Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vismajor01 #227181 üzenetére
Az X-Trail-t nem nézték, az lenne a Rav4 méretben inkább.
Lehet előnye annak a hajtásnak, hogy a benzinmotort hatékonyabb üzemi tartományban tudják járatni. Ez lehet többet hoz, mint a konverziók miatti veszteség.
Írtam korábban, nekem ennél a VC-T megoldás nem tetszik... -
válasz
Vismajor01 #226951 üzenetére
Azért másoltam be, mert ez egy nevetséges "ajánlat"...
A korábban említett X-Trailnél már korrektebb a téma:
----------------------------------------
#226950 BigBlackDog: Igaz az eggyel korábbi, meg 1.5dCi 4x4-es Dustert Izlandon megkedveltem. Az amit tud, nem akar több lenni, nem státuszautó. Ilyen egyszerű.
Ez az új meg azért már pofás is lett. -
Dacia Duster Hybrid 140 maximum 3 éves futamidejű, forint alapú finanszírozással is, FIX 0% THM-mel!**
Reprezentatív példa zártvégű pénzügyi lízing esetén rögzített kamatozással: A példa számítás eltér a THM rendeletben foglalt feltételektől, mivel azon feltételekkel a finanszírozó nem nyújt finanszírozást: Bruttó vételár*: 10.099.000 ,-Ft, futamidő: 36 hónap, finanszírozott összeg: 3.000.000,-Ft, havi törlesztő részlet 83.333,-Ft, bruttó önerő kalkulált összege: 7.099.000 ,-Ft, THM: 0,0%, rögzített kamatozású ügyleti kamat: 0,0%, lízingbevevő által fizetendő teljes összeg: 2.999.988,-Ft, casco biztosítás megkötése és fenntartása mellett. *Regisztrációs adót tartalmazza.
-
válasz
vzsryl #226888 üzenetére
Azt gondolod humbug lenne, hogy ennyiért nem adják oda?
Pl.:
[link]Én X-Trailben gondolkodom(11 alatt elvileg), csak kicsit szekptikus vagyok a VC-T tartósságát illetően, az meg nálunk más motorral nincs.
Egyébként azon gondolkodok, hogy simán elég lenne méretileg a Qasi is. -
válasz
fogkefe21 #226861 üzenetére
Az új azért csak új, én is azért gondolkodtam el újon, mert még nem volt új autóm, de ha őszinte vagyok, "Ezt miből számolta ki, matematikus Ön?" alapon az új azért jóval drágább, cserébe van garancia is.
Én kb. 6M-s használtak vs. 10-11-ért újat vonalon gondolkodok.
(vagy a legolcsóbb, ha marad a 12 éves és max. 5l gázolajat kérő "régi").Téli gumi helyett
: gyári nyári gumi elad, az árát kiegészítve 4évszakos az árából.
Nem kell külön felni szett, vagy nem kell szezononként átszereltetni, elég kb. másfél évente elmenni gumishoz egy centrírra.
Bár a legtöbb 4évszakossal közlekedő szerintem nem nézeti meg sose a gumkat felrakás után már.
Nyáron voltam a másfél éves szettel centríroztatni, kérdezték, hogy mennyire rá? Mondtam, hogy nem érzem, hogy rázna, de van vagy 25-30k a gumikban, pörgessék meg őket a gépen. -
válasz
Vismajor01 #226593 üzenetére
Vannak, akik szeretnek tankolni járni. Én baxottul rühellem, így csinálnak elektromos hatótávot, hogy nincs már 5l alatt fogyasztó dízel 65-70l-es tankkal, helyette van 7-et zabáló benzines 40l-es tankkal.
-
válasz
focvis #226538 üzenetére
Hidegben az első 5 km-en meg 20-at? De legalább nem 35-40l-es a tankja, hanem 66.
Ezekben mikortól van a kapcsolható vízpumpa meg ilyen baromságok?
Nem baromságok, de hogy ne állítsak semmi újdonságot, minden tönkremehet, mert nem tartósságra van tervezve, hanem csak rentábilisan élje túl a garanciális időt.#226536 ParmaBoy : Ha közlekedni akarsz, nem kúposztani, akkor bármelyik motor megfelelő, inkább a megbízhatóság, mint némileg kevesebb fogyasztás, vagy több ló.
Tényleg ezek is ilyen xarok, hogy bokára fújják a lábfűtést gyárilag?
[link] -
-
válasz
BigBlackDog #226044 üzenetére
Pont ezt írom, hogy semmivel sem jobbak a koreaiak, sőt...
Ebben is szépen éppúgy bealudt az eurépai autógyártás, szerintem PR bukta, hogy a saját piacon is mekkorát buktak ilyen kia-hyundai márkák miatt. Emlékszem, 2006-ban egy akkori kollégám vett egy Accentet, kb. mindenki kiröhögte vele. Most meg mára kb. szinte oda jutottunk, hogy laikusi körökben egy koreai jobb, mint bármely európai márka.
A költői kérdésem erre is: ezek itt az EU-ban maguktól ennyire hülyék? -
válasz
ParmaBoy #226027 üzenetére
A Kia 7 éves PR garija óta már 4F szabály van, a 4. F a Fócvágen...
---------------------------------
Ahogy nézem jó pár éve az a tendencia, hogy pl. az M5-M0 minden nap xarrá van sózva, ezért kb. soha fel sem száradnak. Ezt látni a szélvédőn, hogy ablakmosó nélküli törlés mindig kifehéredik, alig lehet kilátni. Na ez szép rozsdateszt a minden nap használt autóknak.
-
válasz
grizlisandor #225962 üzenetére
Van faternál pár db régebbi szűrő, na ha nem felejtem el, rájuk nézek!
(pont 1.5dCi, csak nem a leginkább érintett 100-106LE-s verzió) -
-
válasz
FrankMonzano #225768 üzenetére
+ Mennyit megy évente a kocsi és meddig akarod megtartani?
Milyen a gyári olaja, valamint milyen van benne most?
Esetleg utánanézve okoz-e kockázatot a motortípusnál egy kicsit vastagabb olaj?#225767 Qru Én csak akkor ugranék neki, ha sokáig meg akarnám tartani és / vagy sokat menne évente.
-
válasz
diegho #225686 üzenetére
Milyen jellegű a zörgés? Kopogás, nyöszörgés, vagy cicergés? Mikor hallatszik, mi idézi elő?
#225688 BigBlackDog: Szerintem csak rosszabb lesz. Elég sok a tényező, ami új hangokat hozhat elő. (hőmérséklet, sebesség, RPM, útminőség) Egyébként van, aki az apróbb zörejeket meg sem hallja. A Laguna 3-nál sokat segített egy darab gumi/filc csík a szélvédő és a műszerfal közé.
-
Sziasztok!
A kb. 2018-as X-Trail (kéziváltós 2WD 1.6dCi elsősorban) milyen vételnek számít? Vagy esetleg az X-Tronic mennyire bajos? Kategóriájában mi lehet a jobban ajánlott? -
[AAA link]
Azért ezek a vevők is megérik a pénzüket. Meg se nézték mit vesznek, meg el sem olvasták a papírokat...
Le is írják:
"Nemcsak az volna baromi fontos, hogy senki ne vegyen az AAA-nál, vagy bárhol máshol olyan használt autót, amelynek állapotáról nem győződött meg alaposan, de az is, hogy senki ne írjon alá olyan dokumentumot, melynek nem ismeri a tartalmát, illetve nem értelmezte azt." -
válasz
grizlisandor #156101 üzenetére
Egy külföldi autó annyi km-t mutat, amennyit a vásárló látni szeretne.
Pl. 320e helyett 148e. -
Próbáld ki valami fehérítős fogkrémmel.
Lámpa bevizez, fogkrém egyenletesen vékonyan felken, pár perc állni hagy, nedves kéztörlővel "políroz", leöblít. Igény esetén még 1x megismétel.
A fogfehérítő leveszi a megsárgult réteget a műanyagról. Műanyag az a lámpa egyáltalán? -
válasz
szőröscica #155260 üzenetére
Erre jó példa... volt egy bal első rugótörésem. Párban cseréltettem(tehát a jobb oldalit is), toronycsapágyakkal.
Mesélem valakinek, mi volt az első kérdése? Miért nem néztem bontóban egy db rugót
(#155291) nesa : Milyen fogkrémet használsz?
Nyaranta 1x 10p azt jó is a lámpa.
-
válasz
Chrisstoffer #155018 üzenetére
Amit még nem írtál, hogy pl. milyen márkát preferálsz / nem vennél?
Vagy Mo-on újonnan üzembehelyezett keresnél / kintről behozott is érdekel-e?
Hány év / km-óra állásig?+ min. EuroV-öst nézz!
-
válasz
Napfénysüti #154341 üzenetére
Szerintem okosan csinálják ám ezek, amik kétes előélettel jönnek be, azok az eladás pillanatában még nincsenek bent a rendszerekbe, ebből van az, hogy később van a bukta. Csökken a bukta esélye, ha a kinézett autó már legalább 2-3 éve Mo-on van, nem friss behozatal.
-
válasz
Victoryus94 #154027 üzenetére
Ezért várom a mo-i jó ajánlatot, de nem igazán akar szembejönni
-
válasz
>Deego.. #153579 üzenetére
Erre ne vegyél mérget. Szerintem van, hogy jó időbe beletelik, míg egy kint lopott jármű a magyar rendszerben lopott megjelölést kap.
(#153582) alázógyík:
de az is igazából csak akkor derül ki, ha az ikertestvérrel történik valami.Ezek alapján az ember, hogy merjen kintről behozott autót megvenni?
-
válasz
molnarpeter #152843 üzenetére
A kérdés a megbízhatóságuk, átvizsgálási lapjuk biztos van, de mit ér?
Vagy ha pl. valamennyi garit is adnak a használt kocsikhoz? -
Márkakereskedésből saját márkás használt autót érdemes venni? Jobb, mint a sima használt kereskedések?
-
válasz
zsinnyegtet #152772 üzenetére
Várják a balfácánt...
-
válasz
travis84 #152757 üzenetére
A későbbi eladási árakat nehéz előre számolni a belső égésű motorok elleni "hadjárat" miatt.
A mostani újabb vétel jobb üzlet lehet Euro besorolás miatt is.
Szóval, ha nem vagdalkozol, akkor jobb az egy vételes terv szerintem. A nem odafigyelő előző tulaj hatása is csak egyszer kerül képbe. Hisz ha tudod, hogy kb. 10 évre veszed, akkor gondolom odafigyelsz a karbantartásra-vezetésre, hogy ne nyírd ki. -
válasz
bajnokpityu #151812 üzenetére
Ok, de mi az a max. futás, ami még vállalható?
Mert ugye nem csak az aktuális állapot számít, hanem, hogy pl. mi várható a köv. 100e km-re?
Nem mindegy, hogy 200-ról lett 80-ra tekerve, vagy mondjuk 320-ról 180-ra. -
válasz
bajnokpityu #151715 üzenetére
"papiron a trafik azért vannak, hogy csökkenjen a sebesség"
Akkor indokolt helyeken alkalmaznák őket -
-
válasz
antocian #151479 üzenetére
Milyen autód van jelenleg?
Csak mert 5-ért azért igen jó állapotó Grand Scenicek vannak szerintem a piacon.
[link]
Bár ez az 1,5-ös már igen határeset egy ekkora autóba.
+dízelt csak akkor, ha hétvégente valóban mentek hosszabb távokat.A másik opció:
Olyan autó, amibe befértek, ha meg csomagot is vinnétek, arra az esetre egy tetőboxszal megtoldva? -
válasz
Napfénysüti #149902 üzenetére
Megane III?
-
Sziasztok!
Szerintetek EURO V. dízel motoros autóba érdemes még "fektetni"? -
válasz
BigBlackDog #148255 üzenetére
Igen, épp ezért érdekel, de legalább leellenőrzik-e valahogy?
(meg az eredetvizsga is mit ér?)
Hallottam olyat, hogy bekopogtattak, aztán vitték a szép 3 éves autót.
Szerencséjükre nagy kereskedésből vették, akik kártalanították őket... -
Sziasztok!
Kintről származó autó esetén az itthoni forgalomba helyezéskor kiderül, ha nem tiszta az eredete?
Avagy egy kereskedő a vásárlónak helyeztetné forgalomba.
Későbbi esetleges eladáskor(akkori eredetvizsga) lehet gond, hogy kiderül, hogy nem volt kerek az eredete?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest