- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
SSJPeter #18782 üzenetére
Tuning nélkül próbálnám stabilizálni, aztán egyes komponensenként új és kitesztelt fesz/freki értékeket beállítani.
ha minden OK, akkor akkor egyszerre többet átállítani tuningra.Mivel nálad minden húzva van + új alkatrészek + új driver, ezért a hiba forrása elég nehezen lokalizálható tuning alatt.
-
TTomax
félisten
válasz
SSJPeter #18779 üzenetére
Tipikus memóriahiba... arra aztán prájmolhatsz...nem látom a CPU-Z-ben a RAM beállitásaidat,de 99% biztos vagyok benne hogy ott nem stimmel valami...
Amugy nekem is igy meg a q9550-em 424fsb 24/7,ezt minden buhera nélkül tudja a x48-ban...viszont háklis a ram/fsb osztóra,csak 333-on stabil...szerintem te 400-on lövöd.Próbáld meg lejebb venni nem baj ha nem fut 1100-at CL5-ben,egy 900-950 CL4 sokkal gyorsabb pattogosabb...bár azt nem minden ram szereti... nézd meg a ram feszeket is,nem tudom a G.Skillek mit kérnek nem volt még olyan RAMom... -
fsb1000
nagyúr
válasz
SSJPeter #18773 üzenetére
Ez a tuning miatt van szerintem... talán mostanra fáradt el (cpu-knál is gyakori, hogy romlik a tuningképesség) , vagy a hűtéseddel van gond. Elkoszolódott, kiszáradt, elmozdult, stb.
Fentiekra lehetne bizonyíték ez: "display driver stopped responding but recovered"Persze ha csak ezzel a driverrel csinálja, akkor driver gond, de azt egyszerüen ki tudod próbálni: Vissza a régit.
Illetve ha WIN7, akkor van egy 3D beállítás ahol a Power managmentet max-ra kell állítani.
(XP-nél nincs meg az opció az új driverrel, Vistát nem ismerem) -
-
DeSanto
őstag
válasz
SSJPeter #13582 üzenetére
Nem win hiba.
Nálam van hogy fagyás után indul a gép és még egy zenelejátszástól is akadozik a hang.
Ilyenkor minden gáz.
Legjobb ha nyomsz egy leállítást és vársz 10 20 mp-et.
Indítás után jó lesz.
Nekem OC-nél csinálja a gigabyte alaplapom.
Déli híd valószínű tropa.
Alaplapcsere lesz de már i7-ig nem cserélek.Azzal pedig még várok egy kicsit. -
Zin
őstag
válasz
SSJPeter #13517 üzenetére
Meglatjuk!Kisebb felbontasba tokeletes karty sztem 1 évig még.Full-Full konfig majd ha milliardos leszek,addig a kozepkateg vagy felette egy jo kis jatekos gép!
Kiszemelt cpu E8400 lesz ami jatekba tokeletes.Quad tok felesleges azis 2 magot hasznal amugy is.Jatekok vannak a szemem elött ezert ezt valasztottam!Jovore meg kori7 -
engusz
veterán
válasz
SSJPeter #13245 üzenetére
Erről tényleg könnyedén le lehet venni a hűtőt. A többi XFX-en ilyen matrica van. Szerintem nem olyan rossz az a két év garancia. Sok VGA gyártó ad ennyit. A nagyobbak adnak általában hármat.
Szerintem azért csúsztak le az árak az XFX-nél, mert megérik a gyártó. (Zöldből piros lesz = nVidia-ból ATI.) Legalább házon belül ne legyen konkurencia.
-
-
Sziszifeca
őstag
válasz
SSJPeter #13036 üzenetére
Nincs gáz, szerintem jó is, csak szeretem ha minél hűvösebb a cucc.
Alapon 47 fok 40%, terhelve meg 75-78 fok körülire állítottam be. (rivatuner)
De most rájöttem egy jobb szellőzésre, ha a SLI csatlakozásnál azt a gumi bigyót leszedem, akkor ott is fujja ki a meleget, és nem is melegszik annyira. -
TTomax
félisten
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SSJPeter #12742 üzenetére
Laraxiorral tegnap este megcsináltuk, igaz 1920x1200-ban.
" Csináltunk összehasonlítást Laraxior kollégával (Zotac GTX 280 AMP!), azonos 1920x1200 felbontáson, úgy hogy az övén is meg voltak tépve az órajelek, amennyit bír léghűtéssel. A gépteljesítményünk közel egyformára lett belőve. A 280 AMP! mindössze átlag 6,8 fps volt jobb a 260 OC-nél Crysis Warhead-ben! Úgy gondolom ez az eredmény önmagáért beszél!"
-
-
schwartz
addikt
válasz
SSJPeter #12716 üzenetére
Minden esetre majd utana nezek az uj GTX285-el...
Van viszont egy par eredmenyem ami 5Mhz-es lepcsokben van. A proci orajel valtozatlan. Ha ugy lenne mint mondod, nem mertem volna kulonbseget a GPU score-ok kozott. Pedig volt... (szorastol eltekinthetunk). Azt sem tartom valoszinunek, hogy mindegyik esetben lepcsot valtott volna az orajel. Viszont szoget utottel a fejembe...
Maskor korultekintobben bocsatkozom vitaba veled.
-
schwartz
addikt
válasz
SSJPeter #12712 üzenetére
Bocs, az Everest most tenyleg tobbet mutat mint amit az elobb beallitottam a Rivaban...
Egy par Mhz elteres lehetseges ennek fuggvenyeben de realis 50 semmikepp. Esetleg a ram oldalon nagyobb a valoszinuseg. Kulonben sincs akkora jelentosege. Az a Zotac Rivabol lett belove olyan orajelekre s a GPU-Z screen csak feltetel volt a listara keruleshez.
Talán pont azért mert nem 5mhz-t ugrik hanem 1404-ről 1458-ra mondjuk. . .pedig csak 5-el rakod feljebb.
5Mhz pluszt huztam a Riva csuszkan az elozo beallitashoz kepest. Ez az elmelet...
-
schwartz
addikt
válasz
SSJPeter #12707 üzenetére
PH-s lista is az alapján állítódott össze amit a GPU Z kiír a főablakban akkor néhány ember ugyanolyan órajelen tesztelte a kariját és nem is tudott róla.
Vicces is lenne...
Bar a pontszamok meredeken elternek mar 5Mhz plusz shader orajeltol is...
Nvidia Sytem monitor,Rivatuner,eVGA precision(bár ezt még nem próbáltam). . .ezekkel lehet megnézni mi a valós órajel de nem kell hinni nekem. . .
Erdekes, nekem a Riva a GPU-Z es az Everest is mind ugyanazt az erteket mutatja...
-
schwartz
addikt
válasz
SSJPeter #12697 üzenetére
Szóval ha 800/1600/1250-re állítod az nem pont annyi.
1-2 Mhz ide vagy oda, hidegen hagy...
Mellesleg tudsz vele nyomni 3 óra Crysist egyfolytában?
Ha igen és semmi gond azt nevezheted csak tuningnak.Kb 10evvel ezelott mar volt kompresszorom... Most nyugi van.
Ennyit a tuningrol...
Tudom nehez lenyelned, hogy egy mezei Zotac odavag a 216SP-s XFX-ednek, de ez van... -
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SSJPeter #12638 üzenetére
Hehehe. Nem rajtam múlik. A csere csak akkor jön létre ha az első számú vevőnek nem jön meg szerdáig a pénze, mivel már két hete csúsznak vele állítólag. Kicsi esélyét látom hogy pont szerdáig utalnák neki.Ha nem utalják, akkor jövök a képbe én és a csere+kp...ha utalják neki, akkor kártya elad, és jön a 4870 X2.
-
KDavid17
aktív tag
válasz
SSJPeter #12188 üzenetére
Nem akarok flamelni, de
Ez már megint olyan, hogy valaki úgy okos, hogy nem volt mind2 karija.(4870 és GTX260)
Honnan vetted, hogy hangosabb? Nekem mind2 volt, egyiknél se állítottam semmit egyik programban se. 3d-ben és 2dben egyaránt ugyanolyan "hangos" volt. Most különben nem tök mind1 kinek milyen gyártótól származik a VGA-ja. Játsszatok! és ne ezen vitatkozzatok......szerk.: Aki nem játszik, az élvezze abban amiben használja
-
VinoRosso
veterán
válasz
SSJPeter #12188 üzenetére
nem rossz az r700, sőt már az r600 is nagyon jó volt, architektúrálisan mindegyik jobb az nv chipkenél, csak az r600 nem feküdt még a 3D-nek, mert kevés volt benne a shader. Mondjuk játékra szerintem most is életképesebb az nv kialakítása, mert hosszú távon nem tudom elképzelni, hogy több ezer sahdert is belezsúfoljanak egy GPUba, na jó mondják erre, hogy ezért lesz több chip majd, dehát az meg megint egy kockázatos mutatvány. Sokkal kifizetődőbbnek tartom az órajelek növeléséből, és az architektúrális újítáokból adodó teljesítménynövekedés költségeit, elvégre a csíkszélesség csökken, ezzel párhuzamosan a gyártási költségek is, az órajelek ebből fakadóan nőehetnek, míg a másik oldalon nem marad más lehetőség csak sp hátára sp-t halmozni, egyrészt a párhuzamosság foka sem növelhető a végtelenségig, másrészt meg az ilyesfajta teljesítménynövelésnek vana egy bizonyos költsége, és ez az overhead egy idő után egyre csak növekszik, nem vagyok benne biztos h jól emlékszem e de azt hiszem exponenciálisan. Szóval ilyen 4-5 k sp körül szvsz már ez is gondot jelenthet.
-
Buldozer99
senior tag
-
NFree
addikt
válasz
SSJPeter #12019 üzenetére
Az tény 140k-nál sokkal jobb a 80k, ezért szurkolok mindkét chippkészítőnek, mert ha nincs nagy kölömbség a két kari közt,az nekünk csak jó, az, hogy meg nv Psyx vagy dx10.1 teljesen mind1 , csak harcoljanak az szintúgy. Emlékezzünk vissza milyen rossz volt amikor beütött a g80 s sokáig egyeduralkodó volt a felsőkategóriában, lehetett hencegni vele, hogy milyen jó az nv,+ milyen drága is, remélem eggyik gyártó sem fog nagyon elrugaszkodni a másiktól , mert ez legalább féket szab némileg az áraknak, remélem a Phenom 2 is jól fog szerepelni nem ártana már 1 kis lecke az intelnek sem
-
Cyberpunk
félisten
válasz
SSJPeter #12005 üzenetére
Hát igen azok a szép idők kár hogy akkor tájt nem volt pénzem VGA-ra és most másfél hónapja vettem a jelenlegit 70 ezer ért
de én olyan vagyok hogy nem nézzek vissza. Néha csinál az ember kifejezetten rossz vételt is.
De engem most jobban érdekelnek a procik az a fránya Core2Quad Q9550 az jó lenne ha lemenne 50 alá de arra meg nem nagyon van esélyCorei7 ide vagy oda.
-
Brenyo
tag
válasz
SSJPeter #11687 üzenetére
80 ból kapok ASUS 4870x2 TOP ot , ennyiért szvsz még fél év múlva sem fogok kapni... Ezért szemezek vele annyira.
Márkás , erősebb 2GPU-s ATI VS Noname 280GTX , ami pedig nagyon sokszor lassabb.
Meg bolti árat is nézve , ha esetleg megválnék tőle sokkal kevesebbet bukok rajta (ha bukok majd egyáltalán)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest