Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
molnarpeter #224001 üzenetére
Köszi, akkor kerülöm!
-
válasz
molnarpeter #223998 üzenetére
Érdekes, pont fordítva gondoltam, az Ecoboost-okat megbízhatónak olvastam... persze automata alig akad.
-
válasz
Sirandrish #223601 üzenetére
Nekem most Trend Plus-os van, de ha megint Focus-t vennék, akkor tuti feljebb választanék... Titanium, vagy mi.
-
Félig OFF: ha magánszemélytől veszek autót, és szerződéskötéskor kápében kicsengetem a vételárat, akkor külön kell átvételi elismervényt is írnunk a szerződés mellett?
Eddig nem jutott eszembe, de most olvastam...
#223212 f4lcon
Igen, hasonló megoldás járt a fejemben. Köszi! -
válasz
AxBattler #223047 üzenetére
Ezt a Jazz-t néztem ki tőlük, JASZ szerint elvileg korrekt a futásmennyisége, de 2022-ben volt balesete, károsultként. Szép állapotban van, bár a karosszériaelemek mintha nem passzolnának az első kerék fölött, hátul pedig mintha színben lenne eltérés.
KÉPEN bekarikázva -
válasz
AxBattler #221250 üzenetére
Üdv!
Visszatértem korábbi nyűglődésemhez, picit kitolt kerettel (3m HUF körül), de kb. ugyanazokkal a paraméterekkel. Kinéztem egy példányt, mi a véleményetek?
Honda Jazz 1.4 CVT 2011, Elegance, 2.9k HUFPatentnek tűnik, bár nincsenek közeli, nagyfelbontású képek.
Itt is a peremeknél/alul a rozsdára, illetve a váltókar rángatására/remegésére figyeljek vevőként, mint az eggyel korábbi generációnál? Más kritikus kiszúrható hiba? -
Tehát akkor vigyázzak a rozsdásodással.
Okés, akkor ennyit a Megbízható Kereskedés-ről... köszesz. -
Abarth Spider inkább, ha már durvulunk.
De nem, Honda vonalon nézelődök... bár van közös metszet.Mondjuk ez a tuning Multivan kéne.
-
Megbízható Kereskedést ismeri vki? Korrektek, vagy kóklerek?
Privátba is jöhet. -
Értem, tehát mégsem akkora melléfogás az a néhány linkelt Jazz! Köszönöm!
Egyébként most nézegetek teszteket, videókat a Note-ról, és kicsit még jobban tetszik a Hondánál... 1.6-ossal magamnak is el tudnám képzelni.
Árban kb. megegyezik az ugyanolyan évjáratú / futásteljesítményű két modell. -
+ #221264 footy
Nem találok automatát a Note-ok között.
Végül is csak az egyik legfontosabb szempont maradt ki... így én is tudok ajánlgatni.#221270 footy
Még JóAutókon sincs, mobile.de, ahol egyedül találtam.#221266 golf
Köszi a tippet, kicsit messze van, de 20+ példányt ígér a kereskedés, lehet érdemes körülnézni náluk jobban.
Ezt viszont elvinném automatával, bár csak 2.0... Honda Accord -
Nyugdíjba lépő családtagnak kellene, kompakt automata autó.
Rendben, lehet én vagyok eltájolva, de akkor legyetek szívesek, írjatok olyan típust, ami:
- megbízható, könnyen fenntartható;
- benzines, mértékkel fogyaszt, lehetőleg láncos vezérművel rendelkezik;
- automata (mondtam már?);
- hasonló praktikummal rendelkezik, mint a Jazz;
- kb. 2.5m HUF értékhatárig.1.6-os KIA Venga-kat néztem még pl., de azok kb. másfélszer ennyibe kerülnek.
-
Üdv!
Korábban egy kinézett CVT-s Jazz-t elengedtem, de azóta is folyamatosan figyelem a kínálatot, fennakadt pár példány a szűrőmön... szerintetek melyiket érdemes megnézni?
1 - basic modell, csupán 100-at futott, de mintha a jobb hátsó kerékíven megjelent volna már a rozsda.
2 - magánhirdető, szép állapotban lévő darab, téligumiszettel, viszont 170k km-el.
3 - hibátlannak tűnő állapot, 2008-as évjárat, 140k km.
4 - sport edisönnek hirdetett (nem), inkább alapabb modell, szép állapotban, 87k km. -
Európa is szerethetné a Chevrolet új belépő modelljét
Nem vagyok oda a Chevy-ért, és a SUV-okért sem, de ezt az új Trax-ot venném. -
Köszi!
-
Üdv!
10 éves, 2-es Focus (1.6 benzin) vásárlásakor mire kell figyelni a rozsdásodáson kívül?
Vannak típushibák / figyelmeztető jelek?Köszi!
-
Most, hogy szóba hoztátok a Jazz-t, elkezdtem én is nézelődni, és ahogy látom 1.4-es, benzines, első szériás, 150k km alatti, koorektül kinéző példányokat minden papírmunkával, szervizzel együtt megúsznék 1.4m HUF-ból.
Nem is rossz, ki kellene próbálnom egy ilyet.
-
válasz
Runner_fxr #150454 üzenetére
Most nézegetem: 1-1.2m HUF-ért nagyon korrekt darabokat kínálnak.
-
válasz
Runner_fxr #150454 üzenetére
Nagyon tip-top, jó lehet vele hasítani.
-
válasz
Runner_fxr #150350 üzenetére
Szép példány, grats!
Miért választottál automatát? -
válasz
bajnokpityu #150319 üzenetére
Hogy érted, hogy "1 jól megy"?
Nem vagyok én olyan nehéz lábú... de eskü, ha hasonló áron, hasonló állapotban szembejön egy 1.6-os, akkor azt fogom elhozni.
(#150320) blt.62
Naon' sukár!(#150322) Qru
2004-es modell is jó még a Focus-ból?
-
válasz
kisza25 #150315 üzenetére
A Fiesta-val az előzés két település között... a rákészülés még hagyján, de nagyobb sebességnél/gyorsításnál imádkozok, hogy ne jöjjön egy komolyabb döccenő.
A leírtak alapján így már az 1.4-es, 95LE-s 308-as nem is tűnik gyengének, a 307-esre is 88 pacit írnak... nem rossz. Viszont a Focus 1.4 már csak 80 ló, szóval ha végül a Ford mellett kötök ki, abból tuti 1.6 lesz inkább.
+ (#150313) Pumma
+ (#150316) Qru
Köszi nektek is, akkor nem parázok a kisebbik motortól!
Nekem jó lesz, amúgy sem hétköznap harcolok vele a darálóban, hanem csak hétvégén suhannék ide-oda. -
-
válasz
Gombinyó #150305 üzenetére
Nem vagyok az az idegbeteg, bevágós, "okosanhaladós" típus, nem akarok mindenki elé befurakodni.
1 kezemen meg tudnám számolni, hányszor tervezek az évben pályára menni, de gondolom, ha ott besorolok egy busz/kamion mögé, vagy beállok fix 120-130km/h-ra, azzal lehet még haladni.
-
válasz
Integrale #150273 üzenetére
Fiat-ot nem szeretnék, viszont az 1.6-os 308 valóban alig drágább az 1.4-eseknél... kérdés, hogy kihasználom-e?
(#150279) Qru
Közben a másik topikban felhívtáak a figyelmemet, hogy az 1.6-os benzin motor nem különösebben ajánlott. -
válasz
Studi #150262 üzenetére
No, ez hasznos infó, köszönöm!
Igen, úgy gondolom, hogy kényelmes haladáshoz talán ez is megfelel, ráadásul a 308-ban/Focus-ban talán 1 generációval újabb konstrukció dohog.
(#150263) footy
Nyilván egy 1.6-ost nem kell annyira pörgetni, ha haladni akar az ember...
Mo. a bilibe lógó kezek országa. -
válasz
kovacsroli #150254 üzenetére
Ééérdekes sztori, az biztos.
(#150256) alázógyík
Ahhoz képest elég sokat eladtak belőle...(#150257) m3tr0
Nyilván a GTI-be nem 1.4-est pakoltak.
Miért kellene elengednem a Pözsót?Azt nem tudom, hogy ilyen kevés menetre érdemes-e dízelt venni?
Mennyivel jelent több pluszköltséget a szervizelése, hogyan viseli a sok állást?
1.6-os HDi a 308-ban tudtommal egész jó. -
válasz
lenko #150252 üzenetére
Jó kis autó, de mondom: 5 ajtós, ferdehátú...
Egyébként a 308-ban az 1.4-es VTI benzinmotor, illetve a Focus-ban szintén az 1.4-es benzin mire elég?
Nyugis vezető vagyok, autópályán max. 140km/h, azon kívül 100. Össz. 4 ember + csomagok a max., amivel terhelném, de ez csak nagyon ritkán. Nem versenyzek a pirosnál, inkább a leengedett ablakos, napszecsós gurulás az én műfajom.Egy ismerősömnek volt 3 ajtós 206-osa (talán GTI?), azzal 5-en mentünk 3 napos edzőtáborba, felpakolva, Bp-Badacsony távra, és annyira nem tűnt vészesen szenvedősnek a haladás. Persze a helykínálat nem volt bőséges...
-
válasz
diegho #150242 üzenetére
Végül is... ez egész pofás, csak 180k kilométerrel...
Ez meg ugyanannyiért csak 120k km-t ment.(#150244) m3tr0
Ja, értem! Én az eggyel utána következő modellre gondoltam! -
Üdv!
Először a Neppernek akartam írni, de aztán rájöttem, hogy van itt is megfelelő topik... naná, hogy ide írok!
Szóval első saját autómat venném, hétvégi használatra (hétközben elsősorban BKK-zok), évi kb. 5.000-6.000km-es futásra, városban/főúton gurulásra.
18+ éves 1.1i Fiesta-t, illetve 1.2-es Swift-et vezettem a legtöbbet, tehát szerintem valami 1.4-es motor is elég lenne számomra, és a kevés menet miatt benzinesre gondoltam. Vagy megéri így is bevállalni a dízelt?
Esetleg nem lesz kevés a köbcenti? Alapvetően nyugis sofőr vagyok, de nem szeretném, ha vezető +3 utassal visszagurulna egy emelkedőn...Legyen normális alkatrész ellátottsága, viszonylag megbízhatónak számítson, és ne legyen kiugróan torkos. Papírozással, biztosítással, szervizzel együtt nagyonmax. 1.5 misit költenék rá, remélem nem vagyok nagyon eltévedve.
Modellben Peugeot 307 facelift, 308 az, ami tetszik... esetleg Opel Astra H, Ford Focus 2004, viszont ezek drágábbak, nagyon kilógnak a büdzséből. Kisebbet nem szeretnék, bár tetszik a Corsa, Fiesta is.
Ezekről vélemény, esetleg egyéb ötlet?Amivel kapcsolatban tanácstalan vagyok, hogy sok helyen olvasom: ne a futott kilométert nézzük, hanem a kocsi állapotát. Oké, szerelővel tutira megnézetem vásárlás előtt, de attól még...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest