Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bdanyy
addikt
Grat
-
Nagyon el vagyok ájulva tőle, őszintén szólva, az ilyen nerd-oknek, mint én, elég jó játékszer. Felfüggesztés szuper, nagyon csönd van belül.
-
-
Megvan a Juniper. Hát ez csodálatos
-
Bdanyy
addikt
Igen, így érthető
Én tartok attól, hogyha vennék, akkor azt is megtartanám jó sokáig, szóval a gariidőn belüli továbbértékesítést biztos buknám. De mivel nekem ez a guruló számítógép és letisztult style nagyon teszik, így nem is nagyon van alternatíva az S-en Y-on kívül amiért adnék pénzt. Csak azok más árkategória. A mostani régi autómnál más hétköznapi autót nem érzek közel sem annyival modernebbnek, ami kéne ahhoz, hogy váltani akarjak (teslaban a sw updatek, sentry, automata automata váltó
, telefonos app, azzal nyitás stb benne van).
-
Jah, mentem én már úgy oda a KIA-hoz a belvárosban, hogy a navitól kezdve minden ment benne + fűtött is, mert a drága feleségem csak úgy kiszállt belőle ahogy a Teslánál megszokta (kulcs a középkonzolban hagyva természetesen). Még jó hogy nem ült bele valaki zenét hallgatni, melegedni, esetleg csapatni egyet
-
sharp4
őstag
Az önvezetést ne vegyük ide, mert a többi gyártóé sem működik jól, csak a jogi környezetnek felelnek meg. Meg azért vannak csillagos részek: napsütésben, nem esős időben, megadott országban, autópályán működnek, megadott sebesség határig. Ez nem működés, hanem korlátozás. A tesla ennél már többet tud, de ők kihagyják ezt a jogszabályoknak megfelelő szintet.
Az összeszerelési minőség nem releváns, semmivel sem rosszabb, mint a konkurenciájé. A gyártások elején voltak hibák, viszont kinőtték.
-
WiZARD
addikt
Asszony vágyik Y-ra továbbra is, majd meglátjuk mikor lesz belőle valami. Szétnéztünk, de nem volt olyan alternatíva ami tetszene.
Ioniq5 csomagtartó fele akkora mint y, ha ez szempont.
A műszerfal nem jön be, hiányzik a Tesla letisztultsága. Ez nyilván szubjektív.
SW dolgot nem tudom elengedni, nem akarnék szarabb rendszert, ha egy jót megszoktam.
Lámpát nem tudom mihez hasonlítani, de az M3 matrix ledjével teljesen elégedett vagyok.
Sentry/dashcam must have.Teslában vannak apróságok amit szeretünk és igazából csak a hiánya tűnik fel, napi használatban derül ki igazából és egy rövid tesztút/leírások alapján nem derül ki.
Anyós EX30-a volt megint nálunk 1 hétig. A telefon használata kulcs helyett nagyon hiányzott, a hozzá rendelt profil, normálisan működő spotify, youtube music, zene nem halkul le ha ajtót kinyitjuk. A saját kulcsával összevissza nyitogat zárogat, megőrültünk tőle (garázsban áll az autó, sose zárjuk, asszony a kulcsot is bennehagyja csomószor a táskájával együtt. Volt hogy hazajöttünk és 2 órával később néztük honnan jön a zene? Ja a garázsban a Volvo nem kapcsolt ki, zenél, fűt, világít)
Mobilon lévő software is ég és föld. -
F-ECT$
titán
Mondjuk úgy, hogy a konkurencia már felzárkózott: Ioniq 5-ben ott a 84 kWh akku, és 800V-os technológia, tehát töltési sebességben már jobb. Az meg, hogy 4.8 vagy 5.3 sec a 0-100 tök mindegy. És a régebbi gyártók összeszerelési minőségben, szervizháttérben, stb meg előrébb jártak mindig is, illetve jelenleg az önvezetés is jobb már néhányban.
HA lesz 90-100 kWh akkus Y és HA lesz FSD, akkor lesz egy kis előnye ismét a Teslának ezen a téren, de más téren meg (pl belső kialakítás, összeszerelési minőség, szerviz) meg továbbra is le lesz maradva.
Musk meg azért érdekes kérdéskör, mert ha épp elmennek neki otthonról, akkor egyrészt szoftveresen meg tudják szivatni az összes Tesla tulajt, másrészt valahogy a több gyártó autóit nem köpködik, karcolják annyian, mint a Teslákat. És ha külföldön ez megy most, akkor Mo-ra is megérkezhet előbb-utóbb ez a trend.
Szóval amekkora királyság volt a Model Y 2020-ban, ahhoz képest a Juniper sokkal kisebbet durrant. Ettől még persze jó autó, csak már mindenki a nyakában lohol.
-
Madwe
nagyúr
My esetén ez 22.5M, ha ott is szürke színt szeretnél, 20 colos kerekekkel
Ezért mondom, h kb 1 millióval drágább a skoda azonos szinten, ha a standard árengedménnyel számolok. De abból még vmennyi lejön.Az meg h melyik a jobb, kérdés ki mit néz. SWben egyértelműen a tesla, gyorsulásban is.
De pl az ablaktörlő, matrix led milyensége, ködlámpa, hátsó ülés oldalsó sötétítése, rendes napfénytető, jobb vonóhorog (ok téged az nem érint), adaptív felfüggesztés, ezekben skoda. Szóval tipikusan a hw-s elemekben. -
sharp4
őstag
Inkább fogalmazzunk, úgy hogy a konkurencia kezd felnőni a 2018-2019 évek teslájához. Most kezdenek megjelenni a többi gyártónál is a hasonló tudású autók. Valóban nincs már akkora szakadék. Valami újítás biztos lesz, idén pl nagy valószínűséggel megjelenik a Juniperben a 90-100 kWh közötti akkus, ebben a kategóriában pl egy gyártónak sincs ilyenje.
Handrás videóit nagyon szerettem, most is megnézem az összeset, mert minőségiek. De az, hogy egy durcás, hisztizős óvodás szintjén kommunikál, az már sok. Nem tetszik ez az oldala, még is nézem a videóit. Musk miatt nem megvenni egy jobb autót, az már erős túlzás. Ha egy pék rasszista lenne és tudnám, akkor is bemennék a pékségbe megvenni a termékét, ha jobb mint a többi. -
F-ECT$
titán
válasz
kraftxld #1563 üzenetére
Az EAP is, nem csak az FSD?
madgie: ha nem is engednek: a Tesla sem enged, szóval tényleg minimális árban a különbség köztük, nem ez fog dönteni szerintem.
Btw ajánlott lízing céget tudtok mondani? Teljesen vak vagyok a témában, de valószínűleg cégként venném, nem magánszemélyként.
-
madgie
titán
-
F-ECT$
titán
Egy Ioniq 5 a legnagyobb motorral, 84 kWh-s akksival, Executive + napfénytető, egyedi szín: 23M-ra hozza a konfigurátor, nem tudom, hogy ebből még mennyit lehet alkudni.
Az EV6 meg szintén a legnagyobb motorral, GT-Line, napfénytető, Premium vision, egyedi szín: 24M a konfigurátorban.
Ami nálam ellenfele lenne az az Model Y LR AWD, Enhanced autopilot, egyedi szín: 24M.
Szóval árban kb ugyanaz mind.
-
Ami nekem tetszett sima RWD-bol, az ez a konfig: [link] Szoval hatsokerekesre 26.1 M, ebbol mondjuk le lehet alkudni kb. 3-3.5 M-t, ha cegesen veszed, maganszemelykent 1.8M standard arkedvezmeny melle meg kb. 500e-t elengednek, szoval legyen 23M. MY-ban ez vagy 19, vagy 20.5. Tehat van kb. 3M arelonye a Teslanak, es eleg velemenyes, hogy melyik a jobb auto, plusz a Skodara varsz egy csomot.
-
Madwe
nagyúr
Panorámatető, hőszivattyú, advanced elektronika, nálam még bejött vonóhorog, szín pl, viszont nekem nem az awd hanem az rwd sr ami ellen menne. Az awd lr felára valóban kicsi teslánál, míg a 85x-é sok...
de azt is vedd figyelembe, hogy a tesla olyan értelemben nem tradicionális kocsigyártó, h ami a honlapon, az a valóságban, míg minden egyéb autómárkánál a kereskedésben azért jelentős kedvezményeket tudsz belealkudni.#1555Danex az előfűtés a 4-es swvel jött meg a vw koncernbe, ami nemrég jelent meg, valószínű amivel mentek melletted még nem frissítették. tök szépen kiírja az sw hogy mennyivel töltenél most, mennyivel ha előfűtesz, s mennyi idő kell a rendes előfűtéshez.
-
A benzines cuccokra 25%-ot szoktak adni a VW-nél (főleg cégnek), az elektromos autókra 10-15% körül azt hiszem. Ezt belekalkuláltam én is, amikor nézegettem. Szóval praktikusan vszeg nem volt 7M különbség, de még ugyanazon az áron sem tűnt jobb dealnek az Enyaq, és kellett volna rá várni 4-5 hónapot.
De olcsóbbra nem jön ki az Enyaq. Viszont szép kocsi szerintem, élhető belső térrel. Az Ioniq5 mellett a másik reális MY alternatíva.Egyébként BMW-kre is adtak most jó sok millió kedvezményt, de egy i4 hiába jön ki annyiból, mint egy Enyaq, de egy családnak első autónak nem működik szerintem.
-
Fuldokolnak ott is. Rokon vett pár hónapja egy új Leont (persze ez nem EV, viszont ettől még talán jobban is fogy a cégcsoportban), a listaárból lejött 30% mire tényleges, személyre szóló árajánlatra került sor. És semmi beragadt, készletes, vagy egyéb hasonló sztori nem volt benne, egyedileg konfigurált példány volt, hónapokat várt a gyártásra.
Szóval mire fizetésre kerül a sor, simán lehet, hogy olcsóbb lesz az a Skoda a Junipernél.
-
Danex
addikt
Februárban mentem Miskolcról Pestre mint első hosszabb utam, ekkor ugye jó kis fagyok voltak még éjszaka, autópályán megálltam tölteni egy Tea töltőnél, nekem 70% körül ment 60kW körül, csóri Skodásnak viszont 40%-nál is csak 24kW volt a töltése.
Akksi előfűtés ott milyen szinten van megoldva? -
-
Madwe
nagyúr
Én végül - úgy hogy lényegében az elmúlt fél évben teslakkal kapcsolatban műveltem magam s vártam a junipert - skoda enyaqnál kötök ki…. Hasonló szintre konfigolva 1 millióval drágább csak, de családosnak élhetőbb s nem ennyire szélsőséges. Talán a szervíz háttere is jobb…. Egyedül az sw oldal az ami nem tetszik annyira, de azért ami igazán fontos azt tudja - de elvileg sok a bug, attól kicsit tartok.
-
Danex
addikt
Persze, bár ha döntenem kéne akkor én is inkább egy maradandó és alapjaiba véve értéknövelő beruházásra költeném a pénzemet, főleg hogy ha sokat Homeoffice-ozom, sem mint egy amúgy milliós összegeket elévülős autót vennék úgy, hogy amúgy 85%-ban amúgy is más autóval közlekedem.
Nem beszélve, hogy a házas videóinál azért 1x biztosan kedvezményesebb volt a munkadíj (még ha nem is ingyenes / vagy éppen nem neki fizettek) + extra tartalom volt közel talán 20 videóval.
Szóval ilyen szempontból sokkal jobb döntés volt, mintsem mondjuk 2-3 éve vett volna egy model 3-at 16millióért ami most 9-et érne.
-
F-ECT$
titán
Tudom, láttam a videói 70-80%-át az elmúlt pár évben. Sokszor megkapja, hogy gazdag az apple store-os múlt miatt, ami nem igaz, ekkor szokta ezt a pénzügyi vonalat előhúzni. De ha megnézed a cuccait: iszonyat drága volt a fürdő szaniterezése, a lapozás, az ágya, a tv-je, a fa bútorai és ajtói (egyedi készítés), a konyhája, a világítása, a napelemes rendszer, a szaunája, az összes cucca mindig high tech (épített magának egy szimulátort, ránézésre 1M+ Ft csak hogy GT7-tel játszhasson), stb.
Nem keres milliókat havonta, de ha akarna, akkor egy használt M3 simán befigyelhetne nála, de egy csomószor elmondta, hogy simán a teszt autókkal elvan, ha meg hosszú tesztre kap valamit, akkor meg pláne.
A Tesla "fikázás" is olyan, hogy amikor még vállalható volt a cég és Musk, akkor tolta ő is a szekerüket, mert alapvetően szeretné ha elterjedne az elektromos autózás. Volt erről is egy videója, hogy nem az ő értékrendje változott meg, hanem Muské, és neki ez már nem fér bele, ezért farolt ki a cég mögül. Ez szerintem korrekt, de persze lehet úgy is tekinteni, hogy köpönyegforgató. -
F-ECT$
titán
Nincs pénze autóra, és éppen azt fikázza, akitől nem kapott. Amíg tartós használaton volt nála egy Model 3, addig nagyon szuper autó volt. Most meg naponta ekézi Teslat a közösségi médiában. Nálam kezdi hitelességét veszíteni..
Hogy Neked hiteles-e vagy nem, azon nem akarok vitatkozni, mert fölösleges. De amit Danex is írt, azt azért tedd hozzá. Amikor az M3 nála volt, akkor az egy top EV volt, Musk se őrült meg, óriási növekedést tudott a cég, és az önvezetést is csak pár éve hazudták mindig fél évvel előre.
Lenne pénze autóra, nézd meg a házas videóit, azért nem a legolcsóbb 4000 Ft-os burkolatokat rakta bele.
Mindenesetre én most az MY mellett elkezdtem nézegetni az Ioniq 5 és Kia EV6 videókat is, hogy azért kicsit körbejárjam a témát a vásárlás előtt. -
kraftxld
félisten
Pár héten keresztül csak a Model Y-t használtam, tegnap visszaültem negyed órára a Citroenbe amíg kiértem a vasútállomásra.
Hát, ezt a nehezen vezethető , lomha, imbolygó csónakot -
Danex
addikt
jó azért azt ne felejtsük el, hogy mikor nála volt a Model 3 akkor milyen konkurencia volt, abban az időben kvázi megalázott minden másik elektromost főleg ár/értékben és igazából a mai napig jó autó, bár azért már felért hozzá a többi autó... igy viszont az olyan hülyeségek, hogy fantomfékezés, gagyi automata ablaktörlő, akár 360fokos kamera hiánya (mikor erősen híres a padkázásról az autó) és még egy suzukiban is belesikerült rakni
tehát valamilyen szinten azért jogos tud lenni ez-az -
Nekem az volt a matek, legyen rá még teljes gari, ez ugye már kapásból 80e alatti futást jelent, illetve Performance volt a cél és 21 év közepe-vége, de igazából az a kérdés, mi az ami kell, mi az ami fontos. Pl egy RWD esetén nem biztos, hogy ragaszkodnék ehhez, hiszen kevesebb a költséges hibaforrás pl 1 db motor. Nálam AWD, kettő motor nagy akku, azért mást matekot adott és az eladási tervem, az még a hajtásra/akkura vonatkozó garancia előttre tevődne és bízom benne azért ez értéktartó tényező lesz ha váltok. Én ugye már megjártam egy motorcserét... szóval ugyan az 80e után is él, de így semmi aggodalmam nem volt, hogy nem futok lukra, de egy rakás cuccot le fogok még nyomni a torkukon... márcsak a hazai szerviz hozzáállása miatt is.
-
sharp4
őstag
A kisebb eladás mögött az új Y-ra való átállás miatt van. Aki most venne, az megvárja már az újat. Nálunk is ez van a családban. Nincs itt semmi valós látnivaló, majd a következő hónapok hozzák a számokat. A hírek szerint pár nap alatt álltak át az új modell gyártására. Azért a többi autógyártónál megnézném, hogy ez mennyi idő szokott lenne.
Handrásról ne is beszéljünk, egy pojáca. Nincs pénze autóra, és éppen azt fikázza, akitől nem kapott. Amíg tartós használaton volt nála egy Model 3, addig nagyon szuper autó volt. Most meg naponta ekézi Teslat a közösségi médiában. Nálam kezdi hitelességét veszíteni..
-
F-ECT$
titán
Ha tömegesen adnák el az emberek a Teslájukat, akkor beesne az áruk. Ez nincs így. Új autó lehet hogy kevesebb fogy, meg a részvény ár is sokat esett, de nem fogsz 5M Ft-ért 3 éves 30e km-es M3-at kapni, max ha törött.
-
aleister
veterán
Gondolj bele, hogy egy afrikai éhező kisgyerek vagy, akinek a kezébe nyomnak egy Mekkdöncis burgert. Gondolom nem azon fogsz lamentálni, hogy a csúnya US megvette a CO kvótánkat, hanem inkább benyomod a hambit kétpofára.
Na persze nem arról van szó, hogy ne lennének elveid, hanem, hogy egy bizonyos határon túl nemigen engedheteted meg magadnak, hogy azok szerint éljél. És igen, a magyarok ilyenek. Biztos vannak sokan, akiket irritál Musk (engem is), de amíg számít a családi költségvetésből egy új autó beszerzésével járó plusz kiadás (és itt az új alatt nem a szalonautót értem), addig nyilván nem fog megválni a Teslájától csak Musk miatt. Tőlünk nyugatabbra, ahol 4-6 évente cseréli a polgár a kocsit meg pont nem tétel. Megteheti, hogy váltson idő előtt.A másik kommentedre nem reagálnék, mert a konkrét számok ismerete nélkül nincs értelme. Amit elintézel "5 noname influenszerrel", arról valójában nem tudjuk, hogy mennyi, nem tudjuk, hogy ezek hatására mennyien tettek ugyanígy vagy jutottak saját kútfőből erre a következtetésre. Ezzel szemben az eladások száma / részvények zuhanása egy kézzel fogható egzakt érték, és ez beszédes.
Amit én állítok, hogy a számok és a közéleti hírek alapján simán elképzelhető, hogy megnő az elkövetkezendő időszakban a gazdára váró Teslák száma. Szerinted nem. Majd az idő eldönti hogyan alakulnak a dolgok.
Akárhogy is legyen, most érdemes Tesla részvényt venni.
-
WiZARD
addikt
válasz
aleister #1536 üzenetére
Árérzékenyek. És? Akkor már nincsenek elvek? Vagy csak nem fontosak?
Nem azért hoznak be sok autót, mert hirtelen Musk miatt ott eladják. Hanem mert mostanában jár le a lízing.
Amúgy meg ennyire lett ciki Musk miatt a Tesla. Pedig a híreket olvasva itt is nagyon gáznak kellene lenni, és már szinte náci aki azt vesz/használ.
-
WiZARD
addikt
válasz
aleister #1534 üzenetére
Az árfolyam semmit se jelent, főleg 1-2 hónapos távon. (amikor ősszel duplázott, akkor se változott semmi)
Amúgy meg hiszti az egész, és a sajtó pörög rajta ezerrel. Mintha bármit is számítana nekik az árfolyam. Nem számít, de most Musk épp egy ellenség. Jó kis clickbait cikkeket lehet róla írni, húú mekkorát esett az eladás/részvény/vagyona. Mellé ezeréves képeket beraknak arról hogy audi logo van egy Teslán, mert szégyellik Muskot. Ez minimum 2 éves kép, jobban nem túrtam utána, a többit nem fogom lenyomozni.
Volt 1 kia-n is matrica, meg még 3 matrica, és ez a pár fotó kering úgy mintha tömeges lenne. Volt még 5 noname celeb/influenszer aki egy kis plusz hype-ért és Musk fikáért cserébe előadja hogy ő most mennyire utálja a Teslát és csak a történtek miatt lecseréli, bojkottálja, stb. (de azért Handras-nak is kell a kattintás, a bevétel, a nézőket se akarja elveszíteni annyira, úgyhogy másnak a Teslás videóját azért kirakja)
(Musk baromságait elítélem, én is maximálisan a liberális oldalon állok, ettől még próbálom objektíven megítélni a dolgokat)A portfolio cikkhez:
Azt nem írják hogy a húzómodellnél mi folyik, pedig szerintem az eladási számok mögött 90%-ban ez van.
Azt viszont írja, hogy nem áll jól az Y-Juniper átállás. Érdekes erről sehol se írtak hogy probléma lenne, folyamatban van.A januári-februári eladási adatokkal jönnek. Holott ezek decemberi, max január eleji rendelések jellemzően. Musk mióta lett ellenség? A január 20-i "karlendítéssel" ért a csúcsra/indult el igazából. Ezek hogyan is hatnak a januári eladásokra?
Másik topicban meg leírtam már a véleményem az elvekről. Amikor jönnek a nagyon büszke, elveikhez végsőkig ragaszkodó liberális arcok. Büszkén osztogatják fotókat hogy Kanadában már USA termékek polca üres, stb. Fujj Musk, fujj USA...
Fujj kína, kommunisták, megfigyelnek, szegény ujgurok, éljen Tibet, Tienanmen tér, fujj Oroszország, stb.
Aztán az egészet büszkén postolják az amerikai apple által kínában gyártott iphone-ról, az amerikai facebookra, youtubera, videóznak a full kínai DJI cuccokkal és sorolhatjuk.
Itthon is kommentelnek a fotelhuszárok a facebookon hogy ők aztán Teslát sose vennének Musk miatt (na meg mert pénzük se lenne rá), mindezt az orosz gázzal jól befűtött lakásukból, egy kis NER-es McDonalds hamburgert majszolva.Persze mindenkinek fontosak az elvei, de többnyire csak ameddig nem igazán kerül pénzbe/kényelmetlenségbe. Nem vesznek emiatt a tömegek drágább/rosszabb/vagy csak a megszokottól eltérő terméket, szolgáltatást.
A hiszti meg szép lassan elmúlik, tegnap is emelkedett a részvény ára, ma is. Cikk nincs róla. A náci múlttal rendelkező márkákat is gond nélkül veszi mindenki, mert már rég volt. Kérdem én, tényleg elévül ez? Pontosan hány év után? Vagy talán annyira nem is számított? -
aleister
veterán
válasz
Balázzs #1535 üzenetére
Közvetlenül valóban nem, de tudod milyen a hype és ennek az ellentétje, amikor valami hirtelen égő lesz. Egy lizingeléssel foglalkoznó cég egyszer fut bele, hogy valami hülye aktivista lefújja festéksprayvel a Teslat, úgy el fogja engedni a kockázatos flotta kezét, mint a sicc. Pár híresség kihátrál a márka mögül, mint itthon Handrás, külföldön meg már egy rakás influencer, aztán szépen átragad a társadalom egyéb rétegeire is.
A magyarok árérzékenyek. Mi nem engedhetünk meg magunknak ilyen úri kiváltságokat, de a környező országokból behozott Teslák biztos megszaporodnak most.
-
aleister
veterán
Azért ennél jóval többről van szó.
-
WiZARD
addikt
válasz
aleister #1525 üzenetére
Szerintem ez leginkább politikai hiszti, a kirakatban 1-1 emberrel aki "emiatt adja el", de nem hiszem hogy tömegeket/árat befolyásolná.
(liberális sajtó ünnepli clickbait cikkekkel ha az ellenség Musk szív, mellé jól félremagyarázzák az egészet, és kihagyják a Juniper váltás miatti átmeneti visszaesést)
-
Bdanyy
addikt
Teslanal nálad mi az ami sokat hajtottnak számít?
Csak azért kérdezem, mert én sem szeretem cserélgetni az autómat, de valahogy bennem az van hogyha valaha elektromosra váltok akkor annál már nem igazán éri meg sehogy sem megtartani túl sokáig. (Sokkal jobb új modellek jönnek, akkudegradáció ami tudom nem annyira vészes már mint egy leafnél, outlandernél, de az átlagvásárló szemében tolja lefelé az árat, nem véletlen hogy a teslák, IDk stb is ilyen rosszul tartják az értéküket. De pont emiatt tűnik jó vételnek kb bármivel szemben egy használt model 3 számomra)
-
válasz
aleister #1525 üzenetére
Lehet szerencséd, de szerintem ez elül nemsokára, ráadásul új Y van, sokan vártak arra, hogy azt vegyék, ne a régit, így inkább első szériás Y-oknak fog az ára csökkenni, ha valaki újabba ülne. Én nem vagyok a pártján a sokat hajtott verzióknak mondjuk (nem szeretem 2-3 évente cserélgetni az autóimat), de persze a kockázati hajlandósság meg a pénztárca kényessége itt nagy kérdés.
-
aleister
veterán
Jól hangzik.
Szerintetek érdemes egyébként várni a használt Tesla vásárlással a kialakult politikai helyzet miatt? A sajtóból folyamatosan az jön szembe, hogy mennyivel csökkentek az új Tesla eladások, sokan eladják az autójukat vagy épp banolják a márkát. A kereslet visszaesése meg elvileg hozza maga után az árcsökkenést egy ideig.
-
Danex
addikt
Ez még mindig a jobb, mert azt írja milyen hardware van benne, nem pedig azt hogy FSD. Ülésfűtést pedig érdemes megemlíteni mivel 2019-2020-as példányoknál van olyan amiben nem volt, főleg a külföldi lízinges autóknál volt ilyen verzió, hogy csak elöl volt benne.
-
sagesz93
addikt
válasz
aleister #1517 üzenetére
Azért ennek a kereskedésnek a tulaja eléggé benne van a teslás körökben, írt 1-2 segítő cikket is meg aktívan segít bárkinek is. [link] (ha ezeket nem láttad, olvasgasd át azért)
A korrektség biztos rendben van, az átlag embereket meg ezeket a hangzatos hirdetési címekkel tudják bevonzani. Aki ért hozzá, azoknak ezekkel nem kell foglalkozni, csupán a puszta tényekkel. -
válasz
aleister #1517 üzenetére
Pedig a Fb csoportokban, meg úgy Teslas közösségben ők az egyik legismertebbek akik Teslakat hoznak.
- barátomnak ők hoztak be 21-es Performance-t elégedettek voltak mindennel úgy összességében.
Nekem mondjuk nem tudtak ajánlatot adni sem ők sem a másik felkapott cég, 2 héten belül, a megadott paraméterek alapján, így itthon levadásztam. -
fo_di
őstag
-
aleister
veterán
válasz
Balázzs #1512 üzenetére
Korábban írtam itt, hogy volt egy bevizsgálást végző cég, aki anno elbénázta az előző automnál, és tartoztak még a megreklamált visszatérítéssel. Most rájuk írtam, és bevállalták grátiszban a bevizsgálást.
Az a bajom az általad linkelt céggel, hogy már a hirdetésekből lejönn, hogy nem korrektek. Több autónál is ott van, hogy FSD hardver van bennük. A felületes szemlélő ebből azt gondolja, hogy na akkor a kocsi tudja az FSD-t. Ja...+2,5 mFt-ért.
Persze a cég nem hazudott, mégis megtévesztő szerintem ilyet írni.
Az a matt zöld elég szemrevaló teremtés. Gondolom ezt nem szabad waxolni.Danex:
Most utánaolvastam. Ahogy nézem ezer megoldás lehet. Volt akinek hard-reset segített, másnak a szoftverfrissítés, egyeseknél kábelhiba (mindenkinél máshol), de akadt olyan is, ahogy egy opció volt igazra állítva, ami nem volt a térségben elérhető. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Az egyik kiszemelt M3-ra kértem állapotfelmérést. A jegyzőkönyvben az szerepel, hogy nincs aktív hibakód, ezzel szemben találtam egy ilyen fotót a feltölöttek között. Ezek ..khmmm....természetesek.
Elég trágya állapotban van egyébként szerencsétlen...
-
madgie
titán
De, néha van. Viszont olyankor akkor sem tér egyből magához, ha beülök.
Ma reggel is csinálta amúgy.Nem tudom, mi a baja, én csak a service menu-ben futtattam le teszteket, mikor nem ment és annyit látok. A Tesla törölte a hibajegyet, még a szervizelőzményekből is...
szerk: szintén 2019 M3LR.
-
Danex
addikt
és olyan nincs, hogy alvó módból nem tudod felébreszteni néha?
Mert nekem azt csinálja, hogy néha nem reagál semmi parancsra távolról és mikor beülök a kocsiba akkor is néhány másodpercig semmi térerő és ahogy írod is sárga a vészhívás jel, de berakom D-be akkor kb 98%-ban szinte azonnal magához tér és van jel megy minden.
Leirás alapján connectivity board csere lenne, de nekem fura hogy miért csak alvó módban csinálja ezt.Nekem ezt 2019 M3 LR csinálja.
És neked megoldódott igy a ticket lázárása(eltünése) óta?
-
F-ECT$
titán
Hát pont bevételtől eshet így el, szóval ez nem álszentség. Van erről egy videója, ott kifejti bővebben a dolgot. (De nem akarom védeni, az apple fan időszakban nekem is irritáló volt a stílusa.)
Az új Y teszt alapján egyébként jó, csak most meg az a kérdés hogy tényleg jön -e nemsokára nagyobb akkuval, mert arra lehet érdemes lesz várni.
-
Balázzs
senior tag
Ma reggelre leeresztett a bal hátsó kerék, kicseréltem (van itthon nem gyári pótkerék), amibe természetesen kellett fújni, mert kicsit lapos volt. A kútra kiérve néztem a kereket, meleg, sőt forró volt a féktárcsa, ami nem túl szerencsés. Holnap reggel viszem a gumishoz, mert ez így nem menő. A fura, hogy az előző autóimnál 330 ezer km alatt nem volt defektem, most ez már az M3-al a második.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest