Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
- Yettel topik
- iPhone 16 és 16 Pro: amiről az Apple nem beszélt
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Hirdetés
-
RGB-túladagolást kapott az ADATA legfrissebb DDR5 memóriája
ph Az egy- és kétcsatornás csomagokban jegyzett széria 8000 MT/s-os sebességig fedi le az igényeket.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Bemutatkozott a PS5 Pro - Összeszedtünk mindent, amit tudni lehet róla!
gp A PS5 Pro a kompromisszummentes 60 fps élményét ígéri a pénztárcájukat nem sajnáló játékosok számára.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsteve
senior tag
saját IMMMR tapasztalatok (mai napon)
-az itt tárgyalt "logout' probléma nálam nem volt
-alig észrevehető a VOIP késleltetés
-külföldre IS kiváló hangminőség (usa és izrael lett ma kipróbálva)
-idaho-i (usa) DID szám 'ajándékba' (ez jól jöhet sokaknak) "+1 208...." ---- ti milyet kaptatok?
-a funkciók többsége működött hiba nélkül, de az sms küldés nem ment (lehet hogy nem is kéne hogy menjen?)500 ingyenes perc havonta a tesztidőszak alatt, megfelelő minőségben: ez elfogadható módszer a telekomtól.
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Ron Swanson #78596 üzenetére
ezeréves csalás ez már... 4 éve feljelentettem egy ilyet, aki szintén a t-mobile nevében ígérte a "megnyert" 300 ezer ft-ot. addig hitegettem, míg végül megadta azt a számlaszámot is ahova az "ügyintézési dijat" 20 000 ft-ot kellett volna utalnom. ez alapján tudták lekapcsolni a bandát a pécsi zsaruk, maga a banda komlói volt.
el is itélték őket azóta...könnyű volt a bizonyítás, mert a hangfelvételt is megkapták tőlem a zsaruk[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
idegen telefont töltettek fel vele a kóddal, rendőrséget és telekomot kell értesíteni... sok eredményes nyomozás volt már, hidd el hogy foglalkoznak vele... az én károm pl. 0 Ft volt annak idején (nem paliztak be, sőt én paliztam be a csalókat) , és volt hangfelvételem a csalók hangjával, (többnek is) ami alapján el is itélték őket, a feltöltött telefonszám adatai alapján már itt is el tud indulni a nyomozás
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Mr.Csizmás #79619 üzenetére
2 telefonszám van ebben az esetben elvileg: ahonnan hívták és amit feltöltetttek a naiv apukával, mindkettő lenyomozható természetesen, de az sem kizárt hogy a kettő azonos. Emellett a hívó szám is lenyomozható akkor is, ha nem volt kijelzett a csalás idején.
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Soulfly842 #79900 üzenetére
Szia Soulfly842,
az 50 ezres kedvezmény igénybe vehető, ha korábban (5 hónappal ezelőtt) nem éltem vele?
Akkor uj NEXT S szerződés került bele a Magenta1-be, s az ügyintéző akkor ajánlgatta az 50 000 Ft kedvezménnyel a készülékvásárlást.
Elveszett a lehetőség, ha ez 5 hónappal ezelőtt történt?[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Soulfly842 #79918 üzenetére
köszönöm a választ, már csak azért is, mert ezt a nem mellékes dolgot a promóciós anyagok elhallgatják, azaz ha nem él az 50 000-es lehetőséggel az adott számra a szerződéskötéskor, akkor örökre elbukta az ügyfél a lehetőséget. Lehetne a cég sokkal rugalmasabb ebben. Esetleg jelezd a főnökeidnek ezt az észrevételt a nem tiszta szabályokról, és a javaslatot is.
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Black_Raven #80198 üzenetére
sztem cinedog semmi durvát vagy sértőt nem írt neked... te viszont elég tájékozatlannak és naivnak tűntél, ha ilyen ostobaságot elhittél, hogy külföldről (vagy bárhonnan) fogadott hívásokért fizetni kell 2017-ben... bizonyos típusú belföldi inditású sms-ek a kivételek, hívásért sosem kell, bár sok tájékozatlan netező ezt valóban rosszul hiszi most is...
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Black_Raven #80201 üzenetére
relax... nem te vagy itt a központban, hidd el.. a többség (én is) a témához kapcsolódóan ir, te kezdtél személyeskedni...
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
csalás esetén a hangfelvételt is add le a rendőrségen... ennek van a legtöbb értelme, a telekom max. megteszi helyetted a feljelentést, de erre ne vegyél mérget.. ha ügy lesz belőle akkor előbb-utóbb úgyis be kell menned a zsarukhoz, én pl. kiirtam egy cd lemezre a hangfelvételt, majd beballagtam vele a helyi kapitányságra, s a komlói banda ellen ez volt az egyik fő bizonyíték, mert 3 különböző csaló hangját is sikerült rögzíteni ilyen módon, azóta megkapták jól megérdemelt jutalmukat is a bíróságtól...(beszéltetni a csalókat, s rávenni őket hogy többször is hivjanak, játszani kell a naivat) a tárgyaláson kicsit fura volt hogy ez senkinek nem jutott eszébe rajtam kívül, sőt gyakorlatilag minden tanú (rajtam kívül) egyben károsult is volt...nagyon sok a hiszékeny ember
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz 313313 #80237 üzenetére
erre nem vennék mérget.. gyakran pl. kidobott számlákkal függ össze az ilyen csalás, kukabúvár módszerrel fellelik ezt, s így indul a folyamat.. nem kell mindig minden mögött összeesküvést gyanítani, lehet persze hogy a te eseted más, ki tudhatja.. talán még te sem...egy telefonszám hova tartozását pedig te is lekérdezheted közvetlenebb módon is, nem kell ezzel az üsz-ot terhelned
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz 313313 #80239 üzenetére
akkor valóban nem... ennek ellenére tipikusabb a kidobott számla... sőt, én pl. rendszeresen kapok email-eket egy upc-s ügyfél adataival is mostanában, aki annak idején rosszul adta meg az email címét a szolgáltatójának... a te esetedben talán egy évekkel korábbi számláról vagy értesítésről is lehet szó, amit esetleg a központi szeméttelepen került kiguberalásra vmikor... ha nem igy történt akkor is vannak még lehetőségek a belső informátoron kívül is, pl. egy elkallódott (rossz helyre kézbesitett) levél vagy értesítés... természetesen nem zárom ki a belső informátort sem, de te CSAK ezt az irányt látod, ami nem "egészséges"...amugy a csalási kísérletek többsége (nem a tied) véletlenszerűen tárcsázott számokkal indul..
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz 313313 #80243 üzenetére
elég sok közleményt adott már ki ezekkel az átverésekkel kapcsolatban a telekom... fellépnek ahogy tudnak nyilván, de nem ők a hatóság... ezert mondom mindenkinek hogy irány a rendőrség, ha kár is van, akkor különösen..ügyfelszogálat nem nyomozgat sehol, erre ne is számíts... ha szolgáltatói infó kell egy telefonszánról arra meg ott van a dedikált szám, amit tudtommal az nmhh üzemeltet...
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz zsoltzsolt #80242 üzenetére
nem kifogásolták ezt a felvételt a bíróságon... a törvény ugyanis enged kivételt... ha pl. nem teszem közzé és a hatóság kérésére adom csak át... bukta volna az ügyvéd a kísérletet, tőlem ugyanis a hatóság kérte a felvételt, miután jeleztem nekik hogy létezik ilyen
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz 313313 #80246 üzenetére
sztem azzal hogy infót kértél a kérdéses számról, gyakorlatilag nyomozásra kényszerítetted volna a üsz-ot... szerintem jogosan nem adtak felvilágosítást neked, ez nem az ő dolguk... hivd fel az nmhh-s központi számot ha épp erre az információra van szükséged, szerintem csak ez van mögötte..
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz 313313 #80248 üzenetére
de bizony kértél infót... épp azt az infót, hogy övék-e az a bizonyos szám... erre nem válaszol semmilyen ügyfelszogálat, mert nincs felhatalmazása hogy egy betelefonálóval efféle infót megosszon.. amugy ez a szám - elvileg- lehetett volna akár egy szerződött alvállalkozó tulajdonában is akár, s akkor mit mondjon szegény ügyfelszogálat? továbbra is csak annyit látok, hogy jogosan tagadták meg tőled bizonyos infók megosztását, akár tudták, akár nem a választ... te bizony olyan infót kértél ami nem megosztható, kvázi nyomozásra akartad őket rávenni... ahelyett hogy a kézenfekvőbb rendőrségi feljelentésnek futottál volna neki már a legelején is...
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz 313313 #80248 üzenetére
mellesleg (ha a nyilván titkos infó lekerését indokolnia kéne) mit kellett volna beirnia az "indok" rublikába a szerencsétlen ügyfélszolgálatosnak? az igazat, azaz hogy egy betelefonáló nyomozgatna saját szakállára? ugye nem várnád ezt el tőle, rövid úton utcára kerülne szerencsétlen...
egyébként pedig akkor járt volna el
-szerintem- helyesen, ha nem hablatyol, hanem korrekt módon közli veled, hogy "ez az információ titkos, Önnel nem megosztható".... ez megfelelne a jogszabályoknak is teljes mértékben... abból indulj ki, hogy ami számodra "rugalmatlanság" azt a cégek úgy hívják hogy "adatvédelem".. még ebben a speciális esetben is... ha pedig egy átlagos ügyfélszolgálatosnak mérlegelési joga lenne, az elképesztő dolgokat hozna magával.. hagyd tehát a nyomozgatást a profikra..[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz 313313 #80251 üzenetére
komoly cégeknél termeszetesen kell indok a titkos adatok lekéréséhez... aminek megalapozottságát ellenőrzi is rendszeresen a munkahelyi vezető vagy az adatvédelmi megbízott...nem Andersen vagyok csak ismerem pár ügyfélszolgálat működését...a telekom-ét speciel nem nem igazán, 20 éve dolgoztam náluk, ma már semmi nem úgy működik ott sem ... de neked sem ártana egy-két pillanatra beleképzelni magad a "másik oldal" helyzetébe... nekik jogszabályok tömegének kell megfelelniük
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
mától működik magentások részére a +5GB 30 napra ingyen.
1430-ra sms: +M1EXTRA5GB[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz PainKiller13 #80332 üzenetére
egyszeri és grátisz.. azaz nem kell lemondani... a feb. 12-i koncertre jelentkezett magentások a 1430-ra elküldött sms nélkül is kapják automatikusan
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz alexander12 #80340 üzenetére
én megkaptam automatikusan... akkor sztem küldd el a kulcsszót a 1430-ra, (ha eddig nem tetted meg) arról a számról ami a Magenta 1-be van vonva: +M1EXTRA5GB
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz alexander12 #80340 üzenetére
nekem a következő üzi jött tegnap reggel:
"Tisztelt Magenta1 ügyfelünk! Önnek mint az ajàndékkoncertre regisztràlò kiemelt ügyfelünknek 5 GB mobilinternet adatforgalmat aktivàltunk 30 napos felhasznàlàsra hogy kipròbàlhassa a gondtalan mobilinternetezés élményét. Üdvözlettel, Telekom"
-
tsteve
senior tag
válasz alexander12 #80342 üzenetére
szinte teljesen kizártnak tartom hogy nem magentába vont számokra is vonatkozna, de a telekomnál elég zavarosak mostanában az akció kiírások, tehát egy próbát nyugodtan tehetsz..
[ Szerkesztve ]
-
-
tsteve
senior tag
válasz enginev3.0 #80363 üzenetére
ha mondjuk 3-a a fordulónap (nálam az) akkor ma még időben lemondható... egyébként én is ugy tudom hogy a legtöbb (nem tematikus) adatcsomag az AFSZ szerint nem mondható le, csak az időszak végével... de akár a következő időszakra szóló lemondás is megérheti... de ha pl. elsejével kezdődött az új időszak, akkor nem éri meg már lemondani, mert mindenképpen levonják a díjat sztem is...
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Soulfly842 #80365 üzenetére
Soulfly842: jól értem ezt úgy akkor, hogy ha holnap lesz a fordulónapom, akkor ma már késő a lemondás, mert mindenképpen ki lesz számlázva? ha igy van, jól megbonyolította ezt a telekom..
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz dptrsk #80377 üzenetére
ez a logikus számomra is, amit írsz, de ha jól értettem pl. a tematikus csomagot ma kell(ene) lemondanom ha holnaptól indul, (számlás előfizetés esetén) mert különben fizethetek egész hónapra, vagy azt már januárban kellett volna lemondani? ez a része továbbra sem tiszta nekem...vagy esetleg a tematikus csomagok mindig elsejével indulnak?
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz dptrsk #80381 üzenetére
kösz... erre gondoltam én is... azaz a korlátlan tematikus opció lemondásának már nincs értelme az én esetemben, +5 giga ide vagy oda... bár az érdekes kérdés sztem továbbra is, hogy ha másodikán lemondja valaki az adatcsomagot, akkor hogyan "élhet" hó végéig a korlátlan tematikus opció, ami elvileg ugye a netplusz adatcsomagra "épül rá" ...de ez már csak tényleg kötözködés a részemről is
-
tsteve
senior tag
válasz Soulfly842 #80385 üzenetére
az adatcsomagnál simán megcsinálhatod ezt a trükköt opció nélkül is... 2 nap alatt elhasználod az 1 gigat pl. majd lemondod... 2/30-ad részt fizetsz az 1 gigáért, nem igy van?
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz dptrsk #80384 üzenetére
sztem ráépül, hisz csak a meghatározott csomagokhoz vehető igénybe, azaz ha nincs a csomag, az opció sem működhet. Idézek:
"A Korlátlan tematikus adatopciók meghatározott mobilinternet szolgáltatást tartalmazó díjcsomagok és adatdíjcsomagok mellé választható kiegészítő opciók... " -
tsteve
senior tag
válasz Soulfly842 #80387 üzenetére
nyilván csak 1x játszható ez meg havonta, ezt nem vitatom... de megjátszható... az opció sokkal "durvább" (kevésbé barátságos) szabályozású, s igy illogikus az egész.. na mindegy
-
tsteve
senior tag
válasz Soulfly842 #80389 üzenetére
ok, meggyőztél, az alapcsomagra épül az opció, már csak azt nem értem miért hagy kiskaput a trükközésre a telekom adatcsomag esetén (a törthavi számlázás miatt) s miért más az opciók kezelése..igazából épp a korlátlan opciók esetében lenne indokolt a törthavi számla hóközi lemondás esetén, hisz azzal nem lehet trükközni..
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz tsteve #80393 üzenetére
persze tudom, hogy akinek 2 napra kell csak net, de akkor "mindent bele" jelleggel, annak jó buli lehet egy korlátlan opció... de ugyanennek lehetővé teszi a telekom, hogy 2 nap után -időarányos számlázással- lemondja a 1-2-sok gigás adatcsomagját, miután pár nap alatt "felélte" azt... hol itt a logika?
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Soulfly842 #80394 üzenetére
rendicsek... zárjuk le
-
tsteve
senior tag
http://index.hu/gazdasag/2017/02/09/telefonos_csalokra_figyelmeztet_a_tesco_15_ezret_bukhat/
telekom-os számra küldették itt is az sms-t, s telekomos volt a csalók által feltöltött telefon is.. szeretik a csalók a telekom-ot
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Politika
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek