- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsubi
őstag
Nem rossz
Nekem egyszer egy 96GT-n megállt a venti game közben és amikor kiléptem belőle akkor volt a kari 120-on pár fokos, annyira forró volt hogy még a nyákot sem tudtam megfogni
Azóta is hibátlanul működik ez a kártya
Múltkor gondoltam hogy újra pasztázom a GTX-et friss MX2-vel. Leszedtem a hűtőt róla, szépen eltakarítottam. Felkentem az új pasztát olyan vékonyan mint ahogy a CPU--nál szoktam rárakom a hűtőt és láss csodát a hűtő és a GPU között akkora volt a hézag hogy ez a vékony paszta réteg nem érte el XD. A végén odáig jutottam hogy kellett rá majdnem féltubus MX2-es mire normális lett
-
Henk
veterán
Pár kártyán én is cseréltem már hűtőt, de eddig nem volt gond velük. Mondjuk én a gagyi márkákat szoktam választani, úgy mint Bfg, Xfx mert ott nincsenek leragasztva a csavarok, tehár az nem okoz külön problémát. A csavarokat pedig kilehet úgy szerelni, hogy nincs összekarcolgatva, csak megfelelő méretű csavarhúzó kell hozzá. Valahogy össze is rakják ezt a kártyát, nem hiszem, hogy miután összerakták lefestenék minden csavar fejét. Nem úgy néznek ki.
-
rup1u5
nagyúr
Egyik kártya csavarjain sem látszik/látszott semmi. Elég ügyes kezem van, brátnőm is szokta mondani.
Csavarokat amúgy sem hinném, hogy nézik. Amerikában nem szokás ilyenekkel foglalkozni. Matrica legyen érintetlen, sorozatszám stimmeljen az evga.com-on beregisztráltal és ha valóban nem működik cserélik. Slussz-passz.3 hét alatt megjárta Budapest-California-Budapest vonalat, ebből látszott, hogy nem sokat pöcsöltek vele. Végig nyomonkövettem a kártyát. Evga oldalán kb 2 vagy 3 napig volt "under RMA" stádiumban a kártya miután megkapták és már küldték is a működő példányt. Evga ezzel és a gyors, pontos kommunikációval nálam 10 pontot kapott és el is köteleztem magam. Csak azt sajnálom, hogy nem gyártanak ATI-t.
"Ha én lettem volna az átvevő a rossz kártyánál biztos lehetsz benne hogy ott porosodna a szekrényedbe!"
Most mondjam azt, hogy ezért tart itt ez az ország?(#18993) GabN73:
Földjegy rulez! -
rup1u5
nagyúr
Jelentkezem!
2db kártyámmal játszottam meg ezt a manővert. Az egyik egy EVGA 8800 GTS 512Mb volt, a másik a mostani EVGA GTX 260-am. Mindkettőnél a lazán felragasztott hátlapi matrica tette lehetővé, hogy leszedjem a hűtőt és MX-2-t tegyek a gpu-ra. 260-asnál az egyik gyári hővezető párnát is meg kellett igazítani mert nem volt a helyén.
Képes beszámoló a 260-as manőverről.A 8800-as kártyát új tulaj kinyírta egy rossz alaplapban. Szó nélkül cserélték garanciában.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nos igen.
Amúgy a Furmark nem igazán releváns program. Az NV és az AMD is fojtja driverből a futását, így nincs kihajtva a lapka. A Radeon HD 5000 már VRM-ből szabályozza a lapka terhelését, így még driveres fojtás sincs. Észre is vettem a HD 5850-en, hogy eléggé ingadozik az órajel a program futtatása alatt, beáll a hőmérséklet 75-78 fokra és innentől visszahűl, majd felmelegszik ... Pedig hallottam, hogy a fejlesztők az assembly alapú shadert írták, hogy kiüssék a driverek fordítóját, de ezzel a hardveres megoldással nem tudnak mit kezdeni.
Ezért is nem fejlődik a program.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát attól, hogy a chip bírja, még nem biztos, hogy a körülötte lévő alkatrészeknek jót tesz. Amúgy manapság egy felsőkategóriás kártyát 90-95-fokra terveznek, kb. 110 foknál kapcsolnak le, vagy váltanak órajelszintet.
Sokan nem szeretik ha így forr a kártyájuk, meg a tuningnál előny az alacsonyabb hőmérséklet. Persze aki az alap értékeken használja a kártyát, annak nagyon felesleges hűtőt cserélnie, esetleg ha zavarja a hangja, mert a manuális szabályzás nem igazán ajánlott. -
Henk
veterán
Hát mert közelebb van a kritikus hőmérséklethez mint ha 60 fokon üzemel, ha még húzom is akkor biztos kúszott volna feljebb. Amúgy sem tartom szerencsésnek, hogy a vga 80-90 fokon üzemel és az a meleg kerül be a házba. Meg ilyenkor az egész vga jobban melegszik a magas gpu hőmérséklettől. Nekem sokkal megnyugtatóbb, hogy csak 60 fokig melegszik és mindezt 30%-os ventivel, aminek alig van hangja. Igazából én nem a hőfokok miatt cseréltem, hanem a hangja miatt, meg a szerelés élvezete.
naksys: itt meg nem kell a bios-ban túrkálni, a riva is megoldja a dolgot. Legalábbis a legtöbb esetben.
-
tzsolesz
nagyúr
Aki játszani akar NV-t vegyen!
Ne bántsd isten, én megbocsájtok neki.
Legyen az NV kártyáddal boldog karácsonyod, és sikerekben gazdag boldog új éved.
NÁLAM nem okoz gondot egy net keretrendszer feltelepítése, sőt 9.3-as driverrel elvagyok már hónapok óta, pedig a létező összes játékot ami megjelenik ki szoktam próbálni, hogy hogyan megy. És hát mondanom sem kell, minden röccenés mentes, és fasza, nem kell szarakodni semmivel. Tényleg le kéne már cserélnem a drivert, úgy sincs most más dolgom.
-
tzsolesz
nagyúr
Te melyik bolygón használtál ATI-t. itt a földön én még nem találkoztam ilyennel, vagy hasonlóval.
Viszont ebben a topic-ban már sokan panaszkodtak hasonlókra.
Keress rá, bal felső sarok.
A Fermi meg gondolom egy rémálom lesz driver fronton, már csak azért is mert teljesen új architektúrára épül. Majd akkor térjünk vissza erre a témára.
-
Flashman
tag
Elfelejtettem említeni, hogy külföldön élek. Itt nem kapni, ami érkezik azt perceken belül elviszik. Az ati meg a polcokon rohad szó szerint.
Jövő ilyenkor ebbe ne is gondolkozz mert az teljesen kiszámíthatatlan!
Semmi sem kiszámíthatatlan és ez a mondat döntötte el bennem a kérdést.Inkább várok pár napot a 275-re.
Thx!
-
Taifa Díaz
őstag
Nem, egyáltalán nem erről van szó, nagyon erős a szörnyeteg, bizony
De talán gondolnom kellett volna arra a vételnél, hogy az AMD chipsetes Asus lapomnak is lehet egy kompatibilitási tűréshatára. Mindegy, annyira bejött a kártya, hogy maradok nála, ebben a P45-ösben hibátlanul ketyeg.
-
Taifa Díaz
őstag
Köszi, most már csippan a speaker
Csak másik alaplapban, másik processzorral. Teljes platformváltásra volt szükségem ahhoz, hogy használhassam a hőn áhított GTX260-ast
Gigabyte P45-ben, C2D-vel hihetetlenül nagyot szakít ez a kártya
Nem volt semmi hiba:se PCIE port, se videókártya, se alaplap, semmi nem volt hibás. Az Asus M3A78-EM AMD 780G chipsetje és a GT200 GPU nem óhajtanak együttműködni egymással. Az én hibám, mert eredetileg Dragon architektúra céljából vettem ezt a lapot: Asus lapban AMD cpu és ATi videókártya, aztán visszapártoltam az NVidiához egy Galaxy 9800GTX+ erejéig, és a G92-vel nem is volt semmi gond. De a GTX260 már nem kell neki
Még csak nem is az Asus hibája, mert megvan erre a megfelelő lapjuk a megfelelő chipsettel. Egyszerű kompatibilitási hiba.
Szerencsére egy ismerősöm hajlandó volt lap+cpu cserére egyben, így jutottam egy P45-öshöz, amiben hibátlan teljesítményt nyújt a Zotac GTX260. -
Beowulf_78
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Messze vagyunk a sárdobálástól ...
A vita pedig a fórum része.Keldor papa: Az nem feltétlen baj, hogy maradnak a nagy monolitikus chipeknél, csak legyen meg hozzá a teljesítmény. A GT200-zal sem lenne semmi baj, ha nem csak 20-25%-kal lenne gyorsabb az RV770-nél.
A DX11 jól jön a piacnak ... nyilván az AMD-nek az egy pici előny, hogy az R600-on alig kell változtatni a DX11-hez. Az NV-nek most át kell gondolnia az egész rendszert ... globálisan kell kezelni a Stream out-ot. Lövésem sincs, hogy ezt miképp lehet kivitelezni a G80-on, de azért fizetik a mérnököket, hogy megoldást találjanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa Competizione
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest