Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Akkuban erősít a középkategória
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Heroes fan #51190 üzenetére
Nem tudom ugyanaz a 40m2 garzon lakas most miert kerul 4 millioval tobbe?
Nem lehetne vegre hanyagolni ezeket a filozofiai kerdeseket a topikban?Mellesleg MSRP $379 5060Ti 8GB vs $399 4060Ti 8GB, GDDR7 ellenere.
A piaci ar meg annyi amennyi, majd beall, ahogy most a 5080/5090/5070 is kezd MSRP-hez kozeliteni. -
yarsley
aktív tag
GeForce RTX 5070 Ti and RTX 5070 below MSRP in Germany
Érdekes, hogy nálunk csak az 5070 ára ment le, az 5070 ti ára továbbra is az egekbe van.
-
4264adam
veterán
válasz
Heroes fan #51190 üzenetére
Profit. Így is megveszik.
-
yarsley
aktív tag
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Heroes fan #51180 üzenetére
Erre most mit mondjak, sokkal dragabbak az autok, sokkal dragabbak a lakasok, meg minden.
-
Heroes fan
őstag
Az is sok érte amit nem is lehet használni 😅😅😅 A legolcsóbb verzióját néztem az 800.
-
válasz
Heroes fan #51182 üzenetére
Amúgy 550 dollár az 5060 Ti Amazonon ,most néztem...
-
válasz
Amazon ? dollár meg forint most akkor mi?
Itthon 240 K( 600 dollar) ha atvaltunk jelenleg Alzanal,apron 225Kaz 5060 Ti.
A 9070XT itthon is 850 dollar boltban...( 340 K)
Az 5060 Ti hez kepest 40 % felar van, nem elhanyagolható , mas kategória...
De ha neked jo az amazon 750 dollaros arat alapul venni az 5060 Ti hez az itthoni 5-600 hoz kepest, akkor egeszsegedre,megnyugtathatod magad hogy MSRP folott 30% kal milyen jó a 9070XT,( nesze neked AMD XDXD) és MSRP fölött 30 % kal milyen szar az 5060 Ti . A kettő között pedig így is megvan az MSRP alapján számítható 40 % árkülönbség.Nem jó vétel az 5060 Ti,de most ezért ne fordítsd a valóságot más dimenzióba.
-
lenox
veterán
válasz
Biztos sirnak, hogy 3-szor akkora haszonnal is el tudnak adni egy szarabb kartyat...
-
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42 #51181 üzenetére
Na amazonon éppen most készleten van egy powercolor 9070xt 800-ért kb 25k-val több csak az 5060ti 16gb-tól és bődületes külömbség van köztük.
Neszeneked nvidia XDXD -
válasz
Heroes fan #51180 üzenetére
3 kiló felett csak az Astral van, nem?
-
Hát, az "érdemes" definiálásával el lehet tölteni néhány órát, egyszerűsítsük le úgy, hogy "lesz, akinek hasznos lesz, ha elolvassa". A darabszámmal nyilván igazad van, de gondolom ha valaki kellőképpen felb***ta magát a témán, akkor terápiás hatása van, ha kiírja magából
A 4GB-os 1050 (1050Ti) arra volt jó, hogy med-high preset mellett lehetett ultra textúrákkal játszani vele. Az 1060 3GB meg fordítva, ultra preset mellett helyenként vissza kellett venni a textúrákat.
-
Busterftw
nagyúr
-
lenox
veterán
válasz
paprobert #51166 üzenetére
Nem tudom, hogy kell ezt ertelmezni, a 750 dodos kartya az az 5070 Ti, nem? PS5-hoz kepest kb. 2x-es mem savszellel, 4x-es compute performance-szal, ebbol a szempontbol biztos nem PS5 szint. Annyira nem foglalkoztam ezzel, de azt gondolnam, hogy os es cpu logic azert a fele ramot elfoglalja egy tipikus jateknal, tehat tisztan gpu az kb. 8 gb-ot hasznal nagysagrendileg. Szoval inkabb 5050 a PS5 szint, ami 200-250 dodo.
-
-
Még 1440p-ben sincsenek többségben a játékok, aminél kell a 16GB TPU test suite szerint. 400 dodó alatt a 7700XT-vel pofozgat, pár játékban lényegesen gyorsabb a 7700XT ahol nem fut ki a vramból, de feature listában abszolút generációs hátrányban van.
vs. 5060Ti 16GB
vs. 7700XT -
válasz
paprobert #51169 üzenetére
Kicsit furcsa nekem ez a gondolatmenet,de valószínűleg velem van a baj. Nem a vram nennyiségére illetve anna ka növelésére értve a gondolatmenetedet, mert azt már kibeszéltük sokszor, hanem úgy általában.
Épp most kínál 16 GB GDDR7 kártyát Nvidia 5060 Ti vel 430 dollár környékén, elötte meg 500 dollárért volt a 4060 Ti 16 GB csak úgy mint az AMD nél a 7800XT 16 GB.
499$ alatt -( ha ezt vessszük népkártya szegmensnek) -senki nem kínált még újan, nem kifutó modellként 16 GB vramos kártyát. 12 GB volt elérhető a vöröseknél( 7700XT az Nvidiánál meg 8 GB -4060- Ti)Számomra a Ps5 pro a maga 700 dollár fölötti árával egyáltalán nem vonzó alternatíva.az árán egy 5060 Ti vel összerakok egy komplett PC-t ha beáll az árazása max kis felár töblettel. az új generációs konzolok árazása szerintem nem lesz sokkal bíztatóbb.Az exklúzív konzol játék, mint olyan pedig megmaradt a Nintendo kiváltságának.
-
paprobert
őstag
Ezt a komplett, leélt éltetutat, vásárolhatóságot figyelembe véve említettem.
Simán megtörténhet, hogy 0.5-1 évvel megelőzi valami új NV széria, de a PS5 addigra gyakorlatilag nyugdíjba vonult. Most a PS5-höz mérünk (sajnos még mindig), a mondandóm is erre vonatkozik.Egyébként pedig elég nagy baj, hogy fél, - 1 évvel a PS5 nyugdíjaztatása előtt fogjuk megkapni egy népkártyára a PS5 VRAM mennyiségét... Talán. Ha Jensen is úgy akarja. Egy kissé elkésett lesz az, szerintem.
A 3000-res szériára még lehetett mondani, hogy "ok. behúzzák a csőbe a GPU erőben jól teljesítő, de VRAM-ban herélt kártyákkal a vásárlókat, hogy legyen mivel eladni a következő szériát" De hogy 3 generációval később is kuporogni kelljen a textúrabeállításokkal, egy egyébként zsebbenyúlós kártya esetén is... nagyon nem oké.
A DRAM density, ha jól számolom megháromszorozódott az elmúlt 10 évben. Hol az eredménye?
Clamshell-lel 6x annyi VRAM férne el a kártyákon, mint 10 éve.
Ez azt jelenti, hogy műszakilag 48GB-os 256-bites kártyák is előállíthatóak akár ma, egy kis VRAM-felár mellett.
De hova gondolok, hogy ma ilyen legyen. Be kell ezt majd osztani, egészen a PS6 generáció végéig. -
paprobert
őstag
Ha ez megnyugtat bárkit is, ~2 év, és itt vannak az új konzolok 32 GB osztott VRAM-mal.
Na oda legyen elég a 8 gigás 5060Bárhogy is csavarjuk, a felsőkategória validálja az alsók drágulását, és a rossz belépőszint legitimmé teszi a felsőkategória árkilövését. Döntsd el, hogy melyiknek nem kéne léteznie.
A valóság az, hogy ez az utolsó VGA generáció a next-gen konzol megjelenése előtt, és zöldek csak PS5 konzol szintű VRAM-ot tudó kártyája 750 dolcsira van árazva. Elég szomorú adat ez.Hülyéskedésből hoztam fel régebben a $/GB VRAM mutatót, de megérne egy frissítést az RTX 5000-res szériával is. Egy halott ember pulzusát rajzolná ki a grafikon, jó eséllyel.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #51163 üzenetére
Épp ezt mondom, hogy az Nvidia kevés ramot ad nem új, az elmúlt generációkban is hallgattuk, meg lehúzták, aztán mégis azt veszik az userek, valahogy játszanak ezeken a kártyákon.
Mert ugye nem látni a nagyon jövőtálló, AMD több vramot ad eredményeket.
Ezt mutatja a statisztika.
Most új gen, új kártya és kezdődik minden újra. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Heroes fan #51161 üzenetére
Igen igen, azok is mind DOA volt már launchkor..
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #51159 üzenetére
Jövőállóság hiányát a statisztikából nehezen olvasod ki,
de ha már megjelenik a statisztikákban is, akkor az már késő.Persze értem én, hogy adatvezérelt szeretnél lenni,
de a GPU technológia menedzsment sokkal több mint pusztán a statisztikák értelmezése.Már az RTX 4060 Ti 8GB is sok kritikát kapott
és az új generációnál se látszik nagy változás,
remélem a következő generáció jobb lesz.Viszont ha az RTX60x0 - nagyot ugrik VRAM terén,
akkor az RTX 50 - nem lesz egy jó évjárat. -
lenox
veterán
De amugy ha a 8 GB 5060 Ti draga a tudasahoz kepest, akkor nem kell megvenni, sztannyi. Szerintem nagyon jo a helyzet, hogy lehet valasztani 8 es 16 GB kozott, az ar amugy itt is annyi lesz, amivel a legtobb hasznot remelik, tehat pofatlanul magas, de ez nem egy uj dolog. Mondjuk a ram sem - 1060 3 GB vs 6 GB, de talan meg 1050-bol is volt 2 es 4 GB-os is. Megint nem ertem, hogy miert kell a 8 GB-os miatt sirni, a 16 GB-os tok jo, a 8 GB-ost nyugodtan el is lehet felejteni.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Busterftw #51159 üzenetére
Alsó-középkategóriáig 8GB-os kártya kapható -> az emberek azt veszik, mert az fizethető meg -> a statisztika szerint erre van igénye az embereknek -> így az alsó-középkatig 8GB-os kártya kapható -> az emberek azt veszik, mert az fizethető meg -> statisztika szerint...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #51156 üzenetére
"mert ha mindig a statisztikát nézed, az olyan, mintha mindig a visszapillantóba néznél."
A VRAM temat mar generaciok ota hallgatjuk, aztan ezek a statisztikak szepen meg is cafoltak.A gond az, hogy egyesek aztan ezekbol nem tanulnak, vagy nem vonnak le megfelelo kovetkeztetest es futjuk ugyanazokat a "bezzeg" koroket.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
T.Peter #51155 üzenetére
így van leginkább ez korlátozza mert játékok nagy része konzolra készül aztán kaphat esetleg egy pc port verziót gta6 is ilyen előbb a konzol.
Alap probléma hogy arra programozzák és teljes átverés a pc gép igény növelése.
De akinek van szeme láthatja valami nincs rendbe aránylag low vs full grafika között nagyobb különbség kéne hogy legyen.
Csak sajnos megvan kötve a kezük mert muszáj futnia a régi ócska konzolokon is:meglehet nézni mindegyik egy kaptafa:
https://www.techpowerup.com/review/?category=Game+Testing&manufacturer=&pp=25&order=date&p=1 [link]
/
Image Quality ComparisonEnnél a játéknál 4k nem sok különbség van:https://www.techpowerup.com/review/the-last-of-us-part-2-performance-benchmark/4.html [link]
Jó hír hogy kb 2017 körül jön a PS6 talán növelik az igényeket is.
-
S_x96x_S
addikt
Amúgy a 8GB RTX 5060 TI - pont azoknak a dolgoknak a futtatását teszi problémássá,
ami miatt az nVidia jobb. ( DLLS ; + és a jövőben: NVIDIA ACE )
És ezek pont nem láthatóak a jelenlegi gaming statisztikákban se;
( és a 8GB fenntartásával - a jövőben se tud rendesen elterjedni ; mert ha mindig a statisztikát nézed, az olyan, mintha mindig a visszapillantóba néznél. )----
"NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti with 8GB memory is far behind 16GB model in gaming performance, review shows"
( ~ a 16GB-os változat akár 589%-al is gyorsabb 1% FPS LOW -ban )
https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5060-ti-with-8gb-memory-is-far-behind-16gb-model-in-gaming-performance-review-shows -
T.Peter
őstag
válasz
Busterftw #51152 üzenetére
A konzolok ram mennyisege ugyanugy visszafogja a fejlodest. A kcd2 is lehetett volna tobb ha nem 8.5gb kihasznalhato ram lenne az xss-ben, de van eleg sajat peldam ami miatt a 8gb szerintem egyaltalan nem oke 2025-ben, foleg ilyen arakon.
Mi van azokkal, akik 1080p-ben jatszanak es csak a texturakat szeretnek magasabb szintre allitani hogy ne mosott texturakat nezzenek? Nincs opciojuk a te logikad szerint, mert tobb ram magasabb felbontashoz kell csak.
8gb-ot nem kene ezen a szinten arulni, foleg nem ennyiert. £200 es alatta ok.
Nem kene tovabb tapsolni ahhoz, hogy meg mindig ilyen arakon adnak 8gb-ot es alatamasztod ezt azzal, hogy a jatekok nem igenyelnek tobbet, mikozben igenyelnenek, mert olyan megoldasok/meretek elott nyitna meg az utat amik jelenleg nincsenek. Teljesen mindegy melyik gyartorol van szo. Nem kell statisztikaval azt sem alatamasztani, hogy meg mindig veszik a 8gb-os modelleket, mert mindig lesznek ilyenek, foleg ha nincs mas adott aron. Mondjuk ebben az esetben az £50 kulonbseget kb mindenkinek inkabb ki kene kuzdenie magabol. -
válasz
Busterftw #51149 üzenetére
Nagyon kevés az olyan játék, ahol a 4K-s felbontáshoz több, mint 1.5x több VRAM kell, mint fullDhez, azonos beállítások mellett. Úgyhogy ha 4K-ra 16GB a minimum, akkor fullHD-re 11GB (gyakorlatilag 12, de gondoltam a 2080Ti tulajokra
), ill. ha fullHD-re elég a 8, akkor 4K-ra elég a 12.
A HUB teszt nekem is gyanús több szempontból is, de ettől függetlenül valószínűleg igazuk van abban, hogy vannak már játékok, ahol már most kevés a 8GB fullHD-re. És ha ez így van, akkor mi lesz 2-3 év múlva?Raymonddal értek egyet, a 4060 esetében esetleg benyelhető a 8GB - a 4060 Ti 8GB viszont kicsit olyan, mint az 1060 3GB volt.
-
válasz
Busterftw #51152 üzenetére
Én is ezen a véleményen vagyok, aki 90%-ban simán belefér a 8GB ramba, mert csak mondjuk Minecraftozik a gyerek, minek adja ki a pénzt a drágább 16 gigás kártyáért?
Persze lehet ütni a mantrát, hogy 16GB Vramot kér a nép, aztán inkább azt kell nézni, hogy mivel 2 év múlva se lesz PS6, évente 8-10 AA/AAA játékon kívül elég lesz a 8GB is (egyre több esetben kompromisszummal)
Infláció miatt egy 5 évvel ezelőtti 400 USD az most már közel 500 USD-t jelent, csak mondom. Ugyanígy ami most 200k huf a kezedben, az 2020-ban saccra kb. 140 ezer volt. Szal jah, a mai 200k az nagyon nem egyenlő az 5 évvel ezelőtti 200k-val. -
Busterftw
nagyúr
válasz
T.Peter #51151 üzenetére
Ott a 16GB verzio, ha 4K-ra akarod hasznalni a 5060Ti-t.
Szerintem az Nvidianak es a fejlesztoknek megvannak a megfelelo user statisztikak, pontosan latjak, hogy ki mire hasznalja a kartyat.
Valoszinuleg egy kezen meg tudjak szamolni, hany user vesz 5060ti 8GB es ezt egy 4K monitorral hasznalja, AAA gamingre. De latod, rajuk is gondoltak, ott a 16GB verzio.
"A te felfogasod szerint a 4gb-ot is el kene fogadni, mert lejjebb lehet venni a beallitasokat."
Nem, mert a 1080p monitorok dominalnak, utana a 1440p, ahova minimum 8GB a beleposzint 2025-ben, utobbinal 12GB.Szerintem a vram mennyiseget a konzolok fogjak meg, de ez mar nagyon off topik.
-
T.Peter
őstag
válasz
Busterftw #51149 üzenetére
Ha a kartya kepes 4k-ban futtatni valamit normalis tempoban adott beallitasok mellett, csak a vram hianya fosztja meg ettol, akkor nem a kartyaval meg a jatekkal van a gond, hanem a vram hianyaval, amit nem indokol sem a felbontas sem az arkulonbseg ebben az esetben.
Nem gondolod, hogy az nem oke, hogy nekunk kell alkalmazkodni a vram mennyisegehez mert a gyartok ennyit adnak az also szinten, mikozben megtehetnek, hogy dupla legyen a minimum? Ha nem lehetne kapni 8gb-os kartyat olyan szinten amit a legtobb jatek megad "minimumnak" akkor a fejlesztok nem a 8 gb-hoz lonek be a jatekot, hanem tobbhoz. Mondhatod, hogy 40 jatekbol 30-nal ok a 8gb, de ez mind azert van, mert meg mindig ez a target (van az a 10 kivetel ahol pedig ugy dontottek, hogy nem fogjak a 8gb-ra mindenaron megoldani). A te felfogasod szerint a 4gb-ot is el kene fogadni, mert lejjebb lehet venni a beallitasokat. A vram mennyisege ugyanugy megfogja a fejlodes tempojat. -
Raymond
titán
A kartyaval az az egyetlen problema hogy ez egy 400EUR-os 5060Ti es nem egy 300EUR-os 5060.Szerintem ennyi. Semmi problema a 8GB belepo kartyakkal, csak azok a 280-320 arsavban mozognak ez pedig a 400+ ami nagyon nem ugyanaz.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
T.Peter #51148 üzenetére
Persze, lehet 1-1 peldat cherry pickelni, kerdes mi ertelme van.
Valakinek a 20GB sem eleg, mert az oskovulet Skyrimhoz 600 kulonbozo 16K modot hasznal, tehat a 7900XTX kuka, nem eleg a vram, minek hozta ki az AMD."Senki nem var el tobbet, mint amire valok."
Kiveve a linkelt tesztelo, meg a clickbait tesztelot bekajalo userek itt, mert ugye hat nem tudtak ebben meg ebben a jatekban 4K-ban tesztelni.Nagy atlagban 1080p-re minimum kell a 8GB, 1440p-re 12GB, 4K-ra 16GB.
Aztan most ezt mosd ossze tobb ezer jatek tobb ezer beallitasaval, de ez az aranyszabaly.
Ha tobb vram kell, akkor vegyel tobb vramos kartyat. Ugy beszeltekmostaz Nvidiarol, mintha csak 8GB kartyat hozott volna ebben a genben.Mikozben a 399 dollaros 3060Ti ma atszamolva $493 lenne, mig a 4060ti $418.
-
T.Peter
őstag
válasz
Busterftw #51147 üzenetére
Semmihez nem kene kotni.
Felbontastol fuggetlen a texturak alap merete, szoval jatszhatnal 720p-ben is, attol meg lehet, hogy lenne olyan felulet, amire 4k texturat szeretne kirakni a jatek, de nem fog, mert le kell venned a textura minoseget is hogy beleferj a vram-ba. Lehetne meg mas peldat is hozni amugy.
Senki nem var el tobbet, mint amire valok. Ha van 2 kartya amik kozott csak a vram mennyisege a kulonbseg es vannak jatekok, ahol a +8gb miatt a gyorsulas akar 100% azonos beallitasokkal es a vegeredmeny 60+ fps, akkor ne mondjuk mar azt, hogy a 8gb-os verzio oke alacsonyabb felbontasra. Foleg, ha a ketto kozotti arkulonbseg sem indokolja a letezeset a kisebbnek.
Attol meg, hogy nagyon sok minden skalazodik a felbontassal, mert igy csinaltak meg a rendszereket, nem jelenti azt, hogy ez megoldas. Nanite, Lumen, Virtual textures, stb mind mind skalazodik, szoval ezeknel "eszre sem veszed" ha csak 8 gb-od van, csak minosegben lesz elteres, de ettol meg a 8 es bizonyos esetekben a 12gb is szivatja a fejlesztoket. Egyaltalan nem oke, hogy meg mindig ott tartunk, hogy 2k-s texturakat nezegetunk a jatekokban mert nincs eleg vram (es ez csak egy pici szelete annak, amit be lehetne rakni meg, ha lenne eleg vram). -
Busterftw
nagyúr
válasz
T.Peter #51146 üzenetére
Miert mihez kossem?
A felbontassal no a VRAM igeny, ha megnezed a PC kovetelmenyeket, pontosan ez rajzolodik ki.
Ott az Indiana Jones peldaul.
Minimum: 1080p 60FPS low-medium 8GB
Recommended: 1440p High 60FPS 12GB
Ultra: 4K Ultra 60FPS 16GBAztan ezek kozott jatekoktol fuggoen van egy raklap atfedes.
Inkabb attol szakadjuk el, hogy a XX60 kategoratol varjuk el, fullos 1440p-4K vigye, amikor teljesen mas a target szegmens.
-
DudeHUN
senior tag
Így van. Az ára sok. 8GB ebben az árkategóriában nem elfogadható kategória. Főleg, hogy mivel látjuk a kártya mire is képes erősen limitálja azt. 380-as MSRP mellett ne 1080 mediumról beszélgessünk már sok esetben. Mindegy, hogy Nvidia vagy AMD. Sub 300-as kategória kellene legyen a 8GB így 2025-ben. Persze upsellingre is jó így :/
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #51142 üzenetére
"A 8GB meg mire is jó? 1080p Medium/High?"
Igen, arra. Ez miert uj informacio neked? Mar tavaly is ez volt, nezd meg az ujabb jatekok kovetelmenyeit es az elozo teszteket.1440p-re nagy atlagban minimum 12GB kell, 4K-ra pedig 16GB.
"Ezekszerint nem értetted meg mit írtam. A 8 GB verzió lassabb 1440p-ben is a 16 GB verziótól. A 16 GB teljesítménye egyébként okés, semmi extra, de nem is gyalázat. Itt a 8 GB verzió a gázos."
Ezekszerint tovabbra is ignoralod azt a tenyt, hogy a 8GB kartya nem 1440p-re van, mar tavaly sem volt az, jo reggelt. Ettol fuggetlenul, amint a teszt is mutatja, jatektol fuggoen 1440p-re is hasznalhato."Csakhogy eddig alig volt differencia pl a 4060 Ti 8 v 16 GB verziója között"
A hardver kovetelmenyek kozben valtoznak. Ha te azon huzod fel magad, hogy XY kartyatol olyat varsz el, ahova a gyarto sem szanta, az a te egyeni problemad.
Most en is sirjak, hogy az Nvidia minek adta ki a 4080-at, nem tud 4K full PT-t minden jatekban, ki venne ezt meg? -
Quadgame94
őstag
válasz
Busterftw #51140 üzenetére
A 16 GB verzió igenis 1440p-re való, sőt 4K DLSS Q-ra. A 8GB meg mire is jó? 1080p Medium/High?
Tehat mit jelent hogy sokkal lassabb? Mirol van szo? Lassabb mint vartad? Lassabb a spec ellenere?
Ezekszerint nem értetted meg mit írtam. A 8 GB verzió lassabb 1440p-ben is a 16 GB verziótól. A 16 GB teljesítménye egyébként okés, semmi extra, de nem is gyalázat. Itt a 8 GB verzió a gázos.
Mar valaszoltunk, azoknak, akiknek kiadtak eddig a XX60-at az elozo generaciokban, belepo szintre, ennyi budzsevel.
Csakhogy eddig alig volt differencia pl a 4060 Ti 8 v 16 GB verziója között. Most pedig van, ami még okés is lenne, hiszen a 16 GB drágább, de a 8 GB kártya már 1440p-re sem való.
-
válasz
Busterftw #51140 üzenetére
Szerintem a kettőtök között van az igazság.
Eza kártya ahhoz szerintem is drága, hogy ennyi Vram legyen rajt csak.
Persze van az a helyzet amikor ennyi pénz van és a lehető leggyorsabb kártyát veszi az ember ez tény.
300 dolláros áron ez a teljesítmény a vram ellenére egyébként szerintem még elfogadható lenne.
3 GB modulokkal vagy GDDR6 tal ezen az áron kitolhatták volna a 8 GB memóriát. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #51136 üzenetére
Nem ertem felre egyaltalan, de konkretan a hozzaszolasod nem jelent semmit, ezert kerdeztem ra, hatha sikerul tisztazni, mire gondolsz.
Tehat mit jelent hogy sokkal lassabb? Mirol van szo? Lassabb mint vartad? Lassabb a spec ellenere?
Mi az, hogy kinek keszult? Annak akinek ez a teljesitmeny kell vagy ennyi ra a love.
Es akkor te hozod elo az ervelest, mert konkretan irsz csak, de nem semmit."Minek adta ki a 8GB verziót az NV? Kinek kell ez őszintén?"
Mar valaszoltunk, azoknak, akiknek kiadtak eddig a XX60-at az elozo generaciokban, belepo szintre, ennyi budzsevel.A lenyeg az, hogy szandekosan oda akarod helyezni ezt a kartyat, ahova nem valo.
-
válasz
Nagyon remélem hogy nem fogják venni se ezt se a 9060 XT 8 GB verziót. Egyszerűen fel kell fogniuk a gyártóknak hogy ennek a 8 GB kornak leáldozott.
Az 5060 ra is 12 GB kellene.Amúgy kínába jó lenne de oda meg drága, oda ennél olcsóbb kártyákat keresnek a kávézókba.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
deathcrow42 #51137 üzenetére
Legalább olcsó lenne
de meg se éri 5060Ti-nél nagy balekokat kell vele fogni.
Pubg, fortnite, valorant bármikor frissíthető olyan szintre hogy el se induljon -
válasz
Annak készül, aki megveszi. Az egy másik dolog, hogy mi ajánlott. AMD-nek is lesznek 8 gigás kártyái, 9060XT-ből is lesz kb. 300 dollárért.
Az emberek elsöprő többsége nem Indiana Jonest játszik, hanem Minecraftot, PUBG-t, CSGOt, Valorantot, Lolt meg ilyeneket, ahol a 8GB elég még 4K-ra is.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Busterftw #51127 üzenetére
Te direkt sportot üzöl abból, hogy félreérted amit írok, vagy egyszerűen gyenge a szövegértésed? 8 GB verziót vitattam és kérdeztem, hogy annak mi értelme van és kinek készült, nem magát a kategóriát amit képvisel. Szóval megint olyamsivel érvelsz aminek semmi köze ahhoz amit írtam.
Az 5060 Ti 8GB egy vicc. 1080p mediumra 200 ezres kártya? 1440p-ben 20 százalékkal lassabb átlagban, de van amikor 30-40%-al, pedig a kártya képes bőven az 1440p gamingre. Még 4K DLSS Q gamingre is. Ez a lényeg.
Minek adta ki a 8GB verziót az NV? Kinek kell ez őszintén?
-
DudeHUN
senior tag
válasz
yarsley #51126 üzenetére
Erre a kártyára 3-as modulok kellettek volna már. Rohadt jó lehetne, ahogy az 5070 is több VRAM esetén. A 8GB-os verzió ennyiért full értelmetlen fogyasztói szemmel. Profit maximalizálásra jó maximum. Azért, hogy 2025-ben 1080p-ben is komoly kompromisszumot kelljen kötni ebben az árkategóriában vizuálisan RT-n túl az merész. Az, hogy textúrák (és néha másban is) szintjén Series S-nél járjunk ennyi pénzért, mert nem fér el...
-
S_x96x_S
addikt
csúszik ...
SemiAccurate: The N1X/DGX Station has a serious defect and its release will be delayed.
( via https://x.com/Jukanlosreve/status/1914457746487103850 ) -
Busterftw
nagyúr
válasz
Heroes fan #51131 üzenetére
A kártyához illő beállításokkal kellene tesztelni, kezdésnek.
-
Heroes fan
őstag
A videóba is össze vissza droppol crashel fagynak a gémek.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Yutani #51124 üzenetére
Marhasag az egesz, mert 1440p Mediumon meg ment minden gond nelkul, stabilan 50fps kornyeken.
8GB-nal egyertelmuen ott van a 1080p low preset, mig 1440p High-ra mar 12GB ir, de azert a 1440p Medium meg nem gond neki.Valszeg jobb driverrel/game update-tal nem fog crashelni a 1080p High.
-
Azért, mert így megvan az az illúzió, hogy a középkategóriásnak tűnő 60-as kártya még mindig 300-400 USD, a felső kategóriásnak tűnő 70-es pedig 500-600, azaz olyan, mintha csak a high end ára emelkedett volna, a "népkártyáké" nem. Pedig a valóságban a "népkártyák" jobban drágultak
A 3050 meg persze, hogy nem volt rossz, amikor az egy megvágott Tier3 GPU volt, nem egy Tier4, mint az 50-esek addig. Az Ampere chipek nem lettek valami fényesek, úgyhogy ott a másik irányba lett eltolva minden egy fél kategóriával. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #51116 üzenetére
Az mit jelent, hogy sokkal lassabb?
Játszhatatlan 1080p medium high 15fps-ről van szó?
Ha megnézed ezeket a játékokat, a minimum követelmény általában 1080p 60fps-t jelent 8GB vramnál."Kinek készült a 8 GB kártya? Mi értelme van?"
Akinek készült a 2060/3060(ti)/4060(ti).
Steam szerint a többségnek.Miért nem gyárt az Nvidia csak XX90-et aztán kész, mi értelme van a többinek?
-
yarsley
aktív tag
válasz
Yutani #51124 üzenetére
Indiana Jones, itt kezdődik a tesztnek ez a része
Általában és se szeretem, de hardware unboxednek szerintem vannak olyan minőségi videói, hogy érdemes végignézni. -
Yutani
nagyúr
$300-ért 5050 Ti-ként még akár rendben is lehetne, ha lenne mellette egy $249 5050 max 75W fogyasztással, amit te elvársz, bár ezt el kell felejteni, már a 3050 is sokkal többet evett, mint 75W. Igazából a TPU adatai alapján csak 30W-tal kért kevesebbet, mint az 5060 Ti.
Nos, a fogyasztas 60-as kártyáként oké, 50-esként nem oké. A teljesítmény 50-esként oké, 60-asként nem oké. A $429 ár 60-as kártyaként sem oké, de kapsz 16GB memóriát, nem kell 8GB-os kártyát venni.
Ami a legfontosabb, hogy a perf/$ nem jó. Vagy olcsóbbnak kellene lennie (<400, de ez impossible), vagy gyorsabbnak (a sima 4070-et hozni).
-
yarsley
aktív tag
válasz
Yutani #51111 üzenetére
Mikor megjelenéskor már van olyan játék ami el se indul 1080p highon, akkor ez elég merész kijelentés. Plusz az az user aki csak egy ilyen kártyát engedhet meg magának, tipikusan nem 1-2 évre veszi, hanem 4+ -ra. Szóval én még 1080p-re se ajánlanám, mert ahogy Steve is mondta 2 év múlva ha jönnek a konzolok, akkor kb minden második játék meg fogja fektetni.
#51108 Quadgame94: Érdekes, hogy a 1060 3GB-ot nem említette, mert szerintem pont annak az ismétlését látjuk.
-
Egyetértek.
Én is ezt gondolom a 5060 helyett lenne jó és Ti re nem lenne szükség.
Én nem igazán értem hogy a felső házban amúgy ahova elférne bőven a Ti kategória miért nincs,( 80 Ti) és az alsót meg teletömik 60-60Ti meg 70 -70 Ti modellekkel,
A 60 mostani teljesíténye pedig jó ( lenne) 75 W ban lecsökkentve 50 nek és 50 Ti nek pedig esetleg 100 ig felhúzva.
Azért nincs értelmes 50 es alternatíva ( mondjuk a 3050 nem volt azért annyira rossz) mert leszorult a portfólió.
A 750 Ti-t már semmi nem fogja überelni, a legjobb kártya volt anno, szerintem jobb volt összeségében ( ár, fogyasztás teljesítmény) mint a 760. -
Kb. a következő a helyzet: az 5060-as kártyák alapjául szolgáló GB206 a 4. chip a játékos palettán, a GP107 utódja a Pascal generációból. Egy kicsit többet nőtt, mint pl. a GB203 a GP104-hez képest, és jobban meg is van pörgetve, ezért nem lehet mondani, hogy az 5060Ti az 1050Ti utódja, és az 5060 az 1050 utódja. Viszont a sima 5060 elég jól megfeleltethető az 1050Ti-nek - a teljesítménye 40%-a a 80-as kártyának, RAM-ban a fele, az ára pedig a 30%-a (az 1050Ti 23%-a volt az 1080-nak). Az egyetlen nagy különbség a fogyasztás, ami több tényezőből tevődik össze - ezek közül az egyik, hogy egy fél kategóriával feljebb van pozícionálva a termék, mint a benne dolgozó chip.
Szóval az 5060Ti félúton van a régi 50-es és 60-as kártyák között, az 5060 meg kb. egy xx50Ti. És hát persze, hogy ez nincs rendben 300 dollárért - 9 év alatt több, mint duplájára nőtt ennek a kategóriának az ára (meg egyébként az xx60-nak is, mert oda meg egy az egyben az 5070 passzol).
-
Én sosem azt néztem, hogy ez most 50/60/70/80/90 class… van egy ára meg teljesítménye meg fícsörje. Kifizeti az ember? Van alternatíva?
7800XT vs. 5060Ti közt meg hatalmas fícsörkülönbség van, én szó nélkül a 16-s 5060Ti-t venném, mégha a 7800XT picivel (10%?) gyorsabb.
-
válasz
Yutani #51115 üzenetére
Aza része ok, nem erről beszélek, hanem hogy ez a kártya akkor így xx50 Ti-nek rendben lenne 300 dolláros áron? Lehetséges , hogy igen amúgy,de nekem más az elképzelésem az 50-es kategóriáról.
Valamint lenox rávilágított a múltkor egy dologra szerintem tök igaza van.
Lesz a konkurenciánál is hasonló kártya hasonló áron, csak ott nem tudod mihez viszonyítani a nevezéktan változtatása miatt.
Én sem vennék 8 GB kártyát már ennyiért, ezzel egyetértek teljesen.
De az 50 es kártyáktól teljesen mást várnék el , egyáltalán nem ezt amit ez a kártya nyújt ezzel mérettel és fogyasztással.
ez legyen 5060 Ti 300 dolláért= pipa.
De jöjjön már végre egy értelmes desktop VGA 8 gigával külső csati nélkül, fullos multimédia támogatással. -
Yutani
nagyúr
Hányszor beszéltük át, hogy az NV felfelé csúsztatta a termékskálát, és most a xx107 GPU-kra építi a 60-as kártyákat, míg azok korábban 50-esek voltak? Hány táblázat lett beszúrva, amiben a shader számok alapján is igazolt ez a felfelé csúsztatás, miközben a kategória árát megtartotta? Ne mondd, hogy elfelejtetted!
-
válasz
Yutani #51113 üzenetére
Ez csodálatos válasz
Egyetlen RTx xx50 kártya jelent meg eddig asztali fronton.
Az 50 es kártyáknak sokkal több értelme lenne külső tápcsatlakozás nélkül, teljes multimédia szolgáltatásokkal , alkalmi játékra.
Síralmas lenne ha ez a kártya 50 es lenne, kivéve a memória mennyisége.
Kb a 750 és 1050 óta várok egy értelmes 50 es kártyára, szval ez a kártya nem lenne jó 300 dollárért 50( Ti) nek. -
Yutani
nagyúr
válasz
Quadgame94 #51108 üzenetére
TPU tesztek alapján 1080p-re jó, minden tesztben 2-3 FPS-re van a 16GB a 8GB-től. Más kérdés, hogy nem ér annyit, ezt legfeljebb 300 dollárért kellene vesztegetni, mert igazából egy x050-es kártya, nem x060-as. 4,5 évvel a 3060 Ti után 30 dollárral drágábban +30% édes kevés. Persze ha $300 és 5050 Ti lenne, arra azt mondanám, frankó. De így...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #51108 üzenetére
Én nem ezt látom a tesztből, ami eleve egy wack, csodálkozik hogy ebben és ebben a játékban nem tudták 4K-ban tesztelni meg 4K DLSS-el.
Natív 1080p medium/high simán jó a HUB tesztjeben is.
2025-ben a 8GB a belépőszint és miminum grafra teljesen használható.2K-4K RT-vel vársz el tőle mint a HUB, akkor nem kell csodálkozni.
-
Heroes fan
őstag
Ja ezt néztem, ez egy ipari hulladék.
-
Quadgame94
őstag
[5060 Ti 8 GB - Instantly Obselete]
Még 1080p-re sem éri meg ezt a szutykot megvenni.
-
Heroes fan
őstag
válasz
hahakocka #51105 üzenetére
Hát igen amazonon láttam 828 dodóért 9070xt-t is de azt elkapkodták gyorsan. Akkor meg is van honnan lesz rendelve a gép. Csak az egésszel több mint 100k-val kerül kevesebbe ha itthon vennénk az egészet. De azért ott is elég nagy készlethiány van. Síma 9070 790 dodó.
-
válasz
Heroes fan #51102 üzenetére
204 ezer volt tegnap de első napok alatt nem nagyon fogsz kapni még valós árakat. Majd kb május vége, június eleje,lesz az 180 körül is szerintem.
-
hahakocka
őstag
válasz
Igen egy 3080 is jobb a teszteken 196e ért vagy 7800xt 15-20% al jobb kb és 200e sapphire pulse meg XFX. De Hardveraprón 180-200e közt is van. 7700xt kb 12 gb ramjával is 192 bites 5%-al ha gyengébb 170e ft ért HA-n 150-160e ért is van. Ez meg 128 bites és agyon herélt. Nem éri meg a 16gb se nagyon rajta ahogy a 4060Ti és 7600xt n se. De a 70 esekre bezzeg 12-t raktak mikor a 16 nagyon megérte volna ott volt kraft még.
De a legrosszabb az ár érték arány. A 4070 is jobb vétel lenne sokkal ha lenne még raktáron valahol 1-2 darab van de azt 300-370e ért adják emiatt. 5070 270e már sokkal jobban megéri 40% al jobb, a 9070 50% al jobb 280-290e most. (Techtester, HWU, Gamernexus stb ket néztem eddig) 4060Ti tulajoknak legalább nem kell cserélni még.
A 8gb meg mielőtt megjelenne DOA kb de a 9060 nál is majd DOA. RT ben van 10% előrelépés kb 5060Ti nél meg fogyasztása jó, esetleg még az hogy van 8PIN es változat is jó dolog.
A fejlesztők meg sajna leszarják általában az optimalizálást tisztelet a kivételnek, hadd dolgozzon a DLSS-FSR helyettük is bár kép hibákkal. Főleg FHD-1440p esetén 480p-720p valós felbontással (beállítástól függően).
251e ft ért kenjék a hajukra az 5060TI-t is. Amúgy itthonra amikor megláttam a hivatalos MSPR-t s külföldi árakat mindjárt 250e t tippeltem bejött -
Sanyi19
őstag
válasz
Tegnap még 204 990 volt. Csodálkoztam is, hogy nincs sok téve az msrp-re... Na mára megoldották.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Szánalmas ár. Egy RX 7700 XT +5% a kártya
-
Heroes fan
őstag
251 alzánál ez baromi sok érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest