- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #14679 üzenetére
BestBuy kari ezt nem vitatom, magához képest erős, és olcsó. Nekem személy szerint pár dolog nem tetszett benne anno. A sz@r driverek amiket lassan orvosoltak, az hogy nagyon melegszik ref hűtővel még alapon is. Ráadásul én pont olyanokra használom a vga-t ami nV territórium. Szóval nekem személy szerint nem jött be a HD4850, de ettől függetlenül egy jó kártya csak én nem tudtam együtt élni vele.
Majd kiderül mit lép az nV a 4890-re, remélem lassan befejezik ezt a G80-as architektúra foltozgatást és előállank vmi tényleg újjal. Bár amíg ők a nyerők addig a felhsználók 90%-át nem érdekli, hogy nincs benne a kb senki által ki nem használt DX10.1 és társai fícsör.Hát pár hónap (se) és minden kiderül.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #14668 üzenetére
Elverték a 4870 X2-t, örülnek de nem gyártják tovább mert 2db GT200, két nyákon... és hol tudják dupla áron eladni a GTX285-höz képest? Ez az egész csak egy nagyon drága reklámfogás volt az nV részéről.
Ha az új Radik tényleg olyan pengék lesznek (amit erősen szkeptikusan várok, nekem a 4850 csalódás volt, nem véletlenül jöttem vissza a zöldekhez) akkor max előveszik újra, esetleg tupíroznak rajta (két teljes értékű GT200-at raknak rá) GTX295+ néven aratnak. De egyenlőre minek termeljenek feleslegesen veszteséget, ővék a cím. Ötös, leültek. -
tome.jr
addikt
válasz
VinoRosso #13107 üzenetére
Tudod linkelni? Anno a 9800 GTX (65 nm) és a 9800 GTX+ (55 nm) között is csak az órajelek különbözősége miatt volt teljesítménykülönbség, egyébként egálban lettek volna.
Suddenly: Kevesebbet fogyaszt, nem melegszik annyira de főleg olcsóbb előállítani, így több zs marad az nv-nél. Teljesítmény viszont dettó, megváltást senki ne várjon tőle.
-
Laraxior
titán
válasz
VinoRosso #13107 üzenetére
Azért egy alap GTX280ban is elég jelentős tuningpotenciál van,még levegővel is sima ügy neki a +10-15%-al magasabb órajel. Értem itt az alap GPU 602,léggel is megy 700at,720at.
A shader meg 1400 körül..a memória is simán feljebb megy a 2214nél,Asszem 2400 felett.
Tehát mondhatnám hogy egy AMP! szintet mindegyik hozza. Így viszont már nincsen esélye sem a GTX260nak..se 216SPvel...se 192vel -
bim
veterán
válasz
VinoRosso #13021 üzenetére
igazából magam sem tudom mi történt mert készitettem rá egy vrm blokkot és volt egy sima gpu blokkom.
elinditottam és minden ment faszán.szőrös fánk alatt 31fokos gpu és 70 fokos vrm. majd leállitottam és soha többet nem indult el.
visszaszereltem rá a gyári hütőt és közben átnéztem a kártyát semmi külsérelmi nyom.a bootban addig eljutok vele hogy a venti felpörög majd visszalassul és amikor csippantania kellene az alaplapnak és képet adni a monitorra megáll a mutatvány.ez a hsz minden érdeklődőnek szólt. ha cserélik lehet gtx lesz belőle.feltéve ha nem kell sokat ráfizetnem és van rá lehetőségem....
-
Cyberpunk
félisten
válasz
VinoRosso #11394 üzenetére
Nem feltétlenül mert aki megvette a kártyáját a válság előtt az jobban járt. Akkor már lehetett kapni X2-est 100 ezer alatt is most meg 140-150 ezer.
Tényleg tudni már hogy menyibe fog ez kerülni nagyjából? Szerintem biztos többe mint egy X2-es és hát ennyi pénzért én már nem vennék olyan kártyát amiből hiányzik a DX10.1 elég nagy fájó pont lesz ez jövőre még a sima GTX260/280 tulajoknak is hát még annak aki egy halom pénzt kiad erre. Szóval én mindenképp megvárnám a GT300-at a nagyobb anyagi ráfordítással de ez szubjektív vélemény -
Casanova*
veterán
válasz
VinoRosso #10393 üzenetére
gondolj csak bele! xbox-ot összelehetne csatlakozni a pc-vel. pc-be pentium proci,6600 GT. ez elég lenne böngészéshez,meg egyebekhez. pl. játszani akarok,bakapcsolom az xboxot és gamelek. mármint pc-én keresztül,billentyűzettel és egérrel. és akkor nem kellene mindig VGA-t ,procit cserélni...költeni-költeni a számítógépedbe..
-
schwartz
addikt
válasz
VinoRosso #10346 üzenetére
Mit optimalizaltak jatekra? A hardvert? Az egyikben van egy csokeveny 7800 egy bonyolult Cell-el tarsitva, tuloldalt (mai szemmel) egy kozepes VGA megtamogatva meg gyengebb procival. PC-re miert is nehezebb? Itt a DX-10, gondolom a jatekfejlesztest hivatott egyszerusiteni, vendor specifikus caps bitek torolve lettek, megvan az eros vas es megis kihoznak olyan szanalmas portokat mint a GTA4...
Fejlesszek egy idoben a konzolos verziokkal ha mar penzt kernek ertuk...
A tesselator pedig olyan mint a Radeon8500 TrueForm tamogatasa. Van de nem hasznalja semmi...Miota is?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VinoRosso #10346 üzenetére
Azért a tesszellátort box-on csak a Lost Planet és a Viva Pinata részek használják. Pöppet problémát jelent, hogy nincs normális dokumentáció róla, mert még nincs PC-n Tessellation SDK. Box-on nem a legideálisabb egy rendszer képességeit kitapasztalni. Persze az SDK jövő év elején jön, szóval a doksik gyártása is meglendül.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #10297 üzenetére
Ez akkor van így, ha megjelenés előtt 1 héttel már játszunk vele. Okos döntés, hogy elérhetővé teszik a számukra végleges verziót, amit jónak tartanak, és utána tájékozódnak, mennyi anomália jelentkezik a júzereknél világszerte, majd azokat a hibákat még megjelenésig gyorsan orvosolják. Itt más lehet a gond. Az is lehet hogy u.a. a gond vele, mint az NFSU-val, hogy a konzolos verziót csak ki mértékben dolgozták át, ami itt nem úgy jelentkezik hogy ronda, hanem tele van anomáliával. Szvsz. a sok aktiválási herce-hurca se tesz jót, tök felesleges. Ezzel csak a hekkereknek tettek jót, mert most éreznek egy kis kihívást. Persze ezt is meg fogják oldani csak lehet hogy nem 2 nap lesz hanem 4 nap....az is lehet hogy estére már lesz "megoldás".
Warez ide vagy oda...ha mocskos módon tele lennék akkor se venném meg eredetiben, ilyen paramétrekkel, mint ahogy az se fogja megvenni akinek esetleg gyengébb a hardvere. Mert a max. grafikát jelenleg egyik kártya se tudja. Akkor lenne full ha a View Distance-t max.-ra lehetne húzni. De röhely hogy egy 100k körüli 900MB-1GB videó memóriával rendelkező GTX 260/280 is 30-32%-ot bír csak.Egyébként hagyjuk ezt a "4 magos proci" dolgot.
A végén ebből is "urban legend" lesz és mindenki rohanni fog Yorkfield-et venni.
Tök felesleges. Ott a bench. eredményem ami mindenképp irányadó. Semmivel se több a procihasználat mint bármelyik másik játéknál. Szóval bőven elég lehet egy 2 magos, igaz 4ghz körül, de ezt egy Wolfdale lazán kirázza a "kisujjából".
VGA limit van...ez egyértelmű.
Ez a 12k-s ár meg...pfff. Ha 7-8k lenne lehet megvenném én is, de ennyit nekem nem ér. Egyenlőre. Ha a Warhead-et és az FC2-öt tudták adni 6-7k-ért ezt miért nem???
Ha tökéletesre sikeredett volna, talán elgondolkodnék hogy kivételesen áldozzak ennyit, de így....remélem bedőlnek az eladások és lesz "jóárasítás". Akkor kell majd esetlegesen beleugrani a vételbe.
A kameraremegés pedig nem warez-tól van!
Mert nekem elmúlt...fasz tudja mitől. Nem jöttem rá, pedig a verzió nem változott.A bencsmárk futtatása előtt remegett azt tudom. után viszont akárhányszor indítottam nem remegett percek után se.
Ebből adódóan kizárt hogy védelem legyen.
KTTech: Mindenképpen Vista X64 alatt fogom tolni.
Egyenlőre az XP SP3 van, de tuti hogy a Vista jobb lesz neki..
-
slett27
addikt
válasz
VinoRosso #10199 üzenetére
Nem flame-t akarok indítani, minden rosszindulat nélkül csinálom a teszteket és rondítok ide a GTX260/280 topicba.
Kicsit óckodom a Vistától. Lehet beiktatok egy teszt HDD-t erre a célra.
Dusee : GTX280 mellé minek ?
Értem, hogy mi a cél, csak az a Alpha DOG kever meg.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #10134 üzenetére
Tiszta hülyeség ez az off mizéria, az emberek miért nem írhatnak azt ami jön belőlük, őgyis midnenki arra reagál ami ide van írva. Aki meg mazsolázni akar az menjen szőlészetbe. Vagy mondjuk tegyen fel egy kérdést, úgyis megválaszoljuk.
Ez így igaz!
De az off gomb azért jó ha használva van...így nincs keveredés.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #10049 üzenetére
Nem hozhat 5 fokot szvsz.
TRUE-nál is az a helyzet mint az alu kontra réz Ninja-nál.
Jó hővezető a réz, de a proci termelt hőmennyiségéhez kicsi a hőleadó felület. Ezért van hogy amit egy sima, vagy black TRUE tud, annál max. 2-3 fokkal lehet jobbat csinálni. Persze ha nagyobb lenne a felület, és még réz is az javíthatna többet is. Csak az meg megint azért nem éri meg, mert se a ramok, se az északi híd nem tud szellőzni, és annyival az se lenne jobb, mert lenne vagy 3-4kg amit meg már az alaplap nem bírna el. Szóval léghűtésben egy Mugen-nél, vagy TRUE-nál nem nagyon lesz jobb. Van még az IFX-14 ami 2db TRUE "összeolvasztásából" született. Állítólag jól hűt, de már itt is helyproblémák adódnak, az alaplapok és házak behatárolt méretei miatt. és persze annyival ez se jobb.Xigmatek 1283 jó hűtő, de nem a legjobb. Vannak nála pár fokkal jobbak, itt ugye ilyen különbségek vannak.2 magos proci alá viszont elegendő. Orochi viszont lehetett volna jó is. Ott a tervezéssel volt a gond, mert ha rá tudnál aggatni 3db nagyeljesítményű ventit ez lenne a legjobb. De méretéből adódóan ez lehetetlenség. Persze hogy egy 3 ventis Mugen, vagy 2 ventis TRUE össze-vissza veri. B2-es Quadokat felhozni példának pedig felesleges. Nem lesz még egy olyan proci ami így melegedne. Akinek meg B2 van nem fog réz TRUE-t venni hanem inkább lecseréli a prociját az árából.
-
TTomax
félisten
válasz
VinoRosso #10057 üzenetére
Az a baj,hogy a réznek a höleadási képessége nem a legjobb....amit linkeltem xigmatek a hdt-s1283 a top5 quad hütök között van... nekem abban a réz TRUE-ban a 2 kilós súlya nem tetszett...nézegettem én is anno,de úgy voltam vele ne csavarja a lapom 2kiló,mégha talán a legjobb hűtő is...na de a legjobba viz,föleg ha normálisan meg van csinálva
-
Henk
veterán
válasz
VinoRosso #10037 üzenetére
Hát én ezeknek a full réz példányoknak gyakorlati hasznát nem látom.Arra jó,hogy különleges meg esetleg limitált példány,de a réz TRUE a maga 25k körüli árával aligha jó vétel.
A réz ninja-t tesztelték a simával,de max 1-2 fok különbség volt,így a majd dupla árat nem éri meg.
Viszont az általad is javasolt Xigmatek a direktbe érintkező hp-al valóban jó hatásfokkal dolgozik.
Casanova: érdemes új win-t rakni ha vga csere van,mert volt már rá példa,hogy voltak problémák a működéssel a régi miatt. -
válasz
VinoRosso #9940 üzenetére
Köszönöm!
Ennél a 19-es wide-nál nincs gond, mert a natívja 1440X900, szinte ugyanannyira jön ki, mint az 1280X1024, viszont az 1680X1050 már más kategória.
Cyberpunk: Neked is tenksz.
Lett volna vga is, csak kicsit elkéstem vele, a múltkori gyerek meg csak hopatott mindenkit, hogy dögölne meg.
Egyenlőre várok, mi lesz ebből a kavarcból.
Eagl3: Azt számolgattam, hogy kb 35%-al több a pixel 1680X1050-nél, ezért ami eddig még elfutott, ezután már az se fog, szóval mindenképp vga is kéne. Mindenképp nv-t szeretnék, de nagyon elmentek most az árak. Pénzem lenne rá, de nem akarok elszállni.
-
aram01
nagyúr
válasz
VinoRosso #9892 üzenetére
1hónap? azaz még idén? az a baj hogy itt a quad és én meg alaplapi vgaról nyomom
kiváncsiságból csináltam 1 3dm5-öt majd leesett a hajamolyan szar volt szerinted mennyit zuhanak a karcsik ha kijönnek az újak? valami kártya csak jó lenne mert gémelni kéne még az idén és nem a doom-mal
-
Laraxior
titán
válasz
VinoRosso #9754 üzenetére
Hát így konkrétan nem tudom de 1920x1200ben 8xQ, highon nyomtam a Crysist (nem a Wars, nem is a Warhead.... ezek gyengébbek garfikailag,vagy legalábbis jobban optimalizáltabbak) 30FPS alá nem esett,ami azért elég nagy szó,tehát mondhatom hogy a játék folyamatos.
Lehet csinálok egy teljesen alapórajeles (nem AMP!) Crysis Bench-et és a mostani órajeleimmel. Szerintem 5 FPS körül lehet
De először a 800MHz-es GPU-t akarom megnézni
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #9703 üzenetére
"mert nem szeretném magam valami homokszexuális társkereső oldalán viszontlátni, mint vidám árprilisi tréfa."
Hát el is hiszem...egyébként azért nem vagyok fent, mert nincs időm ilyenekre. Sokat dolgozom, és melette sok a hobbim is. Autó, PC, egyéb elekronikák... amikor hazajövök általában fáradtan nincs nekem már arra időm, hogy megnézzem mi történt az oldalon. Örülök, ha a napi hardver híreket illetve az itteni hozzászólásokat meg tudom nézni meg tudok egy kicsit játszani (nekem ez a kikapcsolódás, nem a Győzike és társai a TV-ben, nem nézek TV-t csak a National Geographic Channel és társait, ami nem "butító", de ezeket is ritkán, inkább csak sorozatok miatt kapcsolom be a TV-t, illetve a konzolok miatt, de a PC az többet van használva...)
Péntekenként 1-1 sörözés szokott még becsúszni, oszt ennyi, gyakran dolgozom hétvégén is, szóval kevés az időm, és azt nem ilyen oldalakra akarom elpazarolni.Meg gyűlölöm a mai fiatalok chat nyelvét: Cijjja, csókszi, pussszzzanccss, szerizlek stb.
Ki nem állhatom az ilyen "beszédet". -
Henk
veterán
válasz
VinoRosso #9648 üzenetére
Nemrég azt írta,hogy aki utalt neki annak az elutalt pénzből veszi meg a cuccokat.Tehát nincs nála semmi árú,de van egy olyan jó forrása ahonnan ezeknél az áraknál olcsóbban tud vásárolni.
Akkor a személyes átvételt választóknak megkockáztatja,hogy saját pénzéből szerzi be a cuccokat?
De érdekes,hogy még mindig nincs visszajelzés mikor már kezdettől fogva tolonganak a topikban,valakinek már meg kellett volna kapni a rendelt árut nem?
killer1203:na akkor neked közel van egy személyes átvételhez. -
Cyberpunk
félisten
válasz
VinoRosso #9648 üzenetére
Hát igen én is át nyálaztam a bazárt de szerintem is kamú.
Még hogy egy HIS HD4870X2-est 70 ezerért na ne már te jó égAmikór a legolcsobb hejeken is 140.000 Ft mégha nagy ker áron adná akkor is kevés lenne ha meg nem akkor esetleg az adócsalás jöhetne számitásba de az meg csak 25% tehát még akkor is túl hihetetlen. Persze ha valamien kamionról lepotyant árú lenne de szerintem még azt se adják ilyen olcsón. de ne nekem legyen igazam ha ekkora veszteséggel akkarja árúlni a cucokat nem hiszem hogy az év kereskedőjének választják
-
Laraxior
titán
válasz
VinoRosso #9461 üzenetére
.:Vision:. is hasonló árakkal rukkolt elő hasonló garanciával...én már a 2. videokarimat vettem tőle...rendes tag,és hallottam hogy rendesen intézi a garit is. Itt legalább van doboz a cucchoz
Boxos..és bontatlan... asszem veszek pár cuccot egy kis haszon fejében
Egy kis bemelegítés az E8600-al:
19924 -
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #8305 üzenetére
Szerintem ha lesz GX2 az válogatott GPU-kból fog állni, mert mint írtad is, az egyik legfontosabb, hogy ne egyen meg 400W-ot "egy darab" kártya.
Jó lenne ha letolná a HD4870 X2-t olyan 80.000ft-ra.
ImI87: Miért nem nézed meg a videókat? Annyi van a neten...
Beowulf_78: Tiberium Wars is fix 30FPS volt.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #8222 üzenetére
Az a furi hogy semmi hír.
Megjelenés előtt 1-2 hónappal már vannak kósza hírek, fotók, bármi ami arra utal hogy nagy a mozgolódás. Kizártnak tartom hogy most úgy fejlesztenének GPU-t hogy semmi se szivárog ki...ha viszont ez lesz akkor le a kalappal. Lehet azt akarják hogy a konkurencia se értesüljön a fejlesztésekről.
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #8222 üzenetére
Azért tart tovább, mert 1,4 milliárd tranzisztorral már nehezebb dolgozni, és a G92-n már tavasszal dolgoztak, hogy levigyék 55nm-re. Szerintem azért van ekkora csend, mert nem megy könnyen az átállás... egyébként tényleg az játszódik le, mint az R600-nál a 2900XT is szar volt a 80nm miatt, de 65nm-en nagyon jó GPU lett belőle... (RV670)
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #8181 üzenetére
Ez így van...és nagyon nagy a csönd így November elejét nyaldosva...
Nem lepődnék meg ha maradna a 216SP-s 260, a sima 280, és max. egy GT200 GX2 csapódna hozzá 55nm-en. Ez tünik logikusnak.
Keldor: Mi van fater, szponzorált üzletkötő lettél?
Kapsz valami százalékot az eladott FC2-ök után?
Reloaded nem fog örülni hogy az eredeti game-et reklámozod.
-
-
ImI87
őstag
válasz
VinoRosso #7002 üzenetére
Akkor meg nézem majd ezeket is.........
Szoktam pucolászni a gépet, meg én is rühellem azt a sok szart, ami feltelepül innen onnan. Csak nem értem, hogy ezek miért kavarnak be a VGA driver-nek.Amúgy a probléma ugyanúgy él, ha egyszer megemeli a kari az órajeleket, akkor már nem veszi vissza, csak restart után.......
Van számootevő teljesítmény különbség 178.13 vs 177.41 ?
Mert ha nincs, akkor inkább visszarakom azt. -
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #7005 üzenetére
A hétköznapi ember, ritkán találkozik a maffiózókkal. Nem csak ott érvényes ez, hanem itt nálunk is ill. globálisan. Mivel más körülmények között élnek, és csak az "övéikkel" tartják a kapcsolatot, a hétköznapi átlagembernek a maffia tevékenységéből nem látnak semmit.
Persze véletlenek, ill. "rossz helyen, rossz időben" mindig van. Tény, hogy délen gázosabb a helyzet Olaszországban. Aki meg nem olyan "kiállású" annak meg főleg.
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #6976 üzenetére
Németekkel kapcsolatban: Nos ez így van, egészen addig, amig meg nem ismernek. Ha látják rajtad, hogy nem lógsz a munkahelyeden, hanem dolgozól, keresed a lehetőséget, hogy mikor mit tudsz csinálni, és teszel azért, hogy jobb legyen, akkor fognak elfogadni. Ezt több ismerősöm is mondta, akik jelenleg is ott élnek. A kezdet nehéz...
Írországról is sok jót halottam, csak tényleg folyton esik az eső.
Dél-Olaszországban még nem jártam, mennyire "biztonságos"? Csak Nápolyban jártam, ami eléggé lent van, de még mindig nem Palermo...
-
Laraxior
titán
válasz
VinoRosso #6993 üzenetére
Hát ...érdekes mert sima avis filmet nézek,akkor is felmegy 3d performace-be. De tényleg, elindítottam egy javas alkalmazást,feltette szintén 3d perf.-be,aztán már csak akkor vette vissza 2D-be mikor az msn-t is ujraindítottam... érdekes az biztos.Sőt,ugyanigy van ha az everestben megnézed a GPU adatait,akkor is felteszi perf. 3Dbe és csak ujraindításnál lesz megint 2Dben....
-
sylas
tag
válasz
VinoRosso #6976 üzenetére
Ez saját tapasztalatból van?szal gondolom voltál pár helyen és tudod mi mennyi merre arra
saját tap.-olasz(nők)
Íreknél munka van ezerrel gyönyörű nőket sokáig kellene keresni
Olaszoknál fordítva- na jó ott is van munka csak azért délen a jó idő miatt nem csak a munka van
Kb így van, nem? -
gr.bence
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest