- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdőként
csendes tag
Üdv. Nem pont ez a típus, de Xiaomi wifi router. Másodlagos routerként használom, Xiaomi kamerákhoz.
Egyik napról a másikra, nem fogad a vezetékről jelet. Egy One(vodafon) routertől a kábel. Kipróbáltam másik routerrel, a bejövő kábelt, azzal jó. Csináltam resetet is, de semmi változás. Rá tudok csatlakozni, a wifi-jére, de nincs internet. A visszajelző is csak sárgán világít, a kék helyett.
Előfordulhat, hogy megadja magát? Alig több mint 1 éves. -
dchard
veterán
válasz
Doky1988 #7205 üzenetére
Nálam semmi ilyesmi nincs Openwrt-vel. Heti több 10 órát telefonálok vowifin ezen a routeren keresztül, és soha nem volt még vele gondom, pedig a vowifi meglehetősen érzékeny ha csak egy kis csomagdobás vagy jitter van már vissza is vált VoLTE-ra. Szóval ez valami egyéni probléma lehet.
-
Doky1988
senior tag
válasz
FingR86 #7202 üzenetére
Egyébként én jobb szeretem a gyári szoftvert. Szerintem jobban pörög sokkal mint az OpenWRT, stabil az OpenWRT is, nem mondom hogy nem, de pl a WIFI része szerintem nincs olyan betonstabil mint a gyárié, pedig gyári is OpenWRT -n alapul. Mióta az OpenWRT 24.10.1 van fenn, sokszor akad pl TV-n a Disney+.. Egy Xiaomi MiBox S van, de sokszor akad a net, meg kiírja Offline vagy, nincs WIFI kapcsolat stb.. MiWiFinél nem volt ez. Úgyhogy annyira nem vagyok megelégedve vele. Szerintem a gyári fw sokkal jobb, viszont cserébe kevés a frissítés, és nincs olyan friss.
-
FingR86
őstag
pár hete beneveztem egy be6500-ra.
a legtávolabbi helyen a lakásban mértem egy sebességet az ax3600-al is és a be6500-al is.
kb duplát tudott az új jövevény. Mindkettőn lefuttattam mérés előtt a wifi optimalizálást, szóval magának választotta ki a legüresebb csatornákat. Szóval így véget ért a kapcsolatunk ax-el -
dchard
veterán
Alapvetően a RAM a kevés benne. Nekem AX6 van ami tulajdonképpen az ax3600 512MB-os változata., és már az AX rádiók (lassan 5 évvel ezelőtt) is rohadtul ették a memóriát, valahogy nehéz elképzelnem hogy a BE-vel csökkent volna a memória igény. Akármilyen routert is vegyél, leginkább erre érdemes figyelni. És pont ez az oka annak is, hogy bár a SoC benne támogatott, kicsi az esély hogy egy dev nekiáll megcsinálni rá az eszköz szintű támogatást.
-
Mate
nagyúr
Köszönöm!
Ezek szerint nincs kizárva, hogy lesz rá, de hardveresen nem annyira acélos az eszköz.
-
dchard
veterán
Az összes a topikban tárgyalt Xiaomi router Qualcomm alapú, és mind támogatott. Honnan veszed ezt a butaságot? Az IPQ 5-6000-rel szerelt termékek is heti szinten bukkannak fel a támogatási listában. A BE3600 pro-val az a gond, hogy kevés benne a RAM, a nem Pro verzióban még kevesebb.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Lehet vennem kell egy routert. xiaomi BE3600 pro egész jó áron megkapható. Aki otthon mozog az openwrt világában, vajon várható rá openwrt támogatás?
-
Doky1988
senior tag
Megoldódott, megkérdeztem ChatGPT-t 😁
IP alapján nem működött de ahogy AI barátom írta MAC addressel müxik. -
Doky1988
senior tag
Próbáltam Firewall - Traffic Rulessel megoldani, de nem igazán működik. A beállítások:
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
luci-app-access-control csomagot hogy tudom felrakni?
Cél: Gyereknek este 20:00tól ne tudja nézni (elment az internet) a mesét. 😁opkg update volt előtte.
root@AX3600:~# opkg install luci-app-access-control
Unknown package 'luci-app-access-control'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-access-control. -
xabolcs
őstag
kabelen van osszekotve a mesh es remekul mukodik.
Ami a Xiaomi-s firmware alatt kabeles mesh-nek van hivva, az OpenWrt alatt csak "Dumb AP / Access Point Only" es semmi koze a valodi MESH-ez (802.11s).
Amit emlitesz 802.11r, az viszont tenyleg segiti a kliens eszkozok roaming-jat, de van ott meg 802.11k is es 802.11v is.
-
torkis
csendes tag
Ha meg tudod oldani hogy a routerek kábelen legyenek akkor a mesh helyett gyorsabb a 802.11r Fast Transition protokoll. Így a routerek jobban ki tudják futni magukat.
Amúgy nekem ment a mesh, de lassabb lett tőle a max sebesség. Az AgustinLorenzo féle builddel használtam akkor, de azóta visszatértem a hivatalosra. -
zacci
aktív tag
Van itt olyan, aki mesh-t hasznal openwrt alatt ?
Mukodik rendesen ? -
kgergo89
tag
Nem szoktam külön figyelni a CPU-t, a hálózaton 30+ eszköz van, de minden stabilan működik, még IPTV alatt sincs gond. Mesh-t nem használok, 3 ethernetes AP van a házban, a rackben switch-ek, otthoni szerver és NVR a kameráknak. Létezik Mesh-es OpenWRT build is, de arról nincs tapasztalatom.
-
zacci
aktív tag
válasz
FingR86 #7173 üzenetére
ok, de ugye a mikolt 1.1.19-bol ki lett gyomlalva a kinai haza pofazos ficsorok. Ezek akkor vissza fognak kuszni ? Az itteni leiras szerint tettem fel az 1.1.19-et.
Es ha felrakhato a legujabb fw, amit felkinalt a router, akkor nyomhatom a frissites gombot, vagy toltsem le az fw-t es ssh-n keresztul frissitsem az xqflash-el ?Ebben a leriasaban irja, hogy a jovobeli frissitesek siman felrakhatoak, de arra nem ter ki, hogy a gyomlalt uj frissites vagy a gyari frissites rakhato fel igy ?
gyomlaltbol csak 1.1.19 van ha jol tudom.
-
zacci
aktív tag
válasz
trance89 #7174 üzenetére
Openwrt most hogy all ? Mukodik a mesh ? teljesitmenyben hol tart ? ugy tudom meg mindig hianyzik belole a hw offload. Asszem az jelen allas szerint soha nem lesz implementalva.
Ez az 1.1.19 fw alapvetoen mukodott es 3 ev alatt kb. 2-3 alkalommal inditottam ujra a routereket. Nem akarok ezzel kulonoskeppen foglalkozni, csak mukodjon es kesz.
Felolem futhat rajta a windoz is csak mukodjon es ne kelljen vele kinlodni/foglalkozni. -
zacci
aktív tag
válasz
FingR86 #7171 üzenetére
Igen, 16 plus es 16 pro max, de az egyik mar kb. 3 honapja megvan es eddig nem volt gond. Igaz nemreg jott frissites IP-re.
Kicsit utana olvastam es kiderult, h masok is szivnak. Egy usernernek tuya okosotthon cuccal volt hasonlo tunete. A komplett router rebootolt miutan csatlakozott a wifire. Masoknal mas markaju teloval volt hasonlo jelensege, szoval nem egyedi az eset. Valami genral bug van az ax3600-ban ami miatt bizonyos eszkozokkel nem fer ossze es dob egy hatast. Router reset nem segitett egyik esetben sem. En most odaig jutottam h levettem 160- rol 80 Mhz-re, de ez sem segitett. Ugyan mar nem rebootolt a router, de folyamatosan elment a komplett wifi, majd egy ido utan visszajott, majd ismet…
Eloszor a tapra gyanakodtam, kicsereltem, de nem javult. Mar majdnem szetkaptam a routert, h ellenorizzem/csereljem a kondikat, de ugy tunik ez sem segitene, mert kiderult, h nem hw probelam.
Vegul sikerult ugy stabilizalni a helyzetet, h bekapcsoltam a wifi5 kompatibilitast a routerben, viszont igy elvileg nincs ofdma es bss coloring.
Igy most stabil a 160Mhz is.
Lattam h van frissites IP 16 miatt, de nem tudom, h ez hogyan rakhato fel. Jelenleg 1.1.19 kigyomlalt kinai fw fut. Erre hogy rakhato fel az ujabb fw ? Gondolom ha ra nyomnek az fw frissitesre, akkor tegla ?Eletemben nem lattam meg olyat, h egy csatlakoztatott eszkoz router rebootot okozna, pedig volt mar dolgom jo nehany routerrel. Ez igy hihetetlen gagyi.
-
zacci
aktív tag
válasz
Silent77 #4105 üzenetére
Szia,
Jol ertem, hogy nalad restartolt az AX3600 ?
Merthogy nalam is most ez a problema. kb. 3 evig mehetett minden kulonosebb gond nelkul, de mostansag random eldobja mindket wifi savot, sot az uptime szerint meg restartol is mind2 router. A node-on ilyenkor sargan vilagit a felso led.
Tapot mar csereltem, de nem segitett. Annyi valtozas tortent, hog uj telo lett itthon, de azert az durva lenne, hogy e miatt restartol a router.
Nalad lett valmai megoldas ? Lassan ott tartok, hogy nem erdekel a kimeno teljesitmeny, kibaxom az ablakon az egesz kinai csodat es veszek valami ertelmesebb markat.
Odaig jutottam, hogy levettem 160Mhz-rol 80Mhz-re a savszelt es igy nem restartol, de a wifi halozaton igy is megszunik a net idorol idore kb. 1 percre.
A wifi halozat meg lathato, de a ping mar nem megy. -
zacci
aktív tag
Ujabb erdekes megfigyeles. Este 21:30h korul indul az anomalia es egeszen reggelig tart. Ez ido alatt mindket mesh-be rakott router kb. 2-5 percenkent ujraindul. Ez nagyon fura jelenseg es egyelore nem talalom az okat. Napkozben nincs gond. Tegnap levettem 80Mhz-re a savszelt es ugy tunik azota nem produkalja a hibat.
Okozhat interferencia router ujraindulast ? Ilyenkor a node routeren a felso led sargara valt. Arra gyanakszom, hogy este valaki beinditja a routeret, majd reggel aramtalanitja. De olyat meg nem lattam, hogy e-miatt egy masik router rebootolna...
A mesh link kabelen tortenik. -
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy 1Gbit-es optikai netem van, aminél ha közvetlenül a modem után mérek, általában 8-900Mbit a sebesség, de ha az AX3600 után mérek (ugyanúgy UTP), akkor csak 5-600Mbit-el megy. A routeremen Openwrt van... Viszont a belső háló fix IP-it a saját routerem osztja ki. Okozhatja ez a sebesség csökkenését? Esetleg megoldás? THX
-
zacci
aktív tag
Sziasztok,
Nehany eve tulajdonkeppen problema nelkul mukodik 2db AX3600 MESH-el kinai 1.1.19 kigyomlalt firmwarrel. A gond most az, hogy par napja elkezdte eldobalni az 5G-t. Lehetseges, hogy interferencia van valami kozeli routerrel (panel) passz. Azt viszont eszrevettem, hogy van mar ujabb cn fw ami kompatibilitasi problemat old meg IP16-al.
Kerdes, hogy van 1.1.19-nel ujabb kigyomlalt fw ?
Ha nincs, hogyan lehet feldobni a legujabb cn fw-t hogy ne legyen tegla ? Az int-ben ugye korlatozva van a teljesitmeny, ami viszont nem jo nekem
Openwrt support hogy all ? Mukodik a mesh es a kimeno teljesitmeny is rendben allithato, mint a cn-ben ?Valaszokat elore is koszi !
-
dchard
veterán
A legfrisebb Openwrt (master) verziót használók figyelmét felhívnám, hogy pont 7 perce váltottak az új 6.12-es kernelre:
https://git.openwrt.org/?p=openwrt/openwrt.git;a=commit;h=ba923ee5aec5db1f91b54a6fd24b58ad98df0b6f
Ismerve a korábbi évek tapasztalatát, a nem "bátoraknak" azt javaslom hogy pár napig ne frissítsenek, mert ilyenkor azért lehet bőven probléma.
-
trance89
Topikgazda
-
PpenoO
őstag
Openwrt telepítési útmutató szerint az mtd12 és 13as értékekre kell checkolni. Ez azt jelenti, hogy a többi érték eltérhet?
Én annó a gyáriról váltottam kínai patchelt verzióra illetve bdata módositást csináltam az összefoglalóban elérhető fileok és leirások alapján. Az mtd17 értékek eltérnek a gyáritól. 0160a000 0001f000 helyett 0160a300 0001f000. Feltehetem direktbe vagy vissza kell álljak gyárira először?
-
dchard
veterán
válasz
xabolcs #7157 üzenetére
Engem aztán nem lehet azzal vádolni, hogy a Qualcomm vagy a SW stack amit kiizzadnak, a szíven csücske volna.
De azért meg kell látnunk ennek az egész szarhalmaznak az eredőjét: ez pedig az offload infrastruktúra hiánya a linux kernelben. jelenleg nincs olyan elérhető API amin keresztül szabványos módon az egyes gyártók bedrótozhatják a saját offload infrájukat a network stack-be. Ennek pedig látjuk az eredményét: mivel ugyanezt a szopást amit az Openwrt-nél átélnek a devek, megtapasztalták a QCA-s mérnökök is, ezért szinte soha nincs kernel főverzió váltás --> ezer éves bugos kerneleket tákolnak, minden gyártó a saját megoldását turmányolja.
Erre írtam, hogy előbb-utóbb meg kell ezt oldani kernel oldalon, mert pusztán erőből (CPU) a beágyazott HW-ek nem fogják tudni ezt megugrani, méghozzá nagyon nem...
-
xabolcs
őstag
Szegeny fejlesztoknek az elete sajnos nem jatek es mese!
Ahogy irtad is: nem veletlenul nem fog bekerulni se a hivatalos OpenWrt-be se az upstream kernelbe!
Amilyen jok a qcom-os telefonok szoftverei, olyannyira gaz a qcom-os routerek szoftverei.
Minden tiszteletem ezen lelkes fejlesztoke, akik mindig ujra es ujra gatyaba razzak az integraciot. -
dchard
veterán
-
Doky1988
senior tag
B Verzió:
Vagy ha valakinek egyszerűbb 2 scriptet használni, akkor megcsináltam a LED (ON) -t is. Aki a zöld ledeket nem akarja kikapcsoltatni, az értelemszerűen azt a részt kitörli, csak ha ajánlhatom inkább SSH -n pl "NANO" szerkesztővel szerkesszétek, és mentsétek.
Akinek nincs fenn az SSH-n: opkg install nano
Majd nano ledoff-openwrt-ax3600.sh
-------------------------------------------------------------------------------------------------ledoff-openwrt-ax3600.sh <- LED kikapcsolás (AioT, Internet, System, WAN, LAN1, LAN2, LAN3, LAN4)
ledon-openwrt-ax3600.sh <- Fentebb említett LEDek visszakapcsolása.Használat:
1. A 2 scriptet vagy WGET-el töltsd le SSH-n a router root könyvtárába, vagy WinSCP -vel lépj be a routerbe, és másold be a root könyvtárba.
2. Lépj be SSH -val a routeredbe, és adj a 2 fájlnak futtatási jogot, ha már letöltötted:
chmod +x ledoff-openwrt-ax3600.sh
chmod +x ledon-openwrt-ax3600.sh
Most ha szeretnéd kipróbálhatod minden működik-e, hogy crontab időzítésnél ne érjen meglepetés
Írd be SSH -n:./ledoff-openwrt-ax3600.sh
./ledon-openwrt-ax3600.sh
Most elvileg KI és BEkapcsoltak a routereden a LED-ek.
3. Időzítsd be a KI és BEkapcsolást. Lépj be a routered admin felületére, majd keresd meg a menüben a Rendszer/Ütemzett feladatok menüpontot. Majd a megjelent oldalon másold be ezt az üres mezőbe:
00 20 * * * /root/ledoff-openwrt-ax3600.sh
00 8 * * * /root/ledon-openwrt-ax3600.sh
Majd Mentés.
Mostantól minden este 20:00-kor kikapcsol, és minden reggel 8:00-kor bekapcsol a LED a routeren. Használd egészséggel
TESZTELVE: OpenWrt 24.10.1 r28597-0425664679 stable verzióval.
-
Zsadi
őstag
Szia!
Véletlen nem hallottál hasonló hibáról, más appal kapcsolatban? Openwrt-t használva jön csak elő:Yettelt OtthonNet + Yettel tv. Zte szolgáltatói eszköz bridge módban, AX3600 utána kötve. Az internet jól működik, szokásos streamingek, konzolok jól mennek, azzal nincs probléma, a Yettel tv appal van érdekes jelenség: Telefonon (Xiaomi Mi10T) app-ban és böngészőben, Nvidia Shield Pro-n elindul a tv adás, lehet tv-t nézni, ezen a 2 eszközön megy.
PC-n, laptopkonon (Win 10, 11 ), androidos Philips tv-n nem, "Lejátszási hiba!" üzenettel el sem indul az app. Yettel topikban, ügyfélszolgálat sem segített.Gyári fw, vagy a módosított kínai fw alatt nincs ilyen probléma, csak openwrt alatt.
Hátha Te valami hasonló hibával találkoztál már. 🙂
-
Doky1988
senior tag
LED-ek kikapcsolása AX3600 (OpenWRT)
ledoff-openwrt-ax3600.sh:
# Vilagito LEDek kikapcsolasa AX3600 (OpenWRT)
# Kek LEDek /Elol/ (AioT, Network, System)
echo "0" > /sys/class/leds/blue:aiot/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/blue:network/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/blue:system/brightness
# Zold LEDek /Hatul/ (WAN, LAN1, LAN2, LAN3)
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:01:green:wan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:02:green:lan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:03:green:lan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:04:green:lan/brightness
vagy ha valakinek kell fájlba, ami tuti müxik, kiraktam webemre: [Letöltés]
Letöltött fájlt, másold fel a router root könyvtárába (SCP, vagy lewgeteled), majd chmod +x ledoff-openwrt-ax3600.sh aztán LuCi -ba Rendszer/Ütemzett feladatok -nál add hozzá:
00 20 * * * /root/ledoff-openwrt-ax3600.sh
00 8 * * * /etc/init.d/led start
Majd Mentés, és készen is van. crontab rész: este 20:00-kor kikapcsolja a LED-et, reggel 8:00-kor meg vissza.
A megoldás természetesen TESZTELVE lett!
-
Jani899
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném a xiaomi be7000 router -hez esetleg magyarításról (visszaolvasva láttam róla említést) tud valaki valamit?
Vagy van talán direk topikja valahol?
Kössz előre is! -
dchard
veterán
válasz
xabolcs #7141 üzenetére
Mondjuk az egy nagy kérdés, hogy mi lesz a következő generációval, mert az ARM magok messze nem fejlődnek annyira, hogy tisztán SW-ből ki tudjanak nyomni 5-10gigabitet, ráadásul az NSS azért a bridge és wifi forwardingot is gyorsítja. Én teljesen értem, hogy az NSS-ből sosem lesz semmi upstream oldalon, de valamit mostmár ki kell majd találni, mert itt szétszakad a történet... És sajnos semmi ami netstack oldalon az elmúlt években történt, abból nem látszik, hogy lenne a csőben valami erre a problémára... Platform szinten nincs se DPDK, se semmi...
-
xabolcs
őstag
Amit meg latsz a nemzetkozi forumon, NSS build-ek, azok "community" build-ek, nem hivatalosak es lelkes fejlesztok legoztak ossze verrel es izzadsaggal.
Hasznalhatod azt is, hivatalos OpenWrt helyett, de oda menj panaszkodni, ha vmi nem mukodik!
En pl. azt hasznalom a Dynalink-emen, de csak mert az a fo router. -
dchard
veterán
Az NSS offload működéséhez szét kell túrni a kernel network stack-jét, méghozzá jó mélyen. Ezt ép eszű kernel fejlesztő soha nem fogja beengedni a kódba. Ezt egyébként fel is fogják a QCA-as devek, mert kísérletet sem tettek erre, ebből látszik hogy tisztában vannak a szituációval
Szóval nem valószínű.
-
Doky1988
senior tag
válasz
trance89 #7136 üzenetére
Egyébként azt mond meg nekem, hogy hogy lehet az, hogy kábelen lemérek szinte maxot, míg telefonon ugyanazzal a szolgáltatóval (ZNET Telekom Budapest) telefonon csak 200mbitet mérek. Ez mitől van?
Ez PC -n mérve:
Ez meg mobilon, kb 1 méterre se a routertől. (A telefon egy XIaomi 13T Pro, 1gbitet bőven kihajt WIFIn is, pesten Yettel szolgáltatóval 1200mbitet is mértem vele a Vácin)
Ez meg egy másik mérés 5 percel utánna, ugyanezen a telefonon csak most DIGI szolgáltatón mérve. Tehát ez azt jenti, hogy a gyári openwrt a vanilla is vígan kihajtja WIFIn is az 1gbitet szinte. Ez elég pozitív így.
-
-
xabolcs
őstag
válasz
Doky1988 #7134 üzenetére
cron-nal meg forum keresovel ... de az OpenWrt forumban!
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
1 újabb kérdés.
Hogy kell beállítani azt OpenWRTbe hogy este 20:00 és reggel 8:00 között kikapcsolja a LEDet? Nappal mehet. -
blasi20
tag
A hack-elt Global is képes a 30dB-re?
-
Doky1988
senior tag
Ok megvan, hosszú volt a fájlnév
-
Doky1988
senior tag
Ilyenkor mi a szitu?
root@XiaoQiang:~# ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/openwrt-qualcommax-ipq807x-xia
omi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=1
&& nvram set flag_last_success=1 && nvram commit
ubiformat: error!: please, first detach mtd13 (/dev/mtd13) from ubi0root@XiaoQiang:~# grep rootfs /proc/mtd
mtd12: 023c0000 00020000 "rootfs"
mtd13: 023c0000 00020000 "rootfs_1"
mtd17: 015cc000 0001f000 "ubi_rootfs" -
dchard
veterán
válasz
Doky1988 #7119 üzenetére
Nem. A master az master, ahol éppen a git tart:
https://git.openwrt.org/?p=openwrt/openwrt.git;a=summary
A stable az az utolsó stabil kiadás jellemzően több hónappal a master mögött. A master naponta akár többször is frissül --> nagy a kockázat arra hogy van benne hiba, vagy nem várt működés.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #7117 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy azért a master az elmúlt hetekben átélt pár érdekességet. IPsec kliens nem fordul le napok óta, ergó aki frissít az utána nem tudja telepíteni. A sokak által használt ddns-scripts nem frissül normálisan, csak ha kézzel törlöm a konfigot és újra beállítom. Ennek az eredője az hogy most váltanak GC15-re és ilyenkor csomósodnak a hibák. Most biztosan érdemes várnia annak aki master-en van.
-
dchard
veterán
válasz
Doky1988 #7115 üzenetére
PPPoE-vel 940megát mérek vanilla Openwrt-n. Tök jól kihajtja. A probléma inkább akkor van, amikor PPPoE-n kéne nagy sebességgel de wifin keresztül forgalmazni. Ilyenkor a PPPoE a NAT és a Wifi is eszi az erőforrást (a három közül a wifi a leginkább). Ebben az extrém esetben megtörténhet, hogy 600megánál kikoppan. Ha ebből a háromból bármelyiket elhagyod, például nem arra élvezkedsz hogy mennyit mér a telefonod wifin speedtest-tel, akkor már nincs is probléma.
NSS-nek sajnos van számos hátránya is a nyilvánvaló előnyén túl, ezt sokszor kiveséztük már. Tökéletes megoldások nincsenek, dönteni kell.
-
Doky1988
senior tag
Valahol azt olvastam, sőt asszem openwrt oldalán, hogyha 1gbites neted van az NSS csomag tudja azt.
Ha az internetsebességed közel 1 Gbps, akkor a hivatalos OpenWrt build nem fogja elérni ezt a sebességet. Vagy ha további folyamatokat tervezel futtatni a routeren, amelyek erőforrásokat fogyasztanak, az ronthatja az útválasztási sebességet. Ebben az esetben megpróbálhatod használni ezeket a NEM hivatalos buildeket, de ne feledd, ezek NEM hivatalosak, és így nincs hivatalos támogatásuk .
De melyik verziót használod? Stable?
-
trance89
Topikgazda
válasz
blasi20 #7107 üzenetére
Ha mindent a leírás szerint jól csináltál akkor reset után nem maradhat 1.0.17-en. Valami biztosan kimaradt.
Miért nem az összefoglalóban található 2. Gyári patchelt firmware szerint csinálod? lényegesen egyszerűbb
Annyira fontos a miwifi app? Nem értem miért ragaszkodnak annyian hozzá, egy primitív adathalász szar
Akkor már miért nem az NSS openwrt fw-el próbálkozol? Jobb teljesítményt produkál mint bármelyik gyári fw verzió. Nem kell hozzá bdata-val sem szórakozni ami azért eléggé mélyvíz#7108 Doky1988
Gyári 24.10.1, tudom nincs HW-es gyorsítás de nem izgat túlságosan. A 800/200-as netet kábelen röhögve kihajtja izomból is, nálam ez a lényeg. A mobil eszközöknek sima netezésre több mint elég a 6-800mbit, sokkal fontosabb a megbízható működés ez pedig a hivatalos openwrt alatt adott.#7111ozono
Na pont ilyenkor érdemes elgondoldni a gyári fw lecserélésén... -
blasi20
tag
válasz
trance89 #7106 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Továbbá örülök, hogy te válaszoltál, mert te biztos tudsz tanácsot adni. Az alábbi leírás alapján(https://logout.hu/bejegyzes/fingr86_ax3600_global_verziobol_kinai.html) próbáltam megcsinálni a Kínai fw felrakását, de az istenért nem sikerül. Az utólsó pont az, hogy reseteljem a routert. Na eddig a rollback fw üzemel rajta, és az összes pont ami a leírásban van megtörténik, majd mikor reset megtörténik visszaáll a global fw-re mintha semmit nem csináltam volna. 4x próbáltam meg, és minden esetben ez a végeredmény. Számomra értelmezhetetlen a jelenség.
Nincs arra lehetőség, hogy távoli elérésen keresztül ezt valaki megcsinálja? Kezdek belefáradni....
-
trance89
Topikgazda
válasz
blasi20 #7105 üzenetére
1.1.25-ből nem készített senki patchelt verziót. A ruszkik sem foglalkoznak már vele (az összes patchelt fw tőlük származik), szinte mindenki áttért openwrt-re köztük én is. Nem vagyok hajlandó 5 éves fw-t futtani a routereimen, xiaominál minden újabb frissítés csak kozmetikai javításokat tartalmaz. Első a biztonság...
Ellenben az openwrt nagyon látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt 2 évben amióta hivatalosan elérhető a routerünkre, erről leginkább dchard kolléga tudna nyilatkozni -
blasi20
tag
Az 1.1.25 nincs meg valakinek
SSH+txpwr
verzióban? -
ozono
csendes tag
udv, megjelent egy uj wifi hotspot ami kinaibetuk_wifi87EF neven (mi) logoval. A mac address-e kozel azonos az altalam hasznalt wifi-jevel, rakapcsolodva guest.miwifi.com "bejelentkezo oldal" kinai szovegekkel jon be.
Tippre azt gondolnam, h be lett kapcsolva guest wifi a routeren. A mi wifi app-ban azt mutatja hogy ki van kapcsolva. Ha bekapcsolom, es adok nevet jelszo stb latszolag elmenti, de igazabol nem tortenik semmi. marad off-on a kapcsolo es uj hotspot se lesz.
Kerdesem hogy lehet kikapcsolni ezt hotspotot? kiniai AX3600 1.1.19 stable verzioval -
Jani899
csendes tag
Üdv! Régebben olvastam itt valahol hogy a BE7000-re esetleg magyar firmware készülőben... Esetleg valami hír erről?
-
Doky1988
senior tag
Én is az 1.1.25 -ös firmwaret használom, igazából semmi problémám vele, megy minden flottul. Mióta kijött azóta lefrissítettem és patent.
Google Chromehoz meg ajánlom ezt a bővítményt, ez lefordítja a menüt:
[Translate Mi]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest