Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
=WiNTeR= #227348 üzenetére
Nekunk az pont van benne a “city csomag” miatt (holtterfigyelo, korbe radar+onparkolo funkcio, tolatokamera), viszont gyarilag semmilyen tempomat nem volt benne, kapott adaptiv tempomatot (150k, kormany gombsor csere es feltanitas), jol mukodik.
Ami hasznos lenne, az egy memorias elektromos vezetoules, mert felesegeme az auto, de viszonylag sokat vezetem en is (szervizt, mosast ha intezem, vagy ha csak a kozelbe ugrok el, ami kinzas lenne a benzinesnek) es csak hatra tolom az ulest, ami a 163 vs 185centi magassag eseteben jar nemi kompromisszummal -
Qru
MODERÁTOR
válasz
=WiNTeR= #220287 üzenetére
Néha kicsit rántva váltott de amúgy ahhoz képest patent volt... Átnéztem a szervizszámlákat, az egyiken volt egy haldex olajcsere kiszámlázva de az biztos nem volt, mert nem 4motion volt. Szóval lehet elírták és egyszer volt benne cserélve vagy csak simán lehúzta a márkaker a céget...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
=WiNTeR= #218564 üzenetére
ilyennel egyelore csak egyes hiperaktiv bicajnácik riogatnak, mert behalucionalgatnak mindent is
ezektol euro6-t is olvastam, hogy attol is mindmeghaltunk mar 2xnyugateuropaban is a "kitiltasok" jellemzoen csak egy 2-3 utcasaroknyi resze vonatkoznak, ami 0.2-0.4km2-s teruletet jelent
hogy ertsd ez mennyi: a Népliget 1.3km2
meg vhol nyugat europaban lezarnak egy utcat automentesnek, akkor mimagyarok zarjunk le kettot
de ezek ezt is mar itt is ugy kepzeldonek, hogy komplett keruleteket lezaratnanak, mert "megfulladnak"
20-25 eve a katalizator nelkuli euro sehanyas autoktol nem fulladt meg, most igen -
válasz
=WiNTeR= #218560 üzenetére
azért vannak szinte egy árban, mert a B7 igazából csak egy jól sikerült facelift. szinte mindent (navi, távolságtartó tempomat, vagy amit akarsz) átszerelhető a B7-ből a B6-ba, és mivel van ezekből bontott egymillió (isten hozott a rrr.lt világában) nem is drága.
B7-ben ha jól tudom már nincs 1.9 PD (meg úgy egyáltalán PD)
ha találsz B6-ból 1.9-et akkor abban nincs DPF (kettős tömegű abban is van) meg abban nincs a legtöbb 2 literes PD-ben lévő "okoskerék" - bár már arra is van javítószett.ha ilyet veszel ne feledd többször kipróbálni a villanyos kéziféket, mert szeret berohadni. illetve a kínából vett gombok meg hajlamosak kontaktosak lenni, és azért nem működtetni a féket.
ha felnyitod a motorháztetőt, akkor nézd meg járó motornál a hűtőnél mindkét ventit, hogy forognak-e, mert ha meghal és nem veszed észre, akkor utána kis idővel megtérdel a klíma kompresszor is, mert elégtelen a hűtés városban vagy alacsony sebességnél. kompresszor csere munkával meg gázzal simán 100e felett van.
-
grizlisandor
veterán
válasz
=WiNTeR= #218350 üzenetére
Az 1.6 szívót hagyományos automatával adták, de ezek az autók is lassan 15+ évesen, minden azon múlik milyen gazdája volt előtted(mennyi mélygarázst és emelkedőt járt meg alacsony fordulaton, cserétek-e benne váltóolajat?), így nagy rizikófaktornak tartom az automata váltót. Kivéve, ha igazoltan foglalkoztak vele; mert ha belenyúlsz egy elhanyagolt példányba, lehet feltörni a malacperselyt.
-
Vismajor01
addikt
válasz
=WiNTeR= #218140 üzenetére
Szia,
Nekem is Prius2 volt az első autóm, imádtam. Jól pakolható, modern tulajdonságokkal, városba fickós. Viszont most nagyon hülye áruk van, tényleg bőven 2m fölött van egy jobb
Nyilván nem tudtam h ez lesz, de tök hülye voltam h eladtam az enyémet (Bordó szín, bézs bőrülések, android fejegység, alufelni etc), most tökjó lenne.ű
Ha 2m a keret nem tudom h jött képbe a 3. gen
Az bőven 3 fölött van.
Esetleg Toyota camry? Ugyanolyan megbízható technika mint a prius csak nincs annyira hypolva. Persze nagyobb, erősebb, többet fogyaszt.
Priust csoportból vennék, nem hahuról, főleg ha ráérek.
-
grizlisandor
veterán
válasz
=WiNTeR= #216207 üzenetére
Golf V benzin vonalon olajos strapabíró DSG váltót vehető, ha volt benne 60 ezer kilométerenként cserélve benne a váltóolaj.
Nézzük miket szereltek vele:
GT típust, ami a nem túl jó hírű turbó+kompresszoros motor, ezek a 140 és 170 lovas motorok.
GTI típus, ők meg az első generációs 2.0TSI, ami még rosszabb hírű, így megint nem ajánlott.
3.2 R32 típus is ezt kapta, VR6 motor nem tudom mennyire problémás, meg mekkora kínálat van belőle.
1.6, 1.6FSI és 2.0FSI motorok kaptak valami autómata váltót, de meg nem mondom milyet.
Az 1.6 szívó pályázást nem szereti, de cserébe szereti az olajat fogyasztani.
Az FSI motorok nem ajánlottak, láncoshibás csodák, amibe ráadásul E5 üzemanyagot kell tankolni. -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
=WiNTeR= #151524 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a válaszokat a fenti kérdésemmel kapcsolatban! Rengeteg fórumon és cikken rágtam át magam az elmúlt pár napban a témával kapcsolatban és az igazat megvallva teljesen elment a kedvem a TSI + DSG kombóval való kísérletezéssel, kb. mintha egy aknamezőn lépkedne az ember a visszajelzések alapján.
Na de, a Golf V tiptronic váltójáról van valakinek tapasztalata? Típus (Aisin?), mennyire tartós, megbízható, stb, tényleg döglassú, vagy azért vállalható teljesítményű?
mod:
Úgy tűnik, focvis kolléga időközben választ adott (amennyiben az G5-ben is Aisin van). -
válasz
=WiNTeR= #150685 üzenetére
Szia!
Az Opel Astrákba szerelnek 6 sebességes, Aisin gyártmányú valódi automataváltót (Opel kódja AF40), az elvileg bírja és tartós, ha 60 ezrenként cserélik benne a váltóolajat. Ha nem, akkor 200-500 ezer Ft közötti a felújítása, attól függően, hogy "csak" a szeleptömböt kell cserélni vagy komplett felújítás szükséges.
A szárazkuplungos 7 sebességes DSG-vel Danex fórumtársnak volt költséges sztorija kb. fél éve a VAG topikban. Emlékeim szerint ez is hasonló nagyságrend.
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest