- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pimpa
tag
válasz
Delfanboy #269 üzenetére
Tudtál azóta napfényben fotókat csinálni?
Akár mind a 4 kamerával, ha lehet, köszi
A másik fórumot követve nekem most fennforgás van, mert lehet most épp áll le a 11 Ultra szoftverfrissítése és az integrity check hiba miatt rá leszek kényszerítve új telefon beszerzésére. Nekem ugye mókolt kínai, nyitott bootloaderes telefonom van -
Szmtgp
csendes tag
-
domos
senior tag
Én eddig nem sokat fotóztam vele de nagyon elégedett vagyok, gyári kamerával is.
-
Helltak
őstag
Nálatok is olyan a töltés, hogy feltölti 100%-ig, utána nem tölti és meleg a telefon amikor leveszed a töltőről? Okos töltés ki-be, ugyanaz ez a helyzet.
Este töltöm mindig, egy régi nem gyors töltővel. -
Beaumont
aktív tag
-
Delfanboy
tag
Tldr:
Színhelyesen a képek OneDrive-on preview-ban, máskülönben GDriveról leszedve helyileg, ha van 100% DCI-P3 színterű kijelződ.Megvan a probléma. A képek sRGB EOTF with DCI-P3 Color Gamut színtérben készültek gyárilag, ami egy Apple hibrid színtér. Aki nem 100% DCI-P3-at lefedő kijelzőn tekinti (sRGB) meg annak a primer színek túlszaturáltak lesznek. Helyileg, Google Drive-on, ImageBB-n stb... nem konvertál sRGB színtérre, nincs színkezelés. A OneDrive helyesen mutatja a színeket, felhőben konvertál profilt, valszeg sRGB IEC 61966‑2‑1‑re, de nem elég nagy a preview felbontása sajnos.
Samsung telefonon, tableten, ami támogatja a DCI-P3/Image P3-at, natural kijelző módban automatikusan vált gallérián belül. Gdrive-ra töltöttem fel egy piros teszt képet, ha letöltöd és látszik a karakter középen P3-ban jeleníti meg a képet, helyileg lementve színhelyesen látod a képeim.
Firefox, Chrome, Samsung interneten van beállítás DCI-P3 kezelés kényszerítésre ://flags-ben. Nekem nem ment, de lehet valakinek fog.
Win10/11-en DCI-P3 flagek HDMI flagek miatt csak HDR módban megy. Viszont a Win HDR rakás sz@r, ha csak nincs kalibrálva szín profil rá (szerintem még úgy is), így lokálisan letöltve a képek szintén túlszaturáltak lesznek, P3 ide vagy oda.
Akinek van OLED TV-e pendrive-ra mentse ki a képeket, beépített képnézegetővel nézze meg a Gdrive-ra feltöltött képeket, úgy 100%-ban színhelyesek, egyáltalán nem szaturáltak a primerek, azt látod, amit a telefon tud.Lightroomal/Photoshoppal próbáltam ICC oldaláról leszedett sRGB V2 és V4 Prefrence profilokra konvertálni, sajnos nekem problémás az sRGB EOTF with DCI-P3 Color Gamut hibrid miatt. Próbáltam DCI-P3/Image D65 P3-ra konvertálni majd onnan standart sRGB-re az sem ment. A v4 ment valamelyest, de ott a jellegzetes Leica LUT szált le. Valaki biztos ügysebb ebben, így nem tudom a full res képeket sRGB-ben feltölteni.
Ettől lehet eltérés nyilván, kinek, hogy van beállítva a kijelzője.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Fehercsoki #263 üzenetére
Egy lelkes modder szerkeszti, hétről hétre ad ki javítást hozzá.
Gyakorlatilag úgy működik, mint egy gcam, csak gyári kamerával.Én gyári kamerát évek óta nem nyitottam meg egyik új Xiaomin sem. Egyszerűen nem üti meg a szintet. Nem bohóckodom vele.
-
Pimpa
tag
válasz
Delfanboy #261 üzenetére
Valószínűleg van rajta valami post process mikor feltöltöd. Gondolom talán van valami beállítási lehetőség.
Amit én észrevettem, hogy telefonról és számítógépről feltöltött ugyanaz a fotó másképp jelenik meg a Facebookon. A telefonos képpel csinál valami újratömörítést vagy nem tudom mit, de megjelennek "fodros hullámok" sokszor a képen.Van napsütésben készült fotóid 15 ultrával mind a 4 kamerával? Megnézném, hogy néznek ki. Auto módban persze
-
tomcsi
őstag
Sziasztok!
Huawei p30pro-ról a költözést milyen programmal érdemes megoldani? A jegyzetek melett, sms-ek ésatöbbit szeretném átmásolni. Kb úgy szeretném ha müködne, hogy letettem a Huaweit és onnan folytattom a Xiaomin.
Valamint a hivásrögzitést milyen programmal lehet megoldani? Esetleg van valami amire a készülékvásárláskor figyelni kell mint pl a Honor Magic 6-7Pronál a C431?
-
Delfanboy
tag
válasz
Delfanboy #261 üzenetére
Még amikor új volt a telefon, reddit-re is töltöttem fel képet közvetlen telefonról. Ott is helyes a szín.
Itt a link is. -
Delfanboy
tag
-
Delfanboy
tag
válasz
Mopar Gabor #254 üzenetére
A fotorgear készített a 14 ultrához tokot, amin volt tele foglalalt. Remélem a 15-höz is kiadnak egyet.
-
Segal
veterán
válasz
Mopar Gabor #254 üzenetére
Egy prototipus sima 15 telefonnal már bemutattak egy elképzelést. Szerintem abba az irányba fognak elindulni.
Lényegében egy magsafe szerü felcsatolhatóság amin van 2 érintkező és igy árammal is el tudja látni a csatlakoztatott kiegészitőt. -
Mopar Gabor
csendes tag
válasz
Delfanboy #224 üzenetére
Automata módban nem sokáig használtam, de a pro mód viszont elég sok szabadságot nyújt, én lightroom-ban szerkesztem meg a képeket. Az 1 inch-es főkamera zseniális és a 4.3x zoom optika is rendben van. Arra leszek kíváncsi, hogy vajon a Xiaomi fog-e gyártani ugyanolyan vagy hasonló teleoptikát, mint amit a Vivo X 200 Ultra-hoz gyártott?!
-
Helltak
őstag
válasz
Mopar Gabor #251 üzenetére
Túl rég volt már nálam a 14 Ultra, majdnem egy éve.
Igen, annak változtatható volt.
Nyilván egy ekkora szenzor mellé jól tud jönni a F4-es rekesz napfényes időben, hogy minél kisebb legyen mélységélesség.2 napja van meg a 15 Ultra, túl sok időm nem volt még fotózni.
Mint telefon, viszont sokkal jobb a 15 Ultra (eddig). Üzemidő, kevésbé melegszik sokkal. -
Delfanboy
tag
Amik relative kis méretűek azok Leica Authentic profilal készültek, mert nem kényszerítette rá a Vibrant-ot az 50/200mp mód. Nincs rajta extra színezés. Ezen kívül max natural filtert tudok rá rakni. Esetleg a HDR-t autoról off-ra tudom állítani, arra páran panaszkodtak, de .jpg nem tartalmaz HDR metadata-t pluszba, tehát nem ignorálhatja.
Töltöttem fel egy extra képek nevű mappát. Borongós idő. 1:1 ilyenek voltak a színek. Első alkalmas fotók 100% point&shoot auto módban.
-
Pimpa
tag
válasz
Delfanboy #247 üzenetére
Én is szoktam a drive-ra feltölteni, de nem vettem észre módosítást a képeken, byte-ról byte-ra ugyanaz van fent. Talán csak beállítási kérdés.
Olyan módban tudnál fotózni ami teljesen automata és nem élénk/vibrant stb túlszínezett kép? Szerintem azok jobbak lesznek. Legalábbis az én ízlésemnek.
Mind a 4 kamerával, kíváncsi vagyok -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
F.tibooo #246 üzenetére
Sajnos anélkül nincs élet. Mert nem képesek megütni a szintet a gyártók.
Anyámnak sima 15 van. Elképesztő jó lett gcammal, gyárit hagyjuk is.
Egyébként van már az URAW script gyári kamerára root meg minden nélkül. Az is kenterbe veri a gyárit. Annyi,hogy pro módban kell fényképezni, a script meg végzi a dolgát.
-
Delfanboy
tag
Leica Authentic, 50/200mp-n forced Vibrant pro módban is, amire mostanában teszek rá natural filtert, hogy kompenzálja. Kalibrált kijelzőn személy szerint csak néhány képnél látom túlzónak a színeket, egyébként a fényviszonyok ilyenek, amikor fotóztam.
Edit:
Egymás mellé tettem a weben megnyitott képeket és a helyieket, valamiért a drive-on nem csak a minőség sokkal gagyibb, de a színek sem stimmelnek, mintha lenne rajta + post process.
-
Gála
csendes tag
domos !
Az adatkeretet a Telekom alkalmazásban néztem.
Beaumont !
Ilyen listát nem néztem , azt sem tudom , hogy melyik menüpont alatt találok ilyesmit. -
F.tibooo
junior tag
válasz
Elit3Zotya #238 üzenetére
Csak majdnem? Ès vègül miért nem?
-
-
Helltak
őstag
Sziasztok!
Tegnap csatlakoztam a táborhoz, eddig kellemes meglepetés a telefon.
14 ultrát nagyon szerettem, de melegedett és pocsék volt az üzemidő. Úgy fest ez a két jelenség sokat javult, talán végre megtaláltam a legjobbat számomra, pedig volt nálam szó szerint minden idei csúcs.. 😅 -
Beaumont
aktív tag
Én csak ajánlani tudom.
S24 Ultra volt előtte, meg pár Fold készülék.
Nálam semmi probléma a HyperOS-el. Amire én használom, arra tökéletes. A rendszer gyors, a kijelző is jobbnak tűnik (nekem).
Megvettem hozzá a Photography Kit-et. Alig várom, hogy jobb idő legyen és teszteljem is. -
Gála
csendes tag
Tiszteletem ! Ugyan nem Xiaomi 15 Ultra-ra vonatkozik a kérdésem, de nem találtam hirtelen az én kérdésemnek megfelelő témakört , így megpróbálok itt felvilágosítást kérni. Vettem korábban egy Xiaomi Redmi A 5-ös olcsó készüléket , és azt tapasztaltam , hogy ha töltök rá mobil netet pillanatok alatt leszívja az adatkeretet. pld. töltöttem rá 1GB-ot, majd használni akartam a netet és kb.4-5 perc alatt elfogyott az adat keret ( email-ra néztem rá ,majd a facebook-ra) Samsung Galaxi-t is használok mér évek óta ott ilyet nem tapasztaltam. Ma ismét bekapcsoláskor 300MB azonnal eltűntetett 1 másodperc alatt , nem elírás az egy másodperc. Mi lehet az oka ? Hogyan lehet kideríteni , és megszűntetni a problémát ? Így felesleges rátöltenem mobil netet , ha pillanatok alatt eltűnteti az egyenlegemet . Indokolatlanul. Gondoltam arra hogy automatikusan frissíti magát , vagy fut valami a háttérben , a menü rendszerében nem találtam olyan lehetőséget , hogy kikapcsolhassam az estleges automatikus frissítéseket. Mit tudok tenni , mit tudtok javasolni ? Köszönöm előre is a választ !
-
Delfanboy
tag
Több, mint 2 hónap használat után megosztanám veletek eddigi kedvenc képeimet. Eleinte csak auto módban, majd kizárólag pro módban lőttem vele, ahogy ismerkedtem a beállításokkal. Betettem pár .dng raw fáljt is, aki kíváncsi rá, de ezeket érdemes letölteni, weben nem helyesen jelennek meg. Alapból a várni kell kicsit, hogy betöltsenek a képek.
-
Beaumont
aktív tag
Tegnap kézből csináltam egy képet a holdról a "Szuperhold" funkció segítségével. Elő kell keresnem a kis tripodot a bemozdulás ellen.
Nem sikerült nem bemozdulni vele.
-
Pimpa
tag
válasz
F.tibooo #216 üzenetére
Másképp gondolkozunk, nincs ezzel baj.
De gondolj bele mennyien rendelgettek itt 11 Ultra-t Kínából, köztük én is, na akkor ott a garancia hogy ment volna szerinted? Lehet sehogy, de bevállaltuk, mert féláron kaptuk ugyanazt. Nem lett gond, nem is hallottam, hogy valakinél igen.
Azért egy magyar cégnél jobban bízok abban, hogy ha gond van, akkor megoldódik a helyzet még ha az egy kis gsm bolt, úgyhogy én továbbra sem félek -
Throst
csendes tag
Most hogy 90%-ban át költöztem a 15 ultrára hát...nem értem az embereket mi bajuk a hyper os-el nekem jobban tetszik mint a one ui.
Igaz sokaknak káoszosabnak tűnhet de nekem Rendszergazda ként jobban kézre állnak dolgok.
Kamerában meg...az s24 ultrám mint ha egy közép kategóriás valami lenne, eszméletlen a különbség.
Nem vagyok fényképész és még nem ástam bele magam a kamera beállításaiba de ma egy 5 percig a kertben tesztelgettem nem tudom jött e valami update de még színhűségben is szinte tökéletesen adta a valóságot a samu ettől nagyon messze volt.
Eddig elégedett vagyok vele persze vannak dolgok amit szokni kell 4 év samu után.
Szerintem ha esik baja a telónak és nem jön ki valami nagy baki update a rá akkor egy 3 évre marad. -
Pimpa
tag
Akinek van, az meg tudná nézni, hogy ez a telefon tud-e már kamerát váltani videózás közben a hátlapi és szelfikamera között, amire a Samsung már jó ideje képes?
-
Delfanboy
tag
A 2.0.104.0 VOAEUXM frissítéssel jött egy calendar app. Legalábbis eddig nem láttam, hogy a Google calendaron kívül lenne más. Azonnal syncelte az összes telefonhoz csatolt fiókot.
-
Throst
csendes tag
Magyar xiaomi oldalon most 450500 ft most újonnan 11-éig ha bolti átvételt kérsz!
Ennyiért már rá repülök. -
Pimpa
tag
Én se vagyok szelfibetyár, de családi fotózásnál jól jön és 4-n már nehezen férünk rá. Általában azt a trükköt kell megejtenem, ha nincs nálam a szelfibot, hogy vagy egymás mögé állunk mint a tornasorban vagy előrébb állok én kicsit és úgy próbálom belőni a dolgot, de ezekben az esetekben nem mindenki éles a képen. Szóval marha szívás.
-
Pimpa
tag
Nekem is 11 Ultra van, de azért érzem a hátrányait, jó lenne egy még jobb
Azért a tele kamera nem túl acélos sokszor - ha nincs, akkor annál jobb persze - és a nagylátószögűvel is vannak gondok, de annál nem lenne nagy előrelépés az új telefon sem.
A szelfikamera viszont borzalmasra sikeredett a 11 Ultraban, eleve kis látószögű, 27 mm, kinyújtom a kezem és belefér a fejem kb és ennyi. A színek ráadásul szinte mindig fakók, baromi szarok a képek sokszor. Annyit tudok tükrözni, hogy mivel van hátlapi kijelző, így a hátlapi főkamerával csinálom a képeket, na mondjuk az minden szelfikamerát üt a piacon, csak ahhoz már szelfibot kell és a kis kijelzőn alig látjuk magunkat, kell 5-6 kép és akkor talán egy jó lesz
A 15 Ultra 21 mm-re nagyon kell és gondolom a színek is szebbek már abban.
Az aksi se mai már, a háttértár néha lassú, elgondolkozik a képek betöltésekor, az is gyorsult az új telefonban az UFS 4.1-l.
Ez a telefon 272 ezer volt újonnan Kínából, hasonló áron érdekelne a 15 Ultra is
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- S21(128/8) dobozával tokkal
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Google Pixel 9 Pro 128gb, 1év garancia, független, makulátlan, sok kiegészítővel.
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ASUS Radeon RX 7600 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest