!Aki nem olvasta még a logout-om, annak ajánlom figyelmébe a BFG 260 tesztet.
mod: Egyébként az MSI GTX 295-ben sem csalódtam.
655/1466/2400 használom 24/7. Természetesen Furmark stabilan tudja.
A 8800 GTX OC-m is MSI volt...jó kis kártya volt (8 hónapig), ameddig el nem adtam. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
keIdor #12610 üzenetére
Az a GT212 leírás kamu. 16 TPC-vel nem lehet megcsinálni. Nem hiszem, hogy a mérnökök gyógyszere annyira elgurult, hogy hatos csoportba szervezik a textúrázókat.
A Fud már megint spekulál, de nincs ész utánaszámolni. Persze ha 12 TPC-t írtak volna, akkor egy szót sem szólnék.
Persze a 384/96 felállás lehet reális, csak nem a leírt módon.
Ettől függetlenül jobban járt volna az NV a DX10.1 beépítésével, mert jelenleg kifutnák az ujjaimból ha megszámolnám a 2009-ben érkező DX10.1 játékokat. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
keIdor #11985 üzenetére
Az Inq-es srác elvileg tudni véli, hogy a boltba kerülő verziók fogyasztása eltérő lesz. A GPU-kat feszültséghatárra szabják, mert az eredeti alacsony feszültségen kevés lenne az eladható chip. Ergo ha veszel a boltban két GF GTX 260-at az 55 nm-es változatból, akkor előfordulhat, hogy 20-30 W különbség is lesz a két kari fogyasztása között. Holott a kártyák ugyanazok. Gondolom a hivatalos tesztekre válogatnak majd karikat.
Laraxior: Remélem nem vártad hamarabb. Már régóta lehet tudni, hogy 09Q4 a chip.
-
NFree
addikt
válasz
keIdor #11985 üzenetére
Hogy a viharba,
S akkor mi lessz a gtx 285-el az sem fog kevesebbet kajálni, mert én csakis a fogyasztása miatt akartam megvenni.
Vagy annyit húztak az 55nm-es 260-on , hogy fogyasztásba befogja a 65-öst?
Meg, ha ennyit kajál vszinű fűteni is fog rendesen akkor mi lessz a gtx295-el? vagy naygon lekorlátozzák az órajeleit?
Szerintem ez nem lehet mérvadó. Mert ha az akkor ezt az nv benyalta. -
Skizz
addikt
válasz
keIdor #11796 üzenetére
Az nagy szívás lenne, mert akkor a pirosaknak nem lesz konkurenciája a középkategóriában (no nem mintha most túlzásba vinnék a zöldek... GTX2999 megy meg még ennek a nyócmagos változata, az is túlhajtva...), amit nagyon fogunk szívni. Amúgy se lesznek túl alacsony árak kis hazánkban (mint már megszokhattuk).
#11800: Jaja, a 7xxx még gondban volt az AA HDR kombóval, de tapasztalataim szerint a 8xxx széria idején használt driverekkel ugyanúgy szívott a júzer, ha AA-t akart HDR mellé bizonyos játékokban.
-
bim
veterán
válasz
keIdor #11773 üzenetére
Én 1600x1200-on 90hz-en tolom.
sokminden miatt maradtam a CRT-nél.első és legfontosabb a brutálisan nagyitható betűméret. El sem hiszed mekkora betűket látok csak meg a kijelzőn..
Voltak ilyen aproságok még hogy nem tetszett az olcsó tft bevilágitása és az hogy a szélei felé már mosodtak a dolgok .És ezt a crt-t 10 alatt megkaptam. Szóval esélye sem volt nálam a TFT-nek..lara: ismerem a betegséget amiben szenvedsz. Nemrégen még én is szenvedtem tőle de kigyógyultam.
Lehet 2 ünnep között egy napot nálam lesz Dodi72 gépe hogy a gtx260-nak belőjem a tuningját és hangoljak még picit a prociján.Egy rövid tuningra már járt nálam a gépe és 2D-ben ugyanolyan halk a 2 kártya.Mármint a 4870 és a GTX260.Majd megnézzük 3D-ben mit mutat. Majd némi infó kelene hogy rivában hová lőjem be a ventivezérlést ugy hogy ne orditson játékok alatt sem de kielégitő legyen a tuninghoz is, viszont 2D-ben meg kussoljon..
-
TTomax
félisten
-
Laraxior
titán
-
NFree
addikt
válasz
keIdor #11537 üzenetére
Lehet a k@rva nagy válság miatt akartak bespájzolni
Más: Nem értem én ezt az egészet. Még a dx10 sincs rendesen kihasználva nemhogy dx10.1,dx 11. Kibaszott nehéz lehet rá programot írni mert a mai dx10 gamék nem sokkal mutatnak többet, mint dx9. Pl: Call of Duty 4 nagyon ott volt grafikailag szerintem, dx 10-be egyedül a cry engine mutatott valami ütősebbet , de azt is lehetett volna jobban optimalizálni.
GTA4 szerintem egy röhely ,grafikailag pedig ez ujj stb
Előbb csinálják meg rendesen a dolgokat majd aztán, jöhet ez vagy az addig meg marad a dx10
Senki és semmit nem akarok bántani ez az én véleményem -
tzsolesz
nagyúr
válasz
keIdor #11415 üzenetére
Sokszor figyelem én is külföldi fórumokon is a beharangozókat, na meg a itt a PH!-ás jóslatokat is az árakkal kapcsolatban. Érdekes módon mire eljut hozzánk a bizonyos hardver, akkora általában 25-30%-al drágább lesz. Ez az 500USD egy kicsit necces nekem. De hát nincs mit tenni, az NV az új, és erősebb kártyáit olcsóbban adja mint a "régebbi" gyengébb kártyáit. Ez valahol nem stimmel.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #11418 üzenetére
Nekem a PH!-s tesztek túlságosan "vörös" pártiak.
Nem azért mert én nV párti vagyok...ok esetben nálam más jött ki mint náluk.Ennyi.
Most már tudod miből élek.
Útonálló vagyok!
A modern robin hood...elveszem a "gazdagoktól", és eladom a "szegényeknek". Mondd azt hogy nem vagyok "jó fej".
-
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #11415 üzenetére
Én a PH!-s teszteknek se hiszek...
Apropó!
Akit érdekel eredeti parfűm kurva olcsón, keressen meg privátban, dobjon egy email címet, és átdobom az árlistát. A bolti 18-20k parfűmök 6,5k-ért... persze nem hamisítványok, teljesen frankó az áru. Pár kamion célt tévesztett...van ilyen.
-
ImI87
őstag
válasz
keIdor #10954 üzenetére
Igazad van, de *HA* átlagosan jobban fognak menni, akkor azért nem mindegy a dolog. És már több játék is van, ahol mindem +MHz meg minden +FPS jól jön. Persze nagy felbontáson. A user-ek nagyrészét meg úgyis ez érdekli.
Ez a fogyasztáscsökkentés persze jó dolog, nem siklottam át felette, csak nem tudtam mit hozzászólni.
Ami sz.tem fontosabb lesz, hogy ez a ~50W fokokban mennyire lesz mérhető. Ami viszont a legelőnyösebb, hogy elég lesz neki 2db 6pin csati is. Ez megint sokaknak jól jön, hogy nem kell tápot cserélniük. Gondolom a tápgyártók nem örülnek annyira.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
keIdor #10401 üzenetére
Pff ... Hogy csúsznak.
A nyari ütemterv szerint, már novemberben tömeggyártáson kellett volna lennie az 55 nm-es GT200-nak. Erre 2009 január-február az új időpont.
Hagyni kellett volna ezt az 55 nm-ert és helyből 40 kellett volna.
Az AMD-t sem sietteti semmi az RV870-nel ... szvsz lehet eltolják ők is, hogy az új steppingekkel már ez elején 80-90%-os hatékonysággal gyártsanak. Leszámolva, hogy 200 mm^2 alatt lesz a magméret, ez újra 15-20 dodós chipeket fog eredményezni. Egy széria alatt ekkora előnyt kihozni bazz ... az NV ezt alaposan eltökölte. -
ImI87
őstag
válasz
keIdor #10401 üzenetére
Hát ez kár........
ráadásul még az is + idő, mire ideér ebbe a gettóba........
Viszont, egy új, jól húzható 216 SP-s 260 be tudja fogni a 280-ast, és egy picit le is előzi. Ez "félig" saját tapasztalat. De ehhez nagyon jó karik kellenek, amik könnyedén mennek 750/1550/2600 felett. Most is van sok ilyen 260, csak nem tudom, hogy a 55nm-ből származó előny tudja-e kompenzálni a 216 SP tuninggátló hatását.
De ha igazán jók lesznek, és elérhetően lesznek olyan 80-85K körül, akkor érdemes megfontolni akár egy cserét a mostani 280-ról is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
keIdor #10376 üzenetére
Nem láttam még a Tesselation SDK-t, de azt írják a dev fórumokon, hogy nagyon könnyű használni. Tehát elterjedhet a konzolon, és ezzel együtt a konzol portokon. A PS3 az nem gáz ... annak a rendszernek van 6 vektormagja. Jelenleg ezek gyakorlatilag kihasználatlanul malmoznak. A tesszellátort simán bírja helyettesíteni, hiszen általánosan programozható egységekről van szó.
Nézd a PS3-ban több lehetőség van, mint az Xbox360-ban, csak az a probléma, hogy ezekhez a lehetőséghez lassú a rendszer. De az Xbox360 mondhatni kötött fejlődési irányát le tudja követni. A két konzol kb. ugyanott lesz egy kis idő múlva is ... talán az xbox30 egy kicsit elhúz a grafikában, de biztos probléma lesz, majd a szűkös DL-DVD kapacitás.Jövőre már elég komolyan beindul a DX10.1 vonat. Ez biztos nem lesz jó hatással az NV-re. Az első pofon valszeg a Stormrise lesz, ami elég komolyan használ Geometry Shadereket ... a minimális VGA igénynél a GeForce GTX 200 és a Radeon HD 2900 szériát pletyiznek.
Az NV-nek az egyetlen áttörési lehetőség a G300 ... a jelenlegi architektúra már nem tud labdába rúgni ... túl magas a Radeon teljesítmény/tranzisztor aránya, mindezt úgy, hogy a GF karik még nem is DX10.1-es rendszerek. Ennek a beépítése tovább rontaná ezt az arányt. Azzal, hogy lemennek 40 nm-re nem lesznek sokkal versenyképesebbek ... -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
schwartz
addikt
válasz
keIdor #10252 üzenetére
Hogy a fene essen a Rockstarba, ez volt az utolso game amit vettem toluk...
Az mar mas kerdes, hogy BOX-ra startbol lewarezolnam... (csak azert is)
Igen, hanyatlik a PC (platform) az ilyen nyomorult fejlesztok miatt. A konzol persze istenkiralysag, me kb. 3X tobbet le tudnak nyulni egy jatekert... A vicc az, hogy kvazi normalisra meg van irva a nyamvadt ket platformra de PC-re nem. Pedig fenyevekkel elorebb van a hardver, itt a DX10, eltuntek a vendor specifikus szarsagok, igy azon sem lepodnek meg ha szandekosan csinalnak az agyukat... -
ImI87
őstag
válasz
keIdor #10261 üzenetére
Én sem vennék semmilyen MultiGPU coccot. Már megfogadtam régebben, hogy 1 vga, 1 maggal, de az brutál legyen.
Amúgyis régimódi vagyok.
Majd megjön a csere, nekem ez tökéletesen megfelel FullHD játékra. (most)
Esetleg majd HA már lehet venni garantáltan 55nm-es GTX280-at, és HA tényleg hűvösebb lesz (min 5-10 fok) és HA számottevően jobban meg lehet rántani, és HA nem lesz túl horribilis a különbözet (max 10-15K), akkor cserélek majd. De túl sok itt a HA. Majd ez is szépen kiderül......... -
schwartz
addikt
Egyébként a legnagyobb hátránya 3db GTX-260-nak azaz, hogyha kijön a 40nm-es GTX, akkor buktál majdnem 200k-t. Nehéz is lesz megszabadúlni ezektől
40nm? Odaig még sok van... 200k-t is nehezen bukhat rajta, 3db GTX260 kijon most 180-bol. Azert kivancsi lennek egy mostani 3way SLI tesztre is, szerintem sokminden valtozott az utobbi egy evben, foleg driver szinten.
-
VinoRosso
veterán
hát mér elég sokat húzták halasztották. Szal december első hetében szerintem kijönnek, azaz a jövő héten. Egyből biztos nem fogja elárasztani az országot, azért írtam 1 hónapot. Persze az benne van a pakliban, hogy a nagykerek nem fognak rendelni belőle, és emiatt csak januárban lesz, erre az esetre érdemes megjátszani a 8600GT-s mutatványt. Atit én nem vennék, rv770et meg főleg nem, mert ha jól sül el a GT200, akkor esni fog az áruk rendesen, azon kívül sok a selejt. Pl most hogy jó lett az NV driver már is bejelentették hogy árat csökkentenek. Max 10-15kért érdemes VGA-t venni kivárási célból, de én mondjuk ha már ilyet tennék akkor minál olcsóbbat vennék. Mondjuk ha kicsit játszani is szeretnék akkor egy 3850 jó választás lenne. De ha most vennék gépet, akkor beérném egy 8600GTvel úgy februárig, azt vennék egy 55 manós GTX260 216SP-t, de 8600GT is csak a Vista miatt, am lehet beérném valami atom olcsó dx9es karival.
-
tome.jr
addikt
A végéről kezdve, a 3 way-ről tudtam hogy bukó lesz anyagilag, számoltam ezzel. A driverek az utóbbi időben sokat javultak, a quad sli-t leszámítva már működőképes egy 3 kártyás rendszer. Mielőtt pénzt öltem a gépbe azért elég sok külföldi oldalt olvasgattam, ahol azért naprakészebbek egy ilyen konfiggal kapcsolatos tesztek mint itt a PH-n. Én sem szeretem a pénzem értelmetlen dolgokra elszórni.
A jelenlegi rendszerem nyilván nem tudja úgy meghajtani a 3 way-t mint egy 790-DDR3 páros de én ezt a lépcsőt direkt hagytam ki, mivel tavasszal amikor már normalizálódik az ára egy X58-as rendszert akarok építeni. Addigra talán lesz már valami normális 3 csatonás memória is hozzá. Egyébként meg a 780-as lap tény és való hogy melegszik mint a dög, de azért tuningban nem olyan rossz a helyzet:
Mindez a gyári proci hűtővel. Ennél jobban is meg lehetne hajtani, sikerült már 470-es fsb-ig is felmenni (ez valahol 4465 Mhz körül volt) de ott már tényleg grillezni lehetett a lapon. Várom a vizesblokkot hozzá, akkor fogja kifutni magát a rendszer.
-
TTomax
félisten
Igen,én is szívom a fogam,más ennyiért egy egész gépet vesz,arról nem is beszélve hogy,suly üresen 23Kg az ajánlott táp 1KW, ami megint 140 font pl a zalman moduláris tápja...mondjuk rászánnám ha tudnám hogy ez maradéktalanul működik...de nagyon kevés tesztet találok róla amit user készített.A hardware oldalak véleménye meg nem érdekel,mert az arról szól ,el kell adni....
(#9889) VinoRosso
A fogyasztás nem mérvadó ebben a kategóriában,engem a hűtési teljesítménye érdekelne.Pl én olyat láttam képen hogy a CPU blokk talpa deres volt...az érdekelne mit csinálna a quadomon... amúgy ha jól tudom nem bővíthető a rendszer,egy vízhűtés meg igen...csak azt is bekalkulálom,hogy kezdőként biztosan melléfognák néhány helyen... és az megint csak viszi a pénzt...(#9888) aram01
Evidens hogy GTX260,erősebb mint a 9800+,és nagyon sok tartalék van benne,ha tudsz akkor 216sp-et nézzél...
-
NFree
addikt
Hát úgy néz ki hamarabb jön a [Hynix GDDR5]
Kiváncsi leszek mikor teszik rá az nv re is?biggamer
Bakker gondolat olvasó vagy ?
-
VinoRosso
veterán
Há csak nem Te is az előbbi kategórákba tartozol, és ennek okán próbálod fondorlatos cselszövéseid szálait a fürkésző tekintetek elől a remeteség homáylába rejtve szövögetni,mer ha nincs titkolnivalója az embernek az amúgy százezerarcú iwiw még a nagytezsvír árnyékából sem tűnik különösebben aggasztó jelenségnek, a divatot és a reklámözönt leszámítva, dehát arra ugye figyelni kell, hogy mennyit mond el magáról az ember, pl képet azt nemhogy nem tennék fel, de még cs nem is küldenék neten keresztül sehá, mert nem szeretném magam valami homokszexuális társkereső oldalán viszontlátni, mint vidám árprilisi tréfa.
-
VinoRosso
veterán
azért fater mert te ilyen kőkori szaki vagy
De nem mindenki ilyen ám
, na jó vannak userek akiknek büdös az iwiw sokan, de mennyi az esélye annak, hogy ha valakit bepötyögsz innét, akkor az nem lesz fennt, és nem találsz róla semmit gugliva se.Szerintem belül van a szignifikanicaszinten. Na jó találtam valami mezőpusztanemtudom milyen fcben futballozó arcot ott a környéken, de az lehet más is, vagy 2xxxx ugyanolyan nevűt dobott ki.
Am nem értelmetlen az ilyen ismerőskereső, a rendőrök meg a nemzetbiztonságiak előszeretettel böngészik drogilerek meg különféle skin és egyéb bomlasztó elemek ismerettségei adatai után kutatva...
És akkor most teeeegyeeee fel a kezéééét aki nincs regelve az iwiwiwiwiwiwen
mod:: ja akkor nincs futár?? Hát akkor kennye a hajára a cuccait
-
killer1203
senior tag
Nekem egy Kenderest dobott ki a kereső, bár nemtudom milyen keresőbe nézted, én utvonaltervnél
Henk Az lehet hogy nemkell pénz nekemis elég furcsá hogy ennyiért tudna hozni ilyen jó cuccokat.
tzsolesz Nyáron voltam Kenderesen meg Tiszaburán is párszor, nincs messze egymástól
Laraxior Az nemnagy gond, azért egy GTX260 at is elfogadnék 50 ért
-
Laraxior
titán
-
Rusher
őstag
Én PS3-on csak a demo-t próbáltam ki majd PC-re szeretném megvenni...sajnos várni kell rá még egy kicsit...de nem így nézett ki az biztos...szép volt ott is, de azért ez így nagyon korrekt...PS3-on nem is voltak függönyök meg nejlonok meg papírdarabok sem amit a heli felkavart(a demoban legalább is nem láttam ilyesmit)...várom már nagyon.
#9321 És mik azok én nem találtam semmit...?
-
ImI87
őstag
SB-t is néztem, az is 43-44 fokos.
101MHz-et is néztem, eredmény ugyanaz.
Új bios-t még nem tettem fel, de megnézem majd a hétvégén. Egyébként van benne v.mi javulás, ami érzékelhető?9305 Henk: hétvégén ezek is kiderülnek, az új win-nel meg akartam várni az új driver-t, és most már az is van.... (persze minden előfordulhat, de talán ez már nema Win Millenuim korszak, amikor minden gondra a Win reinstall volt a megoldás
)
9306 Pipó: a GPU-n kívül az 5 VRM fázist tudom monitorozni, és azok is mind elfogadható értéken vannak játék alatt. (78-85 fok) Mást nem tudok nézni, és szétszedni sem lehet a hűtést, mert ez XFX hátul is lematricázta, így nem lehet a csavarokat kihajtani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- EAFC 25
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- 3D nyomtatás
- OLED monitor topik
- Újabb előzetest kapott a Twisted Metal TV sorozat második szezonja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest