Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsteve
senior tag
ha eddig nem tette meg, most sem fogja sztem... és a többiek sem akarnak a kis sebességű árversenybe beszállni.. ezt megmutatta az utóbbi pár év.. külföldön ráadasul a tv szolgáltatások amúgy is csak trükközve érhetők el ráadásul, amire tehát leginkább alkalmas lenne egy külföldi korlátlan kis sebességű roaming, azt pont nem nagyon lehet majd használni, max. valami fizetős vpn-nel...
-
tsteve
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
a telekomnak nincsenek kis sebességű csomagjai, ezért nem valószinű hogy lépni fog emiatt.. mint ahogy a többiek sem
-
A UPC (akinek egyébként saját hálózata sincs
), nagyon kis korlátozásokkal bevezette a teljeskörű ingyenes adatroamingot az EU területére.Kiváncsi vagyok, hogy mit lép erre a Telekom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Játszott valaki ezen a Telekomos nyereményhullámon? Elvileg május-5én sorsoltak, de a nyertesek listájára kattintva semmit nem hoz be nálam. Hol lehetne ezt még megnézni?
-
Sziasztok!
Felhívtam a Telekom ügyfélszolgálatot, akik közölték velem, hogy egy iPhonra 2 féle iOS verzió van ugyan abból (egy függő és egy független).
Letettem a telefont. Nem vagyok képes elhinni, hogy ennyire képzett munkaerő áll rendelkezésre ma magyarországon a Telekomnál.
Értem én, hogy vasárnap van, de elegm van abból, hogy mindenki a másikra mutogat.
-
Gabesz87
veterán
Gondolkodom a Magentaban, mert végül is kb.ugyanannyi lenne mint most összesen a mobil+otthoni. A kérdésem hogy az 50.000 Ft kedvezményt bármire lehet használni? Mármint azokra a TV-kre is ami nincs a felsorolt listában? Nekem a Pana 50D6S30 jön be arra pályáznek. Igénybe vehető vajon erre is az 50e?
-
chab7
addikt
Sziasztok!
Otthoni telekom előfizetéseket szeretném összevonni a mobil előfizetésemmel, plusz új készüléket is szeretnék. Ahogy látom olcsóbban nem jövök ki így (ha kell új telefon is), hanem ugyanannyiért lesz több/nagyobb/gyorsabb szolgáltatásom vagy telefon nélkül kicsivel olcsóbb lenne az eddigi előfizetés.
Net+TV+mobil előfizetés mindenképp kell, mert netet nálunk vidéken más nem ad csak telekom, otthonra kell tv is, így muszáj mindent telekomtól, mert külön-külön máshonnan sem jönnék ki olcsóbban, itt meg legalább magentába ad kedvezményt. Amit néztem az a 30 megás net + szuper tv + hoppá plusz csomag mobil L előfizetéssel 1 giga mobilnettel valamivel 15 fölött lenne így egyben + a telefon részlete (ami egy S7E-nél már 5000 alatt van).
A kérdés, hogy tudnék-e jobban kijönni valami más konstrukcióban vagy ebbe belemehetek mert ezeket együtt máshogy sem lehet olcsóbban kihozni?
Köszi! -
psajti
aktív tag
Hello mindenki! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Music előfizetésem aminek novemberben jár le a hűségideje. Namármost vannak ugye ezek az új "összelegózható" díjcsomagok amire ha jól értem átválthatnám 2 év hűséggel a jelenlegi előfizumat. Ha ezt megteszem akkor új készüléket is tudok vele kedvezményesen vásárolni? Vagy az az opció mindenképpen csak novemberben jöhet szóba amikor a lejár a jelenlegi hűségem? Kedvezőbb lenne nekem az amit most összeraknék, de új készülék vásárlása nélkül nem szeretnék most 2 évet aláírni.
-
gianone
őstag
válasz
ans1980
üzenetére
Ennyire vállaltál hűséget. Nem válthatsz ennél lejjebb, jelen esetben nem is lehet, illetve ezzel számolják a kötbért, ha felmondanád a szerződést. Ha nem vállalnál hűséget, pont ezért nem írná.
Írják a csomagok alatt:
2 év hűséggel a vállalt költési szintre (a hűségvállaláskor a Mobil díjcsomag és a net csomag havi díjainak kedvezmények nélküli összege).
Epack nélkül és havidíj-kedvezmény nélkül ennyi.
-
ans1980
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem! A napokban átváltottam Mobil S + Adat XS csomagra 3000 forint havidíjért. Láttam hogy kapok még 300 forint kedvezményt ha aláírok 2 év hűséget, ezt ma megtettem. Most ezt írja: Havi díj
2700 Ft/hó
Havi díj kedvezménnyel
(3300 Ft vállalt minimum havi díj)
Mit jelent ez a vállalt minimum havi díj? Ennyit minimum beszélnem kell? Ha nem vállaltam volna a hűséget, akkor meg csak 3000 forint lenne? Mert eddig nem írta a minimum havi díjat... -
dugynok
senior tag
Köszönöm mindenkinek

-
gianone
őstag
Te nem akarod megérteni.
Ha valaki elhagyja a kártyáját, nem odaadja, egy személyivel bárki gond nélkül más nevére veheti a számát. Persze, lehet feljelentést tenni, de ki szeretne egy telefonkártyáért rendőrségre, bíróságra járni. És mikor vége az ügynek, akkor kapja vissza a számát, addig lesheti. Ez így elég világos neked?
És miért tenne ilyet bárki? Csak. Mert megteheti. Akár egy lopott személyivel. A törvényhozó szándéka is sérül. Pont az lenne a lényeg, hogy tudni lehessen, kinél van a kártya. Ezért nincs felhasználó sem. Majd jönnek a hajléktalanok nevévre egyeztetett SIM-ek.
-
ACE-
addikt
válasz
tsteve
üzenetére
A hírközlési törvény melyik szakasza sérül? Írd le kérlek, ne a levegőbe beszélj.
Adatvédelem? Légyszíves az adatvédelmi törvényt is illeszd be, annak melyik szakasza sérül?
Az előfizető gyűjtést is vezesd le kérlek, a Telekom tevékenységével miben változik a régi gyakorlata?
Magyarázd meg, hogy ezzel a módszerrel mitől nem kerül ki több SIM kártya?Az eredeti "előfizető" jogai, aki feltehetően önszántából adta át a kártyáját másnak? Annak a joga hogy sérül? Amikor átadta a kártyát, feltehetően tudta, hogy az azon maradt egyenleget (ha egyáltalán volt rajta) az új felhasználó felhasználhatja. Ha ellopták tőle, és szüksége volt rá, feltehetően ezidáig már bejelentette.
A fentiek alapján a "régi előfizető" miért tenne meg bármit, hogy más ne használja a kártyáját? Hiszen az egyik esetben Ő maga járult hozzá, hogy más használja, a másik esetben meg vagy le**arja, hogy ellopták, vagy már bejelentette, és kért új SIM-et.
Gondolkodj már, és olvass, mert agyament amit művelsz itt a topicban, alaptalan vádaskodás, jogszabályra hivatkozás, annak pontos hivatkozása nélkül. Ez így semmi több mint levegőbe beszélés. -
dugynok
senior tag
Sziasztok,
Milyen indokkal kérjek kártyacserét, hogy ne kelljen érte fizetnem, ha új telót veszek, de nem a szolgáltatótól,, hanem függetlenül másik üzletből? Az új teló 4g-s, a régi kártya nem az!
-
tsteve
senior tag
a 1430 ma már a valós infót adja (azaz bárki regizhet bármelyik kártyára az online felületen ha az nála van), gondolom volt update náluk is...
mi a probléma a Telekom módszerével?
- nem teljesülnek a szerződéskötés feltételei, nem nyilatkoztatják az új embert (aki eddig nem volt telekom ügyfél) hogy ő szerződést akar kötni a Telekommal... csak egy "sikeres egyeztetés" szöveg olvasható... itt akkor is sérül a hírközlési tv. ha az indító oldalon van olyan szöveg, hogy szerződünk veled (az egyik fül lenyitása után)
egyértelmű akaratnyilvánitasra is szükség van a hk. tv. szerint az ügyfél részéről is...
- a fő probléma itt valójában az adatvédelem... s emellett előfizető gyűjtés történik törvényi kötelezettségnek beállitva... adataidat a törvény végrehajtása miatt lehetne csak gyűjteni, de itt előfizető gyűjtésre is használják, hiszen ezen kártyák jelentős része kikerülne a rendszerből július 1-én ha nem ilyen módszereket használna a Telekom
-
Telenornál máshogy megy: "gyere be az üzletünkbe ha szerződni akarsz" kb. ezt üzeni a Telenor oldala hasonló esetben
-
mindemellett az eredeti elofizető jogai is sérülnek, nincs Ászf-ben hogy mit tehet az eredeti előfizető ha azt szeretné hogy más ne használja az ő kártyáját, akárhogy is került idegenhez, eddig működött az ő védelmük is, kaptak levelet pl. de most a folyamat nincs leirva sehol... -
ACE-
addikt
válasz
St3ven
üzenetére
Te még mindig nem érted... A jogszabály megalkotásának semmi köze a nyereséghez, meg hogy megéri-e. A "haszon" a bűnüldözés eredményessége, és a bűncselekmények megelőzése. Millió bűncselekményt telefon segítségével is el lehet követni, de van olyan bűncselekmény (például tipikusan a telefonos csalások, nyertél, csak egy feltöltőkód kell) amit kizárólag telefon segítségével tudsz elkövetni. Eddig ez úgy működött, hogy az elkövető bement bizonyos sufni GSM boltokba, ahol a korábban a GSM boltok által vásárolt SIM kártyát megvehették névtelenségüket megtartva. A GSM bolt pedig az esetleges rendőrségi megkeresésre, ami a szám használóját célozta, elmondta, hogy valamely eladott telefonhoz adta ajándékba, de már nem tudja melyikhez. Voltak egyes cégek, amelyiknek a nevén 20-30ezer ilyen kártya volt. Ugyanez a helyzet egyes hajléktalan személyekre. Van néhány hajléktalan, akiknek a nevén szintén több 10ezer telefonszám szerepel. Ez a jogszabály változással megszűnik.
2. dolog, ami jobban kapcsolódik ide, hogy vannak olyan bűncselekmények, amelyeket úgy követnek el, hogy besétálnak egy GSM boltba, ahol szerződést kötnek olyan személyivel, amit úgy találtak, ill. neten rendelnek ugyanilyen személyivel, vagy akár cég nevében. Ezek is elkerülhetőek lesznek így. Nagyon fontos, hogy ha eltűnik a személyid azonnal jelezni kell, mert csak így előzhető meg az efféle vásárlás, és az utána lévő felesleges hercehurca...
-
Zoli133
addikt
Üdv, telekom webshopban egy olyan termék megrendelésénél ami van az adott üzletben és ott is szeretném átvenni, miért csak 4 nappal későbbi átvételi dátumot tudok megadni?
-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Mester, én hiszek neked

Most azt kellene tenned, hogy felhívod a 1430-at és hasonló határozottsággal megmondod nekik is, hogy ők hülyeséget mondanak az érdeklődőknek, mert nem úgy van, mint ahogy mondják

-
ACE-
addikt
válasz
St3ven
üzenetére
Nem csak a szolgáltató, bárki ellenőrizheti (feltéve ha tudja minden személyes alábbiakban bekért adatodat):
https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/OkmanyErvenyessegLekerdezes.xhtml -
Mr Dini
addikt
Hát uraim (és hölgyeim) leköteleztek a rendkívül gyors, és türelmes felvilágosításukkal!

Nagyon köszönöm a segítséget mindannyiótoknak! Már be is aktiváltuk a dolgot.

-
gianone
őstag
Másfél hónap után már eldönthetnék, a wifi fon melyik új csomagokhoz jár. Legalább a régieket már nem írja.
-
válasz
Mr Dini
üzenetére
Fix esetén 25 Ft a hívás és sms díja mindenki felé, illetve érdemes bekapcsolni mellé a Most opciót, az ezt csökkenti hálózaton belül 9, kívülre és sms esetén 19 Ft-ra.
A szükségessége azért van, mert a Maraton mellé kell meglévő net, a Fix-nél extra díj nélküli, 0 MB "technikai net" van, vagy másképp mondva nem kell aktiválni netpluszt vagy napinetet a Maraton használatához. -
ACE-
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, valószínű az eladó munkakörijében benne van, hogy nézni kell, de ettől nem lesz antropológus! Ő azt fogja állítani, hogy hasonlított rá, pedig nem is nézte. És ha ki is derül hogy tényleg nem nézte, max. kirúgják, mivel nem volt jogszabályi kötelezvény, most már lesz/van, ennyi.
-
Mr Dini
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat!

Miért van szükség a Fixre váltani? Mennyiben más az, mint az öt?
Az öt darab olcsóbb szám megmarad? Illetve a hívás tarifája nem lesz drágább?
-
aprokaroka87
nagyúr
Értem
tehát ha mondjuk nekem ellopják a személyi igazolványom,aki ellopja vásárolhat vele úgy hogy a fotó ami a személyin van az nem hasonlit arra aki ott van.Szerintem ha ez igaz lenne az büncselekmény lenne,vagy hanyagság.
Azért van fotó az igazolványon hogy azt is kell nézni.
-
ACE-
addikt
válasz
St3ven
üzenetére
Jajj, bakker, azért vezették ezt be, hogy a helyszínen az üfsz-os figyeljen oda, hogy kinek ad el előfizetést. Az eladó nem antropológus, nem feltétlen lehet arcról személyazonosságot megállapítani és legtöbbször nem is ellenőrizte. (Hidd el, tudom...) A személyi kötelező ellenőrzésével (ami eddig nem volt kötelező) viszont kiszűrhető és ezzel kikerülhető, hogy valaki besétáljon más személyijével, és vegyen egy 300ezres telefont 60ezer kaució ellenében egy 16ezres havidíjú díjcsomaggal.
-
lcdtv
tag
Valaki tudja hogy miért tünt el az előfizetésemből a korlátlan email net opció. De úgy hogy nem is szóltak!
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Az egyik fiam elég nagy net addikt, s mivel holnaptól táborozni mennek, kell a 4G mindenképp... S gondoltam, mielőtt felhívom őket, megkérdezlek ismét Benneteket is.
Domino 5 Quick csomagja van, elméletileg 3000Ft+ feltöltésnél jár Neki akár 1 GB adat. Nos, nekem ez az akár szó gyanús volt, de gondoltam meglátjuk!
Azóta rohamosan fogyott az egyenleg a kártyán, s mint kiderült, a napinet csomag aktiválva volt. Ezt is csak személyesen tudták megmondani egy T pontban korrektül, mivel se az alkalmazásuk, sem pedig a telefonos üfsz. mélyen hallgatott erről...

Nem baj, ezt lemondtuk már, viszont kellene Neki holnaptól valamilyen netcsomag. Egyelőre egyszeri egy gigára gondoltam, de jó lenne, ha ezt egész évben, s nem csak egy hónapig tudná kihasználni. Ha jól értettem a Marathon csomag tud ilyet. Namost, elég csak ezt kérni, vagy kell hozzá valami más is?
Illetve ez az akár 1 GB pontosan hogyan működik?
Köszönöm!

-
poli27
veterán
Itthoni előfizu mellé(net+tel) amit 8 hónapja van meg(még nem arany), kötöttem egy új mobilt előfizut (L) meg egy hordozottat (L), csak 1 készüléket tudtam vásárolni, mennyi időnek kell eltelni, hogy a másik számhoz is tudjak venni? A Telenornál simán bármit odaadtak már majd 10 éve ott voltunk, csak meguntam a térerő problémákat.
-
tsteve
senior tag
válasz
St3ven
üzenetére
ha nem egyezik vmelyik adat a személyiben, akkor a hamis személyi az egyik lehetőség... a másik a hatósági adatbázis hibája... ez utóbbi a valószínűbb, de ezt egy ügyintéző nem tudhatja soha biztosan, s mindenképp további macera jön.. azért sz@r a nyilvántartás mert emberek készítik...felesleges ezen rágódni... most te jártál így...ez van
-
St3ven
addikt
válasz
tsteve
üzenetére
Jaj, ne már, hamis személyi... DNS vizsgálat ne kelljen?
Azt, hogy hamis-e a személyi, úgy szűri ki, amennyire az megfelelő körültekintéssel megállapítható. Vagy kéne egy olyan igazolványt is bevezetni, ami azt igazolná, hogy a személyid nem hamis?
És miért lenne szar a nyilvántartás?
-
St3ven
addikt
Továbbra sem értem, ha ott helyben látta az igazolványomat az ügyintéző, és rögzítette róla az adatokat, miért kellene adategyeztetni a hatósági nyilvántartással.
Maga az igazolvány a hatósági nyilvántartás kivonata, pont ez a lényege, hogy ami abban van adat (természetesen érvényességi időn belül), az hiteles. És mivel én is ott voltam, meggyőződhetett a személyazonosságról. Nyilván nem loptam el magamtól a személyimet.
Érted, mire akarok kilyukadni?
-
ACE-
addikt
válasz
St3ven
üzenetére
Az adategyeztetés azt jelenti, hogy a személyi igazolványodban szereplő adatokat egyeztetik a hatósági nyilvántartásban lévővel. Ha a személyivel kapcsolatban pl. bejelentették, hogy elvesztették, vagy ellopták, vagy körözik, akkor nem lesz az adategyeztetés sikeres. Ezzel kerülhető el pl. hogy a lopott vagy elhagyott személyiddel pl. előfizus telefont vegyenek.
-
Oszhgiv
csendes tag
Tegnap rendeltem online felületen előfizetéssel 1 telefont. Ha meggondoltam magam, másik telefont kérnék,hogy a legegyszerűbb módosítani a rendelést?
-
törölt tag
Üdv.
Most aktiváltam kezelőn keresztül egy Domino 5 Quick SIM kártyát.
A csomagoláson azt írja, hogy "ajándék egyszeri 200 MB".1777-en jelszót igényeltem, aztán hozzáadtam a fiókomhoz.
Látom bekapcsolva a napinetet...
Visszahívtam a 1430-at. Másik ügyintéző....
Kértem, hogy kapcsolja be nekem a technikai netet, mert szeretném kikapcsolni a napinetet.
Erre ő: mi nem kapcsolunk be semmit...hívja a 1777-et.
Oké..
Akkor másik kérdés: ha átváltok "domino fix"-re, akkor kikapcsolódik a napinet, és lesz technikai netem? Illetve a 200 MB megmarad? A válasz igen volt.
A jelenlegi állás pedig ez:Szóval: napinet aktív maradt (pedig ászf szerint a fix-hez nem kapcsolható be), és nem tudom, hogy most mi van a 200 MB-tal.
Szerintetek

-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Végre leírta valaki. A poszt lényegét be kellene tenni az összefoglalóba. Ezt én most kivastagítom, hogy egy arra jogosult intézni tudja a dolgot, utána pedig ezt a posztót vissza tudja tenni simára, vagy törölni tudja.

-
Beca1990
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
inkább követné a telekom a Telenor példáját sokmindenben...

-
tsteve
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
mindenestre az is tény, hogy a 1430 (immár másodszor is) veled ellentétes infót adott nekem most is, azaz idegen nem adategyeztethet semmilyen kártyára még a kóddal sem, csak az előfizető... gáz van a cégnél, hidd el nekem...
-
Soulfly842
addikt
Ez nem a Telenor, hanem a Telekom topic,
Én a tényeket, s nem a találgatásokat írtam le. Nem érdekel a találgatás, vagy ha valahol mást mondtak. Mégegyszer mondom, hogy nem az egyes esetek és a félrevezető információkért kardoskodás érdekel, vagy h. igazam legyen, hanem a tényeket írtam le azoknak a kedvéért, akik ezért térnek be ide, Felesleges szőrszálhasogatásba nem fogok bocsátkozni. Remélem ezt megértitek,
En nem egy-egy esetet láttam már, nagyon nem, így nem érdekelnek a téves spekulációk, konklúziók sem. Köszönöm mindenesetre, h, ismét tartalmas a Telekomhoz kapcsolódó valós információk kerülnek előtérbe, 
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tsteve
üzenetére
Szerintem a T-mobile nál sem szabadna tilosnak lennie.
Ugyanis ha te nem vagy regisztrálva mint mint felhasználó,akkor pl személyes ügyintézés során elküldhetnek a bubánatba,mivel nem te vagy az előfizető,sőt semmivel nem tudod igazolni hogy te hasznalod a kártyát.
Persze kérdés hogy a használó az mit takar ez esetben.
Szerintem ez arra szolgálna hogy te mint a kártyát használó is tudj ügyet intézni az eredeti tulajdonos bele egyezése vagy jelenléte nélkül.
-
tsteve
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
ahhoz képest hogy - állítólag- tilos már a felhasználókénti rögzítés, a telenornál működik simán :
[link] -
goop
őstag
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
Így van. Ezt én is a saját káromon tanultam meg, jó sok éve. Vettem 500Mb adatot, ami eleve jó drága volt, hó vége előtt pár nappal. Ebből elment kb 100-150Mb. Következő havi számla meg plusz 30.000 Ft, mert időarányosan csak 40-50Mb járt, ez felett ketyegett az X Ft/kb. Csak erről elfelejtettek szólni aktiváláskor, harcoltam velük, de kb a felét így is ki kellett fizetni.
-
-
tsteve
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
ehhez képest nekem pl. telenor nem engedett rögzíteni saját adatot párom kártyájára az adategyeztetés során, hiába volt jó a kód és minden egyéb adatom, azt kérte a végén, hogy menjek be egyéni szerződést kötni...
előtte délelőtt pedig a telekom 1430 is azt közölte hogy csak a jogosult előfizető végezhet adategyeztetést, idegen nem... valami komoly zűr van itt, akármit is írsz -
válasz
poli27
üzenetére
A számla alapján 2 napot volt Mobil Lben a hordozott szám.
1 napra jutó hálón kívüli egység kb 5 perc/SMS. Mivel részarányosan fizeted, így az egységeket is részarányosan kapod meg tört hónapban.
Ezt a 2 napot 350 forint le is vonja, a maradék hívást kiszámlázta kb. 700 forint. -
Soulfly842
addikt
Kieg:
Ez a folyamati metódus jogi személyeknél maradt csak meg (kft-k, magánszemélyek, stb.) Részlegesen, ehhez hasonlatos módon.
Ettől függetlenül ugyanúgy Online, ill tel. ügyintéző által tudják elvégezni az adategyeztető tel számon.
Adószámot egyéb adatokat is ellenőriz a felület, ill. azt is, hogy olyan személy végzi-e a regisztrációt, aki az eljárási folyamatra jogosult-e.
-
Soulfly842
addikt
válasz
gianone
üzenetére
(#85000) tsteve
Nekem ne akarjatok lekicsinyelően (felületesen olvastad át, fuss neki még eggyszer) észt osztani PLS
Kicsit több sejtelmem van a folyamatokról, mint a többi felhasználónak, akiknek válaszoltok, válaszolgattok.Ideje azt hiszem tisztába tenni néhány dolgot, hogy ne csak spekulációk, találgatások, s a betérőknek dezinformációk szerepeljenek itt! Tele van a topic téves adatokkal és találgatásokkal.
Nem felületesen olvastam át, hanem ti nem vagytok tisztában a dolgokkal.

A metódus, ami fent le lett írva, hogy a 30 napos folyamat alatt, ha jelentkezik az eredeti tulajdonos már MEGSZŰNT létezni magánszemélyek esetén, mivel az az ideiglenes 30 napos felhasználó rögzítési folyamata volt!
A folyamati metódusok teljes egészében megváltoztak.
04.23 óta TILOS és nem működik a Felhasználó rögzítésEz a folyamati metódus jogi személyeknél maradt csak meg (kft-k, magánszemélyek, stb.)
___
Hiába írja le bárki, NEM KELL ügyintézőhöz baktatni átírás, illetve egyebek miatt, mivel a rendszerekben már NEM LÉTEZIK felhasználó rögzítés, s előfizetőt sem rögzítenek közvetlenül.
Ők is csak ugyanazt a rögzítést végezhetik el, amit bárki megtehet az online felületen.
(EGYEDÜLI kivétel, ha riasztóban van az eszköz, vagy ha külföldi személyről van szó) (vadkamera esetén Ki kell műteni addig a kártyát, mivel erre nincs extra kitétel, ezt az előfizetőnek magának kell megoldni.)
Előfizető(!)-váltás
2017. június 30-ig az új előfizető adatait az online adategyeztető felületen tudja megadni az ügyfél és ügyintéző is fent leírt folyamat szerint. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az új előfizetőnek el kell végeznie az adategyezetést a törvény értelmében.
Ebben az esetben is az végezheti el a módosítást, akinél ott van az adott SIM kártya, és vagy arról telefonál, vagy arra tudja fogadni az egyszer használatos jelszót. Tehát az előfizető-váltás feltétele és folyamata 2017. június 30-ig ugyanaz, mint az adategyeztetésé, csak az a feltétel, hogy a SIM kártyának az ügyfélnél kell lennie.
A központi nyilvántartásban történt sikeres ellenőrzés után az adatok a Telekom adatbázisunkban is ellenőrzése kerülnek és ezt követően kerül rögzítésre az adott ügyfélhez. Sikeres rögzítést követően az ügyfél tájékoztató SMS-t kap.
____
Van külföldről is elérhető telefonszám:
+36-30-344-0861
Amit a roaming díjszabás szerint lehet hívni, ha valaki telefonon akarja egyeztetni, s huzamosabb ideig kint tartózkodik.
___
FONTOS!
A Domino adategyeztetés során az ügyfél születési helyét pontosan ugyanúgy kell rögzíteni, mint ahogy az igazolványban szerepel.
Például, ha Budapesten született az ügyfél, és az igazolványban így szerepel: „Budapest 08 (Magyarország)”, akkor a felületen is így kell beírni, fontos a szóközöket is figyelni.
A budapesti kerületek arab, míg a vidéki nagyvárosok kerületei római számokkal szerepelnek az új típusú személyi igazolványokon a születési helynél.Így nagyjából ennyi, amit hirtelen egzakt módon (és vita tárgyát nem képezhető módon) leakartam írni, mert ez ÍGY MŰKÖDIK

Lehet egyet érteni vele és nem, de a törvényi szabályozás az TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁS, amiről igazából OFFOLNI lehet csak a témában, de teljesen felesleges a továbbiakban, mivel az erről szóló folyamatos írosgatás miatt elveszlik a lényegi tartalom a TOPIC-ban. Így most már kicsit azt hiszem, hogy ezt az off áradatot félbe is lehet hagyni
Hogy mások is ki tudjanak igazodni itt. Köszönöm! -
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Megszokott az hogy a telekom a neten rendelt sim kártyát nem szállítja le a megadott időre? Szerda vagy csütörtök volt a visszaigazolásban, ehhez képest még ma sem jött a futár, de még csak egy tájékoztató, elnézést kérő hívás vagy email se
Magyarország legnagyobb szolgáltatója tényleg ilyen? -
gianone
őstag
válasz
tsteve
üzenetére
Valamelyik topikban olvastam, hogy valaki 30 napot szívott, mert nem tudta kinek a nevén volt kártyája, végül utána kiderült, hogy az unokatesója nem olvasta el az értesítést. 30 napos procedúra volt neki. Egy másikban meg valaki pont értesítést kapott, hogy az ő régi kártyáján egyeztetnek adatot, és mit szól hozzá. Mivel alapból nem érint, mert ideiek a dominóim, és előfizetéses ügyfél nevére lett véve, és erre 1430 azt mondta, idén nincs szükség egyeztetésre, így nem jegyeztem meg, melyik szolgáltatónál voltak ezek, de így normális.
A másik meg a talált SIM, miért ne akarhatná valaki regisztrálni, ha simán lehetne. Nem lopta, találta. És ha tényleg úgy volna, hogy simán megcsinálják, és ez el is terjed, minden talált SIM-et a saját nevére íratna mindenki, ha úgysincs következménye.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgatós találkozó
- Autós topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), nagyon kis korlátozásokkal bevezette ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De egy szimpla feltöltőkártyás szerződéskötésnél nem sok értelmét látom ezzel húzni az időt. OK, hamis személyi stb., de még így sincs szerintem arányban a nyereség a plusz adminisztráció terhével.

Mert valami rejtett dolog mindig van.