Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Srácok, S23 tulajként kérdem: mégis miféle cím ez???
Az S23-24-25 mérete tkp megegyezik... Eddig is volt kicsi. -
Magill
csendes tag
válasz
PedroPascal #940 üzenetére
Hát ez se gyűjti az ujjlenyomatot es tényleg nem karcolodos ezt is ajanlom könnyű volt felrakni. Tükröződik az igaz. De most még rajtahagyom ameddig nem néz ki cudarul aztán jöhet a gyári végre megjott az is.
-
Sam8888
tag
Samsung wallet appban nem tudom hozzáadni a kártyámat fizetéshez az normális?
Google wallet megy minden további nélkül.
(A telót angol nyelven használom, lehet ez a baj?) -
Magill
csendes tag
válasz
PedroPascal #938 üzenetére
Ez csak fólia. Ujjlenyomat olvasónak se zavart be 0.3mm es gyönyörűen illeszkedik, az elolapi kameránál lyuk van. Felraktam, mert igy nyugodtabb vagyok. Majd ha nem tetszik lecserelem a gyárira.
-
Magill
csendes tag
válasz
PedroPascal #935 üzenetére
Es van tapasztalatod, a spigen elite shield ez fit hd-val? Nem néztem, hogy ez ilyen folyadékos... es mikor kenem le róla olyan mintha a hangszóróba kennem az egészet felül xD...
-
Magill
csendes tag
Jelentem az NFC nálam az s25+-on hibátlanul működik otp-vel... en a Google walletet használom. Semmit nem kapcsolgatok.
-
Magill
csendes tag
válasz
ppancser #844 üzenetére
Szuper
nekem meg nem jött meg mert boltba kértem a Samsung gyári fóliát. Viszont a spigen üveg kerettel igen. De nem merem ratenni xD félek nem jó az uag-tokommal. Pedig jó lenne már végre normálisan használni a telot mert most nagyon féltem folia/üveg nélkül. Benéztem ezt a ragasztós cuccot.... szerinted beprobaljam ? X)
-
emiki6
veterán
Ezek rögeszmék. Most jutott csak eszembe hol olvastam hasonlót a napokban. Oled monitor topikban írta valaki, hogy mindig kikapcsolja a monitort használat után, mert csökkenti az elektronika élettartamát, ha nem kapcsolja ki. Ami már LCD-nél monitoroknál is legalább 10 éve abszurd, olednél meg ugye káros is, mert nem tudja lefuttatni a regenerálást.
Vitatkozni nincs értelme, de azért vegyük már észre, ha vannak rögeszméink, amik egykoron még lehet megalapozottak voltak v logikusnak tűntek, de azóta lényegtelenné váltak és a korábbi adaptáció mára már maladaptáció, ami nem hogy nem segít, néha árt is, de minimum önszopatás.
Én az s25-re váltva elengedtem a vezetékes füleshez ragaszkodást és az nfc kapcsolgatását. Sőt, végül tokot is tettem rá, hogy nyugodtabban letehessem a telefont bármilyen felületre, pedig soha nem tartottam tokban a telefonom. ¯\_(ツ)_/¯
-
Jadro
veterán
Tudom hogy nem fogyasztanak, nálam ez az NFC agyi kattanás. Mást nem kapcsolgatok.
A töltés figyeléséről is már tökre leszoktam még az S23-nál. Arra figyelek csak, hogy ne merüljön le. Nálam is kapja kocsiban is a töltést, meg jól is bírja az akku is így általában még 20% alá sem esik soha.
-
Teal'C
veterán
Nekem éjjel nappal megy a bt a WiFi az nfc a helyadat és mobilnet mégsem merül le a teló nem tudom másoknak mitől igen. Használom játszom telefonálok stb... Minden nap kB kétszer van töltőn egész éjjel aztán du a kocsiban hazafelé kB 20-25perc. Most 52%on vagyok.
Május 1 óta 8 ciklus ment az akkuba ami azt jelenti kB 2naponta 1 ha kibír kB 1500ciklust akkor elég lesz egy időre. -
Jadro
veterán
válasz
PedroPascal #925 üzenetére
Igen tudom, csak ehhez kötöttem rutinban az NFC bekapcsolást, meg ide beszerveztem a pontgyűjtő kártyáimat, amiket szintén használok folyamatosan. Így most nekem kényelmes.
S23-on simán wallet nélkül használtam, de ez az NFC ki/bekapcs nekem is be van akadva
és így akkor ezzel sem kell foglalkozni.
-
Jadro
veterán
Nálam bekapcsoló gomb hosszan indítja a wallet alkalmazást, mert ez gyors és mindig kéznél van. (Nyilván ehhez fel kell oldani a készüléket, ami nálam ujjlenyomatos feloldást jelent, így ez is pipa, fizetésnél sosem kéri újra)
Emellett van egy rutin, hogy ha a wallet nyitva, akkor bekapcsol az NFC. Ha wallet nincs előtérben akkor meg kikapcsol. Ilyen egyszerű. Máshoz úgysem kell.
A walletban meg bent vannak a bevásárló kártyáim, (Lidl, Repont, Auchan, stb) így igazából mindig gyorsan elő tudom rántani ezeket is. Öröm van meg boldogság és megy minden mint a karikacsapás. A sima fizetéshez nem kell a wallet, de az esetek nagy részében amúgy is kell másik kártyát is használni, így majdnem mindegy is.
Nem érdekel hogy mennyit fogyaszt az NFC meg ki mit tud/nem tud ellopni ha be van kapcsolva, nekem így kellemes a lelkemnek.
-
Teal'C
veterán
válasz
PedroPascal #921 üzenetére
A legnagyobb baj szerintem hogy boldog boldogtalan nfc bankos olvasókat árul és mint minden másnál itt is ezer ezközre kell optimalizálni a banknak és egyéb fizetési szolgáltatónak. Arról már nem is beszélve hogy mindben máshol van az olvasó felül oldalt a tetején stb...
-
fjudors
aktív tag
válasz
mhydas99 #916 üzenetére
mert egy szakfórumba hülyeségeket tanácsolsz, anélkül, hogy megtartanád magadnak. generálsz egy probémát, és utána megmagyarázod, hogy mindenki más a hülye. fogad el:nincs igazad. használd úgy a teledonod, ahogy kényelmes, de fogad el, ennek ez az ára. és akkor nem kell oldalakon keresztül az értelmetlen nyafogást olvasni.
mint amikor valaki azon picsog, hogy kikapcsolva nem ébreszt a telefon.
és sajnos mindenhol megvannak az ilyen modoros önjelölt fotelszakértök, akik szembe mennek a valósággal. az egyik feltalálja a vízszigetelő réteg nélküli vízszigetelést, a másik. össze kéne zárni a konteo topikba, a kemény mag már ott van
-
mhydas99
senior tag
Kisse faraszto.
1. Nem feltetlen a telefonnal valo fizetes a kockazat. Az is lehet, de az eleg biztonsagos mar. Csak tudod NFC-vel nem csak fizetni lehet, sok mas dologra is jo.
2. Nem tudom miert irsz agresszivan egy szakforumba. Ha feszult vagy, menj el futni, vagy csinalj olyat, amitol megnyugszol. Jobb a bekesseg.
3. Ha hazugnak gondolsz szived joga. Tarts annak. Nem erdekel, mert nem ismerlek es nem akarok mindenkinek megfelelni.
Tovabbi szep estet! -
fjudors
aktív tag
válasz
mhydas99 #903 üzenetére
oh, mégegy megmondó mindentudó. remek.
ha ennyire okos éa beszari vagy, minek használsz telefont fizetésre. gyártod a téged igazoló álltényeket és teoriákat.
nekem pl akkor sem tudnál dizetni a teledonnal, ha fel van oldva. mert le van véve a kártyalimit.problémázol a saját butaságodból adodó problémán, de persze jobban tudod.
ilyen erővel kapcsold ki a telefont, majd bekapcsolod ha kell. és szigorúan 80 százalékig töltsd.
....
-
IRO21
senior tag
Sziasztok,
Használja valaki a tartós feloldást (Smart Lock) bluetooth eszközzel?
Nálam nem működik. A korábbi S10-en az autós kihangosító csatlakoztatásakor feloldva maradt a telefon, bár így utólag már nem tudom, hogy a Smart Lock vagy az ugyanerre létrehozott Bixby rutin miatt működött. -
mhydas99
senior tag
válasz
Tsebacsi #911 üzenetére
1. Ha bekapcsolva hagyod az NFC-t allandoan, meriti az akksit. Az hogy hany szazalekkal az mellekes, mert meriti. Ennyit mondtam.
2. Kiberkockazat az NFC bekapcsolva. Nem is a fizetes vegett, az tobb ponton titkositott illetve nem hinnem, hogy egy IT guru megy el kasszasnak hogy kiolvassa a telefonod adataid fizetes kozben. Merthogy ez lehetseges, de az eselye szinte nulla.
Az eselye viszont megvan annak, hogy azon keresztul jussanak be a telefonnak kevesbe vedett reszeibe. Mert havi szinten kiderul az androidnak is par sebezhetosege. Van komolyabb, van kisebb. A nagyon komoly hibakat nem hozzak nyilvanossagra, siman egy kovetkezo biztonsagi frissitesbe imtegraljak a bugfixet. Aztan mikor valaki veszi a faradtsagot hogy elolvassa a scriptet akkor ir egy cikket, hogy sebezhetoseg volt, mar nincs.
Ugyanigy sebezheto az nfc is. Mint ahogy az allandoan bekapcsolva tartott wifi is utcan/varosban kozlekedve. BT is. Es minden, ami vezetek nelkuli radiojelekkel kommunikal. -
-
mhydas99
senior tag
válasz
PedroPascal #904 üzenetére
Hidd el tudom, szerintem az elsok kozott voltam kulfoldon is es Magyarorszagon is, aki mobillal fizetett.
En fizetes elott oldom fel a telefont, kapcsolom be az NFC-t es lepek a kezdolapra, osszesen 3 mp alatt, es igy is ker meg egy ujjlenyomatazonositast az erinteskor. Sokszor. -
PedroPascal
őstag
válasz
mhydas99 #903 üzenetére
Ha nincsen a felefon feloldva akkor nem működik a mobil fizetés. 2 éve még működött úgy a Google wallet hogy bekapcsolt de nem feloldott kijelző mellett is lehetett fizetni 15000Ft keret összegig 3 alkalommal. Most már ha fel van oldva akkor is ketyeg az óra 30-60 másodperc, nem tudom pontosan. Utána megint kell az ujjlenyomat fizetéskor fogja kérni.
-
kcsa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24FE 8/128GB bontatlan! 3 év jótállás!
- Samsung A33 128GB dual sim, független, fekete, pöpec állapotban!
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest