- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- A profit csak játék a Red Magic 10S Prónak
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gainwardgs
veterán
válasz
Chiller #51980 üzenetére
"Halandó" kártya nem viszi majd a witcher 4-et maxon normális sebességgel
Bár ameddig megjelenik simán kijön még egy videokártya generáció
Csakhát az unreal5 lesz ott a probléma
Bár amit mutattak az nem a witcher 4 volt, hanem csak egy technikai demonstráció a witcher 4 assetek felhasználásával.
Lehet majd idővel butítani fogják, mint tették azt a harmadik résznél
Cyberpunk 2077-nél is mennyi idő kellett amíg rendbe rakták, az meg ráadásul a saját engine volt, amit kvázi ismernek.
Ez meg egy vadiúj motor, lesznek itt technikai gondok -
Chiller
őstag
válasz
T.Peter #51954 üzenetére
Ez komoly, kösz a videót.
Ezért kell 5percnél tovább tesztelni egy játékot, nem csak lefuttatni a benchmarkot és kész.
Vajon hány ember szívja majd beAz is érdekes lenne a jövőre nézve, hogy vajon (például) majdan a Witcher 4 a 4k RTX DLSS-el mikor fog beállni a földbe így. Tehát mondjuk a GPU bírná, de a ram meg azt mondja kakukk. 15GB-nál? 24-nél?
-
-
válasz
Heroes fan #51975 üzenetére
Te amúgy legalább közelítőleg képben vagy azzal, hogy milyen mennyiségű és változatosságú játék jelenik meg PC-re? Beszélünk kb. egy tucat AAA játékról, ami alatt behal az 5060 - ehhez képest csak a Steamre több, mint 10.000 játék kerül fel évente. Ezeknek a nagy részére az 5050 jobb kártya lesz, mint az 5060, mert jó esetben a 2/3 teljesítmény mellé 2/3 áron is lesz, talán 2/3-át fogja fogyasztani, és játékélményben tudni fogja ugyanazt.
Nyilván, ha valakinek kellenek a legfrissebb game-ek, az vegyen 5070-et vagy feljebb - de hagyjuk már ezt az totális realitástagadást, hogy az alsó kategóriás kártyáknak létezni sincs joguk... -
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42 #51974 üzenetére
Esportra tök felesleges, ez is vagy 130k lesz itthon, trippla a játékokra meg haggyuk kategória, sorra halnak a játékok.
-
válasz
Heroes fan #51973 üzenetére
5050 - 1080p alap gaming 220-240 dollárért? Miért ne? Igény lenne rá? Szerintem igen
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
BerserkGuts #51970 üzenetére
Jelenleg 5080-as van, de általában nem szoktam széthajtani a kártyákat, sőt, kímélem inkább. Amennyire tudom, amiket továbbadtam az elmúlt pár genből - a 1070-esig visszanyúlva, mind működnek még, ismerősöknél vannak
-
BerserkGuts
addikt
válasz
VoltanIgor #51965 üzenetére
Garancián belül semmi baja nem lesz az biztos és nincsen rá bizonyíték sem. A ramok is minden kártyán más minőségűek szóval nem neked kell aggódni miatta hanem aki a régi kártyát megveszi, de nincsen erre semmi biztos formula melyik romlik el azért írtam zsákba macska.
de pl: msi gtx1660 ventus megvan még mindig aztán rommá húztam annak semmi baja 6 éves a kártya.
inkább 90-es 80-as kártyák a veszélyesebbek nv-nél és nem az első darabom amik bemondták az unalmasat zotac gtx 285 amp bár akkor megfogadtam nem veszek többet használtat
gtx 580(erre már nem emlékszem melyik gyártó volt) és most meg Rtx 4090 manli-tól
ja és volt egy bányász msi gtx1050 1 ventis aero ez még porfogónak megvan: -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #51968 üzenetére
Tehat aki azsiaban netkavezoban szinte mar profin CS2-ot, DOTA-t tol az neked most casual, igazi vagy hardcore gamer? Vagy az a hardcore aki 100+ jatekkal jatszik?
Gondolom most sem esik le, hogy mi a problema az ujabb logikai bukfenceddel.A lenyeg azon van, hogy a 8GB meg az AMD szerint is relevans, mert a tesztek es a jatekos bazis altal jatszott jatekok tobbsege is alatamasztja, ellentetben azzal, amit te gondolsz.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #51967 üzenetére
Annyira tettem különbséget amennyire a kategóriák. Hardcore, Casual gamer stb Ennyi ezek tények a kategória szempontjából vagy pl amikor valaki youtube-ra mint pl CohhCarnage ezerféle game-el tolja a youtube-ra ahogy amúgy én is bár nem azon a szinten még természetesen mint ő de nagyon sok játékkal játszok én ilyen szemmel nézem a teszteket ennyi emiatt. Ezt vesd össze nem ugyanaz a kategóriába sorolható azért van casual gamer, meg verseny gamer, meg youtuber gamer stb sokféle kateg alakult már ki
De persze ez nem lehet lekezelő stb attól még ez igaz! Nem is mondtam rájuk hogy ők senkik kb nem az én kedvenc játékstílusom a casual gaming meg a Fortnite azt igen adom. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #51964 üzenetére
Nem ezt te irtad, hogy ok nem "igazi" gamerek.
"de nem az átlag 'igazi' széleskörűen játszó gamer hanem a casual gamerek"Teljesen mindegy, mert ok is gamerek, a gamerek 55%-a azsiaban el, hol akarod meghuzni a hatart? Aki csak 3 jatekkal jatszik? Aki 10-el? Aki 100-al?
Te akarsz itt cherrypickelni, senki mas, mert kulonbseget teszel gamer es gamer kozott.
Mikozeben ujra cafolnak a tesztek es meg az AMD sem ert veled egyet. -
hahakocka
őstag
Csak akkor RTX a neve a kártyának ezzel reklámozzák nap 24 órájában (FHD n azért egy kis RT csak nem lenne rossz így) kb az meg akkor kb vehetnél Intelt vagy AMD-t ennyi erővel, ebben a kategóriában az elmúlt időkben sokszor olcsóbb is volt egy Intel vagy AMD választás, ha nem kell RT. De legalább ott a DLSS persze.
Amúgy ezen kategória sose volt csúcs kártya szinten felesleges elvárni a szuper szintű teljesítményt más hogy a marketing majd azt mondja FHD n is mindent visz ultra-n de ezt megszokhattuk. AMD is csinál ilyet Intel is . Nem kell rá 100% osan figyelni ennyi.
gbors. Persze így van egyetértek ezzel akinek elég nyugodtan vegye az ár az már más tészta. Én nem fogok ennyi, de ez a magánvéleményem csak. -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
BerserkGuts #51963 üzenetére
Egyébként hosszú távon ez a +3000-es húzás a memórián probléma lehet? A kártya stabil meg minden, és a mem temp sem megy 76 fölé, de ugye a hot spot-ot már nem monitorozza. Vegyem inkább vissza kicsit? FPS-ben nagyon nagy különbséget úgysem fog okozni valszeg
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #51949 üzenetére
Tudom hogy nem azt jelenti. Ezt csak te írtad ide. Az egy példa volt a amúgy sokféle casual példa közül, csak hogy nagyon sokan ott tolják bezony Indiában Ázsiában ilyen kártyákkal, ezeket a gameket . A legköltséghatékonyabb megoldás (plusz legtöbb esetben más gamere pl Black Wuking gépéhes gamekre nem kell) ott főleg low-mediumra FHD n. Ne csavard ki a dolgokat mert a casual gamerbe nagyon sok fajta gamer beletartozik. Nekem pl nagyon sok DOTA-s vagy Fortnite-os ismerős van aki casual gamer csak beugrik egy gyors 10 -20 perces multi meccsre és kész ugyanígy COD ba stb Ezek is amúgy mind mennek 8gb os kártyával főleg medium lowon ahogy tolni szoktál a nagy FPS elérésének célja miatt.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
T.Peter #51959 üzenetére
A használt már zsákba macska mert nem tudni mikor adja föl meg hogyan használták mostani kártyák betegsége a 3ventis baszott nagy hűtő alátámasztás nélkül amitől megtörik a nyák.
De van még túl húzott memória megsütés mert ugye halk kell legyen a kártya így majd max1200-as fordulatszámon jól megsütik neked.
A hőszenzor se mindenhova került azokról a területekről meg nem tudod hogy 100-fokon megy non-stop ami hosszútávon biztos nem működik.Ha meg van még rajta kis garancai általában 1év akkor biztos lehetsz benne hogy a gyártók sem hülyék majd utána fogja mindig felmondani a szolgálatot jó szokása szerint.
Szóval használt nem egy életbiztosítás nem ajánlom senkinek.
CPU-t venni sokkal jobb csak ugye az árak ott is enged belőle 5000ft-otakkor már boltból veszem.
Olcsó húsnak meg híg a leve. -
VoltanIgor
aktív tag
Mondjuk felteszem egy 5060-as kaliberű kártyán a ray tracing is inkább afféle "mutatóban ott van" dolog, mint igazán haszálható feature, anélkül pedig 1080p-n szerintem is elmegy a 8 giga vram.
-
válasz
hahakocka #51948 üzenetére
Megnéztem. Mennyi játék van, ahol ténylegesen gond a 8GB? Egy tucat? Nekem személy szerint ezek a játékok egy vállvonást érnek, szóval minek nekem több VRAM? És még Fortnite-tal sem játszom
Az 5060 egy alsó kategóriás kártya, teljesen jó hozzá a 8GB RAM - az árával van a probléma, de az meg nem az 5060 problémája, hanem az egész szériáé. -
T.Peter
őstag
válasz
Busterftw #51958 üzenetére
Akinek nincs extra 50 usd-je, az vehet hasznaltan ugyanannyiert jobbat. Az, hogy letezik ez az opcio, az nem a jatekkeszitok es a jatekosok miatt letezik, hanem a cegek miatt. Senki nem kert olyan 8 gigas kartyakat, ahol a gpu sokkal tobbre kepes, mint amit a 8gb enged. Plusz az 50 usd kulonbsegbol is ordit, hogy tudjak, hogy rossz ajanlat.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
T.Peter #51957 üzenetére
Itt az a lényeg, hogy arra akarnak egy kártyát használni amire nem való, se a gyártó, se a játék készítője szerint sem.
"Ugyanez igaz a 8gb-os 9060xt-re is"
Pontosan, ezért is mondja az AMD, ha kell a te játékaidhoz több vram, akkor ott a 16GB modell.Akinek papíron nincs 50 extra dollárja és nem kell az általa használt játékokhoz több, annak opció.
-
T.Peter
őstag
válasz
Busterftw #51956 üzenetére
Itt az lenne a lenyeg, hogy a gpu teljesen jol elvinne azon a szinten, amihez a 8gb mar keves. Szoval itt az a baj, hogy kiadtak valamit, amihez nem tarsitottak eleg vram-ot es meg az ara sem jo. Ugyanez igaz a 8gb-os 9060xt-re is. Mindezt ugy, hogy 50 dollar a kulonbseg papiron a 8gb es 16gb kozott, szoval semmi ertelme a 8gb-osnak.
-
T.Peter
őstag
válasz
Busterftw #51951 üzenetére
Can The RTX 5060 Play Cyberpunk 2077 With Ray Tracing At 1080P? Not Really!
Multkor mar linkeltem. Abbol az 55 fps-bol 10 perc utan semmi nem marad 8gb mellett. Vajon hany jatek van meg, amivel ha 10 percnel tobbet foglalkoznanak, ugyanez lenne az eredmeny?
Amugy meg csak ket megegyezo gpu-t van ertelme egymashoz hasonlitani eltero vram mennyiseggel. -
Busterftw
nagyúr
De meg ez sem igaz igy, mert ha pl megnezed, a legtobb jatekban olyan hude sokat nem nyersz +8GB-al (ahogy ezt megszokhattuk generaciokon at, mert tobbet szamit a GPU).
Pontosan azert, mert itt mar a GPU gyengye.
Elol 5060Ti 8GB / hatul 9060XT 16GB (1080p RT)
AW2: 39fps vs 49fps
CP77: 55fps vs 48fps
Elden Ring: 63fps vs 50fps
F1 24: 86fps vs 84fps
Hogwarts Legacy: 52fps vs 48fpsJatekfuggo, valahol teljesen vallalhatatlan a 8GB, de az ugyanugy vallalhatatlan AMD 8GB-on is.
-
lenox
veterán
válasz
hahakocka #51948 üzenetére
RT vel akár DLSS együtt FHD n
Igen, en is hasonlo dolgon gondokodtam, csak mas konkluzioval. Ezeken a leglassabb kartyakon keves rammal nem kell RT-t hasznalni. Meg igen, lehet, hogy medium vagy lowra kell kapcsolni esetleg a grafikat. Attol meg jatszhato egy jatek, nekem biztos jo lenne. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #51947 üzenetére
"de nem az átlag 'igazi' széleskörűen játszó gamer"
Neked teljesen elmentek otthonrol. Ez mit jelent?
Megnezted mar, hogy a gamerek tobbsege mivel jatszik? Tessek, segitek.
Ezekre a jatekokra rohogve eleg a 8GB, pontosan errol szol az AMD legutobbi alatamasztasa."igen causal gamerek"
Akkor irany az ertelmezo szotar, mert a casual gamer nem azt jelenti, hogy azsai netkavezoban CS2-vel jatszik. De hat miert is neznel utana 1x az eletben barminek is, mielott hsz-t irsz. -
hahakocka
őstag
Nézd meg a FullHD-s és 1440p s teszteket most van pár a 9060XT miatt mennyire jól mennek a 8gb os játékok RT vel akár DLSS együtt FHD n
vagy a natívon ultra-n vagy 1440p medium highon csak. Hát elkeserítő a legtöbbnél. Menni mennek kérdés milyen élménnyel. Frissen vett 160e-200e ft os kártyákon már elavult kb amikor megveszik az új gamek esetén.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #51944 üzenetére
Mit nem értesz? Én leszarom a 8GB os kártyát de ha az emberek veszik mindkét cég NV és AMD is ezt vallja akkor tessék itt van és veszik továbbra is
Hát vegyék váljon egészségükre ha csak azzal a 3-4 multiplayer game-el tolják . S ez látszik az álatald emlegetett Steam statban is s a sok netcafe is ezekre a gamekre veszi a 3060-4060 at tonnaszámra de nem az átlag 'igazi' széleskörűen játszó gamer hanem a casual gamerek vagy a netcafek. Én életbe nem vennék most 8GB ost se 12GB ost. Én nem változtam ezzel kapcsolatban, nekem szart se ér ma már a 8gb os akár AMD akár Intel akár NV GPU , de a low 100 fps multi gamekkel játszóknak igen ez a statisztika jött ki hidd el NV nél is.
Igen causal gamerek ezért vannak a gamer kategóriák tudod. Én nem vagyok az ezért mertem úgy hasonlítani. Nem 3 éve hanem most ez évben akartam, csak megvárom már az októbert 2 ok miatt is pl nyaralás s egyebek s házfelújítás. Amúgy kb most akartam volna júniusban. -
válasz
hahakocka #51940 üzenetére
Attól még semmit se érnek ezek, azok számára, akik nem egész életükben csak Fortnite--al tolják pl
Már megint ez a kompartmentalizálós marhaság
Hasraütésre, a játékok 95%-a tökéletesen megy 8GB-tal. További 3-4%-ban kell közepes vagy erős kompromisszumokat kötni, hogy menjen, és a maradék 1-2% lesz élvezhetetlen. Szóval pont fordítva - akik enélkül az 1-2% nélkül el bírnak lenni (pl. mert szarnak rá, vagy úgy vannak vele, hogy ráérnek ezekkel 2-3 év múlva a következő gen kártyájukkal játszani), azoknak elég az 5060 / 9060XT 8GB, és kb. feleslegesen fizetnek ki 30-40%-kal többet a 16GB-os kártyákért.
Akinek meg kellenek az új game-ek, az vegyen 12GB-os vagy 16GB-os kártyát, és valahogy próbáljon meg együttélni a tudattal, hogy a 8GB-os kártya ettől még nagyon sok usernek megfelelő. -
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #51889 üzenetére
(még mindig steam hardware stat )
> Fogalmam sincs, mi okozgatja ezt. A DX12 GPU-n belüli sorrend szerintem korrekt.
> Ez valami abszolút anomália, DX 8.1 hardver = 20+ éves cuccok.
> Lehet ha valamit nem tud a Steam besorolni, akkor ide teszi be.
egyet kell értsek veled ...
valószínűleg tényleg kategorizálási problémaÉs egyre inkább az a gyanúm,
hogy a Blackwell -es kütyük ( ~ RTX 50x0 ) is
a "DirectX 8 GPUs and below" -be kerülnek;
Mert alapesetben a "DIRECTX 12 GPUS" -ban keresném őket,
de ott nincsenek.
Az RTX 40x0 -es kütyüket meg szépen listázza a "DIRECTX 12 GPUS" -is.Teszt --> https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/
Steam Hardware & Software Survey: May 2025
- keress rá "NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER"
2 csoportban szerepel. ( "ALL VIDEO CARDS" , "DIRECTX 12 GPUS" )
(Szúrópróbaszerűen néztem a többi ADA-s GPU -t
és amit néztem, azok szerepelnek a "DIRECTX 12 GPUS" -csoporban is. )- keress rá bármelyik Blackwell-es GPU -ra ( pl. "NVIDIA GeForce RTX 5080" )
mindegyik csak 1 csoportban szerepel. ( "ALL VIDEO CARDS" )
úgyhogy szerintem a "DirectX 8 GPUs and below" -ban lehetne megtalálni őket,
de ezeket egyáltalán nem listázza a Steam stat.És ez részben magyarázza a "DirectX 8 GPUs and below" +4% növekedését is.
amiben valószínüleg az RDNA4 -es kártyák is benne vannak.
( + "AMD Radeon RX 7800 XT" -el együtt, ami a Blackwell kártyákhoz hasonlóan
szintén nem szerepel a "DIRECTX 12 GPUS" - csoportban, hasonló kategorizálási probléma miatt - de az "ALL VIDEO CARDS" -ban meg igen. ) -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #51941 üzenetére
"De a racionális cégek bevételéhsége a fontosabb így ha viszik a kisemberek a 8gb osokat hát csinálnak ennyi."
Persze, most hogy az AMD is bevallottan csinalja, nem osztja a velemenyed es beallt a 8GB moge, most mar oke, ennyi."nem az én pénztárcám ár érték aránya csökken vele"
Az biztos, mert te mar kb 3 eve VGA-t akarsz venni, de inkabb hsz-t gyujtesz a mantraiddal."Ezenkívül a tonnányi ásziai , indiai stb netkávézó is viszi ezeket a kártyákat ezerrel"
Es? Ok nem szamitanak ugye? Ok nem jatekosok. -
lenox
veterán
Hat igen. Amugy a gput meg kartyat kore megcsinaltak, RTX 2000E Ada 2816 core, 16 GB 224 GB/sec, 50 watt, sot, van neki egy 40 wattos valtozata is, csak olcso consumer valtozat nem lett belole sajna. Nekem csak a sima RTX 2000 van, az 75 wattos. A 40 wattossal aztan tenyleg a 1030 nyomdokaiba ero passziv kartyat is lehetne csinalni.
-
hahakocka
őstag
Fura mert akkor szokták annyiért adni ha nem fogy, ha viszik nagyon akkor sokszor a kínálat kereslet aránya okán drágul. Meg hát, ha van még bőven akkor ezek szerint nem nagyon fogy elég jól mégse nem ? AMD pl azért emelt picit nemrég (bár a 9070xt nél nem látszik nagyon) szerintem mert vitték a kártyáikat az előző genjeikhez mérten legalábbis. Youtuboen is ennyi 9070 re váltottam elégedettséggel kommentet sose láttam még a Gamernexus ,Techtesters, Paul's Hardware HWU stb oldalak kommentjeinél ahol sokaság van azért 1 millió feliratkozó. Ha már Steam statisztika az 1 milliós youtube teszterek alatt is jó sok komment van . Jó része nulla kb amúgy de a sokaság jó kis statisztikai alap akkor már ott is ennyi erővel
Módszertan itt sincs ahogy Steam-nél se lett elmagyarázva egyelőre ahogy a random felbukkanó elkérhetem a géped adataid panel is
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #51915 üzenetére
Pontosabban elegek a nagyobb kártyáknál olcsóbban kis fogyasztással a sok versenyszerű vagy csak fun kis gépigényű multilhoz ezért viszik őket ahogy az Amd is nyilatkozta ebben most igaza volt sajnos amúgy mert én nem átmogatom a 8gb os kártyákat ma már de aki akarja vegye 190-200e ért nem az én pénztárcám ár érték aránya csökken vele.
. Ezenkívül a tonnányi ásziai , indiai stb netkávézó is viszi ezeket a kártyákat ezerrel a Starcraft 2, COD Warzone, Fortnite, Genshin stb kre
-
hahakocka
őstag
Elmondták hogy miért mennek 8gb os kártyák is sokaknak ez elég nekem nem mint mondottam számomra hulladékok kb ,ma már ennyiért meg főleg. De a racionális cégek bevételéhsége a fontosabb így ha viszik a kisemberek a 8gb osokat hát csinálnak ennyi. Attól még semmit se érnek ezek, azok számára, akik nem egész életükben csak Fortnite--al tolják pl
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Yutani #51931 üzenetére
Oke, de megint, aranyokrol van szo.
Mert lehet, hogy az Nvidia alacsony indulokeszlete 2-3-4x akkora volt, mint az AMD.Azt nagyjabol ismert, hogy az Nvidia ugyanazzal a gyartasi mennyiseggel szamolt, minimum, lasd elozo evek.
Itt GDDR7 bottleneck volt az elejen, nem maga a GPU/AIB resze. -
válasz
Raymond #51923 üzenetére
Akkor csak egy kérdés maradt: Hova tűnt Damon Hill?
Busterftw: Igen, az AMD nagy indulókészletről csak állítólagosan tudunk beszélni, az NV alacsony indulókészlete meg megjelent Steamen.
Ziklo87: Mivel 4,2-szer több NV user van, mint AMD, ezért 4,2-szer nagyobb az esély, hogy NV usert szólít meg a felmérés. Az persze nem fordulhat elő, hogy egyáltalán nem szólít meg AMD usereket, mert akkor minden AMD bejegyzés nullára zuhanna. Más kérdés, miért van az, hogy egyeseket nem, vagy szinte sosem mér fel a Steam.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Zilko87 #51927 üzenetére
Elég furcsa, hogy eddig nem volt cél a market share növelése.
Illetve itt arányokról van szó, a kettő nem zárja ki egymást.
Lehetett most nagyobb készlet, de ha arányaiban kisebbségi, mint amennyit az Nvidia adott el...b.
Nyilván, az AMD-s SteamDecket és Protont toló Valve a háttérben az Nvidiaval trollkodja az AMD-t. -
Zilko87
aktív tag
-
Busterftw
nagyúr
Én hatalmas hibának találom azt, hogy AMD nem adott ki ref kártyát msrp-n.
Erre kellett volna fókuszálni.
Nagy mennyiség, akár retailerektől (kötelezni az MSRP-t, mint a FE-nél) vagy egyenesben AMD-től, 1 user 1 kártya program.(na meg nem eltolni a rajtot másfél hónappal kb)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Yutani #51922 üzenetére
Állítólag, tegyük hozzá.
Azt meg nem tudjuk mennyi volt Nvidia készlet, nem tudjuk az állítólag sok kártyából ténylegesen mennyit adtak el.Én abból indulok ki, hogy az AMD mindig kicentizte a wafert és mivel a consumer GPU már pár generáció óta a prioritási lista végén van, nem gyártattak rengeteget.
Rengeteget úgy értem, hogy tudják oké eddig évente eladtunk 850-1.4 m darabot, ennyi kell.
Nvidia ugyanígy tudja, hogy eladtak 7-8m darabot, ennyi kell minimum.Pár hónapot mindenképpen várni kell, de pl olyan is volt Steamen, hogy később korrigálták. {5080-nál pl ha jól emlékszem)
-
válasz
Busterftw #51920 üzenetére
Ugye az ember áll és nézi ezt a cikket, meg azt, hogy micsoda készlet volt RDNA4-ből, és milyen sok elfogyott. Az ember hinni akar benne, de nem jön az igazolás. Persze van ilyen-olyan magyarázat, de akkor sincs igazolva, ami mondva vagyon.
Hát akkor várunk, hogy mi lesz.
-
Busterftw
nagyúr
Ezt meg észre sem vettem, ha már erről volt szó:
GeForce RTX 5060 Ti appears on Steam Hardware Survey list before Radeon RX 9070 series
-
[Nvidia's "Earth's Most Powerful Supercomputer" is Coming.]
Nvidia’s latest supercomputer, Doudna, will use Vera Rubin family AI accelerator chips, media report, noting the GPU will be made with TSMC’s N3P manufacturing technology, while Doudna will also use Nvidia’s new Co-Packaged silicon photonics networking switches and Quantum-X800 Infiniband. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #51911 üzenetére
"Steam stat továbbra is tele van 3060-4060-akkal"
Igen, mert ezek nepszeru kartyak, ahogy a 5060 8GB is az lesz.
Meg az AMD is ezt tamasztotta ala.Az AMD-rol miert nem linkelted mar az osszes topikban az azt ezt taglalo negativ HUB videot?
"Több száz vagy ezer (nem 5 ne túlozzunk) a HA és a boltosok átlaga vásárlóknál azért nem 4 haver nem is ismerem őket már mint azokat nagyrészt akiknek eladtak "
Es ebbol hany ember vett pontosan RDNA4-et?
Latom most se erted, hogy mi a problema a berogzott marhasagoddal. -
hahakocka
őstag
válasz
Heroes fan #51900 üzenetére
A Fake 1-2 héttel előre "megkapott" teszt vga-kra gondolsz youtubeon?
Még máshol se jött ki egy teszt se , ahogy az árak is átlalában ilyenkor még kb placeholderek. Mindenesetre nagy baklövés lenne 299-350 dollár MSRP vel konkurenciánál drágábbakat kiadniuk. Persze tudom éhesek a boltok de akkor is
Igen s ebben igazuk volt viszik a 8GB ost pl Fortnite, COD Warzone stb versenyek vagy csak fun multi miatt. Amúgy nem lenne értelme de így van. -
Egon
nagyúr
Ez egy very vicces hozzászólás volt már újkorában is...
Először is: te állítod, hogy nem megbízható a Steam statisztika. Ergo neked kellene bizonyítékot hozni arra, hogy nem reprezentatív, illetve hogy legalább nem közelít a reprezentatív mintához, a mintavételezés nagysága alapján (pontosabban arra, hogy nem reprezentálja legalább közelítőleg a survey-t engedélyezők halmaza stb. a teljes halmazt).
Tudod, pl. az iskolai végzettség és a pártpreferencia között mutattak ki összefüggést, ergo ha egy olyan irányú statisztikai mintavétel nem lesz reprezentatív a teljes népességre vetítve iskolai végzettség szerint, akkor jó eséllyel torzítani fog az eredmény is. Ugyanakkor arra nézvést nem igazán van kutatás, hogy mi a helyzet a szőkékkel, a kék szeműekkel, és a 180 cm-nél alacsonyabbakkal (hasonlóra vársz bizonyítékot).
Egyébként pl. a választásoknál a szavazatok feldolgozásánál látszik, hogy a gyakorlatban a kellő számú mintavétel ellensúlyozni tudja a reprezentativitás hiányát (hiszen mondjuk 50%-os feldogozottságnál nyilván nem lesz reprezentatív a feldolgozott szavazatok halmaz, a végeredményhez mégis eléggé közelíteni szokott az arány...).
Egyébként a legviccesebb az, hogy a Steam statnál sokkal kevésbé reprezentatív német webshopos eladásokkal mindig szoktatok példálózni, amikor az AMD-nél véletlenül megszalad a szekér: ott bezzeg nem vagytok kényesek holmi mintavételezésre...
-
hahakocka
őstag
Steam stat továbbra is tele van 3060-4060-akkal pl a kínai, japán, koreai, indonéziai, tajvani, szingapúri, indiai, pakisztáni így torzító hatású, a megannyi ázsiai kávézó és a sok Fortnite és egyéb népszerű internetes versenyekkel szolgáló gépparkkal Ázsiában főleg, s nagyon sokan nem is frissítik a Steam statisztikát az új gépükkel amit közben vettek, akár éveken át frissítés nélkül. Ja statisztika órán nálunk is tanították a torzítási, torzulási lehetőség sorát. Mert itt most az átlagemberekről beszélünk ki mit választott összerakandó gépébe nem a nagyüzemi netkávézók s társaik a kérdés. Az meg hogy önkéntesen ki válaszol ki nem s ki lett azóta pl PS5 ös ,mert egyre többen lesznek de rajta maradtak pl a listán az is más kérdés.
Több száz vagy ezer (nem 5 ne túlozzunk) a HA és a boltosok átlaga vásárlóknál azért nem 4 haver nem is ismerem őket már mint azokat nagyrészt akiknek eladtak
De ott az Alternate.de, a Mindfactory s társai boltok is azok is "haverok" biztos
Ettől még simán lehet persze a világon +30% os bevételnövekedése NV-nek mint mondottam a marketing meg a túlárazás jól mennem most is.
Talán bűnös vagyok hogy van pár HA-s eladó és boltos ismerősöm lehet
de akkor is maguk is meglepődtek hogy nem viszik az 5070-5070 Ti ket ott maradnak a polcokon mostanában. Eddig az NV 60-70 es szériákat vitték átlag a legjobban náluk az előző 2 generációnál most ez nem jellemző. Mindenesetre, van egy eltolódás picit a 9070 esek felé ami eddig ekkora arányban nem volt az tuti. Egy 6700xt, 7800xt ennyire nem volt kelendő.
-
BerserkGuts
addikt
annyira azért nem vészes a helyzet mint anno a bereklámozott igpu 2200G 2400G amivel 720p low is szűkös volt na azzal már nem lehetett mit kezdeni
még az 5060 8GB lowon még sokáig elég lesz nem egy tragédia akinek nincs elég kereteamúgy azt úgy adták el hogy nesze gamer a cucc aztán teszteket kozmetikázták
mert 100.000-ft-os asus hero lap kellett hozzá meg 100.000ft-os FlareX CL14 3200MHz akkor még 2018-ben legújabbak voltak szóval nem igen volt olcsóbbított választék
(ha nem egyértelmű igpu miatt kellett a jó tuningpotenciál de egy far cry5-től már megfeküdt 1080p-n úgy is) -
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #51856 üzenetére
Ezért írtam hogy kicsiben értékeltem. De ha lila felhők esnek az égből is úgyis aki megteheti ha eddig is Nvidiat vett ezután is azt fog venni örök életében szóval
Én Intelen is gondolkoztam és mint már mondtam sok NV és AMD karim volt. Várom is ezt a lehetséges B770 et mit tud majd.
-
Heroes fan
őstag
Max laptopokba abból aztán lehet azok úgy se játékra valók ha nem vagy milliomos XDXD
-
huskydog17
addikt
Visszatér az MSI Cyclone hűtés.
#51905 gbors: Egyet értek.
-
válasz
huskydog17 #51897 üzenetére
Korrekt teszt, megnézték elég sok szögből. Pozícionálásban kb. 1050Ti (4GB) lenne a kártya, de mivel a memóriát már a felső kategóriákban is szűkösen mérik, annak a fele már jelenleg is kevés helyenként, úgyhogy használhatóság terén inkább 1050 (2GB) lett belőle.
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42 #51903 üzenetére
Uj jatekban (is) limitalo tenyezo 1080p felbontas mellett a 8GB vram, Daniel Owen tesztjet nezd meg errol.
Abszolult semmi ertelme nincs kiadni mar 8GB vrammal egy olyan VGA-t 2025-ben aminek a GPU-ja meg eleg lenne akar 1440p-re is.
Mivel a f0shkompot zoldek kiadhattak ilyet, igy a sz@rh@zi underdog pirosak is kivettek a reszuket, nincs itt semmi latnivalo mindket ceg elmehet a pits@ba ezzel a huzasukkal.
Amen -
válasz
Ez van, igény van az olcsóbb 8GB kártyákra is. AMD is ezért csinálta a 8 gigás 9060-t.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Népkártya
Új széria bomba feature-jeivelblack screen, játék-fagyások, bombajó driverek
By Ngreedia
-
rumkola
nagyúr
válasz
Heroes fan #51900 üzenetére
Veled minden oké?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Brave
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged