- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cs1csó #135956 üzenetére
Abszurd ez a felhajtás ami körülötte van.
Abszolut igazad van, de mikor volt x nap korlátlan bekapcsolható opció, akkor sok okos egész nap speedtestelt és nyekeregtek is sokan, hogy húdeszar ez az 5gé. (az b+, nem is az 1bites elméjükkel van a baj)
Nyilván a T nem véletlenül eresztette a népekre az 5gé lehetőséggel együtt ezt a korlátlan net opciót!
Lehet fogadni hogy jövő héten csak hang opció lesz.
Az szinte tuti utána meg 1giga!
-
-
MolTol
tag
válasz
Cs1csó #135833 üzenetére
Nézd, valamit a marketingnek ki kell izzadnia, hogy monetizálja az 5G-t. Én totál egyet értek, hogy ez az ESS marketing 5G nem ér semmit, sajnálom is, hogy a vodás nyomás miatt belementek. De pl. én itt élek a Balatonnál, és itt azért bőven voltak olyan helyek az elmúlt években ahol a nyári csúcsban 1mbps is alig volt, most meg 500+, de ez nyilván nem is ESS, és ha nem lennék egyébként is korlátlan csomagban, akkor nekem számítana, hogy elérjem az 5G hálót…
-
válasz
Cs1csó #135787 üzenetére
Pl ha nem használsz DoH vagy DoT-t, akkor minden cím, amire rákeresel látható és eltéríthető. Akkor is, ha saját DNS címet írsz be.
Erre jó a certificate pinning, mert azzal megakadályozod a további forgalmazást a cím felé, de ettől még nem fog működni adott környezetben.A végponti titkosítás tényleg sok helyen általános, csakúgy mint az emberi (hívjuk most) figyelmetlenség a kiberbiztonságra.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #135787 üzenetére
A gond akkor lehet, ha nem az adatforgalomra utaznak, nem megfejteni akarják. 10 éve fejlett módszerekkel dolgoztak a csalók, biztos nem butultak el. Jó esetben mást találnak meg.
Ha így lenne az azért biztató, hogy próbálnak a biztonságra adni. Bankok. Ettől még nem árt óvatosnak lenni.
-
kchris78
veterán
válasz
Cs1csó #135599 üzenetére
Én mondjuk úgy, hogy nem elsősorban ezeket a platformokat használom, nem tartottam etikusnak ezt az egészet. Miért volt ez így, szerintem sok ember 1-2GB forgalom kerettel csak emiatt pörgette végtelenül az oldalt mert ez volt ingyé. Most már legalább amennyit forgalmaz az ember annyi van és kész.. a +30%-al persze egyetértek, szerintem simán érzékelhetően kellett csökkennie úgy egészében a forgalomnak a hálózaton mikor kivezették.
-
sajtos365
tag
válasz
Cs1csó #135426 üzenetére
"aktiválható augusztus 9. és 13. között."
Talán így értették, de az appban 10-ig írják.
-
válasz
Cs1csó #135079 üzenetére
Igazán nincs mit! Ha valamivel elakadsz, írhatsz priviben és megnézem...elég ritkán használom mostanában.
Anno olvastam, hogyan kell beállítani, nálam az első két opció ilyen...
Utána jön a NZ országbeli cím és a telószámok, amiket már az App-ban is tudsz managelni, utóbbi nekem nagyon tetszett, mert több számot tudtam rögzíteni(amihez nyilván hozzáfértem) és az App-ban ki lehet választani, melyik számot jelezze ki hívószámként.
Amire figyelni érdemes!
Az
automatic recharge
opciót kapcsold disabled-re!Most néztem, csak 7 éve van meg, nem 8 és 50 dollárt fizettem be eddig összesen.
-
válasz
Cs1csó #135077 üzenetére
A MegaVOIP oldalon kellett anno regisztrálnom és utána telepítettem az App-ot, bejelentkeztem ugyanazon jelszópárossal és utána már működött.
Ne fordítva csináld! Előbb a honlapon reg és utána a mobil app. (a honlap elfogad New Zealand-i címet is, anno ezt javasolták, befizetéskor majd látod, miért)
MobilVoip appot de már az elején elakadtam "provider"-nek mit állítsak be?
Ezt nem tudom hol látod....
-
MadMancs
veterán
válasz
Cs1csó #134664 üzenetére
Szerintem ebbe nem érdemes belemenni hogy melyik a minőségibb hálózat. Nekem van Telekom és Voda (Netfone) is. Egyik kutya másik eb. Hol ez vérzik el, hol az. De egy biztos, az már csak történelem hogy a Telekom a legstabilabb és legjobb lefedettségű hálózat (valaha tényleg az volt). Rég elvesztette előnyét a többivel szemben, egyrészt mert utolérték a többiek, másrészt tökönlőtték magukat a 3G lekapcsolással (mai napig rengeteg 2G only területen utazok át, ahol előtte azért teljesen használható HSxPA hálózat volt).
Összességében nincs olyan hogy jobb. Mindig csak attól függ hol vagy hol laksz és merre mozogsz. Legjobb = Attól függ merre jársz. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #134664 üzenetére
Csak ennyi lenne a magyarázat? Telekom brandname? Hát, nem tudom… Sajnos én azt látom ez nem elég a mostani inflációs, mindenre beosztom a pénzem világban. Békéscsabai ügyfélszolgálatos szerint sokan váltanak kényszerből, főleg ha ugyanazt kapják kis kompromisszumokkal az ár harmadáért.
-
-
válasz
Cs1csó #133940 üzenetére
"túltolt marketing már akkor árulták a telefonokat amikor még fasorban sem volt"
+
#133946lugosi "Akkor is tele voltak a fórumok az "én maradok 3G-n, minek az" felhasználókkal, a 6G-nél meg tele lesznek "én maradok 5G-n, minek az" felhasználókkal."Az egyik első fecske a Xiaomi 11 5G volt 2021 tavaszán, az 5G NE meg 2021 őszén jött.
Akkor vettem, mert úgy tolták az 5G reklámot, mintha már a napokban rá lehetne menni bárkinek. 2 év telt el mire igen.
Régen, amikor csak 2G volt, meg 3G, remekül működhetett az a stratégia, hogy megvette az ember a 3G-s telefont és sok évig használhatta minden további biztonsági probléma nélkül a 4G elterjedéséig, mert nem okostelefon volt.
Maximum a garancia járt le.Most ezzel szemben, megvetették sokakkal az 5G-s telefont - nem volt kötelező, de eléggé megvezető volt a marketing, mert azt nem mondták, hogy vegyétek meg aztán majd 2023 közepén majdnem már használhatjátok is - és pl a garancia az már vagy lejárt, vagy lejáróban van, de lassan ezeknek a készülékeknek a terméktámogatásának több mint a fele leketyegett. Ma nem igazán lehet kihúzni az 5G támogatás teljes ciklusára, mert nemcsak biztonsági frissítések nem lesznek addig, hanem majd a mobilapplikációs elkezdenek megfogyatkozni, amikor már nem lesz elég az Android 13 nekik.
-
kl122
tag
válasz
Cs1csó #133940 üzenetére
"zsúfolt cella esetén fog kidomborodni ennek a technológiának az előnye amiből a felhasználó lehet nem is fog észrevenni semmit max annyit hogy nem túl gyors a net "
Aha...
Bedugult a 4G, ezért lehalt az 5G is
Állítólag majd 5G SA esetén lesz ez amit írsz. -
Oliverda
titán
válasz
Cs1csó #133940 üzenetére
Ezek az összehasonlító mérések nem sokat érnek ebben a formában. Egy-egy ilyen teszt finoman szólva sem reprezentatív.
A dominósok meg mindig is másodrendű ügyfelek voltak és lesznek. Bő fél évig használtam főszámnak dominót, januárban tettem vissza postpaidre, és, hát mindenhol akadnak különbségek, a nyilvánvalón (pl. eSIM) túl is.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Cs1csó #133940 üzenetére
"zsúfolt cella esetén fog kidomborodni ennek a technológiának az előnye"
Ebben egyetértünk.
"5G-s telefonok felárasak"
Ezt nem látom, hogy valóban így lenne.
"a "jelentéktelen" " lesajnált" dominósokat csak teszt jelleggel engedik fel, mint ha ez a technológia valami " prémium" cucc lenne"
Érdekes, hogy mennyire eltérően érzékeljük ugyanazt a dolgot. Te csupa negatívumot sorolsz, szerintem pedig jó dolog, hogy a feltöltőkártyás ügyfelek is kipróbálhatják. Nem láétok se lesajnáltságot, se jelentéktelenséget őket illetően. emellé érdemes figyelembe venni, hogy a nem-korlátlan csomagos havidíjasok (köztük én is) vélhetően csak a teszt idejére érik el az 5G hálózatot.
Nem látom olyan borúsnak a helyzetet, mint ahogy lefestetted. -
-
Balcsix
senior tag
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
Cs1csó #133390 üzenetére
Nincs olyan, hogy kizsákmányolás: profitmaximalizálás van: ha megveszed ennyiért, akkor ennyiért fogják adni. Ha elég sok ember ezért szolgáltatót váltana, akkor megmozdulnának. Az is verseny, hogy figyelik a többieket és nem áraznak feleslegesen alájuk, hiszen nem feltétlenül akarnak már piacot szerezni.
Versenyre mi, felhasználók tudnánk kényszeríteni a szolgáltatókat, de sajnos itthon az állam vastagon beleszól a piaci versenybe, így ne is várjunk mást -
kchris78
veterán
válasz
Cs1csó #132292 üzenetére
Yettelben 25% a tulajdonrész. Mivel a főtulaj nem enged teret, ezért kisebbségi tulajnak semmi jelentősége.. Osztalék esetén tarthatja a markát, ha nincs akkor annyi... Valószinű ezért ahogy írták is eladásra kerül.
AH: Ez mindig is állami volt és ezek a vagyonelemeket necces is lenne eladni. (hegytetőkön lévő területek, adók stb..)
Valamint nem tudom az aktuális állapotot de nem tudom mennyi ország van ahol ne lenne a helyi mobilszolgáltatók között egy, ami kisebb nagyobb mértékben állami érdekeltségű...
Illetve azt értem hogy pl az MTVA-ban az állami érdekeltség ott ennek hatalmas jelentősége van a politika miatt. De egy mobilszolgáltatóban? Genyó egy külföldi cég is tud lenni ahol az előirt profitráta legkisebb nem beteljesülése esetén is visszafognak mindenféle opcionális fejlesztést (5G, házon belüli kutatások, áremelés stb..) és elegendő hogy éppen csak eldöcögjön a hálózat a minimális paraméterekkel.
Szerintem a Telekom most ebbe az irányba halad. Amilyen speedtest értékeket látni és olvasva az itteni tapasztalatokat. -
kchris78
veterán
válasz
Cs1csó #132285 üzenetére
csak egy maradhat
. pl.: vodafONE One dijcsomag? Osztrak regi szolgaltato One? Amig T-Mobile volt es Pannon meg voda addig a T volt abban a statuszban meg a T-Systems mint most a Vodafone meg a 4iG lesz/van. Akkor is az állam által abszolút preferált szolgáltató volt (a fejlesztesek minoseget meg a bkk szemlelteti). Érdemes meghallgatni az utolso hwsw podcastot, Koi Tamás mond egy két érdekes dolgot.
Off: Szerintem nincs uj a nap alatt, eleg a 90-es evek őskáosz felallasara gondolni: allami matav, axelero, origo.. Az "erdekesebb cegek" pl ready, elender... es a kicsik.
Egyesul a digi es a volt upc. Hatalmas szolgaltato lesz. Viszont a upc koax halozatanak hany eve van hatra ami egy total zsakutca? A Telekom is fejleszti ezerrel az optikat, csereli a DSLt aztan / mellette a koaxot is.. Szerintem a upc halozatat egyszeruen le fogjak kapcsolni. -
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #132033 üzenetére
1-2-3GB-ot hozzávágni az ilyen csomagokhoz
erre írtam hogy 100-200-300GB lenne már reális 2023-ban
Nekem másik szolgáltatónál volt 500MB-os!!! flottás csomagom de a legtöbb alkalmazásnál nem számolt mint
facebook és messenger, viber, insta, tiktok, twitter, waze és google maps
ezeket mindet évekig használtam úgy hogy nem csökkent soha le az 500MB-os csomagom
youtube-ot számolták, ott 2 videót megnéztem és máris leszívta az egészet illetve a böngészést is számolták viszont azzal mindig elvoltam a havi korlátból
Ha eddig nem halt bele a szolgáltató akkor most hogy meg szűnnek ezek a csomagok, mondjuk megnézhetnék hogy az ugyanilyen csomagban lévők átlagban mondjuk fogyasztottak havi 50-100GB-ot és felajánlani nekik hasonlót de abban már mindent számolnak. Akkor lenne legalább korrektJa kihagytam hogyha elfogyott az 500MB csomag akkor 256kbit körülre lassították a youtube-ot amivel még mindig bőven elvoltam és nem veszélyeztettem a hálózatot
-
Nikaré
őstag
válasz
Cs1csó #131854 üzenetére
Különben az ilyen material/modernizáló/fejlesztő stb. fasságok rendkívül bosszantóak tudak lenni! Főleg amikor az említett esetben, lazán próbálod a pénztárnál elővarázsolni, de hol volt, hol nem.
Ilyen "ésszerű" változtatás után miért nincs valami pop up rávezető tájékoztatás !?!? -
kchris78
veterán
válasz
Cs1csó #131792 üzenetére
Szerintem a hivatalos inflacio nem lesz annyi. A 2x %-os inflaciok havi inflaciok. Jan-Dec inflaciokat osszegezve nem jon ki annyi KSH szerint. Vitatkozhatunk persze hogy mi a fogyasztoi kosar de szerintem 15-20% korul lesz ez a KSH féle szám. (plusz elvileg mar emeltek egyet osszel)
-
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #102456 üzenetére
Tettek bele pénzt, Ballmer még a Nokiát is felvásárolta milliárdokért. Olyan funkciók voltak Lumiában korábban, amelyek Apple-nél csak később (vagy nem is) jelentek meg. Pl. live photos, glance screen, wireless töltés, újragondolták az ikonrács kinézetet is. Viszont hiába akarsz már kialakult kétszereplős (iOS és Android) piacra betörni, ha a fejlesztőket és cégeket nem érdekli az app írás pár % táborra és a Google az iOS App Store-ral ellentétben a WP áruházba nem engedte a YouTube, Gmail appokat. Amit a Microsoft csinált kiváló YouTube appot azt levetették. Hiába volt a Lumiákban remek integrált social hub, ha a Facebook és társaik közbeszóltak. Ami a Microsoft nagy hibája volt, többször rebootoltak pár éven belül, a WP7 kuka, jött a 8 megint kuka, jött a 10 UWP itt már tényleg nem vette őket senki komolyan és Ballmer után Nadella lélegeztetőgépre tette. Neki a felhő és Office fontosabb.
Megértem a Telekom sem fordít energiát a Windows appra, az a csoda eddig volt! Hiszen gyakorlatban már évek óta halott a Windows Phone.
-
4Grider
félisten
válasz
Cs1csó #102257 üzenetére
Ebben a ZTE rendszerben nem sikerült ezt összehozni. A torrent korlátozása is csak úgy sikerült nekik, hogy a teljes sávszélességet csökkentették ilyenkor 2 Mbps-ra. Lett is belőle elég sok ügyfélpanasz megosztott net esetén. A torrent korlátozásán felbátorodva találták ki a HD 2 Mbps-ra lassítását, csak épp nem sikerült nekik összehozni az adott cella terheltségével a korlátozást.
Ez az egész rendszer úgy néz ki, mintha a rendszerrel nem vettek volna supportot, vagy vettek, csak nem tud közös nyelven kommunikálni a két fél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Autós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest