- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
XeeN
senior tag
válasz
rumkola #23466 üzenetére
Igen, két hónap várakozás után nem azt kaptam amiben megegyeztünk. Azt hiszem, jogosan háborodtam fel. Jobb lenne, ha befognám a pofámat és lenyelném azt amit "szánalomból" hozzám vágnak? A fogyasztóvédők szerint kötelesek(!) egy ugyan olyan értéket képviselő kártyát adni, mint ami a számlán szerepel, ha nem tudják azonos típusúra kicserélni. Ez jelen esetben 46,000,- Ft Vs. 26,000,-Ft (nagyker ár).
-
Speed®
titán
válasz
rumkola #23229 üzenetére
Sebességben mióta hozza a GTS450 a GTX260+t? Még az 5770 se fogja meg.
Ráadásul TwinTurbo hűtéssel van szerelve a Galaxy, az meg nem 2 ft újonnan..
Részemről inkább a 260+t venném, persze ha fontos a gari, jobb az új 5770Andor111
A 8MB a prociban lévő cache mérete.
955BEvel óvatosan, szigorúan 95Wos típust kell belőle kérni..készült C2/C3 rev. is 125W TPDvel, ill. az új C3mak 95Wosak. Egyébként nem vennék ilyet 30+ért, pénzkidobás..elég egy 925ös is, az "csak" 2.8GHz, de tuti 95W és menni fog a lapodban. vagy ha nem számít 5-10% fór, ott vannak az Athlon II X4ek bagóért. -
zolisx4
őstag
válasz
rumkola #22296 üzenetére
Szerintem sem a kártya rossz, hanem az egész egyben ,.Driver meg a memória kevés meg a 192 bit vagy mennyi,amúgy én 1600x900 as felbontásban használom . ez pontosan ugyan az mint az 5770 es mivel már az is volt ,van összehasonlítási alapom .
Azért adtam el az ati kártyámat mert a driver állandóan rossz volt hát az nv is jól halad hogy utól érje az atitrumkola
Mond meg hogy mi a baj ,mert én nem tudom -
joshua7
veterán
válasz
rumkola #22073 üzenetére
Köszi! Oldal is elég jó, ahogy nézem.
Itt alapfrekis karik vannak, de jó az összevetéshez. Másrészt nem játékra kell, így az 1792MB nálam nem jelent előnyt. De ha mégis van játék, akkor is csak 1280-ban játszom, a monitor miatt.
Egyébként GTX280 lesz, de aztán jön a GTX275 is, ha minden jól megy. -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #22073 üzenetére
Ezekkel a GPU-kal nem érdemes 1GB vram fölé menni. GTA4-nek bőven elég az 1giga. Ha meg 1g fölé tolod a beállitásokat akkor ott már egy 285 ereje is elfogy. Én a 280-al kb 800-900Mb közötti memóriahasználattal tolom a GTA 4-et 1920*1200-ben és közepes csúszkákkal. Igy még pont jó a sebesség.
-
Benhill
senior tag
-
I. Richard
senior tag
válasz
rumkola #21194 üzenetére
Kipróbáltam az említett drivereket, a helyzet változatlan. Most futott a 3dmark06 olyan 35-40 percet, ismétlésre állítva a teszteket, és semmi, pedig itt nagyobb terhelést kapott a kártya, a hőmérsékleteken is látszott. Lehet az lesz a vége, hogy felpattintok egy Win7-et próbaképpen.
-
Cadal
őstag
válasz
rumkola #21142 üzenetére
rumkola: Bár 5ször végignéztem az nv control panelt, de nem találtam energiagazdálkodásra vonatkozó menüpontot. Nem tudsz esetleg egy screent dobni, vagy legalább annyit hogy melyik menüpontban keressem.
#21145 Henk: Néztem azt is, de csak egy megjelenítő van beállítva.
Lehet hogy ilyen gondom lesz nekem is, mint Lara-nak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #21047 üzenetére
Ha nincs profilja, akkor írd meg az NV-nek, hogy csináljon hozzá. Vagy te is csinálhatsz kézileg.
A kártya drivere csak azt érzékeli, hogy elindítottál egy programot, ami valamilyen mértékben terheli a GPU-t. Azt nem tudja, hogy ennek a proginak elég a Low3D órajelezés is. Ezeket mind profilból állítja be. Azt látja, hogy terhelve van a GPU és nem elég a 2D órajel, profil nélkül megy fel a 3D-re. Ez teljesen normális jelenség. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #21043 üzenetére
Igazából a vezérlést a driver végzi. A gyártó szokott profilokat csinálni a programokhoz. Elképzelhető, hogy más driverrel más a profil. A lényeg, hogy a jelenség normális.
Bár még nincs róla döntés, de előfordulhat, hogy az Adobe Flash 10.1-hez szintén profil rendelnek, mert a 2D-s órajel gyenge teljesítményt ad. Ezt az AMD és az NV is vizsgálja.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #20847 üzenetére
Jól mondod!
Ez egy kiváncsiság csere volt. Ha elmegy 38-ért a GTX akkor végülis azt fogom mondani, hogy megérte a csere már csak a tapasztalat miatt is. Az előzetes 10perces GTA-zás alapján hozza az elvárt teljesítményt a kedvenc játékomban és ez a fő! Jó példa ez az összehasonlítás arra amit a neten található tesztekkel kapcsolatban itt már többen kifejtettünk hajbel kolégnak. Nevezetes, hogy fentartással kell kezelni a neten olvasható eredményeket. Mindenhol azt láttam, hogy GTX 285 közelében van és OC-vel veri is. Ehhez képest nálam már annak örülhetek ha a húzott GTX260 sebességét hozza és egyik teszt sem tesz emlitést arrol, hogy milyen kellemes is tud lenni mikor egy játékban az fps 80 és 23 között ingadozik. Ekkora kilengést NV-nél soha nem tapasztaltam. Valószínüleg 6-9 hónap múlva visszanyergelek valami csökkentett csíkszélességű EVGA 470-475-re ha jól sikerülnek. ATi párti cimborám meg már be is jelentette, hogy majd átvenné szívesen a 4850-e helyére ezt a szörnyet, ha majd eladnám.
Azért azt se felejtsük el, hogy a 4890-et még nem húztam. De csak azért mert ATi-nál nincs egy Precision szintű egyszerű de nagyszerű segédprogram. Korántsem olyan sétagalopp a tuning Ati esetében mint Nv-nél volt, hogy csak fölcsapom a Precisiont, emelek, tesztelek..... Itt Rivatuner nem működik arra hivatkozva, hogy nem ismeri a 10.3-as Catalystot
Ati TrayTools meg olyan bonyolúlt, hogy az már nekem sok. Nem tudtam rájönni hol lehet az emelt órajeleket kitesztelni és ha csak minimálisat is emelek a GPU órajelén és Apply-t nyomok, rögtön fekete képernyőt kapok amin csak egy reset segít.
Szóval barátkozunk még. Vapor-X ide vagy oda de IDLE 60fok, 40%-os ventivel azért nekem már sok, bár tény hogy halk.Azt is meg kell jegyeznem, hogy saját meglepetésemre, életemben elöszőr elérzékenyültem mikor az NV display driver uninstallálása gomb fölé vittem az egeret.
Az első kártya amit sajnáltam kivenni a gépemből, mert nagyon a szívemhez nőtt. Soha nem volt vele semmi gond.
(#20848) Henk:
Igen. Gyakorlott szememnek sokkal jobban feltűnik a magas részletesség és a nagy látótávolság. Sajnos hiába ír a benchmarkja csak 48%-ot nem lenne elég egy 1gigás GTX280, mert az a 48% a beállításokban 1.6Gb-ot jelent. Ne kérdezd miért van így! Ez a GTA4 univerzuma.Az ideális váltás egy 2gigás EVGA GTX 285 lett volna amiről alig 1-2 hónapja csúsztam le itt az apróban. Persze az drágább mulatság lett volna. Jelenlegi esetben a kiváncsiságom kielégítése összhangban van a pénztárcám kapacitásával. Végül is csak egy hobby-ról van szó.
Ki tudja! Aztán lehet elcserélem itt az apróban egy GTX 280-ra ha kitapasztaltam. Előbb még alaposan kitesztelném és nagyon kíváncsian várom, hogy hogyan fog viselkedni egy 4-6 órás GTA 4 multizás alatt. Ez lesz a döntő megmérettetés. -
-
Henk
veterán
válasz
rumkola #20772 üzenetére
Ha hallja a változást akkor nem fix fordulatos. Itt 2 eset lehetséges vagy végig 40%-on megy ahogy a képen is látszik. (ha auto-n hagyom a venti vezérlést nálam is 73 fok környékén kezdi csak emelni a fordulatot)
Vagy nem tudja mérni a venti fordulatát és azért mutat egy fix értéket, ilyen is volt nálam hűtő csere után. Viszont ha nem tudja a fordulatot ellenőrízni akkor 2 vezetékes ventinek kell lenni a vga-n ebben az esetben viszont nem tudom hogyan szabályozza. A vga is tud fesz. változtatással szabályozni nem csak pwm-el?LÁZ: az gond lehet mert auto-n elég magas hőfoknál kezdi el emelni a fordulatot és lehet nem tudja már lehűteni. Próbáld belőni egy fix fordulatra.
-
Gyula84
veterán
-
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #20635 üzenetére
Elképzelhetőnek tartom, hogy a táp lehet az oka nálad. Nemrég cseréltem a 420-as Enermaxom egy 525-ös Pro82+-ra. A procinál rögtön +180Mhz alapfeszes tuning jelentkezett tápcsere után. A GTX-et még nem néztem, hogy jobban tuningolható-e az új táppal de hamarosan ki fogom tesztelni azt is.
Biosban én is próbálkoztam 1.06v-ról, 1.12v-ra emelni a feszt de nem hozott stabil többletet és a kártyám is teljesen meghülyült tőle. Inkább visszaraktam a gyári biost.
Az 1250-es ram azért elég szép eredmény nálad!
Az enyémnek valahol 1150 körűl volt eddig vége a régi tápommal. -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #20464 üzenetére
Igen. Abutól olvastam ezt. Mi a baj ezzel?
Vannak esetleg infóid megbízhatóbb forrásból amik cáfolják ezt? Esetleg te magad személyes kapcsolatban állsz néhány fejlesztővel? Mert ha van infód akkor szívesen olvasnám. Abu infói nekem eddig hitelesnek tűntek. Nincs okom kétségbevonni amiket ír, mivel olyan emberekkel áll kapcsolatban akikkel én sosem fogok. Jobban ért a témához és naprakész infói vannak általában. Amíg szerény tárgyi tudásom alapján igazoltnak látom az általa leírtakat addig nincs okom kételkedni abban amit ír. Ez persze nem jelenti azt hogy tényként kezelem azt amit ír. Ezt jobbnak látom itt rögtön leszögezni mielött olyat feltételeznél ami nincs.
Minden ember egy nála jobban informált vagy tapasztaltabbtól tanúl dolgokat az életben.
Nem hinném, hogy gond lenne azzal ha idézek valakit akinek osztom a véleményét.Mondjak még neked olyat amit elöttem már más kimondott de történetesen 100%-ban fedi az én véleményemet is?
Tessék:
„Ha létezik olyan vallás, mely megállja helyét a modern tudományos igényekkel szemben is, akkor az a buddhizmus.” Albert Einstein -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #20464 üzenetére
A GDC-n a Heaven féle tesszellálás volt az egyik kérdés az Unigine-es bemutatón. Denis Shergin (főnök) erre mondta, hogy a Heaven csak egy benchmark, és nem a játékokban használt tesszellálás alacsony szintjét akarják vele reprezentálni. Ezért maximumra teszik az egység használatát, és elhanyagolják az API-ba épített optimalizációkat. Ez volt a lényege a programnak. Jön majd a 2.0-s verzió, ami már főleg a DirectComputera épít. Ez egy új demó is lesz, pontosabban kiegészítik az eddigi környezetet. Kb. egy hónap és megjelenik.
-
Laraxior
titán
válasz
rumkola #20444 üzenetére
mihez kell hotfix? én egy sima 10.2-t tettem fel és nincsen semmi gond. vantage is elindult, 06 is elindult, nem is kellett másolgatni semmiféle fájlt.
hidd el jobb az ati..mondjuk az nVidia nagyon a szívemhez nőtt,de nagyon meg vagyok elégedve ezekkel is. Jóval több érzékelője van, könnyebb ventivezérlés..meg még pár apróság. jelen esetben nekem a hőmérsékletek is alacsonyabbak mint a gtx260amnál voltakde persze nem akarok rábeszélni senki semmire. Én ezt választottam most..majd úgyis visszatérek nV-re.
-
odorgg
addikt
válasz
rumkola #20271 üzenetére
A 4890-es idökben, A Catalist control centerben is remekül müködött
Nv is beépithetné eszt a funkciot, a 100 megás driverekbe
Mert tényleg jó dolog
Ati taray toolst is probáltam annak idelyén, de szerintem feleslegessen tul van bonyolitva, és sohasem müködött rendessen nekem
-
odorgg
addikt
válasz
rumkola #20267 üzenetére
Szerintem 1 probát megér, és az a 100Mb nemoszt nemszoroz.
Mert nekem 1 olyan tuning progi kellene, amivel tudok profilokat létrehozni, és asztali parancsikonnal tudom öket aktiválni
Remélem ezzel menni fog, mert sem afterburnel-el, sem evg-as progival nem lehet megoldani, eszt a hatalmas problémát
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #19798 üzenetére
Így legyen ötösöm a lottón mint ahogy azt tudtam hogy ez a válasz fog jönni tőled.
Hét éve vagyok itt a PH!-n és itt mindíg a játékos oldalról közelítjük meg a kérdést. Legalábbis a felhasználók 99.8%-a.
Vagy te csak és kizárólag tudományos számításokat fogsz futtatni a Fermiden?Egyébként semmi olyat nem mondtál amit már ne tudtam volna.
(#19800) rumkola:
Ismered a mondást:
'Értem én (miről van szó), csak leszarom.'Te komolyan azt hiszed hogy ennyire nem vagyok képben Fermivel kapcsolatban?
Ne fussunk már fölös köröket! -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #19790 üzenetére
Nem tudom mit vagytok úgy elszállva. Mitől lenne revolúció? Lesz benne bármilyen olyan megoldás ami a legmerészebb elképzeléseket is tulhaladná?
Nem.
Ugyan olyan duplázást látunk mint az ATinál, plussz hozzácsaptak egy tesselátort és kész is a bélyeg nagyságú, sokat zabáló szörny. Persze hogy erős lesz meg gyors, meg hűha de se forradalom se áttörés nem lesz. Kb mint egy nagy böszme V8-as blokk. Persze hogy jó meg erős ha tudja etetni a pénztárcád meg a tápod.
Kíváncsian várom!(#19791) Abu85:
Tudom. Onnan jött a képzettársítás de itt inkább úgy értettem, hogy olyan prófétavárós hangnem volt amire reagáltam, mintha kb aki csak ránéz majd egy Fermire az rögtön kigyógyúl a rákból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest