Hirdetés
- iPhone topik
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- 10x-es Holdfotót villantott a Vivo X200
- Magisk
- 6 Android főverziót ígér a Samsung
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Razr 40 Ultra - jó volt a terv
Hirdetés
-
Megjelent a Prince of Persia: The Lost Crown sztori DLC-je, a Mask of Darkness
gp A kiegészítő minden platformon öt euróba kerül, érdemes lehet lecsapni rá.
-
Készíts képet az igazi nevedből!
lo Sziasztok.Egy érdekes kísérletre hívnálak meg titeket. Mindjárt elmondom, hogy miről is van szó. A telefonomon (fold 5)...
-
Most jöhet el a VR-headsetek kora?
it Az IDC azt mondja, hogy az AI és az alacsonyabb költségek miatt most lesznek csak népszerűek a VR- és AR-headsetek.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szalai112
senior tag
-
tsteve
senior tag
válasz jamike #83604 üzenetére
lezárt dijcsomagokról folyt itt a vita, hogy azokra vonatkozik-e majd a roaming dij eltörlése nyártól..sajnos nem fog vonatkozni valószínűleg az ír példa alapján..
élő dijcsomag esetén fogsz tudni ausztriából magyar tarifa szerint hazaszólni..lezártból vszinűleg nem...[ Szerkesztve ]
-
azigazimoris
aktív tag
válasz tsteve #83590 üzenetére
Pont te idézted az aszf-ből...
"belföldön, valamint EU roaming helyzetben"
Másrészt, mert tapasztaltam három havi német kiküldetéa alatt.Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
tsteve
senior tag
válasz tsteve #83605 üzenetére
elméletileg persze belepiszkálhat a szolgáltató a már lezárt dijcsomagokba is, de mivel üzletileg ez nem igazán érdeke, nem fogja megtenni a többségük..nekem ez a tippem...mindenesetre úgy tűnik, hogy az eu nem fogja arra kötelezni a szolgáltatókat, hogy a roaming dijakat csökkentsék vagy töröljék el a már lezárt csomagokban is...az ír példa baromira az ellenkezőjét sugallja, ahol egy brit gigacég (Three) most is fenntart(hat) 1.19 eurós percdijat roaming jellegű hivásra (azaz Magyarországról Irországba)
-
tsteve
senior tag
válasz azigazimoris #83606 üzenetére
ne ragadj ki félmondatot, az egész szöveg igy szól:
*A Mozaik díjcsomagok havi díja 100%-ban lebeszélhető alapdíjas hálózaton belüli, valamint más belföldi mobil- és vezetékes hálózat előfizetői felé indított hívásra, illetve felhasználható SMS küldésre, valamint hangposta lehallgatásra belföldön, valamint EU roaming helyzetben. A havidíj hóközi aktiválás, díjcsomag-váltás és kikapcsolás esetén időarányosan számlázódik.
Ez a hivatalos...
Uraim! Szavazásra teszem fel, ez alapján roamingban lebeszélhető a Mozaik havidija?
Mellesleg a sokkal korábbi ASZF verziókban is pontosan ez a szöveg szerepel, nézd csak meg.
Ha te tudod jól, akkor ez végig így működött...[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
válasz tsteve #83605 üzenetére
Bocsi elbambultam, csak a szöveget néztem
"You will not have roaming charges when travelling to another EU country from 15 June 2017. Every existing or new contract that includes roaming services will change to "roam like at home" contract. New EU rules will cover data services, voice calls and SMS."
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
tsteve
senior tag
válasz Bferibörs #83609 üzenetére
az ír példa is azt sejtette erősen, hogy régi, már lezárt csomagok esetén nem szabályoz az eu...örülök hogy végre lezárható a kérdés..ettől persze a szolgáltatók eltérhetnek a fogyasztó javára, de nem hiszem hogy nagyon fognak...üzletileg nem igazán lesz érdekük belepiszkálni a régi csomagokba
[ Szerkesztve ]
-
-
krystman
őstag
Ezek most tényleg megzavarodtak, hogy ennyiért adják a S6? [link]
-
azigazimoris
aktív tag
válasz tsteve #83608 üzenetére
Picit elbeszéltünk egymás mellett na
Addig is lebeszélhető volt csak plusz roaming díjat kellett fizetni, most meg már az is a havidíjból vonódik.
De ezt anno itt a topikban is kiveséztük.
Lényeg, hogy roamingban a lezárt díjcsomag is kedvezőbb lett a változáskor.[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
Bferibörs
addikt
-
tsteve
senior tag
válasz gianone #83611 üzenetére
a "roam like at home" contract az egész eu szabályozás lényege (ilyen szerződéssel kell rendelkezned a roaming ingyenességhez) és -ez szerint- a régi csomagokra életbe sem lép...ha a régiekre is vonatkozna, nyilván nem hangsúlyoznák, hogy az új és a létező szerződések alakulnak csak át...persze nem csomagokról (plans) hanem contract-ról beszél..de az ir példa engem meggyőzött akkor is
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
ezt fejtsd ki alaposabban...(erre irtam egyébként, hogy nem plan-ről hanem contract-ról beszél a szöveg, ezért nem teljesen egyértelmű sztem sem) de annyi bizonyos, hogy nem igazitották hozzá a Three-nél az eu-s roaming dijakat a régi, lezárt csomagjaikhoz..sztem ott picivel jobban tudják..mégis csak egy giga szolgáltató Nagy-Britanniában
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tsteve #83618 üzenetére
Arról van szó, hogy szerződésben van a szolgáltatóval, vagyis "létező", a roaming eltörlése pedig ezekre is vonatkozik az angol szöveg szerint. Szerkesztés előtt nem írtad bele a contract-ot a sajátodba
Hogy Three-nél mit miért (nem) csinálnak, azt tőlük kéne megkérdezni, a szöveg szerintem elég tisztán fogalmaz.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz tsteve #83610 üzenetére
Szerintem tévedsz abban a kérdésben, amiről szó van.
A leírtakból én úgy érzem hogy nyilvánvaló, hogy a meglevő díjcsomagok is lebeszélhetők lesznek roaming helyzetben június 15 után.
Én úgy érzem hogy a hibát abban követed el, hogy a mostani leírásokat, ÁSZF-eket (?) hasonlítod össze a jelenleg nem ingyenroamingos csomagok és a jelenleg már ingyenroamingos csomagok tekintetében, de én úgy látom hogy 06.15. után már mindegyik olyan lesz. -
tsteve
senior tag
talán az az ellentmondás feloldása, hogy a brit-angol használja a new, existing és old contract kifejezést is
-new contract - az uj szerződés, ez talán egyértelmű
-existing contract - létező szerződés, élő csomagokhoz
-old contract - a már lezárt csomagokhoz tartozó szerződést szokták így hívni, nyilván ez is létezőFura módon az "closed plan" kifejezés nem fordul elő, pedig egyértelműbb lenne talán.
Persze lehet hogy nincs igazam ebben, de nincs is jelentősége talán az ír példa amiatt.[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz lugosi #83620 üzenetére
neked is az ir példás hozzászólásomat javaslom tanulmányozásra, gondolod hogy a brit Three szándékosan felrúgja az eu-s roaming szabályokat az 1.19 eurós roaming percdíjjal a lezárt írországi csomagokban?
Szerintem te tévedsz, és felesleges reménykedni, úgy érzem...[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
a brit Three-re is azt eu-s szabályok vonatkoznak..ha ők nem csökkentették a roaming percdijakat a lezárt csomagjaikban, akkor jó eséllyel ez nem is kötelező lezárt csomag esetén..nem hagyhatod figyelmen kivül a példát..itt nem a "megérzések" játszanak..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tsteve #83621 üzenetére
Lehet, hogy ez lesz a titok nyitja, de (#83624) KZP-vel értek egyet, majd kiderül, és júniusban is lehet majd váltani, ha kell a roaming és nem törlik el egységesen.
A Three-t tényleg nem tudom, persze erős példa, de mégiscsak egy szolgáltató a sok közül.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
gianone
őstag
válasz tsteve #83625 üzenetére
Nincs csodavárás. Eddig érthetően érveltél, viszont most meg magyarázod a magyarázhatatlant. Minden létező szerződés átalakul, szó szerint ez van benne. Nem csomag, nem akármi, nem régi, hanem minden létező. Az összes szerződés. Nyilván a szolgáltató ezt nem reklámozza, de a júniusi ÁSZF-ben már ennek kell lennie.
Az ír példád érdekes volt, ez meg egy jogszabály, ennyi. Innentől feleslegesen rugózol rajta. Te, és nem mi.
Egyébként nekem új csomagom van.
Nokia 1610i Huawei Nova
-
goop
őstag
Ezúton értesítjük, hogy 2017. június 1-jei hatállyal módosítjuk az egyéni elõfizetõk részére nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatások igénybevételére vonatkozó Általános szerzõdési feltételeinket
(Lakossági ÁSZF), az egyedi elõfizetõi szerzõdésre is kiterjedõ hatállyal, a következõk szerint:...Érintett szolgáltatás: Mobil szolgáltatások (roaming)
Módosítás lényegének rövid leírása: Az EU Roaming szabályozással (hatályos 531/2012. EU rendelet,2016/2286. EU rendelet) összefüggõ változások: EU roaming többletdíjak eltörlése, EU roaming
helyzetben történõ hívásfogadás díjmentes, az ÁSZF-ben meghatározásra kerülnek a rendeltetésszerû és a méltányos használatra vonatkozó feltételek.
...A havi számlában volt, április végi ászf majd pontosít mindent.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
nem tudja valaki, hogy fog valaha egyszer végre működni a Telekom weboldala??
-
dptrsk
Topikgazda
válasz zsoltzsolt #83631 üzenetére
Mi nem megy?
-
azigazimoris
aktív tag
Még jó, hogy a facebook szervereket én csináltam
Bár lehet, hogy a Telekomossal kellene foglalkoznom.
Nyugdíjig el lennék[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
veterán
válasz szabogabor10 #83633 üzenetére
és tényleg nem megy, nappal még jó volt.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz szabogabor10 #83633 üzenetére
Most megy.
-
tsteve
senior tag
válasz lugosi #83628 üzenetére
pl. ott hogy akármelyik régi csomag leírást nyitod meg az oldal alján, egyikben sincsenek ott a jelenleg érvényes kb. másfél eurocentes eu-n belüli hívásfogadási dijak roaming helyzetben, a 8 centes dijak van az utolsóban is, azaz 2013-as pdf-ben is.
Tehát a brit gigász Three nagy ívben tesz az új eu-s szabályokra a lezárt csomagjai esetében, sőt, -úgy tűnik- 2013 óta hozzá sem nyúlt azok ÁSZF-éhez, nem módosított az eu-s változások szerint. A 8 centes dij 5-szörösen haladja meg az eu által jelenleg engedélyezett maximális fogadási dijat.
Nagyon örülnék ha kötelező lenne a módosítás a lezárt csomagopkra, de ez valószínűleg nincs igy, ha a Three ezt meg meri lépni.
Egyéni szolgáltatói döntés lesz szerintem, hogy pl. a lebeszélhető percek működnek-e majd roamingban vagy sem a lezárt csomagok esetében..[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
Üdv,
adott egy Telekom Domino 5 SIM, amin be volt kapcsolva a MOST opció. Beléptem az oldalon és átváltottam FIX-re, így is bekapcsolva maradhatott a MOST?Sorry, ezt is látom!
[ Szerkesztve ]
-
grafikus17
senior tag
Megcsinálták mindkét domino Fix kártyám belépési hibáját. Most már weben és apk-n keresztűl is be tudok lépni.
Az ajándék 1GB adatforgalmat viszont csak a weben látom. Fél siker.
Ígéretet kaptam, hogy az applikációban is meg fog majd jelenni, jövő hét hétfőre ígérték a teljes rendbe rakást, addig is a türelmemet kérték.Xiaomi Redmi note 7
-
Bferibörs
addikt
válasz grafikus17 #83640 üzenetére
u.ez van nálam is , böngészőben látom, aplikációban nem szerintem általános hiba .
Véletlenül nem nézted, hogy MMS kikapcsolása esetén megy a 4G ? -javították ?Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
madle
őstag
Ha az egyik elofizetesemet at szeretnem tenni havidijasbol kartyasra akkor be kell vinnem a Sim kartyat?
-
madle
őstag
Ertem, koszi! Inkabb akkor ugy idozitek hogy nalam legyen
-
tsteve
senior tag
válasz dedike #83646 üzenetére
vagy csak simán kiveszik a teljes roaming-ot a lezárt csomagokból.. ez is egy kiskapu a szolgáltatók részére, ha tényleg változtatniuk kéne ezeken a csomagokon is... amit személy szerint nem hiszek a Three példája alapján... elvileg ott kell ingyenes roaming-ot adni, ahol egyáltalán van roaming lehetőség a csomagban... ez teszi lehetővé nekik a kiskaput
[ Szerkesztve ]
-
gianone
őstag
válasz tsteve #83647 üzenetére
Most már csak azért írsz, hogy írjál. Ott volt, hogy az ÁSZF az EU-s rendelet alapján fog módosulni a régi csomagoknál. Persze, majd a 15000 forintos csomagot kikapcsolják az EU-ban. Egyébként az ugyanúgy nem felelne meg a rendeletnek. Szó szerint az van benne, hogy az EU-tagállamokban pont ugyanazokkal a feltételekkel lehet használni, mint itthon.
Öröm, hogy találtál egy ír csomagot, ami eddig nem tartott be egy szabályt, ami egyébként nem is ez a szabály, hanem egy korábbi, de itt vége a dalnak, csak olvasnod kellene. Amit te is elvártál másoktól.
Nincs kiskapu, júniusban meglátod, lépj tovább.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
gianone
őstag
válasz tsteve #83649 üzenetére
Utoljára erőltesd meg magadat, és olvasd el.
Ezúton értesítjük, hogy 2017. június 1-jei hatállyal módosítjuk az egyéni elõfizetõk részére nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatások igénybevételére vonatkozó Általános szerzõdési feltételeinket
(Lakossági ÁSZF), az egyedi elõfizetõi szerzõdésre is kiterjedõ hatállyal, a következõk szerint:...Érintett szolgáltatás: Mobil szolgáltatások (roaming)
Módosítás lényegének rövid leírása: Az EU Roaming szabályozással (hatályos 531/2012. EU rendelet,2016/2286. EU rendelet) összefüggõ változások: EU roaming többletdíjak eltörlése, EU roaming
helyzetben történõ hívásfogadás díjmentes, az ÁSZF-ben meghatározásra kerülnek a rendeltetésszerû és a méltányos használatra vonatkozó feltételek.Egyébként ez a rendelet:
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Logout.hu észrevételek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- lenovo DU9033S1 Onelink Pro Dock TÖBB DARAB
- 256GB M.2 NVMe SSD meghajtók
- Új HP Envy 13 X360 WUXGA 2in1 Touch i5-1230U 4.4Ghz 10mag 8GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Ajándék 10e Ft Meta Kredit! Quest 3 128 és 512 GB 2 év cseregarancia
- iPhone 15 Pro Max 256 GB (Black Titanium) - Független - Gyönyörű Állapot
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen