Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
herrká #227364 üzenetére
Ha motor áron megkapja, és sok mindent megcsinál maga, mindenből a legolcsóbbat veszi, akkor jó esetben kijön a piaci árából - jobb lesz, de rengeteg idő, jobban jár ha túlórázik. Csináltunk ilyet, pár hónap múlva totálkárosra törték. (Jumper, 8 évet állt, rengeteg rozsda, plusz néhány elem felújításkor csere egy korábbi sérülés miatt.) Meg kell kopogtatni alulról, az ésszerű döntés bontó, ha már kezd rohadni
-
válasz
herrká #227198 üzenetére
Vigyázz, nem ok nélkül van így megcsinálva. Vakon megy a licit és sok esetben a kocsi nem egészen az ami. Ami egy bizonyos szint felett áldás de alatta átok. A licitnél elállás sincs tehét vételi kötelezettség van ha tetszik ha nem. Plusz a gari miatt nem fogja olcsóbban adni senki mert magánember kereskedő cégtől veszi a végén és ott azért elég keményen a vevőt védik a szabáLok.
-
ParmaBoy
tag
válasz
herrká #227198 üzenetére
Ezek az oldalak valóban kereskedőnek vannak és valóban nettó árak. B2B. Lízingből kipörögött kocsikat hirdetnek főleg (nem csak), sokszor a fixált maradványérték fölött van picivel a kikiáltási ár (ezen már a flottakezelő/finanszírozó nyer), az, hogy mennyiért megy el, az a végén dől el, illetve a kockázat megvan mindig, ha látatlanba veszel kocsit (bár egy ALD esetén, amit hirtelen láttam nem fog átverni. Viszont az is tény, hogy a nagyon patika kocsikat a B2C üzletbe pörgetik át, pl. carnext, ott lehet rendes hasznot realizálni. Ezekkel az árveréses kocsikkal azért lehet ez/az, de elég jó, sokszor Dekrás állapotlap tartozik hozzá)
A hazai rész is ébredezik, a wallis (nelson, sixt, wigo, de már mások is bőven feltűnnek itt stb) is megcsinálta a saját magyar oldalt, autolicit.hu-t.
Sok kereskedő játszik "ilyet", hogy friss lízingből visszavett kocsikat vesz árverésen, kicsit kicsinosítja és adja el, mindjárt küldök is PÜ egyet-kettőt, de nem hiszem, hogy Neked segítenének ilyesmiben. Főleg, hogy van, aki annyira nem játszik tisztán, az adószáma már 3-al kezdődik, bár elmondása szerint 30 éve van a szakmában... Az áfa pedig egy pokemon....
-
zolnagy
őstag
válasz
herrká #226554 üzenetére
Köszi a tapasztalatot.
Nem tudom jól értem-e, de én elsősorban az állapotfelmérésre lettem volna kíváncsi, ami a jóautók oldalról is elérhető. Erre: [link]
Azt gondolom, hogy a nepperek/kereskedések sokszor nem a valós képet adják az autóról. Ezért szeretném először átnézetni. Főleg ilyen távolra nem utaznék el az autót megnézni, ha eleve rossz.
Mennyire volt valós az állapotfelmérés, megemelik-e az autót...stb -
válasz
herrká #226427 üzenetére
Én is V40-et cseréltem UX-re.
A könnyebb beszállást felejtsd el, szinte semmivel nem magasabb az üléspozíció, mint egy sima alacsonypadlós autóban. A V40-ben kényelmesebb az ülés, nagyobb tartományban állítható a kormány, autópályán is picit halkabb. Csak nem tudta a Carplayt, nem volt automata és többet is fogyasztott (T3).
Próbáltam XC40-et is, na ebbe már tényleg úgy kell beszállni, mint egy SUV-ba és az üléspozíció is olyan "magasan ülős". A hátsó lábtér sokkal nagyobb, mint az UX-ben. Ettől függetlenül engem nem győzött meg, szokásosan pattogós, kemény "kis SUV" futómű, az ülése sem ölelt úgy körbe, ahogy vártam volna. Sokkal inkább választanék egy V60-at.
#226437 herrká: 2019 óta van minden évből van több árlistám az UX-ről, ahol láthatóak a felszereltségi szintek. Ha kell, akkor írj privátban és átküldöm őket emailen.
-
zgospel
őstag
-
rbalint88
addikt
válasz
herrká #226423 üzenetére
A Kuga kb akkora, mint a mostani XC60-asotok. Az UX 11 v 13 centivel rovidebb.
En havi max 30-40ezer Ft sporolas helyett (varosi tavok villannyal a phev eseten, napelemrol ingyen toltve vs lexus 6literes fogyasztassal 600-800Ft-os uzemanyaggal, autopalyas fogyasztast azonosnak veve) inkabb a kockazatot csokkentenem es a Lexusra mennek, Kuga phev korai darabjai korul volt eleg sok problema, ezert is van lent az aruk.
Az UX egyebkent mondhatni alulertekelt darab jelenleg a hasznaltpiacon, gyakorlatilag nincs felara az alapjaul szolgalo C-HR-hez kepest. (2.0 hibridet kell nezni) Viszont a Lexusok ertekvesztese hosszu tavon alacsonyabb, a szervize tenyleg nem veszes es nyilvan a belteri minoseg is sokkal jobb, mint a Kuga eseten.
Teljesen zarojeles megjegyzes, en a Kugabol is sima hibridet vennek, mert tenyleg naponta kellene toltogetni - papiron 64km-t tud, gyakorlatban az 50km korul van, amibol telen hamar lesz 40km, a sima hibridek akkuja sokkal kevesbe degradalodik es egyebkent jol hasznalva az is el tud menni 1-2 km-t elektromosan. -
zgospel
őstag
válasz
herrká #226417 üzenetére
Nézd, ha van 10 milliód kocsira, akkor elég viccesen hangzik, hogy a többszázezres potenciális javítások (amiket egyébként kb 15 évente egyszer kell elvégezni) miatt esnek ki típusok a rostán. Most nem a BMWre gondolok a csapágycserével, mert az tényleg vicc.
Pláne ha jól értem akkor igazából csak az automata és a magas építés a szempont, az évjárat és a fogyasztás nincs kikötve.
A 150 lóerő kikötésben az a csalóka, hogy amit egy 150 lovas szívóbenzin menetdinamikában nyújt, azt egy 105 lovas 1.2 TSI is tudja. A hibrideknél pedig gyakran nem a rendszerteljesítményt látod, csak a benzinmotorét, így ~120-140 ló helyett csak ~100at látsz ezért kiejted a listáról, lásd CHR.Nem kéne az Xceed hibridet kiejteni, mert a hibrid se nem kokszosodik, se a DCT nem döglik benne. Ha már itt tartunk a Nirot is megnézheted, apám is nyugdíjas és ő nagyon éli a Nirot pont a beülés-kiszállás miatt.
10 millióból ezekből bőven-bőven a fiatal és magasan felszerelt példányok közül válogathatsz.
De egyébként sem kell mind a 10et a vételre költeni, hogy utána egy esetleges nagyobb szerviz százezreitől rettegj. Pl nézelődhetsz úgy is, hogy 6 m a vétel + 2 szervizre (ha majd előjön), a maradék 2 meg kamatozik addig is
2 millióból pedig egy japán V6-ot is nagyon szépen gatyába lehet ám rázni -
szabonagyur
félisten
válasz
herrká #226414 üzenetére
Én értem, csak van itt BMW-től kezdve minden.
10M-ből azért sok minden tudsz venni, elmúlt pár évből.
Amúgy meg ha ennyire szerelem autó akkor meg el kell fogadni egy magasabb fenntartási költséget vagy éppen, hogy kell rá költeni.
A max 10-be a Corolla nem fér bele. De 4 - 5 éves Lexus igen.
De 12M-ért van új Corolla Cross, ami meg csak új, nem vetném össze 1:1-ben a Lexusal.
Ha Corolla Cross régebbi típus lenne simán lenne 10M alatt is belőle, de még nem az.
-
footy
addikt
válasz
herrká #226354 üzenetére
Ilyen felhasznalasra en villanyautot vennek. Esetleg FHEV. A Kuga nem rossz irany, de ha csak a hatotavpara miatt neztek FHEV-et akkor tartos berletre el kell hozni egy honapra egy villanyautot es kiprobalni mennyire illesztheto a hetkoznapokba. (szerintem sokkal jobban mint gondolnad)
ui.: A Kuganal az FHEV csomagtartoban es futomuben is jobb mint a PHEV.
-
válasz
herrká #226354 üzenetére
annyit tudok hozzá tenni ehhez a sztorihoz, hogy én egy "öntöltő" hibrid Lexust hajtok, igaz az újabb generációt, de ebből a szempontból a régebbi is hasonló, ez max. egy kicsit tovább van reszelve.
előre leszögezném, hogy nagyon papásan hajtok, az esetek 99%-ában a menetmód választó kapcsoló ECO módban van, és nagyon odafigyelek arra, hogy takarékosan vezessek
a felhasználásom nagyon hasonlít a tiédre, napi 14km bejárás faluból városba, kis ügyintézés, ez átlag napi 35-40km-re jön ki, plusz 3-4 hétvégente szülők-rokonok 250-450km (oda-vissza) jórészt pályán.
ez azt jelenti, hogy nálam pályán (szigorúan max. 135 tempomat) 7,1-7,2 körüli fogyasztások jönnek ki, ilyenkor semmi értelme nincs a hibridségnek, ez egy szívó benzines SUV egy kétajtós szekrény légellenállásával, szóval ez vállalható érték, de padlóig nyomott gázpedállal még besorolásnál sem élek.
ahol kijön az előnye, az a helyi, helyközi szaladgálás, ott 4,6-4,8 körül is el lehet lenni. ahhoz, hogy mondjuk hazafelé úton 5,8-at mutasson a boardcomp 14km után már eszetlenül kell taposni. a nagy átlagom nekem most kicsivel 6 liter alatt van, 40 ezer km után.
ugyan ez egy 2 literes dízel Kodiaq-al 120 ezer km után 7,1-7,2 volt - ott pályán se evett többet 8-nál, akkor se ha 160 tempomattal mentem a német pályán, nyilván de nem tudott kevesebbet enni 6 liternél városban sem, sőt.van egy második autónk is, egy szívó benzin CX-5 amit a feleségem használ, áprilisban lesz 2 éve nálunk, lassan összejön a 8 ezer km ennyi idő alatt. ennek 99%-a helyi járkálás (ovi,DM,Lidl,körmös) ide mi szerintem még idén veszünk egy villany verdát. itt is volt szó a tölthető hibridről, de mivel szinte egyáltalán nem szükséges az autó 100+ km-ek megtételére, így nem érint a hatótáv-para.
sajátban következőnek (26 áprilisában jár le a lízing, addigra kell megvenni az újat a Lexus helyett) én viszont tuti PHEV-et veszek. egyfelől mivel az első tulajdonosa leszek, nekem minden nyűgje még garanciális lesz, de ettől függetlenül persze igyekszem majd olyat választani, aminek feltehetően kevés nyűgje van. egyelőre a mai árak alapján egy R-Line Tiguan a befutó, az egy erős elméleti 100 km-es csak villanyos hatótávjával nekem elég lenne 2-3 naponta töltögetni, de emellett megmaradna a benzin motor hatótávja.
-
den89
tag
válasz
herrká #226354 üzenetére
Itt egy PHEV Kuga teszt: [link] Írja, hogy tisztán benzinesen 7 liter körül van a fogyasztás. Idéznék a cikkből: "A legoptimistább becslés szerint, otthoni napelemes ingyen árammal számolva is 8800 liter benzin árát kell megspórolnod, hogy forintosítva jobban megérje a PHEV, ami egy nyolc literes fogyasztás mellett jelen állás szerint 110 ezer villanykilométerrel jönne be"
Én még úgy is elvetettem a PHEV-et, hogy van napelemünk. De nyilván te döntésed, csak szerintem nincs túl sok értelme a te felhasználásodra. De ha környezetvédelem (is) a cél, akkor le a kalappal és hajrá.De szerintem akkor inkább valami "sima" hibrid. Mekkora is a kereted rá, ha nem vagyok indiszkrét?
Fogyasztásokra áttérve, mivel kérdezted, írok pár példát, amiről tudok rokonságból, mindegyik legalább 70%-ban városban hajtva:
- Suzuki S-Cross 1,4 hibrid 130 le 6,5-7l (nem esélytelen 6-6,5 litert kihozni belőle több közúttal),
- Skoda Octavia benzines 1,8 179 le 7-7,5l (sógor szerint városon kívül simán elmegy 6,5 l körül is),
- Renault Clio benzines 1.0 100 le 6,5-7l (Horvátországba mentünk vele tavaly 6 literre jött ki a fogyasztás tele pakolva 2 kisgyerekkel, nem tötymörögve, autópályán 130-140-el, városban viszont meg tud enni 7,5-8l körül).1.5 TSI 150 le Octavian gondolkodom most, vegyesben állítólag elmegy 6-6,5 liter körül tesztek és infók alapján. Cserébe csak 45 l a tank.
-
-
ParmaBoy
tag
válasz
herrká #226361 üzenetére
Csupan arra irtam, hogy azonos a Toyotaval. Mert nem az.
Amugy a hybrid mondeo eseten van egy tervezesi hiba a valto kapcsan, szeret szethullani, hf35-os a kodja, de a kuga eseten a hf45-ot kapta a 2.5, ezt a verziot nem erinti, stabil.
Szerintem is egy veheto, megbizhato technika. -
szebe
addikt
válasz
herrká #226361 üzenetére
A Ford fejlesztette ki, de valamiért félretette, a Toyota megvette, tökéletesítette, most a Ford vissza
Ez aranyos városi legenda lehet
Múltkor Winkler készített videót egy 1-es Priusról ( [link] ). Lassacskán 30 éve, hogy elindult a modell, akkor a fejlesztés ki tudja mióta mehetett... -
-
Vismajor01
addikt
válasz
herrká #226354 üzenetére
Legyen akkor hangsúlyos ellenvélemény is: Fel tenni a töltőre az autót naponta NEM teher. ott van mellette a tudat, hogy zölden, csendben suhanhatsz másnap. Én 1.5 évig vittem igy a kocsit, ráadásul úgy, hogy lakásbna laktam és az utcán található töltők közül kellett mindig vadásznom egyet. De ezt sosem bántam, a sok nemtöltő köcsög aki odaállt a helyre, már annál inkább idegesített
-
den89
tag
válasz
herrká #226341 üzenetére
Szerény véleményem szerint a PHEV annak éri meg, aki legalább 70-80%-ban városban jár, vagy legalábbis belefér nagyjából a napi 40-50 km-be (tehát max 20 km-ről ingázik), viszont azt mondjuk nap, mint nap megteszi és fegyelmezetten tölti minden nap. Meg persze ingyen tölti. Nyilván, ha garázsban állsz és csak rádugod egy kézmozdulattal, akkor jó, ha napelem is van, akkor az igazi. Ha kiszabadulsz a városból és benzinnel mész, akkor tesztek alapján átlag 4-5 literes fogyasztást hoz, a tank pedig csak 35-40 liter (pl Octavia, VW GTE, Megane phev). Akkor meg nem sokkal vagy előrébb egy benzinesnél. De pl. egy Outlander PHEV állítólag 8-10 litert is könnyedén megeszik, ha benzines módban megy.
Gondolkodtam én is PHEV-en, az évi 10k km-rel, amit megyek (~70% város), tehát mondjuk 7k km-nyi benzint spórolnék meg (~10-11 tele tank, ~300-350 eFt). De ezt úgy, hogy van napelemem, és szigorúan odafigyelve, hogy villannyal járjak a városban. Pár hónapja számolgattuk valakivel, hogy nagyságrendben 1000 Ft körülre jön ki egy PHEV feltöltés, ha nincs napelemed. Na ha ezt minden nap megteszed, pont kijön ez a 300-350 eFt, amit spórolni lehet(ne) rajta a feltételezett 10k/7k km esetében. Ergo semmit nem spórolsz, ha nincs napelemed, vagy nem töltöd valahol ingyen. Az meg már egy másik megválaszolandó kérdés, hogy az akksinak mennyire tesz jót az évi 300-350 töltés, meddig bírja így.
-
footy
addikt
válasz
herrká #226330 üzenetére
Hogy konnyu legyen szamolni itt egy pelda:
Egy modern elektromos auto(Tesla Model 3) elmegy 400km-t egy toltessel.
Ezzel szemben egy BMW 3as plugin nagyon idealis esetben elmegy 80km-t.
Ha 400 km-t akarsz megtenni, akkor a Tesla-t 1X kell feltolteni, a BMW-t pedig minimum 5x. (A valosagban inkabb 6-7x)Tehat minimum 5x gyorsabb az akku-degradacio. A valosagban sokkal rosszabb, mert a plugint mindig teletoltod (az alacsony hatotav miatt), a BEV pedig csak hosszu ut elott toltod tele, amugy 20-80% kozott hasznalva nagyon alacsony degradacio (dendrit) kepzodes.
Persze ott van a benzinmotor, de ha minden uton az indul be, akkor minek az akku? (Ezert irtam az ontolto hibrideket, aminek legalabb varosban van elonye)Mindenhol azt olvasom, hogy a szívó benzines motor szinte orokelet
Errol mar szamtalanszor volt szo a forumban, ez igy nem igaz. Vannak jol es kevesbe jol sikerult konstrukciok(Alfa 2.0TS,Skoda HTP, Toyota 1.33, BMW N45, Prince motorok, stb), mindegy hogy feltoltott a motor vagy nem. Az hogy hibrid nem jelenti automatikusan azt hogy szivo motor van benne. Lasd VW csoport BMW, Mercedes stb.
Ahogy fentebb is irtam a japan nem plugin hibridek hiresen megbizhatoak. (ezekben tortenetesen szivo motor van)Ráadásul azt is olvastam, hogy a benzinmotor a phevnel is tölt vissza.
Igen, tolt, de keveset. Par fekezestol nem lesz tele egy 8-15KW-s akku.
Ha naponta mesz 40-50 km-t akkor minden nap ra kell dugni a kocsit toltore, ami az elejen lehet fun, de egy ido utan nem lesz az.226337OPiiPO
Igazad van "magas koltseg".
Az atlag PHEV-et nem tudom ertelmezni, mert koltseg es hibalehetoseg szempontjabol nagyon mas egy Toyota hibrid ahol nincs kuplung es hagyomanyos valto mint egy VW hibrid ahol 3 kuplung van,DMF,DSG es turbo mellett.
Viszont ha a Toyotat is valasztod akkor is ott van az eves olajcsere (Hondanal altalban ki sem bir egy evet) gyertyak, stb, amik nincsenek benne egy tisztan elektromosban.
Amit meg sokan elfelejtenek es kockazati tenyezo a koltsegekben az akku. A BEV legdragabb resze, amire 8 ev 150e km garanciat(70% degradacional csere) vallalnak. A toyota kiterjesztett garanciajan tul nem tudok masik gyartorol ami (ICE-t) ilyen garanciaval kinalna.#226339f4lcon
Ha a fenti peldanal maradunk a Kia Soullal 40 percet kell tolteni.
Viszont ha valaki kicsit bevallalosabb(mert idosebb es tobb km-es) es vesz egy SR Model3-at akkor befer 23 percbe is. (pedig ott Pakson egy gagyi 50KW-s tolto van)
Azt azert hozza kell tenni, hogyha rokonlatogatoba megy az ember, akkor a rokonok altalaban megengedik hogy hasznalhassuk egy 230as aljzatot es akkor idealis esetben nem kell megallni tolteni.
ui.: Alapszabaly elektromos autonal hogy hosszu uton csak 80%ig toltunk. (mert az a gyors, 20-30perc)
ui2: Megjarod 6600 HUF-bol benzinessel? -
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
herrká #225662 üzenetére
Benzines esetén a MultiAir egység hibája ami nem ritka és drága a csere.
1.6 dízel mellé dupla kuplungos váltó járt, én az ilyen ritka dolgoktól fázom
2.0 létezett hagyományos 9 fokozatú automatával, az végülis vehető. Olajpumpa tömítés problémás, erre van kiváltó (nálam is
), összefoglaló videó felirattal a gyakoribb problémákra: [link]
-
rbalint88
addikt
válasz
herrká #225633 üzenetére
VW topikos kiegeszitesekkel egyutt en azt mondanam T-Ceoss vagy T-Roc 1.5tsi dsg, minel kevesebb km-rel. 150 lo, 250Nm, konnyu kasztni -> jol megy.
Tiguan nagy lesz.
Audi Q2-ben van ugyanez a technika, ugyanolyan szervizkoltseggel.
2.0tsi magas autoban nehezen lesz 8 liter alatt.
Ahogy vegignyalaztam a kinalatot, kb a szaraz dsg a legkisebb rossz, egyreszt annyira azert nem szar, masreszt a nagy peldanyszam miatt van hozza szervizhatter is.
Ami meg az otletem, foleg ha tudjatok tolteni: Ford Kuga 2020-, fhev es phev, ez mondjuk jo nagy dog, de a Jeep Renegade phev az egesz kompakt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
herrká #225639 üzenetére
Fogyira itt keress rá: spritmonitor
-
válasz
herrká #225451 üzenetére
Nem szívesen vennék olyan márkától autót, amit már nem forgalmaznak Magyarországon, de talán az EU-ban sem, így az Infiniti felejtős. Ennek főleg a későbbi eladásnál lehet nagy jelentősége, de az alkatrész ellátottság is problémás lehet.
Én Lexus UX-et hajtok, ha kérdésed van, írj nyugodtan!
-
válasz
herrká #225432 üzenetére
DSG: DoppelSchaltGetriebe, azaz duplakuplungos automata váltó. általában a VAG csoport megnevezése, de itt is van csavar, mert a Porschékban PDK-nak (PorscheDoppelKupplung) az Audikban S-Tronic-nak hívják.
az eredeti DSG/S-Tronic az a Borg-Warner által lett kifejlesztve, a PDK-t meg a Porsche fejleszette, de állítólag a ZF gyártja. szinte szőrén megegyeznek
szintén duplakuplungos: Powershift (Ford/Volvo) és az M DCT (BMW) és a Hyundai is gyárt ilyet (DCT néven)
CVT: (Continuously Variable Transmission) gyakorlatilag egy variátor, mint a robogókon: fokozatmentes "váltást" tesz lehetővé (Audikban: Multitronic) mindig az optimális fordulatszámon tartva a motort. a gyakorlatban "bőgetést" hallasz, mert gyorsításkor szinte azonnal felpörög a motor a 6 ezer körüli fordulatra, és ott is marad amíg nyomod neki. az új Lexusokban ez egy fokkal már jobb, illetve jól van szigetelve, így nem hallatszik, de egy kettes Priusban pl gyász. minden hibrid Toyotához-Lexushoz CVT jár, de sok nem hibrid autóban is ez van
ezek mellett vannak még a robotizált manuálisak, de azt MIND kerülni kell.
a Tiptronic az egy sima (NEM dupla kuplungos) automata, amit manuálisan is lehet vezérelni, szintén a Porsche fejlesztette anno, és a VAG csoport autóiban létezik, úgy a kétezres évek elejéig, amikor elkezdte leváltani a DSG (vagy néhány eltévelyedésnél az Audi Multitronic) -
tibbike01
őstag
válasz
herrká #225432 üzenetére
VAG esetében, a 250Nm feletti motorokhoz jár az olajos DSG váltó, ami jobban bírja a strapát, mint a kisebb száraz kuplungos DSG.
60ezer kmként (az újaknál már 120ezer kmként) kell bennük olajat cserélni és figyelni kell a használatukra (mint, minden automat váltónál) úgy elmennek nagyon sok métert meghibásodás nélkül, akár 400ezer km-t is.250Nm alatt száraz kuplungos dsg: 1.5tsi és 1.6tdi
250Nm felett olajos kuplungos dsg: 2.0tdi vagy 2.0tsiA száraztól sem kell annyira rettegni, pláne, ha újan veszed és nem vontatni akarsz és nem hegyvidéken laksz.
-
válasz
herrká #225411 üzenetére
Lexus NX-et hajtok (2023-as), a feleségemnek Mazda CX-5 van (2019-es)
a Lexus márkaszervize ~175k a Mazdáé ~125k nagy vonalakban
a Mazda nem rohad (bár a miénk garázsban áll és évi 5 ezret megy) viszont a 2 literes szívó 165 lovas benzinest taposni kell, hogy menjen és akkor is nehezére esik. viszont ebből a második generációsból bátrabban vehető a dízel is, az megyen rendesen. a kijelző és a fedélzeti rendszer a 2022-es modellfrissítéstől kezdve jobb (10" kijelzőről ismerni fel) ha korábbit nézel, akkor a 2019 október utáni Android Auto képes darabokat nézegesd, még azokban is botrányos a kamera képe (kijelző ÉS a kamerák is alacsony felbontásúak) de legalább a telefont tudod csatlakoztatni.
a második generációs NX más liga, halkabb, masszívabb (kivéve a hátsó ajtók csukódása, az Wartburg szintű) sokkal kevesebbet eszik ÉS sokkal jobban megy.ha van 16-17M egy második generációs NX-re és nem jöhet szóba phev akkor én most is azt venném.
-
grizlisandor
veterán
válasz
herrká #225406 üzenetére
Konfigurálj automata váltós dízel X2-t, kiforrott motor, jóféle váltóval.
~150 ezer kilométernél meg eladod, mielőtt csapágyazni, láncozni kellene, meg legalább egyszer cseréltél benne váltóolajat.Kiválasztottad a két német prémium gyártót, akik vezérműláncos motorokban utaznak, bmw biztos, a merci dízel biztos, motorfüggően 150-200 ezer kilométernél cserélni kelljen, ami meg 1M+ mutatvány a sallangokkal együtt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
herrká #225408 üzenetére
Illetve még Ádám16 által említett Mazda vonalat én is javasolnám, elsősorban CX30-al (vagy CX5-el, ami kicsit régebbi konstrukció), továbbá Honda esetén HR-V-t is megnézném.
Ha színvonalban Toyota is elegendő (Lexushoz képest pl. puritánabb belső tér, rosszabb zajszigetelés), akkor Corolla Crossra és Yaris Crossra is vetnék egy pillantást. De a korábbi tippek azért szvsz magasabb ligában játszanak.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
herrká #225316 üzenetére
Új vagy használt a cél, utóbbi esetben hány éves?
Legnagyobb akna szerintem a dupla kuplungos automata ebben a kategóriában (kivéve pl GLA 35 AMG)
G01 volt 20i sDrive 2017-től 8 gang hagyományos automata ha jól látom, talán azt lenne érdemes nézni, B48 egész jó hírben áll. Illetve X1 benzinesek esetén is a 8 sebességes automatára kéne szűrni, dupla kuplungot kizárandó (a 6-os is rendben kéne legyen, de akkor max 140 LE és 3 henger B38).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest